Starlett om KULTURPOLITIKK etter baryton Audun Iversens SEIER .

24 aug

GRATULERER, Audun Iversen, med en overraskende, men velfortjent førstepris i dronning Sonjas internasjonale sangkonkurranse 23. august 2007! Audun Iversen er fra Harstad, og begynte ikke å synge klassisk musikk før han var omtrent tjue år. HELDIGVIS begynte han!

Han eier en strålende kombinasjon av en stor og varm barytonstemme, skuespillertalent og en bøttevis av scenesjarm.

Gledelig var det også at Nina Margrete Gravrok fra Narvik tok tredjeplassen.

 

Hun har en bakgrunn i jazz og pianospill. Så fant hun ut at hun ville satse på klassisk sang, og hun tolket Mozart på en vakker måte i konkurransen. Seks store musikktalenter gikk til finalen, og tre av dem var fra Norge. Det har aldri hendt før og er en sensasjon.Legg merke til at både gull og bronse tilfalt utøvere fra Nord-Norge. 

 Nord-Norge mot resten av verden,
og Nord-Norge vant.

 For oss som kjenner landsdelen, er det ikke fullt så overraskende. Vi har et yrende musikkliv her i nord, både i bredden og på toppnivå, og på store musikkfestivaler her, f.eks Lofoten Internasjonale kammermusikkfestival  og Nordland Musikkfestuke i Bodø, er det fullt hus.

Folk kjenner sin besøkelsestid og billettene blir revet bort. Den som deltar gjennom en hel slik musikkfestival, ser at det gjør noe positivt med menneskene. Vi blir åpnere og gladere.  Året rundt når det står fine konserter på plakaten.

 Audun Iversen og Nina Margrete Gravrok er fabelaktige manifestasjoner av kulturarbeidet nord i Norge.

 

Jeg har ikke sett noe stjerneskudd på himmelen i dag, men siden jeg så og hørte seks i går, har jeg i dag tre ønsker som jeg gjerne ville ha oppfylt: 

 

 1. Jeg ønsker at mediene som skal være riksdekkende, både aviser, radio og TV, husker at lokalområdet rundt Oslo ikke er hele Norge. Løft blikket og se dere rundt om i landet!  Det finnes mange kulturevenementer som fortjener mye større oppmerksomhet enn likegyldige konserter i Oslo-gryta. Publikum vil bli kjent med mange flotte artister og få store musikkopplevelser..

 

2. Jeg ønsker ordene ”finkultur” og ”folk flest” fjernet fra norske ordlister.

 

Det er etter min mening tåpelige og stigmatiserende ord som legger det inn som en slags premiss at det finnes en musikkform, særlig det vi noe upresist kaller klassisk musikk, skulle være vanskeligere tilgjengelig enn annen musikk. Det er en myte.

 

 Det ser man når det brede lag av Bodø-folk i alle aldre og livssituasjoner stimler sammen for å lytte på Oslo-filharmonien, Bodø Symfonietta, Henning Kraggerud, Live Roggen, Tine Thing Helseth, Atle Sponhein eller Terje Rypdal, for å nevne noen. Det ser man når folk i Lofoten fyller konsertsalene til siste plass under Lofoten kammermusikkfestival. Og kammermusikk regner jo mange for å være det ”vanskeligste” av alt, ikke sant?

 

Vel, det ser ikke ut som om Lofotværingene er enige i det. ”Folk flest” er blitt et slags synonym med den femtedelen av folket som av for meg ubegripelige grunner kan tenke seg å stemme på hybridpartiet FrP. Men de ER et mindretall. Rundt 80 prosent av oss er IKKE folk flest. Derfor er uttrykket fordummende og myteskapende.

 1. Vi må verne og fremme det kulturelle mangfoldet i landet vårt. Her er kulturskolene et av mange gode virkemidler. Kulturskolene har gitt tusenvis av barn og unge muligheten til å få kompetent undervisning, både faglig og pedagogisk, til en rimelig pris, og aldri har Norge hatt så mange strålende talenter som nå.

  Aldri har vi hatt så mange strykere, blåsere og sangere som har vilje, evne og mulighet til å videreutvikle seg på sine instrumenter. Nivået er til dels skyhøyt. Vi har en kulturell kapital som aldri før i landet vårt, i stor grad takket være det glimrende arbeidet kulturskolene gjør. 

 

Men det er et skår i gleden:

 FrP vil legge ned kulturskolene og satse på at FRIVILLIGE organisasjoner skal overta og at undervisningen av de unge musikere, sangere, malere, dansere og skuespillere skal gjøres gratis, på frivillig basis. ”Hvis de vil lære seg å spille litt på et instrument, finnes det sikkert noen som kan lære dem det grunnleggende” er mottoet blant de mørkeblå med eplet.  Med respekt å melde: Det vitner om et kultursyn som er så ødeleggende at jeg mangler ord som dekker hva jeg mener. 

Kultur er IKKE kakepynt!
Kultur er en viktig del av den kaka som et godt og meningsfullt liv er. 

Akkurat som vi trenger realfaglærere til å undervise i realfag og folk med språkkompetanse til å undervise i språk, trenger vi folk med musikalsk og pedagogisk kompetanse til å undervise i musikk. Det er selvinnlysende og trenger ikke nærmere forklaring.

 La de tusen blomster blomstre. Ta vare på kulturlivet i Norge, og legg forholdene til rette både for de utøvende kunstnerne, for talentene som skal bli neste generasjons toppmusikere, for bredden av kulturtilbud og for majoriteten av folket: De som oppsøker, teatre, kinoer, biblioteker kunstutstillinger konserter i alle genrer for å få påfyll av gode opplevelser og et rikere liv. 

Denne viktige dimensjonen i menneskelivet vil bli sterkt skadelidende om FrP skulle få politisk innflytelse. Dette alene er nok til å ta avstand fra FrP. (Andre halseløse forslag fra partiet kan jeg eventuelt skrive om senere.) En stemme for FrP er en stemme for rasering av norsk kultur.

 I Bodø vil det profesjonelle orkesteret Bodø Symfonietta med ti faste ansatte, ypperlige toppmusikere som gjør en storartet musikkinnsats i Bodø og som dessuten også gjør en strålende innsats som musikkpedagoger, bli lagt ned dersom FrP kommer til makta. Det vil rasere et viktig kulturarbeid som er bygd opp gjennom flere år og gjøre livet gråere og fattigere i Nordland.

Arbeiderpartiet satser på at kulturskolene skal bli enda  bedre. AP satser på norske filmer og norsk musikk, både klassisk, jazz og rock, på knutepunktfestivaler, på bevaring av bibliotekene, godt teater rundt om i landet og gode rammebetingelser for billedkunstnere og forfattere.  En stemme til Arbeiderpartiet er en stemme for et rikt og mangfoldig kulturliv i kommunen din! Valget er ditt!

 

Starlettfoto av Audun Iversen, Bodø Symfonietta, Tine Thing Helseth, Live Marie Roggen og Atle Sponberg med band og Oslofilharmonien med Henning Kraggerud.

 

 

 

 

 

 

226 kommentar til “Starlett om KULTURPOLITIKK etter baryton Audun Iversens SEIER .”

 1. Starlett august 24, 2007 kl. 5:36 pm #

  Det var problematisk å lage innlegg, og editoren taklet ikke hele innlegget, for den har problemer med lange innlegg, men nå har jeg fjernet det som virket dårligst.Likevel er hovedpoengene mine med her for de som vil lese seg gjennom alt.

  I innlegget skulle et lydklipp av Audun Iversens finalesang ligge, men jeg fikk feilmelding da jeg klikket på det etter at jeg publiserte.

  Uansett den som ser på NRK Nordland og leter etter Audun Iversen, vil finne hans tolkning i går.

  Jeg kan ikke legge inn musikk i innlegg ennå.

  http://www1.nrk.no/ne

 2. Svein august 24, 2007 kl. 6:16 pm #

  Strålende, Starlett.

  Det er fint å se deg på banen igjen. Jeg er helt enig med deg.
  Det var stinn brakke på hele musikkfestuka i år, og jeg så ikke at noen var redd den såkalte finkulturen som FrP tror at Bodø Symfonietta representerer.

  Stemningen sto i taket på alle konsertene, enten de spilte med Arve Tellefsen, Halvdan Sivertsen eller alene. Kvelden med Oslofilharmonien var magisk.

  Nå må det bli fortgang i bygging av kulturhus sånn at vi har et skikkelig hus når det kommer flere tusen tilhørere.
  Vi kan ikke bruke Bodø spektrum da.
  Det er en kreativ løsning at man bruker det når kulturhuset er for lite, men vi trenger en ny storstue.

  Du har rett.

  Kultur er en del av det å være menneske, og uten kultur ble livet fattig.
  Kulturen må gjøres lett tilgjengelig for alle.

  Pensjonistforestillingene med operapub ble utsolgt så tidlig at mange pensjonister ikke fikk høre på.

  Vi kan godt ha flere pensjonistforestillinger neste år.

  Den eldre garde vil høre på god musikk.

 3. Svein august 24, 2007 kl. 6:24 pm #

  Linken til Audun Iversens sang virker i den første kommentaren, så den som vil høre det, kan klikke seg inn der.
  Gjenhøret var flott.
  Det er fint at du fant det fram.

 4. adolph august 24, 2007 kl. 6:34 pm #

  Men Starlett da! Baryton er et blåseinstrument, ofte omtalt som messing, til tross for at de stort sett er produsert i blikk.

  Baryton er det siste instrumentet skolekorpsene tester deg på før de overrekker deg althornet. Som også utrolig nok kalles messing, selv om det egentlig hører hjemme i rytmeseksjonen. Sammen med stortromme og bekken.

 5. adolph august 24, 2007 kl. 6:35 pm #

  Bekken er foresten ofte laget i messing.

 6. adolph august 24, 2007 kl. 6:36 pm #

  Unntatt de bekkenene sykehusene bruker, de er laget av rustfritt stål, men er nærmest ubrukelige som musikkinstrument. Ja jeg har prøvd.

 7. Starlett august 24, 2007 kl. 6:37 pm #

  Hei Svein, fint å se deg igjen.
  Jeg vet at vi ser likt på denne saken. Nå har jeg problemer med å skrive kommentarer igjen og jeg prøver å tilbakestille utseende, men jeg får det ikke til.

  Ja, det kommer jo nytt kulturhus, og det er helt nødvendig. Spørsmålet er vel om det skal ta 2000 eller 3000 tilskuere, altså størrelsen.

  På konserten med Halvdan og Bodø Symfonietta var det nærmere 3000 tilskuere, eller kanskje mer. – husker ikke – men da sto jo folk.
  Med Oslofilharmonien var det jo stappfullt, men hvor mange var det der, tro? 2000? da var det sitteplasser til alle.

  Det ble jo utsolgt lenge før konserten tok til, og parkenfestivalen ble også utsolgt lenge før den skulle gå av stabelsen, så folk går mann og kvinne av huse på konserter i Bodø, og jeg tror ikke vi i Salten er mer «finkulturelle» enn folk i andre landsdeler. Heller ikke tror jeg folk i Lofoten er mer finkulturelle enn de såkalte folk flest, men delta på kammermusikkfestivalen, ja det gjør folk «flest» likevel 🙂

 8. Starlett august 24, 2007 kl. 7:01 pm #

  Det var ikke vanskelig å finne det fram. Det som var vanskelig, var å plassere det inn i editoren, og det mislyktes, så derfor måtte jeg legge det i en kommentar.

  så hvis noen vil høre Audun Iversens flotte barytonstemme, så klikk på lenka i #1!

 9. nalleballe august 24, 2007 kl. 7:22 pm #

  Er du politiker?

  Kultur er ikke noe som opptar velgere flest ved lokalvalg. Eldreomsorg og skole topper.

  Jeg er enig at man ikke bør stemme FrP, men jeg respekterer samtidig de som stemmer på dem.

 10. Starlett august 24, 2007 kl. 7:35 pm #

  Baryton er OGSÅ et blåseinstrument.

  Full pott, min kjøre Watson. 😉

  En edlere utgave av barytonen er euphonium.

  Baryton/Euphonium har stort potensiale hvis blåseren kan bruke det riktig.

  Jeg kan sende over til deg et par barytonsoloer ved anledning, så skal du få høre at det kan brukes til mye rart.

  Horn er kanskje det flotteste blåseinstrumentet vi har, ikke bare F-hornet, som er mest brukt i symfoniorkestre og i en del korps som holder høy standard, men også Ess-hornet, som er nydelig som soloinstrumet.

  Starlett har undervist en del på horn og baryton, selv om hun egentlig spiller finmessing og har undervist mest på finmessing.

  Ja, det er jo sant at hornet blir brukt til rytmeinstrumet i marsjer og en del annen musikk, og jeg synes ofte synd på dyktige hornister som sitter og spiller etterslag.

  Jeg er sikker på at du vet at mannsstemmen baryton ligger mellom tenor og bass og er noe annet enn messinginstrumentet baryton. 🙂

  Har du spilt i korps, forresten?

  Jeg synes det var STORT at Audun Iversen vant i går. Det er ANDRE gangen det skjer i historien.

  Det er i nord at
  musikerne og sangerne finnes. 🙂

  Nord-Norge mot resten av verden og Nord-Norge van. Ikke verst?

  Men så er da kulturskolene godt utbygd her.

  Vi er nemlig en sosialdemokratisk bastion.

 11. Starlett august 24, 2007 kl. 8:21 pm #

  Så sant, så sant.

  Og et bekkenslag til feil tid, f.eks i en generalpause, er ikke særlig smart.

  Noen har gått på den blemma.

 12. Rose august 24, 2007 kl. 9:04 pm #

  Er det sant at kulturskolene forsvinner med fremskrittspartiet? Det er forferdelig. De tenker ikke i det hele tatt.

 13. Asterixa august 24, 2007 kl. 9:16 pm #

  Starlett

  Nå er bloggen din hvit igjen og man må bruke F5-tasten for å lese innleggene dine.
  Kan du ikke bare fjerne alt du har ekstra så det blir lettere å klikke seg inn?

 14. Asterixa august 24, 2007 kl. 9:35 pm #

  #7 nalleballe

  Herregud, er du gått i folk flest-fella?
  Noen gir blaffen i kulturlivet som er livsnerven i samfuunet, og da er ikke velgere flest opptatt av kultur, sier du.
  Bare bombastiske påstander som du ikke kan bevise.

  Neida, hvis du vil gå hjernedød omkring uten musikk, bøker, filmer, teater, konserter,CDer dans, og bare råne langs veiene i biler som sluker bensin og ha videosjappa som høykultur sammen med pølsene på bensinstasjonen, så må du bare slå deg i lag med FrP-folkene.

  Selv om du gir blaffen i alt som gjør livet verdt å leve sammen med folk som tyller i seg dårlig sprit til danseband på campingplasser, så er det mange folk som har kommet litt lenger i utviklinga!

  Starlett

  Jeg støtter synet du har. Frp har ikke en gang en dårlig kulturpolitikk. De har ikke en kulturpolitikk i det hele tatt.

  Det er horribelt at de har så liten respekt for alle som øver timesvis for å gi publikum store opplevelser, og tenk på forskjellen mellom at du blir undervist av en amatør som bare kan klunke litt i vei selv og en profesjonell musiker.
  Det blir som å sette en analfabet til å undervise i norsk.

  å nei du, Frp vil ha de pengene til skattelette for dem som har mest fra før, og så kan musikklivet seile sin egen sjø.
  De vil innføre betaling på bibiliotekene også.

  Det er fint at du klarer å få publisert innlegg, men jeg synes du skulle prøve å tilbakestille utseende, så blir det kanskje lettere å komme inn på bloggen din.

 15. nalleballe august 24, 2007 kl. 10:39 pm #

  #9 Asterixa

  Folk er mindre opptatt av kulturpolitikk i kommunevalg. Jeg har ikke skrevet noe sted at folk ikke er opptatt av kultur. Da har du misforstått.

  Og jeg har ikke skrevet noe om dette heller:

  «Selv om du gir blaffen i alt som gjør livet verdt å leve sammen med folk som tyller i seg dårlig sprit til danseband på campingplasser, så er det mange folk som har kommet litt lenger i utviklinga!»

  Les hva jeg skriver! Jeg representerer ikke noe annet enn hva jeg skriver.

 16. nalleballe august 24, 2007 kl. 10:41 pm #

  Jeg hører verken på dansebandmusikk, drikker dårlig sprit eller befinner meg på campingplasser. Så feil kan du ta.

 17. Athene_1 august 24, 2007 kl. 11:04 pm #

  Kultur er livsnerven i et fullstendig og meningsmettet samfunn. Vi kan ikke leve uten. Vi må ikke leve uten.

  Kunst er en kulturarv som må bevares og utvikles som et definert mål.

  Jeg har en sambygdning som dessverre ikke nådde til toppen, men kom nesten til finalen i konkurransen du her omtaler.

 18. Starlett august 24, 2007 kl. 11:27 pm #

  Du HAR prøvd? Ja, da vet du nok best. Jeg ville tro at det meste kan brukes som rytmemeinstrumenter….

  Nå har jeg trøbbel med å komme inn på bloggen min igjen, – OG på andre blogger.

  Gode råd mottas med takk!

 19. Starlett august 24, 2007 kl. 11:49 pm #

  Om jeg er politiker? Det spørs hva du legger i begrepet. Jeg stiller ikke til valg, men jeg er jo medlem i AP. Det har jeg aldri lagt skjul på.
  Men først og fremst er jeg opptatt av kultur.

  Utenrikspolitikk og kultur er nok to av de områdene som interesserer meg mest.

  Og kulturskolen er absolutt en del av skolepolitikken. Det at alle barn og unge kan få undervisning i kommunal kulturskole av gode lærere, er et adelsmerke ved Norge.

  Det MÅ ikke FrP få ødelegge!

  Jeg har selv undervist mye, både i vanlige skoler, på ulike alderstrinn og på kulturskole, så jeg er både utøver, pedagog og lytter.

  Derfor er kultur og musikk livsnødvendigheter for meg.

  Jeg bryr meg ikke så mye om hva som er «in» og hva mediene fokuserer på, men mer om det jeg brenner for, uavhengig av tabloidmediene.

  Det er viktig at kultur blir brakt høyere opp på agendaen.

  Eldre mennesker og syke mennesker har like stor, kanskje større glede av musikk enn andre.

  Selvsagt er helsepolitikk viktig. Det synes jeg også.

  Men det å kunne ha tilgang til et godt kulturliv kan være sykdomsforebyggende og helsebringende i seg selv.

  Først og fremst er kultur limet i et samfunn.

  Mennesket lever ikke av brød alene.

  Man kan godt respektere folk selv om man er fullstendig uenig i politikken.

  Og jeg blir aldri så overhøflig på blogg at jeg kommer til å skrive positivt om FrPs politikk, for jeg ser intet positivt i dette partiet.

  Hørte du Audun Iversen i #1?

  Likte du stemmen hans? 🙂

 20. Viljen august 25, 2007 kl. 12:12 am #

  Nå skal jeg servere lavmålsspråk for et MØKKA parti:
  FrP SUGER !!!
  Og det er det jeg mener om det!

  Jeg fikk bakoversveis da Vibeke Løkkeberg møtte Siv Jensen i studio. Man kan si mye om Løkkeberg, men ennå mere om Jensen. Løkkeberg snakket sin sak med stort engasjement mens Jensen rettet seg mere og mere opp mens hun lente seg godt tilbake i stolen. Kroppsspåket til den dama tok kaka der og da. Hun syntes Løkkeberg var en IDIOT, og kunne like godt sakt det høyt.
  Løkkeberg var dypt rystet over FrP`s mening i og kutte ALL støtte til kunst og kultur. FrP mener at skal noen ha noe må alle få, slike som snekkere, rørlegger osv. De så nemlig FrP og på som kunst og kultur!!?
  Jeg er ikke veldig opptatt av politikk, men HVER gang FrP åpner snakkedøren går det ja fan (unskyld spårket igjen!!!) ikke an og IKKE høre det. Mulig det er derfor de er så fremme.
  Jeg liker IKKE FrP, et styggelig parti men lavmoral og egeninteresser i hovedsak!

  Flott at du er tilbake, Starlett. Du er flink og dypt engasjert i dine innlegg!!
  Personlig liker jeg ikke kammermusikk, men klassisk musikk er nydelig. Men klassisk kan være så mye! jeg liker sang ;)I julen er det jeg som ser opera på TV 🙂 Og ballett! Nøtteknekkeren, Svanesjøen, Othello for og nevne noen. Øyet hører og vet du :)))

 21. Pelle august 25, 2007 kl. 12:26 am #

  Kultur er mye. Populærmusikk er også kultur. Ikke glem det.

 22. Artemisia august 25, 2007 kl. 1:11 am #

  Heisan!
  Jeg så dette på NRK i går kveld. Iversen har en flott stemme!

  Jeg er helt enig med deg ang kulturskolene. Tenk bare på hva som har skjedd bare på de siste ti år angående kulturskoler rundt omkring. Nå er det kulturskoler og kulturtilbud i de fleste kommuner- og alle har muligheten, ihvertfall mange, mange fler enn før av barn og unge. Det hadde ikke gått uten offentlig støtte. Da hadde bare barn fra spesielt interesserte eller ressursterke hjem hatt muligheten…

  FRP har så mange yhåpløse forslag, at det er en skandale hvis de får for mye makt. Men når folk bare er opptatt av avgifter og billig bensin og sprit, så går det vel sånn….Det kan hende det kommer en blåmandag på ganske mange en vakker dag.

  Ha en fin helg, Starlett!

 23. - august 25, 2007 kl. 1:12 am #

  Hva er det du kaller deg du da…? Kultureliten…? Du er så oppblåst i din egen «kunnskap» at de er helt kvalmt…Sosialist er du, langt til venstre…Du tror at ingen andre enn sosialistene («komunistene») kan ha glede av kultur…Lavmål er det..

 24. nalleballe august 25, 2007 kl. 1:34 am #

  Dette innlegget dreier seg om kulturskoler, og disse kommer FrP til å legge ned fordi de ønsker private kulturskoler. Det betyr at de folk med rike foreldre blir prioritert foran vanlige folk, som er den gruppen med flest musikktalenter (som må trenes gode). Det skaper en usosial situasjon.

 25. adolph august 25, 2007 kl. 2:07 am #

  Men jeg blir provosert av uttrykket dårlig sprit. Hva er da god sprit? Selv den simpleste Whisky er bedre enn den dyreste Cognac, så simpelt? Aner vi snobbisme her? Godt er ikke viktig, det skal være fint?

  En tidligere nabo av meg brenner sprit som slår knocout på det meste polet har å by på, den brennes hjemme, lagres på fat med en særdeles hemmelig urte og faen vet blanding, serveres ved 60% som shot og du blir full som en ape men ikke syk. Hva har polet å by på som er finere enn det?

  Gjett hvorfor FrP slår SV?

  Fordi FrPere drikker skikkelig alkohol, mens SVere tyller i aeg politisk korrekt men udrikkelig skvip fra søramerika,rettere, SVere HYKLER i seg skvipet.

 26. Artemisia august 25, 2007 kl. 2:14 am #

  Trondheim AP om kulturskoler:

  http://www.vgb.no/263

 27. Gullhjerte august 25, 2007 kl. 3:02 am #

  #10 Asterixa

  Du er slem og ukjærlig mot nalleballe. Nalleballe arbeider for klimaet vårt sånn at ikke Gaia skal gå under. Det er urettferdig å bekylde han for råning og bensinstasjoner.
  Du kjenner ikke nalleballe, men det gjør jeg. Ikke kjenner han personlig, men vi har snakket sammen mange ganger.
  Han og jeg har diskutert litt om USA. for han er glad i amerikanerne, men det er det mange som er.
  Jeg liker ikke amerikanerne.

  Jeg er enig med alt om FRP og brennevin og alt, men nalleballe er ikke sånn. Det er urettferdig.

 28. Gullhjerte august 25, 2007 kl. 3:12 am #

  #16 nalleballe

  Jeg og du er enige i dette spørsmålet. Jeg liker sang og musikk. Jeg liker også indisk musikk. Ikke ta deg nær av Asterix, for han kjenner ikke deg.

  #17 adolph

  Jeg tror du bare tuller om natten.
  Du må tenke på at det er helseskadelig å drikke brennevin og det kan ødelegge ditt karma. Norge er ikke i så dårlig forfatning at de som drikker mest stygg hjemmebrent vinner valget. Da flytter jeg til et land langt borte, for da er det for nedslående å bo her.

  #18 Artemisia

  Trondheim er en gammel kulturby med Nidarosdomen, og det går i arv. Jeg er enig med deg.

  Starlett

  Jeg er enig med deg at vi aldri kan få nok kultur på vår vei.Du beskrev situasjonen godt.

 29. adolph august 25, 2007 kl. 3:30 am #

  Gulhjerte: Hvis jeg drikker rød vin blir jeg syk. Jeg får hodeverk. To glass er nok. Da er jeg sykmeldt i minst to dager. Hvitvin? Ja da møtes vi på dass. For det er der jeg blir sittende etter hvit vin.

  Jeg drikker helst øl, øl er en kulturdrikk, noe vin ikke kan sies å være, og det er godt på smak.

  Jeg er også meget glad i Whisky (skotsk) og Gin.

 30. Gullhjerte august 25, 2007 kl. 3:46 am #

  #21 adolph
  Det blir noe annet, for da har du en medisinsk grunn. Jeg drikker ikke, men jeg vet at noen er allergiske for rødvin.
  Jeg tror vegetarisk mat er best. Det er barbarisk å spise dyrelik. Soyapølser kan erstatte det, og bønner og linser og kornburgere. Du kan gå på Helios.

  Jeg vet at øl er en kulturdrikk som stammer fra vikingene, men det var visst mjød. Jeg vet ikke om det er det samme.
  Jeg vet at god mat og drikke er kultur, men jeg liker alkoholfri kultur.
  Gin kan vi få ødelagte nyrer av, det har jeg hørt et dyreforsøk om. De ga mus gin. Det er fryktelig at noen utsetter uskyldige dyr for sånt.
  Whisky er fra Skottland og der har de sekkepiper. Det er morsomt når mennene spiller sekkepiper i skjørt.

  Jeg forstår deg bedre nå, for den som ikke avstår fra alkohol, må velge det han ikke blir syk av.

 31. adolph august 25, 2007 kl. 4:44 am #

  medisinsk, jeg synes det blir å dra begrepene vel langt. Med medisinsk ser jrg for meg tilstader som kan eller bøt behandles.

  Å bli syk av gjæret drue… det er ikke noe helsevesenet bør kaste bort tid på. det er uviktig.

  Jeg spiser minst mulig Soya, for soya er ren gift for menn.

 32. Breiflabben august 25, 2007 kl. 8:50 am #

  #17 Adolph.
  Hvis det gikk an å gi tommel for kommentarer, så skulle du fått en nå.

  Den var treffende for å si det mildt.

  Jeg må vel kommentere innlegget til Starlett også, men det gjør jeg litt seinere.

 33. Riskymor august 25, 2007 kl. 9:43 am #

  Flott å se deg på banen igjen Starlett. Skal komme tilbake og lese innlegget skikkelig litt senere.

  Ha en flott helg!

 34. Breiflabben august 25, 2007 kl. 10:01 am #

  Et flott innlegg Starlett. Både for kulturen generelt og særlig for musikken og kulturen som blomstrer i din landsdel.
  Jeg synes det er floot at du har så mye å være stolt av og at du er det.

  Er langt på vei enig med deg at vi må også gi kulturopplæring eller gi kulturskolene midler. Det kunne sikkert vært tilført mer kultur i den vanlige skole slik at vi hadde en fulldagsskole med innhold og mening.
  Russland har deler av det og legger stor vekt på sang, dans og musikk også som historie. Rik arv som blir videreført.

  Men når det gjelder deler av finkulturen går vi litt vel langt noen gangen.

  Hvis kulturen var for folket, hvor er da folket når for eksempel operaen skal åpne.

  Men målet ditt er jeg veldig enig i, men ikke alle midlene. Men stort sett da 😉

  Flott innlegg Starlett. Ekte entusiasme, glød og patriotisme og det politiske engasjement.
  Du blir aldri FrP’er og jeg blir aldri Frp’er eller sosialist.

  God helg til deg.

 35. ARGUS37 august 25, 2007 kl. 10:15 am #

  # 10 Asterix

  Det er en populær floskel å si at man er totalt uinteressert i kultur, men de som sier dette vet neppe hva «kultur» er for den sekken er stor!

  «Kultur» i et samfunn omfatter kunst som teater, film, musikk (pop > opera), skulptur/maling/tegning osv. osv. men også idrett, foreningsliv, sosialt samvær, friluftliv, reiser osv. osv.

  Så hvis man ikke er interessert i kultur, hva gjør en slik person da? SItter stille på en krakk og stirrer tomt ut i lufta? (Slik man gjør når man bor på en senil-demente-institusjon?)

 36. - august 25, 2007 kl. 11:44 am #

  #21 Kommentar fra adolph (svar):
  «Jeg drikker helst øl, øl er en kulturdrikk, noe vin ikke kan sies å være, og det er godt på smak.

  Jeg er også meget glad i Whisky (skotsk) og Gin.»

  Øl, whisky og gin, min normale alkoholcombo når jeg skal ha det gøy. Blir det servert vin til mat, tar jeg heller vann eller brus hvis de ikke har øl. Godt å se du mener dette Adolph, vi med smak er en utdøende rase virker det som.

 37. Anders A august 25, 2007 kl. 3:08 pm #

  FrP sitt kultursyn er tragisk. Og FrP skal liksom være et parti som bygger på «norsk og vestlig tradisjon og kulturarv» (står i prinsipprogrammet). Jeg sitter med inntrykket av at når det er snakk om innvandring og påvirkning fra ikke-vestlige kulturer, så er FrP-ere veldig opptatt av å forsvare norsk tradisjon og kultur, men samtidige vil de ikke gjøre noe for å bevare kulturarven. Det synes for meg å være ett av flere paradokser i FrPs politikk. Men ordet «kultur» kan jo brukes på mange måter, så det er mulig jeg blander litt.

  FrP har en naiv tro på at markedet og frivillighet (nesten) alltid gir optimalt resultat for samfunnet som helhet. Det stemmer jo på noen områder, men ikke på alle. Kulturelt mangfold er et fellesgode, og befolkningens behov for kulturelt mangfold vil aldri i livet bli ivaretatt uten statlig støtte. FrP er opptatt av individets valgfrihet, men med FrPs kulturpolitikk vil muligheten til å velge i et mangfold av kulturelle tilbud forsvinne. Enda et paradoks.

  Personlig har jeg vært veldig glad i musikk fra jeg var liten, men det er først nå nylig at jeg har begynt å lytte til klassisk. Jeg føler egentlig klassisk er vanskeligere tilgjengelig enn det meste av det jeg har lyttet til før, og i hvert fall vanskeligere tilgjengelig enn populærmusikken. Men du har nok rett i at «klassisk musikk» er et upresist begrep. Klassisk kan være så mangt.

 38. MillaVanilla august 26, 2007 kl. 8:52 pm #

  Vet du hva som overrasket meg mest med denne Dronning Sonjas internasjonale sangkonkurranse? Jo, at det hele kun fikk en bitteliten notis i dagsavisene jeg leste i etterkant. Mens Idol og lignende får metervis med spalteplass fra dag en, spalteplass om ingenting.

  Mmmmrffffff…….

  Fint innlegg Starlett!!!

  Ønsker deg en superduper søndagskveld 🙂

 39. sulliken_8 august 26, 2007 kl. 9:12 pm #

  Starlet har ikke tilgang til nett akkurat nå men skal svare på kommentarer når hun har nett igjen.

  Fikk SMS fra henne.

 40. MorHubro august 28, 2007 kl. 1:59 pm #

  Jeg likte ditt innlegg meget godt og står skulder ved skulder med deg!
  Vi må verne og odle de unge tslenter og gi dem de beste vilkår for vekst og berikelse.

  Kulturskolen må være for alle barn og unge.
  FrP vil rasere hele landet, og kulturen går en snarlig død i møte under FrP-styre.

  Jeg liker å gå på konsert og i teater, og det kan være morsomt med kino også.

  Ja til kultur!
  Nei til FrP!

 41. MorHubro august 28, 2007 kl. 2:07 pm #

  #29 Milla

  Det er sant. Der er vi enig og tro.
  Det er en skam!

  Jeg ser ikke på Idol eller lignende programmer. Slikt søppel har jeg ikke tid eller lyst til. Men avisene flommer over av tull og tøys om ungdommer som vil bli kjendiser.

  Skriv heller om dem som legger _arbeid_ ned i sin kunst!

  Svette og tårer!

  De kunne skrive om din bok og om begavete musikere og slutte å prostituere seg mad døgnfluekjendiser som ikke gjør noe annet enn å være kjendis.

  Starlett

  Hvor er du?
  Du må ikke forsvinne fra valen i disse tider!

 42. Johannes august 28, 2007 kl. 7:49 pm #

  Jeg lovpriser og besynger kunst og kultur. Dog må jeg minne om den kultur som våre kirker har beriket vår verden med.
  Kirkemusikken, kirkekunst, altertavler og malerier av jomfruen med barnet.

  Katolsk litteratur og den innsats munkene gjorde i den tid da trykkekunsten ikke fantes. Ved iherdig innsats ble kulturskatter bevart under talglysene.

  Jeg oppforder alle gode katolikker til å stemme SV, mot forsimpling av kulturrikdommer , mot kommersiell forråelse, for kulturell dannelse og mot statskirken.

  Kirken, den katolske, er diskriminert i dagens Norge, og Arbeiderpartiet har ikke tatt de nødvendige skritt for å avskaffe den lutherske statlige undertrykking av katolikker og muslimer.

  Den lovprisede kulturen har like gode vilkår i SV som i Arbeiderpartiet, og SV er vennligere innstilt mot Kirken.

  Forøvrig ønsker jeg kulturell dannelse for hver en sjel.

 43. LillePersille august 28, 2007 kl. 8:38 pm #

  Vi må stå opp for kultur og en rettferdig fordeling.
  Derfor må vi sky FrP som pesten.

  Johannes

  Du blander mange ting.

 44. LillePersille august 28, 2007 kl. 8:44 pm #

  Kultur er ikke bare klassisk musikk. Visesang er også kultur.

  Jeg liker visesang godt. Mange visesangere er progressive og radikale. Der kan man lære seg mye.

 45. Liselotte august 28, 2007 kl. 8:46 pm #

  Alle kan ikke være operasangere!
  Ta vare på den folkelige kulturen sier jeg.
  Ellers bra.

 46. nalleballe august 28, 2007 kl. 8:50 pm #

  #10

  Folk flesk! (Også representert som 1/5, fedme)

  #19

  Jeg jobber for klima? Nja, jeg slasker for klimaet.

 47. MorHubro august 28, 2007 kl. 10:41 pm #

  #36 nalleballe

  Ikke bry deg om at noen tar munnen for full i kampens hete.
  Jeg vet at Asterixa tar feil om deg, for du er en klimamann som ikke drikkker dårlig sprit eller kjører uvettig.
  _Derfor_ må du stemme SV!

  Du hadde laget en lenke på min blogg som jeg skulle lese, men da jeg klikket på den, kom min egen blogg fram!

  Det er et mysterium og jeg vet ikke hva jeg skulle lese!

  Vi må bekjempe fedme med sunn fornuft, gå turer, sykle og spise sunt.
  Det er godt for klimaet også.
  Mat som er langt nede i næringskjeden, korn og grønt som ikke har reist langt er det beste.

  Beina eller sykkel i stedet for privatbil.
  Da sparer vi klimaet og holder oss i god form samtidig!

 48. MorHubro august 28, 2007 kl. 10:42 pm #

  STARLETT!

  Hvor lenge skal du være uten internett?
  Er du på fjelltur??!!

  Pass på å få nok næring på turen!

 49. Liljerød august 29, 2007 kl. 12:05 am #

  Alle skal med!
  Derfor er de rødgrønne garantisten for en god kulturpolitikk for alle.
  I den kommunale kulturskole kan alle få plass selv om foreldrene har dårlig råd.
  Dette må vi ta vare på.

  Derfor må vi stemme rødgrønt!

 50. Nordlandsmann august 29, 2007 kl. 12:22 am #

  #26 Breiflabben

  Det er fulle hus på klassiske konserter og mange får ikke plass.
  Da blir vel finkultur noe malplassert?
  Jeg er helt enig med Starlett i at finkultur er et forfeilet ord.
  All kultur har sin berettigelse, og heldigvis er smaken forskjellig.

  Jeg går gjerne på klassiske konserter og i opera når jeg har anledning, men jeg går også på rockekonserter, visekvelder og jazzklubber.

  Jeg skiller mellom god og dårlig musikk,
  ikke mellom forskjellige musikktyper.

  Uansett er det viktig å beholde kulturskolen slik den er, og i denne saken er nok AP og Høyre hverandre nærmere enn Høyre og FrP vil jeg tro.

  Bodø Symfonietta blir nedlagt hvis FrP får det som de vil i Bodø. Det vil bli et stort tap for byen vår.

  Bodø er godt styrt av AP og jeg regner med at det fortsetter etter valget.

 51. Gullhjerte august 29, 2007 kl. 1:16 am #

  #36 nalleballe

  Jeg har lest mange ganger at du er interessert i vår jord.
  Det liker jeg med deg, men det er sant at du ikke må stemme på Venstre.

  Jeg er enig med Asterix at det er dumt å råne og spise pølser på bensinstasjoner, men jeg vet at du ikke gjør sånt.

  Det er synd at du er så veldig glad i Bush og amerikanerne, for det er forferdelig der amerikanerne har satt sine våpenspor.
  Derfor kan de som ikke kjenner deg tro at du er en fremskrittspartipolitiker, for du tenker som dem i utenrikspolitikk.

  Mediterer du?
  Det er godt for den indre balansen og du får sjelero.
  Da kan du leve vegetarianisk.

 52. Rødhette august 29, 2007 kl. 6:40 am #

  Jeg tror ikke Osloavisene kan skrive om alle slags spel og festivaler i hele landet. Det foregår noe på hver avkrok, så da måtte de ha hatt et eget bilag.

  Jeg støtter de to andre punktene.
  Det utvidete kulturbegrep.
  Jeg vakler mellom SV og AP, men det blir helt sikkert et av de to partiene.

 53. Asterixa august 29, 2007 kl. 10:47 am #

  #36 nalleballe

  Jeg er lei meg hvis jeg tok feil av deg, men jeg reagerte fordi du snakket om folk flest.
  Jeg synes det er populitisk hvis man dilter etter det man tror topper hos velgerne og prater dem etter munnen.
  En ærlig politiker legger fram det hun mener er viktig og riktig.

  Du må ikke bli altfor politisk korrekt.
  Derfor må du tale FrP midt i mot.

 54. MorHubro august 29, 2007 kl. 12:24 pm #

  Du må lese min diskusjon med Norwonk.

  Han mener at jeg ikke er nok intellektuell for hans nivå.

  Fremad for kulturen for folket!

  Tenk på Haakon Lie og hans store innsats for folkeopplysningen.

  Nå må jeg arbeide litt snart.

 55. btidag august 29, 2007 kl. 12:33 pm #

  hei Starlett…

  jeg trenger hjelp…

  Hvem er «folket»…….

  den var ikke lett sett utifra forskjellige tolkninger og hvem som ser osv….

  hvorfor gir jeg denne til deg ??

  du har evnen til å svare…..

 56. adeleide august 29, 2007 kl. 12:39 pm #

  Hei Starlett..

  Jeg kjørte gjennom 70 mil av Nord Norges vakreste natur den kvelden konkurransen ble sendt på radio. Skal si jeg var stolt over det de norske presterte:
  Nina Gravrock har en nydelig lyrisk sopran, den 2.jenta var koloratur sopran og Audun med sin flotte baryton…
  Godt gjort å slå favoritten fra Australia…

  Jeg satt der å lurte på om Audun kanskje har en far som også synger supert??

  Mener å huske en Iversen som nå kan være sånn ca 60 år og jeg husker han fra lærerskoletiden..

  Ps:
  FRP suuuuuuuuuuger

 57. Nanna august 29, 2007 kl. 6:31 pm #

  FRP-folk liker best dansemusikk og Sputnik.
  De trneger ikke noe annet enn Se & Hør og lese. Og noen manneblader.

  Derfor trenger de ikke kultur.
  Men frykt ikke, for FRP står alene, så de klarer ikke å ødelegge kulturen i Norge.

 58. Afrodite august 29, 2007 kl. 8:07 pm #

  Hei Starlett!

  Takk for kloke ord som jeg tok til meg og grunnet på.
  FrP er pill råttent, men kulturen er viktig.
  Jeg liker malekunst best, men musikken taler også varmt til meg.

 59. MorHubro august 29, 2007 kl. 9:07 pm #

  Nå har jeg skrevet et forslag til ny regjering.

  Det må du lese.

  Du skal få sitte i skyggeregjering. Det skal adolph, Breiflabben, UngeLien, Anders, Milla, Sandri, Argus og Solems Lee også.
  Stiftemaskin kan være humorminister.

  Nå må du komme tilbake på forumet, for nå er jeg utålmodig.

  Jeg vil ha Jonas Gahr Støre som statsminister.
  Han liker sikkert opera.

 60. Starlett august 30, 2007 kl. 12:12 am #

  Hei!

  Tusen takk for mange interessante og fine kommentarer!

  Jeg må bare beklage at jeg ennå ikke har besvart dem.

  Det kommer av at jeg er på reisefot.

  Da jeg skrev dette innlegget, visste jeg at jeg skulle reise, men jeg visste iike at det kom så brått på.

  For jeg synes det er dumt å skrive innlegg og så ikke ha mulighet til å besvare kommentarer, og jeg forsikrer at det ikke er likegyldighet eller manglende respekt som er årsaken til min sene respons.

  Jeg både håper og tror at jeg skal få anledning til å kommentere,både her på min blogg og på andre blogger.

  Det er ikke ferie jeg er på, men likevel tror jeg at jeg får tid til å være på blogg av og til, kan hende nå litt før leggetid og litt hver dag.

 61. Starlett august 30, 2007 kl. 12:33 am #

  FrP vil ikke finansiere kulturskoler, dessverre, men de får vel neppe rent flertall i noen kommuner, så vi må bare håpe at det ikke skjer.

 62. Starlett august 30, 2007 kl. 12:34 am #

  Jeg prøvde sist jeg var på blogg, men da lykts jeg ikke. Får se på det senere.

 63. Starlett august 30, 2007 kl. 12:36 am #

  Det var da en grusom salve mot nalleballe!
  Ufortjent salve.

  Men ellers er jeg enig i at FrPs kulturpolitikk er lavmål.

 64. Starlett august 30, 2007 kl. 12:39 am #

  Jeg ser at det har vært en liten disputt mellom deg og Asterixa, men hun har vel beklaget lenger ned i tråden…

 65. Starlett august 30, 2007 kl. 12:41 am #

  På blogg er det lett å ta feil når man bare har det rykte ord å forholde seg til, og en ny blogger vet jo ikke så mye om hva de som har vært her en stund står for.

  Jeg husker da jeg var ny på blogg.

  Jeg visste ikke hva en eneste blogger mente.

 66. Starlett august 30, 2007 kl. 12:43 am #

  Ja, det er sant.
  Kultur er det som holder samfunnet sammen.

  Hvis sambygdingen kom nesten til finalen, må han eller hun ha et stort talent, for nivået var skyhøyt.

 67. Asterixa august 30, 2007 kl. 1:08 am #

  Jeg vil ikke såre nalleballe.
  Unnskyld.
  God tur!

  Hvorfor heter han nalleballe?
  Det et rart navn.

 68. Starlett august 30, 2007 kl. 1:21 am #

  Takk for et kjempefint svar, Viljen! 🙂

  Det som er så fint med kultur er jo at det rommer ALT, fra å dyrke urter til å drive sauavl, fra å spille all slags musikk til å gå på fotballkamp.

 69. Starlett august 30, 2007 kl. 1:23 am #

  Hei Pelle

  Det har du helt rett i, og det har jeg ikke glemt.

  Masse flott pop og rock, ja. 🙂

 70. Sandri august 30, 2007 kl. 8:06 am #

  Gratulerer til Iversen, Harstad og Nord-Norge! Det er vel fortjent!!! 🙂 Jeg er glad det fins ildsjeler som deg selv, som taler kunstens og musikkens sak. Det er innlysende at uten et kulturtilbudet over det ganske land, ble vi alle fattigere mennesker.

  Personlig savner jeg muligheten å oppleve både kunst og musikkperler fra hele nasjonen oftere på TV. Spesielt Nord-Norge er fortsatt for lite representert generelt. Ikke alle i dette landet bor sørpå heller!

  Ha en flott dag Starlett 🙂

 71. Sandri august 30, 2007 kl. 8:47 am #

  Er alt vel med deg Starlett? Det håper jeg da!!!

 72. MorHubro august 30, 2007 kl. 1:18 pm #

  Takk for besøket.
  Hvor er du?

  #56 Sandri

  Jeg er enig med deg. Det kan du som rettferdighetsminister gjøre noe med.

  Vi krever mer musikk , teater og kultur fra hele landet på TV!

  Da kan alle se, og det koster ingenting.

  Det må bli et folkekrav!

 73. LillePersille august 30, 2007 kl. 2:20 pm #

  Jeg er enig med Sandri og MorHubro.

  Mer kultur og sang og musikk og alt mulig i radio og TV:
  Det er TVs ansvar.

 74. Liljerød august 30, 2007 kl. 5:51 pm #

  Alle skal med!
  Kultur til folket!
  Tv, radio og filmer!

  Vi bør innføre grstis barneteater og barnekonserter og gratis instrumentopplæring i barnehagen!

 75. nalleballe august 30, 2007 kl. 9:27 pm #

  #45 Gullhjerte

  Hva gjør det om jeg stemmer Venstre? I vår kommune har SV 30 % oppslutning, SV-ordfører og sosialistisk flertall, og det er ikke så ille med tanke på at den kommunen grenser på en måte til Oslo. Hva jeg stemmer betyr ikke så mye. Og det trenger du ikke legge deg opp i. Jeg forteller slikt fordi jeg ikke har noe problem med å si hva jeg stemmer. Jeg står for ting, og ingen skal fortelle meg hva jeg skal stemme. Det er bare MIN sak. Vi har et demokrati som beskytter den enkelte ved at det er hemmelige valg. Jeg har allerede forhåndsstemt Venstre i år, den 10. august. Ved forrige kommunevalg stemte jeg ikke, og før det stemte jeg Venstre. Før det var jeg for ung.

  Stortingsvalg oppfatter jeg som noe annet, og da har jeg stemt AP ved de to siste valgene. Og det blir viktig for dem å gjøre det godt i 2 år for at jeg skal henge med.

  #55 Asterixa

  Nalle = var min katt
  balle = barnlig ettersleng

  http://www.vgb.no/473

  Du lever ikke helt opp til ditt nick, da jeg forventer intellektuell humor.

  Jeg er ikke såra. Noen har likevel kommet med slike kommentarer som deg. Ingen er tjent med det. På Starletts side har USA-synspunkter ikke betalt seg.

  Du vil angre på idiotkommentarer på nett, da du innser at motparten er langt i fra den du tror er, på godt og vondt. Ingen skribenter kan innbilles på forhånd.

 76. nalleballe august 30, 2007 kl. 9:38 pm #

  Jeg synes egentlig det er teit å stemme på bare ett parti. Jeg skulle stemt hvordan jeg syntes sammensetningen i Stortinget skulle vært gjennom et poengsystem. Og da ville FrP fått 0 poeng.

 77. Luringen august 30, 2007 kl. 9:48 pm #

  Jeg fatter bare ikke hvordan noen får seg til å stemme FrP… men de om det. et flott innlegg Starlett, og at kultur er viktig er ikke til å komme unna. Og alle disse ungene som sliter med idretten, får det liksom aldri helt til, blir aldri valgt på laget, de kan virkelig vise at de Kan, når de får et instrument i hendene!! Vi har alle våre taleneter, det må være rom for alle!!

 78. nalleballe august 30, 2007 kl. 9:55 pm #

  #63

  Det viktigste er å ha det gøy. Prestasjon må komme etter trivsel. Trives man som musikant så kan man velge det.

 79. Luringen august 30, 2007 kl. 10:19 pm #

  #64 Sant det, var ikke det at de skulle være så Gode, ment mere for å vise at vi må ha et Mangfold, slik at alle finner noe…

  Og enkelte blir jo selvfølgelige svært Gode, men dette er jo bare en gevinst av Mangfoldet.

 80. Starlett september 1, 2007 kl. 1:02 am #

  Hei Artemisia!

  Ja, ingen tvil om at den offentlige innsatsen har betydd ufattelig mye for muligheten til opplæring i musikk, dans, drama, maling og mye mer.

  Dette at kultur er for ALLE, er etter mitt skjønn en umistelig verdi i landet vårt, og det må vi kjempe for å beholde.

  Fin helg til deg, Artemisia. 🙂

 81. Starlett september 1, 2007 kl. 1:07 am #

  Jeg forstår ikke poenget med denne kommentaren.

  Er du MOTSTANDER av kulturskoler som gir ALLE barn og unge muligheten til billig opplæring og til å bli glad i musikk og andre kulturuttrykk?

  Det er jo det MOTSATTE av elitisme for de få.

  Jeg har til kjedsommelighet gjentatt at jeg er sosialdemokrat, og jeg tror ikke kommunistene vil være enig at sosialdemokrati og kommunisme er samme ideologi.

 82. Starlett september 1, 2007 kl. 1:10 am #

  YES!

  Der traff du spikeren på hodet. 🙂

 83. Starlett september 1, 2007 kl. 1:11 am #

  Skal nå uttrykket «Politisk korrekt» invadere drikkevarene også? ;.)

 84. Starlett september 1, 2007 kl. 1:13 am #

  Takk for lenken!

  Vi må krysse alle fingrer for at den flotte kulturskolen i Trondheim kan bestå og utvikle seg videre.

 85. Starlett september 1, 2007 kl. 1:14 am #

  Jeg tror Asterixa har forstått dette nå.

 86. Starlett september 1, 2007 kl. 1:15 am #

  Hyggelig at du likte innlegget, Gullhjerte.

 87. Starlett september 1, 2007 kl. 1:19 am #

  Jeg skjønner deg. jeg liker rødvin hvis det ikke er for mye syre i den, men jeg er plaget med migrene av og til, og for meg kan rødvin utløse migreneanfall, MEN det er forskjell på hvilken type rødvin det er.

  Øl er godt, men jeg må være veldig forsiktig med det på grunn av karbohydratene.

  Så forskjellige mennesker reagerer ulikt på ulike drikkevarer.

 88. Starlett september 1, 2007 kl. 1:21 am #

  Mjød og øl er ikke riktig det samme. Jeg har drukket mjød etter original oppskrift, og det er sterkere enn øl, og smaker annerledes.

 89. Viljen september 1, 2007 kl. 9:44 am #

  Har du sett mitt meget dype og innholdsrike bidrag i denne rundens valg – politikk :)))
  http://www.vgb.no/223

 90. Starlett september 2, 2007 kl. 11:55 pm #

  Soya gift for menn?
  Man kan lære mye nytt på VGB, ser jeg.

 91. Starlett september 2, 2007 kl. 11:56 pm #

  Enig i at det var en morsom kommentar, Breiflabben!:-)

 92. Starlett september 2, 2007 kl. 11:59 pm #

  Takk, Riskymor! 🙂

  Jeg er bortreist for tiden, så jeg blir bare sporadisk på VGB i en periode, men regner med å bli mer aktiv senere på høsten.

  Bildene mine til nye NIB-innlegg ligger stort sett lagret på den stasjonære hjemmemaskinen min.

 93. Starlett september 3, 2007 kl. 12:12 am #

  Takk for en flott kommentar, Breiflabben, og jeg må bare beklage sene svarkommentarer, men det kommer av at jeg er bortreist og bare av og til får mulighet til å være på blogg.

  Kultur er et vidt begrep som favner det meste.
  «Finkultur» er et ord jeg ikke liker, for jeg mener det er galt å skjelne ulike kulturutrykk med slike begreper.

  Min erfaring er at det stort sett er fulle hus på konserter med klassisk musikk og også på operaforestillinger, og jeg mener IKKE at klassisk musikk, som noen tenker på når de bruker ordet «finkultur», er vanskeligere tilgjengelig enn andre musikkformer.

  Jeg for min del er veldig glad i store deler av den såkalte klassiske musikken, og også i opera, men det er også mange andre musikkformer jeg setter stor pris på.

  Det viktigste er at vi er enige i målet, – og det jeg var mest opptatt av da jeg skrev dette innlegget, (ved siden av gleden over de gode norske prestasjonene), var jo at alle unge uansett foreldrenes økonomi og uansett hvor i landet de bor,skal få anledning til å gå på en offentlig kulturskole.

  Audun Iversen vant forresten finalen med en arie fra Den glade enke, og det er jo i den muntre og lette delen av den klassiske musikklitteraturen.

 94. phenixmum september 3, 2007 kl. 12:13 am #

  Kjære Starlett
  Et flott innlegg og du oser av stolthet over egen landsdel..en egenskap jeg egentlig alltid har misunt dere..

  Selv hadde jeg fornøyelsen av å oppleve Audun Iversen live…og han er en stor barython..på alle måter..en velfortjent vinner.

  Musikk er et internasjonalt språk..og jeg håper at hans seier kan åpne dører for ham i den store store verden der ute.

  Jeg skal ikke begi meg inn på et kulturpolitisk innlegg. mener mye om dette..men i disse valgkampdager er det best å holde munn ..helhetsinntrykket er at løftene flyr..og intensjonene er gode…men vi får se når det stemmes i Stortinget hva som prioriteres…

  Ønsker deg en fin uke !
  Klem fra phenixmum

 95. Starlett september 3, 2007 kl. 12:14 am #

  Det er jeg helt enig med deg i, Argus!
  Kultur omfatter jo de fleste menneskelige aktiviteter som forhøyer livskvaliteten for oss mennesker, – uansett hva vi liker å sysle med eller høre og se på.

 96. Starlett september 3, 2007 kl. 12:16 am #

  Smaken er forskjellig, men jeg ser ingenting som tyder på at folk som liker øl er en utdøende rase.

 97. Starlett september 3, 2007 kl. 12:19 am #

  Tusen takk for en meget god, fyldig og velbegrunnet kommentar! 🙂

  Jeg sier meg helt enig med deg, og så håper jeg du får mye glede av å lytte på den såkalte klassiske musikken.

  Etter hvert finner du kanskje noen komponister og utøvere som du setter ekstra stor pris på.

 98. Starlett september 3, 2007 kl. 12:26 am #

  Ja, du har SÅ RETT, Milla!

  Jeg synes det er trist at mediene fokuserer slik de gjør.

  Idol og den slags får ubegripelig mye spalteplass, og det er en gåte for meg at denne konkurransen kan ha en så stor interesse som mediene avspeiler.

  Jeg tror tabloidavisene overvurderer interessen for slike wannabe-sangere og undervurderer interessen for kvalitetsmusikk.

  Med andre ord: De undervurderer leserne.

  Men kvalitetsmusikk blir avspist med minimal mediedekning.

  Morgenbladet og noen andre aviser er hederlige unntak.

  Jeg ønsker deg en flott septemberuke! 🙂

 99. Starlett september 3, 2007 kl. 12:31 am #

  Ja, vi ælska Bodø/Glimt,
  og vi ælske det vi ser,

  Bodø/Glimt førr evig,
  mer, mer MER!

  Og vi ha tørka tåra og av og tel besvimt,

  Åååååh – Bodø/Glimt!

  Hver gang vi møtes, har vi det bra,
  vi e VÆNNA FØRR LIVET,

  sånne e gode å ha.

  Fin dag i dag. 🙂

 100. Starlett september 3, 2007 kl. 12:32 am #

  Takk for det, MorHubro! 🙂

 101. Starlett september 3, 2007 kl. 12:35 am #

  Jeg er enig i at media stort sett har et skjevt fokus på kultur.

  Akkurat nå sitter jeg ved min bærbare PC, – et eller annet sted. 😉

  Fin uke til deg, MH!

 102. adolph september 3, 2007 kl. 12:36 am #

  Kultur meg her og kultur meg der, den VIKTIGE musikken finner du på http://fyrtaarnet.blo

 103. Starlett september 3, 2007 kl. 11:41 am #

  Det står ikke til å nekte at det finnes mye vakker kirkekunst og mye flott kirkemusikk.

  Om SV er mer vennligsinnet innstilt overfor katolikker enn andre, vet jeg rett og slett ikke.

  Hyggelig å se deg igjen forresten. 🙂

 104. Starlett september 3, 2007 kl. 11:43 am #

  Kultur og rettferdig fordelinglyder som søt musikk i mine ører. 🙂

 105. Starlett september 3, 2007 kl. 12:12 pm #

  Visesang er flott. Det finnes en stor viseskatt i Skandinavia.

 106. Starlett september 3, 2007 kl. 12:15 pm #

  Ta vare på kultur generelt, ja.
  Jeg mente ikke å fronte opera spesielt i innlegget, men det var skrevet etter en stor konkurranse i klassisk sang, så derfor KUNNE det kanskje forstås slik.

  Jeg er opptatt av mangefasettert kultur for ALLE. 🙂

 107. Starlett september 3, 2007 kl. 12:16 pm #

  Hmmmm…..

  Slaske for klimaet?

  En ny øvelse, kanskje? 😉

 108. Starlett september 3, 2007 kl. 12:17 pm #

  Det ser ut til at du lever sunt og lever et godt liv, MorHubro. 🙂

 109. Starlett september 3, 2007 kl. 12:18 pm #

  Jeg passer på næringsinntaket.
  Takk for omtanken. 😀

 110. Starlett september 3, 2007 kl. 12:21 pm #

  Sant at kultur for alle er viktig for AP og sikkert for SV også.

  For mange partier, faktisk.
  Det er nok FrP som skiller seg mest ut fra de andre partiene.

 111. Starlett september 3, 2007 kl. 12:21 pm #

  Takk for en god kommentar som jeg kan tiltre.

 112. Starlett september 3, 2007 kl. 12:22 pm #

  Well, well, well…….

 113. Starlett september 3, 2007 kl. 12:25 pm #

  Osloavisene kan i alle fall legge om profilen på kulturstoffet.

  Nå er det altfor lite om f.eks klassisk musikk og jazz til fordel for all verdens popikoner.

  (Og konkurranser i Idol-segmentet.)

  Fint at du ellers støtter innlegget mitt.

 114. Starlett september 3, 2007 kl. 12:27 pm #

  Fint med denne oppklaringen, Asterixa.

  Nalleballe har ofte skrevet innlegg og kommentarer der han tar avstand fra FrP.

 115. Starlett september 3, 2007 kl. 12:29 pm #

  Det er sant at Haakon Lie drev et omfattende arbeid for folkeopplysning og arbeiderkultur, først og fremst på 30-tallet.

 116. Starlett september 3, 2007 kl. 12:33 pm #

  «Folket»?

  Tenker du på folket i norsk sammenheng?

  Da er «folket» etter mitt skjønn alle som lever her i landet.

  Men du tenkte kanskje på noe annet?

  «Folk flest» er derimot et populistisk uttrykk som FrP-retorikere bruker om de rundt 20 % av det norske folk som av for meg helt uforståelige grunner stemmer FrP.

  «Folk flest» er heldigvis i mindretall i Norge, siden rundt 80 % av oss IKKE er folk flest, – men ALLE – også «folk flest», er selvfølgelig en del av «folket».

 117. Starlett september 3, 2007 kl. 12:38 pm #

  Hei adeleide,

  For en flott kombinasjon å kjøre gjennom NordNorges vakre natur og samtidig lytte på konkurransen.

  Ja, Nina Gravroks lyriske sopran er nydelig, og koloratursopranen til den australske sølvvinneren var også strålende.

  Auduns baryton er stor, varm og flott, og jeg tror at han kan nå langt på det klassiske firmament hvis han vil.

  Ja, faren til Audun Iversen er også sanger. 🙂

  Takk for en flott kommentar!

  (Og unnskyld at jeg ikke har hatt mulighet til å svare før.)

 118. Starlett september 3, 2007 kl. 12:42 pm #

  Dette var vel nokså stigmatiserende, Nanna?

  Jeg er helt uenig i FrPs kulturpolitikk, men derfra til å insinuere at ingen FrPere liker noe annet enn Sputnik og Se & Hør er vel et drøyt stykke?

 119. Starlett september 3, 2007 kl. 12:44 pm #

  Hyggelig å se deg her, Afrodite, og takk for tilbakemelding på innlegget mitt!

 120. Starlett september 3, 2007 kl. 12:46 pm #

  Jeg har lest det.

  Kjempemorsomt og sprelsk innlegg.

  Det er statsråder som ikke har innfridd forventningene, så det blir spennende å se om Jens gjør som deg, – foretar utskiftninger.

 121. Starlett september 3, 2007 kl. 12:46 pm #

  Han har forklart nicket sitt i en senere kommentar, ser jeg. 🙂

 122. Starlett september 3, 2007 kl. 12:55 pm #

  Takk for en fin kommentar, Sandri!

  Et liv uten kultur vil gjøre livet fattigere, og kulturbegrepet er jo veldig vidt.

  Jeg mener det er veldig, veldig viktig at kulturen skal bli tilgjengelig for alle, og at det ikke er tykkelsen på lommeboka som skal bestemme om man kan oppleve kultur eller ikke.

  Vi trenger en bedre fordelingspolitikk, vi trenger bedre sykehjem, sykehus og flere sykepleier, vi trenger en god eldreomsorg, men vi trenger OGSÅ kultur.

  I virkelige vanskelige tider, i krig og kriser, strømmer folk til teatre, kino og konserter.

  Kulturen, som jo er det menneskeskapte, – konstituerer samfunnet vårt.

  Og ja: Nå får jo NRK en ny kanal:

  bruk mer sendeflate til å sende konserter, teateroppsetninger, operaer, operetter, jazz, viser, kunstprogrammer og gjerne rock også.

  TV og radio er fine verktøy for å gjøre kulturen tilgjengelig for alle.

  Inntil vi får en TV-kanal som sender kunst og musikk fra hele landet, kan jeg i mellomtiden anbefale NRKP2 radio. 🙂

 123. Starlett september 3, 2007 kl. 12:57 pm #

  Ja, men jeg er ikke hjemme, og måtte reise på kort varsel, så det ble litt hektisk.

  Og jeg får ikke mulighet til å bære så mye på blogg som jeg skulle ønske i nærmeste framtid.

  Håper det står godt til med deg, Sandri!

  Jeg ønsker deg en fin septemberuke!

 124. Viljen september 3, 2007 kl. 8:52 pm #

  Hei Starlett-mora :O)
  Nå er jeg ferdig med politikk..hehe**
  Nå er det alder som teller:
  http://www.vgb.no/223

  Om du ikke kommer fort tilbake kommer du til og bli nedpøset av linker fra meg 😉

  Vi tastes !!

 125. Erkebergenser september 4, 2007 kl. 7:26 am #

  Glimrende innlegg Starlett!

  Kultur er både et privat og et offentlig ansvar – slik er det i alle land som kaller seg kulturnasjoner. Jeg tror ikke et FrP-Norge vil kunne kalle seg en kulturnasjon. Kulturen vil de rasere, og naturen vil de ødelegge – hva er det egentlig de VIL? Jeg har ingen andre konklusjoner enn at FrP er partiet for mennesker som har tapt sin sjel….

 126. Starlett september 4, 2007 kl. 11:29 am #

  Gjerne mer kultur i etermediene, ja.

 127. Starlett september 4, 2007 kl. 11:31 am #

  Ja, særlig nå når NRK får en ny kanal burde det være rom for flere av de kulturprogrammene som går under betegnelsen «smale», men som jeg er helt sikker på at veldig mange ville like å se.

 128. Starlett september 4, 2007 kl. 11:34 am #

  Gratis instrumentopplæring i barnehagen høres flott ut, men jeg tror ikke det finnes mange nok kvalifiserte musikkpedagoger til å dekke behovet for alle barn.

  Likevel bør man etter beste evne prioritere sang, musikkopplevelser, sangleker, høytlesning, eventyr, drama og maling/tegning/forming i barnehagen, og HUSKE at det ikke bare noe en gjør som en bigeskjeft, men at det er en viktig hovedingrediens i den menneskelige utviklingen.

 129. Starlett september 4, 2007 kl. 11:41 am #

  Jeg ser at dette er et tilsvar til to som har kommentert her, og ikke til meg, men jeg lurer på hva du legger i denne setningen:

  «På Starletts side har USA-synspunkter ikke betalt seg.» ???

  Selvfølgelig er det store variasjoner fra kommune til kommune, og derfor er et kommunevalg noe annet enn et stortingsvalg, men i mange kommuner er det dessverre slik at en stemme til Venstre er med på å sikre et styre av FrP/Høyre.

  Slik er det i rikspolitikken og slik er det i de fleste byene, og der det er slik, kan jeg ikke anbefale noen å stemme Venstre, selv om de isolert sett har både en god miljø-politikk, homopolitikk og innvandringspolitikk.

  Men i politisk ekteskap med FrP får ikke lille Venstre gjennom sine prinsipale syn.

  Derfor er etter mitt skjønn AP et MYE bedre og tryggere valg for kommunene og folket som lever der.

 130. Starlett september 4, 2007 kl. 6:48 pm #

  Kreativ tanke. 😉
  Men mye å sette seg inn i for den enkelte stemmeberettigete.
  Enig: 0 poeng til FrP!

 131. Starlett september 4, 2007 kl. 6:52 pm #

  Jeg er helt enig med deg, Luringen! Begriper ikke hva som får folk til å stemme på FrP.

  HELT sant: Vi har alle våre talenter.
  Godt sagt og viktig å huske på.

  Barna må få oppmuntring og selvtillit, følelsen av å mestre, og det ER rom for alle. – hvis det legges til rette for det gjennom en fornuftig politikk.

  Takk for en fin kommentar, og sorry for sent svar.

  (Jeg har bare nett-tilgang av og til for tida. Det blir bedre når jeg kommer hjem en gang i oktober.)

 132. Starlett september 4, 2007 kl. 6:56 pm #

  Sant, trivsel er viktig, og det å ha det gøy, men når man får noe til, og når f.eks et kor, korps, et strykeorkester, en teatergruppe eller et jazzband får det til å svinge og kjenner at konserten eller forestillingen sitter, ja da er det i seg selv lykkeskapende.

  Det har jeg opplevd stadig vekk, gleden ved samhandlingen som skal til for å spille en god konsert. 🙂

 133. Starlett september 4, 2007 kl. 6:57 pm #

  Helt enig i kommentaren din, Luringen. 🙂

 134. MorHubro september 6, 2007 kl. 3:08 pm #

  Kristin Halvorsen har besøkt min blogg!

  Hun bryr seg om velgere og er en dame vi kan stole på.
  Hun er meget kultivert og hennes mann har en sjefsstilling i underholdnngsavdelingen i NRK.

  Har du stemt?
  His ikke, kan du stemme SV, for AP klarer seg godt likevel!

  Vi trenger de rene og røde!!

  Du kan besøke forumet selv om du er på ferie.

 135. Liljerød september 7, 2007 kl. 11:10 pm #

  Nå har jeg skrevet til støtte for AP, Jeg glemte kulturen, men den er også viktig.

  Jeg venter på at du skal komme tilbake igjen.
  Godt valg!

 136. Liljerød september 7, 2007 kl. 11:11 pm #

  Nå har jeg skrevet til støtte for AP, Jeg glemte kulturen, men den er også viktig.

  Jeg venter på at du skal komme tilbake igjen.
  Godt valg!

 137. Liljerød september 7, 2007 kl. 11:13 pm #

  Nå har jeg skrevet til støtte for AP, Jeg glemte kulturen, men den er også viktig.

  Jeg venter på at du skal komme tilbake igjen.
  Godt valg!

 138. Liljerød september 7, 2007 kl. 11:14 pm #

  Nå har jeg skrevet til støtte for AP, Jeg glemte kulturen, men den er også viktig.

  Jeg venter på at du skal komme tilbake igjen.
  Godt valg!

 139. Liljerød september 7, 2007 kl. 11:14 pm #

  Nå har jeg skrevet til støtte for AP, Jeg glemte kulturen, men den er også viktig.

  Jeg venter på at du skal komme tilbake igjen.
  Godt valg!

 140. Liljerød september 7, 2007 kl. 11:14 pm #

  Nå har jeg skrevet til støtte for AP, Jeg glemte kulturen, men den er også viktig.

  Jeg venter på at du skal komme tilbake igjen.
  Godt valg!

 141. Liljerød september 7, 2007 kl. 11:14 pm #

  Nå har jeg skrevet til støtte for AP, Jeg glemte kulturen, men den er også viktig.

  Jeg venter på at du skal komme tilbake igjen.
  Godt valg!

 142. Liljerød september 7, 2007 kl. 11:18 pm #

  Uffda, noe underlig skjedde her, men det er VGs feil, og ikke min.

 143. nalleballe september 7, 2007 kl. 11:44 pm #

  #71

  Haha!

 144. adolph september 8, 2007 kl. 12:03 am #

  Kristin er en kontordame som blogger på den andre Kristins vegne.

 145. Viljen september 8, 2007 kl. 7:47 am #

  Lyst på en tur til Hellas med meg :))
  http://www.vgb.no/223

 146. Viljen september 8, 2007 kl. 7:50 am #

  Og så klarte jeg og lage lenke og!! Hohei;)
  Og vise litt av meg selv…litt pirrende faktisk, men ingen som ikke kjenner meg vil se hvem jeg er på de bilder jeg har lagt ut, men pirrende JA! 😀 *hehe***

 147. LillePille september 8, 2007 kl. 9:16 am #

  Hmmmm…. jeg er litt mer på rock og sånt. Litt mer særere musikk også. Men Heia Nord-Norge 🙂

  Når det gjelder kultur med sang av tenor og sopran så har jeg signalisert til gemalen at jeg vil en tur til operan når den en gang åpner. Der vil jeg se noe jeg har hørt om. Noe dramatisk kanskje 🙂 Skjønt det meste der ER vel dramatisk.

  Ikke så seriøst svar kanskje på innlegget ditt. Men her faller jeg rett og slett helt ut.

  Ønsker deg enda en gang god helg 🙂

 148. Asterixa september 8, 2007 kl. 10:21 pm #

  Jeg har lest at du er borte nå og venter på deg til du kommer tilbake.
  Godt valg!

 149. nalleballe september 8, 2007 kl. 10:41 pm #

  #61 Starlett

  Jeg fremmer mine synspunkter på en amerikanisert måte fordi jeg rett og slett elsker å lese New York Times og ikke minst har jeg nesten alltid lest Aftenposten. Nå abonnerer jeg bare på Dagsavisen og tar en del øk./adm. kurs, og jeg savner å lese Aftenposten.

  Da jeg har forsøkt å kommentere ting på din vel besøkte blogg blir jeg angrepet her inne med dustekommentarer fordi jeg har USA-synspukter… som ikke noen av de synspunktene har noe for seg…da mener jeg det ikke har lønnet seg å komme med «USA-synspunkter». For som du skriver så er det langt i fra fortjent å få slike kommentarer i det hele tatt.

 150. nalleballe september 8, 2007 kl. 10:43 pm #

  JEG BODDE JO FAEN MEG I EN SV-KOMMUNE! OG JEG VIL IKKE ABSOLUTT IKKE ABSLOUTT IKKE IKKE IKKE IKKE IKKE IKKE IKKE IKKE IKKE stemme SV! Det er for mye til vesntre.

 151. MorHubro september 8, 2007 kl. 11:31 pm #

  #80 nalleballe

  Jeg spør:
  Har Stoltenberg besøkt Starletts blogg?
  Har Sponheim besøkt _din_blogg?

  Jeg svarer: _Nei_!

  _Jeg_ fikk både besøk og tommel av Kristin Halvorsen, for hun er klok og liker min blogg, og hun har humoristisk sans og forsto at jeg skrev mitt innlegg med et lite glimt i øyet.

  Hun _er_ gift med Charlo Halvorsen, og han har ansvaret for Nytt på Nytt, Hallo i Uken og mange morsomme programmer, så hun er en blid og kultivert kvinne som kan skille klinten fra hveten!!

 152. MorHubro september 8, 2007 kl. 11:38 pm #

  #81 adolph

  Det er det _ikke_!

  Kristin Halvorsen er en ærlig politikere og skriver selv.

  Jeg får ikke til å besøke din blogg.
  Da setter hele datamaskinen seg fast og jeg må logge av. Det er fordi det kommer en firkant som vi må trykke OK på, men det hjelper ikke.

  Det er synd at det ikke går an å besøke din blogg, så jeg forteller det til deg her.

  #86 nalleballe

  _Jeg_ skriver _ikke dustekommentarer!
  Jeg spør: _Hva_ er en dustekommentar?

  STARLETT!!

  Hvor lenge skal du være på ferie?

  Du må komme snart igjen!

  Du burde ha skrevet en sluttappell til dine lesere før valget!

  Har du tenkt på det?

 153. Starlett september 9, 2007 kl. 6:57 am #

  Hehe, det så morsomt ut. Skal inn og titte nøyere på det senere. Jeg må bare beklage BÅDE at jeg for tiden svarer sent på egen blogg OG at jeg kommenterer lite på din og andres blogger, men det skyldes simpelten at jeg har bare spradisk tilgang på nett der jeg oppholder meg nå.

  Dette vil bedre seg om ikke altfor lenge.
  Heldigvis. 🙂

 154. Starlett september 9, 2007 kl. 7:00 am #

  Tusen takk for en veldig hyggelig kommentar, phenixmum! 🙂

  Ja, Audun Iversen er en strålende baryton og helt sant: Musikk er virkelig et internasjonalt språk!

  Ønsker deg en flott septemberuke, og klem til deg! 🙂

 155. Starlett september 9, 2007 kl. 7:03 am #

  Jeg er enig i at Fyrtaarnet på blogspot er en spektakulær blogg som jeg har hatt stor glede og fornøyelse av av å lytte på.
  Men akkurat der jeg er nå kan jeg dessverre ikke lytte på noen ting via PC.
  Dette blir bedre senere. 🙂

 156. Starlett september 9, 2007 kl. 7:06 am #

  Bare hyggelig med linker! 🙂

  Så vet jeg hvor jeg skal finne spennende innlegg.

  Grunnen til at jeg er lite på VGB nå, er simpelten dårlig nett-tilgang, så jeg må stort sett enten kommentere grytidlig eller svært sent, etter midnatt.
  Derfor har jeg vært passiv på blogg i det siste.
  Hadde håpet å skrive et nytt innlegg før valget, men det spørs om det lar seg gjøre for meg.

  Vi tastes masse etter hvert! 🙂

 157. Starlett september 9, 2007 kl. 7:17 am #

  Takk for det, Erkebergenser!

  Jeg er helt ut enig med deg i at vårt kulturliv ville bli rasert dersom man fikk en kulturpolitikk etter Frps modell, og jeg håper at folk tenker seg godt om før valget.

  Kultur er så mangt, fra rockekonserter, kinoer og til låne bøker gratis på bibilioteket, alle slags musikkformer, teaterformer, kunst, dans, fotografering og mye mer enn vi kanskje ofte forbinder med ordet.

  Kulturlandskap – f.eks, tenk så viktig det er med levede bygder. (Som FrP vil avfolke gjennom sin politikk.)

 158. Starlett september 9, 2007 kl. 7:25 am #

  Skal titte innom bloggen din.

  Godt valg!

  Håper og tror på et godt valg for AP, men håper også at de andre rødgrønne partiene skal gjøre det bra.

 159. Starlett september 9, 2007 kl. 7:28 am #

  Ser at du har fått flere utgaver av samme kommentar. Det har jeg også opplevd.
  Og JA, kultur er svært viktig!

  Det er limet i samfunnet vårt.

 160. Starlett september 9, 2007 kl. 8:02 am #

  Haha?

  Hva er det som er så morsomt her da?
  Har jeg gått glipp av noe i mitt bloggeksil?

 161. Starlett september 9, 2007 kl. 8:04 am #

  Det er jeg ikke så sikker på.
  Kristin Halvorsen er vel en av de få politikere som faktisk svarer på kommentarer og som kommenterer på andres blogger.

  Godt gjort av en finansminister med mange jern i ilden!

 162. nalleballe september 9, 2007 kl. 8:03 pm #

  # morhubro

  Så derfor er du sikker på at det er henne?

  I så fall, gratulerer! Jeg kan skrive om politikk, men tar sjelden standpunkt i ett partis synspunkter og du kalte jo Sponheim og Venstre i sin blogg for litt av hvert. Som… det er tåpelig å blåse seg opp! Jeg kommenterete ingenting spesielt på Sponheims blogg. Stoltenberg er jo landets statsminister og en kan ikke forvente at han skal ta seg tid til slikt.

  Hvis du skal stemme på SV, stem på nr. 11 på Oslos liste. Han er flink!

  Det er forresten ikke deg dustekommentarene har kommet fra. Deg tar jeg med en klype salt uansett.

 163. Starlett september 9, 2007 kl. 11:46 pm #

  Veldig fin tur! 🙂

 164. Starlett september 9, 2007 kl. 11:48 pm #

  Gratulerer!

  Jeg skjønner godt at det er litt pirrende, men bildene av deg og sønnen din var nydelige. 🙂

 165. Starlett september 9, 2007 kl. 11:50 pm #

  Artig med forskjellig musikksmak, og jeg liker også rock. Er glad i mye forskjellig musikk.
  Fint å se deg tilbake på VGB. 🙂

  Ha en flott ny septemberuke!

 166. Starlett september 9, 2007 kl. 11:52 pm #

  Jeg kommer stadig mer tilbake nå.
  Godt valg! 🙂

 167. Starlett september 9, 2007 kl. 11:55 pm #

  Jeg forstår deg, nalleballe, og jeg tror jeg vet sånn omtrent hva du står for politisk.
  Det er jo spennende at folk har litt ulike oppfatninger om forskjellige saker i et demokrati og at vi ikke tusler rundt som politiske kloninger av hverandre. 🙂

 168. LillePersille september 10, 2007 kl. 1:43 pm #

  #89 nalleballe

  Har jeg dustekommentarer?
  Jeg liker å diskutere med deg, og er enig i klima, kultur og mye mer, og du er hard mot tullingpartiet FRP.

  Men du må stemme rødt, for ellers havner du i ekteseng med tullingene.

 169. LillePersille september 10, 2007 kl. 2:00 pm #

  Starlett, du må lese innlegget som jeg skrev i dag.
  Vi maler landet rødt.

 170. Agnar september 12, 2007 kl. 12:36 am #

  Gratulerer med et godt valg for arbeiderpariet! Nå er kulturen berget i nord-Norge, men det var synd at Oslo må slite med de blå.
  Hvorfor velger Venstre Frp fremfor AP?
  Det forstår jeg ikke.

 171. Starlett september 12, 2007 kl. 11:42 pm #

  Hvis du bodde der jeg tror du bodde, så var vel det en spseiell kommune?
  Var det ikke et slags samarbeid mellom SV og Høyre der?

  I alle fall synes jeg det er merkelig om Venstre heller vil støtte et byråd i Oslo der Frp sitter framfor et rødgrnt byråd, for jeg kan ikke begripe hvordan de tror at de skal få berdre klimapolitikk med FrP, bedre innvandringspolitikk og integreringspoltikk med FrP/Høyre og den bedre homopolitikk med Krf.

  Selv om mye ser bra ut på papiret i Venstre, har jeg ikke tiltro til partiet så lenge de samarbeider med FrP og generelt til høyre for seg selv og med verdikonservative.

 172. Starlett september 13, 2007 kl. 12:04 am #

  Jeg har ikke sett Jens på min blogg, nei.
  Synd at det gikk dårlig med SV under kommunevalget, men vi får trøset oss med gode resultater for AP og Sp, RV-ordfører i Risør FrPog et mindre r enn fryktet. Jeg tror nedturen for frp nå er begynt og vil forsterke seg. OG: Nord-Norge – landsdelen med de åpne og liberale mennesker, forblir rødt, sammen med Trøndelag og mange flere fylker.

  I Bodø blir den gode AP-politikken videreført med Odd-Tore ved roret, og Bodø symfonietta samt Bodøs kulturliv er reddet.

  Det samme er kjerneområder som helse, eldre, skoler og barnehager.

  Jeg er takknemlig for å være nordlending i disse tider. 🙂

 173. Starlett september 13, 2007 kl. 12:06 am #

  MorHubro, jeg har verken hatt tid eller muligheter til å skrive mer enn jeg har gjort på blogg de siste ukene.

  Akkurat NÅ er jeg i Oslo, og jeg er IKKE på ferie.

 174. nalleballe september 13, 2007 kl. 12:11 am #

  #87 Starlett

  I den kommunen fikk SV 24 %, AP 20 %, RØDT 5% og Miljøpartiet de grønne 3 % (nok til en representant). Venstre fikk 5 % (nok til to). Og FrP fikk «bare» 13 %.

  Gratulerer med seieren!

  Jeg har laget et lite koseinnlegg som du kan lese.
  http://www.vgb.no/473

 175. Starlett september 13, 2007 kl. 12:14 am #

  Jeg er ganske så enig i MHs analyse av Venstre og Sponheim, selv om jeg ikke vil kalle ham en lydig hund for FrP(eller noe sånt.)

  Jeg har kommentert på Sponheims blogg om heldagsskole, og der tror jeg at jeg har skrevet omtrent det som er mitt inntrykk av Venstre.

  Hadde de valgt AP i stedet for FrP som samarbeidspartnere, ville jeg ha hatt mer tiltro til partiet.

  I Bodø er vi heldigvis ikke plaget av Venstre. Jeg tror de fikk rundtr 2,5 % av stemmene, og vi har et solid rødt flertall i Bodø, der vår gode ordfører, en venn av meg, nå går på sin tredje periode.

  Så vi kan se lyst på de neste fire årene hos oss, slik at den flotte byutviklingen under AP kan fortsette. 🙂

 176. nalleballe september 13, 2007 kl. 12:17 am #

  #91

  Jeg har opplevd dustekommentarer i Afghanistan-blogg. Sånn er det.

 177. Starlett september 13, 2007 kl. 12:26 am #

  Det gjenstår å se hvordan Venstre vil posisjonere seg.

  Selv om de bare fikk litt over 5 % av stemmene, sitter de jo i vippepsisjon f.eks i Oslo, og det gjør at de kan få mye uttelling for stemmene. Så får vi se om de bruker den makta som ligger i vippepossjon på en fornuftig måte, slik at de kan få gjennomført en god klimapolitikk.

  Det kan bli vanskelig i selskap med FrP.

 178. Starlett september 13, 2007 kl. 12:28 am #

  Jeg har lest det.
  Det gikk jo fint for AP, men ikke for SV.

 179. Starlett september 13, 2007 kl. 12:39 am #

  Takk skal du ha!

  Jeg er helt sikker på at Venstre vil få gjennomført mer av sin politikk i samarbeid med de rødgrønne.

 180. Starlett september 13, 2007 kl. 12:51 am #

  Så der blir det fortsatt rødt flertall, og kan kanskje også med god klimaprofil?

  Det er flott!

  Vet du hva som gjør at SV er så populær i denne kommunen?

  Jo, takk, skal du ha!
  AP berget hele Nord-Norge. 🙂

 181. MorHubro september 13, 2007 kl. 12:53 pm #

  #90 nalleballe

  Tar du meg med en klype salt?
  Hvorfor det, om jeg tør spørre?
  Jeg skriver det jeg mener, og er høflig og beleven, men skader ingen.

 182. MorHubro september 13, 2007 kl. 12:56 pm #

  #94 nalleballe

  Fikk SV 24 % av stemmene og Rødt 5 %?

  Du bor i en kommune med kloke innbyggere som har forstått hva politikk handler om.

  Slik må vi få det i _alle_ kommuner!

  #89 Starlett

  Jeg tar selvkritikk.
  Hva gjør du i Oslo?

 183. nalleballe september 13, 2007 kl. 3:21 pm #

  #97 Min hjemkommune. Mye barnefamilier.

 184. Starlett september 13, 2007 kl. 11:59 pm #

  Hmmm….

  Er det kommentarer på mine Afghanistanblogger du tenker på?

  For å være ærlig, så husker jeg ikke helt alle kommentarene der, men jeg husker jo at meningene var svært delte.

  Imidlertid trenger jo ikke mennesker som har et annet syn enn en selv være «dustete»?

  Vi har jo forskjellige meninger.

  Jeg for min del tror at framtiden kommer til å vise at ikke bare invasjonen i Irak var gal. men også krigen i Afghanistan.

  Der finnes det bare tapere.
  De eneste som vinner på krigen, i alle fall i den afghanske opinionene, er dessverre Taliban.

  Jeg håper å skrive nye utenrikspolitiske innlegg senere på høsten.

  (Men på denne nye laptopen jeg bruker nå, har jeg Vista, og det er jeg ennå ikke fortrolig med.
  Ser fram til å bruke XP på min hjemmemaskin.)

 185. nalleballe september 14, 2007 kl. 12:11 am #

  #95 Starlett

  Du skrev jo selv at Afghanistan har vært gjenstand for krig i tiår. Situasjonen i Afghanistan i dag er ikke utelukkende en parts feil. Men koalisjonsstyrkene og ISAF har ikke lyktes med å oppnå stabilitet i Afghanistan. Instabilitet er ikke skapt av styrkenes tilstedeværelse.

  Ingen vinner i krig.

 186. nalleballe september 14, 2007 kl. 12:16 am #

  #97

  Jeg får tro at det skyldes at folk har vært enige med oss, sier ordføreren som ble direkte innvalgt.

 187. Starlett september 14, 2007 kl. 12:22 am #

  Nalleballe

  Jeg skal kommentere dine kommentarer etterpå, men jeg skjønner ikke:

  HVORFOR BLIR DET FULLT AT RØDE FIRKANTER I HELE KOMMENTARFELTET MITT?

  Er det på grunn av VGB eller på grunn av Vista?

  (Grrrr – fra teknisk dataidiot fra Bodø, men nÅ i Oslo.)

 188. nalleballe september 14, 2007 kl. 12:29 am #

  Aner ikke!

  Fellesnevneren er:

  M I C R O S O F T

  og

  P E T R O G R A D

  =

  K A O S

 189. Starlett september 14, 2007 kl. 1:00 am #

  Jeg tror du mener det du sier, MorHubro, og jeg kan ikke si hvorfor Nalleballe tar deg «med en klype salt».

  Dere er vel ikke enige i alt da, – men i mye tror jeg dere har samme tilnærming til forskjellige saker.

 190. Starlett september 14, 2007 kl. 1:04 am #

  Ja, det var jo et flott resultat sett fra en sosialistisk synsvinkel.

  Forøvrig skriver jeg av prinsipp ikke om private/personlige ting på blogg, så derfor får du ikke vite hva jeg gjør i Oslo, selv om det jeg gjør er fullt ut akseptabelt. 😉

 191. starmite september 14, 2007 kl. 1:27 am #

  Hei Starlett.

  Flott innlegg!
  Hvis Høyre velger å samarbeide med FrP kommer jeg til å melde meg ut!
  FrP har overhodet ingen ide om hva kultur betyr for «folk flest».
  Ja, «folk flest»! For det er faktisk «folk flest» som bidrar til å holde kulturlivet oppe. Uansett om de kommer fra Bodøtraktene eller fra «distrikta innafor» eller fra «indre enfold».
  Det er kjempeflott at nordnorske artister hevder seg.
  Det er akkurat like flott at artister fra Oslo hevder seg.
  Vi er alle fra samme land. Vi må stå sammen for å vise nasjonens styrke.

  Arbeiderpartiet er ikke alene om å satse på kultur. Det er faktisk bare FrP som er kulturfiendtlige.
  Valgjerd Svarstad Haugland (KrF) var en utmerket kulturminister som la grunnlaget for fremgangen innen norsk filmindustri, (Giske har bare surfet på bølgen og vist seg frem på premierefestene, så langt).
  Og det var faktisk en høyre-statsråd (Lars Roar Langslet) som fikk opphevet kringkastingsmonopolet!

  Hilsen Starmite

 192. Gullhjerte september 14, 2007 kl. 2:46 am #

  Du må ikke glemme verdens kultur i Asia, for det er ikke sikkert at den europeiske kultur er best.
  Nordmenn kjenner ikke den buddhistiske kultur og den er overlegen og bedre enn den norske.

  Det er fint at jeg kan kommentere på VG selv om ikke bloggeieren er på plass, selv om jeg slettet bloggen min fordi jeg ikke kan tåle hat,så jeg ville ikke skrive på VG.
  Men du er snill og tåler andre religioner.

 193. Gullhjerte september 14, 2007 kl. 2:55 am #

  #103 starmite

  Jeg liker ditt syn på kultur kjempegodt, men jeg blir bedrøvet hvis du er i Høyre, for de tar ikke hensyn til alle som har dårlig råd, så det blir verre å være fattig.

  I kulturen er jeg enig i at den er for alle.

 194. starmite september 14, 2007 kl. 4:28 am #

  #105 Gullhjerte:

  Du skriver at nordmenn ikke kjenner den bhuddistiske kulturen. Vel, snakk for deg selv.

  Bare tanken på å sette kulturer opp mot hverandre hva verdi angår er en frastøtende tanke i seg selv.
  Vi både er, og skal være, stolte av våre lange kulturelle tradisjoner i Norge.
  Norge er ikke begrenset til ektefødte ariere og deres kultur. Norge har også en samisk kultur som er jevngammel med de eldste europeiske kulturer.

  Høyre tar definitivt hensyn til de som er ubemidlede. Kanskje du bør ta en liten titt på programmet vårt før du fordømmer oss. Høyres sosiale profil er minst jevngod med AP’s! Vi har bare en litt annen tilnærmelse til hvordan vi skal få bukt med fattigdommen!
  Og vår kulturelle profil står overhodet ikke tilbake for noe annet politisk parti, snarere tvert imot! Høyre er definitivt klar over at en nasjons identitet skapes gjennom dens kultur. Det Høyre har oppnådd gjennom sine regjeringsperioder bør tale for seg selv i så måte.

 195. Starlett september 15, 2007 kl. 1:24 pm #

  Hmmm….

  i dag er det ikke fullt så mange røde firkanter.

 196. Starlett september 15, 2007 kl. 1:27 pm #

  Nei, situasjonen i Afghanistan er svært komplisert og farlig, og det går ikke an å peke ut bare en syndebukk, – med det er ikke blitt bedre etter invasjonen og krigen som nå har pågått i nesten seks år.
  Det har blitt verre.

 197. Starlett september 15, 2007 kl. 1:28 pm #

  Det virker jo som en plausibel forklaring.

 198. Sandri september 15, 2007 kl. 1:51 pm #

  Starlett – hei i dagen! Det er liv i deg! Er du hjemme igjen tro? Alt vel?

  Innom for å ønske deg en flott helg! 🙂

 199. Viljen september 15, 2007 kl. 10:23 pm #

  Er det Star i fletten i dag?
  Jeg har laget et spesielt innlegg for spesielt interesserte…ble du nysjerrig? Ta en titt da vel!! :))
  http://www.vgb.no/223

 200. nalleballe september 15, 2007 kl. 10:37 pm #

  #100

  Ja, det er først og fremst kommunevalg og lokale saker står på dagsorden. 😉

 201. Starlett september 15, 2007 kl. 11:20 pm #

  Og da er det naturlig at barnehager, skole og kultur står høyt på dagsorden. 🙂

 202. Starlett september 15, 2007 kl. 11:25 pm #

  Jeg er enig med deg, Starmite,
  Kultur er viktig, uansett hvor i landet det er.
  Når jeg fremhevet Nordland i dette innlegget mitt, var det delvis på bakgrunn av de fantastiske sangprestasjonene til Audun Iversen og Nina Margrete Gravrok, og delvis fordi kulturlivet i nord er underkommunisert i rikksdekkende media.

  FrP har jo ingen kulturpolitikk, og derfor er det etter mitt syn beklagelig at Høyre vil samarbeide så tett med dem.

 203. Starlett september 15, 2007 kl. 11:43 pm #

  Det er vel naturlig at vi kjenner vår egen kultur best, men interkulturell kompetanse er alltid en fordel.

  Jeg for min del har nok mange huller i min kunnskap om buddhistisk kultur, men jeg synes det blr feil å si at den ene kulturen er «bedre» enn den andre.

  Kulturer er forskjellige, og det er spennende.

 204. Starlett september 16, 2007 kl. 12:57 am #

  Vi lever i et demokratisk land, og et av demokratiets privilegier, er at man kan ha ulike partipreferanser og likevel være venner, kollegaer og til og med kjærester/ektefeller.

  Jeg er jo erklært sosialdemokrat, men det betyr ikke at jeg tror alle høyrefolk er ubarmhjertige egoister.

 205. Starlett september 16, 2007 kl. 1:02 am #

  Jeg synes heller ikke det er riktig å sette kulturer opp mot hverandre, og du har jo rett at vi i Norge har en stor kulturrikdom, ikke bare fra etniske nordmenn og samer, men også fra bl.a kvener og romanifolket.

  Høyres og APs kulturpolitikk står veldig nær hverandre, men når det gjelder utjamningspolitikk mener JEG at Ap har et bedre program enn Høyre.

  Det er visse ideologiske skiller her, men det fører for langt å gå inn på i DETTE innlegget, som handler om kulturpolitikk, og som først og fremst er en advarsel mot FrP.

  Jeg er skuffet over at det ikke ble rødt byråd i Oslo, men samtidig er jeg glad for at FrP nå er blitt mindre og at Høyre er det største partiet på borgerlig side.

 206. Sandri september 16, 2007 kl. 1:08 am #

  Starlett – til underretning er det rødt flertall i 9 eller 10 av bydelene i Oslo. Det er jo en trøst sa hun som er fortsatt omringet av blått så langt øye kan se 😉

 207. MariaMariaOslo_2 september 16, 2007 kl. 11:46 am #

  dette var artig! :o) Vi trenger slike talenter. Nydelig

 208. Athene_1 september 16, 2007 kl. 1:26 pm #

  God søndag til deg Starlett

  Jeg har kommentert dette innlegget tidligere, men vil gjerne legge frem en uttalese fra en Frp politiker som demonstrerer hvor lite kunnskap de har om kulturbetydning, og som faktisk viser at de nærmest er kulturfiendtlige:

  «Fremskrittspartiet mener det er helt greit å kutte i pengestøtten. Bare kutt i bibliotekenes lyrikk-innkjøp, sier Ulf Erik Knudsen som er kulturpolitisk talsmann i Fremskrittspartiet (Frp).
  Vi er i en situasjon i Norge der enkelte bøker selger veldig lite. Dette er en ordning som koster oss veldig mye, mener Knudsen.
  Han synes noen lyrikere heller bør finne seg et annet yrke, og tror en halvering vil sikre kvaliteten i norsk lyrikk.
  Det finnes lyrikere som gir ut bøker mer for seg selv enn for leserne, sier han.»

  I rest my case

  (sakset fra NrK kulturnytt)

 209. Marichris september 16, 2007 kl. 10:17 pm #

  Flott innlegg. Er så enig med deg.

 210. MorHubro september 17, 2007 kl. 5:24 pm #

  #98 nalleballe

  Du må lese hva Arhene skriver om bibliotekene. Da forstår du at Venstre er på ville veier år de lar seg omfavne av dette klamme parti!

  #112 Athene

  Du er klok!

  Ulf Erik Knudsen har ikke anelse om hva kultur er!
  Jeg kan være skarp i kantene, men jeg er en meget kultivert kvinne, og vi må stå skulder ved skulder mot et parti som vil fjerne lyrikken fra bibliotekene.
  Det er rasering av kulturlivet.

  Boikott FrP og alle partiets partnere!

 211. MorHubro september 17, 2007 kl. 10:43 pm #

  Starlett!

  Jeg blir lei av å vente på deg!
  Har du ikke laptop med på turen?
  Jeg savner deg på forumet.

  Du må lese mitt innlegg om Irak og Drillo, for du liker forball og kan mye om Irak, så det er midt i blinken for deg!

  Så må du lese mine betenkninger på Dunkmans blogg.

  Hva mener du om dødssynder?

 212. Starlett september 18, 2007 kl. 12:42 am #

  Ja, det er da liv i meg, men det er nå sånn opp og ned med nett-tilgang.

  Er ikke hjemme, nei.

  Fin uke til deg, Sandri! 🙂

 213. Starlett september 18, 2007 kl. 12:44 am #

  Supert innlegg du har laget der, Viljen! 🙂

  Flott uke til deg!

 214. Starlett september 18, 2007 kl. 12:45 am #

  Det er jo sant, nalleballe.

 215. Starlett september 18, 2007 kl. 12:47 am #

  Det er bra! Men du er omringet av blåtoner?

  Vel, FrPs framgang er stoppet, forhåpentligvis for alltid, og det er jo NOE i alle fall.

 216. Starlett september 18, 2007 kl. 11:44 pm #

  Ja, ikke sant? Slike talenter er noe vi må ta vare på! 🙂

 217. Starlett september 18, 2007 kl. 11:47 pm #

  Huff, ja, det er kulturpolitikken til Frp i et nøtteskall.
  Flott at du minner oss på det!
  Ha en flott uke, Athene! 🙂

 218. Starlett september 19, 2007 kl. 12:05 am #

  Takk skal du ha, Marichris!
  Fint at vi er enige. 🙂

 219. Starlett september 19, 2007 kl. 12:14 am #

  Ja, det kan vi være enige om, MorHubro!

 220. Kjartan Alvestad september 23, 2007 kl. 9:32 pm #

  Hei !

  Jeg har tagget deg, og du kan lese mere om hva dette innebærer på min blogg.
  Fin uke til deg videre.

  Hilsen Kjartan Alvestad
  http://WWW.vgb.no/10478

 221. Starlett november 30, 2007 kl. 3:31 pm #

  Jeg er kommet hjem, men hvor er du?

  Hvilke betenkninger hos Dunkman skal jeg lese?
  Du skjønner, jeg oppdaget tilfeldigvis nå at jeg ikke hadde besvart deg her, og jeg ser at denne kommentaren var skrevet for over to måneder siden, så da har den vel mistet sin aktualitet.

  Hvis du leser dette, så ønsker jeg deg God Helg!

 222. Starlett november 30, 2007 kl. 3:45 pm #

  Hei Kjartan

  Dessverre la jeg ikke merke til denne kommentaren før i dag, men mitt alter ego, Blondinen, laget et taggeinnlegg i høst fordi jeg oppdaget at Artemisia hadde tagget meg. 🙂

  God helg til deg! 🙂

 223. nalleballe november 30, 2007 kl. 4:44 pm #

  #102

  I dag er mine øyne røde firkanter.

 224. Starlett desember 27, 2007 kl. 4:42 pm #

  Røde firkanter?
  Da bør du lytte til debutplaten til Tine Thing Helseth.

 225. nalleballe desember 27, 2007 kl. 4:49 pm #

  #118

  Fint å komme med det 1 mnd etterpå…

 226. Starlett desember 27, 2007 kl. 6:31 pm #

  Jeg beklager det, nalleballe, men jeg har vært bortreist i nesten fire måneder og mye har skjedd i den tiden, så derfor er det mye på bloggfronten som jeg ikke har fulgt skikkelig opp.
  Dette innlegget skrev jeg like før jeg reiste, og jeg har rett og slett ikke lagt merke til kommentaren før i dag.

  Veldig lei for det.

  Men NÅ er jeg hjemme.

  Håper du har det fint i romjula. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: