NIB – NØTTERØY – del II – November

28 jan


I dag skal jeg ta deg med på en liten rundtur på Nøtterøy i november.Nøtterøy er nok mest kjent som en sommeridyll, men øya er vakker også i høstmåneden oktober, som jeg har vist i HER i NIB-Nøtterøy del I, og i vintermåneden november, I dette innlegget deler jeg noen inntrykk fra november. Før rundturen vil jeg vise Nøtterøys geografiske beliggenhet: Nøtterøy er avgrenset mot Tjøme i sør ved Vrengen bro. Dette bildet er tatt fra broen og viser Tjøme til høyre og Nøtterøy til venstre.

Mot nord og mot Tønsberg er Nøtterøy adskilt ved kanalen. Dette bildet er tatt fra nybrua med Nøtterøy og bydelen Kaldnes til venstre og Tønsberg til høyre. Nordre del av Nøtterøy er en del av Tønsberg kommune, men mitt innlegg handler om hele øya, også den delen av Nøtterøy som administrativt tilhører Tønsberg.

Jeg begynner denne rundturen sør på øya med bilder tatt fra Vrengen bro. Her er en fin gang- og sykkelsti, så det er greit å spasere over til Tjøme. Det gjorde jeg i det praktfulle novemberværet. På dette bildet ser du en flik av Tjøme nærmest, og rett over fjorden ligger Nøtterøy. Vi ser også at naturen og lyset har forandret seg siden oktober. Senhøsten er kommet til Nøtterøy.


Her er utsyn fra Vrengen mot Kjøpmannskjær syd, med et lite båtverksted, en privat videregående skole, en marina og et kjøpesenter. Hvis du vil ha offisiell informasjon om Nøtterøy kommune, anbefaler jeg deg å klikke på DENNE lenken.

Kommunegrensen går ved Vrengen bro. Vi ser ankeret i Nøtterøys kommunevåpen. Det viser til en lang kystkultur og kysthistorie. Skipsfart, hvalfangst og kystkultur har vært med på å gjøre Nøtterøy til en velstående kommune.

Stiftelsen Havnøy like ved Vrengen bro er et privat skoletilbud med både teori og praksis, og fagene er knyttet itl kystkultur og småbåter.

Her ser vi noen av båtene som tilhører stiftelsen Havnøy.

Vrengen bro fra gjestebrygga på Kjøpmannskjær. Lyset kommer inn på skrå forfra.


Det finnes fremdeles noen båter som blir brukt i næringsvirksomhet og til undervisning.

Industri finnes også i nærheten av Vrengen bro, noe dette bildet vitner om.

Også i november blomstret mange vakre blomster. Disse rosene er knipset i siste halvdel av måneden.


Dette lille huset utmerker seg ikke ved sin skjønnhet, men jeg falt for skiltet: Parkeringsplassen utenfor er nemlig reservert for Nøtterøy brannvesen.
Stiftelsen Havnøy med et glimt fra virksomheten der sett fra et annet perspektiv enn ovenfor.


I den fine november-ettermiddagen gikk vi fra Vrengen og innover på Kjøpmannskjær. Her ser vi krysset opp mot Tokenes, og tar vi til venstre i krysset, vil vi oppdage at det finnes bratte bakker på Nøtterøy.


Dette bildet tok jeg da vi kom fra en liten tur i skogen på Kjøpmannskjær. Mellom de nesten vinternakne trærne ser vi ned på fjorden.

Noen småbåter speiler seg i vannet under nakne novembergrener.

Natt med blikk på sundet som skiller Nøtterøy fra Tjøme. Vi aner at morgenen ikke er langt unna.


Her er Vrengen bro sett fra en hage på Kjøpmannskjær grytidlig på nattmorgenen før soloppgang.

En ettermiddag dro vi på tur til deler av øya der jeg var mindre kjent fra før. Her er vi på østsida , mellom Knarberg og Årøysund. Dette stedet heter Årås brygge. Som så mange andre steder på Nøtterøy finner vi også her flytebrygge for fritidsbåter.

Skallestad. Glimt utover sundet og sørover.

Småbåthavn på Skallestad. I novemberettermiddagens vemod kan nok mange drømme seg tilbake til glade sommerdager med badeliv og båtliv.

De fleste har pakket fritidsbåtene sine inn for høsten, og noen er akkurat ferdige med ettermiddagsøkta.


Fin beliggenhet i nærheten av Torød med utsikt mot Oslofjorden.Jeg tror at Gåsøy og Hvaløy ligger ute i bakgrunnen, men det kan være mindre holmer og skjær vi ser her. Kanskje noen lokakjente vet det?


Kvistene er blitt bare. Gresset og stråene er gulorange, men noen røde frukter klamrer seg fremdeles fast.

Stille i skjærgården. Dette er ved Torødstranda, ikke så langt fra Årøysund.


Brygga på Torudstranda er omtrent forlatt nå, denne ettermiddagen i november.

Ingen turister eller andre båtfolk er å se på fjorden.

Bare noen orange blad henger i alléne til de mange hvitmalte hus ved Torød og Årøysund.

Torudstranda. En lun bukt, og det er lett å forstille seg at det er fint å bade her om sommeren.

Vakre hekker og velstelt strandsone også i november.

 

Gamle, solide hvitmalte hus finner man mange av i Årøysund.

Jeg synes at det er vakkert her i november.

Vi er i Årøysund. Dette bildet er tatt i motlys i en ettermiddag der sol og regn avløste hverandre.

Disse sene novemberrosene blomstret et sted mellom Årøysund og Torød.

Vi er fremdeles på østsiden av Nøtterøy, og nå er vi kommet til et område der jeg er kjent fra før. for nå er vi på Knarberg. En fint sted der jeg har vært flere ganger, både om våren og på sommerstid, men aldri før i november.

Mon tro hva dette garnet blir brukt til?

 

 

Dette bildet vekker minner hos meg fra mange fine sommerbesøk her på østsiden av Nøtterøy.


En enslig plastbåt står igjen her ved veien og forteller at vinteren er nær.

Den kjente øya Bjerkø. Jeg tror det er Hvaløy i Oslofjorden vi kan skimte i bakgrunnen De hvite husene i forgrunnen gir meg assosiasjoner til sørlandske skipperhus. Odd Nerdrum er visstnok oppvokst på Bjerkø.

Derfor gjør jeg en liten avstikker med dette ene bildet, for det er Haugar Vestfold Kunstmuseum i Tønsberg, og her har det i flere år vært en permanent Nerdrumutstilling.

Tilbake til Knarberg. Deilig å feriere i havkanten om sommeren, og mange brygger stikker ut i fjorden.

Nøtterøy er ikke noen paddeflat øy. Det finnes flere bakketopper og hus som kneiser i høyden.

Et gammelt epletre har kastet nesten alle blader, men noen epler henger igjen, nesten som et slags kunstverk, en installasjon.

Apropos kunst: Nå drar vi vestover på Nøtterøy, og på veien til Tenvik, der ferja går til Veierland, finner vi galleriet til kunstneren Nina Nesje.

Nina Nesje har en flott og informativ hjemmeside er du kan bli bedre kjent med henne og hennes kunst, Hjemmesiden finner du HER. Anbefales for kunstinteresserte.

Nina Nesje lar flere av sine skulpturer stå utendørs. Her en fin studie av mor og barn.

På en gammel trebenk finner vi disse små skulpturene i svart og hvitt.

Ved ferjeleiet til Veierland, den bilfri øya sørvest for Nøtterøy. Veierland er blant annet blitt kjent fordi den store samfunnsrefser, anarkist og forfatter Jens Bjørneboe bodde der den siste perioden av sitt liv. Ingen restaurant var åpen da vi var der.

Tenvik. Fremdeles ved ferjeleiet og med kameraet i nordøstlig retning. Båtene er stort sett tatt på land.

Her ser vi over mot Veierland fra ferjeleiet på Tenvik. Vi hadde ikke mulighet til å dra ut på øya denne novemberettermiddagen, men hvis du klikker HER, vil du både finne opplysninger om og BILDER fra Veierland.

Liten fotball-løkke mellom bolighus ved Tenvik.

Steinerskolen på Nøtterøy, oppkalt etter Rudolf Steiner og tuftet på antroposofiske idéer.


Rudolf Steiner – skolen i Vestskogen på Nøtterøy har tilbud fra barnehagealder til og med videregående.

Vakre lyse roser på Nøtterøy i november. Jeg lurer på om rosen i knopp fikk tid til å springe ut før frosten.

Nå drar vi nordover til Teie. Her på nordsiden av øya er kommunens handelssentrum og det tettest befolkete området. Vi ser Teiegården som rommer forskjellige butikker.

Også i november finner vi friske blomsterdekorasjoner på Teie torg.

Et glimt fra Teie torg sentralt på Teie fra en hverdag i november.

Det var museår på Nøtterøy i fjor, fikk jeg vite av mine venner og vertsfamilie, og her er en av husets katter på musejakt i hagen. Jakten ble vellykket sett fra kattens ståsted.

Borgheim er administrasjonssentrum i Nøtterøy Den lille høyden hvor kommuneadministrasjonen holder til heter Tinghaug. På Borgheim finner man også kommunens brannstasjon og to skoler, Nøtterøy videregående skole og Borgheim ungdomsskole. Det er blant annet to dagligvarebutikker, en blomsterbutikk, en kiosk, en elektrisitetsforretning og en frisør på Borgheim. Sist men ikke minst har Nøtterø Bakeri utsalg der.Administrasjonessenteret i Nøtterøy kommune liggger på Borgheim. Dessverre har jeg ikke eget bilde fra dette bygget, men jeg hentet det fra Wikipedia. Mer opplysning om Nøtterøy fra Wikipedia finner du her.
I tillegg til en rekke opplysninger om folk, historie, geografi og kultur på Nøtterøy, finnes det også flere bilder som kan klikkes opp i stort format.

Viktig veikryss på Borgheim. Her møtes alle bussrutene på øya, og det går busser i alle retninger.

Nøtterøy bakeri & konditori er som en kjent og kjær institusjon på Borgheim.

Nord på Nøtterøy. Oppkjørselen til Teie hovedgård. November er i ferd med å bli desember og mørket faller tidligere på.

 

Teie hovedgård er en patrisiergård på Nøtterøy ved Tønsberg fra 1803, bygget av Mathias Føyn. Den er regnet som en av landets fineste empirebygninger i mursten og er fredet. I middelalderen hadde Oslo-biskopen sommerresidens med kapell her. Det er funnet ruiner etter et middelaldersk kapell.
I bygningens annen etasje finnes den vakre Teiesalen som er mye benyttet til konserter. Den er kjent for god akustikk og inneholder også et Steinway-flygel fra 2002.Teie hovedgård eies av Tønsberg kommune og benyttes i dag som kommunal kulturskole.

Sidebygningen til Teie hovedgård.Her er flere aktiviteter for mange mennesker. Kultur og kafé.

I nærheten av Teie hovegård, fra parken. Til høyre kan man se kanalbroen mellom Nøtterøy og Tønsberg.

 

 

Gule roser i november.Kaldnes. Her var det aktiv verftsindustri tidligere. Nå er denne industrien nedlagt og området er tatt i bruk til andre formål. Støperiet skal få nytt liv som et hus der det skal foregå forskjellige kulturaktiviteter. Bildet er tatt fra nybrua i motlys på sen ettermiddagstid.

 

Her ser vi en del av Kaldnes brygge med Støperiet i bakgrunnen. Du lan lese og lære mer om Kaldnes brygge, den ny bydelen i Tønsberg, men fysisk på øya Nøtterøy, her.

En del av boligkomplekset i Kaldnes bydel. Ettertraktede, dyre og moderne boliger, sentralt beliggende og lettstelt for travle mennesker, men for dem som liker å bo i grønnere omgivelser med hage, er det neppe drømmeboligen. Det er nok med en blanding av nostalgisk vemod og fremtidsoptimisme at nøtlingene ser hvordan øya forandres, gammel kultur forsvinner og nye boligstrøk popper opp.

Her ser vi rester fra Kaldnes skipsindustri. Kaldnes mekaniske verksted har en lang og stolt historie, og hvis du er interessert i denne historien, kan du åpne denne lenken.

Beboerne på Kaldnes har kort veier over til Tønsberg, noe jeg lar dette og andre bilder illustrere. Her ser vi over mot Oseberg kulturhus i Tønsberg. Kulturhus og hotell i en og samme bygning, noe som er på til glede og ergelse. HER finner du en lenke til kulturhuset og jeg vil absolutt anbefale deg å klikke på den! Der ligger mange opplysninger. Du kan blant annet være med på en virtuell rundtur i bygningen, studere et billedgalleri og lese om Tønsberg by.


Tønsberg brygge sett fra Nøtterøysiden, fra Kaldnes, med flere av sine kjente serveringssteder. Vi skimter Slottsfjellet i bakgrunnen.

Her er vi på gangbrua mellom Tønsberg by og Kaldnes bygge på Nøtterøy .

Blikk på kanalen som skiller Nøtterøy fra Tønsberg. Gangbrua i forgrunnen. Her er trafikken adskillig mindre enn på den tett trafikkerte kanalbrua for biler.

Med denne soloppgangen av en blek novembersol over sundet mellom Nøtterøy og Tjøme, og med forventning om en anstundende vår, avslutter jeg noen av impresjonene mine fra november på Nøtterøy. Jeg håper at du likte å være med på turen. Nøtterøy er vakkert året rundt, og på senhøsten er det ingen trengsel, men fred og ro her.

Ditt neste reisemål er: HAFSLO (Sogn & Fj)

324 kommentar til “NIB – NØTTERØY – del II – November”

 1. VredensGnag februar 26, 2008 kl. 9:23 pm #

  Fra Knarberg skuer man over til selveste «Tjukkholmen» (Bjerkøy).

  Synes du gir et lite variert bilde (bokstavelig talt) av øya. Hva med Hjemseng? Tokenes? Tømmerholt? Borgheim? Arås? Hella? Vestskogen? Rosanes? Munkerekka? Ramdal? Teie hovedgård? Og hvorfor så mange bilder fra Kjøpmannskjær?

 2. VredensGnag februar 26, 2008 kl. 9:26 pm #

  Kjære vene; bakeriet er da ingen «institusjon!» 😮

  Bjønness, Østegaard, Gipø m.fl., derimot…

  Og NIB står for…?

 3. Katten_3 februar 26, 2008 kl. 9:27 pm #

  Tusen takk for nok en NIB. For en jobb du har gjort. Herved utdeles en tommel:)

 4. Starlett februar 26, 2008 kl. 9:29 pm #

  Denne kommentaren må sees som en slags fortsettelse av innlegget, for jeg må si at jeg er littegrann usikker på noen av bildene. Det er mulig at jeg kan ha blandet sammen noen av bildene fra traktene rundt Årøysund og Torød. Hvis noen lokalkjente ser feil, er jeg takknemlig for korreksjon så jeg kan rette det opp. Lileledes er jeg ikke helt sikker på hvilke øyer vi ser utenfor overalt.
  Forøvrig har jeg i dette innlegget valgt å legge mesteparten av informasjonen i LENKENE, slik at den som ønsker det, kan lese og se mer.

  Mange av lenkene er spennende og flotte, og de viser flere bilder. Eksempler på slike lenker er Veierland, Oseberg museum, Borgheim og Nina Nesje.
  For øvrig finnes også noen lenker med faktaopplysninger om Nøtterøy.
  Jeg fant ut at det ville føre for langt om jeg skulle skrive for mange fakta ned.
  Nå kan leseren selv velge hva hun eller han vil lese.

 5. Geir Olsen februar 26, 2008 kl. 9:29 pm #

  Dette er en farlig sport Starlett!

  Det blir nok langt på vei høst igjen før roen senker seg over Nøtterø igjen…:-)

 6. Starlett februar 26, 2008 kl. 9:43 pm #

  Hei VredensGnag, (morsomt nick på VGB :)) og velkommen på bloggen min!

  Jeg har laget et innlegg om Nøtterøy tidligere, Nøtterøy del I, og det kan du lese her

  http://www.vgb.no/897

  Som du vil se, er det mange bilder fra Borgheim i dette innlegget, og også fra Vestskogen.
  Disse to innleggene må sees på som en helhet.

  Teie hovedgård er med i dette innlegget, men ikke i forrige, og Årøysund, Skallestad og Torød er med her, men ikke i det forrige.

  Ja, jeg har nok ikke vært på hele øya. da måtte jeg ha laget mange flere Nøtterøyinnlegg, men kan hende kan jeg lage et nytt til sommeren med de stedene du etterlyser.

  Jeg var ikke på Nøtterøy primært for å fotografere, men hadde andre ting jeg skulle utrette der på kort tid. Jeg bor nemlig i Bodø og er altså ikke så lokalkjent som en som bor på Nøtterøy.
  Grunnen til at Kjøpmannskjær er overrepresentert, er simpelten at jeg bodde for det meste på Kjøpmannskjær de dagene jeg var på Nøtterøy.
  Jeg dro sørover med tog og hadde altså ikke egen bil med, og på Kjøpmannskjær og Knarberg kunne jeg fotografere uten å være avhengig av bil.
  De andre stedene måtte jeg ha bil og var avhengig av andre, og det måtte gjøres i en knapt tilmålt fritid.

  Jeg sier da også at dette er mine impresjoner fra Nøtterøy og jeg vet at jeg ikke har fotografert hele øya.

  Men ingen andre hadde laget NIB-innlegg fra Nøtterøy, så derfor gjorde jeg det selv om det ikke er bilder fra hvert sted.

  Kanskje får jeg bedre tid til sommeren. 🙂

  Det jeg lurer på, er om det er noen faktiske feil her.

 7. Inger Johanne februar 26, 2008 kl. 9:47 pm #

  En ny tommel fra meg, Starlett!!
  Du har gjort en strålende jobb :))

 8. Starlett februar 26, 2008 kl. 9:47 pm #

  Hella, Rosanes, Munkerekka og Ramdal er faktiske ukjente steder for meg, og jeg vet ikke hvor det ligger.
  Men jeg kan prøve å finne det ut og fotografere det i sommer eller vår, dersom du eller andre fra Nøtterøy ikke kommer meg i forkjøpet.
  Se på dette som en nordlendings forsøk på å vise det hun opplevde noen korte dager på Nøtterøy og som min hyllest til øya.

  Jeg vet ikke om du er nøtling selv?

 9. Starlett februar 26, 2008 kl. 10:00 pm #

  Ikke bokstavelig talt, nei. Jeg kan godt forandre det hvis du vil.
  Men jeg har forstått det slik at dette bakeriet betyr mye for nøtlingene og er et sted med egen sjel.
  Jeg må bare innrømme at Bjønness, Østegaard, Gipø er ukjente for meg.
  Nei, forresten, Bjønnes tror jeg at jeg har hørt om.
  Det er en instituasjon for lett demente, ikke sant?

  Ligger på en høyde i nærheten av Bergan. Jeg kjenner noen som har arbeidet der.

  NIB står for

  Norge i bilder

  Hvis du søker på NIB, skulle du kunne finne over hundre fotoreportasjer fra rundt om i landet fra mange ulike fotobloggere.
  Det finnes også et hovedarkiv der du kan finne alle.
  Dessverre har jeg ennå ikke laget lenke til det på bloggen min. En forsømmelse som jeg skal rette opp.

  Men mange andre NIB-fotografer har laget lenke, og om du klikker deg inn hos Argus, som er NIB-koordinator, finner du det helt sikkert.

  Gjennom hovedregisteret vil du finne mange flotte reportasjer fra omtrent tjue bloggere.

 10. Starlett februar 26, 2008 kl. 10:07 pm #

  Hei Katten 🙂

  Ser du at det er en katt på et bilde? Han heter Mio og bor sammen med to andre katter og en hund.

  Glad for at du likte innlegget.
  Og så må jeg si at jeg er veldig begeistret for innlegget ditt med bilder fra bondegårdsferie.
  Jeg kjente meg igjen og fikk nostalgiske opplevelser. Veldig flott var det! 🙂

 11. Starlett februar 26, 2008 kl. 10:48 pm #

  Hei Geir,
  NIB-innlegg må davel være noe av det ufarligste man kan poste?

  Jeg håper bare at alt er riktig her. Det er noen steder som jeg er littegrann usikker på.

  Og så plages jeg med nettforbindelsen og med *hmffff* Vista.

  Til våren kommer jeg og lager vårinnlegg fra Nøtterøy, og kanskje tar jeg meg en tur til Tjøme også, dersom du ikke har laget NB-innlegg innen den tid. 🙂

  Jeg kunne jo ha hatt dette som ferieinnlegg også, for jeg var på ferie. 🙂

 12. Asterixa februar 26, 2008 kl. 10:53 pm #

  Jeg synes dette var veldig fint. Likte særlig bildene fra Teie hovedgård. Jeg har vært borte fra bloggen, men i dag fornyet jeg lisensen. Så da var det artig at jeg fikk se nye fine bilder fra deg.
  Jeg gleder meg til å se bildene fra kulturhuset i Tønsberg.

 13. Starlett februar 26, 2008 kl. 10:58 pm #

  Tusen takk, Inger Johanne! 🙂

  Jeg setter alltid stor pris å å få anerkjennelse fra deg. Bildene dine er fantastisk flotte, og det siste NIB-innlegget ditt var utrolig fint.
  Jeg har mye å lære av deg.

 14. Viljen februar 26, 2008 kl. 10:58 pm #

  Ohoi, Nøtterøys «versjon» av Akerbrygge likte jeg:)
  Nøtterøy er jo knallvakkert! :O)

  Dette hadde mere hav i seg enn del 1, ikke..!?

  Fantastiske bilder!
  Hvofor blir noen store og noen mindre? Er det med vilje, eller blir det slik av seg selv?
  Det gjør det hvertfall mere livlig synes jeg, og de store er jo fabelaktige:))

  Jeg sier det sjeldent, men jeg gav deg tommel for denne! Just as you know, sugarpai;)

  Strålende!!

 15. Starlett februar 26, 2008 kl. 11:08 pm #

  Hei Asterixa,
  Ja,jeg har lagt merke til at du har vært borte en stund. Jeg har faktisk et innlegg liggende i kladd som er delvis inspirert av det siste innlegget du skrev, men jeg har ikke fått somlet meg til å poste det ennå.

  Jeg går ut fra at du med «lisensen» mener at du har vært her et halvt år?
  Spent på om du er kjent på Nøtterøy.

  Oseberg kulturhus er det nok delte meninger om. Det er børs og katedral i skjønn forening.

 16. Marit februar 26, 2008 kl. 11:13 pm #

  Toppbilder. Tenk at det er så fint i november.

 17. Sandri februar 26, 2008 kl. 11:18 pm #

  Denne har jeg ventet på Starlett. Og det som slår meg igjen er, at lyset i sør og i nord er SÅ forskjellig. Til tross for kystlinja og havet felles, skulle man tro det var ulike land lysmessig.

  Hyggelig å se noe av kystnorge i vinterhalvåret også. Det er nå vakkert uansett syns nå jeg!

  Takk for flott tur og fin NIB!! 🙂

 18. Starlett februar 26, 2008 kl. 11:22 pm #

  Ja, både Nøtterøy og Tønsberg har jo sin versjon av Aker brygge nå.
  På Nøtterøy er det ganske nytt. Kaldnes altså.
  Når man ikke kan drive industri der leger, er det jo flott at det kan benyttes til noe annet, og deter kke bare bligere der, en også restaurant, frisør og flere servicetilbud.
  Og mer kommer det nok til å bli, for det er ikke helt ferdig enå.

  Noen bilder er mer beskåret enn andre, og så ser bildene som står på høykant større ut enn de andre.
  Men jeg er enig med deg i at det skaper liv.

  Jeg er faktisk også mer fornøyd med dette innlegget enn med Nøtterøy I som ble litt mer rotete.

  Tusen takk for rosende ord og for tommel, Viljen! Setter stor pris på det. 🙂

 19. Asterixa februar 26, 2008 kl. 11:29 pm #

  #7
  Hvordan børs og katedral?
  Man betaler overalt på konserter og forestillinger. Jeg likte rundturen som jeg fant der.

 20. VredensGnag februar 26, 2008 kl. 11:34 pm #

  «En ettermiddag dro vi på tur til deler av øya der jeg var mindre kjent fra før. Her er vi på østsida , mellom Knarberg og Årøysund. Dette stedet heter Skallestad». Helt feil. Stedet heter Arås og er lokalisert ved Ulvø (hvor det er et mindre hestesenter».

  «Nøtling» vet jeg ikke hva er men jeg er født i Tønsberg, oppvokst på Nøtterøy og dermed en stolt nøttlending (som det heter), ja 🙂

 21. VredensGnag februar 26, 2008 kl. 11:36 pm #

  Småbåthavna kalles «Arås brygge» 😉

 22. Starlett februar 26, 2008 kl. 11:43 pm #

  Hei Marit,

  Ja, det er fint i november også, ikke sant?

 23. Geir Olsen februar 26, 2008 kl. 11:47 pm #

  # 5b:

  Ta turen du…:-)

  Jeg er ingen fotograf.

  Velkommen!

 24. LillePersille februar 26, 2008 kl. 11:47 pm #

  Bildene er så nydelige. Nattbildene og sola til slutt viser lyset på vår jord.
  Jeg har skiftet navn på bloggen.

 25. Starlett februar 26, 2008 kl. 11:58 pm #

  Hei Sandri,
  Ja,det tok sin tid før dette innlegget ble ferdig.
  Og det er virkelig sant at lyset i nord og sør er forskjellig.
  Både Nøtterøy og mitt hjemsted er jo kyskommuner,men likevel er karakteren helt ulik, både på grunn av lyset og på grunn av omgivelsene forøvrig.

  Men begge steder har sitt særpreg og sine kvaliteter.
  Vi lever jo i et land som er så vakkert og variabelt.

  Sånn sett er vi heldige.
  Jeg hadde håpet å lage et vinter-NIB fra Lofoten i år, men det lot seg dessverre ikke gjøre.
  Vinterlyset i Lofoten er unikt.

  Derfor komme mange kunstere dit fra hele verden for å male i mørketiden.
  Og derfor er det kunstskole der.

  Lofoten og Nøtterøy, begge øyer, begge ved havet, men en kolossal forskjell.

  Og begge steder – omtrent ALLE steder omkring i landet vårt har sin skjønnhet.

  Kanskje kommer det vårbilder fra meg fra Lofoten i stedet for vinterbilder.

  Veldig glad for at du likte NIB- en,
  Sandri! 🙂

 26. nalleballe februar 27, 2008 kl. 12:08 am #

  http://www.vgb.no/149

 27. Nordlandsmann februar 27, 2008 kl. 12:50 am #

  Du har laget en supert NIB-innlegg igjen.
  November er ikke så grå som mange vil ha det til.
  Det er masse lesestoff her for den som vil åpne lenkene og se. Det har jeg gjort og det anbefaler jeg gjerne til andre.
  Pleier du å lese lenkene som andre bloggere setter inn?
  Det er fint på Nøtterøy. Jeg har seilet i skjærgården i nærheten.
  Men Nordland er finere.
  Du har gjort en stor jobb og du skal få tommelen fra meg.
  Den fortjener du!:)

 28. - februar 27, 2008 kl. 12:54 am #

  Jeg synes du har for mange bilder. De sår hverandre i hjel. Du burde delt opp innlegget i flere deler.

 29. LivMarie februar 27, 2008 kl. 1:36 am #

  Trenger ikke å vite navnet på hver ei øy og hver plass. Det er nok å se på bildene. Jeg synes det er rart at blomstene står sånn i november. Nesten som at du jukser med datoene, eller så er det global oppvarming.
  Jeg kunne godt ha bodd på Aker brygge på Nøtterøy. Jeg orker ikke noen hage. Det er sikkert et sosialt og livlig boligfelt.

 30. Gullhjerte februar 27, 2008 kl. 2:25 am #

  Jeg liker ikke sånne moderne hus. De er kalde og stirrer med døde blikk, men det er ikke din skyld og bildene er fine.
  Asterixa forstår ikke at hotellet er en pengemaskin.

  #16 nalleballe
  Det er fotball. Jeg kan ikke se fotballer på bildene.Hva mener du?

 31. Starlett februar 27, 2008 kl. 8:34 am #

  Jeg tenkte på at det er hotell og kulturhus i en og samme bygning og at det ikke bare er positivt når det er slik.

 32. Starlett februar 27, 2008 kl. 8:45 am #

  Du er sikker på at det er Årås?
  De jeg var sammen med sa nemlig at det hette Skallestad. Men de er innflyttere på Nøtterøy, selv om de har bodd der minst de siste ti årene. Så de er nok ikke så lommekjent som ekte nøttlinger. 🙂

  Er det den eneste feilen her eller ser du flere?
  Er det ingen av stedene som heter Skallestad her?
  Jeg skal rette det når jeg har fått full klarhet.
  Veldig glad for de konstruktive innspillene.
  Jeg lærte dette med «nøttling» da jeg skrev det forrige innlegget, tror jeg, men jeg skal forandre på det også.

  Så du bor på Nøtterøy?
  Morsomt å se en ekte nøttlending her. 🙂

 33. Starlett februar 27, 2008 kl. 8:51 am #

  På hvilket bilde mener du? På det bildet der jeg skrev Skallestad?
  Hvis det er DET bildet du mener, skal jeg ordne det etter hvert.

 34. Liljerød februar 27, 2008 kl. 8:56 am #

  God morgen, Starlett.
  Gratulerer med nytt innlegg fra Nøtterøy!

  Kan du reise til Veierland en annen gang?
  Bjørneboe er en helt. Jeg elsker bøkene hans.
  Det var omtenksomt å vise til andres bilder fra Veierland, men det blir enda bedre hvis du fotograferer det selv.

 35. Liss februar 27, 2008 kl. 8:58 am #

  Jeg har kjørt over Vrengen hundrevis av ganger;)
  Du fanger Nøtterøy flott inn.

 36. Starlett februar 27, 2008 kl. 9:06 am #

  Takk skal du ha, Geir! 🙂

  Jeg er ganske godt kjent på Tjøme. Kjenner Mågerødveien godt, blant annet.

  Og jeg er stadig vekk på Nøtterøy. Har masse bilder fra Tjøme, men få digitale.
  Fikk ikke tid til å gå på fotojakt på Tjøme i høst.

  Jeg har ennå noen bilder jeg skal sende deg, for jeg sendte bare smakebiter fra Tverlandet.
  Minn meg på det, – og er det flere bilder frs Bodø-området du vil ha, så bare si fra.

  Bildene fra Tverlandet tok jeg ganske sent på kvelden, så jeg tror jeg skal ta en tur spesielt for å fotografere derfra på nytt.
  Det VAR riktig skole, ikke sant?

  (Sorry at dette ble litt utenfor Nøtterøy-emnet og litt internt mellom oss to, men DU vet jo hva jeg prater om her, og det er det viktigste i akkurat denne kommentaren.)

 37. Starlett februar 27, 2008 kl. 9:28 am #

  Ja, jeg ser at du har skiftet navn, LP.
  Jeg liker også de bildene du nevner. De er tatt grytidlig.
  Nå husker jeg ikke akkurat når det var, men nattbildene var tatt før soloppgang, og så tok jeg masse bilder av soloppgangen til eget bruk, der vi kan hvordan sola arbeidet seg oppover himmelen. En spennende serie.Mmen på bloggen fikk bare ett slikt bilde plass, siden dette er et NIB-innlegg og ikke et innlegg med morgenhimmel og kveldshimmel.

  Det får eventuelt komme på et annet innlegg en gang.
  Likte du de andre bildene?

  Ha en fin dag!

 38. Starlett februar 27, 2008 kl. 9:42 am #

  Jeg har avgitt min stemme.
  GJETT hvilket lag den gikk til? 😉

  Men hva synes du om bildene fra Nøtterøy?
  Er du kjent på de traktene?
  Kaldnes brygge kan kanskje være noe for deg når du er ferdig med studiene?

 39. Starlett februar 27, 2008 kl. 9:49 am #

  Tusen takk skal du ha!
  Jeg leser lenkene når det er innlegg som interesserer meg og når jeg tror at lenkene vil fortelle meg noe nytt.

  Vet ikke om folk leser lenker i NIB-innlegg.

  Håper det, for når vi finner fram lenker, bruker vi jo tid for å finne det vi vil dele med andre, og i dette innlegget ligger nesten all informasjon i lenkene.

 40. Starlett februar 27, 2008 kl. 10:02 am #

  Jeg har allerede delt Nøtterøy opp i to innlegg.
  Du kan jo bare konsentrere deg om bildene du liker og hoppe over de andre?
  Eller bruke tid og se på et og et bilde om gangen?

  Jeg vet det er mange bilder her.
  Derfor tok det lang tid å lage dette innlegget.

 41. Soletraveller februar 27, 2008 kl. 10:20 am #

  Fine bilder – igjen – fra Nøtterøy 😀

  Og igjen kjenner jeg et stikk for å aldri ha besøkt Veierland…det må gjøres noe med!

  Du kan godt kalle Nøtterø Bakeri for en institusjon. Jeg bruker ordet selv i ulike sammenhenger uten at det henspeiler på en ordentlig institusjon. Betydningen i denne forstand spiller jo på noe som er godt forankret, og det kan jeg trygt si at bakeriet er. 🙂

  Klem fra Vestskogen-jente 😉

 42. Asterixa februar 27, 2008 kl. 10:58 am #

  #11 Starlett
  Det forstår jeg, men det er bedre med kulturhus og hotell enn ikke noe kulturhus.
  Nøtterøy er en høyredreid kommune, en fin likevel.

 43. Kari februar 27, 2008 kl. 11:10 am #

  Jeg likte blomsterbildene og lyset i parken ved Teie. Veldig fint.

 44. Erta-Berta februar 27, 2008 kl. 11:33 am #

  Nydelige bilder og tekst, Kjempekoselig å være med rundt på Nøtterøy. Takk.
  Det var så mange vakkre bilder at jeg klarer ikke å plukke ut ett eneste, måtte vel kanskje være solbildene, siden jeg er en solelsker.:) Nydelig NIB. Her har du lagt ned mye arbeide, en Tommel verdt.
  Klem i dagen.

 45. Knut februar 27, 2008 kl. 11:46 am #

  Jeg synes det er synd at all skipsindustrien er lagt med og jappetida er kommet. Det fineste bildet var fra Bjerkø. Jeg har vært der. Du har fortjent tommelavtrykk.

 46. Afrodite februar 27, 2008 kl. 11:51 am #

  Jeg er bare så imponert! Dette er noe av det fineste du har laget, og tenk å få det så flott i november.

 47. - februar 27, 2008 kl. 12:28 pm #

  Jeg liker ikke NIB og NIB-bloggere. La fagfolk ta seg av fotograferingen!
  Hva er vitsen med en gjeng amatører som leker fotografer?
  Tøv, spør du meg.
  Bakeriet er skjevt og det andre bildet fra kanalen blasst.
  Finn dere noe annet å ta dere til, spør du meg.

 48. Gerd februar 27, 2008 kl. 12:40 pm #

  Toppinnlegg.
  Jeg kosa meg gjennom bildene.

  #26 Snakk om å være surmaget. Jeg synes dere skal være glad at dere har fine bilder her.

 49. MorHubro februar 27, 2008 kl. 12:50 pm #

  Starlett!

  Jeg svever og danser! Vi har fått en ny skiskytingsstjerne!

  http://www.vg.no/pub/

  Ole Einar Bjørndalen var ikke med.
  Jeg skal melde meg senere.
  Jeg har tenkepause fra forumet, men jeg besøker deg likevel.
  Jeg skal besøke noen andre senere i dag.
  Nå har jeg åpnet flere innlegg.
  Jeg skal besøke Breiflabben, Sandri, Dunkman, Milla, Viljen, Argus og noen flere.

  Du er flink.
  Min mann kommer fra en kystby ved Oslofjorden.

  Jeg er flink med bier. Jeg kan slynge honning. Bier er viktig for det økologiske system.
  Er det bier der du var?

 50. MorHubro februar 27, 2008 kl. 12:59 pm #

  #26 Anonym
  Jeg spør:
  Hvem er du?
  Hvorfor kan du ikke si hva du heter?
  Jeg tror du bare er misunnelig.
  Bildene til Starlett er meget vakre.
  Artemisia, Riskymor, Fotoboksen, Katten og Argus er også meget flinke, og det er enda flere, men jeg husker dem ikke akkurat nå.
  Argus er en sann drivkraft, og han er kommet tilbake til forumet.

  Nå må du slutte med beske oppgulp!
  Starlett, du skal få min høythengende tommel.
  Nå har jeg andre gjøremål.
  Er du blitt frisk?

  Du kan feire og juble over de norske skiskyttere!

 51. Sirenia/Konglo februar 27, 2008 kl. 1:15 pm #

  Det er helt sikkert mange som tror jeg er Anonym, men det vet mod at jeg ikke er. Denne Anonym terper dog på mye av det samme jeg mener, iallfall her, så kanskje mod kunne gjøre seg bryet å stenge henne/han ut også? Eller tjener det noen å la flokken tru det er meg?

  Ellers så visste jeg det vel, du har greid å trå på dørteskelen her ja. Vet ikke om jeg liker å få vårt halvferdige hus/arveoppgjør på blogg.

  Nedrum tilbrakte sine barndoms somre på øya, og Nerdumgården ligger fortsatt der. Det har jeg skrevet om et sted.

  http://www.vgb.no/597

 52. - februar 27, 2008 kl. 1:20 pm #

  #28 MorHubro

  NIBfotografene tar for stor plass.
  Jeg synes ikke at bloggere skulle få ubegrenset plass til bilder, spør du meg.

  Man kan se bilder overalt ellers. Det er min mening.
  Jeg har sett gjennom bildene, og et var bra. Bildet med de røde bærene. Det kunne stått alene uten alt annet.
  Jeg så ikke skiskyttere eller bier.

 53. Viljen februar 27, 2008 kl. 1:25 pm #

  #29 Anonym

  Hvordan er du tenker!? NIB tar for stor plass!?
  Hvor?
  Her inne?

  Det er få som blogger NIB!

  Du vet plassen de ta er på internett og ikke på hardiscen din!

  Men for all del… Styr heller unna NIB innlegg om bildene plager deg. For som du ser i kommentarfelt er de svært satt pris på!

 54. Lavina februar 27, 2008 kl. 1:28 pm #

  Tommelen opp i fra meg Starlett, nå har jeg kost meg i en time minst! Vakre bilder og Nøtterøy er et flott sted..

 55. MorHubro februar 27, 2008 kl. 1:39 pm #

  #29 Anonym

  Du trenger ikke å se på fotografier hvis du ikke liker dem.

  Jeg støtter Viljen og Lavina!
  De er meget gode bloggere, og Lavina har mange vakre dyrebilder på sin blogg!

 56. ARGUS37 februar 27, 2008 kl. 1:44 pm #

  # 19 Liv Marie

  Nå har vel ikke Starlett wsagt at alle bilder er tatt på høsten, men ellers er det en smal sak å sjekke når et bilde er tatt.

  Last det over til engen PC og legg det i ditt eget bildearkiv. Antagelig kan du der høyreklikke, velge «egenskaper»/Generell info og se datoen for eksponering. Ja, hvis du er veldig interessert altså!

 57. Sandri februar 27, 2008 kl. 1:45 pm #

  Ny titt! Jeg glemte jo å bemerke Steinerskolen bygd i skikkelig antroposofisk ånd ser det ut til. Selv om alle arkitekttegnede Steinerskoler er ulike, har de noe kjent over seg. Noe jeg blir glad av å se.

  Har lite med Nøtterøy å gjøre, men jeg måtte bare bemerke det :0

 58. Starlett februar 27, 2008 kl. 2:13 pm #

  Hei Konglo

  Jeg gjør et unntak fra regelen om å svare i kronologisk rekkefølge, og svarer derfor deg først.

  1. Jeg skjønner at du ikke er «Anonym», for han/hun skrev innlogget.
  Hvorfor vedkommende velger det, vet jeg ikke, for jeg er helt ufarlig og tåler å bli motsagt, og jeg forstår at ikke alle liker det samme.
  Men det er greit for meg.

  2.
  ——————
  så kanskje mod kunne gjøre seg bryet å stenge henne/han ut også? Eller tjener det noen å la flokken tru det er meg?
  ————
  Vel, jeg stengte deg ikke ute, som du ser.

  Han/hun har bare sagt sin mening, og det er fullt lovlig. Hvorfor skulle vedkommende stenges ute?

  Nå har jeg avkreftet overfor «flokken» at vedkommende er deg, siden du skriver uinnlogget.

  Men jeg skjønner ikke dette med «flokken», Konglo.

  Her og overalt ellers på blogg skriver enkeltindivider, spredt rundt omkring i landet, og som ikke kjenner hverandre.
  Det ER ikke slik at alle som kommenterer her eller på andre blogger er en slags «flokk» uten egen mening.

  Jeg for min del kjenner ingen av de som er her på tråden personlig, har aldri vært på bloggtreff og driver ingen manipulering av andre bloggere. Det kan du være helt trygg på.

  3.
  ————–
  Ellers så visste jeg det vel, du har greid å trå på dørteskelen her ja. Vet ikke om jeg liker å få vårt halvferdige hus/arveoppgjør på blogg.
  ———

  Jeg skjønner ikke hva du mener. Jeg har da ikke trått på noen dørterskel. Ja, det er mange hus her i innlegget, og det bor folk i husene, men jeg ER verken synsk eller tankeleser, og jeg kan ærlig talt ikke begripe at jeg skulle ha brakt dine eventuelle arveoppgjør på blogg.
  Jeg vet ingenting om dine arveoppgjør og dette innlegget handler IKKE om deg og ikke om dine oppgjør.
  Jeg fatter ikke hvordan du kan tro noe sånt.

  Men nå har du selv brakt et arveoppgjør som hittil var ukjent for meg inn på bloggen.

  Dette er en blogg om Nøtterøy og et forsøk på å vise øya i november.
  Det ER lov å lage NIB-innlegg fra Nøtterøy, Konglo.

  Ja, jeg skrev jo litt om Nerdrum der jeg hadde bilde av Bjerkø. Det lærte jeg av kommentarrekken i det forrige NIB-innlegget.

  Du må gjerne kommentere og gi meg saklig kritikk, påpeke om jeg har blandet stedsnavn, men du må ikke tillegge meg tanker jeg ikke kan ha eller motiver jeg ikke har.

  Det kan jo ikke bli sånn at folk på VGB blir redde for å fotografere på Nøtterøy eller blir redde for å kommentere Nøtterøy-innlegg fordi du bor der, Konglo.

  Det er meningsløst.

  Hvorfor liker du ikke NIB-innlegg?
  Det ligger betydelig arbeid bak slike innlegg, og jeg synes mange Nibbere lager praktfulle reportasjer.

 59. Starlett februar 27, 2008 kl. 2:20 pm #

  Jeg vil helst ha det korrekt, og når/hvis jeg blir helt sikker på dette med Skallestad og Årøysund skal jeg forandre det.

  Jeg kan umulig ha jukset med datoene siden jeg utmerket godt vet når jeg var på Nøtterøy.:)

  Men ETT bilde her, nemlig bildet fra tinghuset på Borgheim, er ikke tatt i november. Det er nemlig et bilde jeg har lånt fra Wikipedia og som jeg har opplyst om i innlegget.
  Jeg hadde ikke godt nok bilde selv.

  For øvrig finnes mange bilder og mange faktaopplysninger i lenkene.

 60. Starlett februar 27, 2008 kl. 2:33 pm #

  Smaken er forskjellig, Gullhjerte.
  Jeg trives best meg hage og landlige omgivelser, men jeg kan se at slike boliger kan være greie for unge par eller eldre mennesker som ikke liker hagestell og vil ha det lettvint.

  Jeg tror Asterixa har svart lenger ned i tråden.

 61. Marianne februar 27, 2008 kl. 2:39 pm #

  Du har tatt Nøtterøy på kornet og fanget det inn.

 62. Starlett februar 27, 2008 kl. 2:42 pm #

  God ettermiddag, Liljerød.
  Takk skal du ha!

  Jeg fikk ikke tid til å dra ut til Veierland da jeg var der i høst, men jeg utelukker ikke at jeg drar dit til sommeren.
  Da kan det godt hende at det kommer bilder fra meg på blogg.

  I mellomtiden ligger jo lenken med mange bilder der for alle som vil se.

  Jens Bjørneboe er en forfatter som har gitt meg veldig mye, så det er vi helt enige i.

  Aller best liker jeg trilogien.

 63. Bjørn februar 27, 2008 kl. 2:58 pm #

  Søk på Sesam kart for eksempel så vil du se at det er Arås brygge. H*n over her har helt rett og er tydeligvis lokalkjent.

  Du ber om råd fra «kjentfolk» og du får det også men er så nonsjalant at du ikke tar rådene til deg. Og opptrer selv som om du skulle være lokalkjent der. Hvorfor gjør du det og er så respektløs?

  Hilsen fra en som har bodd på Skallestad i fem år og har unger som går på Oserød (tidligere hhv. Bergan og Hårkollen) skole.

 64. Starlett februar 27, 2008 kl. 3:10 pm #

  Jeg vil gjerne få det riktig, men jeg er ikke riktig sikker på HVILKET bilde som er Årås brygge?

  jeg har ikke rettet det fordi jeg ikke forsto hvilket det var.
  Hvis du forklarer meg det skal jeg rette det.
  Jeg mener at jeg vil har innspill fra lokalkjente, for i området Torød – Årøysund er jeg usikker.
  De jeg var sammen med, sa de stedsnavnene jeg skrev, (de bor på Nøtterøy men er innflyttere), men hvis det er feil, vil jeg selvsagt rette det.

  Forklar meg bare hvilket/hvilke bilder det er.

 65. Starlett februar 27, 2008 kl. 3:16 pm #

  Tusen takk skal du ha! 🙂

 66. Smultron februar 27, 2008 kl. 3:18 pm #

  Koselige bilder fra Nøtterøy igjen, jeg er ofte på besøk der om somrene. Er ikke veldig lokalkjent, men kjente meg igjen på noen av bildene, de fra Teie, bl.a:)

  Så koselig at du hadde med bilder fra Steinerskolen, den er jeg godt kjent med!

  Flott jobba, Starlett, og jeg lengter alltid til sommeren når jeg ser bilder fra Nøtterøy:)

  Tommel!

 67. Starlett februar 27, 2008 kl. 3:26 pm #

  Nå har jeg rettet det bildet jeg tror du og Vredens Gnag mener. Jeg trodde det het Skallestad, men nå lærte jeg noe nytt. Det er fint. 🙂
  Er de andre bildene fra Årøysund og Skallestad riktige?

 68. Starlett februar 27, 2008 kl. 3:33 pm #

  Kjempeglad for så positiv tilbakemeldig fra deg, en ekte nøttlendig Soletraveller. 🙂

  (Er nøttlending eller er det nøtling? I min dialiekt ville jeg ha sagt Nøtterøyværing)

  Og jeg brukte ordet institusjon akkurat i samme mening som du.

  Bor du i Vestskogen?
  Der kommer jeg til å bli godt kjent etter hvert, for søsteren min er nettopp flyttet dit fra et annet sted på Nøtterøy.

  Klem TIL Vestskogen-jente. 🙂

 69. ARGUS37 februar 27, 2008 kl. 3:41 pm #

  Mange kjente steder her! Har nesten ikke tall på hvor mange ganger jeg har tøffet gjennom Vrengen og Årøysundet med snekka en vakker sommerdag.

  Egentlig burde jeg jo ha vært på Nøtterø med kamera selv, men nå har jo du gjort det. Men jeg blir jo litt fristet når man ser hvilken oppmerksomhet man får på Nøtterø-reportasjer. Kanskje jeg burde lage små «intim-reportasjer» fra «steder på Nøtterø». Sånne som begynner ved postkassa…

 70. Starlett februar 27, 2008 kl. 4:05 pm #

  Ja, de har vel ordfører fra Høyre, tror jeg.
  Absolutt bedre med kulturhus og hotell enn intet kulturhus, ja.

 71. Starlett februar 27, 2008 kl. 4:06 pm #

  Hei kari,
  Takk for trivelig tilbakemelding.
  Ja, jeg liker også disse bildene.

 72. Beate februar 27, 2008 kl. 4:08 pm #

  Kaldnes er en del av Tønsberg, men ellers et fint innlegg,

 73. Starlett februar 27, 2008 kl. 4:14 pm #

  Hei Erta-Berta

  Veldig trivelig å lese at du likte rundturen på Nøtterøy.
  Jeg er også svak for solbilder. Er glad i solen.
  Tusen takk for tommel og stor klem til deg! 🙂

 74. MorHubro februar 27, 2008 kl. 4:18 pm #

  Du kan fotografere så mye du vil i Oslo. Du kan godt fotografere så mye du vil i _mitt_ nabolag.
  Jeg vil føle meg _meget_ beæret!

  Min mann og jeg kan posere, for dere har sett meg på forumet og min mann er meget attraktiv.

 75. Starlett februar 27, 2008 kl. 4:32 pm #

  Ja, det er jo synd når industri blir lagt ned, men det skjer stadig omstillinger i næringslivet. Slik er det.

  Jappetid er det vel ikke , men jeg forstår hva du mener.

  Artig at du har vært på Bjerkø. kan hende har du vært på flere øyer i skjærgården.
  Takk for tommel! 🙂

 76. Starlett februar 27, 2008 kl. 4:38 pm #

  Tusen takk, Afrodite! 🙂
  Det var mange fine dager på Nøtterøy i november, så det er det naturen selv som har ordnet.

 77. Reidun februar 27, 2008 kl. 4:40 pm #

  Huset med brannstasjonen ser falleferdig ut. Det skulle ikke ha vært med.
  Det er mye annet du kunne velge .

 78. phenixmum februar 27, 2008 kl. 4:49 pm #

  Har hygget meg på tur med deg Starlett..pleier jo det.

  Du rusler og det gjør det godt å vandre sammen med deg….

  Blir ikke knust av om bakeriet er litt skjevt – de baker fortsatt herlige brød -og det er kanskje det viktigste for en baker og en bakeglad…

  gode klemmer i februarkvelden fra phenixmum

 79. Knut februar 27, 2008 kl. 4:56 pm #

  #27 til starlett

  Det er hvertfall stor forskjell på folk.

 80. Starlett februar 27, 2008 kl. 5:12 pm #

  Det er greit det, Anomym.
  Smaken er forskjellig, og vi kan ikke alle være profesjonelle.

  En amatør er en som elsker, kommer av samme stamme som amore, og jeg synes at det er flott at amatører kan få holde på med det vi liker og er glad i, enten det er musikk, sang, bilder, tegning eller hva som helst.
  VGB er vel strengt ikke for profesjonelle forfattere, kunstere eller fotografer?
  Blogg er ikke for profesjonelle, men en dynamisk hjemmeside der alle kan få lov å uttrykke seg.
  Selv ikke forfatterbloggen har bare profesjonelle forfattere.

  Joda, jeg må lære meg å rette opp bilder i billedbehandlingsprogram, men foreløpig får nå bare bakeriet være litt skjevt.

 81. Starlett februar 27, 2008 kl. 5:13 pm #

  Takk for fin tilbakemelding, Gerd! 🙂

 82. Starlett februar 27, 2008 kl. 5:23 pm #

  Jeg tror at jeg har fikset det nå og håper at teksten til de andre bildene er riktige.

 83. Starlett februar 27, 2008 kl. 5:29 pm #

  Gratulere med skiskytterne!
  Si meg, er du agent for dem?
  Jeg leser stadig at du skriver om dem så nå begynner jeg å lure veldig på om du egentlig er skiskytter. 😉

  Eller birøkter.

  Jeg så ingen bier, nei, og jeg vet ikke hvordan det er med bier på Nøtterøy.
  Kan hende vet noen lokalkjente det.

  Men jeg har da sett mange bier i mitt liv.
  Likevel: Slynging av honning overlater jeg til eksperter.
  Jeg liker ikke å bli stukket mer enn høyst nødvendig.
  En gang måtte jeg legges inn på et sykehus da vi var på tur nedover Europa fordi jeg ble så syk av et bistikk.
  Fikk masse serum og sprøyter, stivkrampevaksine og hva det nå var, og vi ble forsinket på turen.
  Så honningslynginga kan du få gjøre uten min bistand.

  Men honning i teen liker jeg godt.

  Fint at du stakk innom.
  Håper at du får tid og lyst til å være mer på VGB etterhvert.

 84. adolph februar 27, 2008 kl. 5:35 pm #

  Det er i alle fall tydelig at Nøterøy trenger en solid omgang «by»-renovasjon. Mye gammelt rask som bør erstattes med mer tidsriktig begyggelse ser jeg.

  I det minste burde folk som på død og liv skal bo i gammeldagse hus droppe parabolantenner.

  Men jeg likte lampene på den gangbroa.

 85. A_live februar 27, 2008 kl. 5:45 pm #

  That’s it!! Jeg flytter, NUH!! Nydelig å se på.. 🙂

  Stå på Starlett.. 🙂
  Tommel for dette..

 86. Soletraveller februar 27, 2008 kl. 5:47 pm #

  Jeg sier Nøttlending selv…

  Er vokst opp i Vestskogen. Foreldrene mine bor der ennå, men selv har jeg, via Larvik og Oslo nå bosatt meg i Tønsberg sentrum 🙂

 87. Rosenbusken februar 27, 2008 kl. 5:52 pm #

  Jeg har hygget meg med bildene. Jeg har sett godt på hvert bilde. De er fine. Jeg er mye ute i naturen så jeg liker naturbilder og blomsterbildene best. De frisker opp mellom alt det andre. Bildet med de røde frukete er også veldig fint.
  Jeg gleder meg til trærne får blader igjen.
  Nattbildene er noe for seg selv. Det hr du vært flink med.
  Du er mye flinkere med å fotografere enn du var i begynnelsen da jeg pleide å lese bloggen din.
  Solbildet er en kjempefin avslutning.

 88. - februar 27, 2008 kl. 5:56 pm #

  Alle snakker om hva de likte best. Jeg likte katten best, men katt finner du overalt.

 89. LillePersille februar 27, 2008 kl. 6:02 pm #

  #39 Sandri

  Man kan ikke ta feil av Steinerskolene. Der er vinklene fine og skjeve.
  De dyrker økologisk mat og har Vidaråsen.
  Jeg tror at Steinerskolene passer mer til barnas behov.
  I Steinerskolene må man vente til man har felt melketennene før man kan lære seg å lese, for det tar mye energi hvis man skal både lese og at de nye tennene skal gro fram.
  De underviser i pakt med barnas modning.
  Jeg tror det er det beste.

 90. Riskymor februar 27, 2008 kl. 6:46 pm #

  Hei Starlett

  Tommel opp for et flott NIB-innlegg igjen, takk og lov at du ikke lar deg stoppe av idiotiske kommentarer. Når jeg leser noen av disse må jeg bare le høyt, er det virkelig mulig……….

  Merkelig at noen lar seg engasjere så sterkt, hvorfor ikke bare hoppe over NIB-innleggene om de er så plagsomme.

  Synes du har gjort en flott jobb her, takk for turen!

 91. Starlett februar 27, 2008 kl. 7:10 pm #

  Tusen takk, MorHubro!

  Jeg ser at du nevner noen NIB-bloggere ,og jeg er enig med deg at de lager flotte NIB-innlegg.
  Jeg holder på å lage en liste der jeg har som mål å få alle NIB-bloggerne inn.
  Den er nederst til venstre på bloggen min.
  Fremdeles har jeg noen igjen, men jeg håper at lista kan bli komplett.
  Jeg er ikke helt i form ennå, men absolutt bedre.

  Glad at du jubler for skiskytterne. 😉

 92. Starlett februar 27, 2008 kl. 7:28 pm #

  Sirenia, VÆR så snill å tro meg:

  Jeg tenkte IKKE på deg da jeg laget dette innlegget med omtrent 70 bilder.

  Jeg vet IKKE at jeg har lagt ut bilder av huset ditt, som jeg har sett at du har skrevet et annet sted på et annen bloggportal i tillegg til å antyde det her.

  Jeg vet IKKE hvor de forskjellige bloggere bor.
  En blogger er en blogger for meg, og du er for meg henholdsvis Sirenia, Konglomeraten og Rutten.
  Jeg spekulerer IKKE i hva bloggere holder på med i RL.

  Jeg visste IKKE om noe arveoppgjør.

  Jeg har INGEN skjulte motiver med dette innlegget, verken overfor deg eller andre beboere på Nøtterøy.

  Hvis du kunne tro meg på mitt ord som er SANNHETEN, ville du få det bedre.

  Og jeg må si at det er veldig lite morsomt å bli mistenkeliggjort på en slik måte.

  Jeg har etter beste evne prøvd å lage to innlegg om Nøtterøy, der jeg ofte er og som jeg liker godt, akkurat som jeg har laget 20 andre NIB-innlegg.

  Jeg har altså laget 22 NIB-innlegg.
  MANGE timers arbeid.

  Her er mange bygninger på disse 22 innleggene, men INGEN på noen andre steder jeg har vært, har så mye som antydet at mine motiver for NIB-innleggene skulle være noe annet enn å vise et sted og mangfoldet der.

  Av en grunn som jeg ikke forstår, har du tydeligvis mye mot meg og tillegger meg veldig mange egenskaper jeg ikke har.
  Ikke bare gjør du det for deg selv, men også på blogg.

  JEG vet at du skriver usant om meg, og jeg håper at folk kan tenke selv og forstå det.

  Hvorfor ikke begrave denne ufruktbare stridsøksa?
  Jeg har ALDRI skrevet noe innlegg med brodd mot deg, og det er BARE på min egen blogg jeg motsier deg. Ellers lar jeg alle anklagene dine stå uimotsagt.
  Bortsett fra da du insinuerte at jeg skulle ha sådd tvil om en annen bloggers identitet.

  Ser du virkelig ingen fine bilder her?

  Jeg synes det er veldig synd, Sirenia.

  Jeg har ingen interesse av å gjøre deg noe vondt, og jeg kjenner deg ikke.

  Vi har vel alle våre ting i RL. Jeg har valgt å ikke skrive om mitt personlige liv. Men det betyr ikke at jeg ikke har følelser og også mine sorger i blant, jeg også.
  Men det hører til mitt privatliv og ikke i det offentlige rom.

  Tenk om vi kunne føre en dialog på blogg på en vanlig måte, være uenige i sak, men ikke gå på person?

  Hadde ikke det vært mye bedre?

 93. Starlett februar 27, 2008 kl. 7:31 pm #

  Jeg har lest det og notert det.
  Fint at du likte ETT bilde, i alle fall. 🙂

  Nei, her er det ingen skiskyttere eller bier.
  Det har du helt rett i.

 94. Starlett februar 27, 2008 kl. 7:42 pm #

  Hehehe…

  Nei, hvis vi skulle ha hatt alle innleggene og kommentarene fra hele VGB-portalen på harddiskene våre, ville vi trengt MANGE kraftige harddisker, ja jeg tror det hadde vært behov for et helt hus, eller kanske enda mer. 😉

 95. Anders februar 27, 2008 kl. 7:44 pm #

  Super fint. NIB er kult.

 96. Starlett februar 27, 2008 kl. 7:51 pm #

  Hei Lavina,

  Tusen takk! Jeg ble veldig glad for kommentaren din. Det er så godt å få så fin respons, Lavina.
  Ja, det er flott på Nøtterøy.
  Jeg hørte på radioen at det var fint vær i Tromsø i dag, med et par minusgrader og sol.

  Her er det mildvær, men snø og deilig.
  Jeg håper at du har det fint i Troms.

  Det er godt at vi i nord også kan se fram mot vår snart.
  Klem til deg, Lavina. 🙂

 97. Starlett februar 27, 2008 kl. 7:55 pm #

  Ja, både Viljen og Lavina har flotte blogger.
  Det er jeg enig med deg i.
  Og Lavina har flere kjempefine NIB-innlegg og andre fotoinnlegg.

  Du så dyrebildene?
  Ja, de er flotte.
  Jeg beundrer folk som kan fotografere dyr. Nesten alle dyrebildene mine blir mislykket.
  Vet ikke hva jeg gjør feil.

 98. Starlett februar 27, 2008 kl. 8:05 pm #

  Ja, det er sant, men det forusetter at kameraet er riktig innstilt, og det var ikke mitt kamera.

  Jeg tror det viser 2006 eller noe sånt.
  Må prøve å lære meg å stille det riktig inn.
  HUFF, denne teknologien! 😉

 99. Starlett februar 27, 2008 kl. 8:36 pm #

  Ja, det er sant.
  Har du vært i Järna noen gang?
  Der ser du mange hus i den typiske antroposofiske ånd. Det ligger en mening bak arkitekturen som du jo vet.

  Jo, jeg synes det har mye med Nøtterøy å gjøre, for Steinerskolen er jo et kjent innslag der.

  Det er Steinerskolen for hele Vestfold fylke.
  Bra du bemerket det. 🙂

  Jeg tror du er den første som har omtalt Steinerskolen i dette innlegget.

  Jeg kjenner jo litt til Steinerskolen på Nøtterøy.

 100. Asterixa februar 27, 2008 kl. 8:41 pm #

  #33Sirenia/Konglo

  Jeg hører ikke med i noen flokk. Det er en fornærmelse.

  #33.5 Starlett

  Jeg synes du har svart klart og tålmodig.

  Steinerskolen har jeg ikke særlig sans for. Det har vørt mye avisskriverier om mobbing i det siste.
  Så er de overtroiske i tillegg.

 101. grethe56 februar 27, 2008 kl. 9:27 pm #

  takk ;)) tommel ;))

 102. Sandri februar 27, 2008 kl. 10:08 pm #

  #54 LillePersille

  Ja, jeg har sans for Steinerskolen. har gått der selv og min eldste gikk der mesteparten av grunnskolen. Men det er ikke alt de gjør som er like greit for alle, så det er nok en skole for de som bevisst velger det ja 🙂

  Skulle gjerne, veldig gjerne hatt et antroposofisk hus jeg for min del 😉

  #56 Asterixa

  Kan ikke dy meg, men skal påstå at totalt sett har Steinerskolene slitt med veldig lite mobbing. Tvert imot har de tatt imot utallige barn fra andre skoler hvor de har blitt mobbet. De såkalt vanskelige barna har Steinerskolene tatt imot bestandig.

  Det er alltid trist når voksne mister hodet og mishandler barn. Jeg tenker de rydder opp i det.

 103. Starlett februar 27, 2008 kl. 11:18 pm #

  Takk skal du ha, Marianne!

 104. Starlett februar 27, 2008 kl. 11:27 pm #

  Hei Smultron, så fint at du likte Nøtterøybildene mine. Jeg var ikke klar over at du pleide å være på besøk der om somrene.

  Ja, Steineskolen er koselig. Jeg er også ganske godt kjent med den. 🙂

 105. Starlett februar 27, 2008 kl. 11:37 pm #

  Så du er virkelig så lokalkjent her?
  Ja, jeg husker at du og Breiflabben skrev om en idyll i skjærgården utenfor Nøtterøy.

  Du bor jo så nær at du kan ta mange bilder fra Nøtterøy, Tjøme og Tønsberg til sommeren. 🙂

 106. Starlett februar 28, 2008 kl. 12:01 am #

  Ja, jeg vet det og det står i innlegget.
  Men glad du likevel likte innlegget.

 107. Starlett februar 28, 2008 kl. 12:04 am #

  Takk for det generøse tilbudet, MorHubro!
  Jeg tviler ikke på at det ville blitt et veldig fint bilde.:)

 108. Starlett februar 28, 2008 kl. 12:06 am #

  Det er ingen brannstasjon, men et lite hus som står ved en brygge og med sor parkeringsplass rundt seg.
  På den parkeringsplassen kan man bare parkere med brannbiler, slik jeg tolket skiltet.

  Men jeg vet ikke hva som var så brennbart akkurat der.

  Ja, jeg hadde mange bilder å velge i.

 109. Starlett februar 28, 2008 kl. 12:09 am #

  Tusen takk for koselig kommentar, phenixmum!
  Jeg setter stor pris på det.
  Og ja, brødene blir like gode og det er det viktigste.
  Nystekte, hjemmebakte brød, – nam, nam… 🙂

 110. Starlett februar 28, 2008 kl. 12:11 am #

  Jo, det er det vel. Vi er jo alle forskjellige individer.

 111. Starlett februar 28, 2008 kl. 12:16 am #

  Jeg vet at du har veldig stor greie på design og arkitektur, adolph, men jeg trodde at det var mest interiørakitektur og innendørs design?

  Jeg synes at gamle hus er fine når de er velstelte.
  Men når de står og forfaller, som et par våningshus i nærheten av Bodø, er det ikke fint.
  Da er det best å rive.

  Jeg visse ikke at det var noen parabolantenner her i innlegget og har ikke sett dem, men når du sier det, er det sikkert sant.

  Nybrua mellom Kaldnes og Tønsberg er kjempetøff! 🙂

 112. Starlett februar 28, 2008 kl. 12:18 am #

  Hei A_live og velkommen på bloggen min!
  Hyggelig å se deg her.

  Flott at du likte bildene.
  Og tusen takk for tommel! 🙂

 113. nalleballe februar 28, 2008 kl. 12:18 am #

  Det er helt sikkert flott på Nøtterøy på sommerstid! Båtliv, strandliv, varmt og sval vind. November er ikke «Nøtterøy-måneden».

  Mye rare skygger på bildene, synes jeg. Til dels skyldes det nok kameraet som ikke fanger opp nok dagslys. Eller kanskje er det bare november…

 114. Starlett februar 28, 2008 kl. 12:21 am #

  Tønsberg er jo en veldig trivelig by, og når du har fått med deg både Vestskogen og Tønsberg, i tilleg til Larvik og Oslo, har du jo fått med deg mye.
  I tillegg til reisene dine. 🙂

  Spennende reportasje du har på bloggen nå.

 115. Starlett februar 28, 2008 kl. 12:23 am #

  Hei Rosenbusken.

  Takk for ditt inntrykk av innlegget!
  Artig å se deg igjen. 🙂

 116. Perlemamma februar 28, 2008 kl. 12:32 am #

  Hei igjen, Starlett, endelig kom del 2 som jeg har gledet meg til:-)

  Ergerlig at jeg ikke skal på jobb på mange dager nå, ellers skulle jeg fått proffsvar fra kjentfolk på det du lurer på! Men jeg har et par foreløpige småkommentarer, så kommer jeg sikkert innom seinere også…

  Jeg er i alle fall sikker på at det heter Arås brygge og ikke Årås, som en eller annen også kommenterte over (gjelder bilde nr.19). Jeg skal ikke banne på at området rundt Arås brygge (der de neste bildene er fra) ikke heter Skallestad, men jeg har ikke hørt navnet brukt om dette området. Jeg har inntrykk av at Skallestad ligger lenger nordover, mot Bergan, ca rundt Menybutikken. (Men sannsynligvis kan de som bor rundt Ulvø/Arås ha poststed Skallestad.)
  De bildene du har skrevet Årøysund på, stemmer.

  #1 nevnte Hella og Rosanes, det er fine steder som du må besøke neste gang du kommer til oss! Hella er historisk grunn, med bl.a hauger fra bronsealder. Googla litt, og fant bl.a dette:
  http://www.midgardsen
  Her er det faktisk et kart, ser jeg, der du også kan se Skallestad som jeg nevnte over (så da har jeg kanskje rett..). Det går en kjempeflott kyststi sørover fra Hella, du kan gå rundt en stor del av øya.
  Veierland er nok også et must for sånne som deg, så dit må du komme deg neste gang. Tipper du finner mange fine motiver der! Veldig idyllisk. Men pass deg for flått…
  Bildene 25-29 er fra Torødstranda som er helt super for oss som har både små og litt større barn. Oversiktlig når småtasser plasker i vannkanten samtidig som de store kan stupe og herje ikke langt unna, kjekt for hønemammaer (perlehønemamma, hehe), altså.

  #19 skrev: «Jeg synes det er rart at blomstene står sånn i november. Nesten som at du jukser med datoene, eller så er det global oppvarming.» Jeg tror ikke hun mener at du jukser, men at det er underlige fenomener.

  Bilde nr.69(?-eller kom jeg ut av det…) mener jeg er fra Scanrope, en bedrift som lager stålkabler, og som jeg tror gjør det bra, altså langt fra nedlagt. Det lå en «reperbane» (eller hva det heter) der tidligere, hvor de lagde tau osv.

  Og ja, det heter nok nøttlending… For øvrig sier gode gamle innfødte nøttlendinger ikke Nøtterøy, men Nøtterø. Der skal man ikke legge seg ut i diskusjon, nei:-)

  Det er veldig morsomt å se så fine bilder av steder der en er hver eneste dag, jeg føler meg jo litt smigret over at det regnes som interessante motiver. Man ser liksom litt annerledes på nabolaget sitt når noen har giddet å ta så flotte bilder der… Jeg bor forresten bare et steinkast fra bakeriet, så jeg er «nesten» med på bildene:-)

  Min favoritt er likevel bilde nr 2 fra byfjorden. Det er nok minner som slår inn, om lune sommerkvelder med en utepils på brygga, med høy klar himmel og en solnedgang som gir det blanke vannet sølvskjær:-)
  Heia sommeren, sier nå jeg! Har for øvrig fått mine første blåveiser (blomsten, altså) i år, av en av mine søte elever.

  Tusen takk for turen, Starlett! Kommer innom igjen seinere…

 117. adolph februar 28, 2008 kl. 1:04 am #

  Bilde ca 14 har en grå parabol på hjørnet, skal du bo i et slikt hus bør du gå for en antenne som er hvit… faktisk.

  Og hvis jeg med det griper inn i et overnevnt arveoppgjør så er det en ren tilfeldighet, jeg vet ikke hvilke hus gud og hvermann slåss om på Nøtterøy, døgnet har bare 24 timer. Det er grenser for hva man skal sette seg inn i.

 118. Gullhjerte februar 28, 2008 kl. 2:18 am #

  #59 Sandri
  Jeg tror at Steinerkolene er de beste. De har åndelige dimensjoner og dykker ned i menneskesjelen. De tror på Østens sannhet om mange liv.

 119. adolph februar 28, 2008 kl. 2:21 am #

  Steinerskolen er Bullshit med sor B.

 120. - februar 28, 2008 kl. 3:45 am #

  Heisan:)

  Ikke bry deg om sure og tullete kommentarer. Virker jo som enkelte glemmer at det her er snakk om en bloggside og ikke et dokument laget av det offentlige…
  Men..siden det virker som du er oppsatt på å få det hele korrekt, kan jeg opplyse om at du misbruker ordet «ekte nøttlending»…
  For å inneha denne «tittelen» skal man være 3. generasjons nøttlending 😉
  Ta ellers kontakt når det blir aktuelt å fotografere en del av Nøtterøy kommune som du nesten ikke har vært inne på enda – nemlig alle våre idylliske øyer ute i skjærgården 😉
  Lykke til – og takk for mange fine bilder 🙂

  Klem
  Nøtterøyjente 😉

 121. nøtterøyjente februar 28, 2008 kl. 6:05 am #

  HJELP!!!
  Drev og surfet på nettet angående scrapbooking da jeg forvillet meg inn hit. Så på bildene og skrev for ca 2-3 timer siden en liten kommentar angående «ekte nøttlending»… Må innrømme at jeg var ganske overrasket over hvor voldsomt engasjert enkelte var her… Bestemte meg så for å gå inn på del Nøtterøy del 1 også… Maken til «hatsk» stemning skal en lete lenge etter… Ble nysgjerrig på denne «innbarkede» nøttlendingen og gikk inn på forfatterbloggen.. Så til min glede at hun hadde gjort et eget innslag fra den nydelige øya vår. Mange fine bilder der også, men…

  Kjære Starlet!
  Du har blitt kritisert for å være ustrukturert og feilinformerende angående din beskrivelse av øya vår. Litt feilinformasjon var det, men det var kun LITT…

  Jeg gikk som sagt inn på bloggen til den som har kritisert deg mest, og stor var skuffelsen da bildene der stort sett ble kommentert med «østover, vestover osv..» Det å kommentere at en søplekasse ikke er ferdig (noe som fremgikk tydelig av bildet) er for meg kun irriterende informasjon.

  Her følger kopi for å illustrere…
  For at det skal være enklere å lese har jeg valgt å utøve det som etter min mening har noen som helst informasjonsverdi…

  http://www.forfatterb
  lørdag 2. februar 2008
  Nøtterøy – Nøysom gammel Kystkultur oversvømmes av ny Foretaksom
  Med blussende kinn, blanke øyne og frisk sjøluft i nesen, inviterer jeg dere med på rusletur langs kyststien vår, endel av den da. Den gamle hevdvunne, ikke innlagt i den kommunale kyststien.
  Da jeg en gang for en stund siden akket meg over trangboddhet og trangsynthet, ble jeg tatt med på tur som endret både synsvinkel og perspektiv for en stund.
  Trengsel kan føre til aggresjon pga av misunnelse og misnøye, ulikhet og maktkamp. Men, det kan også føre til oppfinnsomme løsninger, godt naboskap og samarbeid til felles beste. Den lille rusleturen i sør på øya, sier ikke noe om innholdet bak fasadene, det må vi bruke fantasien på.
  Slik begynner altså hennes beskrivelse av Nøtterøy. Følgende kommentarer er lagt til bildene… :
  Store blomsterstamper gir forsiktig hentydning om privat område.
  Østover går stien forbi en flott kastanje som lener seg sørover mot sjøen.
  Kastanjene lå fortsatt igjen fra høsten som var, fortsatt blanke og fete.
  Låsbare kasser til privat utstyr, utepeiser og terasser til solsenger, og midt i det hele, stien.
  Det er trangt mellom fjellet og hyttene, og kloke av skade er vinduene forsterket vinterstid.
  Mellom vintergrønne planter og skiferheller rusler vi videre, mye i skyggen mellom hyttene og fjellet
  En flokk ender fikk meg til å trå litt vel nære private områder, men sannelig ikke lett å skille.
  Gammelt og nybygging i skjønn forening, særlig utfylling og store terasser er nybygg.
  En liten titt vestover igjen, solen synker stadig lavere i vest.
  Her må vi snike oss inntil fjellet, tett tett, vanskelig å passere noen her.
  Trangt, skyggefullt og mørkt går stien videre.
  Her har en oppfinnsom herremann funnet ut at han skal dekke igjen gløttet av sjø med søppelkasse, nesten to meter høy, den er enda ikke ferdig.
  Godt skjermet bak gjerder og levegger, har de funnet sine paradis, på øya vår.
  Her er det nylaget terasse og nysådd plen, kommer snart buskene tro?
  Vrengen i sør, i glødende ettermiddagssol, her møter strømmer fra øst, strømmer fra vest og lager spennende virvler.
  Helt nytt gjerde skjermer for innsyn, og stenger for utsyn mot sjøen…minst to meter høyt og tett.
  Her bor det flinke folk som bygger terassen sin, ca. 50cm til stien er lagt inn, gode mennesker.
  Her blir det folksomt i sommersola snart, sommerturister og kyststi i skjønn forening.
  Langt derute ser vi havet og Mågerø.
  Det åpner seg derute i øst, havet, sørsida av øya er lang og bred.
  Vrengenbrua i solreflekser, vakkert, vakkert. Sikkert noen som gleder seg til våren og sommeren nå.
  Blikket måtte østover igjen, jeg møtte jo folk på turen må vite, med hund til og med.
  Dere får tilgi dårlig utvelgelse, her kommer nesten rubb og rake. Jeg er nå på vei vestover igjen.
  Sjarmerende perle, og gammelt vil jeg tro, se stenarbeidene
  Vanskelig å tro at slikt er godkjent, men, men. Sammen med rekkverk og hindringer som forteller sitt tydelige språk.
  Mye foretaksomhet her, flinke, flinke murere og snekkere og malere. Det er pent og vedlikeholdt overalt.
  Men her må det da være ulovlig stengt videre vestover…
  Naturens eget stengsel, tornekratt og steiner lenger framme, må nå kikke jeg…
  Litt lekent hoppe fra sten til sten, er jo morsomt!
  Men, se det var jo stien allikevel…hehe..her har nok mange, mange snudd…
  Flaggstenger kunne utvide eindomsretten før utmark mange steder, så her også?
  Og her, endelig synet av strand og sand! Varmedressen holdt på å bli revet av, for sjøen fristet veldig, men…det er jo bare mars.
  Her bor det folk, og stien opp er privat. Den som prøver seg der, blir advart med et lite skilt.
  Mer strand, badestrand, er det lov til å bade der tro?
  Det var lite fiskeskøyter å se, annet i vinduet på sjøbua. Men der tøffet de i rekke og rad.
  Og her var det faktisk søppel og rekved, og kanskje skjulte skatter!
  Joda, både pimpestein og rare treformer fant jeg, heldige meg. En skikkelig rar, som dere kan få se siden…
  Her var det nesten umulig og ikke bli våt, men kyststien kunne rusles litt lenger opp.Og her er det en sulten slange som vil ete opp en annen slange, hva slags mon tro?
  Mågerø verft sørpå, båthavner og gammel og ny bebyggelse på Tjøme.
  Et siste blikk ut mot havet derute, og fristende horisonter. Sjarmerende idyll, eller sjenerende trengsel? Sjarmerende idyll i dag i hvertfall, jeg var der nesten alene, men bare nesten.
  Skrevet av Sirenia, 11:35 [ Kommentarer [13]
  ]

  Mitt poeng med det hele er kun å si:
  Som nøtterøyjente er det nesten litt trist å finne billedreportasjen til en bodøværing langt mer interessant enn hva jeg så hos en «innbarka nøttlending».

  Men hva vet vel jeg… Min far har kun klart å spore familien vår her på Nøtterøy tilbake til 1500-tallet, så jeg har vel ikke noe jeg skulle ha sagt… (Nevnes kun siden det virket å være av betydning)

  Til deg Konglo, jeg vet ikke om du er klar over hvor hatsk du virker… synd at du tror det er en slags klan som vil ta deg.. Jeg har som sagt aldri vært inne her før, men jeg reagerer kraftig på din negative væremåte…
  Det er trist at du oppfører deg slik. Leste en del av det andre du har skrevet, og det er ingen tvil om at du er intelligent, om kanskje ikke på det emosjonelle nivået. Bruk heller energien din på å skrive selv enn å kritisere andre så til de grader – du skriver virkelig godt i mange sammenheng!

  Ellers har jeg ikke tenkt til å begynne noen ny hobby som blogger, men lykke til alle sammen her – og takk for flotte bilder!

  Velger å avslutte men noen strofer fra en av våre håndballsanger;

  «Hvor er det herligste sted på jorden? Midt ut’ i havet i Oslofjorden – navnet det er Nøtterøy…» 😉

 122. - februar 28, 2008 kl. 6:46 am #

  rettelse: så at jeg hadde skrevet feil – «Hvor er det herligste sted på jorden – midt uti gapet i Oslofjorden – navnet det er Nøtterøy…» Beklager.

  Ellers så mener nå jeg at Vredens Gang har gitt deg feilinfo. Stedet blir omtalt som Arås (små)båthavn, mens selve brygga er Arås brygge.Alle de tre bildene er fra Arås.. Det første der du skimter Ulvø i bakgrunden, så følger Bjerkøsundet med Bjerkø til venstre på bildet og glimt fra Sparønningen lenger ut til høyre.. Deretter selve båthavna Arås..
  Den «lune bukta» er «Torødstrand» (Ikke langt unna har Fredriksen «sommerhytta» si..)

 123. Sandri februar 28, 2008 kl. 7:33 am #

  #63 Gullhjerte

  Liten rettelse, antroposofene tror på de tingene. De er ikke en del av skolen 😉

  #64 adolph

  Snakk om noe du har greie på du mannen!

 124. Artemisisa februar 28, 2008 kl. 9:37 am #

  Hei Starlett!
  Takk for fint NIB-inlegg fra vakre Nøtterøy. Siste del av reportasjen var mest interressant, med Teie gård, kunstgalleri, Steinerskole, Kaldnes..etc..Det forteller om livet på Nøtterøy.
  Kaldnes var nesten helt likt Nedre Elvehavn i Trondheim.

  Ha en fin dag!

 125. Starlett februar 28, 2008 kl. 1:06 pm #

  Katten er veldig fin. Han heter Mio.
  Men er bilde bare med en katt ville ikke bli et helt NIB, ville det vel?

 126. Starlett februar 28, 2008 kl. 2:02 pm #

  Steinerskolens pedagogikk er interessant, og jeg ser mye bra i den. Og noen problemer som enkelte Steinerskoler sliter med, ser jeg også.
  En alternativ pedagogikk som passer godt for noen.

 127. Starlett februar 28, 2008 kl. 2:11 pm #

  Hei Riskymor:)

  Tusen takk for tommel og fin tilbakemelding!

  Vi har yrtingsfrihet i Norge.

  Noen viser Muhammedkarikaturer med bombe i turbanen på blogg, og ingen reagerer.

  (Heldigvis ingen trusler av _den_ grunn)

  Jeg får mye MER kritikk enn dem fordi jeg viser landsskapsbilder fra Nøtterøy, og blir æreskjelt og forsøkt fratatt troverdighet på andre bloggportaler. Jeg blir DISKUTERT på ANDRE bloggportaler på grunn av mine NIB-innlegg fra Nøtterøy på VGB!

  Det er virkelig et stort paradoks, – men jeg lar meg ikke stoppe av det.

  Ytringsfriheten må også gjelde NIB-fotografer!

  Takk for støtten, Riskymor!
  Det varmer stort. 🙂

  Jeg setter jo så utrolig stor pris på begge bloggene dine, både om den fine ragdollen og om reiser og foto.

  Lurer på om jeg skal få Ragdoll, jeg også.

  Jeg vet ikke om den er veldig annerledes enn skogskatter.

 128. Åshild februar 28, 2008 kl. 2:18 pm #

  Jeg synes at bildene er kjempefine. Blås i hva noen sier!
  Det er veldig fint i oktober og november på Nøtterøy.
  Jeg liker Kjøpmannskjær og Vrengen best for jeg kjenner noen som bor på Tjøme.

 129. Anne februar 28, 2008 kl. 8:28 pm #

  Jeg synes at du har fått mye ut av november på Nøtterøy. Det er en grå og trist måned med mye tåke og lite lys men her stråler bildene mot leseren.

 130. MorHubro februar 28, 2008 kl. 9:44 pm #

  Starlett

  Jeg har sagt til Pleym at du, Sandri, Artemisia, adolph, Dunkman eller andre kloke, modige og høflige bloggere kan skrive om hans tema og overvåking.
  Han utfordret _meg_ , men jeg har permisjon fra forumet.
  Jeg besøker bare noen høflige, _modige_ og kloke bloggere.

  Jeg har funnet noen nye _meget_ gode NIB-bloggere. Dem skal jeg besøke.
  Ikke alle som skriver nibber, men de som oppfyller _mine_ kriterier!

 131. nalleballe februar 28, 2008 kl. 9:54 pm #

  #66

  Den eks-bloggeren du omtaler som hatsk har blitt stengt ute fra bloggen tre ganger med tre nick, og vi som fortsatt blogger risikerer utestengelse om vi blander oss inn i intriger og krangling omkring denne eksil-bloggeren:
  http://www.vgb.no/1/p

  Kan du ikke skrive hva som var LITT feil? Det vil i så fall være konstruktivt!

 132. MorHubro februar 28, 2008 kl. 9:55 pm #

  Nøtterøyjente, Perlemamma og Riskymor er meget kloke.

  Viljen og Sandri og menge flere også!

  Katten, Artemisia, Argus, Lavina , Inger Johanne, nalleballe og Smultron også.
  De er meget sympatiske og dyktige nibbere, men nalleballe er mest grønn og samfunnsorientert.

  Han er ung, men lærevillig!

  Adolph er en klippe i det opprørte hav!
  Det er meget beklagelig at han er _blå_, men han er klok likevel.

  Du må ikke forsvinne fra forumet!
  Du har mye du skal svare på!
  Ikke bry deg om at noen sprer løgn og gift om deg!

  Har _du_ folkeregisteret over alle på Nøtterøy?
  Er _du_ medlem i overvåkingspolitiet og Storebror ser deg?

  Vet _du_ hvor utestengte fra forumet grunnet kverulering bor?

  Hvis det er noen som tror det, da er de manipulert og feige og fortjener ikke min respekt!
  Enten de kan fotografere eller ikke!

  Skamme seg, skulle de!

 133. MorHubro februar 28, 2008 kl. 9:56 pm #

  #71 nalleballe

  Du er meget klok!
  Min respekt for deg øker!
  Jeg skal besøke deg neste gang jeg kommer på forumet.

 134. Smultron februar 28, 2008 kl. 10:02 pm #

  Det bildet du skriver «lun bukt» på er fra Torød. Der er jeg godt kjent. En nydelig plass! Kjenner jeg sitter i robåten nå…:D

  Måtte inn og kikke litt på de fine bildene igjen:) Til sommeren skal jeg på slektstreff på Nøtterøy, gleder meg!

  Ønsker deg en god helg, Starlett, og sier det igjen: Flott jobba! Jeg vet hva som ligger av arbeid bak en NIB reportasje.

 135. Teie februar 28, 2008 kl. 10:05 pm #

  #66 nøtterøyjente

  Jeg har opplevd det samme som du.
  Starletts reportasjer er gode. Den andre er flau og dårlig reklame for Nøtterøy.

 136. Asterixa februar 28, 2008 kl. 10:18 pm #

  #59 Sandri

  Jeg kjenner ikke Steinerskolene. Det finnes mobbing i alle skoler, sant.
  Men jeg tror ikke på tankene til Rudolf Steiner.
  Jeg forstår dem ikke heller.

 137. Sandri februar 28, 2008 kl. 10:22 pm #

  #75 Asterixa

  Det er helt greit. Både å ikke skjønne og ikke tro på. Jeg ville bare klargjøre fakta, for det undervises ikke i det åndelige og esoteriske i skolen. Steinerskolene er åpen for alle, men ikke egnet alle. Det er en sannhet 🙂

 138. Asterixa februar 28, 2008 kl. 10:24 pm #

  #66 nøtterøyjente

  Takk for opplysningene! Jeg har forstått st det er mye som ikke stemmer, så det emrer mer nå.

  Starlett

  Bildene dine er veldig fine. Jeg skjønner at det er masse arbeid med dem og du fortjener masse ros for jobben.

  Ikke bry deg om løgn og fordommer.

 139. Asterixa februar 28, 2008 kl. 10:27 pm #

  #76 Sandri

  Så det undervises ikke i Steiners tanker?
  Hva menes med esoterisk, egentlig?
  Hvis det ikke undervises i det, hva er da forskjellen?
  Er det undrvisningsmetoden?
  Jeg har sett noen blider av elevtegninger fra steinerskolen.
  De var gule, røde og blå og så ganske like ut.

 140. Sandri februar 28, 2008 kl. 10:34 pm #

  #78 Asterixa

  Jo, Steiner grunnla jo metodene de bruker, men de underviser ikke i antroposofi. Her er et par linker om du vil lese litt om det:
  http://no.wikipedia.o
  http://no.wikipedia.o

  Beklager vi kupper innlegget ditt Starlett. Jeg skal gi meg nå 🙂

 141. Liljerød februar 28, 2008 kl. 10:34 pm #

  Jeg er også skepstisk til Steinerskolene, men jeg er sikker på at de er mye bedre enn kristne sektskoler.
  #72 MorH Støtter deg der.

 142. Liljerød februar 28, 2008 kl. 10:37 pm #

  #79 Sandri
  Jeg skal lese disse artiklene.
  Har du erfaringer fra Steinerskolen?
  Man hører og leser litt av hvert om dem, men jeg vet ikke hva som er tilfellet.
  Jeg tenker på det som en overklasseskole der solidaritet ikke blir vektlagt.

 143. Asterixa februar 28, 2008 kl. 10:44 pm #

  #79 Sandri

  Takk for det!
  Starlett har skrevet om Steinerskolene og satt inn bilder, så jeg tipper hun synes det er greit at vi diskuterer det.
  Hun skriver stadig om tro og religioner.
  Antroposifi er vel en slags religiøs sekt.

  Noen jubler over Steineskolene og noen kritiserer dem kraftig, så det er vanskelig å vite sannheten for dem som ikke kjenner dem.
  Jeg tror også som Liljerød, at det er for rikbarn på Nøtterøy, Bærum og Oslo.
  Man må betale skolepenger, vet jeg.

  Det liker jeg ikke.

 144. Sandri februar 28, 2008 kl. 11:00 pm #

  #81 + 82

  Føler meg litt uhøflig her men, siste ord om Steinerskolen fra meg.

  Ja, jeg har årelang erfaring med Steinerskolene, men misjonerer ikke for dem. Jeg vil bare motsi faktiske feil om skolen.

  Ja, Steinerskolene er privatskoler og tar skolepenger slik alle privatskoler i Norge må for å eksistere. Du kan søke om friplass eller nedsatt foreldrebetaling.

  Ja, mange rikmannsbarn blir sendt på Steinerskoler. Hvorfor vet jeg ikke. Du må ikke være rik for å gå der og de færreste er det. Mine foreldre hadde ikke råd til skolepenger og måtte ikke betale.

  Skolene fins i hele Norge og ikke bare Oslo-omegn.

  Det et stor solidaritet med barna på Steinerskolene. Barna er og blir i sentrum og skal ses som individer med sine spesielle evner og muligheter. Det er lite støpeskje mentalitet vil jeg påstå.

  Antroposofi ses på av noen som en religiøs sekt. Steiner tok avstand fra sekterisme og persondyrkelse. Jeg ser det som en av mange veier til åndelig utvikling med røtter i kristendommen.

  Takk for meg 🙂

 145. MorHubro februar 28, 2008 kl. 11:11 pm #

  Starlett!

  Hvor _er_ du?
  Du må ikke forsvinne!
  Mange kloke og modige bloggere står skulder til skulder med deg!

  Sandri har forklart meg hvordan jeg skal ordne min vakre rødblogg.
  Etterpå skal jeg skrive mange dikt.
  Uten rim.
  Om flokkdyr.
  Om manipulasjon.

  Du kan glede deg!
  Jeg er en _sann_ poet!!

 146. Liljerød februar 28, 2008 kl. 11:20 pm #

  #83 Sandri

  Takk for oppklaringen!
  jeg tror det er mye uvitenhet om Steinerskolene.
  Jeg følger med i samfunnet, men jeg vet ikke hvordan Steinerskolene er.
  Det beste ville være å fullfinansiere skolene fra staten.
  Da ville alle kunne gå der selv om de hadde dårlig råd.

 147. Nordlandsmann februar 28, 2008 kl. 11:34 pm #

  #84 MorHubro
  #66 Nøtterøyjente
  #61 Perlemamma

  – og andre interesserte:

  Starlett har slitt med et kranglete bredbånd en stund.

  Hun mistet nettforbindelsen i går og fikk den tilbake en kort stund.
  Hun hadde bredbånd en kort stund i dag, men mistet den.

  Jeg hadde kontakt pr. sms med henne i dag.

  Dere trenger ikke frykte at hun har forsvunnet som følge av løgner, bakvaskelser og spekulasjoner om henne.
  Det har hun vennet seg til.

  Det skal mye mer til for å å skremme henne. Hun er ikke lettskremt.

  Når internettforbindelsen hennes er tilbake, er hun sikkert tilbake hun også.

  Jeg har ertet henne og sagt at hun må komme seg inn til byen. Her i sentrum er nettet oppe. Når man vil bo ute på landbygda, må man ta følgene av det, pleier jeg å si.

 148. Sandri februar 28, 2008 kl. 11:44 pm #

  #86 Nordlandsmannen

  Takk for opplysning og hils Starlett om hun sender noen røyksignaler din vei 🙂

  Dere får spleise på satelittnett til disse utkantsstøkene!

 149. MorHubro februar 28, 2008 kl. 11:55 pm #

  Starlett burde flytte til Oslo!

  Mister _jeg_ internett?

  Nei!
  Man bør bo sentralt og ha sin _ferie_ på landet!

  Jeg dikter:

  Å på
  på landet
  uten
  bredbånd
  og asfalt
  er
  for
  dem som
  elsker naturen
  og _mye_
  hagearbeid
  mer
  enn
  det pulserende
  liv
  med trikk
  T-bane
  sykkel
  og buss
  og en cappuchino

  kafé!

  Nå skal jeg legge oss!

 150. - februar 29, 2008 kl. 1:50 am #

  Jeg ble bergtatt av noen bilder. Særlig avr soloppgangen et kunstverk.
  Stå på, og gi deg ikke!
  Jeg gleder meg til flere bilder.
  Jeg har brukt å se på sine bilder og andre, men ikke skrevet noe, Men nå er du blitt veldig urettferdig behandlet, så jeg vil fortelle at jeg liker bildene dine kjempegodt og du må fortsette,

  Nøtterøyjente og perlemamma har sagt det viktigste.

 151. Gullhjerte februar 29, 2008 kl. 2:18 am #

  #79 Sandri

  Jeg tror at du er et åndelig menneskene som kan se bak alle fasader og inn i menneskesjelen.

  Jeg synes at ateister er korttenkte. De nekter at det er en åndelighet i livet.
  Jeg vet at vi har levd mange liv.
  Jeg var nonne i Irland i mitt forrige.
  Jeg vet at mange tror jeg tuller, men det er sant.
  Jeg har vært på regresjon og der fikk jeg hjelp til å finne forrige liv.

  Jeg skulle ønske at regresjonsteraputer ble like vanlige som homeøpater.
  Jeg skulle ønske at vi som er kommet lenger i klarsyn, ikke blir ledd av.

  Jeg arbeider på sykehus og mest om natten, for jeg liker nattearbeid.
  Mange pasienter trenger trøst og varme om natten.
  Jeg har varme hender og kan hjelpe mange med healing, og det er godt for mange pasienter, men jeg gjør pliktene mine med medsiner også.
  Når jeg har pause, ser jeg av og til på bloggen, men foreløpig er det nesten bare starlett jeg tør å gå til. for hun gjør ikke narr av meg.

  Jeg vil begynne å lese om du har skrevet om det som den verdslige hjerne ikke kan forstå.
  Du vil ikke gjøre narr, vil du vel?
  Har du skrevet om reinkarnasjon?

  Antroposofi har reinkarnasjon og forklarer det helt naturlig.
  Buddhistene har det også.

  #64 adolph
  Det er ikke sant. Du er ikke innvidd åndelig.

 152. Pia-Maria februar 29, 2008 kl. 1:21 pm #

  Hei på deg!
  Du får en tommel igjen du!

  Flotte biler, skal studere dem nærmere når jeg får tid. Jeg ser ikke noe umiddelbart som er feil tekstet, men jeg har jo heller ikke lokalkjenskap til hele Nøtterøy da.

  Ser at din «gode» venn med «eierskap» til hele øya har vært fremme med noen «flotte» kommentarer igjen. Var innom hennes blogg på forfatterbloggen, så på de få bildene fra Nøtterøy som ligger der. Fine bilder det også, men veldig ensartede. Du viser godt hvordan øya er, med bilder fra mange forskjellige steder.

  Sender herved en klem nordover!

 153. Sandri februar 29, 2008 kl. 1:37 pm #

  Hei Starlett! Er innom for å ønske deg en god helg og håper linja di snart oppfører seg igjen! 🙂

  #89 Gullhjerte

  Du trenger ikke være redd meg 🙂

 154. Starlett februar 29, 2008 kl. 4:30 pm #

  Takk skal du ha, Anders.

 155. Starlett februar 29, 2008 kl. 4:55 pm #

  Hei Perlemamma:)

  Takk for en veldig konstruktiv kommentar!
  Nå har jeg skrevet Torådstranda på de bildene du nevnte.
  Jeg trodde det var Torødstranda men var ikke 100 % sikker, og derfor skrev jeg det ikke.
  Ja, jeg ser at jeg har skrevet «kabelfabrkk» på bildet du omtaler, (altså inne på PC-en min), men at det på blogginnlegget kan virke som om jeg sier at ALT er nedlagt på Kaldnes.
  Skal prøve å rette det opp.
  Fint at du gjorde meg oppmerksom på det.

  Tusen takk for lenken!
  Det er alltid spennende å få lære nye ting, og nå vet jeg noe jeg har lyst til å se neste gang jeg drar til Nøtterøy.

  Artig at ditt hus nesten kom med på bildet.
  Kanskje det blir med en annen gang?

  Ja, nå SKAl jeg lære meg ordet møttlending.
  Jeg har lært meg ordet «tjømling», for søsteren min sier i alle fall «tjømling», men hun kommer opprinnelig fra Bodø, så det kan jo hende at hun sier feil.
  Men nøttlending har jeg aldri hørt før jeg så det i kommentarfeltet i Nøtterøy I- innlegget.

  Jeg skal gå gjennom dette innlegget med finkam,og se om jeg har skrevet feil, altså noe annet enn nøttlendig og finne ut hvor det står, og så skal jeg rette det opp.

  Nøtterøy opplever jeg som veldig interessant, et nydelig sted og selvfølgelig veldig kjent som sommerøy og ferieparadis for oss som ikke er nøttlendinger.

  En parallell: Jeg har også to NIB-er fra Kjerringøy.
  Og det er noe tilsvarende.
  For folk på Kjerringøy er Kjerringøy en del av hverdagen, mens for andre er det et fantastisk vakkert og eksotisk sted.
  Og noe av det samme kan man si om Saltstraumen som er rett over Saltenfjorden i forhold til der jeg bor. Et kvarters kjøring eller litt mer fra hjemmet mitt.

  Jeg er utrolig glad for de flotte tilbakemeldingene og opplysninger som du gir meg.
  Tenk at dere allerede har funnet blåveis!

  Jeg husket da jeg bodde en tid i en innlandsby i Buskerud, en by som har både jazzfestival og Lågen, og jeg dro til Nøtterøy på vårvinteren.
  Våren kom mye tidligere på Nøtterøy enn i innlandsbyen, som jo er svært varm om sommeren.

  Jeg har problemer med nettet, derfor sent svar, men jeg prioriterer din kommentar og tar de andre etter hvert.

  Ønsker deg en fin fredagskveld. 🙂

 156. Starlett februar 29, 2008 kl. 5:50 pm #

  Hei Sandri. 🙂

  Jeg sender ut et lite røysignal til deg før jeg prøver å kommentere både på min og andre blogger, for akkurat Nå klarte jeg mirakulørst nok å komme inn, og å logge meg inn på bloggen, men ellers får jeg opp når jeg klikker på bloggen min:

  Jeg kopierte det og limer det inn:

  «Could not connect: Too many connections»

  Hva menes med det, mon tro?

  Ja, jeg forstår jo ordene, men likevel ikke den underliggende mening.
  Er det blitt noe galt med bloggen min igjen?
  Må jeg kontakte Petrograd?

  (Dette har jo ingenting å gjøre med at jeg har trøbbel med nettet, for som du ser er jeg online akkurat nå.)

 157. Starlett februar 29, 2008 kl. 6:01 pm #

  Hei nalleballe 🙂

  Nøtterøy er jo best kjent som et sommerparadis og det ER fint der om sommeren.
  Men jeg synes også at høsten og til og med november har sin særegne sjarm.

  Det er første gang jeg var på Nøtterøy i november, og jeg var overrasket over hvor lenge mange roser og andre blomster sto.

  Jeg tok veldig mange bilder nokså sent på ettermiddagen, fordi jeg ikke hadde tid midt på dagen, og da var det jo svinnende dagslys.
  Det er en del av årstidens forutsetninger.

  Er det noen spesielle bilder du mener er særlig mørke med skygger?
  I så fall kan jeg sikkert fortelle omtrent når på dagen de er tatt.

 158. Starlett februar 29, 2008 kl. 6:02 pm #

  Takk igjen, grethe! 🙂

 159. Sandri februar 29, 2008 kl. 6:12 pm #

  #87,5 Sralett

  Er det bloggen du får feil på nå? Blir aldri friskmeldt denne bloggen da hmmm.

  Bruker du Firefox eller Explorer(IE) Prøv begge for å komme inn. Jeg sliter plutselig med vanvittig treghet når jeg bruker Firefox på kvelden og må enten tømme den for all gammel info eller bruke IE. Det ER noe feil her da… 😦

  Godt å se du er på nett igjen i det minste 🙂

 160. adolph februar 29, 2008 kl. 6:51 pm #

  Firefox spiser noe jævlig, lurer på å gå tilbake til en eldre versjon.

 161. Starlett februar 29, 2008 kl. 7:32 pm #

  Jeg kan kanskje skrive mer om Steinerskolen i en annen kommentar, men jeg ser at Sandri har lagt noen lenker til skolen og antroposofi.
  Antroposofene selv anser seg ikke som et trossamfunn, men som en filosofisk bevegelse tuftet på Rudolf Steiners tanker.

  De snakker alltid om viten – ikke om tro.

  Men de har også kristensamfunnet, et antroposofisk trossamfunn.

  Deres tolkning av kristus-personen adskiller seg ganske mye fra den alminnelige kristne tolkning, men den er fasinerende.

  Rudolf Steiner reagerte på Kants filosofi og Kants teori om at man aldri kunne erfare «das Ding an sich», altså slik fenomenene er i seg selv, men at de måtte filtreres gjennom hver enkel persons begrepsapparat og at alt i verden er «das Ding für mich».
  Dette er antroposofene ikke enige i, i det de hevder at man kan se fenomenene slik de egentlig er.
  Og har en måte de mener de kan komme til erkjennelse på.

  Dette er en lang og komplisert filosofisk diskusjon, og jeg tar den ikke i sin fulle dybde her.

  Steinerskolen lærer imidlertid ikke elevene opp i antroposofi, som Sandri har sagt, men følger noen andre prinsipper i pedagogikken enn andre skoler.

  Hvis du er veldig interessert i det, kan jeg anbefale en essaysamling av Jens Bjørneboe som heter «Under en mykere himmel».

  Jeg vet ikke om den er tilgjengelig i butikkene nå.Det er mange år siden jeg kjøpte den.
  Men kanskje kan et velutstyrt bibliotek finne den for deg?

  Jeg har aldri undervist på en Steinerskole og er ikke antroposof, men jeg kjenner flere antroposofer og har hatt mange interessante diskusjoner med dem.
  Rudolf Steiners tekster kan virke vanskelig å lese, men når man kommer inn i hans tankeunivers, blir det lettere.
  I alle fall legger Steinerskolen stor vekt på HELE mennesket, ikke bare intellektet.

  De kreative sidene av menneskene er viktig i Steinerskolen.

  Dessuten lærer elevene eurytmi, et fag som bare finnes i Steinerskolen.

 162. Starlett februar 29, 2008 kl. 7:50 pm #

  Jeg har brukt Firefox hele tiden på denne laptopen som jeg er på nå. På den stasjonære maskinen har jeg vel mest brukt IE, men i det siste mer Firefox.

  Jeg har overhodet ikke kom INN på internett med IE på laptopen i det siste, så jeg kunne bare bruke Firefox, men plutselig, – som ved et mirakuløst trylleslag, – virket IE NÅ. Akkurat NÅ, mens Firefox er ubrukelig.

  Så akkurat NÅ kommer jeg inn BÅDE på nett OG på blogg med IE, men med Firefox kommer jeg verken inn her eller der.
  Sist var det motsatt.

  Skjønner ikke bæret.

  Nå må jeg ta mot til meg og begynne å lese en bok som heter noe sånt som Windows Vista – trinn for trinn, for jeg tror det kan ha noe med Vista å gjøre.

  Nå virker ikke internettforbindelsen på den stasjonære maskinen som er en XP og forøvrig en god maskin som jeg behersker til en viss grad.
  Det er på hovedmaskinen jeg har 98 % (omtrent) av bildene mine og musikken.

  Bare bildene fra min ekskursjon til Østlandet i høst ligger her på denne laptopen.
  Tømme for gammel info?

  Jeg kan kanskje defragmentere den.
  Huff.

  Men dette med Could not connect etc. etc har ikke noe med mine dataproblemer å gjøre. DET er feil med VGB og kanskje et eller annet med bloggen min.
  Jeg vet at flere av og til har hatt lignende problemer.
  Jeg kommer heller ikke inn på andre blogger for å kommentere.

  Dvs på en del andre blogger som jeg gjerne vil inn på.

  Dvs AV og TIL gjør jeg det, og av og til ikke.
  Det er også en feil som jeg tror har med VGB å gjøre.

  Nei, bloggen min er ikke helt friskmeldt, men så syk som den var i fjor sommer tror jeg ikke den er.

  En av sønnenen mine sverger forresten til Opera,men det har ikke jeg.
  Lurer på om Opera er bra?

  Ja, det er godt å kunne være på nett i blant, men nå tordner det her, så jeg vet ikke om jeg tør å ha maskinen tilkoblet.

  Ja, det er noe feil.
  Er det bare på VGB du sliter med treghet?

  Kanskje det er noe med at systemet ikke tåler så mange brukere på en gang, at noe må bygges ut?
  Før omleggingen kan jeg ikke huske alle disse problemene.
  Det ER ergelig.

  INGEN nettsteder jeg er inne på er tregere enn VGB.

  Forstå det, den som kan….. ? — :/

 163. Starlett februar 29, 2008 kl. 8:07 pm #

  Ja, jeg liker også Steinerarkitekturen og skulle gjerne hatt et hus med en lignende arkitektur.
  Det var vel et ektepar som gikk ut i VG og fortalte at sønnen var blitt mobbet.
  Men som så ofte ellers:

  Å slutte fra ETT tilfelle og å generalisere derfra blir helt feil.

  Forresten: Hvis et et barn blir mobbet på en skole år etter år, hvorfor tar ikke foreldrene han ut av skolen og lar ham gå på en annen skole når de vet om det?

  Det skjønner jeg ikke.

  Generelt: bern er barn, mennesker er mennesker, enten de går på Steinerskole eller andre skoler, og mobbing kan nok finnes overalt, men selvsagt er det noe som de aller fleste lærere, uansett skole vil motarbeide.

  Jeg vet om lærere som har mobbet elever, (og da tenker jeg på den offentlige skolen, for Steinerskolen kjenner jeg ikke innenfra), men de er ikke mange, og et godt kollegium og en god pedagogisk leder vil fange slike svært negative hendelser opp.

  Lærere har generelt et veldig sterkt oppsigelsesvern. Man kan nesten ikke miste jobben uten ved lov og dom, og det er ikke så bra.

  Jo, jeg vil at lærere skal oppleve seg trygge i jobben, men det må være rom for å si opp lærere som åpenbart gjør direkte skade på barna.

 164. Starlett februar 29, 2008 kl. 8:19 pm #

  Ja, NÅ ser jeg det.
  Jeg sier som en liten nett ugle:

  «Du er en _sann_ estetiker!» 🙂

  Og det mener jeg. Du har blikket.
  Jeg tenke ikke på det i det hele tatt.
  Kan man kjøpe parabolantenner i alle slags farger?
  Jeg har aldri tenkt på det.

  Nei, jeg vet heller ikke hva folk på Nøtterøy eller andre steder driver på med inne i husene sine, – bortsett fra de jeg kjenner, da.

 165. LillePersille februar 29, 2008 kl. 8:23 pm #

  Bildene dine er på forsiden av Lesernes VG.
  Jeg synes de fortjener det.

 166. Truls februar 29, 2008 kl. 8:28 pm #

  Fine bilder

 167. - februar 29, 2008 kl. 8:32 pm #

  Bilder fra Nøtterøy.
  Det første bildet er fra Tjøme.
  Så har du en drøss bilder fra Tønsberg.
  De er ok å se på, men ikke fra Nøtterøy.
  Det er feilopplysning.

 168. LillePersille februar 29, 2008 kl. 8:42 pm #

  #99
  Du må lese.
  Det står ved bildet at det er både Nøtterøy og Tjøme der og at noe av Nøtterøy ligger i Tønsberg.
  Jeg synes det er rart at Nøtterøy ligger i Tønsberg.
  Det er urettferdig for dem som bor på Nøtterøy.

 169. Sandri februar 29, 2008 kl. 8:52 pm #

  #96,6 Starlett

  Nå har jeg installert Opera faktisk og det funker helt fint. Underlig i KP men det er ting uansett der hahaa.

  Firefox sliter her inne og blir treg samt at VGB ER sinnssykt treg inn imellom. Alle andre nettsider jeg er innom i Norge og utland går som normalt selv om jeg og kan få timeout her inne.

  Prøv Opera Starlett. Den er grei å bruke. Eller tøm cachen din i Firefox da funker det gien også. Gå i menyen på Verktøy og så innstillinger. Der kan du om du vil tømme alle cookies/inforamsjonskapsler fra cachen din(lageret i nettleseren) og så kan du gå litt under der på privat data og slette gamle versjoner av sidene du har vært på. Hjelper det og 🙂

  Det er altså ikke din feil, dette er et generelt problem tror jeg.

  Lykke til! 🙂

  http://www.opera.com/

 170. Blåmann februar 29, 2008 kl. 9:09 pm #

  Det er bare er rikfolk som kan kjøpe hus og bo på Nøtterøy. Det er umulig for vanlige arbeidsfolk. Det burde man gjøre noe politisk med. Man må verne strandsonen og la det meste bli for allmennheten.
  Den private eiendomsretten for rikfolk ødelegger Vestfold og Sørlandet.

 171. Starlett februar 29, 2008 kl. 9:47 pm #

  Steiner var tysker, og antroposofi er således en filosofi som er oppstått i Europa.
  Det står særlig sterkt i Sveits, Tyskland, Nederland og til dels Sverige.

 172. Starlett februar 29, 2008 kl. 9:49 pm #

  Hvorfor det?
  På grunn av filosofien eller på grunn av pedagogikken på skolen?

  Barna lærer ikke antroposofi og de færreste foreldre er antroposofer.
  Heller ikke av lærerne kreves det at de skal være antroposofer.

 173. Starlett februar 29, 2008 kl. 9:52 pm #

  OK.
  Ekte nøttlending – tre generasjoner.
  Da lærte jeg noe nytt.

  Jeg håper jeg skal få anledning til å fotografere i skjærgården og på øyene.

  kanskje allerede til sommeren – med seilbåt.

  Veldig glad for at du likte bildene mine.
  Klem tilbake. 🙂

 174. Starlett februar 29, 2008 kl. 10:09 pm #

  «Hvor er det herligste sted på jorden? Midt ut’ i havet i Oslofjorden – navnet det er Nøtterøy..»

  Det er en sang jeg ikke har hørt før. Lurer på hvilken håndballklubb som har den?
  Jeg tittet på bloggen du viste til, og den var vel mer en slags personlig opplevelse vedkommende hadde på en rusletur som hun ville formidle.

  Du sier til henne:
  ———–
  Det er trist at du oppfører deg slik. Leste en del av det andre du har skrevet, og det er ingen tvil om at du er intelligent, om kanskje ikke på det emosjonelle nivået. Bruk heller energien din på å skrive selv enn å kritisere andre så til de grader – du skriver virkelig godt i mange sammenheng!
  ————

  Det er jeg enig i. Det er bortkastet tid og energi å kritisere andre som _person_ og å tillegge andre motiver de ikke har.

  (Å være saklig uenig i en debatt er noe helt annet)
  Bedre å bruke energien på å skrive egne tekster og ikke yppe til kiv og strid.

  Vedkommende blogger kan skrive godt hvis hun vil.

  Veldig glad for at du like bildene fra en Bodøværing. 🙂

  Jeg gjorde mitt beste på knapt tilmålt tid.

  I en sommerferie skal jeg nok få til bedre bilder fra Nøtterøy.

 175. Starlett februar 29, 2008 kl. 10:20 pm #

  Tusen takk for mer informasjon!
  Jeg håper å kunne dra ut i skjærgården med seibåt en sommer, kanskje allerede i år, og da får jeg se øygarden fra en annen synsvinkel.
  Nå har jeg ordnet den lune bukta og skrevet at det er Torødstrand. 🙂

 176. Starlett februar 29, 2008 kl. 10:21 pm #

  Det er sant.

  Ja, jeg vet jo ikke hva Adolph vet om Steinerskolene. 😉

 177. LarienCarnesir februar 29, 2008 kl. 10:26 pm #

  Du skriver alltid fyldige og informative reportasjer Starlett :O))

  Jeg koste meg gjennom turen i bilder. Skuffelsen ble stor, da jeg oppdaget misnøyen til Konglomeraten, eller hva hun skal kalles for.
  Hvordan er det mulig å skape så mye misnøye overalt, det lurer jeg på.

  Nei, hev deg over det Starlett, og stå på videre.
  Du gjør en kjempeinnsats :O))

  Ha en god helg…

 178. Starlett februar 29, 2008 kl. 10:55 pm #

  Hei Artemisia,

  Takk for en fin kommentar!
  Ja, jeg synes også at nordre del av Nøtterøy er interessant, og det hadde jeg ikke med i Nøtterøy I-reportasjen.

  Nedre Elvehavn i Trondheim er fin.:-)

  Håper at det står bra til med deg og dine.

  Ønsker deg en god helg»

 179. Starlett februar 29, 2008 kl. 11:04 pm #

  Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Åshild.

  Jeg er også glad i Kjøpmannskjær fordi jeg kjenner noen veldig huggelige mennesker som bor der.

 180. Starlett februar 29, 2008 kl. 11:17 pm #

  Takk for det!
  Det var noen godværsdager da jeg var der, og bildene gjenspeiler det.
  Men som du ser, er det også overskyet på noen bilder.

  Varierende vær. 🙂

 181. Starlett februar 29, 2008 kl. 11:21 pm #

  Jeg synes det er fint å se at du er i kommentarfeltene igjen, MorHubro.

  Jeg synes også at overvåkingshysteriet har gått for langt.
  I kampen mot terror glemmer man viktige menneskerettigheter.

  Men jeg vet ikke om jeg får tid til å skrive om det på blogg.
  Imidlertid har jeg foretatt meg det lille jeg kan i RL.

  Det er bra at noen skriver om det!

 182. Starlett februar 29, 2008 kl. 11:23 pm #

  Jeg tror at jeg har rettet opp feilene nå.

  Må bare se om jeg har skrevet noe annet enn nøttlending.

  Og så er kabelfabrikken på Kaldnes i drift.

  Jeg skal få det rettet etter hvert.

 183. nalleballe februar 29, 2008 kl. 11:29 pm #

  #60

  Der har du det. Du tok ikke bildene i optimale lysforhold. Lys er veldig viktig. Det er tross alt det som gjør at vi kan se. Selv katter trenger lys for å se i mørket. Det er bare det at det er mindre av det.

 184. Starlett februar 29, 2008 kl. 11:37 pm #

  Jeg kan ikke annet en å le når jeg leser dette.
  Du kan være kostelig av og til.

  Nalleballe er sikkert _meget_ lærevillig, hehehe

  og adolph, ja, hva skulle vi arme kvinnelige bloggere ha gjort uten ham?

  Nei, jeg vet ikke hvem som bor hvor, og det er veldig trasig hvis noen, enten de er fotografer eller skribenter, tror det.

  Akkurat det å få en slik mistanke rettet mot seg, er ubehagelig, men jeg kjenner sannheten, at jeg IKKE har fotografert noens hus med vitende og vilje, og regner med at folk tror meg på det.

  Jeg er også nøye med ikke å vise mennesker på NIB-ene mine, med mindre jeg har fått samtykke, og selv da er det sjelden at det skjer.
  Niesen min er med på et bilde i Nøtterøy I, (på en trampoline), men nokså ugjenkjennelig i svevet.

  God helg til deg, MorHubro. 🙂

 185. Starlett februar 29, 2008 kl. 11:58 pm #

  Har du endelig oppdaget det?

 186. Starlett mars 1, 2008 kl. 12:09 am #

  Så artig å få vite at du er kjent der, Smultron.

  Og glad for de gode ordene som jeg vil gjengjelde.

  God helg til deg, Smultron! 🙂

 187. Nordlandsmann mars 1, 2008 kl. 12:53 am #

  #105 nalleballe

  Det kan hende at Starlett ville vise at det var november og derfor mindre lys enn hun viser på sine fotografier fra Nordland midt på sommeren.
  Da er det riktig av henne å vise noen bilder som er litt mørkere enn andre.

  Det er ingen bilder her som jeg har problemer med å se med mine menneskeøyne. Hun har vist noen nattbilder, og det synes jeg er med på å gjøre reportasjen mer allsidig og levende.

 188. Mons mars 1, 2008 kl. 12:56 am #

  #105

  Bildene er lyse og fine

 189. Liljerød mars 1, 2008 kl. 1:01 am #

  #106 Nordlandsmann

  Det er jeg enig i. Jeg er solidarisk med Starlett. Bildene er lyse nok.

  #105 nalleballe
  Du trenger briller eller nattkikkert.

 190. Nordlandsmann mars 1, 2008 kl. 1:05 am #

  #107 Liljerød

  Nå mener jeg at du tolker nalleballe galt. Det er riktig at man må ha noe lys for å se.

  Jeg tror at bildet jeg liker best er nattbildet der Starlett har skrevet:

  Natt med blikk på sundet som skiller Nøtterøy fra Tjøme. Vi aner at morgenen ikke er langt unna.

  Stemningsfullt og ladet med en sensuell atmosfære.

  Tenk at du fikk tilbake internett,Starlett!
  Flytt inn til byen, så slipper du sånt, vet du. 😉

 191. nalleballe mars 1, 2008 kl. 1:07 am #

  Nei, bildene er ikke lyse nok.

 192. Liljerød mars 1, 2008 kl. 1:17 am #

  #109 nalleballe
  Jeg mente ikke å fornærme deg, men jeg ser bildene godt. Det er november måned. Du kan ikke vise et lyst nattbilde. Det er fusk.
  Hvorfor kaller du deg nalleballe?
  Er det en høyball fordi du er grønn?

 193. Nordlandsmann mars 1, 2008 kl. 1:21 am #

  #109 nalleballe
  Hver årtid har sitt lys. Hvis man for eksempel skal vise mørketidsbilder fra Nordland, må de bli mørke. Mørketidsbilder kan være svært fine.
  Hva er lys «nok»?
  Lyset skal gjenspeile naturen slik den er.

  Mørketidsbilder har en annen karakter enn midtsommerbilder. Det er du sikkert enig i.

 194. Rabinowitz mars 1, 2008 kl. 1:26 am #

  Må bare ta meg friheten til å si at du har en drit kul blogg! Husker du blogget også for ett år siden ca. før jeg sluttet en liten stund, keep up the good vork! 🙂

  -Rabinowitz

 195. Frida mars 1, 2008 kl. 1:32 am #

  Hvordan er det å stå oppe på en høy bru og fotografere? Får du sug i magen?

 196. nalleballe mars 1, 2008 kl. 1:33 am #

  #110

  Nalleballe er bare et barnslig tilnavn av min tidligere katt som min mor har ivaretatt ubevisst.

  Jeg mener ethvert bra kamera/manuell fotograf kan slippe inn nok lys. Det er ikke så innmari mørkt.

 197. nalleballe mars 1, 2008 kl. 1:36 am #

  Jeg er grønn i tankegangen. Men i praksis så blir jeg akkurat som de andre. Jeg skal ikke skylde på meg selv eller andre fordi det er slik det er i dag angående denne lange setningen og alle de problemene det medfører å basere økonomien på forurensende kullkraft og olje som er meget viktig i vårt samfunn i dag som lufta vi puster inn.

 198. nøtterøyjente mars 1, 2008 kl. 2:14 am #

  Ja, ja, så måtte jeg innom en tur til…antar det er slik man begynner…og vips før man vet ordet av det har man blitt en blogger 😉
  Oops. Hadde en skrivefeil der så jeg – var litt sent – skal være Torødstranda.

  Håndballsangen tilhører Nøtterøy Idrettsforenings håndballklubb.
  «Hvor er det herligste sted på jorden, midt uti gapet i Oslofjorden – navnet det er Nøtterøy…
  Hvor spilles håndball mer iherdig, hvor «taes» seier’n mere verdig – håndballgruppa Nøtterøy. Selv om det ofte går på skjeve, roper vi «Heia Nøttrø, leve! Hipp hurra for øya vår!» Å skjerpe teknikken det er bra, så er det jo farta i beina da, som er så god, som er så god å ha… 😉

  Kan forøvrig nevne at herrelaget ligger og kjemper i toppen av 1.divisjonstabellen – målet er plass i eliteserien neste sesong 🙂

  Har forresten et tips til et sted du burde få med deg…
  Agerup gård ;)Ligger på høyre side når du kjører opp fra Årøysund 🙂
  Gjør litt research der du 😛

  Dersom du har tenkt deg ut å seile er det nesten obligatorisk med Princess fra Fjærholmen…
  Men dersom du tar turen ut til Tjøme…eller nærmere bestemt Hvasser, da må du få med deg Færdersnekkene…
  Kan sikkert få ordnet en tur med begge deler dersom det er av interesse 🙂

  Mor Hubro – takk og takk 🙂

  Asterixa – hyggelig at jeg fikk det til å «demre» litt for deg…

  Lille Persille ;
  Nøtterøy kommune ble opprettet som Nøterø formannskapsdistrikt i 1837. En del av Nøtterøy med 102 innbyggere ble overført til Tønsberg 1. januar 1877, slik at nordre del av øya Nøtterøy i dag ligger i Tønsberg kommune. Den seneste grensereguleringen skjedde 1. januar 1980 da en ubebodd del av Nøtterøy ble overført til Tønsberg. Den viktigste grunnen for utvidelsen av Tønsberg var økonomisk, ettersom det var store skattinntekter å hente fra dette området. De var også redde for konkurransen fra andre kjøpstader. Nøtterøy kommune mista dermed både viktige skatteinntekter og et industriområde som var i vekst.
  – fra Wikipedia http://no.wikipedia.o
  Ellers er jeg helt enig med deg – idiotisk at ikke hele øya Nøtterøy ingår i Nøtterøy kommune… Men dessverre så er det litt lillebror kompleks ute å går i forhold Tønsberg… 😦

  Blåmann – Hva i alle dager er det for noe tull at det kun er rikinger som kan kjøpe hus på Nøtterøy??? Dersom du skal ha med egen strandlinje – ja! Men det er nå en gang de færreste av oss som har det da… men ellers er jeg enig med deg i å verne om almueretten i strandsonen…
  Dessverre er det litt «gutteklubben grei» som råder her som så mange andre steder…

  «Teie» – godt det er fler som reagerer når øyas «gode navn og rykte står på spill» 😉

  Med det takker jeg for meg – tjolahopp tjolahei!

 199. Natur mars 1, 2008 kl. 2:35 am #

  #124 nalleballe

  Jeg synes luft er viktigere enn kull.
  Det synes alle grønne.
  Jeg er for vannkraft og vindkraft.
  Stopp oljeleting nå!

 200. Gullhjerte mars 1, 2008 kl. 3:54 am #

  #113 nalleballe

  Jeg liker mørke farger når det er mørkt og lyse når det er lyst.

  Du må skylde på deg selv hvis du lever uøkologisk.
  Du må ikke spise kjøtt og kjøre bil. Jeg er vegetarianer og det må du også være. Et koster mange kilo korn hvis du skal få et kilo kjøtt og dyrene lider.
  Du må huske på at du kan bli gris eller høne i det neste liv, for vi lever nye liv hele tiden og veksler mellom dyreartene.
  Vi er mennesker i dette liv, men i neste liv kan vi være noe annet.
  Alle skapninger er like mye verd.

  Hvilket stjernetegn har du?
  Jeg tror du er Steinbukk.
  Du kan være en bedagelig vekt også.
  Jeg kan si mye om deg hvis du sier stjernetegnet.

  Hvis du er fisk, er du det gamleste og klokeste, men da må du passe deg for rusgifter.

 201. Gullhjerte mars 1, 2008 kl. 4:02 am #

  Adolph

  Du må ikke være vantro. Du aner ikke hvor mye som finnes som du ikke kan se eller høre.
  Du må bruke dine okkulte krefter.
  Jeg har en notisbok på nattbordet. Der skriver jeg drømmene mine med en gang jeg våkner. Vi kan lære veldig mye om oss selv hvis vi lærer oss hvordan vi skal tyde drømmene.
  Alt har sin skjulte mening.
  Hvilket stjernetegn har du?
  Jeg tror at du er Vannmann som har mange venninner og er sosial, men helst ikke vil binde deg.
  MorHubro er helt sikkert løve. Hun oser av løvens varme og selvsikkerhet. Hun vil ha raffinement. Det er synd at hun er vantro.

  Sandri
  Jeg kan se at du er veldig god med store evner og er ikke redd for deg.

 202. Kristine mars 1, 2008 kl. 4:29 am #

  Takk for masse bilder! Det er vanskelig å velge hva jeg liker best, men jeg velger bildet med Bjerkø. Det var idyllisk og typisk, og et av bildene fra huset med kunstneren. Bildet av mor og barn.
  Jeg likte bildet mot brua om natta også.

  Det siste bildet med sola er veldig fint.
  Jeg synes det er fint at bildene ikke er lysere enn det som er naturlig for dem.

 203. - mars 1, 2008 kl. 5:02 am #

  Bloggen din er på Lesernes VG. Du bør lære deg å rette opp bildene. Noen av dem er ikke i vater. Lær deg å sikte før du fotograferer. Det er for mange bilder fra Kjøpmannskjær. Du burde ha fotografert flere steder. Det er mye som mangler.
  Bildene er brukbare, men mye mangler. Vestskogen, mer fra Teie og øyene.
  Lyset er OK.

 204. adolph mars 1, 2008 kl. 5:26 am #

  #117

  Har du ikke fått sprøyten din i dag?

 205. Rut mars 1, 2008 kl. 6:11 am #

  #117
  Klin sprø kommentar.

 206. Gullhjerte mars 1, 2008 kl. 6:23 am #

  #118 adolph
  Jeg har ikke skrevet nummer 117.
  Jeg gir sprøyter og trenger ikke noen selv.
  Er du Vannmann?
  Jeg har lyst til å analysere deg.
  Jeg har analysert Starlett og den japanske ateisten.
  De er tvilling og fisk.
  Det er dualistiske tegn.

  Jeg vet at du er enig med meg mot Bush, men du vet ikke hva du mister i livet hvis du ikke kjenner menneskenes dybde.
  Man blir glad og frisk uten kjøtt og fisk.
  Soya, frukt, grønt og linser og bønner er nok. Man kan tillate seg egg hvis man vet at hønene har det godt.
  Nalleballe er ikke en ekte grønn mann.
  Han sier at han er grønn, men er storeter av kjøtt. Man må leve i pakt med sin overbevisning.

  #117
  Jeg liker ikke din kommentar. Du kan fotografere selv.
  Man skal ikke kritisere og såre andre.
  Er du på jobb?
  Nå skal jeg snart gå hjem.
  I natt har vært en god natt.

 207. Hola mars 1, 2008 kl. 6:36 am #

  Denne tråden er noe av det morsomste jeg har lest. Jeg så den i går, men i dag er den enda morsommere. Her er mye crazy stuff, men Starletts bilder er det ingenting galt å si noe om.

 208. Fotograf mars 1, 2008 kl. 6:42 am #

  Jeg fotograferer, men jeg har ikke blogg her, så jeg kan derfor ikke bli med på Norge i Bilder. Takk for innbydelsen likevel.

 209. nalleballe mars 1, 2008 kl. 10:36 am #

  #115 Gullhjerte

  Det er ikke mest bærekraftig å være vegetarianer. Det er dessuten helt naturlig å være rovdyr. Vårt kosthold bør ha innslag av kjøtt for helsens skyld.

  Jeg er en Kreps med ascendanten i Tvillingene, månen i Fiskene og Venus i Løven. Hvis du lurer på den saken. Jeg leser ikke astrologi.

 210. ARGUS37 mars 1, 2008 kl. 11:04 am #

  # 117

  Som koordinator av NIB-arbeidet i Norge, vil jeg gjerne få si noen ord her:

  Jeg ser du velger anonymiteten. Og jeg skjønner hvorfor. Det er lett å hakke på andres arbeid sålenge man ikke skal gjør en tilsvarende jobb selv.

  Selvsagt er det ting å kritisere i en slik NIB-reportasje. Det vil det alltid være.

  En NIB-fotograf vil i 98% av tilfellene være å anse som en «tilreisende» uten den lokalkunnskapen som fastboende har ervervet seg over 20-30 år. Set ut fra slik synsvinkel, gjør de en formidabel innsats for å gjøre steder i Norge kjent for beboere i resten av landet.

  En NIB-fotograf er ulønnet! Han/hun betaler altså sine egne bensinkostnader, overnatting, mat, camera, tidsforbruk.
  Dette arbeidet utføres altså på ren skjær idealisme.

  Å lage en NIB-reportasje som Nøtterø II kan ha tatt dagesvis. I ettertid skal bilder bearbeides og reportasjen publiseres. Fortsatt uten noen som helst form for vederlag.

  Og det rareste av alt er at disse fotografene fortsetter å lage slike NIB-reportasjer til tross for et og annet «surmaget innlegg» (som ditt), antagelig fordi den positive responsen langt overstiger slike.
  Jeg oppfordrer lokalbefolkning som sitter på «nøkkelinformasjon» om sine hjemsteder å ta kontakt med fotografen av hver enkelt reportasje – gjerne på mail – og hjelpe oss til å lage kvalitativt enda bedre reportasjer med små detaljer som ikke er alminnelig kjent. Det vil anspore fotografene til å lage enda flere og bedre reportasjer.

  Kanskje kan du ved et samarbeid bevirke at nettopp ditt hjemsted får en slik NIB-reportasje?

 211. Riskymor mars 1, 2008 kl. 11:39 am #

  #121

  Flott kommentar Argus, du satte ting på plass. Jeg kan rett og slett ikke fatte og begripe hvorfor Starlett skal angripes på denne måten, hver eneste gang. Og anonyme kommentarer er feige……

 212. Artemisia mars 1, 2008 kl. 5:28 pm #

  #121, 122: Veldig enig med Argus og Riskymor.:)

  Folk må prøve å være litt konstruktive istedet for være surmaga og rakke ned på andre.

 213. Starlett mars 1, 2008 kl. 6:06 pm #

  Hei Argus. 🙂

  Jeg har dessverre vært forhindret i å kommentere noe på VGB tidligere i dag, men jeg vil bare si at jeg er VELDIG glad for denne kommentaren, og jeg håper at mange leser den og tar den inn til seg.

  Det du skriver her, gjelder ALLE nibbere, og derfor er det ekstra godt å se at du som koordinator gir denne støttet og kommentaren.
  Det varmer å ha støtte fra NIB-sjefen og andre nibbere.

  Stor takk også til Artemisia og Riskymor for kommentarene deres. 🙂

  Jeg skal nå etter hvert som jeg får tid og mulighet, besvare kommentarene i kronologisk rekkefølge, men ville bare svare deg aller først.

  Tusen takk, Argus!

 214. Starlett mars 1, 2008 kl. 6:10 pm #

  Glad for at du liker innlegget, Teie. 🙂

 215. Starlett mars 1, 2008 kl. 6:12 pm #

  Diskusjon om anttropoesofi kan vi eventuelt ta litt senere. Både Sandri og jeg har allererde skrevet noe, Sandri har vist lenker, og jeg har lenker i hovedinnlegget.

 216. Starlett mars 1, 2008 kl. 6:14 pm #

  Sorry for skrivefeil.
  Antroposofi.
  Har migrene i dag og da er bokstavene i kommentarfeltene EKSTRA små for meg.

 217. Starlett mars 1, 2008 kl. 6:15 pm #

  Det kan jeg bare si meg helt enig i.

 218. nalleballe mars 1, 2008 kl. 6:18 pm #

  #117

  Oljeleting er forsvarlig.

 219. Starlett mars 1, 2008 kl. 6:22 pm #

  ARGUS

  Jag må tilføye at kommentaren du henviser til nå har forandret seg til

  #121

  fordi jeg nå har godkjent flere uinnloggede kommentarer som har kommet mens jeg har vært borte fra blogg, og at det derfor har forskjøvet seg.

 220. Starlett mars 1, 2008 kl. 6:26 pm #

  Takk for det, Asterixa!:)
  Glad for kommentaren din.
  Jeg som andre, kan jo bli lei meg av og til, men det går ikke hardt innpå meg, for jeg har virkelig veldig god samvittighet og jeg har gjort mitt beste med denne reportasjen.
  Mer kan man ikke forlange.

  Jeg er en amatør som er glad i å fotografere, og jeg er veldig godt klar over at jeg har massevis å lære.

  Men det er morsomt å lære nye ting og morsomt å fotografere.
  NIB er ikke sammensatt av profesjonelle fotografer.

 221. Starlett mars 1, 2008 kl. 6:34 pm #

  http://shareno.net/es…,

  Esoterisk filosofi kan være så mangt, jeg jat lagt inn en lenke, og du kan lete selv på nettet om du er interessert.

  Antroposofi er en esoterisk retning, men slett ikke den eneste.

  Kosmologi, eller Martinus logikk, er en annen gren som har fått stadig mer vind i seilene i det siste.

  I Bodø finnes en nokså aktiv gruppering av Martinus-tilhengere.
  Jeg har diskutert inngående med noen av dem, men jeg klarer ikke å følge deres tankegang.

  De er forøvrig nærmest ekstreme vegatarianere, fordi de ideelt sett bare vil spise frukter, altså ikke grønnsaker, men bare det som likevel faller ned og dør hvis det ikke blir spist.

  Det er fordi kosmologene mener at at alt henger sammen, og at alle vesener ikke bare kan skift mellom dyr og mennesker, men at vi også kan bli grønnsaker i andre liv, og sågar engler og steiner.

  Jeg kan finne en lenke senere.

 222. Starlett mars 1, 2008 kl. 6:39 pm #

  Jeg synes det bare er morsomt at du «kuppet» innlegget.
  Det er alltid spennende med livssynsdebatter.
  Alltid.

  Og jeg HAR med vitende og vilje lagt inn to bilder fra Steinerskolen i Vestfold.
  Hadde egentlig lyst til å legge inn flere, men da hadde et allerede billedrikt innlegg blitt FOR langt, fant jeg ut.

  Jeg har tantebarn i Steinerskolen på Nøtterøy, og kjenner den derfor ganske godt.

 223. Starlett mars 1, 2008 kl. 6:48 pm #

  Jeg har skrevet om kristne sektskoler i alle fall i ETT innlegg, nemlig

  http://www.vgb.no/897

  FARLIG HJERNEVASK

  Du kan jo titte på det om du vil.

  Det er selvsagt noe helt annet enn Steinerskolene som IKKE hjernevasker, men prøver å støtte hvert barn i å utvikle sin EGEN identitet og egenart.

 224. Starlett mars 1, 2008 kl. 6:55 pm #

  Nå har du fått mange lenker og du kan lese deg opp hvis du har lyst. 🙂

  Du kan også kanskje besøke en Steinerskole i ditt nærområde når de har åpne dager som julemarkes, påskemarked, eurytmiforestillinger eller andre arrangementer.

 225. Starlett mars 1, 2008 kl. 6:58 pm #

  Mesteparten av skolepengene blir dekket av Staten, og Steinerskolene arbeider for å få statlig fullfinansiering.

  Mye kan tyde på at de får det.

  og som Sandri skriver:
  Foreldre med lite penger, kan få nedsatt eller ingen foreldrebetaling.
  Derfor er Steinerskolen sånn sett for alle, uansett økonomiske muskler.

 226. Starlett mars 1, 2008 kl. 7:07 pm #

  Ja, slik oppfatter jeg det også. Sandri. 🙂

 227. Natur mars 1, 2008 kl. 7:19 pm #

  #123 nalleballe

  Det er det ikke. Det blir mange utslipp og mye CO2-gasser.
  Du må ha rensing på plass først.

 228. Linn mars 1, 2008 kl. 8:09 pm #

  Hjelpe meg, hva er det som skjer i tråden her?;)

  Flotte bilder du har tatt, men jeg må få påpeke at noen av bildene dine er skjeve! Det skjemmer flere av bildene, blant annet det første. Det går an å rette opp i diverse bildebehandlingsprogrammer da.:)

  Ellers: nydelige bilder!:) Er tydeligvis mye å se der. Det aller siste bildet er kanskje min favoritt da, for det er utrolig nydelig.

 229. AR mars 1, 2008 kl. 9:51 pm #

  Har ikke lest om andre har kommentert dette. Men Stiftelsen Havnøy er ikke et skole/opplæringstilbud slik det fremstår i dag. Det er et barnevernstiltak som utøver tjenester bestilt av de statlige regionene etter lov om barnevernstjenester.

  Det er ikke slik at man kan søke hvem som helst å gå på skole der, men det stemmer at de har gode arbeidsopplæringstilbud innen ulike genre slik som mat/servering, mekanikk, produksjon og selvfølgelig skjærgårdstjenesten.

  Veldig fin bildeserie forøvrig!

  Hilsen tidligere Havnøymann.

 230. adolph mars 1, 2008 kl. 10:45 pm #

  Adolph er Chariot med ascendanten i skorpionen, månen i jomfruen og Venus i sjakk matt. Tolk i veg.

 231. Blåmann mars 2, 2008 kl. 3:10 pm #

  Hvor kan man kjøpe billige hus? Jeg tror det er vanskelig hvis du er forskolelærer eller renholdsarbeider.

 232. MorHubro mars 2, 2008 kl. 3:40 pm #

  Gullhjerte

  Jeg er en _meget_ varm, generøs, og storsinnet løvinne og jeg gir varme og glede til min store familie. Jeg kjemper som en løve for dem!
  Jeg har fortalt på forumet at jeg er født i den varme august måned, da frukttrær modnes, bier summer og bær bugner i skogen, i årets fruktbare senit!

  Har du lest det fra før?

  _Alle_ kan lese astrologiske bøker!

  Du har forandret deg siden du selv hadde blogg på forumet.
  Jeg spør: Er du blitt omvendt til en _sekt_?
  Pass deg, det er farlig!

  Jeg kan ikke logge meg inn på forumet i dag. Det er en skam!!

  Jeg spør:

  Hvor er Petrograd??

 233. - mars 2, 2008 kl. 3:46 pm #

  Har du slettet bildene?
  Jeg kan ikke logge meg inn. Det er feil på VGB, men jeg kan ikke se bildene heller.

 234. Sirenia mars 2, 2008 kl. 4:20 pm #

  http://www.forfatterb

  Foruten å legge inn linken, kan jeg jo gjenta for dem som ikke kan lese norsk:

  1. Jeg sa jeg ikke visste om jeg likte å få mitt halvferdige bygge/arveprosjekt lagt ut på blogg
  2. Jeg sa at jeg ikke var noen anonyme.
  3. Jeg la ut en link til Nerdrums barndomsø.

 235. Breiflabben Unplugged mars 2, 2008 kl. 4:56 pm #

  Jeg vil bare gi et lite livstegn.
  Jeg har ikke fått sett dine bilder i dette NIB’et, problemer med innlogging.

  Men jeg har lest både innlegg og kommentarer. Og det er ved det vanlige ser jeg. ET flott utført arbeid av deg og noen surmagede kommentarer blant veldig mange positive.

  Godt at det har dukket opp noen nøtterøyjenter her for å rette opp det inntrykket som jeg hadde fått av øyas «Kvinns» etter siste runde.

  Du får stå han av Starlett, det har du gjort før.

  Nå håper jeg at mine innloggingsproblemer snart er over. De har vart i 3 dager nå.

  Skal kommentere innlegget senere Starlett når jeg også kan se dine fine bilder.

 236. - mars 2, 2008 kl. 8:14 pm #

  November er bedre enn man innbiller seg. Folk lever på Nøtterøy hele året, så det er på sin plass å vise noe annet enn sommerøya.

 237. Starlett mars 2, 2008 kl. 9:07 pm #

  Jeg ser fram til din dikteriske virksomhet.
  rTor alle har forsvunnet mer eller mindre fra VGB i dag og i går, men nå er det visst opp igjen.

 238. Starlett mars 2, 2008 kl. 9:09 pm #

  Du er inne på noe der.

 239. Starlett mars 2, 2008 kl. 9:27 pm #

  Fint at du sa fra! 🙂

 240. Starlett mars 2, 2008 kl. 9:28 pm #

  En dikter er født! 😉

 241. Starlett mars 2, 2008 kl. 9:28 pm #

  Takk for det.:)

 242. Starlett mars 2, 2008 kl. 9:30 pm #

  Vi kan jo ta en mer inngående livssynsdebatt et annet sted.

  Nonne i Irland?
  Det var sikkert spennende.
  Irland er jo et fint, grønt land.

 243. Starlett mars 2, 2008 kl. 9:37 pm #

  Tusen takk skal du ha, Pia-Maria.
  Jeg gjorde nå mitt beste, og prøvde å få mangfold fram med to innlegg, men jeg vet jo at det kan gjøres mye bedre.

  Og så hadde jeg ikke tid til å fotografere alle øyas vakre steder da jeg var der i høst, siden jeg ikke var på ferie, men det får jeg kanskje til sommeren.

  Så kanskje blir det sommerinnlegg fra meg fra Nøtterøy eller Tjøme til høsten. 🙂

 244. Starlett mars 2, 2008 kl. 9:38 pm #

  Ja, kryss i taket – NÅ er BÅDE nettet mitt oppe og går – OG vi kommer inn på VGB.

  Fin søndagskveld til deg! 🙂

 245. Starlett mars 2, 2008 kl. 9:39 pm #

  Hva mener du med det`?

  Spiser?
  Det skjønner jeg ikke.

 246. Starlett mars 2, 2008 kl. 9:41 pm #

  Jeg så det.
  Tenker det kommer av at NIB-Hovedregister lå på Lesernes, slik det heldigvis gjør med jevne mellomrom, og at mitt NIB-innlegg var det siste som var produsert.

  Men takk allikevel!

 247. Starlett mars 2, 2008 kl. 9:42 pm #

  Takk for det! 🙂

 248. Starlett mars 2, 2008 kl. 9:44 pm #

  Hvis du leser teksten i blogginnlegget, vil du se at jeg har gitt de opplysningene du etterspør.

  Jeg valgte altså å publisere fra hele Nøtterøy, fra ØYA, – men er klar over at nordre Nøtterøy tilhører Tønsberg kommune.

 249. Starlett mars 2, 2008 kl. 9:47 pm #

  Fint at du har lest, Lillepersille. 🙂

 250. Starlett mars 2, 2008 kl. 9:49 pm #

  Tusen takk for lenken, Sandri!

  jeg har installert Opera, men da jeg skulle prøvekjøre den, var jo VGB nede, så jeg må prøve å finne ut om jeg kommer til å like den.

  Hva er Widgets?

 251. Starlett mars 2, 2008 kl. 9:52 pm #

  Det er folk i alle slags yrker på Nøtterøy, Blåmann, og i alle innteksgrupper, men det er kanskje flere rikfolk der enn på en øy i Nordland.

  Og enkelte steder med egen strand er selvsagt veldig dyre og eksklusive og for dem med mye penger.

  Men du kan finne boliger som du kan bo i med middels inntekt.

  Enig i at man må ta vare på strender beregnet for allmennheten.

 252. Starlett mars 2, 2008 kl. 10:00 pm #

  Tusen takk, Larien for en kommentar jeg ble veldig glad for.

  Hyggelig med så fin tilbakemelding fra en god NIB-kollega.

  Jeg er veldig begeistret for dine mange flotte innlegg, både i bilder og tekst.:-)

 253. Starlett mars 2, 2008 kl. 10:06 pm #

  Nei, som sagt, jeg hadde ikke all verdens tid til disposisjon.
  Men av og til tar jeg BEVISST bilder når det ikke er det du kaller optimale lyshorhold, og det er fordi jeg VIL vise en nattstemning, eller sen ettermiddag i november, slik som bildene fra kaldnes brygge.

  Jeg synes det er kjedelig med bilder som BARe er tatt i strålende solskinn under såkalte optimale lysforhold.

  Mange av mine Nordlandsbilder er tatt om natta.

  Men det må selvsagt være lyst nok til at man kan se bildene, og det skulle vel gå greit her.

  Hvilke bilder er det du mener er spesielt mørke, nalleballe?

 254. Starlett mars 2, 2008 kl. 10:07 pm #

  Ja, jeg tenkte nok omtrent slik

 255. Starlett mars 2, 2008 kl. 10:09 pm #

  Takk for det.
  Har du valgt ditt nick tilfeldig, mon tro?

  Mons – en katt.

  Katter kan jo se i mørket, men ikke i stummende mørke. 😉

 256. Starlett mars 2, 2008 kl. 10:10 pm #

  Hehehehehe…

  Nattkikkert!

  Til PC-en?

  Wow!

 257. Viljen mars 2, 2008 kl. 10:13 pm #

  Huttemegtu….hele bloggen har ligget brakk i hele dag, og nå ser det ut som FB ligger flatt og!
  Jajajjjjamennnnnsannnn….bl ir mye gjort i huset da gitters ;))
  Fikk ikke sett bilder en gang da jeg faktisk fikk opp siden til slutt. Følte meg som Karius og Baktus da de oppdaget at det ikke kom loff med sirup på…stakkar små krabatene…hehehe
  Vel, hue over vannet…bank i bordet! Jeg overlevde!!! Hahahahaaaaahaaaa***

 258. Starlett mars 2, 2008 kl. 10:13 pm #

  Jeg trives utmerket på landet.
  De kan være asfaltcowboy, så koser jeg meg her i utkantstroka, mijnheer. 😉

 259. Starlett mars 2, 2008 kl. 10:17 pm #

  Kan du utdype nærmere?

 260. Starlett mars 2, 2008 kl. 10:18 pm #

  HØY er gult!

 261. Starlett mars 2, 2008 kl. 10:41 pm #

  Jeg tenkte faktisk på å lage et NIB-innlegg fra mørketida, men det ble dessverre ikke tid til det.

  Kanskje jeg kan gjøre det til neste år…

 262. Starlett mars 2, 2008 kl. 10:43 pm #

  Takk skal du ha, Rabinowitz!
  Ja, jeg husker godt bloggen din fra tidligere.
  Skal huske på å lese den nye bloggen din og se hva du skriver. nå 🙂

 263. Starlett mars 2, 2008 kl. 10:47 pm #

  Hei Frida

  Det var intet problem å fotografere fra Vrengen bru, men da jeg laget dette innlegget

  http://www.vgb.no/897

  kjente jeg sug i magen.
  Jeg sto nærmest utenfor brua og fotograferte med i virvlene, og det var ganske nifst.

 264. Starlett mars 2, 2008 kl. 10:49 pm #

  Jeg synes det er koselig at du har valgt kattens navn som nick.

  Jeg har et godt kamera, og jeg kunne selvsagt ha gjort bildene lysere ved billedbehandling, men det ønsket jeg ikke.

  Jeg ville vise lysforholdene som de var.

 265. Starlett mars 2, 2008 kl. 10:50 pm #

  Denne var for dyp for meg.
  Hva mener du egentlig?

 266. nalleballe mars 2, 2008 kl. 10:55 pm #

  #133

  Du kan ikke rense oljeprodukter. Ingenting er så tett og kompakt med energi som bensin og diesel, eller kerosin (flybensin).

  Det vil bli utslipp. Olje må pumpes opp i mengder fram mot 2030, og kanskje enda lenger.

  Olje er viktig.

 267. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:00 pm #

  Hei nøtterøyjente

  Takk for oppklaring om håndball!

  Lykke til med herrelaget!
  Håper at de kommer til eliteserien.
  Agerup gård hr jeg hørt så vidt om.
  Takk for tipset!

  Takk for alle gode forslag.
  Hvasser er fint.
  Det er noen år siden jeg var der.

  Du skriver så godt at det er synd du ikke har blogg her.

  Ellers kan jeg bare være enig i det du skriver til de andre debattantene her.

  Fin ny uke ønsker jeg deg! 🙂

 268. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:05 pm #

  Jeg håper i alle fall at det ikke blir oljeleting i Lofotenregionen.
  Altfor risikabelt.

 269. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:06 pm #

  MorHubro har i grunnen skrevet ganske mye selv.

  Hvilket stjernetegn er DU født i, Gullhjerte?

 270. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:10 pm #

  Takk for hyggelig kommentar, Kristine!

 271. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:12 pm #

  Jeg har notert meg ditt syn.
  Må lære å rette opp skjeve bilder.
  Jeg er ikke kommet så langt ennå.

 272. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:13 pm #

  Den bekymrete terapeuts kommentar?

 273. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:14 pm #

  Kommentarnumrene har skjøvet på seg.

 274. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:15 pm #

  Har du analysert meg?
  Hvor?

  Det har jeg dessverre ikke sett.

 275. - mars 2, 2008 kl. 11:17 pm #

  Jeg mener at du har gjort en imponerende innsats.

 276. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:20 pm #

  Takk for det!
  Hva er det som er så morsomt?
  Lurer på om du er i Spania, ditt nick tatt i betraktning.

 277. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:26 pm #

  Hyggelig å få kommentar av deg, men egentlig er det nok Argus og hans innlegg med hovedregister som hadde vært mer naturlig å henvende seg til.

  Uansett: Når du ikke vil ha blogg, spiller det mindre rolle.

  Trivelig at du tittet på bildene mine, i alle fall.

 278. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:31 pm #

  Jo, det er vel mest bærekraftig å spise så vegetabilsk som mulig?

  Vi er vel sånne …… (husker ikke hva det heter på fagspråket) , men sånne dyr som både kan leve av animalsk og vegetabilsk kost?

  Kreps, tvilling, fisk og Løve.
  Mye på en gang.

  Dette blir en nøtt for Gullhjerte. 😉

  Jeg ser at du og jeg har tvilling og løve felles.

  Jeg er født i Tvillingens tegn, og så var det noe med løven, men jeg husker ikke hvor den opptrådte. Var det i månen, tro? 🙂

 279. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:32 pm #

  Tusen takk for en kommentar jeg satte stor pris på. Det er sånt som varmer, Riskymor:)

 280. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:38 pm #

  Tusen takk, Artemisia. jeg sier det samme til deg som til Riskymor: Kommentaren din varmer. 🙂

  Ønsker deg en god ny uke!

 281. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:39 pm #

  Ja, ER den det?
  Alltid?

  jeg mener ikke at vi skal kutte ut oljeleting og oljeindustri, men er den trygg nok slik den er?

  Jeg spør bare.
  Vet ikke.

 282. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:43 pm #

  Vi får håpe at det blir utviklet skikkelig renseteknologi.

 283. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:46 pm #

  Hei Linn,

  Ja, jeg vet at noen bilder er litt skjeve.
  Jeg må lære meg å bruke billedbehandlingsprogram for å eliminere dette senere.
  Nå KAN jeg det rett og slett ikke.
  Tusen takk for konstruktiv tilbakemelding.

  Jeg liker også det siste bildet godt. 🙂

 284. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:53 pm #

  Hei AR!

  Takk for denne opplysningen!

  Jeg var i grunnen klar over at det var et slags barneverntiltak, at det var for elever med spesielle behov og ikke for alle, men var litt usikker på hvordan det fungerte, så derfor skrev jeg som jeg gjorde.

  Kan jeg rette det og skrive slik du har gjort i denne kommentaren?

  Ellers må jeg si at det var fint å se at du fant blogginnlegget mitt og trivelig at du tok deg tid til å kommentere.

  Glad for at du likte bildene!

  Jeg ønsker deg en god ny uke!

 285. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:55 pm #

  Du store Alpakka! 😉

 286. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:56 pm #

  Jeg kan ikke hjelpe deg på stående fot. SÅ godt kjent er jeg ikke på Nøtterøy, men det er vel eiendomsmeglere der…

  Har du tenkt å kjøpe deg hus på Nøtterøy?

 287. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:58 pm #

  Petrograd har tydeligvis jobbet siden du skrev denne kommentaren.

  Ellers har jeg ingen kommentar. Du sier det meste selv.

 288. Starlett mars 2, 2008 kl. 11:59 pm #

  prøv nå.

 289. Starlett mars 3, 2008 kl. 12:16 am #

  Jeg skjønner egentlig ikke hva denne linken du har satt innhar med mitt innlegg å gjøre. Jo, morsomt å være på Sonitus. Det har jeg også likt jeg også de gangene jeg har hatt blogginnlegg der.
  Men var det et annet poeng du ville ha fram med lenken?

  Koz og klemz?

  Jeg skjønner rett og slett ikke hva du mener, Sirenia.
  Sorry.

  Så til punktene dine:

  1. Jeg vet ikke hvor du bor, men nå har du jo gitt alle som leser her en pekepinn, og jeg har forstått hvilket bilde som du reagerer på.
  Jeg gjentar:
  Jeg visste IKKE hvor du bor, og jeg vet ingenting om noe halvferdig arveprosjekt.
  Hadde du ikke fortalt det SELV, både her, men ikke minst på FB, ville jeg og andre bloggere fremdeles vært uvitende.

  2. Jeg har AVKREFTET at du er blant de anonyme, så den er grei.

  3. Jeg så linken og leste innlegget ditt etterpå, men siden du er ekskludert fra VGB, kunne jeg dessverre ikke kommentere der.

  Det var jo på grunn av Odd Nerdrum jeg la ut dette bildet som du reagerte på. Noe det burde være enkelt for deg, som har skrevet innlegg om Odd Nerdrum, å forstå.
  Bjerkø er en nydelig øy som det må være lov å ta bilde av selv om du bor slik at du har god utsikt dit.
  Det er mange som har denne utsikten, også mennesker jeg besøker på Nøtterøy.

  Jeg hørte forresten at det nettop var åpnet en ny Nerdrum-utstilling på Haugar.

  Likte du dette Nøtterøyinnlegget som helhet, hvis du ser bort fra det ene bildet?

  Jeg har fulgt rådet om ikke å hoppe fram og tilbake geografisk.

  Ønsker deg en god ny uke!
  Dere har vel vår på Nøtterøy nå.
  Gleder meg til å dra sørover igjen.

 290. Starlett mars 3, 2008 kl. 12:19 am #

  Tusen takk for livstegnet, Breiflabben!

  Ja, mye tull på VGB nå, og jeg har også hatt problemer i flere dager, men nå i kveld gikk det faktisk an å logge seg inn.

  Håper du får se bildene senere!

  Fin uke ønsker jeg deg! 🙂

 291. nalleballe mars 3, 2008 kl. 12:48 am #

  #132

  I begynnelsen lønte det seg ikke å være dykker. For Staten var penger overordnet. Det stilles også spørsmål rundt oljeutslipp, spesielt transport i rør og skip.

 292. nalleballe mars 3, 2008 kl. 12:54 am #

  #133

  Anders A har nok skremt dere med en artikkel fra en singel forsker omkring CO2-lagring.

 293. Veslekari mars 3, 2008 kl. 2:06 am #

  Jeg ser ikke skjeve bilder. Bildene er fine. Fortsett som du gjør!

 294. LillePersille mars 3, 2008 kl. 11:18 am #

  #146 nallaballa

  Jeg tror veldig på Anders A. Han er spesialist på klima. Jeg tror alt han har skrevet.
  Vet du at biodrivstoff gjør de fattige enda fattigere? Det er fordi vi bruker dyrket mark til å lage biodrivstoff.
  Da blir det mindre vi kan fordele til de fattige.
  Det er en dårlig løsning.

  Nå har palestinerne det verre enn på lenge. Israel er banditter. Det er folkemord. Jeg må finne en annen plass jeg kan skrive det.

 295. Natur mars 3, 2008 kl. 1:00 pm #

  #144 nalleballe

  Det har vært mange ulykker med olje og mange døde fugler. Tenk så fælt det er hvis du får fjærene fulle av olje og dør.
  Kan vi ikke lage energi som er fornybar heller?

 296. Starlett mars 3, 2008 kl. 1:41 pm #

  Det er jeg enig med deg i.

 297. Starlett mars 3, 2008 kl. 2:10 pm #

  Lønte det seg ikke å være dykker?
  Det må være dagens understatement.

  Det var jo livsfarlig å være dykker.

 298. Soletraveller mars 3, 2008 kl. 10:36 pm #

  Ååh…! Nå så jeg litt nøyere på bildet der du skriver «Tilbake til Knarberg. Deilig å feriere …»
  Jeg reagerte ikke da det sto Knarberg, men nå ser jeg jo det gule båthuset der. I «Gulehuset» på Duken tilbragte jeg mine første 4 år. Foreldrene mine leide det gamle huset som den gang var ganske trekkfullt om vinteren. Men jeg husker såvidt frukttrærne i hagen, og snekka nede ved brygga om sommeren.
  *Sukk* om mine foreldre hadde hatt det huset ennå!

  Klem fra Soletraveller 🙂

 299. nalleballe mars 3, 2008 kl. 11:06 pm #

  #146

  Det var et virkemiddel.

 300. Starlett mars 4, 2008 kl. 10:37 am #

  Ja, vi er vel avhengig av olje, men på litt lengre sikt er vi jo nødt til å finne alternative energikilder, både fordi tilgangen til olje blir vanskeligere OG på grunn av CO2- utslipp og klimaforandringer.

 301. Starlett mars 4, 2008 kl. 10:38 am #

  Takk for det! 🙂

 302. Starlett mars 4, 2008 kl. 10:41 am #

  Ja, men nå er i alle fall VGG oppe og går. Håper det står bra til på FB også.

  Ikke greit å være Karius og Baktus bestandig.

  «Ikke gjør som morra di sier, Jens ! » 😉

 303. Starlett mars 4, 2008 kl. 10:44 am #

  Anders A har skremt «oss»?
  Hven er «dere», nalleballe?
  JEG kan BARE svare for meg selv.

  Og jeg synes Anders A har en meget god klimablogg, men jeg vet ikke hvilken artikkel du refererer til.

  Diskusjonene mellom deg og Anders A er alltid spennende, synes jeg, enten de foregår på din, hans eller andre blogger. 🙂

 304. Starlett mars 4, 2008 kl. 10:45 am #

  Jo, noen bilder er litt skjeve, men takk for hyggelig kommentar:)

 305. Starlett mars 4, 2008 kl. 10:47 am #

  Nå har jeg ventet LENGE på innlegget du har bebudet at du skulle skrive om biodrivstoff.

  Kommer det?

  Om palestinerne er vi enige.

 306. Starlett mars 4, 2008 kl. 10:52 am #

  Oljeberedskapen kan sikkert bli enda bedre. Jeg kan egentlig ikke skrive så mye om det, for jeg har ikke forstand på oljeteknologi.

 307. Starlett mars 4, 2008 kl. 10:56 am #

  Så artig at du har funnet et hus blant bildene mine der du og dine foreldre har hatt tilknytning og der du tilbrakte dine første år og som det knytter seg minner til.

  Ja, jeg skjønner godt det å tenke på huset kan vekke nostalgi og vemod .

  Klem tilbake. 🙂

 308. Starlett mars 4, 2008 kl. 11:57 am #

  NÅ skjønner jeg ikke hva du mener, nalleballe.

  Se aldri på et annet menneske som et middel, men som et mål i seg selv!

  (Fritt etter Immanuel Kant.)

 309. birdyflyhigh mars 4, 2008 kl. 1:15 pm #

  Tuddelidu

  http://www.lbknitting

  der kan du se bedre 🙂
  e det nokka så ska du bare send avgårde en mail tell mæ
  Ha en super dag

 310. Starlett mars 5, 2008 kl. 5:01 pm #

  Takk skal du ha!
  Flott blogg. 🙂

  Æ sende en mail snart. 🙂

 311. MillaVanilla mars 12, 2008 kl. 9:57 pm #

  Hei Starlett 🙂

  Nok en kjempejobb og et fin fiiint innlegg fra din hånd. Og enda noen bilder av steder jeg kjente igjen. Bildene jeg tok er det vel like greit å ha i egen private mappe.

  Håper alt er fint med deg.
  Ha en riktig goooooood påske!!!

  Mmmmmmmilla 🙂

 312. Starlett mars 17, 2008 kl. 9:18 pm #

  Hei Milla 🙂

  Tusen takk skal du ha.

  Jeg tror nok bildene dine er gode, de også.

  Fiiin påske til deg. 🙂

 313. Mathias mars 24, 2008 kl. 2:42 am #

  nå glemte jeg jo å svare på MorHubro (er ny leser på VGB, så fant ingen svar-funksjon) som lurte på om det var honning der du var (dvs. nøtterøy), og jeg kan meddele at det finnes ihvertfall en birøkter på Teie, nær Grindløkka skole

  Vil også oppfordre deg til å få med litt av Grindløkka skole hvis du noengang skal ta en til NIB-tur (e.l.) til nøtterøy =)

 314. Sirenia/Konglo april 5, 2008 kl. 1:52 pm #

  Her har du en link som viser hva jeg mener om Nøtterøy og turister og innflyttere.

  http://www.forfatterb

  Jeg har blitt tillagt _meget jeg ikke har sagt og mener_, så her mine egne ord.

  Du må gjerne legge ut denne kommentaren og linken her på forrige Nøtterøyinnlegg også.

 315. Starlett april 5, 2008 kl. 8:39 pm #

  Hei Mathias
  Velkommen på bloggen min:-)
  Interessant å få høre at det er birøkt på Teie.
  Takk for tipset om Grindløkka skole!
  Sorry for sent svar.
  Det er rett og slett fordi jeg ikke har sett kommentaren din før akkurat nå.
  Men forhåpentligvis: Bedre sent enn aldri.

  Veldig hyggelig å få kommentar av deg!

  Ja, jeg kommer nok til å besøke Nøtterøy igjen.
  Om jeg lager et fullskala NIB-innlegg,vet jeg ikke.
  Men jeg kan jo likevel ta bilder fra Nøtterøy og lage en ny billedreportasje derfr.
  Regner med at du bor på Nøtterøy og kjenner den vakre øya godt. 🙂

 316. Starlett april 5, 2008 kl. 9:12 pm #

  Hei Sirenia/Konglo

  Nå har jeg lest innlegget ditt om Nøtterøy, og jeg forstår at den er preget av kjærlighet til øya.
  Siden jeg ikke har mulighet til å besvare deg på Forfatterbloggen, kan jeg svare deg her.

  Du skriver blnat annet:
  ———-
  Det er ikke bensinlukt og øredøvende lyd fra båtmotorer, det er ikke tømte doer fra fritidsflåten, det er ikke kastede døde kattunger i fjæra. Ei heller miljøskadd og uspiselig skattekammer for matauk. Lista kunne vært betydelig lengre, men du skjønner?
  ———
  Jeg håper virkelig at det ikke er vanlig å kaste døde kattunger i fjæra. Som du kanskje vet, er jeg veldig glad i katter og generelt opptatt av dyrevern, og tanken på dyremishandling er avskyelig for meg.
  Dette er vi helt enig i.

  Men fritidsbåter ER en del av Nøtterøy, enten man liker det eller ikke, akkurat som det er mange fritidsbåter her hvor jeg bor, og en stor gjestehavn ved moloen i Bodø for tilreisende båtfolk.
  Vi er gjestfri i Bodø og tar vel i mot båtentusiater fra nær og fjern, selv om vi også har den genuine kystkulturen hos oss, med mange som fremdeles lever av fiske, heldigvis.
  Byfiskere har vi også, og så lever vi jo like ved det store matfatet, Vestfjorden, der blant annet det legendariske Lofotfisket finner sted hver vinter. Derfor håper jeg at det ikke blir noen oljeleting ved Lofoten.
  Jeg tror det kan få uoverskuelige konsekvenser både for fisket og for sjøfuglene, for bølgene kan bli veldig høye på Vestfjorden. Det er et ekstremt tøft havstykke.

  ————
  Øya mi er dydene. De gamle dydene nøysomhet, gjenbruk, respekt, tålmodighet og ydmykhet preget den gamle kystbefolkningen. Deres mektige nabo, havet, underla de seg og de var takknemlige for lite. De foldet hendene og ba om at deres kjære skulle komme seg trygt hjem, de foldet hendene og ba om at isen ikke skulle ta brygga i år igjen, de foldet hendene og ba om at vinteren ikke skulle være streng, så måking og fyring ikke skulle leite på.
  ———
  Dette tror jeg mange nordlendinger også kjenner seg veldig godt igjen i. Havet har gitt mye, men av og til har det vært svart, og havet har også tatt mange liv.
  Ulike dyder er nok ikke noe Nøtterøy har enerett på-

  ———-
  . Turistene og nyinnflyttede en smittet med Røkkesyndromet og skal overgå hverandre i rikdom, vulgariteter og vandalisme. De bruker helikopter til å anlegge tennisbane, sjøfly til befraktning, og superraske båter som spyr bensin i sjøen og forurenser ørene.
  ——-

  Dette synes jeg er en stigmatiserende generalisering. Jeg er heller ikke begeistret for utslagene av vulgærrikdommen, men å si at alle turister og alle «nyinnflyttede» passer denne beskrivelsen, er jeg rett og slett uenig i.
  Søsteren min og familien hennes er «nyinnflyttere» i den forstand at de «bare» har bodd på Nøtterøy omtrent 15 år, men jeg kan forsikre at de ikke lever et liv i nærheten av det du beskriver. Jeg kan heller ikke se at det er galt at folk besøker sine nærmeste sletninger som de setter pris på, og jeg tror at turismen er en viktig næring for Nøtterøysamfunnet.
  De fleste turister er vel alminnelige folk som du og jeg?
  Dessuten så er jo folk mer mobile enn tidligere, og det er vanlig at folk flytter på grunn av jobb, skolegang eller andre årsaker.
  Bodø har f.eks en svært stor tilflytning, noe jeg ser på som veldig positivt.Det har gjort Bodø til en større og mer livskraftig og betydningsfull by.
  Jeg opplever ikke at jeg , født og oppvokst i Bodø, har noen eiendomsrett til byen vår.
  Dessuten er jeg realtivt nylig kommet tilbake til mitt fødested etter et liv med mye flytting.
  Og jeg vet jo at du også har flyttet en del på deg.
  Ville du ikke ønske at du ble tatt vel imot der du bodde?
  Gjestfrihet, både overfor innflyttere fra eget land og fra _andre_ land, mener jeg er en dyd og en nødvendighet.

  ———-

  Øya mi er verdiene. Verdier som kjærlighet, godhet og skjønnhet til naturen og kulturen ved havet. Foruten det nære slektskapet med røttene, de som bodde her før. Først en far, før han igjen farfar/mor, oldefar/mor, tippoldefar og så langt tilbake som til øyboere og virkelig gamle dager. Identiteten er sterkt og tett knyttet til det selvstendige og sterke kystfolket, strie og stolte. Og gjennom identiteten, den sterke og usårbare, kommer integriteten. Påvirkbar, men etter eget kresent valg.

  ———
  Dette avsnittet viser en dypfølt kjærlighet til øya di og til forfedrene dine, og det er godt å ha denne ballasten.
  Men vi kan vel ikke bare leve på minnene fra gamle dager?

  Forholdene skifter, også gjelder det vel å gjøre det beste ut av det og å arbeide for de verdier man tror på.
  Du må gjerne legge ut lenke på det andre Nøtterøyinnlegget hvis du ønsker det.

  Og tro meg: Mine Nøtterøyinnlegg var motivert ut fra den kjærlighet JEG har fått til øya etter mange, mange besøk der.

  Men selvfølgelig: Jeg er ikke lommekjent overalt, jeg hadde begrenset tid til å fotografere da jeg var der i fjor høst, og jeg kan gjerne ta selvkritikk på at særlig det første innlegget mitt kunne ha vært mer struturert.
  Men jeg mener at også tilreisende må være i sin rett til å fotografere steder de er glade i, selv om vi ikke besitter samme lokalkunnskap som de som kjenner øyas histore og er født og oppvokst her.

  Tusen takk for kommentaren og lenken og så ønsker jeg deg en god helg! 🙂
  Dere lever på en vakker plett på jorden.

 317. Gammel Nøttleding juni 1, 2008 kl. 10:41 am #

  Neste gang du kommer til Nøtterøy håper jeg du kan få lånt en sykkel og komme deg rundt på småveier og stier, der vil du finne mange fine steder.

 318. Det lille huset juni 1, 2008 kl. 10:49 am #

  Det lille huset i Kjøpmannskjær huset for noen år siden en hel familie, og er Nøtterøys minste hus, og var bebodd helt ut i 1970 årene. Kommunen ville bevare det og i dag har Nøtterøy brannvesen sin utrykningsbåt liggende ved bryggen.

 319. Starlett juni 1, 2008 kl. 8:27 pm #

  Takk for tipset! 🙂
  Jeg hadde ikke så god tid da jeg var på Nøtterøy i fjor høst, men neste gang har jeg lyst til å besøke flere små perler.
  Hvis du har gode forslag, tar jeg mot med takk.
  Har bl.a lyst å lage et eget innlegg fra Veierland.
  Hyggelig at du stakk innom bloggen min! 🙂

 320. Globetrotter juni 10, 2008 kl. 9:29 pm #

  Dette var fasinerende bilder fra Nøtterøy som har noe å by på året rundt.
  Du har fått fram fine fargeharmonier.

 321. Starlett juni 11, 2008 kl. 12:06 am #

  Takk for interessant informasjon.
  Rommet det virkelig en hel famile?
  De må ha hatt det trangt.
  Men ligger i fine omgivelser..
  Så bra at kommunen ville bevare det. 🙂

 322. Starlett juni 25, 2008 kl. 7:27 pm #

  Takk for det, Globetrotter.

 323. Starlett juli 8, 2008 kl. 7:59 pm #

  Her har det skjedd en teknisk feil.
  Innholdet i denne reportasjen er borte.
  Det skjedde da jeg skulle redigere for å sette inn en ny lenke til neste reisemål.

  Så hvis noen skulle titte innom her og ikke finne noen bilder:
  Det er TEKNISK FEIL!

  Jeg skl prøve å rette det opp og rekonstruere innlegget hvis ikke Petrograd kan hjelpe, men det blir ikke før til høsten.

 324. Starlett juli 9, 2008 kl. 4:42 pm #

  Tusen takk for hjelpen til Petrograd! 🙂
  Godt å se dette innlegget oppe igjen MED lenke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: