ISRAELSK TERROR – palestinsk NØD!

30 jun

Israels overgrep mot palestinerne med kidnapping og fengsling av regjeringsmedlemmer og nasjonalforsamling, og med ødeleggelse av infrastrukturen i Gaza, er uhyrlig. Den humanitære situasjonen for Palestinerne i Gaza er dramatisk, uten elektrisitet, vann og kloakk og med dyp nød også før Israels siste terreoraksjoner.

Nå må vel både kvartetten, Norge og verden generelt våkne og se hvilke forbrytelser regimet i Israel har ansvaret for?

Det nytter ikke lenger bare med verbale fordømmelser. Så lenge USA sprøyter inn midler, tror jeg ikke israelerne hører på fornuft.

Kan vi sitte å se på Israels brutale framferd mot palestinerne lenger?

I stedet for å sitte lenge inne denne fine junidagen å skrive veldig mye selv, sakser jeg fra tabloidmediene i dag:

Tekst fra Aftenposten og VG.

Bilder  fra Dagbladet.

er: http://www.aftenposten.no/meninger/leder_morgen/article1372193.ece

Israels voldsomme overgrep

FOR IKKE MER enn ni måneder siden ble palestinske jubelscener sendt verden over. Den siste israelske soldaten ble trukket ut fra Gaza etter 38 års okkupasjon. Til tross for trøstesløs fattigdom, overbefolkning og skyhøy arbeidsløshet fattet palestinerne et slags håp om en bedre fremtid.

I dag virker dette uendelig lenge siden. De siste døgnenes israelske militæraksjon har satt området mange år tilbake. Broer er sprengt og kraftverk bombet som svar på at to israelske soldater er drept og en tredje kidnappet av en militant palestinsk gruppe. Men Israels respons er ikke bare militær: Natt til i går ble over 60 palestinske politikere, blant dem åtte statsråder, tatt til fange. Alle er knyttet til regjeringspartiet Hamas.

YDMYKELSEN er total når israelerne slår til mot de palestinske selvstyremyndighetene ved å pågripe mange av deres ledende politikere på denne måten. Palestinernes sjefmegler Saeb Erekat sier det er fare for totalt sammenbrudd i de palestinske områdene som følge av israelernes maktdemonstrasjon. Det er nettopp en tydeliggjøring av de reelle maktforholdene Israel ønsker å oppnå gjennom sin brutale aksjon. Palestinerne skal smertelig få erfare hvem som egentlig bestemmer.

Både bortføringen av den israelske soldaten og drapene, også på en 18 år gammel israelsk nybygger, er hjerteløse aksjoner som må fordømmes. De kan ikke føre til annet enn en ytterligere omdreining av voldsspiralen og en sterkere splittelse på palestinsk side, både internt i Hamas og mellom Hamas og president Mahmoud Abbas.

MEN ISRAELSKE MYNDIGHETER

bærer et enormt ansvar når de slår til på en så voldsom måte, med fare for at situasjonen kan komme fullstendig ut av kontroll. Det spekuleres i om israelerne bruker kidnappingen av en soldat som påskudd for å gå inn og avsette Hamas-regjeringen. Et slikt overgrep vil bare gjøre vondt verre. Er det noe palestinerne har fått nok av opp gjennom sin historie, er det ydmykelser

Hamas-regjeringen har kommet til makten etter et rettmessig valg. Dersom Israel bruker sin militære og maktpolitiske overlegenhet til å avsette den palestinske regjeringen, vil dette med rette bli oppfattet som en fullstendig umyndiggjøring av det palestinske folk. Det vil bare avle mer bitterhet og gi tilbakeslag for de krefter på palestinsk side som arbeider for at også Hamas må anerkjenne Israel. Verdenssamfunnet, først og fremst den såkalte Midtøsten-kvartetten, bestående av USA, FN, EU og Russland, må gjøre sitt ytterste for å hindre en slik utvikling.

Gaza er tre dager unna en dødelig, menneskelig krise hvis ikke Israel sørger for at vannforsyning og strøm kommer tilbake straks, sier FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland til NRK.

Siden israelske styrker rykket inn på Gazastripen natt til tirsdag, har to store kraftstasjoner blitt angrepet. Dermed står flere hundretusen innbyggere nå uten strøm, og situasjonen er derfor svært kritisk.

– Det er nå midtsommer i Gaza, det er ekstremt varmt, og det er 1,4 millioner mennesker som bor nesten som sild i tønne i dette området, sier Egeland til NRK.

– Disse trenger elektrisitet for at vann skal komme fram til og for at kloakken skal komme unna, så dette er rett og slett snakk om helse for folk flest, legger han til.

Bomberegn
Samtidig fortsetter angrepene mot Gazastripen. Natt til fredag lot store israelske styrker, både i sør og i nord, bombene falle tett over hele Gaza.

SE BILDESPESIAL FRA MILITÆRAKSJONEN

Dagen etter at åtte av de palestinske ministrene ble arrestert av det israelske militæret, la staten enda mer press på den palestinske regjeringen ved å bombe innenriks-kontoret.

Bygningen ble totalt ødelagt av angrepet. Tidlig fredag var brannmannskaper i full gang med å slokke de siste flammene, samtidig som bekymrede palestinere sto som tilskuere. Bare forkullede rester var igjen inne i bygningen, men ingen skal ha blitt skadet.

Også noen av tilholdsstedene til president Abbas’ parti Fatah, flere varehus og veier ble ødelagt av bomberegnet.
Totalt ble over 20 mål truffet under angrepet.

Første offisielle offer

Den oppblussede konflikten fikk sitt første offisielle offer i morgentimene fredag. Mohamed Abdel Al, et medlem av den væpnede gruppen Islamsk hellig krig, ble hardt skadet i et av flyangrepene, og døde senere på sykehus.

Israel sier deres militære styrker kun har bombet terrormål, og at innenriksdepartementet ble bombet fordi det ble brukt til «å planlegge og utføre terrorvirksomhet».

Siste sjanse til diplomatiet

Samtidig som den israelske offensiven begynte på sin tredje dag, sa den egyptiske presidenten Hosni Mubarak at en avtale om utlevering av den bortførte soldaten Gilad Shalit (19) var klar, men at Israel ikke har godtatt betingelsene.

Israelske myndigheter sier på sin side at de ikke kjenner til avtalen, og at de ikke vil forhandle med militante grupper.

Samtidig understreket den israelske regjeringen at den vil utsette en planlagt invasjon av nordlige Gaza, for å gi diplomatiet en sjanse.

Invasjonen skulle i utgangspunktet ha startet for fullt fredag. 

29. april skrev jeg blogginnlegget

Israel – en fredsdue?

http://www.vgb.no/8978/perma/56893/

I ettertid er det opplagt at Israel tvert imot er en krigersk nasjon. Hva er deres motiver for brutaliteten? Kan kristne Israelsvenner forsvare Israels terrorhandlinger?

65 kommentar til “ISRAELSK TERROR – palestinsk NØD!”

 1. Sveinemannen juni 30, 2006 kl. 3:11 pm #

  Starlett

  Jeg ventet nesten på at du skulle komme med et innlegg som dette. 🙂

  Her har Israel opptrådt folkerettsstridig, og jeg er rystet over denne siste utviklingen.
  Norge fordømmer heldigvis også Israel:

  http://www.vg.no/pub/

 2. Starlett juni 30, 2006 kl. 3:22 pm #

  Svein, hei! :o)

  Er du på jobb ennå?
  Ja, skulle ha skrevet mer selv, men været er jo så fint i dag, til å være ute i, derfor mesteparten av innlegget fra aviser nå når jeg er inne..Jeg lager middag og er på pcen akkurat nå.

  Her ser du:

  http://www.dagbladet….

  Til og med unnskyldningen Israel hadde for å utføre disse ugjerningene, er borte.

  Hva i alle dager kan _motivet_ være for en slik adferd?

 3. SymfoniH juni 30, 2006 kl. 4:54 pm #

  Jossprat! De luxe.

  Ellers no bad fealings:)

 4. SymfoniH juni 30, 2006 kl. 5:05 pm #

  Hei der. Er dere seriøse i deres vurderinger av hva som foregår der nede vil jeg virkelig anbefale følgende:

  Kjøp «Dagen», «Norge i deg» og «Magazinet».
  Lytt OGSÅ til kristne nyhetsmeldere.
  Få en mer balansert info og svelg stoltheten!
  Grav dere fram fra gammel,inngrodd opåpfatning og begynn på nytt.
  Hva med å nullstille seg og å lese også fra de som støtter Israe og ikke bare hater dem?

  Å velsigne Israel betyr da virkelig ikke at de kan gjøre hva som helst, men det betyr å støtte Gud i at Han uansett har full kontroll der nede, og det betyr å gjøre som Gud har sagt. Velsign, og forbann ikke!
  Hans vrede opptennes over ALL urett, og hevnen er Herrens.

  Enten får dere ta med mine betraktninger utfra Bibelen som en kristen med Jesus på innsiden og Den Hellige Ånd til veileder,
  eller så får dere leve videre i intoleransens navn.

 5. SymfoniH juni 30, 2006 kl. 5:12 pm #

  Vel, jeg kan bedre engelsk enn som så…det skal selvsagt være «feelings»…

 6. Starlett juni 30, 2006 kl. 5:17 pm #

  #4
  SymfoniH

  Dagen, Magazinet og Norge i dag er de tre av de publikasjonene jeg tar aller mest avstand fra i Norge.

  Jeg er dypt uenig i deres virkelighetsbekrivelse og mener de befinner seg på en annen mental planet enn normalt tenkende politiske mennesker.

  Jeg leser dem stadig på nettet, pg er SKREMT og opprørt av deres meninger!

 7. Sveinemannen juni 30, 2006 kl. 6:18 pm #

  #4
  SymfomiH

  Man kan ikke la gamle religiøse tekster bestemme dagens politikk. Det blir absurd.
  Israel er et land som alle andre og de har ingen rett til å drive terror og folkerettsstridige overgrep i Guds navn.

  Har du intet hjerte for de lidende palestinerne?

 8. Starlett juni 30, 2006 kl. 6:43 pm #

  #3
  Hvordan kan du avfeie andres meninger som «jossprat De luxe»?

  Her er det til og med en balansert leder fra Aftenposten og en artikkel fra VG som ikke akkurat er noen venstresideavis.

  Jeg tror dere kristenkarismatikere lever i en verden for dere selv. For normale kristne har jo et adskillig mer balansert syn.

 9. MorHubro juni 30, 2006 kl. 10:37 pm #

  Som jeg sa på min egen velkomstblogg, så er du en av de politiske bloggerne jeg har merket meg og som jeg har lest med interesse.

  Jeg hadde planer om å skrive et eget innlegg om Israels hevnaksjoner mot palestinerne, men i kveld nøyer jeg meg med å komme med en kommentar på din og kanskje andres blogger om temaet.

  Det er skuffende få som har tatt opp Israels ugjerninger her på VGB. Som jeg har funnet, i alle fall. Mange som skriver, rettferdiggjør Israels krigføring ut fra religiøse motiver, og da blir det vanskelig å diskutere seriøst med dem.

  Vi må ha i bakhodet at Hamas tidligere har stått bak terrorisme, og at mange israelere nok føler seg utrygge.

  Men når det er sagt, så er det en utillatelig overreaksjon vi her ser fra Israels side.
  Jeg mener at Aftenpostens leder, som du refererer, er meget god og den kan jeg stille meg bak.

  Det skulle bare mangle om ikke Norge skulle fordømme Israels gjerninger, men som du sier: Ord hjelper foreløpig dårlig på Israel.

  Økonomiske sanksjoner er nok det som behøves.
  Og da holder det ikke at SV i Norge boikotter israelske appelsiner.

  Det må sterkere virkemidler til.

  Så langt foreløpig.
  Kommer kanskje med flere refleksjoner senere.

 10. Jonas juni 30, 2006 kl. 10:57 pm #

  Jeg skjønner ikke hvorfor ikke Kvartetten setter inn sanksjoner!

  Hamas har jo sagt at de annerkjenner Israel etter grensene fra 1967, og det er et raust tilbud når man tar i betraktning at de ble frastjålet sitt land i 1947.

  Hvorfor skal man godkjenne og applaudere statsterrorisme fra Israel kan jeg ikke begripe.

 11. Billy_Ice juni 30, 2006 kl. 11:09 pm #

  Makan til ensidighet skal man lete lenge etter. I en hvilken som helst annen situasjon hadde et slikt angrep mot en grensepost blitt regnet som en krigserklæring. Jeg har vanligvis lite til overs for Israels politikk, men i dette tilfellet er de selvsagt i sin fulle rett til å svare på angrepet. Om palestinerne frigir den 19 år gamle soldaten, så stanser Israel angrepene. Enklere kan det ikke være. Nå begynner jeg å bli kraftig lei de muslimske fundamentalistene som stadig tar gissler, og dreper dem…og om Hamas ikke forstår at de må løslate soldaten øyeblikkelig, så håper jeg hele ledelsen til Hamas råtner i fengsel, eller 6 fot under…

 12. Starlett juni 30, 2006 kl. 11:36 pm #

  #11

  Jeg svarer deg først, fordi du er mest uenig med meg.

  Hvis du har lest innlegget mitt, vil du se at jeg stort sett refererer Aftenposten og VG, og de kan knapt sies å være ensidige i palestinsk favør.

  EN soldat som krigsfange – mot hva: Kidnapping og arrest av 1/3 av en demokratisk valgt regjering, en stor del av nasjonalforsamlingen, likvididering av uskyldige palestinere, bombing av innenriksdepartementet, ødelegging av elektrisetet og vannforsyning.

  Hvis ingenting skjer, står vi foran en humanitær katastrofe av veldige dimensjoner i Gaza.

  Du KAN ikke ha lest innlegget mitt!

  Hvor mange tusen sivile palestinske liv skal gå med for å hevne EN soldat?

  Hvor mye mer verdt er israelere enn palestinere?

 13. SymfoniH juni 30, 2006 kl. 11:55 pm #

  Hvem hadde ikke forlangt at Forsvaret skulle gå til gjengjeldelse dersom terrorister hadde angrepet Oslo med 180 arabiske Kassamraketter på èn måned, slik som har skjedd mot en Israelsk grenseby, mot Gaza?

 14. Starlett juli 1, 2006 kl. 12:04 am #

  #9
  MorHubro

  Velkommen på min side. Veldig fint å få deg på besøk. Og takk for en klok kommentar!

  «Økonomiske sanksjoner er nok det som behøves.
  Og da holder det ikke at SV i Norge boikotter israelske appelsiner.

  Det må sterkere virkemidler til.»

  sier du.

  Så enig.

  USA må rett og slett stanse med å sy puter under armene på israelerne. For de er jo helt avhengig av USA. Men så lenge Bush sitter der, ser det ikke lyst ut.

 15. Skeptiker juli 1, 2006 kl. 12:25 am #

  > ISRAELSK TERROR – palestinsk NØD.

  Dette blir for enkelt.

  Det er helt greit å fordømme Israel, antall svin på
  skogen er meget stort.
  Men det samme gjelder for palestinerene og resten
  av midtøsten.

  Alle parter i midtøsten burde skamme seg.

  Når det er sagt synes jeg Israel er det minste onde
  i midtøsten. Resten av midtøsten ønsker å slette
  Israel fra kartet og ville ha gjort det om det var mulig.

  Og bare for å terge dere skal jeg kjøpe det jeg finner
  av varer fra Israel i morgen.

  På jobben er det mange som stemmer SV, det er en sann
  glede å spise gulerøtter fra Israel foran dere ansikter.
  De smaker ekstra godt når de sitter der og freser.

 16. Starlett juli 1, 2006 kl. 12:32 am #

  #10
  Jonas

  Nei det kan jeg heller ikke begripe.

 17. Starlett juli 1, 2006 kl. 12:57 am #

  # 13

  SymfoniH

  Beklager at svarene kommer litt tregt, men det er fordi jeg også kommenterer på min paralellblogg, Blondinens tanker, særlig dette emnet i kveld.
  Og så har jeg egentlig allerede brukt for mye tid på pcen i kveld.

  http://www.vgb.no/101

  Symfoni, jeg hevder ikke at Hamas er uskyldshvite. leste du innlegget mitt Israel – en fredsdue? (Ligger som en lenke øverst i tråden)

  Poenget er at Israels synder er så mye større.

  Jeg kopierer ihjen fra forrige kommentar til deg:

  «EN soldat som krigsfange – mot hva: Kidnapping og arrest av 1/3 av en demokratisk valgt regjering, en stor del av nasjonalforsamlingen, likvididering av uskyldige palestinere, bombing av innenriksdepartementet, ødelegging av elektrisetet og vannforsyning. »

  Du sier du er kristen.
  Har du da ingen kristen nestekjærlighet for alle de palestinske barna som i mye større utstrekning enn de israelske blir drept og såret og mister foreldrene sine?

  Har du ingen empati med dem på Gazastripen som i stekende hete nå bl.a er fri for vann og fri for strøm?

  Tror du ikke på FN når de sier at hvis ikke situasjonen dramatisk forandre seg. så står vi for en KATASTROFE innen 3 dager?

  Jeg savner det som skulle kristendommens adelsmerke, nemlig nestekjærligheten, hos kristenkarismatikere som bruker Magasinet, levende Ord og denslags som sannhetsvitne.

  Disse avisene + Porten til Midtøsten er jo fanatiske i sin Israelhengivenhet pga religiøse fantasier, og ser ikke dagens brutale virkelighet.

  Derfor ser det ut til at nestekjærligheten hod høyrekristne ikke strekker seg til palestinerne eller mennesker som ikke er jøder eller kristne.

  Og det er helt imot det som står i mine bibler.
  Der står det granngivelig at man skal elske sine fiender.

 18. elia juli 1, 2006 kl. 1:40 am #

  Jeg finner Israels reaksjoner merkelige, men jeg finner det like meningsløst å fordømme en side.

  Begge de ekstreme sidene i norske meninger er like håpløse når det gjelder konflikten. På den ene siden sitter de som snakker om forståelse av ALT Israel gjør og legger alt ansvar på palestinerne. På den andre siden de som har forståelse for alt palestinernes gjør og legger alt ansvar på Israel.

  Og begge sider beskylder hverandre for å være ekstreme eller unyansert. Bare i denne tråden har Starlett og SymfoniH vist at de tilhører være sin ekstreme side av saken.

  Men slikt ser man selvfølgelig ikke selv.

  Hvem man ‘forstår’ handler mest om hvem man ønsker å ‘forstå’.

  Mange kristne ønsker å ‘forstå’ Israel, både fordi Bibelen sier det, men også fordi det er land man er glad i. I norsk venstreside blir man oppdratt til å ‘forstå’ palestinerne.

  Kan vi egentlig forstå noen av dem?

  Kan vi forstå hvordan det er å være hjemløse i 1900 år. Og være stadig forfulgt overalt i verden, og bare drømme om å til slutt å komme hjem. Hvordan det er, når drømmen går i oppfyllelse etter først å ha blitt forsøkt utryddet, naboene gjør det de kan for å knuse drømmen? Hvordan det er å aldri få fred, men alltid leve med trusler?

  Kan vi forstå hvordan det er å være hjemløs? Bli forrådt av sine venner som oppfordret dem til å flytte ut, for så å se at vennene fraskriver seg ansvaret? Å miste de områdene man har hatt i famileien i generasjoner. Å bo i et utsultet og kaotisk område, hvor man føler seg forrådt av verdenssamfunnet og foraktet av makthaverne. Hvor din nabos feil kan bli din død.

  Å ‘forstå’ den ene siden, bør gi en plikt til å ‘forstå’ den andre siden.

  Å ‘forstå’ palestinernes irrasjonelle handlinger mens man fordømmer de israelske, eller å ‘forstå’ israelernes irrasjonelle handlinger mens man fordømmer palestinerne leder bare til uforstand. Da forstår man intet.

  Forstår man en konflikt kun fra den ene siden forstår man lite.

  Forventer man rasjonalitet i en irrasjonell situasjon venter man forgjeves.

  Og for begge sider lyder det store spørsmålet: Skal man lytte til demokratiet?

 19. SymfoniH juli 1, 2006 kl. 1:42 am #

  Bra at du kommer inn for å balansere oss, Elia:)

 20. Starlett juli 1, 2006 kl. 3:18 am #

  #18
  elia

  Jeg tok egentlig bloggkveld da jeg sendte den siste kommentaren til Symfoni, men så tittet jeg innom bloggen nå, og så din kommentar, og jeg skal gi deg et foreløpig svar. (vet at jeg hopper over noen som har svart før, – skal svare på det senere.)

  Denne kommentaren tror jeg er den beste jeg har lest fra deg. :o)

  (Nå håper jeg at du ikke synes den var dårlig fordi jeg synes den var god.)

  Her viser du nestekjærlighet og empati.

  Du sier:

  «Kan vi forstå hvordan det er å være hjemløs? Bli forrådt av sine venner som oppfordret dem til å flytte ut, for så å se at vennene fraskriver seg ansvaret? Å miste de områdene man har hatt i famileien i generasjoner. Å bo i et utsultet og kaotisk område, hvor man føler seg forrådt av verdenssamfunnet og foraktet av makthaverne. Hvor din nabos feil kan bli din død.

  Å ‘forstå’ den ene siden, bør gi en plikt til å ‘forstå’ den andre siden.

  Å ‘forstå’ palestinernes irrasjonelle handlinger mens man fordømmer de israelske, eller å ‘forstå’ israelernes irrasjonelle handlinger mens man fordømmer palestinerne leder bare til uforstand. Da forstår man intet. »

  Jeg er egentlig enig med deg i dette. Men dette gjelder _begge_ parter i konflikten. I denne kommentaren skal jeg ikke begynne å diskutere Israels versus Palestinas historie, – det har vi dessuten diskutert før, så det kan jeg eventuelt ta senere.

  Men så kan du ikke dy deg, du MÅ kritisere min person, og så sier du:

  » Bare i denne tråden har Starlett og SymfoniH vist at de tilhører være sin ekstreme side av saken. »

  Det er IKKE sant, og hvis du tenker over alt jeg tidligere har skrevet, så tror jeg du _vet_ det.
  Symfoni er ekstrem i denne saken – DET er sant, hun og vind vil jo utradere palestinerne pga gammeltestamentlige tekster, og det blir for sært. Skjønner du hvorfor jeg oppfatter Visjon Norge og Magazinet som farlige politisk hvis slike totalt irrasjonelle holdninger får spre seg?

  Men jeg tilhører Det Norske Arbeiderparti, et parti som tradisjonelt har hatt, (og fremdeles har) et meget GODT og solidarisk forhold til Israel, særlig i samarbeidet med det israelske arbeiderparti.

  Takket være dette gode bilaterale samarbeidet mellom Israel og Norge ved deres sosialdemokratiske partier, kom også Oslo-avtalen i stand.

  At det ikke lyktes å skape varig fred, kom av de ekstreme på _begge_ sider. Både Rabin og Arafat ble mektig upopulære av de mer ytterliggående i sine respektive folk, i Israel representert ved høyrepolitikerne og bosetterne på Vestbredden og i Gaza.

  Vi i AP er i utgangspunktet Israelsvenner. Men i moderene tid har vi omsider funnet ut at det er 2 folk i Midt-Østen, og at palestinerne har lidd svært mye pga Europas dårlige samvittighet ((med rette dårlige samvittighet) overfor jødene etter 2. verdenskrig.
  FN «glemte» at det faktisk allerede bodde et folk i Palestina.

  Jeg husker ikke i farten om du har lest og kommentert i min forrige tråd om USA, olje og Irak. Men der har jeg faktisk satt egne bildere fra Auswitz inn i teksten for å illustrere krigens gru og jeg harskrevet ned et dikt av Bjørneboe en forfatter jeg setter meget høyt, og som brukte mye av sitt forfatterliv på å skrive om hvordan det var mulig at det som skjedde med jødene under nazismen kunne skje. Han var selv gift med en tysk jødinne som han traff i landflyktighet i Stockholm, og han kjente inngående til dette.

  Men jødenes lidelser for 2 generasjoner siden rettferdiggjør ikke deres overgrep mot palestinerne NÅ. Palestinerne var jo helt uskyldig i jødenes lidelser, men de har måttet ta støyten som europerene _selv_ burde ha tatt.

  Og i den aktuelle situasjonen i Gaza nå, er det ikke ekstremt å si at den israelske terroren medvirker til palestinsk nød. Det er den rene sannhet.

  Leste du innlegget mitt? Eller så du bare overskriften og skummet flyktig gjennom?

  Jeg kopierte stort sett bare inn en leder fra Aftenposten og en artikkel fra VG, – med noen få egne kommentarer. Verken VG eller Aftenposten er kjent for å være venstreekstreme. Nå setter jeg også inn to lenker fra den kristne avisen Vårt Land, som er den avisen som blir lest av kristenfolk flest.

  (Sjekk opplaget på Magazintet versus Vårt Land.)

  Og Vårt Land målbærer synet til de kristne jeg kjenner personlig, og det er faktisk ganske mange.

  Også jeg kan slutte meg til Vårt Lands artikler.

  Man må kunne refse sine venner når de er på ville veier, og den israelske regjering er på ville veier nå.

  De skjønner det bare ikke selv, dessverre.

  http://www.vartland.n

  http://www.vartland.n

 21. MorHubro juli 1, 2006 kl. 7:25 am #

  #15 skeptiker

  Jeg har ingen tro på at de andre statene vil slette Israel av kartet. Israel er det eneste landet som de facto kan slette ut sine naboland,da de er i besittelse av atomvåpen.

  Jeg tror det spiller liten rolle for utviklingen i Midt-Østen om du spiser israelske landbruksprodukter eller ikke.

  Stakkars deg som har fresende kolleger. Mine venner i SV har det heldigvis ikke med å frese.

 22. SymfoniH juli 1, 2006 kl. 12:36 pm #

  Starlett. Jeg rister på hodet av deg, men må smile litt også..Du sier:

  –«Det er IKKE sant, og hvis du tenker over alt jeg tidligere har skrevet, så tror jeg du _vet_ det.
  Symfoni er ekstrem i denne saken – DET er sant, hun og vind vil jo utradere palestinerne pga gammeltestamentlige tekster, og det blir for sært.»–

  Du går over streken og fjerner deg fra sannheten med dette utsagnet. Hvor har jeg sagt at jeg vil utradere «palestinerne»?
  Man bør vel helst huske på at om det er noe som heter palestina-arabere er det også noe som heter palestina-jøder.
  Palestina er et landområde, det er ikke et land. Jødene har fått sitt eget land,i dette området,-opplest og vedtatt. Det er dèt som faller araberne tungt for brystet.
  Det er èn part som snakker om utslettelse her, og det er araberne. Det er de som ønsker å utslette Israel, har du enda ikke fått med deg det?
  Det er noe de selv heller ikke har stukket under en stol, det er proklamert over nyhetssendinger over hele verden. Alle vet det nå.

  Fra første dag at Israel ble oppnevnt som egen stat, og alle burde være fornøyde, har de blitt angrepet.

  Se hvor latterlig det er! Finn et kart over Saudi-Arabia, ta et kart hvor alle de muslimske land er med, og se nøye etter om du kan finne bittelille Israel midt inni der en plass.
  Hele den arabiske verden er livredde den bittelille nasjonen som Israel er, og mindre og mindre har det blitt!
  Jeg skal fortelle deg at hadde det vært opp til araberne (les:muslimene), ville Israel ha sluttet å eksistere for mange århundre siden.

  Men Israel består, og det vil de fortsette med, enda nå er i tillegg hele verden med i konspirasjonen mot Israel.

  Er det ikke latterlig?

  Jeg vil ikke utslette noen som helst, men når du så til de grader angriper Israel,og hele verden også, skulle det kanskje ikke skade dine palestnere om jeg mobiliserte all min sympati for det jødiske folk.

  Elia tar også feil, jeg er ikke ekstrem, ennet enn at jeg velsigner Israel og jødene.
  Jeg ber også for muslimene, og jeg ber for «palestinerne».
  Jesus vil at ALLE mennesker skal bli frelst. Og det vil jeg også. Men i en sånn debatt som dette hvor innlegget er ekstremt, kan man lett oppfattes ekstrem i sine motinnlegg.

  Om Bibelen er myte får bli opp til deg selv å mene. Men det er Guds fortjeneste og ære at vi fortsatt har et land som heter Israel.

  Mye, mye mer kunne vært sagt.

  Ha en fin dag!

 23. SymfoniH juli 1, 2006 kl. 9:35 pm #

  Fikk jeg noen til å forstå noe her?

 24. elia juli 2, 2006 kl. 11:46 am #

  elia skriver:
  «Bare i denne tråden har Starlett og SymfoniH vist at de tilhører være sin ekstreme side av saken.»

  Starlett skriver:
  «Det er IKKE sant (…) Symfoni er ekstrem i denne saken»

  SymfoniH skriver:
  «Elia tar også feil, jeg er ikke ekstrem»

  Som elia sa: «Slikt ser man selvfølgelig ikke selv.»

  Og hva mer er det å si?
  De ekstreme ser seg selv som nøytrale. Det er bare slik de kan være forsvare sitt ekstreme syn.

  Om ikke Starlett går ekstremt langt i å forsvare palestinerne, hvem gjør da det?
  Om ikke Symfoni går ekstremt langt i å forsvare israelerene, hvem gjør da det?

  Begge rettferdiggjør sine syn.
  Og begge viser at de er ekstreme.

 25. SymfoniH juli 2, 2006 kl. 2:17 pm #

  Alt som foregår i Midt-Østen er ekstremt uansett.
  Men jeg synes kanskje du selv har litt god-dag-mann-økseskaft. Slikt ser man kanskje heller ikke selv?

  Klem, og Gud velsigne deg:)

 26. Magga juli 3, 2006 kl. 3:36 am #

  Litt artig å lese hva starlett skiver i bloggen… Veldig typisk for en del folk i dette landet. Jeg trengte ikke lese mange linjer før jeg skjønte akkurat hva slags type du er… Jeg skjønte seff hva du stemmer, jeg skjønte hva slags bil du kjører, hvordan hårsveis du har og hvor tykk innfatning du har i brillene. Hvordan? Fordi dere er alle like!
  Venstrevridde mennesker! Hallo! jeg er så lei dere! Jeg er så lei deres innfallsbestemte kjøremønster, asymetriske hårsveiser og deres grenseløse sympati for palestinerne. Hva er egetlig i veien med dere?
  Når du skriver gir du et inntrykk av at du vet hva du snakker om. Dette er jo i og for seg et interessant fenomen ettersom du overhode ikke har peiling på hva du snakker om. Du skriver selv at Hamas-regjeringen har kommet til makten etter et rettmessig valg. Hallo? Smak litt på den setningen… Hva forteller det deg om palestinerne egentlig? Du er klar over at Hamas er en terroristorganisasjon ikke sant? Jeg synes egentlig det sier sitt når de har fått et flertall hos befolkningen.
  De siste fem årene har nesten 1100 israelske borgere blitt drept i ulike terroraksjoner på egen jord. Dette glemte du å nevne i forbifarten. At de uskyldige palestinerne dine faktisk er kaldblodige mordere også. Men det er vel info som du velger å se bort i fra. Slike tall er jo ikke politiske korrekt å snakke om.
  Det eneste positive er at folk som deg blir det færre og færre av. Heldigvis.

 27. - juli 3, 2006 kl. 11:25 am #

  #26…Helt korrekt:) Bortsett fra at jeg er litt uvitende om hvilken biltype disse kjører da…;)

 28. Goldmanpeak juli 3, 2006 kl. 11:47 am #

  Israel er ett land, Jødedommen er en relegion,
  et stat/land må reskpektere folkeretten, suverene
  nasjoner rett til eksistens.

  Overmot,arroganse og mangel på humanitet fra Israel side, vil ikke glemmes, hatet vokser.
  Når støtten fra USA svinner henn, og det vil den
  gjøre like sikkert som solen kommer opp imorgen.
  Hvorfor: USA er ett vaklende imperie, med ikke
  direkte synlige, men store økonomiske problemer,
  USA er i ferd med slippe opp for egne energikilder
  i form av olje og gass på eget kontinent, dette
  er viktig å forstå. USA vil komme til å trekke
  seg mer tilbake i årene som kommer, den
  store militære og økonomiske støtten til Israel
  vil minske og bli ubetydelig.

  Israel eksistens er høyt usikker, hvem andre
  er interressert å støtte ett Apartheid regime
  i Israel etter USA? Kina? Russland? Iran?Tror ikke det. Jeg
  tror Israels dager er talte, dersom de ikke
  meget raskt snur, og da mener jeg snur 180 grader..Israel har forspillt sjansen sin fra
  1948..

  Jeg er mer redd for de 60 Atomrakettene til
  Israel enn noe annet i midt østen nå..og
  selvfølgelig hva desperate USA måtte finne
  på når Russland/Kina/Iran etc. ikke gidder
  å se på lenger…

 29. Starlett juli 3, 2006 kl. 1:27 pm #

  FORELØPIG kommentar til

  #22,23,24,25

  (Akkurat nå har jeg ikke mulighet til å kommentere så myr, så jeg kopierer rett og slett en kommentar jeg nettopp skrev her: (hos en kristen blogger – en meget GOD kristen blogger, men med en annen innfallsvinkerl enn symfoni og elia)

  http://www.vgb.no/894

  Nicky

  Flott innlegg, synes jeg.
  Du er klok og empatisk. :o)

  «Vi kan aldri forvente sivilisert krigføring.
  Vi kan aldri forvente at sivile vil bli spart.
  Vi kan aldri forvente at presset, angsten og hatet som soldatene må leve med døgnet rundt ikke vil sette spor og skape endringer i sinnet hos den som gjennomgår det.
  Vi kan aldri mer starte en krig på humanitære prinsipper for å hjelpe. …..
  Vi kan aldri mer være så dumme at vi tror at vi kan sende soldater til den andre siden av kloden og forvente at de vil styre seg selv og oppføre seg som om de var under tilsyn….»

  Så sant, så sant.
  Jeg er så enig med deg, Nicky.

  Jeg mener også at angrepskrig er uetisk utfra et kristent ståsted, fordi slik jeg ser det, burde kristendom være en pasifistisk religion, – i alle fall ikke en religion som legitimerer angrep:
  ———–
  Fra Matt. kap 5 (bergprekenen)

  «Å gjengjelde ondt med godt
  38 Dere har hørt det er sagt: ‘ Øye for øye og tann for tann.’ 39 Men jeg sier dere: Sett dere ikke til motverge mot den som gjør ondt mot dere. Om noen slår deg på høyre kinn, så vend også det andre til. 40 Vil noen saksøke deg og ta skjorten din, så la ham få kappen også. 41 Om noen tvinger deg til å følge med én mil, så gå to med ham. 42 Gi til den som ber deg, og vend ikke ryggen til den som vil låne av deg.

  Elsk deres fiender!
  43 Dere har hørt det er sagt: ‘ Du skal elske din neste og hate din fiende.’ 44 Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, *velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere,† og be for dem som *krenker dere og† forfølger dere. 45 Slik kan dere være barn av deres Far i himmelen. For han lar sin sol gå opp over onde og gode og lar det regne over rettferdige og urettferdige. 46 Om dere elsker dem som elsker dere, er det noe å lønne dere for? Gjør ikke tollerne det samme? 47 Og om dere hilser vennlig på deres egne, er det noe storartet? Gjør ikke hedningene det samme? 48 Vær da fullkomne slik deres himmelske Far er fullkommen.»
  ————–

  Jeg mener at det republikanske regimet bruker religion som et _vikarierende_ argument i krigføringen mot Irak. Det er kontroll over oljen som er deres hovedmotiv. De misbruker religionen for å oppnå helt andre ting. Det har både jeg og mange flere blogget om.

  Mye av det samme ser vi i konflikten mellom israel og palestinerne. Vi vet jo at jødenes religion ikke er pasifistisk. (Øye for øye, -tann for tann), men her er det jo snakk om å straffe VELDIG mange sivilie og uskyldige mmennesker for bortførelsen av 1 soldat.
  Det blir å skyte spuev med kanoner, og mye mer enn å straffe en menglende tann med å ta en annen.

  Forøvrig tar jeg avstand fra denne hevnetikken i den jødiske religion.
  Skal det bli fred, MÅ noen stoppe hevnspiralen.

  Islam er heller ikke pasifistisk, men om man leser Koranen, ser man at «jihad» mest brukes om «indre krig» mot sin egne dårlig moral – og om forsvarskrig på eget territorium.
  Ingen tvil om at også enkelte muslimske land (mis)bruker religionen når bakgrunnen for handlingene er _politiske_.

  Konflikten i Midtøsten er ulykkelig og dramatisk, og selvfølgelig har begge parter skyld.
  Jeg mener likevel at Israel er den sterke part med størst militær slagkraft, og at de nå også er den aggressive og angripende part, og jeg synes det er hjerteskjærende å se hvordan de sivile menneskene, mest kvinner og barn, lider på Gazastripen nå.
  Sålenge USA, som ønsker Israel som et strategisk militært støttepunkt i Midt-Østen, pøser inn penger til israelsk krigføring, vil israelerne fortsette, tror jeg.
  Og det går jo også ut over dem selv!

  Hvis Israel aksepterer grensene fra 1967, vil Hamas slutte fred, og _begge_ folk kan leve i trygghet.

  Det må da være det beste?

  » Små barn er lemlestet, eller har blitt foreldreløse under de grusomste og mest traumatiske opplevelser.
  Medisiner og mat er mangelvare og rammer de svakeste og sykeste mest.»

  JA.

  Dette gjelder i Irak og i Palestina og i alle krigsherjete land.

  I krig forsvinner både sannhet og nestekjærlighet.

  Dessverre.

  #25 – er egentlig for usaklig til å kommenteres, men kanskje jeg gjør det, – senere.

 30. Starlett juli 3, 2006 kl. 1:32 pm #

  #25 Unnskyld, Symfoni, jeg skulle si at

  #26 Magga egentlig er for usaklig til å kopiere.

  (Men kanskje gjør jeg det senere. Nå skal jeg snart logge av. )

 31. Starlett juli 3, 2006 kl. 1:50 pm #

  #27

  GMP

  En meget god og innsiktsfull kommentar!
  ————————-
  Israel eksistens er høyt usikker, hvem andre
  er interressert å støtte ett Apartheid regime
  i Israel etter USA? Kina? Russland? Iran?Tror ikke det. Jeg
  tror Israels dager er talte, dersom de ikke
  meget raskt snur, og da mener jeg snur 180 grader..Israel har forspillt sjansen sin fra
  1948..

  Jeg er mer redd for de 60 Atomrakettene til
  Israel enn noe annet i midt østen nå..og
  selvfølgelig hva desperate USA måtte finne
  på når Russland/Kina/Iran etc. ikke gidder
  å se på lenger…
  ——–

  Ja, du har jo helt rett.
  Dette er de realistiske fakta.

  At FRPere og kristenfundamentalister ikke er i stand til å se politiske sammenhenger, er beklagelig, men ikke uventet.

  USA ¨sliter med et gigantisk økonomisk underskudd som låner sine penger bl.a fra Kina, så her snakker vi pm en kjempe på leirføtter.

  Når støtten fra USA opphører, har ikke Israel mye å stille opp med, og hvis de da har mistet all sympati ellers i verden, som de er i ferd med å gjøre nå, ja, da kan det se meget stygt ut for staten Israel.

  Anneekjenn palestinernes _høyst_ rimelige krav om grensene fra 1967 og frigjøring av flere tusen uskyldige palestinske fanger, så vil en fred være innen rekkevidde.

  De må trekke alle bosettere ut, rive muren og begynne å oppføre seg som anstendige mennesker.

  Kanskje kan de da gjenvinne sympati fra vanlige mennesker igjen, og kanskje kan de og palestinerne da få leve i fred og trygghet innenfor internasjonalt annerkjente grenser.

 32. MorHubro juli 3, 2006 kl. 3:20 pm #

  #23
  Symfoni

  Hvordan kan du få noen til å forstå, når kommentaren din i #22 viser at du ikke forstår noenting selv. Størrelsen på landet spiller ingen rolle. Israel har stjålet palestinernes territorium, og nå driver de terrorisme på det lille som er igjen av palestinernes territorium.

  Det som foregår i Palestina nå, handler ikke om din egendefinerte og private «frelse», men om politikk og solidaritet med dem som lider.

  1,5 millioner mennesker, det er ganske mange det.
  Jeg mener trådstarter har helt rett når hun i
  #20 sier:
  ——–
  Symfoni er ekstrem i denne saken – DET er sant, hun og vind vil jo utradere palestinerne pga gammeltestamentlige tekster, og det blir for sært.
  ——–

  Arbeiderpartiet er dessuten det minst ekstreme pariet i den norske partifloraen, omtremt i midten av norsk politikk.

  Personlig befinner jeg meg ofte til venstre for Arbeiderpartiet.

  Nå har Israel invadert Gaza med stridsvogner, De skyter statsministerens kontor, skoler og mennesker.

  Den palestinske statsministeren og resten av regjeringen har gått i dekning. 1/3 av regjeringen er fengslet.

  Den militante delen av Hamas krever at uskyldige barn skal slippe fri fra israelsk fangenskap. Hvis dette blir innfridd, slipper den ene soldaten fri.

 33. Starlett juli 3, 2006 kl. 7:34 pm #

  #25
  Symfoni

  «Alt som foregår i Midt-Østen er ekstremt uansett.
  »
  sier du.

  Ja, det som foregår i Midt-Østen er ekstremt, og Israel er livsfarlige.
  Nå er de med stridsvogner, helikoptre og jagerfly i Gaza der en vettskremt sivilbefolkning bestående av halvparten barn går en utrygg framtid i møte.

  «Men jeg synes kanskje du selv har litt god-dag-mann-økseskaft»

  sier du.

  Mener du at jeg snakker med noen døve eller tunghørte? 😉

 34. Sirenia juli 5, 2006 kl. 2:01 pm #

  Som deg Starlett og flere, fordømmer jeg på det sterkeste Israeles overgrep og krigshissende manøvre via Palestina.

  Jeg fordømmer også USA sin massive støtte til Israel.

  Men, jeg må med skam meddele at jeg ikke følger godt nok med, bare sporadisk.

  Er ikke alt USA støttet motivert i olje, svart/hvitt bilde og kapitalisme da? Å sikre nærhet til viktige oljekilder og «strategisk okkupasjon».

  Det holder på å bli skikkelig farlig dernede nå, opptrappingen er i full gang og det spisser seg til voldsomt.

  Vår egen nærhet til USA som vår største og viktigste allierte som de sa her om dagen, hindrer oss visst i å sette på virksomme nok sanksjoner mot Israel.

 35. SymfoniH juli 8, 2006 kl. 9:30 pm #

  Eneste jeg gidder å svare på her akkurat nå…;

  –«Men jeg synes kanskje du selv har litt god-dag-mann-økseskaft»

  sier du.

  Mener du at jeg snakker med noen døve eller tunghørte? ;-)–

  Æ tok den:) Men den var ikke til deg uansett den kommentaren..

 36. SymfoniH juli 8, 2006 kl. 9:35 pm #

  #32…MorHubro:

  –«Det som foregår i Palestina nå, handler ikke om din egendefinerte og private «frelse», men om politikk og solidaritet med dem som lider.»–

  Nuvel…du er klar over at det er nettopp arabernes religion som driver dem til å igjen og igjen angripe Israel?
  Dette sier jeg egentlig til Starlett også fordi hun så moderlig har tatt meg til sitt bryst og prøvd å forklare meg at Symfoni: dette handler ikke om religion…

  Makan til naivitet!

  Klem til dere begge iallefall:)

 37. Starlett juli 13, 2006 kl. 11:05 pm #

  #34 Kommentar fra Sirenia
  —————-
  Som deg Starlett og flere, fordømmer jeg på det sterkeste Israeles overgrep og krigshissende manøvre via Palestina.
  ——————-
  Ja, og det er jo nå blitt enda mye verre enn det var da jeg postet dette innlegget, for nå er det høydramatisk og det ser ut som om Libanon blir ødelagt, mens mange sivile liv går tapt.

  —————

  Vår egen nærhet til USA som vår største og viktigste allierte som de sa her om dagen, hindrer oss visst i å sette på virksomme nok sanksjoner mot Israel
  ———–

  Ja, det er så sant som det er sagt.
  Vestlige land, inkludert Norge, har vært altfor svake i sin kritikk mot Israel.

  Og det skyldes hovedsaklig administrasjonen i Washington Dc.

  Huff!

  Får håpe på sikkerhetsrådets hastemøte og møtet i Geneve.

  (Jeg beklager sent svar, men denne tråden ble bortglemt da jeg holdt på å blogge på meg yrkesnevrose i fingrene om fotball. )

 38. adolph juli 14, 2006 kl. 12:07 am #

  Dette handler nok om økonomi, mer enn om bortførte soldater. Du bomber ikke en flyplass og blokkerer havner for å hindre at en gerilja frakter fanger ut. Det er ikke slik at Hizbollah frigir fanger (hvis de overhodet har tatt dem, det er et annet spørsmål) fordi de ikke har noe sted å flytte dem. Det enkleste ville være å tjore dem fast til et rakettbatteri, skyte noen missiler sørover, og la israel henrette sine egne.

  Dette handler om å ødelegge infrastrukturen i et land som, i motsetning til israel, har vist evne og vilje til å stå på egne ben, og som om kort tid kunne ha blitt midtøstens økonomiske maktbase.

  Samt, naturligvis, fremprovosere en reaksjon fra Iran, for å lure nautet i det hvite hus til å gå inn der. Da, smeller det ordentlig.

  Kina, Japan og India er avhengige av olje fra Iran, alle disse landene har atomvåpen (ja, jeg vet at Japan sier de ikke har, men det er bullshit. Japan har atomvåpen), ingen av dem kan akseptere at Iran kommer under amerikansk kontroll (dvs under amerikanske selskapers kontroll). Det trengs ett eneste hastemøte, så er de tre store i asia allierte, og Korea (nord og sør) blir garantert med.
  De har en teknologi hinsides det vesten kan stille opp med, de har nok folk til å kunne sette inn effektive bakkestyrker (som er USAs problem fx i Irak), og de har ikke noe valg, dersom Iran faller. Ja, jeg glemte rent å nevne at de har økonomien også. Ikke bare til å handle, men til å lamme.

  Jeg tror Asias inntog i midtøsten vil skje ved at India angriper Saudiarabia.

 39. Starlett juli 14, 2006 kl. 4:03 pm #

  #38 Kommentar fra adolph:

  Takk for en glimrende kommentar, som jeg bare kan si meg fullstendig enig i.
  En ypperlig analyse.
  Skulle ønske at flere var like klarsynte.

  Men kanskje noen flere får åpnet øynene disse dagene.
  Det som skjer, er forferdelig.

  Her skrevet et nytt innlegg nettopp
  her:

  http://www.vgb.no/897

  Til slutt sier du:

  «Jeg tror Asias inntog i midtøsten vil skje ved at India angriper Saudiarabia.»

  TROR du det?
  Det har jeg sannelig ikke tenkt på før….

 40. Elvin desember 10, 2006 kl. 8:47 pm #

  Å komme med påstander er lett. Å ha en mening som er basert på FAKTA er mye vanskeligere.

  Norske media omtaler konflikten i Midtøsten daglig. Mange tror etter hvert at de er «eksperter» på denne konflikten uten å studere den historiske bakgrunnen eller fakta av de forskjellige begivenheter på en seriøs måte. Også sosialistene i Norge har en klar ramme for konflikten i Midtøsten. Realiteter som stemmer ikke med denne rammen ignoreres.

  Vold mot jøder er ikke noe nytt, og det virker nesten «naturlig» at jødene
  Blir angrepet. Israel har levd i over 80 år med terror og vold, men dette endrer ikke realitetene: Jødene har historisk rett til å leve i dette land og de har full rett til å forsvare seg. Denne retten blir ikke mindre bare fordi Kåre Willoch eller SV sier at palestinerne har rett til helle landet og jødene er okkupanter.

  Pressen liker å kritisere staten Israel, og det er forståelig: det er mye enklere, og til og med behagelig å kritisere et åpent demokratisk land med vestlige verdier enn å undersøke hva de arabiske/palestinske regimene står for. Det kan vare ganske ubehagelig, eller direkte farlig, å skrive om korrupte og voldelig muslimske regimer.

  Men kanskje vi kan se litt på fakta:

  Allerede for mer enn 3000 år siden var Israel en selvstendig nasjon (under kong Saul). Navnet Palestina ble gitt til område av Romerne tusen år senere etter at de har slått ned det jødiske opprør og ødelagt tempelet i Jerusalem. Romerne deporterte de fleste jøder ut av landet og tillatt ikke bruk av de opprinelige navn Israel, Judea eller Samarie. På den måten prøvede de å hindre en ny etablering av en jødisk stat. De prøvde også å endre navnet Jerusalem til Aelia Capitolina av samme grunn.

  Palestina var et desertert land til slutten av det 19. århundre. I flere tiår gikk antall befolkning i Vest-Palestina NEDOVER. I 1850 var det ikke mer enn ca. 120 000 mennesker i hele Vest-Palestina, 20 000 av dem var jøder og mange av de andre var nomader.

  En stor del av området var ørken og sumper og det var noen få som orket å bo der. De som bodde i landet var forskjellige små grupper: egyptere, tyrkere, armenere, syrere, beduiner, jøder, kurdere, forskjellige kristne grupper og andre. Det var ikke før jødene begynte å komme og bygge opp landet at arabere fra naboland og andre begynte å strømme til landet (www.eretzyisroel.org).

  Palestina har aldri eksistert som noen selvstendig enhet. Området var styrt av Romere, Muslimer, kristne korsfarere, det tyrkiske Ottoman imperium, og etter første verdenskrigen, av England. England, med internasjonal støtte, sa seg til slutt enig i etablering av et jødisk hjemland i området (Balfur deklarasjon i 1918).

  England som styrte området før 1947 innførte strenge begrensninger for jødisk immigrasjon til landet. Og de satt store militære styrke til å overvåke den vestlig grensen, og til å jage vekk de «ulovlige» jødene som rømte fra Europa. Samtidig var den østlig grensen av Vest-Plaestina åpen til fri innvandring av arabere. Fra 1890 til 1945 flyttet ca. en halv million mennesker, mesteparten muslimer, fra nabolandene og bosatt seg i Vest-Palestine (dagens Israel, Vestbredden og Gaza).

  In 1946 ble en palestinsk stat, Transjordan, etablert i øst-palestine.

  I 1948 foreslå FN å dele vest-palestina mellom jødene og araberne. Til tross for at jødene fikk bare en liten del av ”Palestina” aksepterte de planen. Araberne gikk til krig

  I seks dagers krigen i 1967 erobret Israel Judea og Samarie. Men områdene var ikke erobret fra Yasser Arafat. De ble erobret fra Kong Hussein av Jordan. Jeg kan ikke unngå å undre meg over hvorfor oppdaget Palestinerne plutselig sin nasjonale identitet ETTER at Israel vant krigen i 1967. Hvorfor krevde de ikke en egen stat når de var under tyrkisk, engelsk eller Jordansk/egyptisk styre?

  Det er ingen språk som heter Palestinsk. Det er ingen distinkt Palestinsk kultur eller religion. Det har aldri vært noe Palestinsk land styrt av Palestinere. Palestinere er arabere, ikke til å skjelne fra Jordanere, Syrere, Libanesere, Irakere osv. Araberne kontrollerer i dag 99.9 prosent av Midtøstens område. Israel sitter på kun 1 tiende del av 1 prosent av området !

  Dagens «palestinere» var aldri noe urbefolkning av Palestina (Arafat for eksampel ble født og vokst opp i Egypt). De fleste av dem kom til Vest-Palestina i begynnelsen av den 20 århundre fra Yemen, Saudi-Arabia, Marokko, Helas, Russland, Bosnia, Egypt, Syria og andre land. Myten at dagens «palestinere» har bodd i sitt «eldgamle palestinske land» til jødene kom og «kastet dem ut», er basert på arabisk løgnpropaganda som dessverre har festet seg også i Europa.

  Mange av araberne som flyktet fra Israel i 1948 var ikke fastboende i landet og en del har simpelthen returnert til de land de kom fra (se forskningen «From Time Immemorial» av Joan Peters). For hver araber som flyktet fra Israel, var det minst en jøde som flyktet/ble jaget ut av et arabisk land. Men mens Israel tok imot og hjalp de jødiske flyktningene til å integrere seg i samfunnet, plasserte araberne sine «brødre» som kom fra Israel i flyktningleiere og hindret dem mulighet til å integrere seg i de land de bor i.

  Er det noe løsningen til konflikten i Midtøsten?
  Israelere og palestinere er dømt til å leve sammen. Jeg er optimist og tror at det kan finnes en vei for alle til å leve i fred i dette område. Men en slik løsning må begynne med sannheten. Terrorisme, vold, og løgnpropaganda hjelper ikke til å finne en løsning.

 41. kommunist-javvist desember 28, 2006 kl. 1:12 am #

  fritt Palestina kamerat!

 42. Starlett desember 28, 2006 kl. 1:28 am #

  #41 Kommentar fra kommunist-javvist:

  Jeg er enig med deg.
  Det er på tide at Palestina blir fritt!

 43. Starlett desember 28, 2006 kl. 1:35 am #

  #40 Kommentar fra Elvin:

  Jeg har ikke sett denne komentaren før, og skal svare utfyllende på den senere, men la meg bare si at du ikke kan bruke GT som belegg for Israels eventuelle rett til landet. Israel var slett ingen stormakt, men for det meste under andre lands styre, de besto av fattige og ukultiverte hebreerstammer, til forskjell fra andre stater i Midt-Østen, og i sine fangenskap eller under andre styrer utviklet de sin storhetstanke om en gang i fremtiden å bli en stor makt. De la grunnlaget for sin sionisme, men ikke for sin legitime rett til å være sionister, under fangenskapet i Babylon.

  De HAR INGEN legitim rett til den politikken de har bedrevet siden staten Israel ble et faktum.

 44. - juni 12, 2007 kl. 9:31 pm #

  Hva mener du om Hamas nå om dagen da Starlett?? De er jo iferd med å kuppe sine egen regjering!!
  Og disse har Norge sendt penger!!

 45. - juni 14, 2007 kl. 10:52 pm #

  Du er så taus om dette nå, fordi du har snakket så varmt om hamas, nå ser du hva de er og dette har norge støttet. Trodde du ville komme med et brennende innlegg om pro hamas. du ser hvor dumme norges politik er nå ang dette…

 46. Starlett juni 14, 2007 kl. 11:19 pm #

  Nei, Anonym, det har ikke vært meningen å være taus, og jeg håper å få tid til å skrive innlegg om Palestina snart, men jeg har hatt mye arbeid med fotoinnlegg, og så har kommentarene der gjort at den forrige kommentaren som antakelig også er fra deg, (som kommentarer på andre av mine gamle tråder), dessverre er blitt avglemt.

  Det vi ser i Gaza nå, er jo en ufattelig tragedie, og du må huske at hele Gaza er som et eneste stort fengsel for alle palestinere.

  Jeg har ikke snakket _varmt_ om Hamas. Da har du misforstått meg.
  Men jeg har sagt, og mener ennå, at det er galt å ikke annerkjenne en lovlig valgt regjering, selv om vii Vesten ikke LIKER regjeringen.
  Hadde det palestinske folk fått hjelp, penger, vanlige handelsforbindelser og diplomatiske forbindelser, dersom arbeiderne hadde fått lønn fra israelerne, hadde ikke israelerne drevet en Splitt og herk-taktikk og hjulpet Hamas for å svekke folket som helhet,ja, da hadde vi ikke sett denne tragedien.

  Du må se hendelsene i Gaza på bakgrunn av det som har skjedd tidligere. Alt må settes i kontekst skal det kunne forstås.

  La meg minne deg på at det akkurat i disse dager er 40 år siden Israel vant seksdagerskrigen og foretok den forbryterske og folkerettsstridige okkupasjonen som de fremdeles bedriver, og som de har forsterket og forverret år for år.
  Reaksjonene måtte komme. Det er forferdelig tragisk, og jeg sørger med palestinerne.

  Det var virkelig synd at ikke flere land fulgte Norge i å anerkjenne den palestinske regjeringen. DA hadde kanskje den skjøre regjeringsdannelsen hatt en sjanse.

  Uten anerkjennelse og økonomisk bistand var den egentlig sjanseløs.
  Husk også at Israel kontrollerer grensene, luftrommet og ikke minst havnene ut fra Gaza.
  Det er fryktelig.

  Det er bra at du minner meg på hvis jeg mister en kommentar av syne, og lurt å gjøre det når du ser jeg er på blogg, for da er sjansen størst for at jeg skal få øye på den når det er på et gammelt innlegg.

  Forøvrig er det ikke farlig å bruke eget nick på mine om du er en VG-blogger. Jeg klarer godt å skille sak og person, og er klar over at meningene er delte i Norge i dette spørsmålet.

 47. ARGUS37 juni 14, 2007 kl. 11:46 pm #

  Å ødelegge Palestina greier da jammen partene (HAMAS og Al Fatah selv) Det ser ikke ut til at de trenger stor hjelp. det måtte i så fall være til mer ammunisjon og raketter.

  For her prioriteter man øyensynlig våpen fremfor det å betale/bygge infrastruktur. Det kan se ut som det er mye viktigere å sprene den i fillebiter.

  Så blir spørsmålet: Hvor mange ganger skal Norge være med å bekoste oppbygging av den samme infrastrukturen igjen og igjen.
  Etter at vi årlig har sendt fra 300-500 millioner av kroner til Palestina i 50 år, (uten å nevne att EU og USA i tillegg har vært betydelige bidragsytere), burde vi kunne forvente at man i Palestina nå hadde en oppegående infrarstruktur og et livskraftig næringsliv? Jeg mener absolutt «ja», men finnes det? Absolutt «nei»!
  Men det finnes en del palestinere med fete bankkonti i utlandet!

 48. zamoyski juni 14, 2007 kl. 11:48 pm #

  Skeptisk.

 49. adolph juni 14, 2007 kl. 11:51 pm #

  Oppegående infrastruktur i palestina? Da må de få rakettskjold, mot israel.

  Den staten har ikke lenger livets rett, og må oppløses. Om nødvendig med teppebombing. Det har vært nok faenskap fra det pakket nå.

 50. zamoyski juni 14, 2007 kl. 11:54 pm #

  Jeg mener skeptisk til autorinnleget.

 51. Starlett juni 15, 2007 kl. 12:15 am #

  #46 Kommentar fra ARGUS37

  Dette innlegget skrev jeg 30.juni i for, ser jeg, og jeg måtte lese gjennom det for å se hva som var bakgrunnen for at jeg skrev det. Situasjonen avr jo en annen den gang enn nå, og nå ville jeg har vinklet stoffet annerledes.

  Da jeg skrev dette innlegget, var situasjonen som følger: Infrastrukturen holdt på å bryte sammen og israelerne gikk til angrep på palestinere. (Jeg siterer litt fra hovedinnlegget)

  «Gaza er tre dager unna en dødelig, menneskelig krise hvis ikke Israel sørger for at vannforsyning og strøm kommer tilbake straks, sier FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland til NRK.

  Siden israelske styrker rykket inn på Gazastripen natt til tirsdag, har to store kraftstasjoner blitt angrepet. Dermed står flere hundretusen innbyggere nå uten strøm, og situasjonen er derfor svært kritisk.

  – Det er nå midtsommer i Gaza, det er ekstremt varmt, og det er 1,4 millioner mennesker som bor nesten som sild i tønne i dette området, sier Egeland til NRK.

  – Disse trenger elektrisitet for at vann skal komme fram til og for at kloakken skal komme unna, så dette er rett og slett snakk om helse for folk flest, legger han til.

  Samtidig fortsetter angrepene mot Gazastripen. Natt til fredag lot store israelske styrker, både i sør og i nord, bombene falle tett over hele Gaza.

  SE BILDESPESIAL FRA MILITÆRAKSJONEN! (Lenke finnes i hovedinnlegg)

  Dagen etter at åtte av de palestinske ministrene ble arrestert av det israelske militæret, la staten enda mer press på den palestinske regjeringen ved å bombe innenriks-kontoret.

  Bygningen ble totalt ødelagt av angrepet. Tidlig fredag var brannmannskaper i full gang med å slokke de siste flammene, samtidig som bekymrede palestinere sto som tilskuere. Bare forkullede rester var igjen inne i bygningen, men ingen skal ha blitt skadet.

  Også noen av tilholdsstedene til president Abbas’ parti Fatah, flere varehus og veier ble ødelagt av bomberegnet.
  Totalt ble over 20 mål truffet under angrepet.»
  Sitat slutt. (Men det står mer i innlegget.)

  Det som er mitt hovedpoeng, og der jeg er veldig enig med Kåre Willoch,er: Et land kan ikke okkupere et annet land folkerettsstridig, undertrykke det og bygge apartheidmurer! Israel har fått svært mye kritikk fra FN, jeg har antallet i et annet innlegg, men husker det ikke i hodet, men de bryr seg rett og slett ikke om hva FN sier.

  Den desperate situasjonen er altså oppstått etter 40 – FØRTI – års okkupasjon. (Norge var okkupert i 5 år.)

  Så er det jo slik at når en befolkning blir tilstrekkelig frustrert, utsultet, holder på å gå til grunne i søppel, ikke får lønn, ikke får helsehjelp eller strøm og blir holdt fengslet bak høye murer, ja, da er det en trykk-koker som til slutt koker over, og så kan det dessverre ende slik det nå har gjort, – med unntakstilstand.

  Det er jo sant at de NÅ kriger mot hverandre, og jeg synes det er forferdelig trist at det skjer, men da jeg skrev dette innlegget for nesten et år siden, var situasjonen en annen. Men derfor er det jo interessant at dette er kommet opp, for jeg tror at det som NÅ skjer i Palestina har sammenheng med det som har skjedd i årevis der og med det jeg skriver om i dette innlegget.
  Det betyr selvsagt ikke at jeg _støtter_ krigshandlingene. Jeg synes det er veldig beklagelig at det skjer, og det synes jo de fleste palestinere OGSÅ, men så er det altså noen militante som ikke klarer å beherske seg som ødelegger for sitt eget folk, ikke ulikt det som skjer i Irak etter at USA uten grunn invaderte landet. Irak er jo en katastrofal ruin.

  De fleste palestinere vil jo heller ha infrastruktur enn våpen og de skammer seg og er lei seg over det som skjer, over dem som ødelegger. MEN: Det ER et faktum at FØR HAMAS og Al Fatah selv gikk til regelrett borgerkrig mot hverandre, hadde israelere gjentatte ganger ødelagt infrastruktur, bombet, bortført, drep og fengslet uskyldige.

  Du sier:
  ————–
  Så blir spørsmålet: Hvor mange ganger skal Norge være med å bekoste oppbygging av den samme infrastrukturen igjen og igjen.
  Etter at vi årlig har sendt fra 300-500 millioner av kroner til Palestina i 50 år, (uten å nevne att EU og USA i tillegg har vært betydelige bidragsytere), burde vi kunne forvente at man i Palestina nå hadde en oppegående infrarstruktur og et livskraftig næringsliv? Jeg mener absolutt «ja», men finnes det? Absolutt «nei»!
  ———-
  Jeg skjønner synspunktet ditt, men da MÅ man ta i betraktning hvordan næringslivet og infrastrukturen gang på gang har blitt ødelagt og sabotert av _israelere_. Gaza er verdens tettest befolkete område, og befolkningens levekår er ubeskrivelige.

  Jeg er enig med deg at penger alene ikke er nok til å avhjelpe krisen og nøden i Palestina, men vanlige handelsforbindelser og diplomatiske forbindelser med andre land OG en BÆREKRAFTIG fred med Israel er nødvendige, men ikke tilstrekkelige forutsetninger. Og når disse forutsetningene ikke er til stede, er det lite som hjelper. Situasjonen er desperat, og noe må gjøres. Men HVA?

  Det er spørsmålet.

 52. Starlett juni 15, 2007 kl. 12:25 am #

  #46 Argus,
  #47 zamoyski,
  #48 adolph

  Jeg skal svare dere individuelt senere, men jeg vil gjerne gjøre dere oppmerksomme på det innlegget jeg har skrevet som sannsynligvis har blitt lest av FÆRREST bloggere fordi jeg skrev det da jeg var helte fersk på VGB. Jeg har faktisk vurdert å republisere det i litt forandret form:

  http://www.vgb.no/897

 53. Starlett juni 15, 2007 kl. 12:32 am #

  Hei zamoyski, og velkommen på bloggen min! (Tror ikke jeg har sett deg her før.)

  HVA og HVEM er du skptisk til?? Er det mitt innlegg? Jeg refererer i grunnen bare de faktiske hendelser slik de skjedde for et år siden.

  Eller er det noen av partene du er mer skeptisk til enn andre?

 54. zamoyski juni 15, 2007 kl. 12:32 am #

  Kjære Starlett,

  helt i orden, jeg foreslår at vi legger oss!

 55. Starlett juni 15, 2007 kl. 9:39 pm #

  Når du sier «den staten», – hvilken stat er det da du mener? Jeg _tolker_ deg slik at du mener Israel.

  Det burde kunne gå an at begge statene kunne leve som fri stater side om side, men det ser mørkt ut, og det er jo sant at inntil hendelsene i den senere tid er det Israel som systematisk har ødelagt infrastrukturen i landet, bombet, skutt, såret og drept.

 56. Nordlandsmannen desember 28, 2008 kl. 1:47 am #

  På nytt like viktig som da det ble skrevet.

 57. Starlett desember 28, 2008 kl. 3:59 pm #

  Teppebombing hjelper ikke, men jeg er skuffet over hvor feig den vestlige opinionen er.

 58. ARGUS37 desember 28, 2008 kl. 4:06 pm #

  Det beste råd jeg kan gi Palestina er å slutte å sende raketter mot israelsk territorium. Slutte med å kaste stein eller å avfyre kalshnikovs i gatene og isteden bruke tid på å bygge et demokratisk samfunn med en forsvarlig infrastruktur og et næringsliv man kan leve av slik vi finner det i andre land.

  Å lære sine barn at «hevn» ikke fører noen steds hen, men at utdannelse faktisk gjør!

 59. Starlett desember 28, 2008 kl. 4:36 pm #

  Og nå er helvetet begynt for fullt på nytt!

 60. Starlett desember 28, 2008 kl. 5:02 pm #

  Jo, det er et godt råd, særlig hvis man er så heldig at man lever i et fredelig land med et minstemål av det man trenger til livsopphold og et minstemål av infrastruktur, men problemet er bare det at palestinerne på Gazasripen ikke kan bygge en skikkelig infrastruktur selv om de vil, for de blir holdt nede av israelske okkupanter.
  De får altfor lite mat, vann, medisiner og andre livsnødvendige ting inn i sitt utendørsfengsel omgitt av piggtråd, og de er fullstendig prisgitt den supersterke og brutale militærmakta Israels nåde.

  Nå har et ENSTEMMIG sikkerhetsråd kraftig kritisert Israel og befalt dem å stanse sine uhyrlige myrderier, og det er oppløftende, tatt i betraktning at USA er med i sikkerhetsrådet.

  Men vi vet jo USAs «troverdighet» etter åtte Bushår.

  Hovedpoenget er at ISRAEL må slutt å sende TUNGT og drepende militært skyts mot et utpint, fattig og lidende folk.

  Nå truer de til og med med bakkeinvasjon.

  I sisse dager gårt filmen om motstandshelten Max Manus på kino.

  Mange mente nok at de norske sabotørene burde ha latt være å kjempe mot en brutal overmakt.

  Akkurat som Tyskland drev statsterrorisme under andre verdenskrig, driver Israel statsterrorisme nå.

  Skal de svake parter bare legge seg ned å dø fordi de blir ødelagt av verdens kanskje mest blodtørstige land med et militærmaskinerei som overhodet ikke står i forhold til Israels beskjedne størrelse i kvadratkilometer?

  HEVN – øye for øye, tann for tann, – eller i praksis mange hundre liv for noen ufarlige kinaputter, det er jo ISRAELS metode.

  Israel er landet som hevner i tusenfold.
  palestinerne prøver å forsvare seg, men selvfølgelig er det fåfengt.

  Derfor hadde det vært smartere å for palestinerne å gå til ikkevoldsaksjon, for da ville de fått ALLE land med seg, og da ville kanskje områdets farligste sat, Israel, bli tvunget av det såkalte verdenssamfunnet, til å slutte fred.

  Israel burde kunne tvinges til å gi fra seg de ulovlige bosetningene på Verstbredden og alt illegalt areal generelt og satt under FN-administrasjon mens man bygget opp en bærekraftig tostatsløsning.

 61. Starlett desember 28, 2008 kl. 5:03 pm #

  Ja.

 62. arve desember 28, 2008 kl. 5:53 pm #

  De drepte skolebarn kom akkurat fra skolen hvor de lærte at Israel er en PARASITT i Midtøsten, OG at Israel er utradert av kartet i skoleverket ! Er det noe rart at barna blir steinkastee og t.o.m. selvmordsbombere sammen med foreldre som har råd til å produsere terror-raketter inn i Israel !

 63. Starlett desember 28, 2008 kl. 6:09 pm #

  Om du kunne holde deg til realitetene og ikke til fordommer, ville debatten bli mer fruktbar.

  Selvsagt er det mye palestinsk hat mot Israel.

  Men spør deg HVORFOR:

  Fordi Israel har undertrykket palestinerne, stjålet deres land, muret dem inne bak gjerder, holdt igjen på mat, medisiner, vann og helsetjenester, blokkert grensene til Gaza, har nybygging på Vestbredden som tilhører palestinerene.
  Det er et under at de palestinske barna ikke har noe verre skjellord enn «parasitt» om disse massemorderene og undertrykkerne.

 64. Asterixa desember 29, 2008 kl. 9:30 pm #

  Og verre er det blitt, og enda verre skal det bli, mens nordmenn lever i julesus og holder Israel hellig fordi det er Guds land.
  Motbydelig!

 65. Starlett desember 29, 2008 kl. 10:12 pm #

  Dette innlegget ble skrevet i juni 2006.

  Ellers så er min bekymring for palestinerne like stor i dag som den gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: