MUSLIM-SKREMSEL!

3 mai

Heldigvis er de fleste folkevalgte i Norge fornuftige. Siden muslim-angsten synes å være nokså utbredt blant mange bloggere på VGB, gjengir jeg her en arikkel som står i vår vertsavis, VG i dag.  Noe å tenke på? Kanskje sitter ikke Frp med muslim-fasiten likevel…

Denne saken er hentet fra VG Nett.
URL:
http://www.vg.no/pub/vgart.hbsrtid=303983


– Forkastelig muslim-skremsel fra Frp

Partitopper i Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti mener at Fremskrittspartiets påtroppende nestleder Per Sandberg skaper et forkastelig og skremmende fiendebilde av muslimer.

REAGERER: Erna Solberg er blant partitioppene som refser Frps utspill.. Foto: Scanpix

Sandberg uttalte tirsdag til Aftenposten at dagens innvandringspolitikk vil føre til sharialover på norsk jord.

Førstkommende helg under Frps landsmøte blir Sandberg valgt til 1. nestleder. Frp ønsker regjeringsmakt, og mener andre partier på høyresiden i norsk politikk bør regjere sammen med Frp. Men Sandbergs uttalelser får de andre partiene til å snu ham ryggen.

VEKER HARME: Frps Per Sandberg. Foto: Andre Pedersen

– Dette er forkastelig. Jeg synes det er vanskelig å forholde seg til politikere som ikke velger å diskutere hva vi kan gjøre for å inkludere mennesker bedre og å skape god nok integreringspolitikk, men som bare tegner et fiendebilde, sier Høyre-leder Erna Solberg til Aftenposten.

Solberg mener Frp og Sandberg skjønner at det ikke vil bli sharialover i kjølvannet av dagens innvandringspolitikk. Hun kaller hans uttalelser spill for galleriet.

Norske lover lages i Stortinget, understreker hun sammen med KrF-leder Dagfinn Høybråten.

– Dette er nok et eksempel på at Frp ikke unnslår seg noe når det gjelder å spille på fremmedfrykt i Norge, sier Høybråten.

Nestleder Trine Skei Grande i Venstres stortingsgruppe sier Sandbergs holdning er skremmende. Hun sier det er uaktuelt for Venstre å samarbeide med Frp.

En STOR blomsterbukett til politikerene som har bevart gangsynet  og den politiske edrueligheten og ikke lar seg friste til å være med på Frps populistiske galei. Og skulle noen Frp-folk dumpe innom dette innlegget, så tenk på at i deres iver etter å kapre nye velgere, kan dere risikere å skape helt unødig angst blant folk!

136 kommentar til “MUSLIM-SKREMSEL!”

 1. MariaMariaOslo mai 3, 2006 kl. 8:42 pm #

  Det ene ytterpunktet er like ille som det andre, gjerne. Derfor er det viktig å ikke havne i det stikk motsatte ytterpunkt i forhold til sandberg. Det er lov å være tenkende og vurderende.

  se her: http://www.dagbladet….

 2. Dante mai 3, 2006 kl. 8:42 pm #

  Helt enig. Muslimene trenger ikke hjelp til å spre frykt. Det klarer de fint sjæl.

 3. MariaMariaOslo mai 3, 2006 kl. 8:45 pm #

  (Starlett, jeg har spurt deg om noe på bloggen min og venter egentlig på svar)

 4. ARGUS37 mai 3, 2006 kl. 8:50 pm #

  Det folk ikke synes å innse, er at et flertall kan endre lover og regler.
  Det fakum at kravet om «sharia-lovgivning» fremsettes i Sverige, viser hvilet mål muslimer har på sikt.

  Så lenge de ikke har flertall i folket, vil slike forslag/krav bli nedstemt, men på et eller annet tidspunkt er flertallet et faktum ettersom muslimske kvinner får langt flere barn enn sine etniske medsøstre. Ikke «idag», kanskje ikke «imorgen», men de som skal overta et land og gjøre Islam til en verdensreligionmå ha god tid. De jobber for etterslekten. Og hva gjør vi? I beste fall:
  Sover i timen!

 5. Dante mai 3, 2006 kl. 8:53 pm #

  Elegant sagt som vanlig ARGUS.

  Svaret fra Islamsk Råd er følgende: «-Muslimer utgjør en liten prosent av det norske samfunnet, og det er lite trolig at de vil innføre sharia, legger Mushtaq til.»

  Javel. Det var betryggende.

 6. Pseudonym mai 3, 2006 kl. 8:56 pm #

  Er bildet ditt autentisk?

  Bor du på en fjellgard innerst inne i en trang fjord?

  Kan du forklare meg hvilket grunnlag du har for å uttale deg om islams negative sider?

  Jeg tror du er et godt menneske som har gode intensjoner, men like fullt uttaler du deg på meget manglende grunnlag…

 7. MariaMariaOslo mai 3, 2006 kl. 9:06 pm #

  (#6 aviser og internett, TV og radio finnes også inne i trange fjorder, Pseudonym, så det blir litt på sidelinjen akkueat det. Jeg bor midt i Oslo og ser ingen muslimer daglig jeg heller, om det var det du tenkte på)
  Kanskje noen skifter syn hvis turisthotellet deres i bygda blir et asylmottak?

 8. Starlett mai 3, 2006 kl. 9:32 pm #

  # 1 # 3
  Maria, jeg visste ikke at du hadde spurt meg om noe på bloggen din. Hvilket innlegg er det?
  Jeg skal selvfølgelig svare, bare jeg finner spørsmålet.

  Jeg kan ikke sitte ved pc-en hele tiden, og i dag har det vært mange kommentarer på bloggen min, – og jeg klarer ikke å besvare alle.

  Ja, den strenge praktiseringen av Sharia i Nigeria er jo helt vanvittig og dypt tragisk for de muslimske kvinner og barn det gjelder, og vi må bare håpe og tro at det internasjonale samfunn kan sette press på myndighetene der. Nigeria er virkelig et verstingland når det gjelder menneskerettigheter, ingen tvil. Og jeg er selvsagt ikke enig i Sharia-lover.
  Der vi kan påvirke, må vi gjøre det.Og det finnes mange gode organisasjoner å melde seg inn i.

  Men her i Norge representerer jo ikke muslimene noen fare. De blir tvert imot plaget og mobbet og truet og utsatt for rasisme av aggressive ytre-høyrefolk som ikke tenker på at de skaper store sår i mange unge hjerter.

  Du vet sikkert at jeg er lærer, og når man år etter år oppholder seg blant ungdom, ser man hva som foregår. Vi kan jo ikke sitte stille å se på at våre brunøyde og sorthårete elever har et helvete på skolen.

  Avisartikkelen jeg gjenga fra dagens VG, viser at ALLE politikerne tar avstand fra Frps skremselspropaganda, både ditt eget Venstre og selveste «Jern-Erna», så jeg gjengir jo ikke noe ytterpunkt. Jeg konstaterer bare at Frp heldigvis er alene med sin menneskefientlige skremselspropaganda.

  Og JA, Maria, det er lov å være tenkende og vurderende, og etter at jeg har lest dine kommentarer på masse blogger, ser jeg at du er en fri sjel som tenker selvstendig. 🙂

  (Det ser ut som om du og jeg dumper innom mange av de samme bloggene)
  Alltid fint å få innspill fra deg, Maria! 🙂

 9. MariaMariaOslo mai 3, 2006 kl. 9:47 pm #

  #8
  Takk for svar Starlett! Det er godt å se at du er imot Sharia! Jeg begynte nemlig å betvile det, etter all denne – ja la vi si ensporede propagandaen mot alt som er fientlig innstilt til nettopp Sharia.
  – Og etter din kommentar på min blogg – siden det virker som du er enig i at Iran har sin fulle rett til å utslette israel fra kartet… håper du kan oppklare disse misforståelsene…

  :o)nei, jeg kunne ikke ane at du var lærer

 10. nalleballe mai 3, 2006 kl. 9:48 pm #

  Det forbauser meg at nordmenn MED SIKKERHET kan ytre seg om muslimer, islam og hvor farlig dette er.

  Vi vet så lite om islam. Vi vet lite om religionen deres. Vi vet lite om lovene deres. Media kommer med et bilde, men vi mangler all bakgrunnsinformasjon om andres folks religioner og skikker.

  Ta nazisteksemplet. Hvis det er nazister i Norge (Vigrid), bør ikke folk bli redde når nordmenn kommer på besøk i et land utenfor Europa? Hvorfor ikke det?

  Er det noen som kan og bør uttale seg om islam, så er det Islamsk Råd!

  Takk for at vi har en sånn organisasjon i Norge!

 11. MariaMariaOslo mai 3, 2006 kl. 9:52 pm #

  #10 Det går an å tilegne seg kunnskap, nalleballe. Du hadde sikkert fått vite mye fra denne muslimske kvinnen som er dømt til døden ved steining hva Sharia og Islam er for noe for henne, tror du ikke?

  Søk på google, så finner du sikkert ut av mye. Les koranen. Snakk med muslimer. En ting er sikkert – Sharia bør forbys!

  http://www.fomi.no

 12. ARGUS37 mai 3, 2006 kl. 9:56 pm #

  # 5 Dante

  Ja, det er sikkert korrekt – idag! (Og hva hadde vi vel egentlig forventet at de skulle si?)

  Det er ingen umuiddelbar fare for «sharialover» i Norge, men det faktum at kravet ble reiset i Sverige, viser hvor det langsiktige mål ligger. Og det behøver ikke begynne med «sharia», men innføring av særlover som relaterer seg til den muslimske del av befolkningen. Og så går det gradvis.

  Men,- det er selvsagt en forutsetning at man har flertall for innføring av slike regler. Og flertallet kommer. Det bare et spørsmål om når.

 13. dunkman mai 3, 2006 kl. 10:24 pm #

  Tja, jeg vet ikke helt. Det er ikke tvil om at det blåser en islamistisk vind over store deler av verden, og at politisk islam ikke er kompatibel med viktige grunnverdier som vestlige demokratier er bygget på. Problemet med fjolset Per Sandberg er at han spissformulerer og overdramatiserer noe som faktisk er en viktig problemstilling: Hvordan skal man i Vesten møte utfordringen med en stadig økende andel islamister som ønsker å gjeninnføre tradisjoner og tankesett som vi kjempet oss fri fra for flere hundre år siden. Måten han legger det frem på gjør det så himla _enkelt_ for alle andre å ikke gå inn i materien og bare avvise at det er en problemstilling uten å ta debatten.

  Resultatet er da som vanlig: FrP tjener oppslutning fra folk som _oppfatter_ islamisme i Vesten som en problemstilling, og hver gang det skjer noe som forsterker frykten eller uroen folk har kan FrP toe sine hender og si: Hva var det vi sa. Jeg er overbevist om at andre partier vil komme etter på sikt, noe som nok en gang gir FrP muligheten til å si: Det var det vi sa hele tiden, velkommen etter.

  Det er nemlig fullt mulig å anerkjenne problemstillingen, uten å samtidig foreta idiotutledningene fjotten Per Sandberg driver med, og heller skissere sine egne tilnærmingsmåter og analyser av materien. På det viset får ikke FrP dette spillerommet som man har som «eier» av en problemstilling. Det er egentlig rart at samtlige av de andre partiene går i den samme fella hver gang, FrP har med stort hell brukt lignende taktikk i alle år. At disse andre partiene aldri lærer, er meg en gåte.

 14. nalleballe mai 3, 2006 kl. 10:49 pm #

  De fleste muslimske land har IKKE sharialovgivning. Det er så forskjellige meninger i disse landene at de kan ikke enes om hva som er riktig tolkning av Koranen.

  Jeg er i mot steining. Det er bestialsk, men også like uetisk som dødstraff i andre land.

  Og jeg deler faktisk fellesareal med tre muslimer. Slå den! Du er dum når du tror på mediabildet i Norge og Jørgens Hattemakers meninger.

 15. nalleballe mai 3, 2006 kl. 10:51 pm #

  #12 «Og så går det gradvis.»

  Du er mannen med så stor innsikt at verden kunne ikke ane at du satt med så store kunnskaper – før det var for sent.

  Skjerp deg, Argus.

  Du tror ikke på denne svartmalingen til Frp!!

 16. Starlett mai 3, 2006 kl. 10:57 pm #

  #6 He, he, nei jeg bor ikke inne i en trang fjord, (men jeg kjenner hyggelige mennesker som gjør det.) jeg har sett både det ene og det andre, bl.a har jeg noen utenlandsopphold bak meg. Har reist mye og vært bofast i 4 land, inkludert Norge, 3 kristne land og ett muslimsk. Nå vil jeg ikke snakke mer om min person. JO, samboer, to barn. NOK.
  Du spør hvem JEG er, så kan jo jeg spørre hvem DU er, hva som har formet DINE holdninger?

 17. nalleballe mai 3, 2006 kl. 11:01 pm #

  #13 Du har helt rett, Frp lager mye kvalme når de kommer med sine tilsynelatende ugjennomtenkte utspill.

  Islam er ikke kompatibel med vestlige verdier, sier du. Ytringsfrihet praksis i mange muslimske land. De går bare ikke rundt å fornærmer andre personer. Jeg ser ingen problemer med muslimer i Norge, og jeg tror jeg velger å lytte til Islamsk Råd enn å spekulerer e i hva som kommer til å skje. Det er ikke sharialovgivning i alle land, og det er ikke sikkert at det praktiseres så veldig strengt om 20 år.

 18. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 12:06 am #

  #10 Kommentar fra nalleballe:
  «Vi vet så lite om islam. Vi vet lite om religionen deres. Vi vet lite om lovene deres. »

  Snakk for deg selv. Jo mer kunnskap man skaffer seg jo mer skeptisk blir man.

 19. nalleballe mai 4, 2006 kl. 12:09 am #

  #18 Jeg snakker for meg selv, og jeg tviler på at du er noe bedre.

  Og jeg er ikke enig hva som fører til skepsis, tror det heller er snakk om tillit og trygghet.

 20. MariaMariaOslo mai 4, 2006 kl. 12:11 am #

  #18 det er helt sant.

 21. nalleballe mai 4, 2006 kl. 12:16 am #

  Blæh! Hva er sant?

 22. Starlett mai 4, 2006 kl. 12:23 am #

  #17 nalleballe, – du er en fin og reflektert tenker som hever blikket over Trangvik og OSS SELV NOK- tenkningen. Og så vet du hva du snakker om, har satt deg inn i saker og ting.

  Jeg blir så LEI av denne fordummende GENERALISERINGEN av «muslimene». Tror dere virkelig at det er en ensartet gruppe?
  Les noen annet enn bare tabloider, og for all del:
  Boka som Hagen har brukt for å «fortelle» det norske folk hvordan muslimer «ER», har den høyreekstremistiske, nesten facistiske ungdomsorganisasjonen «Ungdom i Oppdrag» gitt ut, en utrolig hatsk gruppe overfor alle som ikke tenker som dem, og DENNE EKSTREMGRUPPA har altså via Hagen fått bli en meningdbærer i store deler av folket om hva islam er.!!
  OPPRØRERENDE!

  Er dere klar over hvor mange tullete kristenekstremister vi har her på berget???

  GÅ på BIBILIOTEKET og lån SERIØSE bøker om emnet eller kjøp dem om dere ikke har dem selv.
  Det mangler rett og slett elementær kunnskap om islam i Norge.!!!

  OG det mangler elementær kunnskap om de ekstreme kristne sektbevegelser. Det er TUNGT å få gjennom et budskap når faktagrunnlaget mangler.

  Nå tenker jeg IKKE spesielt på de som svarer på innlegget mitt, men på det generelle inntrykket jeg har fått i den korte tiden jeg har vært på VGB.
  Og på det jeg opplever ute i virkeligheten.

 23. christianculture mai 4, 2006 kl. 12:33 am #

  #22

  Siden muslim-angsten synes å være nokså utbredt blant mange bloggere på VGB

  Er dere klar over hvor mange tullete kristenekstremister vi har her på berget???

  Ser visst ut som noen har kristenangst også.

 24. MariaMariaOslo mai 4, 2006 kl. 12:36 am #

  vi må stoppe islamiseringen av vesten – Norge og vår naboland. Ikke stoppe muslimer som trenger trygghet for sharia her, så ikke bland sammen dette.

 25. nalleballe mai 4, 2006 kl. 12:38 am #

  Det er helt normalt å frykte islamistiske og ytterliggående kristne sekter. Det er bare sånn at vi ser dem aldri i dagliglivet. Likevel har de sånn makt. Hvorfor er det sånn?

 26. nalleballe mai 4, 2006 kl. 12:40 am #

  Vi skal bare la islameringen gå sin vei, MariaMaria. Jeg fatter ikke at du tenke slik. Islam er den religionen som vokser sterkest. Tror ikke du kan stoppe det. Ikke engang Hagen.
  Ikke ønsker jeg at dere gjør det heller.

 27. Starlett mai 4, 2006 kl. 12:47 am #

  # 13 dunkman

  Bra du tar avstand fra den forvrøvlete Frp-propagandaen!
  Og takk for innlegget ditt og at du reflekterer seriøst over det.

  Jeg skjønner dine betenkeligheter, men vi må huske på at islam er så mangt, og sharialover praktiseres i svært få muslimske land.
  Like lite som vi kan generalisere «kristne» som en ensartet gruppe, kan vi gjøre det om «muslimer»
  Vi må tenke enkeltindivider!

  Synes du muslimene du treffer som personer og medmennesker, virker skremmende?
  De fleste er vanlige folk, akkurat som du og jeg.

  Noen, innenfor alle land og religioner, har ekstreme synspunkter, og det finnes massevis av ekstremkristne som har verdier som heller ikke er kompatible med et moderne samfunn, enda de har vokst opp i et.

  Men selvfølgelig må vi debattere integreringen, hvordan vi kan lykkes best mulig for å få et åpent, mangfolding, levende og inkluderende samfunn. Fint at du tok opp det. 🙂

  En vellykket integrering til glede og berikelse både for de som kommer og de som er her fra før, kommer ikke av seg selv.

  Og DEN utfordringen må vi ta på alvor.

 28. ARGUS37 mai 4, 2006 kl. 12:52 am #

  # 14 nalleballe

  Nei ikke de fleste, men mange og store som Sudan, Irak, Pakistan og store deler av Indonesia.

  Størstedelen av de norske muslimene kommer fra nettopp Pakistan.

 29. Sveinemannen mai 4, 2006 kl. 5:33 am #

  #4 ARGUS Trur at du kan slappe helt av.Det du sier, er en helt usannsynlig hypotese. Veldig få land praktisere sharia, og jeg trur at sharialovene står for fall.
  men jeg synes godt at vi kan få flere unger enn 1,7 eller noe i den dur.
  Barn er topp.

 30. elia mai 4, 2006 kl. 6:36 am #

  #22 Starlett

  den høyreekstremistiske, nesten facistiske ungdomsorganisasjonen «Ungdom i Oppdrag» gitt ut, en utrolig hatsk gruppe overfor alle som ikke tenker som dem, og DENNE EKSTREMGRUPPA

  Og da kunne jeg godt tenke meg at du la frem en begrunnelse for hvorfor UiO skal være:
  – høyreekstrem
  – fascistisk
  – hatsk
  – ekstrem

 31. elia mai 4, 2006 kl. 6:38 am #

  #22

  Det er TUNGT å få gjennom et budskap når faktagrunnlaget mangler.

  Som jeg da regner med betyr at du har fakta for å underbygge påstanden jeg ber deg underbygge i 30.

 32. Morten T. mai 4, 2006 kl. 10:27 am #

  Det jeg finner så paradoksalt med Frp og dens tilhørende eplekjekke mørkemenn, er at de vil bruke «føre var»-prinsippet i innvandringspolitikken. Dette gjøres ved å fortelle oss at om 20,30,50, 100 eller 2000 år så KAN det være overtall av mørkhudete mennesker i Norge, og det KAN være innført Sharia-lover, og det KAN være at Tikka Masala tar over som nasjonalrett på bekostning av Grandiosa og fiskeboller.
  MEN når det kommer til miljøpolitikk så vil de samme folka bare la det skure og gå. De kaller attpåtil miljøforkjempere og seriøse forskere for ekstremister og fundamentalister. Og hvorfor det? Jo, fordi å kjempe for en bærekraftig utvikling krever KUNNSKAP, mens innvandringsmotstand er enklere å forholde seg til. Det tegnes ustanselig bilder av «dem» og «oss». Vi, som er hvite, er herrefolket og overlegne. De, som er mørke, er underlegne og vet ikke sitt eget beste. Enkle og hatefulle budskap som ikke trenger tankenes kraft. Ikke ulikt den lemfeldige, fordummende og lettsindige omgangen man har med vitale samfunnsproblemer i programmer som f.eks. Tabloid og Holmgang.

  Å ta vare på miljøet og skape en bærekraftig utvikling vil bli dette århundrets suverent største utfordring!

 33. dunkman mai 4, 2006 kl. 11:14 am #

  #17
  – – – – – – – – – –
  Islam er ikke kompatibel med vestlige verdier, sier du
  – – – – – – – – – –

  Nei, jeg sier ikke det. Islamisme og islam er ikke synonymer.

 34. skinke mai 4, 2006 kl. 1:52 pm #

  Hei Starlett, og takk for hyggelige tilbakemeldinger til bloggen min.

  Jeg må jo si meg enig med deg her, har ingenting til overs for muslimskremsel, og aller minst den troen at vi snarlig vil få innført sharialover i Norge.

  Misforstå meg ikke, alle dere som nå fråder rundt munnen, jeg er TOTALT IMOT sharialover og det som hører dem til, men jeg vet at det er kun ca. 1% av muslimer som er enige i disse lovene og som synes at de middelalderverdiene som de mer ekstreme tolkningene krever.

  Wikipedia sier om sharia:

  Several of the countries with the largest Muslim populations, including Indonesia, Bangladesh and Pakistan, have largely secular constitutions and laws, with only a few Islamic provisions in family law. Turkey has a constitution that is strongly secular.

  Most countries of the Middle East and North Africa maintain a dual system of secular courts and religious courts, in which the religious courts mainly regulate marriage and inheritance. Saudi Arabia and Iran maintain religious courts for all aspects of jurisprudence, and religious police assert social compliance. Laws derived from sharia are also applied in Sudan, Libya and Afghanistan. Some states in northern Nigeria have reintroduced Sharia courts.

  In practice the new Sharia courts in Nigeria have most often meant the re-introduction of relatively harsh punishments without respecting the much tougher rules of evidence and testimony.

  The punishments include amputation of one/both hands for theft, stoning for adultery, and execution for apostasy.

  For all del, sharialover er en uting (spesifikt de straffene som gis under denne lovformen), men det å tro at vi noengang i norge vil legalisere amputeringer og steining er vel å ta litt hardt i. (

  Ikke minst fordi endringer i grunnloven krevar mer enn vanlig flertall, så vi måtte fått over halvparten så mange radikale muslimer på stortinget som noen annen folkegruppe før man fikk det til…)

 35. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 1:58 pm #

  #34 Kommentar fra skinke:
  «men jeg vet at det er kun ca. 1% av muslimer som er enige i disse lovene og som synes at de middelalderverdiene som de mer ekstreme tolkningene krever.»

  Bevis det.

 36. nalleballe mai 4, 2006 kl. 2:02 pm #

  Det er ikke sånn at alle i Pakistan vil ha sharialovgivning… Muslimer er bare en definisjon på folk som tror på en religion, mens personene som blir definert er svært forskjellige i sin oppfatning.

  Det er så avsporet å tro at forslag til innføring av fredagsbønn i Sverige vil føre til sharialovgivning i Norge.

 37. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 2:05 pm #

  I en undersøkelse for en tid tilbake ønsket 61% av britiske muslimer sharia domstoler i civil cases. Så som skilsmisse tenker jeg.

 38. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 2:06 pm #

  #36 Kommentar fra nalleballe:
  «Det er ikke sånn at alle i Pakistan vil ha sharialovgivning…»

  Nei, men så skjer det altså likevel.

 39. MariaMariaOslo mai 4, 2006 kl. 2:07 pm #

  #36

  saksopplysning:

  70.000 organiseerte muslimer i Sverige krever egne lover i følge en del av sharia/koraren. Kravene innebærer:

  1. Kvinner får ikke skille seg fra sin ektemann uten Imamens samtykke

  2. Muslimer i Sverige tilknyttet moske bør få rentefrie lån i banken.

  3. muslimer bør få fri fra jobb på fredager for å gå i moskeen til fredagsbønn, med lønnskompensasjon.

  4. Imamer må få undervise på svenske skoler

  Kall det hva du vil, nalleballe…Hva ville du sagt om etniske svensker krevde slike egne lover for seg selv? Hadde du heiet det velkomment også?

 40. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 2:14 pm #

  Så en undersøkelse av britiske muslimer, dette var rett etter at London ble angrepet av andregenerasjon muslimer.

  http://www.telegraph….&sSheet=/news/2005/07/23/ixnewstop.html

  However, nearly a third of British Muslims, 32 per cent, are far more censorious, believing that «Western society is decadent and immoral and that Muslims should seek to bring it to an end».

  six per cent insist that the bombings were, on the contrary, fully justified.

  Six per cent may seem a small proportion but in absolute numbers it amounts to about 100,000 individuals who, if not prepared to carry out terrorist acts, are ready to support those who do.

  Moreover, the proportion of YouGov’s respondents who, while not condoning the London attacks, have some sympathy with the feelings and motives of those who carried them out is considerably larger – 24 per cent.

  A substantial majority, 56 per cent, say that, whether or not they sympathise with the bombers, they can at least understand why some people might want to behave in this way.

  ……

  As the figures in the chart show, the great majority say they feel «very loyal» (46 per cent) or «fairly loyal» (33 per cent) but nearly one British Muslim in five, 18 per cent, feels little loyalty towards this country or none at all.

 41. nalleballe mai 4, 2006 kl. 2:34 pm #

  #39 Jeg er ikke enig i punkt 1, 4. Imamer burde ikke blande seg opp i folks privatliv. Og lærerne på skolen greier undervisningen utmerket selv! Punkt nr 2 kunne vel dreid seg om statsstøtte i stedet. Jeg tror moskeer har det de trenger i dag. Så det blir litt vanskelig å svelge den med rentefrie lån. Høres ikke ut som en god idé. Det hadde kanskje vært bedre med statstøtteordning.

  Det rart at dette oppfattes som fiendtlig. Det er greit at folk ikke har interesse for det (som meg selv). Men å hate det gjør ikke saken noe bra.

 42. MariaMariaOslo mai 4, 2006 kl. 2:36 pm #

  #41 Hat? hallo? hvem har snakket om det? ikke jeg iallefall. det er snakk om å saklig gangsyn i dette, det er alt.

  Til orientering:

  moskeene får allerede statsstøtte på lik linje med kirkene. De får også støtte for antall medlemmer.

 43. nalleballe mai 4, 2006 kl. 2:40 pm #

  #40 6 prosent legaliserte bombingen. Men det er jo uklart akkurat hva de mente. Jeg tror det er langt fra å ville noe og brenne for sin religion, enn å faktisk utføre bombingen. Det er vel derfor 100 000 ikke har sprengt seg på T-banen siden!!

  Selv om undersøkelsen hevder 100 000 er mye, så er det jo forsatt 1,7 millioner som er helt fredelige britiske statsborgere. Det vil være som å skjære alle over en kam.

 44. nalleballe mai 4, 2006 kl. 2:42 pm #

  #42 Ja, det var det jeg tenkte. Da er det forslaget unødvendig i Norge…

 45. MariaMariaOslo mai 4, 2006 kl. 2:44 pm #

  #44

  Så, hvordan skal vi møte slike krav som dukker opp i Sverige da?

 46. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 2:46 pm #

  Skjære alle over en kam? Dette viser at mange muslimer er så ekstreme at de mener selvmordbombing mot sine landsmenn er helt på sin plass. Dette er et stort problem! Hvem snakker om «alle muslimer etc.» Man bør slippe å skrive «jeg mener ikke at alle muslimer er..» dette er jo en selvfølgelighet. Dette trikset bruker sosialistskrullinger hele tiden, man påpeker et problem og så blir man møtt med ikke skjær alle over en kam, selv om man aldri har sagt noe slikt som «alle muslimer er».

  Og hva har du å si til denne.

  «However, nearly a third of British Muslims, 32 per cent, are far more censorious, believing that «Western society is decadent and immoral and that Muslims should seek to bring it to an end».

 47. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 2:54 pm #

  En annen undersøkelse viste at 5% ikke ville vært villig til å varsle myndighetene om de visste om noen som planlagte terror.

 48. nalleballe mai 4, 2006 kl. 3:03 pm #

  5 prosenter 50 personer av 1000. For hver nye 1000 er det 50 personer. Hvis du kjenner 300 personer, da vil 15 av de være tvilsomme.

  Kjenner du 15 tvilsomme personer?

 49. nalleballe mai 4, 2006 kl. 3:04 pm #

  «dette viser at mange muslimer er så ekstreme»

  det er nettopp undersøkelsen ikke gjør. Og i realiteten har bare 4 bombet seg i Storbritannia noen gang.

 50. MariaMariaOslo mai 4, 2006 kl. 3:11 pm #

  #44

  Så, hvordan skal vi møte slike krav som dukker opp i Sverige da?

 51. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 3:13 pm #

  Jeg kjenner ikke 15 personer som ikke ville varslet myndighetene om de visste om et planlagt terrorangrep. Det kan jeg nok si med 100% sikkerhet.

  Disse 4 andregenerasjonsinnvandrerne fant hverandre og planla angrep sammen. Det er et stort skritt å ta, men treffer man likesinnede så kan ting utvikle seg. Storbrittania har flere organiserte ekstremistgrupper.

 52. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 3:14 pm #

  #50 Kommentar fra MariaMariaOslo:

  «Så, hvordan skal vi møte slike krav som dukker opp i Sverige da?»

  Stikke hodet i sanden og kjefte på de som utrykker bekymring tenker jeg.

 53. MariaMariaOslo mai 4, 2006 kl. 3:42 pm #

  #52
  Kan virke som du har rett i det…dessverre

 54. Morten T. mai 4, 2006 kl. 4:32 pm #

  «UngKonservativ», vi har skjønt det nå. At du ikke er spesielt begeistret for alt som er fremmed. Apropos dette med å dra alle over en kam( Ikke «skjære», men nå skal jeg ikke stille strenge krav til språkkunnskap. Du er jo norsk og arisk): Vil det være riktig å fordømme alle kristne for det som har skjedd mellom katolikker og protestanter i Nord-Irland i en årrekke? Hvorfor er akkurat du, av alle, så opptatt av å plassere mennesker i «grupper» når partiet du er medlem av stadig vekk hevder at de kjemper enkeltmenneskets sak? Hvordan kan det ha seg at et individ som heier på Frp ikke er i stand til å følge deres programfestede liberale verdier, og derav møte hvert enkelt menneske med respekt, empati og toleranse? Helt til hvert enkelt menneske evt. motbeviser dette?
  Tydelig at favoritthobbyen til en del Frp-vesener er å se spøkelser på høylys dag…..

 55. Starlett mai 4, 2006 kl. 8:54 pm #

  Hei, folkens,Jeg har ikke vært pålogget i dag. og har derfor ikke kunnet delta i debatten, men nå har jeg lest gjennom alle kommentarene, og selv om jeg desscerre ikke har tid til å besvare alle i kveld, har jeg fått med meg innholdet på godt og vondt. Glad for alle innspill. Fint at folk er engasjert, selv om jeg tror noen av dere støtter dere på nokså ensidig propaganda. Tilbake til det senere.

  Skal kommentere kommentarene etterhvert. Følg med, fortsettelse følger 😉

 56. Starlett mai 4, 2006 kl. 9:18 pm #

  # 34 skinke

  Takk for et strålende innlegg! :o)
  Det er godt å få innspill fra folk som har satt seg inn i tingene, og som tenker selv og reiser seg opp mot den kompakte majoritet.

  Til alle: har dere LEST og OPPFATTET de leksikale opplysningene skinke kommer med?

  Jeg tar tak i et åpenbart hovedpunkt:

  Det er altså bare Iran og Saudi-Arabia som helt og fullt følger Sharia-lover, og merk dere noe MEGET PÅFALLENDE:

  USA, og de andre våpendragerne mot islam lar Saudi-Arabia være i fred merkelig i grad,
  og hører vi mye kritikk mot dette skrekkelige regimet?
  Det er simpelten påfallende stille om den undertrykkingen som foregår i Saudi-Arabia.

  Hvorfor, tror du? Fordi det mest islamistiske landet i verden. (og NÅ mener jeg det i negativ forstand) er en meget viktig
  ALLIERT av USA og verdns størse
  OLJELEVERANDØR.
  Et SLIKT land vil vi i vesten være venner med, og da spiller det ingen rolle at de har det hardeste og mest undertrykkende religiøse regime i verden.

  Hvorfor?
  Tenk selv!

  Rigide sharialover er bare farlige for enkelte muslimer, og bare i noen få land.

  Og verstinglandet er inne i varmen i Washington DC.

 57. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 9:22 pm #

  Hvis du fulgte med Morten ville du sett at det var sitat fra en over, hun skrev «Det vil være som å skjære alle over en kam.»

  Selv bruker jeg aldri det teite moteutrykket.

  Jeg behøver ikke følge FrP på alle punkter selv om jeg stemmer på dem, jeg er ikke folkevalgt for partiet og kan derfor si og mene akkurat hva jeg vil.

  Jeg skrev aldri alle muslimer er, det er noe du ser i ditt hode. Jeg viste til problemer innen muslimske miljøer.

 58. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 9:27 pm #

  #56 Kommentar fra Starlett:

  Saudi Arabia er en fiende av vesten fordi de finansierer en utbredelse av deres ekstreme islam i vesten. Men man kan ikke angripe dem for det. De har rett til å spre sitt syn som vi har rett til å forsøke å spre demokrati. Men man må være obs på hvilke krefter som finansierer mye av den europeiske islam.

 59. Starlett mai 4, 2006 kl. 9:38 pm #

  nalleballe, takk for alle fine innspill,veldig takknemlig og glad når jeg ser at folk vet hva de snakker om. Viktig at vi står på mot angst, selvgodhet og uvitenhet:) jeg håper at dine mange gode og kloke innlegg kan få noen til å tenke seg om-

  # 32 Morten
  ja, enig, oppfatningen om at vi i vesten er «BEDRE» enn andre, er skammelig utbredt.

  Uten at jeg vil sammenligene oss med regimer vi ikke liker, vil jeg minne om at nazistenes stygge historie har troen på at noen, (vi) er mer verdt enn de andre (de) som grunnfilosofi, og at antallet av Hitlerjugend på 30-tallet vokste med omtrent samme styrke som norske Hagen-koryfeer.

  Og, pussig nok, NS i Tyskland hadde rundt 33% oppslutning i folket da de innførte diktatur, tok makta, og resten av råskapen og bestialitetn kjenner vi, – eller burde kjenne i alle fall.

  VÅKN OPP FØR DET ER FOR SENT!

 60. europa_2006 mai 4, 2006 kl. 9:39 pm #

  får vi bedre samfunn ved å kriminalisere en gruppe mennesker eller ved å integrere dem?
  hvor kult tror dere jeg føler meg når jeg leser muslimhat inn og ut hverdag i aviser og blogger?
  dette kan føre til:
  -dårligere jobbsjanser for meg
  -bli uglesett på gata
  -ghettoen trekker mer enn samfunnet
  -tilslutt kriminalitet for å forsørge familien

  en ond sirkel altså. det er lett å slenge med leppa i valgtider, å leve med konsekvensene er mye verre. slutt med hetsen. ha med begge sider i debatten.

 61. nalleballe mai 4, 2006 kl. 9:47 pm #

  #57 Hvis jeg er en hunn, da bør du passe deg! Å skjære alle over med en kam er ikke et moteuttrykk.

  #59 Takk, det samme! Vi står overfor disse Frp’erne.

  Å trekke inn nazisme her er ikke nødvendig.

 62. Starlett mai 4, 2006 kl. 9:49 pm #

  # 58 UngKonservativ jeg er ikke sikker på at jeg forstår hva du mener.
  nei, jeg mener ikke vi skal gå til militært angrep mot Saudi-Arabia.

  Men om det ER et land i den muslimske verden som trenger demoratiske lands oppmerksomhet og full støtte til den undertrykte befolkningen, ja, så er det Saudi-Arabia.

  Kvinnenes situasjon er aldeles redselsfull der, og europeiske kvinner burde heller være opptatt av å kjempe de saudiarabiske kvinners kamp enn å drive skyggeboksing mot trusler i Europa som ikke finnes.

  Tips: Bibilioteket er et bra sted!

 63. Starlett mai 4, 2006 kl. 10:04 pm #

  # 61 nalleballe, :o) :o)

  Skal ikke bruke nazistbegrepet mer, og jeg mener jo ikke at FRperne er nazister.

  (Er dessverre litt inpulsiv når jeg blir engasjert.)

  Jeg advarer bare mot grunntanken om at «de andre» er «oss» underlegne.
  Og jeg grøsser av en sånn selvforherligelse.

 64. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 10:09 pm #

  «Kvinnenes situasjon er aldeles redselsfull der, og europeiske kvinner burde heller være opptatt av å kjempe de saudiarabiske kvinners kamp enn å drive skyggeboksing mot trusler i Europa som ikke finnes. »

  Her er vi helt enig.

  «Tips: Bibilioteket er et bra sted!»

  Dust.

 65. elia mai 4, 2006 kl. 10:09 pm #

  #59:
  Å sammenligne Frp med Hitler og nazismen er:
  – Historieløst
  – Respektløst overfor FrPs velgere
  – Respektløst overfor jøder, sigøynere, homofile og andre som ble forfulgt av Hitler.
  – Useriøst
  – Kvalmende

  Starlett: Gjennom innlegg på innlegg har du vist at når det kommer til kristne og frpere er du både fordomsfull og hatsk.

  Når du da oppfordrer andre til å lete etter balansert fakta blir det bare patetisk.

  Våkn opp! Verden er ikke svart/hvitt!

  Det er sjelden man skal finne noen med så ensidig antiamerikanske, antiisraelske og antikristne utsagn som det du kommer med. Og jeg har debattert med mange.

 66. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 10:10 pm #

  «Jeg advarer bare mot grunntanken om at «de andre» er «oss» underlegne.»

  Da kan du kanskje sjekke ut hva islamistene mener. Altså politisk islam.

 67. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 10:14 pm #

  Jeg skal gi deg link til et dansk islamistisk parti. Les igjennom deres sider og se hva islamisme handler om. Under følger deres mål. Resten kan du lese selv.

  http://www.hizb-ut-ta

  Hizb-ut-Tahrirs Mål

  Hizb ut-Tahrirs mål er genoptagelsen af den islamiske levemåde samt at bære den islamiske da’wah til verden. Dette mål går ud på at få muslimerne til at leve en islamisk tilværelse i Dar al-Islam og i et islamisk samfund, hvori alle livets anliggender styres ifølge de islamiske love, og hvori livsperspektivet er Halal & Haram under en islamisk stat, som er khilafah-staten, hvori muslimerne udpeger en khalifah, til hvem de giver bai’ah om at høre og adlyde, mod at han styrer med Allahs (swt) Bog og Sendebudets (saaws) Sunnah, og at han bærer Islam, som et budskab til verden gennem da’wah og jihad.

  Partiet sigter efter at oprejse ummah med den sande oprejsning (nahdah) via oplyst tænkning, og tilstræber at bringe denne tilbage til sin forrige ærekærhed og hæderlighed, for således at den islamiske ummah river initiativtøjlerne fra andre stater, nationer og folk, og igen bliver verdens førende stat, som den tidligere var, og kommer til at politisere verden ifølge Islams love.

  Partiet sigter ligeledes efter at retlede menneskeheden, og at lede ummah i kamp mod kufr, dens systemer og tanker, indtil Islam omfatter hele kloden.

 68. Starlett mai 4, 2006 kl. 10:21 pm #

  # 65 Elia . – sukk, mitt hjerte, men brist ikke.
  Hvorfor går du sånn til angrep på min person og henger deg opp i enkeltord i stedet for å se sammenhengen i det jeg skriver?

  Legg merke til hva jeg skrev i

  # 63 i mitt svar til nalleballe,
  og du vil se at din kritkk faller på steingrunn.

  Er du sikker på at jeg er

  antikristen
  anti-israelsk

  ?????

  hvis du ser på alt jeg har skrevet, vil du se at du kanskje tar feil.

  Du VET at jeg ønsker fred og trygge for begge folk i Mistøsten.

  Du VET at jeg har studert kristendom og filosofi.

  Du VET at det er ondskap begått i kristendommena navn jeg forviler over, og ikke over Krisus selv, som jeg beundrer.

  Kan vi ikke få en smule ærlighet inn i denne diskusjonen?

 69. elia mai 4, 2006 kl. 10:33 pm #

  #68:
  1. Jeg ser at du fort begrenset deg med hensyn på å sammenligne FrP med Nazistene og Hitlerjugend og Hagen-koryfeer. Dessverre mangler det en beklagelse for dumskap, og egentlig et oppgjør med eget utsagn. #63 tyder ikke veldig på at du angrer.
  Og når noen i det hele tatt får seg til å fremme slike sammenligninger er det skremmende.

  2. Antikristent.
  Det hjelper på ingen måte å ha studert kristendom for å hevde seg fri for å være antikristen. Og når du finner på å kalle UiO hatsk, fascistisk, høyreekstrem og ekstrem viser du dessverre at du fullstendig mangler gangsyn når det gjelder respekt for andre mennesker.

  3. Antiisraelsk
  Jeg beklager, en alt for sterk karakteristikk. Du har min fulle unnskyldning.
  Dog venter jeg fremdeles på at du skal svare på Israel-tråden din, hvor jeg også viser at påstander om folkerettsbrudd fra Israel er feil.
  Og, du har enda ikke, så vidt jeg har sett, uttrykk noe som helst krav til palestinerne for å skape fred, men gjør hva du kan for å legge all skylden på Israel.

 70. Starlett mai 4, 2006 kl. 10:40 pm #

  #66 # 67

  Du har VALGT å lete opp linker som underbygger dine fordommer, – dessverre.

  Du tror ikke på alvor at vi står i fare for å få innført sharialover i Norge, – så DUM går det bare ikke an å være, og så dum er du vel ikke?

  Eller?

  «dust» – fordi jeg anbefaler biblioteket?

  Du VIl eller TØR altså ikke sette deg dypere inn i det stoffet som du diskuterer med stor frimodighet? Og med kunnskap bare hentet fra dine FRP-baser….

  Skjerpings..

 71. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 10:51 pm #

  Jeg presenterer deg for et islamistisk parti i Danmark så du skal få se hva islamisme handler om. Partiet samlet ved ett tilfelle rundt 1000 tilhørere i Danmark. De er åpent fiendtlig mot vesten og Danmark. Dette er from the horses mouth som man sier, lytt til islamistene, de sier jo klart hva de ønsker.

  Du vet ingenting om hva jeg har av kunnskap. Islamisme eller politisk islam er en trussel. Dette partiet er gjort ulovlig i arabiske land, Russland og et par europeiske land.

  Fjern dine skylapper og aksepter informasjon og lytt til meninger som bryter med dine forutinntatte holdninger.

 72. Starlett mai 4, 2006 kl. 11:13 pm #

  # 60 europa_2006

  Ja, og det er dette mange som er så full av fremmedfrykt ikke forstår.
  De forstår ikke at vi ville fått et mye bedre samfunn for alle om vi ikke hadde vært så redde for hverandre.

  Det verste som kan skje i et samfunn, er utstøting og mistenkeliggjøring av store menneskegrupper.

  Det får negative konsekvenser.
  Jeg håper at du klarer deg godt selv om du har blitt utsatt for mye stygt.

  Huak at FLERTALLET i befolkningen IKKE lider av islamfobi.
  Det er jo det VG-artikkelen handler om.

  De andre partiene snur ryggen til Frp.

  HØYRE tar et kraftig oppgjør med denne skrekkpropagandaen.

  Det er altså ikke bare vi «rødgrønne» som kjemper imot muslim-hat og generell intoleranse.

  Heldigvis! :o)

 73. ISALM=ufred mai 4, 2006 kl. 11:16 pm #

  > nalleballe.

  > Er det noen som kan og bør uttale
  > seg om islam, så er det Islamsk Råd!

  Dette blir feil, det er Koranen som
  definerer islam.

  Ingen muslimer vil ta avstand fra
  Koranen, m.o kunnskap om islam er å finne
  i Koranen.

 74. skinke mai 4, 2006 kl. 11:16 pm #

  Ok, ærlig talt folkens:

  La oss en gang for alle etablere noen sannheter her:

  1) Islamistene har som mål å velte hele vestens levesett. Javel. La dem gjøre sitt beste. De vil ikke lykkes, men hver eneste av dere som er livredd for det er mer til nytte for dem enn de som velger å være inkluderende og på den måten marginalisere ekstremistene. Jo mer ekstremistene på begge sider klarer å piske opp stemningen jo mer vil de tjene på det. Nord-Irland kom først på veien til fred når flertallet av befolkningen tok avstand fra ekstremistene og ga dem beskjed hva de synes. La oss heller jobbe for å finne felles grunnlag med moderate muslimer slik at vi kan ødelegge for ekstremistene som kun er ute etter å fremme sin egen (idiotiske) agenda.

  2) Sharialover er ikke i nærheten av å bli vedtatt i Norge. Jeg tør å våge påstanden om at sharialover aldri vil bli en del av Norges lover. Det er også verd å merke seg at sharia lovgivning ikke bare begrenser seg til å kappe armer av folk og steine dem til døde. For de av dere som er interessert i å finne ut mer om dette så kan jeg anbefale artikkelen på wikipedia: http://en.wikipedia.o

  3) Islam er ikke det samme som islamisme. Islam er en religion, og ikke en politisk dogme. Islamisme er en ekstrem form for politisk islam, på samme måte som japanerene under 2. verdenskrig brukte religionen sin (Shinto) som begrunnelse for deres herredømme over folk i Asia.

  Til sist så vil jeg stille et spørsmål til alle her inne: Hvilke ideer og planer har dere tenkt ut for å prøve å minske hatet og frykten mellom menneskegruppene?

 75. nalleballe mai 4, 2006 kl. 11:29 pm #

  #74

  At islamistene har som mål å velte hele vestens levesett, må jo være hinsides. Jeg har ikke opplevd noen som har tenkt å velte levesettet vårt. Hvor har du det fra?? Du er dessverre på et jorde.

 76. christianculture mai 4, 2006 kl. 11:30 pm #

  #72

  Det verste som kan skje i et samfunn, er utstøting og mistenkeliggjøring av store menneskegrupper.

  Her har jeg sakset fra en kommentar du gav MetalManica:

  De karismatiske kristenmiljøene er en pest og en plage, en forurensning av hjerne og hjerte og en egoistisk pengemaskin som kynisk utnytter folks materielle eller åndelige nød og elendighet
  «Ungdom i oppdrag» oppfatter jeg som en nærmest facistisk organisasjon

  Ditt utsagn i #72 gjelder tydeligvis bare enkelte grupper. Men dette er typisk for det meste du sier. Forherligelse av islam, og demonisering av kristne.

 77. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 11:35 pm #

  #75 Kommentar fra nalleballe:
  «At islamistene har som mål å velte hele vestens levesett, må jo være hinsides. Jeg har ikke opplevd noen som har tenkt å velte levesettet vårt. Hvor har du det fra?? Du er dessverre på et jorde.»

  Nei vel, les linken jeg ga over hvor de sier nettopp det. Islamister står for en politisk islam, du kan lese akkurat hva de mener på dansk i min link.

 78. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 11:37 pm #

  Så nalleballe. Hva har du å si til disse linjene fra Hizb Ut-Tahrir, et islamistisk parti?

  » for således at den islamiske ummah river initiativtøjlerne fra andre stater, nationer og folk, og igen bliver verdens førende stat, som den tidligere var, og kommer til at politisere verden ifølge Islams love.

  Partiet sigter ligeledes efter at retlede menneskeheden, og at lede ummah i kamp mod kufr(vantro), dens systemer og tanker, indtil Islam omfatter hele kloden.»

 79. nalleballe mai 4, 2006 kl. 11:39 pm #

  #74

  At islamistene har som mål å velte hele vestens levesett, må jo være hinsides. Jeg har ikke opplevd noen som har tenkt å velte levesettet vårt. Hvor har du det fra?? Du er dessverre på et jorde.

 80. Starlett mai 4, 2006 kl. 11:40 pm #

  # 74 skinke

  Takk for et meget betimelig og godt innlegg!
  Og til alle: Kan dere ikke LESE den informasjonen skinke kommer med?
  Både #74 og # 34

  Analysen i # 74 er glimrende, og det vil alle fredsarbeidere kunne skrive under på.

  Og de faktiske opplysningene i # 34 går det vel ikke an å overse?

  Det er greit å ha forskjellige politiske meninger, men man kan ikke fornekte

  FAKTISKE SANNHETER.

  Håper dere kan lese engelsk godt nok til å se hva som står der. (Ja, jeg vet jeg er ironisk nå, og jeg vet, Elia, at du leser engelsk, så ikke «ta» meg for dette sleivsparket, er du snill.)

  Mennesker som er trygge i sitt livssyn eller religion, eller i tilværelsen generelt, frykter ikke for farer som ikke finnes.
  Hva er hensikten med å rope «Ulv, ulv,» hele tiden.?
  Og som skinke sier: Hva vil dere, f.eks elia og UngKonsevativ med meningsfeller gjøre for å medvirke til fredelige tilstander i verden?

  Jeg vil benytte sjansen til å anbefale skinkes blogg HOW DARE YOU på det varmeste! :o)

  Den er til å bli klok og glad av!

 81. christianculture mai 4, 2006 kl. 11:41 pm #

  #75
  Se de 32 punktene nederst på siden, så vil du se hva slags visjoner islamister har for fremtiden basert på sine skrifter:

  http://www.geocities….

 82. UngKonservativ mai 4, 2006 kl. 11:43 pm #

  #74 Kommentar fra skinke:
  «Sharialover er ikke i nærheten av å bli vedtatt i Norge.»

  Det var heller ikke det saken handlet om. Men at enkelte områder kunne bli styrt etter sharia. Jeg ser ikke det som sannsynlig i nær fremtid for Norges del, men når man ser hvordan paralellsamfunn er etablert rundt i Europa der politi og andre representanter for det offentlige ikke har kontroll så kan slikt skje. Ingen politiker behøver å vedta noe som helst, det kan skje ved at man rett og slett mister kontrollen. Andre vil så fylle et vakuum.

 83. Starlett mai 5, 2006 kl. 12:01 am #

  # 69 Elia (og de andr Elia-innleggene)
  # 76 Christian Culture

  Det er forskjell på moderate, moderne kristne og kristenekstremister, akkurat som det er forskjell på det store flertall moderate muslimer og en liten muslimsk ekstremistgruppe.

  Jeg står inne for det jeg sa om UiO, selv om jeg innser at jeg kanskje kunne ha uttrykt meg mer diplomatisk.
  JEG har ingen makt til å støte UiO ut, men jeg mener at Ungdom i Oppdrag er en meget farlig organisasjon, – å det ÅNDELIGE planet, vel å merke, tror ikke de stormer muslimske land med bomber og granater.
  UiO oppfatter jeg som ekstremt ekskluderende og som svært hatefulle overfor annerledes tenkende, og det er jeg i min fulle rett til, selv om dere begge . sikkert med de beste motiver, muligens er fanget og hjernevasket av organisasjones opplæringsprogram.
  Det finnes utallige kilder om UiO rabiate løgner om islam, og jeg gjengir her en artikkel trykket i den KRISTNE avisa Vårt Land.

  Jeg håper alle tar seg tid til å lese denne artikkelen!

  Oddbjørn Leirvik:

  Ungdom i Oppdrag, Mark Gabriel og islam

  Trykt i Vårt Land 14.02.06

  Forlagssjef Skaiaa og leiaren for Ungdom i Oppdrag, Alv Johan Magnus, svarte nyleg på den harde kritikken som har kome frå fleire hald mot Mark A.Gabriels bok Islam og terrorisme som ProklaMedia gav ut i 2003. Året etter gav forlaget også ut boka Islam og jødene av same forfattar.

  Når det gjeld livshistoria til Gabriel, seier Skaiaa og Magnus no at han har høgare utdanning frå det kjende al-Azhar universitetet i Kairo. Men på omslaget til Islam og terrorisme står det at han var ”professor i islamsk historie og teologi” ved al-Azhar og imam ved ein moské. Stemmer ikkje dette lenger?

  Identiteten til forfattaren er likevel ikkje det viktigaste. Det kan hende at han er omtrent den han gir seg ut for å vere, og det er ingen grunn til å tvile på at han som konvertitt kan ha gjennomgått harde prøvingar. Derimot er det umogeleg å ha tillit til han som fagperson.

  På sine nettsider har Ungdom i Oppdrag no lagt ut eit tilsvar frå Gabriel til den kritikken Basim Ghozlan har retta mot boka her i Vårt Land. Gabriels svar endar med den mildt sagt oppsiktsvekkande påstanden at ”mer enn to millioner egyptiske kristne i de første to århundrene med islam fikk tungene skåret over fordi de nektet å snakke språket til de arabiske muslimske erobrere”. I Islam og jødene hevdar Gabriel endåtil at ”den islamske hæren kom og drepte over fire millioner egyptere i islams første århundre”.

  Det er så ein nesten ikkje kan tru sine eigne auge. I den anerkjende boka Christians and Jews under Islam oppgir demografane Courbage og Fargues at det budde under tre millionar menneske i Egypt under den islamske erobringa. Ei kjend kopisk nettside (www.copts.net) gir eit høgare tal og hevdar at det budde om lag 9 millionar koptarar i Egypt på dette tidspunktet. Den nemner mange eksempel på prøvingar som koptarane vart utsett for, men ikkje noko som har den fjernaste likskap med Gabriels fantastiske påstandar. Kvar har han henta dei frå? Prøver Gabriel å lure godtruande lesarar? Eller avdekker han eit folkemord som til dags dato har vore ukjent for historikarane?

  Det seier mykje om Ungdom i Oppdrag sitt svarte syn på islam og manglande kjeldekritikk at dei trykkjer slike ville påstandar som dei Gabriel serverer. Historia til kristne minoritetar i Midtausten er vanskeleg nok om den ikkje skal karikerast med denne typen talmagi.

  For alle som fester tiltru til Gabriels påstandar i Islam og terrorisme om at ”islams historie er en elv av blod”, at ”hat er bygd inn i religionen” og at ”det er disse som utfører volds- og terrorhandlinger som praktiserer det egentlige islam slik Koranen foreskriver at det skal være”, bør kanskje dei uetterrettelege påstandane ovanfor vere ein tankestillar.

  Når det gjeld Ungdom i Oppdrag sitt syn på islam, skreiv Alv Magnus (i ”Mot målet”) då Islam og jødene vart publisert: ”Islam er en åndsmakt. Den holder millioner fanget i åndelig mørke, benekter Kristus og bekjemper Guds planer med Israel og jødene. Den kan kun overvinnes ved Guds inngripen som resultat av kristnes bønner.”

  Det er altså dette som er perspektivet for islambøkene til UiO, ein organisasjon som har ”åndeleg krigføring” som ein integrert del av sitt program, islam som sentralt angrepsmål, kristen sionisme som fanerop og endetidsspekulasjonar om Israel som åndeleg horisont.

  Det er på tide at kristne i Norge får augene opp for kva Ungdom i Oppdrag står for i desse sakene og blir langt meir kritiske til gehalten i dei bøkene dei fører til torgs.

 84. elia mai 5, 2006 kl. 12:28 am #

  #83:

  selv om dere begge . sikkert med de beste motiver, muligens er fanget og hjernevasket av organisasjones opplæringsprogram.

  Sukk.
  Om du ikke engang ønsker en debatt kan du godt slippe?

  Om du vil forandre verden med fordommer skal du absolutt få lov.

 85. Starlett mai 5, 2006 kl. 12:53 am #

  # 84 Elia,
  Fordommer?

  Er en artikkel i Vårt Land fordommer?

  Er det fordommer når du sier at 1.mai, solidaritetns høytidsdag,er en dag for EGOISME, altså det motsatte av sannheten?

  Jo,jeg ønsker debatt. Jeg har faktisk prøvd å prioritere å svare på dine kommentarer framfor mange andre, men jeg er jo ingen automatisk skrivemaskin heller.

  Du forteller ingenting omd eg selv og hva som har formet dime holdninger, mens jeg har gått ut med mye om min person.
  Hvis du leser alle innleggene mot meg, i alle bloggene mine, vil du se at jeg har blitt satt i mange båser og utsatt for mange fordommer og blitt beskyldt for ting som ikke har basis i virkeligheten.

  Mange, inkludert du, har trodd mye om meg. Og da må du tåle at jeg kan tro noe om deg.

 86. Sveinemannen mai 5, 2006 kl. 2:49 am #

  # 83 Interessant artikkel fra VL, Starlett.
  Skjønner ikke hva enkelte hisser seg sånn opp for.
  Arikkelen du viste i hovedinnlegget ditt var jo fra VG og ikke noe du har pønsket ut. Synes vi heller skulle prate om hva vi skal gjøre for at alle i Norge skal ha det bra.
  Vi må hjelpe muslimske kvinner til seksuell frigjøring.De må få lov til å være kåte og glade og prøve ut erotikken med flere partnere i full frihet. Er du enig i at de har for streng seksualmoral?

 87. elia mai 5, 2006 kl. 5:51 am #

  #85

  Er en artikkel i Vårt Land fordommer?

  1. Dette er et leserinnlegg/kronikk. Leirvik er ikke ansatt i Vårt Land, og Vårt Land har, så vidt jeg vet, har Vårt Land også trykket innlegg fra UiO…
  2. Det er fordommer når du insinuerer at jeg er ‘hjernevasket og fanget’ av UiO.
  3. Det er fordommer å dømme UiO på bakgrunn av én bok og én artikkel. Tar du hensyn til at de driver humanitært arbeid for over 400 000 mennesker (Wikipedia)?


  Er det fordommer når du sier at 1.mai, solidaritetns høytidsdag,er en dag for EGOISME, altså det motsatte av sannheten?

  Nei, det er politikk.
  LO er den mest egoistiske organisasjonen i Norge, og jobber for alt annet enn solidaritet.


  Mange, inkludert du, har trodd mye om meg.

  Som f.eks? (med unntak av det jeg har beklaget)


  Og da må du tåle at jeg kan tro noe om deg.

  Å anklage for ‘hjernevask’ og ‘fanget av UiO’ er noe helt annet enn å trekke feilaktige slutninger om en annen persons ståsted.

  Jeg kommer til å minke, eller stoppe, mine innlegg på dine sider. Jeg ser ingen grunn til å debattere hos en som fremmer fordommer og respektløshet.

 88. skinke mai 5, 2006 kl. 8:11 am #

  Jeg venter fortsatt i spenning på hva meddebattantene vil gjøre for å gjøre ting bedre, istedenfor å si at «ting vil gå til helvete, sharialover vil komme inn bakdøren når vi mister kontroll etc.»

  Vær så snill kom med noen forslag!

  #79:

  Nei, jeg er ikke helt på jordet (eller et jorde som du så fint kaller det). Det ER et mål fra Islamister (ekstremister) at de vil utrydde vestens levesett, på samme måte som det er et mål for meg som medlem i det Skotske nasjonalistpartiet at Skottland skal bli eget land. (Og nei, vi har aldri brukt terror som middel).

  Det betyr ikke at det vil skje, og det må på ingen måte oppfattes som et angrep på islam, (Selv om UngKonservativ tar mange ting ut av sammenheng og bruker det jeg skrev til inntekt for sine egne meninger når ingenting kunne vært fjernere fra sannheten.)

 89. Starlett mai 5, 2006 kl. 9:16 am #

  #88 ja, det blir spennende. Uansett hva folk måtte mene, så har vi flerkulturelt og fleretnisk samfunn. (Og det gjør Norge rikere og bedre, mener nå jeg.)

  Angående sharia: det må gå an å lese #34 skinke sitt innlegg og ta det inn over seg!
  Man må kunne skille mellom ytterliggående politiske ekstremister og vanlige muslimer, akkurat som vi må skille mellom ytterliggående kristenekstremister og vanlige kristne eller vanlige nordmenn, for den saks skyld.

  å det er bare dumt å gå i skyttergravene og komme med masse synsing om hvor fæle alle muslimer er, men heller gjøre noe konstruktivt:

  Diskutere Hva kan vi gjøre for for å få et bedre samfunn for oss alle, og hvordan vi kan få til en vellykket integrering som blir god for både nye og gamle nordmenn.

  Er du med i det skotske nasjonalistpartiet, skinke? Nå ble jeg nyskjerrig.Spennende! Må lese om det på nettet. Har du noen gode nettsider om det?
  Kanskje det kommer en blogg om det fra deg?

  Håper du får en prima dag. :o)

 90. Starlett mai 5, 2006 kl. 9:30 am #

  # 84 og # 87 Elia

  Jeg ber om unnskyldning for at jeg kom med for hard karakteristikk av deg og christianculture.

  Det var dumt og usaklig å si at dere er «fanget og hjernevasket»
  Det har jeg intet grunnlag for å si, for jeg kjenner ikke dere, så på akkurat DETTE punktet legger jeg meg helt flat.Jeg må lære å styre meg når jeg er opphisset og sint.

  Når det gjelder UiO, mener jeg det jeg mener, og det synspunktet vil jeg frimodig stå på.

  Jo, jeg vet at dere driver humanitært arbeid, men det er MÅTEN det gjøres på som jeg er imot.
  Og jeg er imot det jeg oppfatter som løgnaktigheter om islam.

  Og hvorfor i all verden skal dere misjonere i Sveits? Nå spør jeg i ekte forundring.
  Er de så umoralske i deres øyne nettopp i Sveits?

  Det skulle jeg gjerne vite.

 91. Starlett mai 5, 2006 kl. 9:48 am #

  #76 Christianculture

  Vel, jeg kunne ha uttrykt meg mer diplomatisk, og jeg kan godt si at jeg synes det er trist om du ble støtt av mitt språkbruk,
  men jeg liker ikke det Levende ord, Visjon Norge og Ungdom i Oppdrag driver med.
  Hvis du leser det jeg skriver i sammenheng, vil du se at jeg slett ikke demoniserer kristendom og forherliger islam.

  Jeg har verken problemer med vanlige moderate kristne eller vanlige muslimer.

  Det som er skummelt, er YTTERLIGGÅENDE kristenekstremister og YTTERLIGGÅENDE politiske islamister.
  Ytterliggående på begge sider, mao.
  Jeg tror på dialog og åpenhet, og det er vanskelig når man demoniserer den andre.

  Hva mener DU om dette? kan du ikke fortelle hva DU mener, ikke bare kritisere mine synspunkter,.Jeg forstår ikke riktig hvor du befinner deg i livssynlandskapet.

  Og jeg vil gjenta skinke sitt spørsmål:
  Hva vil DU gjøre for å få et bedre samfunn for alle i Norge?

  Har du lest bloggen til skinke?
  Det synes jeg du burde.
  Godt råd.

  Du maler forresten fint. 🙂 Og at Rembrandt var en stor maler, ja, det er jeg 100% enig med deg i. Det er en sann fryd og være i Amsterdam og dvele ved hans bilder.

 92. UngKonservativ mai 5, 2006 kl. 12:42 pm #

  Jeg advarer jo også mot de ekstreme innen islam. Det er kun du som har snakket om «alle muslimer». Du kontruerer ting i ditt eget hode for så å angripe det.

  Så du er nasjonalist altså Skinke. Hvorfor skal skottene ha eget land, vi er jo verdensborgere alle sammen ikke sant?(sarkasme) Jeg ønsker også at Norge skal være styrt av nordmenn, også i fremtiden.

 93. UngKonservativ mai 5, 2006 kl. 12:55 pm #

  Hvorfor skal Skottene styre seg selv Skinke. Kan de ikke bare akseptere at de lever i et multikulturelt land og rette seg etter det?

 94. ISLAM=ufred mai 5, 2006 kl. 1:16 pm #

  > At islamistene har som mål å velte hele
  > vestens levesett, må jo være hinsides.
  > Jeg har ikke opplevd noen som har tenkt
  > å velte levesettet vårt.

  Islamistene krever at ytringsfriheten
  ikke kan innholde karikaturer av Muhammed.
  De krever en blind respekt for profeten,
  han kan ikke røres.

  Koranen er ikke mindre tøff.
  Sura 9:5

  Men når de fredlyste måneder er til ende,
  så drep avgudsdyrkerne hvor dere finner
  dem, pågrip dem, beleir dem, legg bakhold
  for dem overalt! Men hvis de omvender seg,
  foretter …..

 95. elia mai 5, 2006 kl. 3:40 pm #

  #90:

  «Jo, jeg vet at dere driver humanitært arbeid»
  Og hvorfor i all verden skal dere misjonere i»

  Hvor har du det fra at jeg er medlem av UiO?

 96. elia mai 5, 2006 kl. 3:48 pm #

  #88

  Jeg venter fortsatt i spenning på hva meddebattantene vil gjøre for å gjøre ting bedre,

  Vi kan se til USA, som har svært vellykket integrering:
  -Få folk i jobb!
  Dette nytter dog ikke gjennom å tvinge arbeidsgivere til å ansette innvandrere, men å gjøre det lettere for bedrifter å ansette. Europeisk jobbvernpolitikk gjør at bedrifter avstår fra å ansette folk.
  Dette gjelder også incentiver på å få folk i jobb. I Norge er det et alternativ, om du lever sparsommelig, å leve på arbeidsledighetstrygd.

  Å få folk i jobb er viktig fordi de vil fortere bli integrert. De vil omgås mennesker fra andre kulturer.

  – Norskkurs!
  Med avis, radio og tv kan de da følge med på hva som skjer i Norge. Og få forståelse.

  for eksempel…

 97. Jonas mai 5, 2006 kl. 4:06 pm #

  Handler Starletts blogg egentlig om islam kontra kristendom?

  Jeg blir forvirret.

  Jeg tror bloggen egentlig handler om å rose politikerne på stortinget som tar avstand fra Frp.

 98. Sveinemannen mai 5, 2006 kl. 5:20 pm #

  #96 Bor du i USA?
  Da veit du kanskje ikke hvordan det er her.
  Vi har mangel på arbeidskraft i Norge.
  Og enda verre vil det bli.
  Så vi trenger mange innvandrere.

  Vi må arbeide for seksuell frigjøring av de muslimske damene, er dere ikke enig?
  De må få nyte livet på samme måte som de norske.
  Det er mitt bidrag til å få det bedre for alle i Norge.

 99. MariaMariaOslo mai 5, 2006 kl. 5:55 pm #

  Mens vi snakker om integrering:

  Hvorfor skal da innvandrer-barn i Norge lære urdu (eller annet morsmål) på den norske skolen når de begynner der?

  Tror ikke vi har så god peiling på integrering som det vi skulle ønske – eller tror at vi har her i landet

 100. UngKonservativ mai 5, 2006 kl. 6:05 pm #

  #98 Kommentar fra Sveinemannen:
  «Vi må arbeide for seksuell frigjøring av de muslimske damene, er dere ikke enig?»

  Lykke til.

 101. elia mai 5, 2006 kl. 6:15 pm #

  #98: Jeg kjenner godt til Norge, bor der snart igjen, og er ikke så lenge siden forrige gang jeg bodde i Norge.

  Ja, Norge trenger innvandrere – men vi trenger innvandrere som
  1. KAN ta de jobbene vi trenger å dekke
  2. VIL ta dem.
  Det siste kan fort være et problem, så lenge trygdesystemet i Norge belønner de som ikke jobber.

  The Atlantic skrev om dette i maiutgaven.

 102. Sveinemannen mai 5, 2006 kl. 7:33 pm #

  #100 Lykke til sier du.
  men jeg spurte om du var enig.
  jeg har hatt en mulimsk elskerinne, og jeg veit jo at det er mange av damene som sliter der.
  men flere enn du trur er i gang med å bli frigjort.

  Det er jo virkelig glad integrering.
  Dama jeg snakka om, var ikke religiøs, men hun var muslim.

 103. Sveinemannen mai 5, 2006 kl. 7:43 pm #

  # 101 Elia Jo, det høres fornuftig ut.
  Men trur du folk som er muslimer er latere enn andre?
  I forrige uke, trur jeg, kom en rapport fra OECD, og de sa at over 40% av innvandrene har universitetsutdanning, og politikerne, til og med de rødgrønne, ble forbløffa.han Håkon B Hanssen skal gjøre noe med det,sa han.
  For de blir ikke kalt inn til jobbintervju pga navnet.
  Og de fra Iran hadde den aller høyeste utdanningen, høyere enn nordmenn.
  Det er iranere som har flykta fra prestestyret, men de er jo muslimer likevel.
  Det er dumt at de ikke får jobb bare pga navnet når de har lyst til å jobbe.

 104. Starlett mai 5, 2006 kl. 9:08 pm #

  Heisann, bloggvenner, STARLETT her.

  Jeg har ikke vært mye foran pcen i dag, så beklager at jeg ikke har kommentert kommentarene. Vi har full sommer heri nord, vidunderlig, så i dag koser vi oss i den tidlige og vakre Nordlandssommeren.

  Takknemlig for alle innlegg.
  Har skumlest alt, og skal lese alle kommentarene skikkelig og ordentlig, men det blir neppe så mye i kveld.
  men i morgen todlig, eller i løpet av dagen, tenker jeg.

  Og skal beflitte meg på å svare på så mye som mulig. Flott med engasjerte folk. :o)

  Maria, du får ha en god tur dit du skal! Takk for at du forsvarte meg og sa at det var både internett og TV i bortgjemte avkroker. *ler*

  Fryktelig med kvinnen fra Nigeria, mer senere.

  #92UngKonservativ, – enig i at vi ikke skal ta lett på politisk ekstrem islamisme, – men jeg mener mest å diskutere hvordan vi skal forholde oss til muslimske mennesker av alle avskygninger i Norge. Folk flest, uansett tro eller ikke-tro, er jo stort sett hyggelige, moderate mennesker som vil et godt samfunn.

  Men husk: Det jeg EGENTLIG ville med mitt innlegg, var jo ganske enkelt å gi ros til det store flertall av politikere som synes Per Sandberg bare snakket tull tidligere i uka, og som tar avstand fra Frps innvandringspolitikk.

  Det er DET innlegget mitt EGENTLIG handler om, altså ikke om forskjellige typer kristne, muslimer, hinduer, buddhister, agnostikere, etc,etc, men ganske enkelt ROS TIL POLITIERNE. Så har det jo utviklet seg til litt av hvert, og det er bare fint i et demokratisk samfunn.

  Det viser at folk tenker individuelt og får mange spennende assosiasjoner. Men jeg forstår ikke helt hva seksuell frigjøring har med Per Sandberg å gjøre, – *skoggerler*
  Selv om det er et viktig tema i seg selv.

  God fredagskveld til alle fra STARLETT, som i følge forskjellige bloggere er ateist, muslim, romantisk naiv gladkristen, minst samboer eller kanskje gift med en muslim, har en X-kjæreste som er Frper, og som var slem med meg, er en rabiat israelhater, illrød lærerfurie, er en grå trist byråkrat på en liten fjellgård innerst inne i en trang fjord der det ikke finnes muslimer, og dessuten misliker Frps innvandringspolitikk fordi de stiller for store kvalietetskrav til skolen.(Tilfeldig utvalg fra forskjellige blogger.)

  Som dere skjønner, må jeg være et meget sammensatt menneske. ;o)

  Men det er bare morsomt, selv om det ikke har så mye med saken å gjøre.
  Er det mange som har fortellinger om hva medbloggerne tipper om dem. ??

  Så får de mer seriøse kommentarene komme etterhvert. De kommer… , senere.

  Kos dere i den nydelige fredagskvelden.
  Håper det er fint i USA også, Elia.
  Snakkes.. :o)

 105. nalleballe mai 5, 2006 kl. 9:14 pm #

  «Dama jeg snakka om, var ikke religiøs, men hun var muslim.»

  Sorry, men jeg kan ikke la være å le av det innlegget! En muslim som ikke er muslim?

 106. nalleballe mai 5, 2006 kl. 9:26 pm #

  #46 Det er uklart sagt. Det klart muslimer skal få lov til å synes at vi er umoralske.

  Hva er det Vestens kultur kan skilte som er så bra?

  – Masse alkoholikere, ulykker i forbindelse med alkohol, barn som vokser opp med alkoholiserte foreldre eller blir ikke beskyttet, folk dør av alkohol og ødelegger seg selv på det hvis de fortsatt er i live. Enkelte skjenker barn/jenter fulle og voldtar dem eller utnytter dem. Folk oppfører seg skammelig, andre dreper i fylla.

  Jeg drikker alkohol, men det får være måte på.
  Muslimer drikker som kjent ikke alkohol. Og så er de så stille så stille under fredagsbønnen.

 107. nalleballe mai 5, 2006 kl. 9:49 pm #

  Sorry, men jeg har hatt problemer med internettforbindelsen.

  #47. 5% ville ikke varslet? Jeg tror ikke engang du ville ha turt!

  #51 Merkelig at det ikke har blitt sprengt flere bomber, da?

  Det er ikke rart du ikke kjenner flere, ettersom du bor i fredelige Norge! Uten en eneste konflikt med muslimer. Og likevel frykter 1/3 det verste?! Nei, nei, nei… NEI!

  #52

  «Stikke hodet i sanden og kjefte på de som utrykker bekymring tenker jeg.»

  – Dårlig forslag! Kom med et bedre!

  #65 Elia

  «Starlett: Gjennom innlegg på innlegg har du vist at når det kommer til kristne og frpere er du både fordomsfull og hatsk.»

  – Er det noen som ER fordomsfulle her, så er det IKKE Starlett. Frp har jævlige synspunkter, og kristne har ikke noe med saken å gjøre.

  #73 Islamsk Råd kan opplyse oss om islam. Det er ikke deres plikt å innføre oss i Koranen. Jeg har aldri lest Koranen. Aldri lest Bibelen. Jeg liker å lese artikler som er underbygget av forskning.

  #77

  De folka der er ikke helt gode, i så fall! De representer ikke mer enn sine synspunkter.

 108. Starlett mai 5, 2006 kl. 9:56 pm #

  # 106 Skulle egentlig ikke skrive mer her nå, men jeg må bare gi nalleballe min fulle støtte her.

  Helt enig i din kommentar og din betraktning, hva har vi å rose oss av som er så fabelaktig i vår oppjagete dekadente kultur, (og ukultur)
  Og det tror jeg EGENTLIG mange vl være enig med nalleballe i ,hvis de tenker seg om.

 109. nalleballe mai 5, 2006 kl. 9:59 pm #

  #78 høres ut som misjon.

 110. fylla65 mai 5, 2006 kl. 10:01 pm #

  > jeg har hatt en mulimsk elskerinne,
  ..
  > Dama jeg snakka om, var ikke religiøs,
  > men hun var muslim.

  Den likte jeg, slike muslimer vil vi ha.

  De er på god vei til ett sekularisert liv
  i Vest Europa.

 111. Sveinemannen mai 5, 2006 kl. 11:09 pm #

  #105 nalleballe Dama var muslim på samme måte som mange norske er kristne. Jeg er døpt og står i Statskirka, men jeg går bare i kirka på julaften og i bryllup og begravelser. Jeg er ikke hedning, men ikke særlig religiøs. Sånn var det med dama. Ho tilhørte en muslimsk menighet fordi det ble sånn pga familien da ho ble født, men ho brydde seg ikke så mye om det.
  Skjønner du?

 112. christianculture mai 5, 2006 kl. 11:32 pm #

  #91
  Hei starlett
  Vil først si at jeg tok for hardt i når jeg sa at du forherliger islam, men at du demoniserer eller stigmatiserer visse grupper kristne ved ditt språkbruk står jeg ved. Du sier at du tror på åpenhet og dialog. Blir vanskelig å få dialog når man kaller folk for en pest og en plage.

  Mitt problem er at du generaliserer, og kommer med masse ubegrunnede og udokumenterte påstander om visse grupper kristne.

  Jeg legger forøvrig merke til at du er ikke redd for å bruke harde ord om det du kaller kristenekstremister, men jeg har enda til gode å se deg bruke lignende utrykk om ekstreme muslimer.


  Det som er skummelt, er YTTERLIGGÅENDE kristenekstremister og YTTERLIGGÅENDE politiske islamister.

  Å sammenligne ekstreme islamister med det du kaller kristenekstremister(levende ord, UIO ?) er fullstendig hinsides, og gjør at det vanskelig å ta deg seriøst.

  Når det gjelder muslimer, har jeg ingen problemer med å forholde meg til dem som medmennesker, men islamisme som religiøs/politisk ideologi er etter min mening potensielt like farlig som nazisme, og har i seg mange av de samme elementene – verdensherredømme, utryddelse av jødene osv.

  Islamsk endetidsteologi har i seg ideer om en frelsesskikkelse kalt imam Madhi som skal samle muslimene, gjennopprette kalifatet og et islamsk imperium og erobre verden og utslette de fleste jøder. Så vidt jeg vet er det særlig shiamuslimene som går og venter på denne skikkelsen. Dette kan jo virke sært og rart, men når vi vet at Irans president tilhører en retning som er svært opptatt av imam Madhi, og at han ser seg selv som en forløper for ham så er det grunn til bekymring, hvem vet hva han finner på.
  Å fornekte at Europa har et problem med islam og et demografisk problem er å stikke hodet i sanden.At det finnes noe enkel løsning tror jeg ikke.At mange således er bekymret i forhold til islam finner jeg ikke det minste rart.
  Det som irritere meg noe grenseløst og som nok gjør at jeg lar meg provosere av deg, er når man på den ene siden hakker løs på kristendommen som har vært en av bærebjelkene i europeisk sivilisasjon, samtidig som man gjør knefall for islam. Jeg tror at religiøse verdier ligger i kjernen til en hver kultur. Europa er i ferd med å kvitte seg med sine kristne kjerneverdier, og har et identitetsproblem, ikke minst i møte med islam.

  «A society which has lost its religion becomes sooner or later a society which has lost its culture” (Christopher Dawson. Progress and religion s.180).

 113. nalleballe mai 5, 2006 kl. 11:51 pm #

  #111 Ja, det gjør jeg. Jeg er derimot ikke medlem av statskirken. Hvis hun ikke er muslim, da er hun ikke muslim. Det er hennes valg, mener jeg.

 114. Jonas mai 5, 2006 kl. 11:57 pm #

  Måtte kikke innom og se hva som foregår.
  #112 Jeg er ikke enig i ditt hovedsynspunkt, men vil rose deg for en god kronikk.
  En seriøs kronikk.

  Men kan vi ikke oppføre oss anstendig mot muslimene i Norge, selv om prestestyret i Iran er islamistisk?

  Det er to forskjellige ting, spør du meg.
  Har ikke muslimer og kristne mye felles?
  Moralsk, mener jeg.
  I forhold til alkohol og løssluppen sex f.eks.

  Har hørt at mange muslimer er med i Krf fordi det stemmer mest med deres syn.

 115. Sveinemannen mai 6, 2006 kl. 12:15 am #

  #113 Jo, det er det jo. Men det var omtrent det samme med henne som med meg. Vi er ikke særlig aktive i religionen vår, men vi tar ikke helt avstand fra den heller.
  Feigt, kanskje, men trur mange har det sånn. Både kristne og muslimer.
  Ble jo kjent med noen av venninnene hennes, og de hadde det på samme måten. Og det er jeg glad for. Mener ikke at man skal ha seg rundt i øst og vest med hvem som helst, men trur vi undervurderer erotikken.
  Og de muslimske damene trenger masse saftig erotikk.
  Er du ikke enig?
  Ja, de norske også, men de klarer seg mer sjøl.

 116. von_splittoffen mai 7, 2006 kl. 9:56 am #

  Alle forsøk på å dra ting ned på jorda er en god ting. På begge sider i denne konflikten er det folk som vil ødelegge dialogen fordi krig er mye morsommere. Mennesker er kliss like over hele verden. Vi kan sette oss inn i andres situasjon, men vi vil helst ikke. Vi velger konflikt framfor harmoni fordi harmoni er kjedelig. Vi er så vant til å basere våre avgjørelser på frykt, at vi ikke merker det lenger.

 117. UngKonservativ mai 8, 2006 kl. 5:00 pm #

  Noen som husker dette? Solberg viste andre toner.

  http://www.vg.no/pub/

  Kommunaldepartementet vil utrede mulighetene for å få etablert et religiøst shariaråd som har myndighet til å utstede skilsmisser i Norge.

  Kommunaldepartementet vil utrede mulighetene for å få etablert et religiøst shariaråd som har myndighet til å utstede skilsmisser i Norge.

  – Vi ønsker en dialog med de miljøer dette gjelder. Det er helt klart et ønske om en slik domstol, om vi kan finne en måte å etablere det på i Norge. Men det må initieres av miljøene selv, sier kommunalminister Erna Solberg.

  I England er det etablert flere shariaråd. På en studietur i juni i fjor besøkte en delegasjon fra departementet blant annet Sharia Council, rådet for den største sammenslutningen av islamske trossamfunn i England. Shariarådene har imamer med høy rettslærd kompetanse, og har myndighet i den muslimske verden til å utstede skilsmisser.

  – Det ser ut til at de der har fått til noe de fleste muslimske trossamfunnene forholder seg til, sier Erna Solberg.

  I juni skal hun møte imamer og muslimske organisasjoner i forbindelse med den kommende stortingsmeldingen «Det Flerkulturelle Norge».

  – Der vil også skilsmisseproblematikken og mulighetene for et shariaråd i Norge tas opp, sier hun.

  Talskvinne for moskeen World Islamic Mission, Amber Khan, er positiv til en slik prosess.

  – Men det forutsetter blant annet at det sitter folk med riktig kompetanse i rådet. De må være mektig skolerte med høy utdannelse. Etableringen må skje i samarbeid med norske myndigheter, sier hun.

  Imamene i hennes moské får ofte henvendelser fra kvinner som søker råd om blant annet skilsmisse. Men deres myndighet er bare rådgivende.

  (VG 25.05.03 kl. 11:03)

 118. Trist_1 mai 8, 2006 kl. 5:59 pm #

  Herregud folkens. Har naa lest ca halvparten av komentarene paa dette innlegget. JEg bare priser meg lykkelig over at jeg slipper aa vaere saa redd som mange av dere er. Shria lover kommer aldri til norge. O)g med aldri, saa mener jeg aldri. Pust ut og slapp av. Faktisk saa er jo majoriteten av muslimer selv i mot denne loven. (den finnes ikke i koranen, men er lagt til senere) Gaa ut, faa dere noen muslimske venner. Saa vil dere se noe utrolig merkelig. Kristendomen og islam er saa og si helt lik. HJELP!!! og muslimer er akkuratt som oss. Dobbelt HJELP!!!

 119. Borger mai 8, 2006 kl. 6:42 pm #

  #118

  Ja, du er fri til å lukke dine øyne og si at du ikke er bekymret for sharia i Norge, men fakta er at våre barn og barnebarn absolutt kan risikere å måtte leve i et prestestyrt Norge under sharia, uten demokrati, uten Storting og uten rettigheter for ikke-muslimer.

  Fortsetter asylinnvandringen som de siste 10-15, da vil det være muslimsk flertall i Norge om 45-95 år.

  De norske lover og grunnloven kan endres, helt lovlig, det er flertallet som bestemmer.

  Ingen kan i dag si at norske lover ALDRI vil bli endret til Sharia.

  Krekar har hatt flere utspill hvor han sier at det foregår nå en krig, muslimene mot vesten, for å overta landene gjennom folkevandring og med innføring av sharia og prestestyre som mål.

  En norsk avis spurte tilfeldige muslimer på gaten i Oslo om de var enig med Krekars uttalelser og ALLE var enig!

  http://www.aftenposte

  .

 120. Starlett mai 8, 2006 kl. 7:40 pm #

  # Trist_1
  TAKK for at du setter tingene i perspektiv! 😀
  (Puh)

  Muslimfrykten holder på å gjøre enkelte helt paranoide her oppe på berget. Derfor strømmer de til Frp som skremte andunger uten å skjønne hva Frps politikk egentlig innebærer, på ALLE områder. (Privatisering av helsevesen og skoler, f.eks.)

  Og enig: Få muslimske venner! Mine muslimske venner er hyggelige mennesker, og ingen ønsker sharia.
  Selvsagt ikke.

  Og SELVSAGT er ikke sharialovene en del av koranen. Jeg har ikke skrevet det, fordi jeg trodde folk var klar over det, men det var godt du nevnte det, for jammen får jeg mistanke om at mange går rundt og tror at sharia er en del av koranen.

 121. Borger mai 8, 2006 kl. 8:24 pm #

  #120 Starlett

  KORANEN
  Chapter 45: The Chaper of the Kneeling 17

  …then we gave you a Sharia in religion, follow it, and do not follow the lust of those who do not know…

  Nesten all organisert muslimsk aktivitet i Norge er under inflytelse og mottar støtte fra f.eks. Saudi-Arabia og Iran, altså land som har og som ønsker sharia

  .

 122. Starlett mai 8, 2006 kl. 10:11 pm #

  #112 ChristianCultur

  Beklager sent svar, men fint vær, hverdagens mange gleder og plikter utenom pcen, mye på bloggen om dødsstraff, etc gjør at jeg ikke er helt ajour.

  Jeg tror egentlig ikke at vi er så grunnleggende uenige som det umiddelbart kan synes.

  For å ha det helt klart:

  Jeg forherliger på ingen måte islam foran kristendom.
  Men jeg er heller ikke redd muslimer i Norge.

  Muslimer i Norge har som regel flyktet fra regimer der de var truet, de er altså i opposisjon til islamistiske krefter.
  Jeg mener like klart som alle andre at vi må bekjempe islamistisk vold, som vi må bekjempe all annen vold, også når det er kristen vold.

  Angående endetidsteologien:

  Det er shiamuslimsk og bare shiamuslimsk, og her skiller shiaene og sunniene seg fra hverandre.
  Det er mao teologi i prestestyret i Iran, men ikke i Saudi-Arabia. Shia er en minoritetsreligion.

  Men nå må vi huske at det finnes endetidsreligion i kr.dom ogaå, jamfør f.eks Johannes Åpenbaring.

  Nå tror jeg at de færreste kristne går og tenker på endetidsteologien til hverdags, og det samme gjelder også den alminnelige shia.
  Har ikke jødene en endetidsvisjon som går på at alle jødene skal «hjem» til Israel som skal bli fullt og helt jødisk? (Hvor skal da palestinerne gjøre av seg?)

  Jeg kjenner noen shiamuslimer personlig, og jeg har spurt dem ut om dette. Ofte vet jeg faktisk mer om disse teologiske spekulasjonene enn en vanlig shia i Norge. Dette bryr de fleste seg ikke om og det inngår ikke i deres daglige tankeunivers, like lite som de fleste kristne går og tenker på «den ytterste dag».
  Det er jo, når alt kommer til alt, intet annet enn metafysiske spekulasjoner.

  Grunnen til at jeg skrev disse innleggene, var at jeg så meg så inderelig lei på all usaklig hets av våre flyktninger og asylsøkere som ofte er muslimer. Det har litt med empati og nestekjærlighet å gjøre.

  Etter karikatursaken er jeg blitt kraftig povosert av Magazinet, for jeg mener at det de gjorde, det gjorde de for å provosere og såre folks innerste religiøse følelser, og det synes jeg ikke en avis som kaller seg kristen og således bør leve i pakt med det kristne nestekjærlighetsbud, bør gjøre.

  Innleggene mine var altså ment som en motvekt mot stygg hets av muslimer, ikke som en hyllest til islam -eller – grøss og gru: politisk islamisme som resulterer i vold.
  Vold er vold, uansett i hvilket navn eller ideologi den utføres.

  Jeg tror ikke nøkkelen for å bevare vår kultur ligger i å angripe andres.

  Jeg tror nøkkelen er å se med ærlig selvinnsikt på vår egen kultur, og finne ut om det er noe vi kan reforme innenfra.
  Romerriket gikk til grunne først og fremst pga egen dekadense, – ikke pga andre kulturer.

 123. christianculture mai 9, 2006 kl. 12:33 am #

  #122

  Jeg mener like klart som alle andre at vi må bekjempe islamistisk vold, som vi må bekjempe all annen vold, også når det er kristen vold.

  Tror du finner svært lite vold pr. i dag som er begrunnet i kristendommen, i motsetning til vold begrunnet i islam.

  Vedrørende endetidsteologien er det en stor forskjell mellom kristen og islamsk.I den kristne endetidsteologien kommer kristne til å bli forfulgt.I islamsk tenkning er det islam som skal erobre og forfølge. Det forunderlige er at islamsk og kristen endetidsteologi i store trekk macher hverandre, men med motsatt fortegn.
  Det kan meget vel hende at mange muslimer tenker lite på disse endetidshendelsene, men nettopp de ekstreme islamistene vil bruke den for alt den er verdt, ikke minst Irans president. Jeg har forøvrig lagt merke norske muslimer diskutere Imam Madhi på internett. Hvis du følger denne linken, og scrollerned til bunnen av siden vil du se 32 punkter som viser hva slags visjoner noen muslimer har i forhold til sin endetidsteologi:

  http://www.geocities….


  Etter karikatursaken er jeg blitt kraftig povosert av Magazinet, for jeg mener at det de gjorde, det gjorde de for å provosere og såre folks innerste religiøse følelser, og det synes jeg ikke en avis som kaller seg kristen og således bør leve i pakt med det kristne nestekjærlighetsbud, bør gjøre.

  Jeg for min del er ikke istand til å se hva slags motiver folk har for det de gjør, så det kan jeg ikke uttale meg om. Jeg er forøvrig enig med deg i at det ikke var noe smart trekk å publisere tegningene.


  Innleggene mine var altså ment som en motvekt mot stygg hets av muslimer

  Så hvis noen hetser muslimer, så er løsningen å hetse kristne du ikke liker?


  Jeg tror ikke nøkkelen for å bevare vår kultur ligger i å angripe andres.

  Jeg tror nøkkelen er å se med ærlig selvinnsikt på vår egen kultur, og finne ut om det er noe vi kan reforme innenfra.
  Romerriket gikk til grunne først og fremst pga egen dekadense, – ikke pga andre kulturer

  Helt enig med deg i det. Etter min mening er ikke islam det største problemet Europa har, men at vi er i ferd med å hive på båten kristendommen og de kristne verdier som har vært grunnlaget for mye av vår kultur. I stedert for å rakke ned på kristendommen bør man hegne om den og de verdier den forfekter. Vi kan ikke fjerne oss fra våre røtter, og tro at vår kultur skal fortsette å være den samme. Nye verdier vil komme inn, og det er ikke sikkert at det kommer til å bli til det bedre.Vi kan fort våkne opp til et samfunn vi ikke liker.

  Kristendommen var i sin barndom aktiv i å gå mot abort, utsetting av barn, gladiatorkamper osv. Etter som vi i dag fjerner oss mer og mer fra de kristne verdiene ser vi hvordan mange av de førkristne verdiene er på vei inn igjen, ikke minst i forhold til det menneskesynet vi har.Aktiv dødshjelp,forslag om dødshjelp til barn osv viser hvor langt vi har fjernet oss fra det kristne menneskesynet.
  Vi er mest opptatt av trender og underholdning, og lite opptatt av de dypere ting i livet, vi er som du sa om romerne, blitt dekadente. Vi føder ikke engang nok barn for å opprettholde vår kultur.Europa har mistet selvoppholdelsesdriften, og er i stor grad opptatt av å nyte.At islam og muslimer med en bevisst tro kommer til å sette sitt preg på Europa i fremtiden er hevet over enhver tvil, så sant det ikke skjer noe drastisk. Men det er nok ikke islam som er det største problemet, det er oss selv. Jeg tror det ligger en dyp sannhet i det sitatet jeg gav i forrige kommentar fra historikeren Christopher Dawson:

  «A society which has lost its religion becomes sooner or later a society which has lost its culture” (Christopher Dawson. Progress and religion s.180).

 124. MariaMariaOslo juni 6, 2006 kl. 3:05 pm #

  http://www.vg.no/pub/

 125. Starlett september 28, 2006 kl. 9:26 pm #

  #116 Kommentar fra von_splittoffen:

  Det er jeg helt enig med deg i. Derfor er det så viktig med dialog og interkulturell forståelse.

  (Beklager at ddet er mange kommentarer jeg har glemt å svare på her.)

  Mennesker er mennesker, med tanker, følelser og lengsler, over hele verden. TENK om vi kunne begynne å se på hverandre som enkeltmennesker, ikke som representanter for en GRUPPE.

  redsel for sharialover i Norge anser jeg som det som står i overskriften:

  SKREMSEL, og har intet med virkeligheten å gjøre.

 126. Starlett september 28, 2006 kl. 9:33 pm #

  #121 Kommentar fra Borger:

  Du sier bl.a

  ________

  Nesten all organisert muslimsk aktivitet i Norge er under inflytelse og mottar støtte fra f.eks. Saudi-Arabia og Iran, altså land som har og som ønsker sharia
  _____

  Hvor i all verden har du det fra?

  Må jeg minne om at det er STOR forskjell på Iran og SA, siden Iran er et sjiamuslimsk regime, mens Saudi-Arabia er et sunnimuslimsk.

  Dessuten er det USA – ikke Norge, som er influert av S-A.

  USA og Saudi-Arabia er nemlig nære allierte, men sterke, gode og nære bånd mellom Bush-familien og bin Laden-dynastiet.

  Men det vet du vel`

  Likedan at USA utrustet og lærte opp bin laden og hans menn for å krige mot Sovjet i Afghanistan?

  Fiendens fiende er min venn.
  Som nå er blitt fiende.

  «Det er av sine egne man skal ha det», heter det i et ordspråk.

 127. Starlett september 28, 2006 kl. 9:40 pm #

  #123 Kommentar fra christianculture:

  Jeg siterer:
  ________
  Vi er mest opptatt av trender og underholdning, og lite opptatt av de dypere ting i livet, vi er som du sa om romerne, blitt dekadente. Vi føder ikke engang nok barn for å opprettholde vår kultur.Europa har mistet selvoppholdelsesdriften, og er i stor grad opptatt av å nyte.At islam og muslimer med en bevisst tro kommer til å sette sitt preg på Europa i fremtiden er hevet over enhver tvil, så sant det ikke skjer noe drastisk. Men det er nok ikke islam som er det største problemet, det er oss selv.
  ___________

  Jeg er enig i at man må feie for egen dør først og se hva som skjer i vår EGEN kultur.

  Det er ikke sikkert at det er vi i Norge som er best på alle ting.

  Vi er ganske selvgode her på berget, synes jeg nok.
  Kan det komme av vår materielle overflod?

 128. Starlett november 11, 2006 kl. 3:07 pm #

  #124 Kommentar fra MariaMariaOslo:

  Ja, heldigvis får nå disse kurderne asyl på tross av alle vanskelighetene i vår og på tross av mistenkeliggjøringen av Trygve Nordby og Osmundsen.

  Det er jeg veldig glad for. 🙂

 129. nalleballe november 11, 2006 kl. 4:06 pm #

  At Frp spiller på fremmedfrykt skal være helt sikkert. Det er ikke noe nytt.

  Hva er den økonomiske årsaken til at FrP vil stoppe innvandring, mon tro?

 130. Starlett november 11, 2006 kl. 4:17 pm #

  #129 Kommentar fra nalleballe:

  Hva er den økonomiske årsaken til at FrP vil stoppe innvandring?

  Ja, nalleballe, det er et meget godt spørsmål, for faktum er jo at vi i framtida vil komme til å trenge mange nye hender i arbeid.

  Når dagens 50-åringer blir pensjonister, vil det være altfor få mennesker i arbeidsfør alder i forhold til antall pensjonister, så også når vi tenker ut fra _egoistiske_ grunner trenger vi mye innvandring i framtida.

  Hvis alle med en annen etnisk bakgrunn enn nordmenn hadde lagt ned arbeidet i Norge i en uke, ville vi for alvor ha sett hvor avhengige vi er av dem.

  Sykehusene, kollektivtrafikken, hotellnæringen og drosjenæringen hadde f.eks klappet fullstendig sammen.

  Men FrP er veldig redd for «muslimer» og de tilegner «muslimer» svært mange egenskaper de ikke har, basert på skremselspropaganda.

  De burde nok undersøke litt nøyere før de kommer med sine bombastiske uttalelser.

 131. ShadowXavier juni 19, 2007 kl. 6:56 am #

  #129
  Kan det ha noe med at svært mange muslimske innvandrere ikke gjør stort annet enn å snylte på norske velferdsgoder?

  Arbeidsledigheten går ned, men trygdeutbetalingene går opp pga. muslimske innvandrere som sitter på ræva og tygger Khat!

  Nei, man trenger ikke FrP for å spre fremmedfrykt.
  Det klarer muslimene selv.
  Heldigvis må det til enhver tid være mist 50% kristne i en regjering…
  det burde hindre sharia lovgivning enn så lenge.

 132. Starlett desember 9, 2007 kl. 9:16 pm #

  Dette opplever jeg som fordommer. Vår innvandrerbefolkning er helt nødvendig for å få hjulene til å gå rundt i Norge, og vi har for få arbeidstakere.

  Stigmatisering av enkeltgrupper er jeg ikke med på.

  Heldigvis vil loven om minst 50 % kristne i regjering falle bort, og skolen blir nå livssynsøytral, så da er det å håpe at fordommer etter hvert forsvinner.

 133. Jon mars 20, 2008 kl. 4:36 pm #

  Hei Starlett…

  Har lagt inn innlegg på annen tråd her inne om islam…

  men angående innføring av sharia lover…

  Er du klar over hvor fort det vil gå nedover med prosentandel av nordmenn i norge…?

  Er du klar over at nordmenn vil utgjøre mindre enn halvparten av befolkningen i sitt eget land innen vår levetid…?

  Er du klar over at selv om man stopper ALL innvandring til Norge i dag så vil oslos befolkning likevel være dominert med en majoritet av utlendinger innen 20 år…?

  Jeg er utdannet historiker og kan fortelle deg at ALLE land der det er gått fra 0-40% muslimer har det blitt borgerkrig…og jeg kan fortelle deg at gjennom 1000 år har borgerkrig og undertrykkelse flyttet seg i takt med islams utbredelse…

  Hvorfor skal jeg tvinges til å bo i et land som skal få flertall av muslimer når jeg ikke ønsker det…hvorfor skal jeg være med på et gigantisk sosialt eksperiment når INGEN land kan vise til gode resultater…?

  Du sier du er lærer…det er jeg også…og jeg ser en hverdag der norske elever blir trakassert og der noen roper opp om rasisme ved minste motstand…elever med utenlandsk bakgrunn blir skjøvet igjennom skolen selv om de ikke er gode nok…men dette for å slippe noe mer trøbbel.

  Og slutt å si at man skjærer alle over en kam eller lignende….jeg har enda tilgode å ser ETT ENESTE innlegg der en person hevder at ALLE muslimer er sånn eller sånn…

  Poenget er heller ikke det, men at MANGE er sånn…og at vi blir utsatt for ting vi ellers ikke ville bli utsatt for dersom vi ikke hadde fått muslimer til Norge…

  ytringsfriheten er borte…man blir angrepet på gata dersom man demonstererer MOT Islam og sos rasisme har ved flere anledninger NEKTET å demonstrere nmot kvinnesynet i de muslimske miljøene.

  Husker du William Nygaard…?

  Husker du Theo van Gogh…..?

  By the way…6 % av spurte muslimer i Norge oppgav at de støttet terror mot vesten…det er ca 7,000 mennesker importerrt til Norge med et slikt elskverdig syn på oss…

  og tenk deg…dette var bare de som var villige til å si det på telefon…tenk deg mørketallene…

  Jeg har aldri sagt ja til at disse menneskene skal komme hit…men min verden blir også endret av deres holdninger…min datter vil også stå i fare for å bli voldtatt av innvandrere…(90% av alle voldtekter i oslo begås av mørkhudete – og nesten samtlige ofre er hvite kvinner)

  Er ikke dere som tillater dette medskyldige når vi andre utsettes fra overgrep fra mennensker som vi ikke ville slippe inn…?

 134. Bjarte Stokseth mars 22, 2008 kl. 9:02 pm #

  De røde liberale gir bort Norge!

  En del av den liberale trenden på 60 og 70 tallet i Norge var åpenhet (noen vil si naiv unfallenhet) til andre religioner og de menneskesyn som preger disse. I Norge fikk røde radikalere langt på vei bestemme samfunnsutviklingen. Mer lovløse tendenser, nesten fri innvandring og stadig mindre opplæring i kristendom, og tro på det gode i mennesket (humanisme) gav muslimene fritt spillerom til å starte sitt forsøk på å ta over er rikt vestlig land. Dette pågår mens nordmenn flest inklusiv de mest kristne er opptatt med økt levestandard og naiv tro på at muslimene i Norge har fredelige hensikter også når de blir mange. Det blir sharia lover i Norge om noen år, og de «røde radikale» som har vært pådrivere for å bygge ned skiller/grenser har da gitt bort Norge. Det klarte selv ikke Vidkun Quisling og de andre landsvikerne under den andre verdenskrigen.

 135. Ingrid juli 13, 2008 kl. 6:10 pm #

  Denne likte jeg.
  Det er rart at noen sære frp-politikere er redd mennesker fra andre land og kulturer.

 136. Ingrid juli 13, 2008 kl. 6:13 pm #

  #132 Jon

  Det skjer politikse attentat og forbrytelser i alle land og kulturer.
  Tenk på alle skolemassakrene i Amerika og på alle uskyldige palestinere, irakere og afghanere som er blitt myrdet med kaldt blod av amerikanere og briter.
  Husker du dem?
  Tenk på serbernes massakre av bosniere og albanere!

  Det nytter ikke å sette to attentat av sinnsforvirrede opp mot planlagte voldshandlinger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: