NIB – Fauske og Sørfolda, marmor og dolomitt

9 jun


I dag vil jeg gjerne ta deg med på tur fra Bodø til Sørfold via Fauske på en tur som begynner på tidlig ettermiddag i begynnelsen av juni og slutter på morgenkvisten. Jeg begynner med et bilde fra Røsvik i Sørfold for å antyde hvor turen skal gå.

Her har vi akkurat kommet inn i Fauske kommune. Jernbanen langs Saltenfjorden.

Fra Straumsnes i Valnesfjord, et lite tettsted i Fauske kommune med omtrent 500 mennesker. Tidligere stortingspresident, Jørgen Kosmo, kommer fra Valnesfjord.

Mot Valnesfjord- fjellene på den andre siden av fjorden.

Det er tidlig i juni, og løvetannen dominerer i enga.

Lundhøgda på Fauske. Vi ser ned mot byen og Sørfold.

Blikk mot nordvest , Saltenfjorden og Valnesfjord.

Her blir det multer til høsten. Fauske har mange multeområder.

Nordover mot Sørfold fra Lundhøgda.

Her ser vi et annet bilde mot Bodø-halvøya fra en litt annen vinkel.

Sorover mot Sulitjelma, Finneid  og Saltfjellet. Finneid og Sulitjelma ligger i Fauske kommune.Jeg synes fargeforskjellen på fjorden mellom grunt og dypere vann er fasinerende.

Vi kjører E6 nordover fra Fauske, og kommer inn i Sørfold kommune.

 


Her tar vi av fra E6, som vi ser forsvinne opp lia til høyre, for vi har tenkt oss til  Røsvik.

Langt her nede på den grønne enga ser vi sauer. Jeg er dessverre ikke særlig flink til å ta dyrebilder, og jeg beundrer dem som klarer å ta fine bilder av dyr.
Langs fjorden Sørfolda mot Røsvik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ser fjordbunnen ved Straumen, og vi befinner oss nå på venstre side av fjorden, mens E6 går på høyre side. Der fjorden deler seg og veien slutter, ligger Røsvik, som tidligere blant annet var et viktig ferjeleie..

Idyll ved fjorden.

Mot Hammarfall Dolomitt. Jeg tok de fleste bildene herfra på tilbaketuren, og kommer tilbake til dette stedet lenger ut i reportasjen.
Tidlig juni er løvetannens tid i Nordland. Her ved et av de mange naust langs veien.

 


Røsvik ligger på havnivå, og fra en høyde  langs veien kan vi se ned på stedet.

Fjorden skiller seg her, og derfor var Røsvik et viktig trafikk-knutepunkt da mer av trafikken gikk sjøveien. Her gikk båt både til Bodø og til Hamarøy.

Røsvik kirke er et landemerke som ruver. Her ved elveosen, der ferskvann møter saltvann, og ved den lange stranda ved fjære sjø.

«Noen ganger er det allright» – å ta pausen og «kafèbesøket» ved en benk ved et naust.

Lang strand som er god å gå på på bare bein. .

Vi ser fjellene i  vakre Steigen i bakgrunnen.

Tidlig sommervarme på stranda i Røsvik og deilig i fjæra.

Hester på beite. Dessverre kunne jeg ikke gå gjennom strømgjerdet, så gode nærbilder kan jeg ikke presentere. Heldigvis  kan man finne gode fotobloggere på VGB som er dyktige til å fotografere dyr, fugler og insekter.

Vi ser fjorden forsvinne østover bak kirken. Her gikk en meget viktig bilferje før i tiden, en flaskehals langs gamle riksvei 50 på veien til Narvik og videre nordover.
Den gamle ferjekaia mellom Røsvik og Bonnåsjøen. Her kunne det være lange ferjekøer, og man kunne risikere å sitte både fire, fem og seks timer i ferjekø. Da ble turen fra Bodø til Narvik lang. Da ferjeleiet ble flyttet til Sommerset, ble dette ferjeleiet lagt ned og reisetiden forkortet. I dag er også ferjestrekningen Sommerset-Bonnåsjøen en saga blott og er erstattet av en ny moderne vei med tunneler.

I Røsvik er det mange som har småbåter, og fint er det å tøffe på Sørfolda,  enten man velger å dra mot Bodøhalvøya, i retning Fauske eller mot Hamarøysida.

Det er kveld allerede, og veien fra ferjeleiet ligger i skyggen av åsen.

Blikk  over fjorden innover mot fjellene i Hamarøy.

Ferje går det ikke lenger, men sørfoldingene er glad i sjølivet, og ved det gamle ferjeleiet er det plass for mange småbåter.

Her ser vi noen små plastbåter som ligger med bunnen i været ved ferjeleiet.

Brygga som tilhørte Røsvik gamle handelssted. Dessverre har jeg ikke egne bilder fra stedet, og av hensyn til copyright vil jeg ikke sette inn andres bilder heller, men jeg kan henvise til en lenke som du finner HER. (Arkitekturguide.) Hvis du vil vite mer om denne lille perlen, vil jeg absolutt anbefale deg å ta deg tid til å lese det du finner der. Du finner både noen bilder fra stedet OG en kort historikk.

Kaia ut fra den gamle brygga som tilhørte handelsstedet. Fremdeles i bruk.

Vakker fjordidyll  i Røsvik en sommerkveld tidlig i juni.

 


Ved
Røsvik kirke.Bildet er tatt på fjordsiden av kirken, mot  fjellene i Hamarøy.

Røsvik kirke er en langkirke  fra 1883. En langkirke har et langstrakt kirkerom som  symboliserer menneskets vandring gjennom livet. Målet er alteret som symboliserer paradis. Langkirken var vanlig i Norge fra  middelalderen og fram til 1800-tallet.


Vanligst i denne kirketypen er å ha et kor som er smalere og lavere enn selve skipet. Typen ble utbredt da nygotikken ble innført i Norge. Den fikk også en ideologisk forankring som en evangelisk-luthersk kirketype. Kirkegården er vakker og velstelt.

En del av kirkegården ligger helt ned mot havet.

 


På turen tilbake tar vi en stopp ved Hammerfall Dolomitt i Sørfold.

Hammerfall Dolomitt AS har besøksadresse på Fauske.


I følge Gule sider ble Hammerfall Dolomitt stiftet i 1987 og er registrert som aksjeselskap under bransjen «bryting av kalkstein, gips og kritt».
Ren dolomitt er fargeløs eller hvit, men mineralet kan også ha grå, gul, brun eller rød farge pga. forurensninger. Det er en hovedbestanddel av bergarten dolomittmarmor og dolomittkalkstein , som opptrer i store mengder i  Dolomittene.

I Norge finnes større forekomster av dolomittbergarter særlig i den nordlige del av landet, nærmere bestemt Salten, Rana og Porsanger. 
Forekomster  her i Sørfold, men også i Fauske, Vefsn og Ballangen er i drift og sysselsetter om lag 50 personer. Årsproduksjonen av dolomittstein i Norge ligger på 1 mill. tonn .Jeg synes at dolomittbruddet her i Hammerfall er spesielt å vandre i.

Her ser vi dolomitten på begge sider av veien. Det er sent på kvelden og bruddet ligger i skyggen. Derfor ser bergarten nesten blå ut, men på dagtid virker den hvit.
Ikke et  blått fjell, men dolomittbruddet i Hammerfall i kveldsskygge.

Så er vi i marmorbyen Fauske. I begynnelsen av juni drev man og gravde i «halve sentrum», derfor tok jeg få bilder der. Når gravingen er ferdig, blir det mer fristende å fotografere. Her en av Fauskes mange rundkjøringer rundt en marmor-obelisk .

Det drives i dag ut store mengder marmor og dolomitt i Fauske. De Ankerske Marmorbrudd ligger på vestsiden av Fauskeeidet.

Marmor herfra er blitt levert til mange kjente bygninger både i inn- og utland, bl.a. til FN-bygningen i New York.

Som du ser, er øverste del av  veggen her ved Ankerske kledd i marmor.

Ved fjorden nedenfor Ankerske. Vi ser innover mot Blodveien , Rognan og Saltfjellet.

Jernbanekafèen. Det er sen kveld, siste tog er gått, og folketomt ved uteserveringa. Fauske har et godt utbygd kommunikasjonsnett, og Fauske tettsted er et viktig trafikknutepunkt. Gjennom Fauske går E 6. Fra Fauske tettsted fører Rv. 80 vestover til Bodø. Det samme gjør Nordlandsbanen. Fra Fauske fører flere bussruter videre nordover. Jernbane gikk tidligere fra Finneid til Sulitjelma, åpnet i etapper 1896-1956. Denne ble nedlagt i 1972, og ny, bred vei (Rv. 830) ble bygd på jernbanetraseen. God dypvannskai finnes på Finneid, hvor all utskiping av malm fra Sulitjelma foregikk. En større containerterminal på Fauske tar hånd om den store omlastingen fra tog til bil som skjer her. Fra Sulitjelma, som tilhører Fauske kommune, går flere oppmerkede fjelloverganger til Sverige. Fauske har Postverkets sorteringssentral for hele Nord-Norge.
På tur hjem til Bodø tar vi en liten omvei til Vatnvatnet, som ligger ved Tverlandet,  en kilometer fra hovedveien. Det er på det mørkeste, og fjellene stenger for midnattssola.
Likevel er det en vakkert. Vatnvatnet ligger blankt. Nordlandsnetter må oppleves!

 

Fjell  og vann i motlys i den dunkleste timen. Det er ennå tjue dager til midtsommer. 


Vatnvatnet er en liten og bortgjemt perle, vakker både dag og natt. Om sommeren er det også fint å bade her.
Det har vært en varm dag, og natt-tåka ligger over vannet og enga.

Dette er mot nord-øst og Heggmoen, og sola er skjult bak det høye fjellet. Det er en trolsk stemning her i naturen  ved Vatnvatnet når natt går mot dag.
Her ser vi over Vatnvatnet, mot sørvest og de vakre Børrvasstindene i bakgrunnen.


Ved Saltenfjorden igjen. En speilblank vik på Tverlandet.

Det går mot dag, klokka er rundt tre på natta den femte juni, og vi ser sola skinner på de kjente Børvasstindene og Saltenfjorden. Turen er over for denne gang. Takk for følget!

Ditt anbefalte reisemål er:   Tromvik og Kattfjord i Troms


79 kommentar til “NIB – Fauske og Sørfolda, marmor og dolomitt”

 1. Rosenbusken juni 25, 2007 kl. 1:02 pm #

  Det er veldig fint i Nordland om natta. Jeg likte nattbildene veldig godt. De var magiske. Tenk at de blå fjellene er industri, men industri er å foredle natur. Det må vi ikke glemme.

 2. MorHubro juni 25, 2007 kl. 1:42 pm #

  Det var meget vakkert. Du har en upåklagelig tålmodighet, for det tar nok lang tid å få så mange bilder inn på forumet.

  Jeg brukte nesten fem minutter på å få ulven på plass. Det fortalte jeg breiflabben.
  Jeg melder meg senere, og da skal jeg ta skjønnheten i nærmere øyensyn. Nå er lunsjpausen min slutt.

 3. MorHubro juni 25, 2007 kl. 1:43 pm #

  Du får tommel hos meg. Det er nok godt for kjærlighetslivet å være ved vannet om natta.

 4. LillePersille juni 25, 2007 kl. 4:20 pm #

  Har du skrevet en ny NIB? Jeg skulle egentlig skrive på noe annet, men jeg har sett på bildene dine, og de var veldig fine.

  #3 MorHubro
  Hva mener du?

 5. LillePersille juni 25, 2007 kl. 4:21 pm #

  Mine tomler vises ikke, men du fikk hos meg. Jeg kan la dem vises kanskje. Jeg likte bildene av den dolomitten. Hva er dolomitt?

 6. Starlett juni 25, 2007 kl. 6:15 pm #

  Industri er å foredle natur, ja. Hyggelig at du likte bildene. Nattbildene er tatt 5. juni, altså for nesten tre uker siden, og nå er det jo mye lysere her, men ja, Nordlandsnetter er vidunderlig vakre. 🙂

 7. ARGUS37 juni 25, 2007 kl. 6:32 pm #

  Du har tatt noen fantastiske bilder, Starlett, og – mange av bildene bærer jo nesten preg av vinter og snø! Og så er det midnattssol og sommer!!! Helt uvirkelig. Særlig å se en tom kafeterrasse som bader i sol og så beskjed at det er bortimot midt på natta!

  Litt uvanlig skue for oss her sørpå. Også var det jo noen praktfulle kveldsbilder fra Vatnvatnet! Synd med kraftstrekket over det ene bildet.

 8. Athene_1 juni 25, 2007 kl. 7:05 pm #

  Så flotte bilder, lignet postkort 🙂

  Men du, litt på siden her.. leste et sted at du er kjent i Krokstadelva? Ble litt nysgjerrig..

 9. Artemisia juni 25, 2007 kl. 9:38 pm #

  Nydelig, nydelig, Starlett!
  Skal lese innlegget nøyere siden, for jeg har besøk av min søster som har bodd i Kvæfjord/Harstad i 5 år. Hun sier hun får lengsel etetr nord av å se bildene dine…:)

 10. MariaMariaOslo_2 juni 25, 2007 kl. 10:54 pm #

  Begynner ikke dette NIB-styret å bli vèl nasjonal-sjåvinistisk?

  ;-))

 11. MariaMariaOslo_2 juni 25, 2007 kl. 10:58 pm #

  Den går inn på humorkvoten altså!

  Nydelige bilder. Jeg kommer fra en øy ut i havet og der er det også vakkert

 12. Lavina juni 25, 2007 kl. 11:33 pm #

  Nå har jeg kost meg på bloggen din, Starlett! Flotte bilder, og særlig kveldsbildene… Ikke så moro å vente i timevis i fergekø på Hamarøy..
  Tommelen opp i fra meg!
  Klem

 13. Henriette juni 26, 2007 kl. 5:10 am #

  Jeg er oppvokst i Røsvik. Det var morro å se bygda si. Fine bilder.

 14. Starlett juni 26, 2007 kl. 8:19 pm #

  Har du tatt skjønnheten i nærmere øyensyn nå?
  Takk for hyggelige ord, MH.
  Hvilken ulv?

 15. LarienCarnesir juni 26, 2007 kl. 8:27 pm #

  Flotte bilder, og vakker natur, takk skal du ha for nok en flott NIB – reportasje :O))

  Dette er noe du kan…

 16. Starlett juni 26, 2007 kl. 8:37 pm #

  Tusen takk, MorHubro!
  Det er romantisk ved Vatnvatnet om natta, ja. 🙂

 17. Starlett juni 26, 2007 kl. 8:42 pm #

  Ja, og snart skal jeg lage enda flere. 🙂
  Artig at du liker bildene mine.
  MorHubro må svare for seg selv.

 18. Starlett juni 26, 2007 kl. 8:53 pm #

  Dolomitt er en bergart som ligner litt på marmor, og som har forskjellige bruksområder., jamfør innlegget.

 19. Starlett juni 26, 2007 kl. 8:57 pm #

  Vinter og snø, – da tenker du nok på dolomitten, men den er jo hvit hele tiden. 🙂

  Ja, det er en kraftstasjon der oppe ved Vatnvatnet, så det er veldig vanskelig å fotografere uten å få med kraftledning.
  Skulle ønske at jeg kunne manipulere bilder slik at jeg kunne «viske ut» slike ledninger, men det kan jeg dessverre ikke.

  Ja, sol midt på natta er jo nordlendingenes privilegium. 🙂

  Takk for en fin kommentar, Argus!

 20. Starlett juni 26, 2007 kl. 9:13 pm #

  Hei, Athene, så fint å se deg her. 🙂

  Jo, angående Krokstadelva: Jeg er ikke _spesielt_ kjent akkurat der, selv om jeg er ganske godt kjent, men jeg kjenner begge Eikerkommunene, Kongsberg, Numedalen og generelt Buskerud fylke godt.
  Jeg har veldig mange slektninger der, har vært der mye og stort sett årlig, og jeg har bodd på Kongsberg noen få år. 🙂

  Veldig trivelig der.

 21. Starlett juni 26, 2007 kl. 11:53 pm #

  Så koselig at du har besøk av søsteren din, Artemisia! 🙂

  Kos dere.

  Jeg håper at jeg kan legge ut flere NIB-er i løpet av uka, men det spørs om jeg får id. Har mange bilder, men det tar jo mye tid å omsette bilder til et NIB-innlegg, noe jo du vet bedre enn de fleste.

  Ønsker deg en fin sommerkveld. 🙂

 22. Svein juni 26, 2007 kl. 11:59 pm #

  Supert arbeid fra deg igjen. Det er virkelig flott i Røsvik. har ikke tenkt mye på det før. Jeg har sittet i lang kø der mange ganger før 1972. Da tenkte vi ikke mye på den fine naturen, men mest på hvor forsinket vi ble på turen.

 23. Johannes juni 27, 2007 kl. 8:56 am #

  Gud gav oss et vakkert land. Det hviler et forvalteransvar over vårt hode. Er dolomittindustrien bærekraftig?
  Takk for opplevelsen.

 24. Rose juni 27, 2007 kl. 9:30 am #

  Dolomitten var fantastisk å se på. Nattbildene også.

 25. Lillemor juni 27, 2007 kl. 9:42 am #

  Det er morsomt med bilder også.

 26. Starlett juni 27, 2007 kl. 11:43 am #

  Hehe, skjønner spørsmålet ditt, men vi framhever jo ikke at vi nordmenn er bedre og mer høyverdige enn andre, men viser at vi er heldige som får bo i et sånt vakkert land.
  Kanskje flere kan legge ferien til Norge enn i sydlige land med forurensende flyreiser?

  Jeg synes det er morsomt både å lage NIB-reporstasjer og å lese alle de andre NIB-ene, og jeg kommer nok til å fortsette med det utover sommeren.

  Så blir det vel politikk fra meg mellom NIB-innslagene.
  Nårtid jeg skal få tid til å skrive om musikk, språk og filosofi vet jeg sannelig ikke. 😉

 27. Starlett juni 27, 2007 kl. 12:23 pm #

  HUMORKVOTEN?
  Kan du forklare det nærmere? 😉

  Hyggelig at du likte bildene.
  Ja, jeg har forstått at du kommer fra Nordvest-landet.

  Kan vi vente bilder fra deg derfra? 🙂

 28. Starlett juni 27, 2007 kl. 1:23 pm #

  Tusen takk, Lavina. Huff, nei, å vente i ferjekø er ikke særlig morsomt. var det i Skutvik det var eller over Tysfjord??
  Håper turen videre gikk bra.
  Klem tilbake 🙂

 29. Starlett juni 27, 2007 kl. 6:49 pm #

  Så artig at du fant denne bloggen, da. 🙂
  Takk for hyggelig tilbakemelding.

 30. Starlett juni 27, 2007 kl. 6:53 pm #

  Takk skal du ha, Larien. Håper du har deilige sommerdager nå. 🙂

 31. grethe56 juni 27, 2007 kl. 7:00 pm #

  Røsvik kirke var kjempefin,syns de gamle langkirkene har litt mer «sjel» enn andre kirker ;)) Takk for turen ;)))

 32. siskan juni 27, 2007 kl. 7:00 pm #

  Du e bærre helt råååå Starlet. Min egen minnebank,hehe! Så mange episoder som dukker opp i bevisstheten,hehe!

  Ha en knallkos kveld gojenta,klem siskan:)

 33. Starlett juni 27, 2007 kl. 7:12 pm #

  Takk for det. Ja, ferjekøene i Røsvik kunne være UENDELIGE.

 34. Starlett juni 27, 2007 kl. 7:40 pm #

  Vi har et vakkert land, ja.
  Dolomittutvinningen tror jeg er bærekraftig, men noen dolomittekspert er jeg ikke.

  Takk for hyggelig tilbakemelding, og en god kveld ønsker jeg deg! 🙂

 35. Starlett juni 27, 2007 kl. 8:06 pm #

  Ja, dolomitten fasinerte meg også, og Nordlandsnetter er vakre. 🙂

 36. Starlett juni 27, 2007 kl. 8:25 pm #

  Fint at du synes det er morsomt.

 37. mairmog_8 juni 27, 2007 kl. 8:33 pm #

  Ojjjjjjj! Dette var jommen et rørende innlegg! Jeg tilbragte alle mine barne- og ungdoms somre i Røsvik, badet i sjøen, kjøpte toppis i den lille butikken ved kaia, ble overfalt av skrikende måker på vei oppover til besta sitt hus, besøkte gravene til farfar og de andre slektningene som lå der, beundret de store hullene som «Karius og Baktus» hadde laget i dolomitten….

  Takk for at du tok meg med tilbake til min barndoms sommer, Starlett! Stor tommel fra meg!

  (Nå skal jeg snart køye, -klokka 02.00 i natt starter reisa mot Norge!)

 38. Starlett juni 27, 2007 kl. 9:11 pm #

  Enig i at Røsvik kirke er veldig fin, og jeg liker også langkirkene godt.

  Koselig at du likte turen. 🙂

 39. Artemisia juni 27, 2007 kl. 9:58 pm #

  #8,5:
  Ja, det var trivelig å ha søsterbesøk. Hun dro tilbake til Sandefjord i går..jeg kjørte henne til Værnes (og får låne bilen i to uker, da kommer hun tilbake hit noen dager…og med bil kan jeg også farte og nibbe litt)…

  I går tok jeg en del bilder i Stjørdal, også av Værnes kirke, en langkirke…så du også skrev om langkirker… Værnes kirke er noe av det fineste jeg har sett av kirker…og den kirkegården var helt spesielll…Må få lagt inn en sak i løpet av de nærmeste dager…

  Ha en fin kveld! 🙂

 40. Gullhjerte juni 28, 2007 kl. 8:27 am #

  Det var veldig pene bilder av vannet og natta. Kjærlig og romantisk.

 41. Starlett juni 28, 2007 kl. 4:52 pm #

  Takk skal du ha, siskan. 🙂
  Artig at du likte bildene.
  Klem til deg. Ønsker deg en flott kveld og ukeslutt.

 42. Starlett juni 28, 2007 kl. 5:18 pm #

  DEt var veldig morsomt å få vite at du er så godt kjent i Røsvik, mairmog.
  Takk for at du delte minnene så levende.:-)

  Håper du får en kjempeflott ferie i Norge. Du er kanskje på norsk jord når jeg skriver disse linjene.:)

 43. Starlett juni 28, 2007 kl. 5:33 pm #

  Ja, det er jeg sikker på at det var. Fint at du får låne bil. Gleder meg til flere NIB-er.

  Jeg har også materiale til noen NIB-er nå, og håper å poste et innlegg før helga, kanskje i kveld, kanskje i morgen.
  Vi har jo hatt så fint vær i nord, men akkurat i dag er det skyet, selv om det er oppholdsvær.

  Det blir spennende å se bilder fra Stjørdal og av den flotte kirka.

  Ønsker deg en super kveld, Artemisia! 🙂

 44. Starlett juni 28, 2007 kl. 9:54 pm #

  Takk for det, Gullhjerte. Nå skal du få se noen andre bilder snart.

 45. Riskymor juni 28, 2007 kl. 10:09 pm #

  Du har den vakreste naturen og de flotteste bildene av oss alle – igjen! Det er alltid så knallblå himmel og sjø, er det virkelig så fargesterkt? Likte godt nattbildene, de er helt magiske.

  Tommel opp!

 46. Starlett juni 28, 2007 kl. 10:51 pm #

  Vakker natur, – ja, men jeg synes ikke mine bilder er noe bedre enn dine og mange andres. Likevel er det bestandig koselig når du kommer med så god tilbakemelding.
  Nå har jeg nettopp lagt ut et innlegg fra i natt.
  Det var overjordisk vakkert i virkeligheten, så bildene klarer ikke å formidle det, men du kan jo ta en titt.

  Ønsker deg en flott ukeslutt!

 47. siskan juni 28, 2007 kl. 10:54 pm #

  Stjerne til gosnuppa, takk for enda en fantastisk tur,klem siskan

 48. Starlett juni 28, 2007 kl. 11:18 pm #

  Tusen takk, siskan. 🙂
  Nå har jeg lagt ut bilder fra «norsia» fra i natt. Det var fantastisk der i går.
  Ønsker deg ei fin helg! 🙂

 49. Sandri juli 3, 2007 kl. 3:46 pm #

  Starlett hilser alle og sier:

  «Kan du gå inn på de to siste innleggene mine, det om asylsøkere og det om Vestfjorden i midnattsol og skrive at jeg ikke har tilgang til bloggen min for tiden pga av omleggingen og teknisk feil fra VGB, slik at jeg verken kan svare eller godkjenne uinnloggete kommentarer før feilen er opprettet, og ønske alle en god sommeruke fra meg.»

 50. sulliken_8 juli 4, 2007 kl. 1:38 am #

  Teknisk feil, og teknisk feil… omlegging av VGB er det vel som foregår, og me like =)

 51. tkny juli 8, 2007 kl. 11:21 pm #

  Nydelig! Er ifra Bodø selv, så;)

 52. Potteplante juli 9, 2007 kl. 12:27 am #

  Vatnvatnet! 😀

 53. Starlett juli 12, 2007 kl. 6:34 am #

  Takk skal du ha, Sandri! 🙂

 54. Starlett juli 12, 2007 kl. 6:36 am #

  Det har nok vært, og er fortsatt noen barnesykdommer på VGB, noe de selv erkjenner, jamfør VGbloggEN, men det går seg nok til etter hvert.

 55. Starlett juli 12, 2007 kl. 6:37 am #

  Hei. tkny, og velkommen på bloggen min! Hyggelig å finne en ny blogger fra Bodø. Skal nok gjøre meg kjent med bloggen din. 🙂

 56. adolph juli 12, 2007 kl. 6:44 am #

  Hva gjelder fine bilder av dyr, når det kommer til sau har vi enda til gode å ta gode bilder av slik ulvemat.

 57. Starlett juli 12, 2007 kl. 9:48 pm #

  Vatnvatnet er bare kjempeherlig. 🙂

 58. Starlett juli 12, 2007 kl. 9:51 pm #

  Hehe….

  Jeg TOK også sauebilder med zoom, men det ble helt unaturlig, selv om vi så dem nærmere, for bakgrunnen kom jo også svært nær.

  Men de ER allrighte dyr, for det sa Liv Finstad i sin tid, og da ER det sånn.
  Basta! 😉

  Og god mat er de også, både for ulver og andre dyr, f.eks Homo Sapiens.

 59. Katten_3 juli 24, 2007 kl. 6:44 pm #

  Nok en tommel til ditt arbeide. Du er så kreativ. Ha en fortsatt fin sommer:)

 60. grethe56 juli 24, 2007 kl. 6:48 pm #

  Måtte innom og ta turen en gang til ;)))

 61. Ikkeborg juli 24, 2007 kl. 6:51 pm #

  Nydelige bilda. Har ikke vært på Fauske på noen år nu, så æ savne det litt.

 62. Starlett juli 29, 2007 kl. 7:42 am #

  Takk skal du ha! Du har skiftet nick, ikke sant?
  Fortsatt flott sommer til deg også! 🙂

 63. Starlett juli 29, 2007 kl. 7:49 am #

  Så trivelig, grethe. 🙂
  Jeg tar nok turen til deg snart også.

 64. Starlett juli 29, 2007 kl. 8:09 am #

  Så fint at du likte dem, ikkeborg. Du er nordlending, forstår jeg…… ?

 65. Ingeborg august 31, 2007 kl. 12:10 am #

  Jeg må bare få si at jeg er utrolig glad i disse bildeinnleggene du legger ut. Nå er det midt på sorte natta her i Trondheim og det øser ned utenfor. Da er det godt å se sommerbilder fra vakre Nordland badet i sol. 😀 Føler at jeg begynner å lengte litt hjem til Fauske nå, ja!

 66. - september 10, 2007 kl. 6:37 pm #

  kommentar på de tre bildene fra «Vi kjører E6 nordover fra Fauske, og kommer inn i Sørfold kommune».

  Jeg har stått å venta på skolebussen samme plass som bildet er tatt (i 9 år).

  Bildet er fra Djupvik, (14 km fra Fausk) (sørfoldsk) ca 5 km fra E6 (hvis du kjørte fra Straumen). Arti å se bilder fra den gamle heimkommunen, når jeg har bodd sørpå i snart 20 år.

 67. Starlett september 12, 2007 kl. 11:50 pm #

  Så trivelig å høre det! 🙂

  Jeg planlegger mange flere NIB-innlegg fra Nordlandssommeren, men det blir nok enda en stund til, for de fleste igger på min stasjonære hjemmemaskin, og dem får jeg ikke tak på nå.
  Kanskje jeg legger ut bilder fra andre kanter av landet i mellomtiden.

  Nordland er vakkert, og jeg skjønner godt at du lengter litt tilbake til Fauske, ja. 🙂

 68. MorHubro oktober 15, 2007 kl. 5:19 pm #

  Fauske har fått ordfører fra Høyre!
  _Det_ er en skam i en ærlig arbeiderkommune!

  Jeg savner deg på forumet.

 69. RJ desember 23, 2007 kl. 9:03 am #

  Noen Fauskebilder

 70. Starlett desember 27, 2007 kl. 3:38 pm #

  Hei

  Så artig at du er virkelig lommekjent der.
  Unnskyld sen respons.
  jeg var bortreist i noen måneder, og det må ta skylden.
  Så håper jeg at jeg til neste sommer skal få mulighet til å ta bilder fra Sørfold og Hamarøy.

  Takk for hyggelig kommentar!

 71. Starlett desember 27, 2007 kl. 3:39 pm #

  Vel, vel, det må vi bare ta til etterretning.

 72. Starlett desember 27, 2007 kl. 3:40 pm #

  Fantastiske bilder!
  Jeg har bokmerket siden din, og skal kose meg med bildene.
  Har slektninger på Fauske og var mye der i mine unge år.:)

 73. btidag desember 27, 2007 kl. 3:51 pm #

  fantastisk lys, som du sier….

 74. Perlemamma januar 28, 2008 kl. 9:56 pm #

  Takk igjen, for en liten virtuell reise i Nordland:-)

 75. Starlett januar 29, 2008 kl. 12:12 am #

  Takk skal du ha, btidag, og beklager sent svar, men det er rett og slett fordi jeg ikke så kommentaren før nå.

 76. Starlett januar 29, 2008 kl. 12:13 am #

  Hei Perlemamma

  Takk for at du så på bildene og kommentertehos meg. Ønsker deg en fin uke! 🙂

 77. FotobokDilla mars 11, 2008 kl. 3:35 pm #

  Med så mange flotte naturbilder bør du vurdere å lage en flott fotobok. Utrolig flotte bilder!

 78. Starlett februar 8, 2009 kl. 7:22 pm #

  Hei Fotobokdilla

  Takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂

  Jeg har masse album med pairbilder fra før jeg begynte å fotografere digitalt, men har nok ikke vært så flink som jeg skulle med de digitale bildene.

  men sant: Det kan være lurt å velge ut de beste bildene og få papirkopier. 🙂

 79. kristin april 26, 2009 kl. 10:11 am #

  Jeg lytta på radiofront, og det var snakk om fjelltopper. Søkte på Sandhornet, – og tenk så heldig jeg var! Havna på den flotte sida di som er smekkfull av flotte bilder med hyggerlige kommentarer til. Jeg legger sida di som favoritt nå. Den er jo utrolig innholdsrik, så dette må jeg bruke tid på. Håper du fortsatt er i sving med denne arbeidskrevende sida til glede for mange.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: