Bilde fra Bagdad
Amnesty Internasjonal har lagt fram sin årsrapport over hele verden, melder NRK, (lenken).
Amnesty International er en verdensomspennende og medlemsstyrt menneskerettighetsorganisasjon. Organisasjonen er uavhengig av enhver regjering, økonomisk aktør, politisk overbevisning og religiøs tro.
Hvis man leser lenken fra NRK, rapporten fra Amnesty International og gjerne de utfyllende lenkene, vil man finne ut, overraskende for mange,kanskje, at det faktisk ikke er de islamistiske landene som troner på verstingtoppen.
Er vi blitt så redd for muslimer at vi glemmer alle grove overgrep som skjer over store deler av verden?
Ser vi USAs rolle?
Kinas?
Russlands?
Og alle de andre landene der vold og terror skjer.
Til dere som skriver innlegg etter innlegg mot islam med den begrunnelse at dere vil forsvare menneskerettighetene: Jeg oppfordrer dere herved til å kjempe for menneskerettighetene med samme besluttsomhet også i kristne og ateistiske land!

Bilde fra Guantanemo-basen
Amnestys årsrapport 2006:
Fjoråret bar preg av omfattende menneskerettighetsbrudd i verden, godt hjulpet av «krigen mot terror». Men det finnes også positive tegn som tyder på at pendelen er i ferd med å snu. Slik oppsummerer Amnestys generalsekretær, Petter Eide, situasjonen for menneskerettighetene i 2005. I dag
la Amnestys frem sin årsrapport.
Rapporten som oppsummerer 2005 viser at:
Stater og staters maktapparat, som egentlig er til for å beskytte befolkningen, gjør ofte det motsatte – krenker og bryter grunnleggende rettigheter.
Jorden er dermed et farlig sted for svært mange mennesker. Omfattende menneskerettighetsbrudd skjer i store deler av verden .
Stater er fremdeles farligere enn terrorister. Vi ser at stater ofte skyver terrorfrykten foran seg, men rapporten viser at det er statsmaktene selv som er den største trussel mot folks sikkerhet.
– Vi kan ikke hevde at jorda ble bedre i 2005, men vi slår fast noen trekk fra 2005 som gir oss håp for fremtiden, sier Petter Eide.
Noen tegn til håp
I 2005 så vi blant annet i flere land at folk mobiliserte mot tortur.
– Domstoler og folkelige institusjoner begynner å stille regjeringer til ansvar, sier Eide og nevner høyesterettsinstansen Law Lords i Storbritannia som avviste Blairs forsøk på å tillate tilståelser fremkommet under tortur som bevismateriale.
Videre trekker Eide frem en ny lov i USA som tydelig markerer et forbud mot tortur.
– Men mest gledelig var nok Europarådets resolutte gransking av europeisk innblanding i amerikanske, hemmelige fangetransporter, såkalte «renditions», sier Eide.
I 2005 ble også FNs arbeid for menneskerettigheter styrket. FNs høykommisær for menneskerettigheter fikk mer penger, og det ble etablert et menneskrettighetsråd som Amnesty har vesentlige forventninger til. I tillegg ble den internasjonale straffedomstolen styrket.
Terrorangrep og «krigen mot terror» har undergravet respekten for menneskerettighetene verden over i flere år. Torturforbudet er fortsatt under press.
– Hver enkelt av de positive hendelsene er viktige. Til sammen kan de varsle at den negative pendelen kanskje stopper opp. Vi har nå fått et håp om at menneskerettigheter igjen kommer øverst på det internasjonale samfunnets agenda, sier Eide.
Et annet positivt trekk er at tre tidligere diktatorer er på vei til rettergang, en delseier i kampen mot straffrihet for overgripere.
– Det innebærer en styrking av internasjonal rett at diktatorer som Fujimoro i Peru, Taylor i Liberia og Pinochet i Chile ser ut til å måtte svare for sine forbrytelser, sa Eide.
Han påpeker det positive i at Den internasjonale straffedomstolen også har startet sitt arbeid med arrestordre mot ledere i den ugandiske opprørsbevegelsen Lord’s Resistance Army (LRA).
Kriser verden glemte
Lyspunktene må likevel ses på bakgrunn av at kampen mot terror stjal oppmerksomheten og ressursene fra enorme menneskerettighetskriser. Overalt er det vanlige mennesker som lider under staters manglende ansvar for egne eller andre lands kriser.
– Den oppmerksomheten FN og Den afrikanske union har gitt Darfur er ynkelig i forhold til at konflikten har krevd tusenvis av menneskeliv og drevet millioner på flukt. Også i Irak er det vanlige irakiske kvinner, menn og barn som betaler prisen for en voldsspiral som har fått lov å utvikle seg, sier Eide.

Dobbeltmoral
På tross av lyspunkter, er det dessverre mange eksempler på staters doble menneskerettslige budskap.
– USA vedtok i 2005 at tortur skal være forbudt, men «outsourcet» fanger til tortur i andre land og opprettholdt fangeleiren på Guantánamo. Begge deler er på alle måter i strid med grunnleggende menneskerettigheter, sier Eide.
Også Storbritannias forhandlinger med torturstater med tanke på utvisning av terrormistenkte, er et eksempel på tvilsom menneskerettslig adferd.
Amnesty forventer støtte fra regjeringen
Kravet fra Amnesty International til verdens regjeringer er en konkret og kraftfull handling for å stanse menneskerettslige katastrofer, som den som utspiller seg i Darfur.
– Kravet til USA er entydig: Lukk Guantánamo-fangeleiren og andre hemmelige fengsler. Still fangene for retten eller sett dem fri, sier Eide. Han forventer en tydelig og konsekvent støtte til disse kravene fra den norske regjeringen.
Hva med Norge?
-2005 var et år det ble mobilisert mot tortur. Dessverre frontet ikke norske myndigheter denne mobiliseringen. Norges passive og tafatte respons på Europarådets rapport om fangefly viser noe av dette, sier han.
Eide ser også at på tross av kritikk fra Amnesty, har heller ikke norske myndigheter tatt et tydelig menneskerettighetsansvar i forbindelse med norske styrkers tilstedeværelse i Afganistan.
Skal Norge ha troverdighet i sitt menneskerettslige engasjement, krever det mot og prinsippfasthet i det daglige politiske håndverk – også når det støter våre nære allierte. Amnestys årsrapport må bli obligatorisk lesning for norske politikere i sitt internasjonale arbeid, avslutter Petter Eide.
Les mer tall og fakta her
Les hele rapporten her
Finn mer stoff om årsrapporten her
Også i vårt naboland finnes store problemer som ikke har muslimske røtter.Denne rapporten fra Amnesty International kommer fra Aftenposten;
Russisk rasisme ute av kontroll
Rasismen i Russland er «ute av kontroll» sier menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International i en ny rapport.
ELISABETH RODUM
Sultanov-familien ble angrepet av en gruppe nazister på gaten i St. Petersburd i 2004. Khursheda Sultanova (i midten) døde etter å ha blitt knivstukket ni ganger. Rasistdrap er et økende problem i Russland.
FOTO: EPA / ANATOLY MALTSEV
En afrikansk student med et bilde av den senegalesiske studenten Lamzar Samba (28), som ble skutt og drept 7. april. – Putin hjelp oss, vi blir drept, står det på en plakat i bakgrunnen. Den anti-rasistiske demonstrasjonen i St. Petersburg fant sted fire dager etter drapet på Samba.
FOTO: AP / DMITRY LOVETSKY
|
Les også |
Nynazismen blomstrer – 13.05.2005 |
Paradoks i øst – 13.05.2005 |
Russisk nød kan bli farlig – 03.05.2005 |
Jødehatet øker i Russland – 27.01.2005 |
Russiske jøder vender hjem – 09.05.2004 |
Amnesty: Racism and xenophobia rife in Russian society |
Ni år gamle Khursheda Sultonova ble angrepet på gaten i St. Petersburg av en gruppe snauskaller med kniver og kjettinger i februar 2004. Den tadsjikiske jenta ble stukket ni ganger i brystet, maven og armene, og døde på stedet. Faren og fetteren hennes ble også skadet i det brutale angrepet.
Rasistdrap
Den tragiske skjebnen til familien Sultonova er et av mange eksempler på rasistdrap i Russland. De siste årene har Russland hatt en bølge av rasistisk motivert vold, og dette har særlig gått ut over folkegrupper fra Kaukasus.
Fremmedhat blir mer og mer vanlig, og volden retter seg som regel mot jøder, sigøynere, muslimer, kaukasiere og afrikanere.
Ifølge en ny rapport fra Amnesty International ble minst 28 mennesker drept og 366 overfalt i 2005, og i år har det vært mange tilfeller av angrep på mørkhudede russiske borgere. Ikke sjelden ender det med drap.
Bare i løpet av forrige måned ble to unge menn drept på åpen gate i St. Petersburg.
Lamzar Samba (28) fra Senegal ble skutt og drept i St. Petersburg 7. april. Han var i ferd med å avslutte studier i telekommunikasjon ved universitetet i byen. Lanpsar var på vei hjem etter et vennskapstreff mellom russere og utlendinger da han ble skutt i nakken. Mye tyder på at gjerningsmennene passet ham opp, og at overfallet var planlagt.
16. april ble 19 år gamle Alexander Ryuhin knivstukket og drept av seks nynazister. Han var på vei til en konsert sammen med venner da han plutselig ble overfalt og knivstukket i hjertet og nakken. Ryuhin var engasjert i anti-rasistisk virksomhet, opplyser Antirasistisk Senter i Oslo til Aftenposten.no.
Mild straff
Amnesty fordømmer den rasistisk motiverte volden i Russland, og myndighetenes manglende rapportering og etterforskning av rasistisk kriminalitet. Antirasistiske holdningskampanjer i regi av myndighetene er totalt fraværende.
Myndighetene forsøker å tone ned problemet, mener Amnesty. Folk som står bak rasistiske angrep blir sjelden eller aldri tiltalt etter straffelovens paragraf om «etnisk og rasistisk hat». I stedet blir de tiltalt for «gatebråk», og de får dermed langt mildere straff.
Nasjonalisme
Rasistiske og nasjonalistiske holdninger har økende tilslutning i Russland. Landet har verdensrekord i antall nynazister i forhold til folketallet. Det er overraskende med tanke på de store tapene Russland led på grunn av Hitler-Tyskland. 27 millioner Sovjet-borgere mistet livet i, og landet lå i ruiner.
Noen eksperter peker på at årsaken til den økende nynazismen er at myndighetene bevisst har spilt på nasjonalisme i krigføringen i Kaukasus.
Etter Sovjetunionens sammenbrudd sank millioner av russere ned i fattigdom, og mange skylder på «utlendinger som stjeler jobbene våre».
Anti-rasistiske markeringer
Russiske borgere har sammen med utlendinger gjennomført flere demonstrasjoner mot den rasistisk motivert volden, og myndighetene manglende vilje og evne til å løse problemene.

Kjemp for menneskerettigheter og menneskeverd overalt der det er nødvendig! Ikke la deg forblinde av demagogien om at islam er skyld i mesteparten av verdens elendighet. La ditt hjerte og din intellektuelle redelighet vinne over ubegrunnete fordommer!

|
Godt innlegg Starlett. Men tviler på om de som er så sterkt imot Islam og muslimer bryr seg like mye om terror og undertrykkelse andre steder som det du lister opp her.
Guantanemo-basen, er et godt eksempel på at det ikke er så farlig om det er muslimer som er ofrene, istedenfor utøverne. Det er hårreisende den behandlingen fangene får der.
Det er i grunnen ganske skremmende med alt dette fremmedhatet. Har ikke menneskene lært mer, etter nazistenes forfølgelse av jødene?
Det som foregår i Russland er skremmende kjent.
Stå på videre, jeg beundrer det du forsøker å gjøre her:)
Hvorfor skal man ta seg av alt? Er det ulovlig å ha en temablogg slik f.eks. Pseudonym har om islam? Kan ikke du skrive om f.eks. Kina eller USA og ikke bry deg om hva andre velger å fokusere på?
#1 jador
Takk skal du ha! :o)
Vi må jo håpe at noen flere begynner å se helheter!
Leste forresten ditt siste blogginnlegg i går.
Fantasrisk godt.
(Men har ennå ikke kommentert det.)
#2 UK
Dette har ingenting med andre bloggeres temablogger å gjøre.
Jeg vil rope et varsku for alle som lider, og så håper jeg at den norske befolkning ikke er så fokusert på islam at de lukker øynene for vold og terror av tildels mye mer alvorlig karakter!
Dette har den verdensomspennende organisasjonen Amnesty International, der jeg er aktivt medlem, gått ut med i hele verden i går.
Skal vi i Norge lukke øynene for verdens største problemer og fortsette å klage på muslimene mens det skjer ufattelig mye terror i vårt naboland?
Du bør lese lenkene – og få bakoversveis av all bestialitet fra de fleste religioner og politiske avskygninger.
Amnesty beskrev Guantanamo som dagens gulag i fjor. Helt ute av proporsjoner.
Siden du angriper andre for å fokusere for mye på et område så kan man lese kritikk av Amnesty av samme grunn.
http://www.frontpagem…
But Amnesty International has never restricted itself to protection of civil rights. It has long been a highly politicized organization that has ties with and identifies with the political agenda of the left. In particular, it has vehement anti-American and anti-Israel political biases. This leftist orientation has resulted in AI acting less and less as a human rights watchdog, and more and more as an anti-American and anti-Israel pit bull.
……..
[1] AI suffers from an acute case of the Moynihan Syndrome. According to Moynihan’s law, the amount of violations of human rights in a country is always an INVERSE function of the amount of complaints about human rights violations heard from there. The greater the number of complaints being aired, the better protected are human rights in that country. The reason is obvious. Those countries in which human rights are the most severely violated are also those where no freedom of speech nor press is permitted. This explains the AI reticence and almost total absence of denunciation of human rights abuses in places like North Korea and Cambodia. It also explains why AI apparently had no knowledge of the killing fields in southern Iraq until US and British troops uncovered them in the recent war.
Bra innlegg, Starlett. Beundringsverdig at du er så våken og ikke minst at du lar deg berøre. Jeg er ikke det minste sjokkert over kommentarene. Ha en super kveld 🙂
#5 UK
Amnesty International er politisk uavhengig.
«Amnesty International er en verdensomspennende og medlemsstyrt menneskerettighetsorganisasjon. Organisasjonen er uavhengig av enhver regjering, økonomisk aktør, politisk overbevisning og religiøs tro.»
Jeg så på lenken din, og ser at det er en interesseorganisasjon mot islam, omtrent som fomi.
Vi har plass til alle som vil kjempe mot brudd på menneskerettighetene, og vi kjemper også mot vold begått av islamister.
Jeg har selv vært med på flere opprop mot dommer i f.eks Iran og Afghanistan.
Det du leser her, er høyst reelt og godt dokumentert.
Betviler du bestialiteten på Guantanmo?
I Russland?
Kina?
Columbia?
Undertrykkelse i Hviterussland?
I Nord-Korea?
osv..
Skal alle disse få lov til å ture fram fordi de ikke er muslimer?
Det tror jeg ikke du mener innerst inne, UK
Right is right, vet du. 🙂
Og forå ha sagt det i dette blogginnlegget også:
Jeg støtter IKKE – IKKE – islamistisk terror, akkurat som jeg IKKE støtter terror fra kristne, ateister eller hva de måtte være.
Jeg prøver etter beste evne å ha flere tanker i hodet samtidig.
jeg har lyst å høre hva du mener om det som skjer i f.eks vårt naboland Russland, for å plukke et enkelt land ut.
«Hvis man leser lenken fra NRK, rapporten fra Amnesty International og gjerne de utfyllende lenkene, vil man finne ut, overraskende for mange,kanskje, at det faktisk ikke er de islamistiske landene som troner på verstingtoppen.»
I verstingtoppen på amnesty sin liste over hva de har funnet ut og ønsker å belyse kanskje. Hva som er realiteten er det vanskelig å si. Mange av disse landene er relativt lukket med manglende ytrings og pressefrihet, referer til Moynihan’s law fra min kommentar over. Amnesty har ikke så mye på Nord-Korea, men tror du det betyr at det blir begått færre brudd på menneskerettighetene der enn ellers?
Ellers burde vel det viktige være at man setter fokus på disse tingene, uansett hvor ikke sant?
Jeg skjønner ikke hvorfor du absolutt skal forsvare og relativisere slike brudd fra muslimske land.
#6 Takk skal du ha, MinaPina!
Jeg setter ekstra stor pris på å få høre det fra nettopp DEG! :o)
Setter stor pris på din blogg.
Nei, jeg begynner å bli vant til kommentarene, jeg også, men jeg synes det er forstemmende at folk ikke kan VÅKNE og se hva som skjer!
Heldigvis er ikke bildet fullt så svart som man skulle tro når man leser endel kommentarer. Og jeg har jo etterhvert oppdaget mange med både innsikt og forstand. :o)
En super kveld til deg også! :o)
Ja jeg betviler mye av det som kommer frem av historier fra Guantanamo, rett og slett fordi mye har vist seg å være løgn tidligere. I tillegg synes jeg mye av kritikken er overdrevet og urettferdig. Men det er sikkert mye å ta tak i der.
Når det gjelder Russland så leste jeg om det for en stund tilbake, bekymringsfullt.
Men nå er vel ikke dette noe statlig brudd på menneskerettighetene, men ugjerninger utført av andre organisasjoner og individer.
Trodde ikke det var amnesty sitt område.
#7 Kommentar fra Starlett:
«Skal alle disse få lov til å ture fram fordi de ikke er muslimer?
Det tror jeg ikke du mener innerst inne, UK
Right is right, vet du. :)»
Jeg mener det ikke ytterst ute en gang. Hvordan du tolket deg frem til det forstår ikke jeg.
#8 UK
Du sier:
«Jeg skjønner ikke hvorfor du absolutt skal forsvare og relativisere slike brudd fra muslimske land. »
Og det er HER jeg på en eller annen måte må ha hatt vanskelig med å kommunisere min mening.
Jeg verken forsvarer eller relativiserer brudd fra muslimske land, fra NOEN FÅ,(Islamistiske) glem ikke det.
Vold begått i Muhammeds navn er ikke bedre enn vold begått i Kristi navn, kommunismens navn, fascismens navn etc…
Men jeg ønsker å henlede oppmerksomheten på all annen ondskap og bestialitet som OGSÅ foregår.
På VGB er det mer enn nok av folk som skriver om islamister, og mange skyller barnet ut med badevannet, etter min mening.
Mao blir uskyldige muslimer i Norge mobbet, plaget og mistenkeliggjort.
Og diskriminert.
Siden det er så mange som snakker om islamister og så få som snakker om grusomme overgrep i andre land, vestlige som østlige, så få som snakker om overgrep MOT muslimer, mener jeg at MIN oppgave må være å prøve som best jeg kan å få folk til å få øynene opp for DENNE terroren.
Jeg har ikke oppdaget mange som tar denne debatten.
Men det er kanskje lettere å kritisere svake muslimgrupper enn å ta kampen opp mot mektige land som Kina, Russland og USA?
Islamkritikere vrimler det av.
Jeg ser det som min oppgave å snakke om all den andre volden som ikke er et hår bedre.
Jeg gjentar meg selv på nytt:
Vold er vold, og terror er terror, uansett hvem som bedriver den.
Jeg vil også sterkt advare mot psykisk terror av våre innvandrere og av alle som ikke er etnisk norske.
På den måten skaper vi ikke et godt fellesskap.
Og til syvende og sist ønsker vi vel et godt land å bo i for alle?
Siden vi snakker om amnesty international kan vi jo nevne at de er temmelig kritiske til venstresidens kjæledegger i Venezuela 😉
Link
Tror ikke de er særlig «venstreorienterte» egentlig, men det er jo litt sånn at «dersom amnesty ikke nevner det er ingen urett begått».. Det er farlig mye makt å ha for en organisasjon.
Det var å tro på nissen at linken skulle funke..
http://web.amnesty.or…
#12 Kommentar fra Starlett:
«så få som snakker om overgrep MOT muslimer»
Det er jo stort sett det man gjør når man kritiserer muslimske land. Det de gjør går i stor grad utover muslimer, enten det er statlige overgrep eller islamistgrupper.
Synes du bommer litt her.
Ellers kan man jo også påpeke hva slags trussel islamistene utgjør for vestlige land, men det er i hovedsap muslimene selv de er en trussel mot. Det ser man i Irak der de dreper irakere i hopetall, eller Afghanistan under Taliban og mange andre steder.
#10
#11
Jeg har et kommunikasjonsproblem, tror jeg.
Nei, jeg trodde jo ikke du mente det heller, selvfølgelig ikke. :o)
Men jeg synes det er litt dumt at vi ikke kan legge vekt på Amnestys nyeste årsrapport, og ikke hele tiden komme tilbake til muslimer.
Amnesty arbeider med all terror.
Hvis du leser nettsidene våre, vil du se at det kommer fram masse kritikk mot islamistisk vold.
Det fine med Amnesty er at det er en uavhengig organisasjon som kan kritisere fritt til alle kanter og ta opp menneskerettsbrudd med alle makthavere og grupper.
Hvorfor ikke bli med?
Din hovedsatsing kan jo være mot overgrep i islamistiske land.
#12 Kommentar fra Starlett:
«Islamkritikere vrimler det av.»
Mens kritikere av USA og Israel er mangelvare?
Jeg vil heller si at kritikken mot USA og Israel er svært stor sammenlignet med fokuset på andre land. Hvorfor ser man aldri store demonstrasjoner mot andre lands forbrytelser?
Det er heller ikke galt å kritisere selv religionen islam, det har vi lenge fått gjøre med kristendommen. Og i min mening har det ført oss fremover.
ER tilbake ganske snart, – må bare gjøre noe utenom pcen akkurat nå.
Svar følger…
#16 Kommentar fra Starlett:
«Jeg har et kommunikasjonsproblem, tror jeg.»
Eller jeg misforstår. : )
Jeg synes i hvert fall at det er noe å tenke over at islamister i størst grad er en trussel mot muslimer. De er også en trussel mot vestlige land, men i mindre grad. Det er ikke uten grunn at flere islamistgrupper er ulovlig i arabiske land.
Så det er ikke sikkert at det er så bra at du angriper de som velger å fokusere på dette, forsvarer du da egentlig vanlige muslimer?
Det er noe å tenke over…
Flott innlegg.
Det å feie for egen dør, er ikke alltid så lett som å feie for andres.Splinten og bjelken.
Men, det er vel slik at jo fjernere virkelighetsoppfatning, jo mindre fakta og sakorientert.
Dessuten øker fordommer og fremmedfrykten i takt med manglene på kunnskap og innsikt.
Nei, vi er ikke blitt så redde muslimene at vi ikke bryr oss om overgrepene mot dem. Det håper jeg inderlig aldri skjer. det største overgrepet som skjer, daglig, i noen muslimske land, er Sharia som treller dem.
Guantanamo er forferdelig og burde ikke være nødvendig.
Rasismen i russland bør slås hardt ned på. En venn av meg har studert mye i St.Petersburg, og han sier det er ufattelig mye rasisme der. Svarte mennesker får faktisk egne studentboliger! sjokkerende, ikke sant?
Likevel må vi vær litt nyansert – med det mener jeg at vi ikke kan unnskylde menneskerettigheter brutt av muslimer, fordi de er «stakkars muslimer». Det går ikke.
#13 og #14
Hei, somle
He, he, det der med linkene opplever jeg også veldig ofte. Må ofte prøve to ganger før det virker. Skjønner ikke hvorfor.
Fint du la den ut, så den ikke bare er i innlegget mitt, men også i kommentarene.
Til de som leser dette: her kan man velge alle land man vil og lese om dem.
Angående Venezuela, så må jeg erkjenne at det ikke er det landet jeg vet mest om, men fikk jo med meg valgseieren i fjor.:)
Det blir spennende å se hvordan det går.
Mye henger jo igjen fra det forrige regimet, og Rom ble ikke bygd på en dag.
Et interessant land å følge.
Nei, Amnesty skal være partipolitisk uavhengige, og i _seg selv_ har jo ikke organisasjonen makt, i betydning _bestemmende_ makt.
Skjønner likevel hva du mener.
«dersom amnesty ikke nevner det er ingen urett begått».. Det er farlig mye makt å ha for en organisasjon.» sier du.
Skjønner meningen.
Jo, men om Amnesty International skulle overse noe, så er det jo ingenting i veien for at andre organisasjoner kan finne det ut.
Jeg er glad for hver dødsdømt som blir reddet og hver uskyldig fengslet som blir satt fri.
Men selvfølgelig: Amnesty alene kan ikke redde verden.
Men om man får satt ting på dagsorden slik at myndigheter hører etter og kanskje tar affære, synes jeg det er verdt arbeidet.
Jeg ønsker jo at flest mulig skal arbeide for menneskerettigheter, frihet, rettferdighet og bedre sosiale og økonomiske vilkår for mennseker i den organisasjonen som passer dem best.
Og heldigvis er det mange gode organisasjoner å velge i. :o)
#15 UK
Ser poenget ditt.
Dog, Irak er noe spesielt. skal kanskje blogge om det hvis jeg får tid og overskudd.
Feilen i Irak begynte jo allerede i 1980, men la meg ta det fra etter første golfkrig, og alle restriksjonene og alt overgrep mot landet. Utsultet, ødelagt infrastruktur, 1/2 mill barn døde av mangel på medisin fordi USA &co drev sin boikottpolitikk. osv
(Dette blir altfor langt i en kommentar. Har skrevet et innlegg i Word om emnet og det ble på 55 sider, – alt for langt til å publiseres som et blogginnlegg, altså.
Irak er mitt hjertebarn, som jeg kjenner godt til.
USA og «koalisjonen av villige» skulle aldri ha gått inn i Irak stikk i strid med FN og de fleste lands mening. Ingen masseødeleggelsesvåpen, som du vet.
Masseødeleggelsesvåpnene er det USA og «koalisjonen» som har.
Elendigheten skyldes hovedsaklig USA & co.Rumsfeldt og hans krigerske medarbeidere.
Nå er nøden, redselen, usikkerheten og desperasjonen stor i dette landet som er blitt bombet tilbake til steinalderen og ødelagt.
Sekulære irakere som tidligere gikk vestlig kledd og levde et moderne liv, hadde meget godt utdanningssystem og gode helsetjenester, har nå, etter ødeleggelsen av landet, i stor grad tatt hijaben og chadoren, og det religiøse aspektet er kommet mye sterkere fram, likedan spenningen mellom shiaer, sunnier og kurdere.
Det er jo tragikomisk at f.eks at Mullah Krekar og kompani faktisk jobbet for frihet for kurdene fra Saddams regime.(Som før Kuwait var støttet av USA, og fikk våpnene sine og de biologiske våpen fra USA.)
Men omtrent alle irakere vil ha USA ut, og sier det er blitt mye,mye verre nå enn det var under Saddam, så da kan man jo tenke seg til forholdene.
I dette assymetriske forholdet mellom en potent og overmektig militærmakt og et avmektig folk, står det dessverre bare selvmordsaksjoner igjen i motstandskampen.
Tragisk.
GRÅT – elskede land..
#20 Hei sirenia,
Så godt å få støtte fra deg, – jeg er så glad i bloggen din og det du skriver:)
Det har gitt meg mange gleder.
Ellers så er jeg helt enig i det du skriver.
Det kan godt leses flere ganger, så jeg har limt det inn her:
«Det å feie for egen dør, er ikke alltid så lett som å feie for andres.Splinten og bjelken.
Men, det er vel slik at jo fjernere virkelighetsoppfatning, jo mindre fakta og sakorientert.
Dessuten øker fordommer og fremmedfrykten i takt med manglene på kunnskap og innsikt. »
Kan bare si meg 100 % enig.
Vi trenger sårt et kunnskapsløft om tilstanden i den store verden og utenrikspolitikk her på oljeberget vårt.
Som Peer Gynt har vi lett for å bli oss selv nok.
Dessverre.
# 21Maria
Ja, det er mye som har gått helt galt i Russland, det er sikkert og visst. Og Russland bør absolutt settes under press, helt enig.
Fælt hva vennen din forteller fra St.Petersburg.
Håper vi er oss bevisst i Norge at VI ikke diskriminerer noen som er «annerledes»
Det er VÅR største utfordring.
Håper også at administrasjonen i The White House i USA snart må ta til vettet og fjerne både Guantanamo og de andre skammens fengsler de har.
Vi skal merke oss at over 70% av amerikanerne SELV mener det var galt å angripe Irak, og at de vil ha fengslene fjernet.
Det er en hovedgrunn til at Bush er så upopulær i USA nå.
Jeg tror nesten hans politikk er mer upopulær i USA blant amerikanerne selv enn den er hos oss.
Det gir oss noe å tenke på, ikke sant?
Bush er effektivt ferdig som president, eller som de sier i USA; «Lame Duck». Dvs en som ikke kan bli gjenvalgt og egentlig bare venter på å gå av.. Uten noen reell makt og innflytelse fordi politiske allierte og motstandere ser fremover mot tiden når han ikke lenger regjerer.
Når det gjelder Irak så er jeg ikke helt sikker på at «alle» vil ha USA ut.. Deres rolle nå er langt mindre fremtredende enn den var, og begrenser seg for det meste til opplæring av Irakiske sikkerhetsstyrker (som tar «støyten»).Folk flest i Irak vil, som alle andre, ha fred og frihet i sitt hjemland. Den største trusselen mot dette for øyeblikket er ikke USA, men ulike terrorgrupper som opererer der. Det at USA banet veien for at slike grupper fikk muligheter til å drive på i Irak er egentlig en litt annen diskusjon.
Spør du Irakere om de vil ha Saddam tilbake tviler jeg på at mange andre enn Sunnier ville (forståelig nok) svart ja til det. En av mine bedre kompiser er Iraker (sjia), og har vært mye i Irak de siste par årene. Han kan fortelle at selv om situasjonen er ille nå, ser de lys i enden av tunellen. Det gjorde de aldri under Saddam.
Det mest «umoralske» USA kan finne på nå er å trekke seg ut før Irak har blitt stabilt nok til å stå på egne bein. Man må prøve å komme over debatten om at krigen var feil i utgangspunktet, og heller bruke ressurser på å hjelpe landet. Det de trenger er sikkerhet (ergo militær støtte). Derfor var det også, etter mitt skjønn, feil av Norge å trekke ut den håndfullen med offiserer vi hadde der fordi vi var uenige med ÅRSAKENE til krigen.
I all vennlighet 🙂
#22: Det med Venezuela og Amnesty var ment som et eksempel på at (amnesty) de neppe har en politisk agenda. Og at jeg synes det er litt slående at hver gang man nevner Amnesty er det i forbindelse med Guantanamo. Ja, det er ille der, for all del, og vi burde holde demokratiske forbilder som USA til en høyhere standard, men det begynner å bli litt mye nå. I dagens Aftenposten var det for eksempel to helsider om amnesty’s årsrapport som forteller at 150(!) land har grove brudd på menneskerettigheter. Ingen andre land enn USA og Storbritannia ble nevnt over de to helsidene.. Det er ikke nyheter at forferdelige ting skjer i terrorbekjempelsens navn lenger. Alle er inneforstått med det. Hvilke andre land bryter menneskerettighetene, og på hvilke måter?
Jeg hørte talen som Ehud holdt i den amerikanske Congressen idag, det var en veldig god tale.
Man kan si hva man vil om politikken som føres fra begge sider, Israel og Palestina, men så lenge Palestina IKKE vil godkjenne Israel som egen stat, kommer de ingen vei.
De kommer til å sprenge både seg selv og annet i luften, kaste stein og komme durende med buldosere både her og der, i hundre år til, hvis ikke Palestina annerkjenner Israel.
#26 Somle
Jo, jeg er enig i mye av det du sier. Og jeg mener selvsakt ikke at irakerne ønsker seg Saddam tilbake, kanskje med unntak av hans nære krets i Baath-partiet.(som er i hovedsak er sunnier, for eventuelle lesere som ikke har detalj-kunnskaper om Irak)
De menneskene jeg kjenner best her i Norge, er faktisk også (sekulære)sjiar som har flyktet fra Saddams regime.
De hadde forhåpniinger etter den første Golf-krigen, men ble skuffet, og nå er de bare desillusjonete og meget frustrete over «koalisjonen av de villiges» nærvær i Irak.
De har mistet familie og venner i selve Bagdad, (drept,)og noen har skadete slektninger i små byer og flere som har fått ødelagt hus og hjem. Syke folk får ikke medisinen sin, skolevesenet har fått et skudd for baugen og som du vet er infrastrukturen ødelagt.
Men som du sier, slik situasjonen har utviklet seg nå, vil det kanskje gå fra vondt til enda verre om USA trekker seg ut NÅ.
Det merkelige, sett i ettertid, er jo at Bush senior ikke gjorde «jobben» ferdig da han og hans menn var der under første golfkrig. De kunne selvsagt ha gjort det om de hadde ønsket.
Men de fleste politiske analyser tyder på at USA ønsket at Saddam, – men en sterkt vingeklippet Saddam – skulle sitte i førersetet i Irak fremdeles.
Hvorfor? Jo, for å unngå borgerkrigstilstander mellom sjiar og sunnier og andre grupperinger, og for at Saddam Husseins regime fra USAs side alltid har vært sett på som et slags «bolverk» mot det
prestestyrte shiamuslimske regimet i Teheran.(Her må vi ha kidnappingen av de amerikanske gislene i ambassaden i Iran mange år tidligere i mente.)
Tenk på hva irakere har vært gjennom mellom 1991 og 2002!
TENK også på den grusomme og meningsløse 8-års lange krigen mellom Irak og Iran med ufattelige lidelser på begge sider, der jo Saddam Hussain var Usas «man» mot Iran.
HER ser vi tydelig hvordan «fiendens fiende» blir din venn, ikke sant? (Det samme kan selvsagt sies om USAs backing av Osama bin Laden og hans likesinnete i kampen mot Sovjet-Unionen i Afghanistan, men skal la denne lange problematikken
ligge nå.)
Man ser i alle fall tydelig at tenkningen. «Fiendens fiende er min venn, og derfor skal jeg gi ham all mulig militær støtte, opplæring og oppfølging», kan få katastrofale følger, som i Afghanistan, i Irak og for kurderene.
Det er mildt sagt forunderlig at FN ikke grep inn i dette 8 år lange blodbadet Irak – Iran.
Men for å komme tilbake fra denne digresjonen:
Fra Golfkrig 1 til den siste krigen mot Irak, var irakerne utsatt for svært store prøvelser, og den sivile befolkningen måtte betale en meget høy pris både sosialt, helsemessig og økonomisk for USAs strategiske, (og mener Starlett, meget umoralske)tenkning.
Mitt forrige svar #23 tok utgangspunkt i
#15 UngKonservativ
når han viser til Irak som et eksempel på hvor mye verre muslimsk vold er kontra annen vold.
Da må jeg i rettferdighetens navn protestere og sette ting inn i kontekst.
Når et land som praktisk talt aldri har vært demokratisk styrt, som har levd under et sterkt autoritært styre, og som får sin «frihet» ved at eksterne makter kommer inn og bomber og kriger til dem «frihet» samtidig som de ødelegger landet og skaper store menneskelige tragedier med sivile lidelser, ja, da, er det ikke så veldig vanskelig å forstå hvilken trykkoker man tar lokket av og hvor mange fortvilte krefter som slipper løs. Og at landet har 3 store grupper, shiaer, sunnier og kurdere, med motstridende interesser, gjør jo ikke saken noe enklere.
Jeg sitter selvsagt ikke her og forsvarer terror, men jeg vil gjenta at det som skjer av opptøyer i Irak ikke må leses primært i en religiøs kontekst, men ses i sammenheng med alt det irakiske folket har vært utsatt for gjennom de siste tiårene.
(Et paralell-eksempel som mange burde tenke på, er jo hva som skjedde på Balkan etterat Titos styre falt fra hverandre, og man så hvor mange politiske, sosiale, nasjonale og religiøse konflikter som kom til syne, og alt hva som skjedde. Ingen vil vel påstå at alt som skjedde på Balkan var «muslimenes» skyld.)
Vi får virkelig håpe på at lyset i tunnellen er reellt, og at det kommer bedre og mer stabile tider for landet der verdens eldste høykultur lå.
Takk for en klok og innsiktsfull kommentar! :o)
Det er ikke ofte jeg må godkjenne mine egne kommentarer før de godkjennes.
#29 er skrevet av
Starlett
som ikke var klar over at hun ikke var innlogget. 🙂
#27 Somle
Ser helt klart poenget ditt.Meget godt poeng.
MEN
» I dagens Aftenposten var det for eksempel to helsider om Amnesty’s årsrapport som forteller at 150(!) land har grove brudd på menneskerettigheter.»
Amnesty International HAR lagt fram et omfattende materiale som forteller om grove brudd på menneskerettighetene i _150_ land, ikke sant?
Da bør jo etter mitt syn de forskjellige massemedia kunne sette fokus på flere land enn USA og Storbrittania.
Her ser vi hvordan aviser velger ut den delen av virkeligheten som de selv oppfatter som mest interessant.
Når man hører på nyheter, kam man jo like ofte reflektere over hva som IKKE blir nevnt der.
#28
Du, Maria, du maria, … 😉
Palestinerne er villige til å inngå 100 års våpenhvile med israelerne dersom grensene blir slik som før krigen i 1967.
Jeg kommer kanskje til å skrive en egen blogg om dette, – kanskje.
Det kan ikke herske tvil om at israelerne har mer blod på hendene enn palestinerne, at de driver en ulovlig og folkerettstridig okkupasjon av Palestina akkurat som Tyskland gjorde mot Norge, bare mye mer blodig og langvarig, og at de har tatt fra palestinerne omtrent 70% av landet deres.
Men dette problemet er selvsagt altfor komplekst til å la seg presse inn i en liten kommentar fra Starlett.
Hamas har avholdt seg fra terror lenge allerede, glem ikke det!
#32 Kommentar fra Starlett:
«Palestinerne er villige til å inngå 100 års våpenhvile med israelerne dersom grensene blir slik som før krigen i 1967.»
Tror du på julenissen også?
#33 anonym
Nei, jeg tror ikke på julenissen.
Jeg tror på det som den palestinske regjering har lovet i diplomatiske samtaler, forutsatt at grensene fra før 1967 blir gjeninnført.
Hvem tror DU på?
Fomi, kanskje?
Eller Carl Ivar, Selbekk og Magazinet, Levende ord, Porten til Midtøsten , sjarmtrollet Per Sandberg og Ungdom i oppdrag?
Det skulle vært MEGET interessant å få vite.
#19 UngKonservativ
Skjønner godt poenget ditt og jeg tror at du er oppriktig bekymrer deg for vold mot muslimske kvinner, – noe som utvilsomt forekommer og som jeg også selvsagt tar sterk avstand fra.
Jeg er altså OGSÅ mot terror og mishandling.
Enten den er begått i Muhammeds, Kristi, jødedommens, kommunismens, facismens eller et hvilket som helst navn.
Jeg gjentar mitt mantra igjen:
Vold og terrorisme er forkastelig uansett hvem som begår dem, og ekstremei slamister, som dessuten er en forsvinnende liten del av muslimbefolkningen, er ikke verre enn andre som begår like hard tortur.
Og siden jeg nå snakker om Amnesty International, som nettopp har lagt fram rapport om brudd på menneskerettighhetene i 150 land, hvorav de fleste IKKE muslimske, synes jeg det er på sin plass å fokusere også på DISSE forbrytelsene.
Det blir gjort i alt for liten grad her i Norge.
Mange på VGB går til angrep på islam.
Færre snakker om vold begått av vestlige regimer.
nalleballe (Ytringer for allmennheten) har skrevet et glimrende blogginnlegg her:
http://www.vgb.no/473…
Spent på hvilke refleksjoner folk gjør seg og hvilke kommentarer han får.!
UK
http://www.vgb.no/473…
Prøver på nytt med lenken til nalleballe.
God morge Starlett
Det er en stund side jeg kommenterte på din blogg nå.
Jeg har ingen blogg selv og leser kun
sporadisk.
Det er fortjenestefullt at du prøver å sette søkelyset på tortur i alle verdenshjørner.
Du husker kanskje at jeg er praktiserende katolikk, og jeg fikk inntrykk av at du kjente til den katolske lære.
Vi katolikker finnes over hele kloden, og derfor er vi involvert å bekjempe vold globalt.
Det er en kristen plikt og det er noe de fleste praktiserende katolikker synes er naturlig å arbeide for.
Jeg ser at du har anbefalt å lese en annen blogger i din siste kommentar.
Det skal jeg gjøre senere.
Jeg ønsker Guds velsignelse over dagen!
#29 Kommentar fra : Starlett
«Og at landet har 3 store grupper, shiaer, sunnier og kurdere, med motstridende interesser, gjør jo ikke saken noe enklere.
……
Et paralell-eksempel som mange burde tenke på, er jo hva som skjedde på Balkan etterat Titos styre falt fra hverandre.»
Jepp, dette viser hva multikulturelle samfunn fører til. De kan bare holdes samlet av en sterk hånd.
# 25 starlett
«Vi skal merke oss at over 70% av amerikanerne SELV mener det var galt å angripe Irak, og at de vil ha fengslene fjernet.
Det er en hovedgrunn til at Bush er så upopulær i USA nå.
Jeg tror nesten hans politikk er mer upopulær i USA blant amerikanerne selv enn den er hos oss.
Det gir oss noe å tenke på, ikke sant?»
Det var godt du nevnte dette, for jeg trodde du var sint på alle amerikanerne.
Det er mange sprø kristne religioner der og reaksjonære republikanere også, men samtidig er det fullt av hyggelige og liberale mennesker som verken er konservative kristne eller republikanere.
Dessuten er USA et multlkulturelt land, der alle religioner og hudfarger lever ganske fredelig sammen side ved side.
Jeg har fortalt deg tidligere at jeg var mye i San Fransisco da jeg var sammen med ei jente der, katolikk forresten, med forfedrene fra Irland.
Gjennom henne ble jeg kjent med liberale mennesker, og der var holdningene veldig annerledes enn det vi ofte forbinder med USA.
Du har helt rett i at makthaverne har gjort mye galt, men vi må ikke laste vanlige amerikanere for det.
Du er vel enig i det?
#38 UngKonservativ
———————————————–
«Et paralell-eksempel som mange burde tenke på, er jo hva som skjedde på Balkan etterat Titos styre falt fra hverandre.» sier Starlet
«Jepp, dette viser hva multikulturelle samfunn fører til. De kan bare holdes samlet av en sterk hånd. » Sier du.
———————————————–
Ikke enig i din konklusjon.
Det gamle Jugoslavia var en konstruert størrelse som besto av flere land og folkegrupper.
Det gikk ikke så bra da Sovjet-Unionen ble oppløst heller.
Rundt om i verden finner du en mengde multikulturelle land der ulik etnisitet er uproblematisk, f.eks Storbrittania, Nederland og USA for å ta noen markante vestlige aktører. (som dog har mange andre politiske svin på skogen.)
Hvis ulike etniske grupper ikke kan leve i samme nasjon, er det menneskenes innstilling det er noe galt med, og at nasjonen er multikulturell.
startlett, skal du ikke svare? Er du reist bort uten pc?
#38 UngKonservativ
Jeg ser at #39 har skrevet
«Dessuten er USA et multlkulturelt land, der alle religioner og hudfarger lever ganske fredelig sammen side ved side.»
og
#40 har skrevet
«Rundt om i verden finner du en mengde multikulturelle land der ulik etnisitet er uproblematisk, f.eks Storbrittania, Nederland og USA for å ta noen markante vestlige aktører. (som dog har mange andre politiske svin på skogen.)
Hvis ulike etniske grupper ikke kan leve i samme nasjon, er det menneskenes innstilling det er noe galt med, og at nasjonen er multikulturell.»
For ikke å få skrivekrampe, kan jeg foreløpig si at jeg er enig med ham i dette og at jeg gjør hans svar til mitt.
#37 Johannes
Takk skal du ha!
Hyggelig å få besøk av deg igjen!
Beklager at jeg ikke har svart før, men jeg har ikke vært pålogget i dag.
Det er fint at katolikker bekjemper vold! :o)
«Rundt om i verden finner du en mengde multikulturelle land der ulik etnisitet er uproblematisk, f.eks Storbrittania, Nederland og USA for å ta noen markante vestlige aktører.»
Uproblematisk er vel å ta litt hardt i.
Det er fortsatt snakk om en stor majoritet med enkelte minoriteter. USA er ganske forskjellig fra europa, men det er et godt eksempel. Allikevel er fortsatt rundt 80% med europeisk bakgrunn og de driver en effektiv assimileringslinje til forskjll fra europas multikulturelle ide.
#43UK
Er ikke helt sikker på hva du mener, – begynner å bli litt trøtt.
Nei, jeg bare klippet og limte noe jeg ånn omtrent er enig i.
Det vil vel alltid være fare for visse gnisninger mellom folkegrupper.
Men jeg mener at det ikke er uoverkommelig.
De fleste muslimer i Norge er jo godt integrert.
Men det krever noe fra oss urinnvånere også.
http://www.vgb.no/925…
Setter inn en lenke fra vår bloggvenn skinke.
Du kan jo lese den og så er jeg spent på tilbakemelding. :o)
NB: Som du sikkert forsto, hos nalleballe, er jeg ikke mot folk i USA. Jeg er bare ikke enig med regimet der. Akkurat sm jeg ikke er mot folk i Iran. Men svært uenig med regimet i Teheran.
Got the point?
#43 UK
ser nå at du har kommentert innlegget, men det er noe å tenke på i forhold til integrering, ikke sant?
God integrering gir et bedre sanfunn for oss alle.
Det kan jo ikke være noe mål å få «danske tilstander» her hos oss med sterk polarisering på begge sider med ufred og spetakkel.
De norske muslimene holdt seg beundringsverdig rolig etter karikaturspetakkelet, og det tror jeg i stro grad skyldes at Støre og Stoltenberg taklet krisen så mye klokere enn Danmarks statsminister.
I kommentar nr. 5 referar UngKonservativ til FrontPAgeMag.com som kjelde for sine utseg.
Wikipedia.org:
FrontPageMag.com is an online magazine that is a proponent of conservative views. It is edited by David Horowitz and published by the Center for the Study of Popular Culture, a nonprofit in Los Angeles, California. FrontPageMag is critical of the Democratic party, the liberal press, the environmental movement, affirmative action, feminism, human rights organizations, labor unions, Islamists, anti-war groups, the United Nations, and many who are critical of the George W. Bush administration.
Horowitz receive financial backing from conservative philanthropist Richard Mellon Scaife, heir to the Mellon fortune, and other rightwing philanthropists.
Ja, kjelder med politiske agendaer bør ein styre unna, bra at du åtvara oss, UngKonservativ…
#46 MetalManiac
WOW.!!
Takk for opplysningen!
Det var godt du sa fra. :o)
Jeg regnet med at det var en høyrepublikasjon, men ikke så ekstrem.
Skal sjekke denne ekstremt mørkeblå kilden grundig senere.
Dvs ganske snart.
Vel, det var etter et google søk. Kunne valgt en annen side, men den dukket opp og presenterte et alternativ syn. Dessuten var akkurat det jeg siterte et godt poeng.
#48 UngKonservativ
OK
Men jeg tror ikke siden generelt er noe å satse på.
Skulle si noe mer, men er for trøtt, kommer ikke på det.
Du så kanskje at jeg svarte deg på nalleballes side?
Her skal du få se en stygg sak:
http://www.vgb.no/897…
#46 Kommentar fra MetalManiac:
«Ja, kjelder med politiske agendaer bør ein styre unna, bra at du åtvara oss, UngKonservativ…»
Nei, man bør være kritisk.
#50:
«Nei, man bør være kritisk.»
…fint at du går føre med eit godt eksempel…
#51
MM
he, he, – du kan så si!
#50 Kommentar fra UngKonservativ:
Synd at du ikke er mer kritisk til DINE kilder!
Nei til all rasisme!
Det er bare å se hva USAs oljekåthet har ført til.
La oss lytte til Amnestis uttalelser.
De vet hva de snakker om.
Rasismen blomstrer mange steder.
Idretten kan være med å forebygge rasisme.
Russland, Kina, USA og Israel er de farligste.
Rasismen er ikke død, og den ulmer i de brunsvidde.
Russland og Serbia er rasistiske mot muslimer, og Kina er rasistiske mot Tibet.
Israel er rasister mot palestinerne, og derfor er det håpløst å leve i Gaza nå.
Huff,ja.
I slike saker må AP være tydelig.
Da vil de rødgrønne vinne valget.
#60 Asterixa
Nå blander du kortene.
Jeg er enig med Starlett og håper at hun ikke har blitt borte fra bloggen for alltid, og med Amnesty International, men USA, Israel, Russland, Kina og alle forbryterstatene som bryter menneskerettighetene bryr seg ikke om hvem som har regjering i Norge.
#57
#58
Hei Liljerød! 🙂
For en vannvittig påstand du hadde 13 juli over!
Når under den 13 etter den nye Regjeringen i Serbia ble valgt i mai i år skulle Serbia ha ført en rasistisk politikk mot muslimer!?
Nå arresterte under Julen dette år og fulgte en Syd-Europeisk krigsforbryterdomstol Amnesty International sine råd om å gå etter også krigsforbryterne i K.L.A!
I alt 10 Kosovo-albanere ble arrestert og siktet for krigskrimelle handlinger og det er helt uvedkommende om de er muslimer eller ei, så det er nevnt.
Kosovo-albansk handlinger fra K.L.A som rasehat, diskrimering og tortur, drap av mennesker med minoritetsbakgrunn i Kosovo bør vel også taes med?
Men det kan kanskje ikke nevnes, fordi de er muslimer, er det slik?
Var det ikke om lag cirka 1300 krigskrimelle handlinger Amnesty International berettet om i en av sine siste rapporter.
Altså, Liljerød, og andre: – Dette er helt klart ikke helt representativt for muslimer, og det er klart slikt kan nevnes også under debatten om Kosovo. Amnesty International og andre menneskerettighetsorg. er tross alt ikke en Serbisk propagandamaskin heller 🙂
Mvh
Jeg må bare beklage at jeg ikke har sett disse kommentarene før akkurat nå.
Jeg må rett og slett lese gjennom innlegget jeg skrev en gang for ¨vite hva det handler om, men Nei til rasisme kan jeg skrive under.
Etienne
Nå har jeg lest gjennom dette innlegget. Det ble skrevet i en tid da islamfrykten red kongeriket Norge som en mare, men det har ingenting med Balkan å gjøre.
Jeg har nok bare skrevet ett innlegg om Balkan, og du vet jo hvor det er.:)
Håper du har en fin romjul!
uff…uff….. et lite mistak der, da jeg opplever at mange opplever Serbia som antimuslimsk, noe de viser at de ikke er.
En God Romjul til deg òg, Starlett! 🙂
Amnesty vet hva de snakker om, ja.
Rasismen lever, men i tilfellet Israel/Palestina er jeg ikke sikker på at det er rasismen som er hovedproblemet.
Det er nok heller den zionitiske aparteidpolitikken og en brutal militarmakt.
Det er utrolig hva Israel kan ta seg ustraffet til.
Sjokkerende!
Vi tar ikke noen Balkandebatt eller Kinadebatt på denne tråden. DET har jeg ikke overskudd til.
Det finnes tråder for disse emnene på min blogg.
Vel, det kan man godt si.
Ja.
AP bør være betydelig tydeligere enn de har vært i dag.
Uansett det norske valgresultatet, men av etiske grunner!
Men regjeringen i Norge burde være mer entydig!
God romjul, Etienne. 🙂
Jeg har forresten skrevet om Midt-Østen-konflikten på flere andre tråder.
De kan ikke godkjenne noe som ikke er legitimt.