NIB – VESTFJORDEN med HURTIGRUTEN. – The Worlds most beautiful voyage.

12 mai

I dag vil jeg ta deg med på en reise over den værharde Vestfjorden med hurtigruteskipet M/S Trollfjord. Vestfjorden er kjent for sin skjønnhet, sitt berømte Lofotfiske og for å være et hardt havstykke, men denne dagen, andre mai, var fjorden rolig og været fint. Vår reise starter i Bodø.

Og vi skal til Stamsund i Lofoten, et av Lofotens mest kjente fiskevær og et interessant turistmål. Her kan du oppleve mye, og under lenken kan du finne mye informasjon om Stamsund.

Men først må vi stå i kø for å komme ombord i skipet. Hurtigrutene fungerer også som bilferjer. I turistsesongen er det lurt å bestille plass for bilene på forhånd, for det er populært å ta bilen med hurtigruten.

På vei ut fra Bodø havn passerer vi Skandsen og det gamle fyret. Jeg har skrevet om Nyholmen Skandse i et tidligere NIB- innlegg, og er du interessert, kan du lese om det her.

Vi runder odden på halvøya der det gamle restaurerte militæranlegget Skandsen ligger.

Slik tar Burøya med Nyholmen Skandse seg ut fra nordvest.

Dette bildet, med Rønvik i bakgrunnen, viser at det foregår en del arbeid på havnene i Bodø.

The Worlds most beautiful voyage? I alle fall er en rundtur med hurtigruten Bergen-Kirkenes-Bergen for de fleste en reiseopplevelse som de sent vil glemme. Her en håndfull turister på øverste dekk.

DENNE LENKEN kan du lete deg fram til mye informasjon om alle hurtigrutene i flåten.


Vi har rundet odden og er på vei mot Landegode.


Her ser vi Polar Bar, en bar på øverste dekk, med utendørsservering og «røykerom» i friluft. I bakgrunnen Landegode, fjellet som vi Bodø-væringer elsker. Når fiskere og sjøfolk kom fra Vestfjorden mot Bodø i opprørt hav og passerte Landegode, kom de inn i smulere farvann og kunne føle seg tryggere. For dem var øya med det vakre fjellet virkelig «Det gode landet» som innevarslet trygghet og hvile etter harde døgn på havet, og derav navnet på Bodøs kjente landemerke.


På styrbord side ser vi mot Nordstranda og Kjerringøy. Jeg har skrevet to NIB-innlegg om Kjerringøy, og klikker du her, finner du fram til begge. Lenke til Kjerringøy med mye informasjon, er her.
Langt der inn ligger Bodø og Børrvasstindene, og byen er her delvis skjult av halvøyene med industri.


I kjølvannet og i motlys ser vi mot Bodøs omland, mot Gildeskål og Sandhornet.


Under M/S Trollfjord svære skorstein koser turistene seg i den varme vårsola.

Men fremdeles ligger det ganske mye snø i fjellene.

Vi passerer Kjerringøy på vår tur over Vestfjorden. I seilskutetida var Kjerringøy den viktigste havna for det sjøfarende folk, men da dampbåten kom, overtok Hundholmen, altså Bodø, Kjerringøys rolle som hovedhavn på sørsiden av Vestfjorden.

Vi nærmer oss åpent hav. En flik av Landegode til venstre. Badende kvinner på øverste dekk. Det var varmt i været den andre maidagen, og mange benyttet seg av Trollfjords badefasiliteter under overfarten.

Motlysbilde mot sør. Bodø er ute av sikte, og vi ser Landegode til høyre, men på babord side av skipet, for dette bildet er tatt fra akterdekket.

Slik ser Landegode ut fra østsiden. Jeg har reist ofte over Vestfjorden, men sjelden har jeg opplevd så varmt og vakkert vær så tidlig på våren. Folk koser seg i den varme sola.

Blikk fra hurtigruten i retning Kjerringøy, Nordfold og Steigen.

Omtrent her, like før vi runder nordspissen av Landegode, pleier man å merke sjøene komme inn når det rusker litt, og de som pleier å blir sjøsyke, stålsetter seg for en tøff overfart, for nå kommer vi ut på et åpent havstykke.

Men i dag tviler jeg på at det var mange som ble sjøsyke under overfarten. Kontrasten mellom åpnet hav, og ikke hvilket som helst hav, men selve Vestfjorden, og bading på dekk er frapperende.

Fra en av utsiktssalongene. Blank åpent hav forut, og de fleste reisende er på dekk.

Landegode fyr. Jeg synes fargene virker grønnaktige, men slik fanget kameraet fyret inn. Fyret er blitt restaurert, er vernet, og gjort om til opplevelsessted.

M/S Trollfjord har eget PC-rom for passasjerene, og her er internett-tilkobling, men i det vakre været var det få som benyttet seg av PCene denne ettermiddagen.

Vi ser den åpne Vestfjorden gjennom salongvinduene. Som vi ser, er det ikke mange som velger å være innendørs på overfarten i maksvær.

På kveldene spilles det av og til opp til dans på hurtigrutene. Av og til er det også konserter, foredrag og annen underholdning ombord.


Akter på styrbord side ligger blant annet Folda og Hamarøy.

Fra baugen på M/S Trollfjord. Bare hav så langt øyet rekker .


Usedvanlig folketomt i baren. Været er for vakkert til å sitte inne og klamre seg til cognacglasset.


Bedre å nyte overfarten på forskjellige måter på de store utendørsflatene.

Fra en av trappene i hurtigruten, mellom to av dekkene. God utsikt ut på havet. Det er fint når havet ligger stille, men i storm er det mange som kan styre seg for utsikten når bølgene glefser opp langs båtsidene.

SÅ dukker «the famous Lofotveggen» opp i horisonten.

LOFOTEN, here we come!

Lofotveggen er et yndet fotomotiv for passasjerer og turister, og det er lett å forstå, for den er spetakulær der den strekker seg fra Å i vest til Vågan i øst. Et par enkeltbilder på en blogg kan bare gi små utsnitt av den lange «veggen» og intet rettferdig og fullstendig bilde. Det må oppleves in natura. På klare dager kan man se Lofotveggen fra vakre Mjelle utenfor Bodø.

Deler av Lofotfjellene – «Lofotveggen» – sett gjennom panoramavinduene fra øvre utsiktsdekk.

Etter hvert som vi kommer lenger nord, skifter «Lofotveggen» karakter, og et mer distinkt landskap kommer til syne. Den som kjenner Lofoten, kan nå se at Stamsund og Vestvågøy ligger forut.

Lofotfjellene mot styrbord fra hurtigruten. Her på sørsiden og yttersiden av Lofotfjellene, går en alternativ vei fra Stamsund til Svolvær. Hovedveien går lenger inn i øyriket.

Vestvågøy, den ville og vakre kommunen midt i Lofoten.

Et ferieeventyr ligger gjemt bak disse fjellene.

Vi nærmer oss Stamsund og kan se konturene av fiskeværet. Vestvågøy egner seg utmerket for fjellklatring, og det er tilrettelagt mange turløyper i forskjellige vanskelighetsgrader. På toppene får du lønn for strevet, for utsikten fra fjelltoppene er fantastisk.

Vi seiler inn i skjærgården som beskytter Stamsund mot de verste havdønningene og gjør stedet til en god havn. Her er nokså trangt, og i uvær hender det at hurtigrutene ikke kommer inn her og må seile forbi.

Like foran oss ligger veien som går fra Stamsund via Steine.

Innaskjærs mellom holmene i Vestvågøy.

Her er fint for sjøfugl, for fisk er det nok av, og det er deilig å puste inn den salte og friske havluften.

Under innseilingen til Stamsund. Hurtigruten gjør en skarp sving, og vi ser ut til fjellene i vest.

Dette bildet gir intet reelt inntrykk av Stamsund, for Stamsund er så mye mer enn det vi får inntrykk av fra hurtigruta når vi legger til kai. Jeg håper at jeg ved en senere anledning kan vise fram bilder av Stamsund slik fiskeværet fortoner seg fra «innsiden».

Dette bildet er tatt fra et av de øvre dekkene og ned på hurtigrutekaia i det vi legger til land. På kaia står det folk som skal gå på her og følge hurtigruten videre på sin ferd nordover. Hurtigruten er kalt vår riksvei nr. 1 og er fremdeles en viktig samferdselsmessig livsnerve for befolkningen langs vår lange kyst.

I resepsjonen er det vakkert pyntet med blomster, og bilder av vår konge og dronning pryder veggene.

Trollfjord ligger ved kai i Stamsund, og dette bildet gir inntrykk av hvor kort veien ut til det åpne havet er.

Så kan vi ønske de påstigende passasjerer god tur videre nordover langs leia.

Som en kontrast til bildende fra godværsturen med M/S Trollfjord, setter jeg inn et bilde av hurtigruteskipet M/S Polarlys der hun stevner inn mot Stamsund på sydgående fra Svolvær en gråværskveld. Reisen med hurtigruten er spennende og flott også når været ikke viser seg fra sin aller beste side, og de nye skipene tåler sjøene godt.

Med dette bildet fra Stamsund ut mot havet sier jeg takk for følget, og jeg håper at du har hatt en fin virtuell tur over Vestfjorden. Jeg kan absolutt anbefale denne turen, særlig i maksvær, men for den som ikke blir sjøsyk og som er trygg på havet, kan også en frisk tur over fjorden i ruskevær ha sin sjarm og gi mange minneverdige opplevelser. Tro meg. Jeg vet det!

Ditt neste anbefalte reisemål: HENIE ONSTAD-SENTERET

179 kommentar til “NIB – VESTFJORDEN med HURTIGRUTEN. – The Worlds most beautiful voyage.”

 1. adolph mai 12, 2008 kl. 7:24 pm #

  Dere er noen feiginger dere nordpå. Redde for litt åpent hav? Hahaha.

 2. Starlett mai 12, 2008 kl. 7:28 pm #

  Er vi REDDE for litt åpent hav, sier du? Du skulle bare visst hvor ofte jeg har reist over Vestfjorden i all slags vær.
  Men DENNE turen gikk i maksvær.
  Kanskje jeg publiserer en riktig stormtur en annen gang. 🙂

  Hvor i din nærhet finner du et så tøft havstykke som Vestfjorden? 😉

 3. Starlett mai 12, 2008 kl. 7:32 pm #

  Det ligger mange spennende lenker i dette innlegget.
  Så der kan du få mange tips til ferie.
  Av og til lurer jeg på om det har noen hensikt å sette lenker inn, men hvis noen er interessert, kan jo lenkene fortelle mer enn en kort bloggtekst.

 4. LillePersille mai 12, 2008 kl. 7:42 pm #

  Jeg synes dette er en av de fineste bildeinnleggene jeg har sett. Her er det ikke tørrfisk heller.

  #1 adolph
  Er du redd for havet?

 5. Globetrotter mai 12, 2008 kl. 7:48 pm #

  Jeg mener at rundturen med hurtigruta er verdnes vakreste reise.
  Jeg mener at den er kåret til det også.
  Jeg har reist hele rundturen, og landskapet skifter hele tiden fra frodige Bergen over Magerøya og øst til Kirkenes.

 6. Starlett mai 12, 2008 kl. 7:57 pm #

  Takk skal du ha, lille Persille. Ikke tørrfisk?
  Hva mener du?

 7. lakenskrekk mai 12, 2008 kl. 8:00 pm #

  Vakkert igjen, Starlett! Er jeg heldig, rekker jeg denne overfarten i sommer. I fjor hadde vi verdens nydeligste overfart fra Skutvik til Svolvær. Ordet bergtatt fungerer bra som beskrivelse. *sukker og smiler*

 8. mairmog_8 mai 12, 2008 kl. 8:21 pm #

  Wow, så flotte bilder!
  Den turen der SKAL jeg ta en gang i tiden, med min kjære! Kanskje når barna blir såpass store at de ikke gidder å bli med oss på ferieturer lenger, he he! 😉

  Takk for at du delte med oss, dette var koselig! 🙂 Ha en fin kveld i det vakre nord!

 9. Starlett mai 12, 2008 kl. 8:22 pm #

  Hei Globetrotter.
  Jeg er klar over at denne turen scorer høyt, men vet ikke riktig om den er kåret til verdens vakreste reise.
  Det er vel hele rundturen det da er snakk om?
  Men ja, jeg er en svoren hurtigrutetilhenger. 🙂

 10. LillePersille mai 12, 2008 kl. 8:25 pm #

  #2 Starlett
  I det forrige innlegget hadde du hengt ut masse tørrfisk, og jeg liker ikke tørrfisk. Her var det ikke tørrfisk.
  Derfor var det bedre.

 11. Starlett mai 12, 2008 kl. 8:28 pm #

  Tusen takk, lakenskrekk.
  Ja, det er vakkert, og turen fra Skutvik til Svolvær med bilturen over Hamarøy er jo også flott. Jeg har tatt den mange ganger.
  Håper du får deg en tur nordover, lakenskrekk. 🙂

 12. Lenesim mai 12, 2008 kl. 8:40 pm #

  Å for en flott tur. Har vært på Hurtigruten 2 ganger, og det gir mersmak ja.

 13. Starlett mai 12, 2008 kl. 9:04 pm #

  Takk skal du ha, mairmog.
  Ja, det er vakkert både i sør og nord, på forskjellige måter.

  Jeg tror nok både du og gemalen kan få en topp tur med hurtigruta. Det er noe mer eksotisk enn Kielferja og Danskebåtene, ja. 😉

  Ha en fin uke i Slovenia, både du og familien!

 14. Starlett mai 12, 2008 kl. 9:16 pm #

  Akkurat, ja.
  Nå husker jeg.
  Du likte ikke lutefisk.

 15. Liljerød mai 12, 2008 kl. 10:02 pm #

  Bildene er fine. Du lager bestandig fine bilder, men hurtigruta er for rikfolk. Det er ikke for vanlige folk å dra på rundreise med hurtigruta. De vet å ta seg betalt for stein og fjell!

 16. ARGUS37 mai 12, 2008 kl. 10:04 pm #

  Flotte bilder med maritimt preg, Starlett, og jeg gleder meg til vi snart skal reise samme strekning!

  En liten ting: Hus har «piper». Båter har «skorsteiner».

 17. Ingrid mai 12, 2008 kl. 10:07 pm #

  Kjempefine var bildene dine starlett.
  Jeg har lyst til å reise med hurtigruta.
  Takk for svaret på bloggen min.
  Du får tommelfinger fra meg.

 18. Starlett mai 12, 2008 kl. 10:52 pm #

  Hei Lenesim.
  Ja, det var en flott tur.
  Trivelig at du likte den.
  Ja, det gir mersmak, det er jeg helt enig med deg i. 🙂

  Hyggelig med besøk av deg på bloggen min. 🙂

 19. Starlett mai 12, 2008 kl. 10:59 pm #

  Takk for det, Liljerød!
  Jeg tror egentlig ikke hurtigruta er så mye dyrere enn annen form for ferie, bortsett fra at Norge er et dyrere ferieland enn mange lavprisland i andre deler av verden.
  Er det ikke greit å støtte norsk reiseliv og norske arbeidsplasser, da?

 20. Nordlandsmann mai 12, 2008 kl. 11:03 pm #

  Nå har du gjort det igjen! Alle tiders fine bilder fra Vestfjorden, men så fikk du mye gratis, for det er virkelig ikke ofte at havet ligger slik over fjorden.
  Jeg har reist der noen ganger jeg også vet du.
  Trollfjord er den nyeste båten, og er ganske annerledes fra Polarlys som du har bilde av.

 21. Starlett mai 12, 2008 kl. 11:13 pm #

  Takk skal du ha, Argus! 🙂
  Ja, gled dere, jeg håper bare at dere er heldige med været, men kjenner jeg deg rett, tåler du en liten storm fra sørvest.
  Uansett vil opplevelsen i Lofoten bli spetakulær, fordi landsdelen har så mange kvaliteter i all slags vær.

  Og ja, selvfølgelig heter det skorstein.
  Jeg har forandret det.

 22. Starlett mai 12, 2008 kl. 11:19 pm #

  Hyggelig at du syntes det, Ingrid.
  Svaret på bloggen var strengt tatt ikke noe annet enn en henvisning til et kapittel i NT, men hvis det kunne klargjøre noe for deg, så er det bra.

 23. Liljerød mai 12, 2008 kl. 11:26 pm #

  Jeg vil støtte norske arbeidsplasser, men innen hva som går an for vanlige folk.
  Hva koster det med hurtigruta?

 24. Asterixa mai 12, 2008 kl. 11:27 pm #

  Fin ny NIB.
  Ingenting er som havet.

 25. Asterixa mai 12, 2008 kl. 11:29 pm #

  #12 Liljerød

  Du kan sikkert undersøke prisene sjøl hvis du er interessert.
  Jeg synes ikke du skal være gledesdreper, og du trenger ikke å reise hele veien eller ta med bil.
  Jeg tror ikke det er dyrt bare for personer.

 26. Starlett mai 12, 2008 kl. 11:35 pm #

  Takk for det!
  Ja, det var en sjelden fin tur.
  Fint å bade på dekk andre mai midtfjords. 🙂

  Trollfjord er kanskje den nyeste båten, er ikke helt sikker, men den tilhører i alle fall den nyeste generasjonen.
  Men det finner du sikkert ut hvis du klikker deg inn på hurtigrutelenken som ligger et eller annet sted i innlegget.
  Polarlys er en generasjon eldre, men nyere enn de bastardbåtene som kom på åttitallet.
  De er ute av flåten, og jeg ttror de er solgt til utlandet.

  Jada, jeg VET at du også har noen turer over fjorden. 😉

 27. Starlett mai 12, 2008 kl. 11:46 pm #

  Hvor langt har du tenkt å reise? Med full kost og lugar, med bil, eller bare med deg selv?
  Prisen bestemmer du i grunnen selv etter hvor langt du vil reise og hvilken komfort du vil ha.
  Hurtigrutens hjemmesider finner du i innlegget mitt, men jeg kan finne det fram til deg på nytt.

 28. hipors mai 12, 2008 kl. 11:48 pm #

  Jeg elsker å reise med hurtigruten.. Har vært på noen julebordturer over havet der, og den siste med Trollfjord i så dårlig vær at vi måtte ta hurtigruten til Bodø istedet for Stamsund fordi nordgående ikke kom til å gå over Vestfjorden, men innaskjærs direkte til Harstad.. (kom fra Tromsø og skulle til Tromsø med bytte i Stamsund) Bandet som spilte ombord ble sjøsyke og løp i tur og orden på do med både bassgitar og gitar hengende rundt overkroppen.. Det så litt mereklig ut…

  Nå må jeg kjøre bil i timesvis for å komme til hurtigrutehavn, og det er litt synd i grunn..

  Mange flotte bilder i innlegget ditt, tusen takk for turen..

 29. Rita mai 12, 2008 kl. 11:53 pm #

  Jeg er stolt over at jeg bor i Lofoten. Du har fanget Vestfjorden fint inn.

 30. Starlett mai 12, 2008 kl. 11:57 pm #

  Tusen takk, Asterixa.
  «Ingenting er som havet»

  Poetisk sagt.
  Minner meg om Alexander Kielland og «Garman og Worse», begynnelsen der. 🙂

 31. Starlett mai 13, 2008 kl. 12:00 am #

  Det er jeg enig med deg i. Asterixa.

 32. Liselotte mai 13, 2008 kl. 12:08 am #

  Hurtigruta er en avslappende og fin ferie. Jeg blir med og slår et slag for hurtigruta.

 33. MorHubro mai 13, 2008 kl. 12:17 am #

  Jeg skal legge meg nå og se nøye på bildene senere. De er meget velkomponerte.
  Jeg vet ikke om jeg skal ta hurtigruten når vi skal til Lofoten. Hva mener du?
  Jeg tror jeg kommer til å like Kræmmarvika. Jeg har lest dine informasjoner og kan skrive det riktig.
  Du får min høythengende tommel.
  God natt!
  Jeg er uthvilt etter ferien, men i morgen er det en ny arbeidsdag.

 34. Anders mai 13, 2008 kl. 12:26 am #

  Jeg har ikke reist med hurtigruten, men en vakker dag så kanskje. Det må bli dager med lite sjø og mye sol (for å ikke si lys). Dere var jo heldige med været. Stille.

  Men det her var vel ikke hele Lofoten?

 35. Gullhjerte mai 13, 2008 kl. 2:14 am #

  Verden er vidunderlig vakker og er et skaperverk, men jeg vet ikke hvem som er skaperen.
  Er det en gud som står bak?
  Jeg tror det er en samlende lyskraft i universet som vi ikke kan skue med øynene.
  Jeg er glad for at menneskene ikke satt i baren, men frydet seg over de naturlige stimuli og ingen fisk, men det skulle ikke vært røykebarer der man badet.

  #17 Anders

  Du skal ikke frykte sjøen!
  I allnaturen er all vær naturlig, men den globale oppvarming er skummel, og jeg tror at det kommer katastrofer av den. Det kan hende at katastrofene i Kina og Burma er derfor.
  Takeshi saitoh tror at jeg er imot kinesere, men jeg er glad i alle mennesker, men jeg liker ikke når noen fanger og straffer fredelige munker som demonstrerer mot sensur.
  Kina og USA har mange svin på skogen.
  Jeg skal gi deg tommel, Starlett.
  Nå må jeg gå, for det ringer fra en pasient.

 36. Katten_3 mai 13, 2008 kl. 8:54 am #

  Så vakker NIB fra deg igjen. Du har fått en tommel!

 37. Smultron mai 13, 2008 kl. 10:00 am #

  Takk for en herlig reise i de flotte bildene dine! Jeg må nok innom og kose meg med dem flere ganger:)

  Tommel!

 38. tankespire mai 13, 2008 kl. 10:52 am #

  Det er så fint, så fint… *sukker* Hadde frysninger fra jeg leste tittelen på innlegget, og har det enda 🙂
  Har ikke vært i Lofoten, men har kjempelyst. Fikk ikke mindre lyst etter dette 🙂 Takker så mye for turen, Starlett! Ble rent snufsete *ler*

 39. Brita mai 13, 2008 kl. 11:58 am #

  Veidig fint og en fin tur på hurtigruta. Jeg vet hvor viktig den er for folk langs kysten. Ikke bare for turister. Du får tommel fra meg også.

 40. Starlett mai 13, 2008 kl. 2:01 pm #

  Ja, det er flott å reise med hurtigruten.
  Og jeg skjønner at du elsker det når du har vært på julebordturer over havet der.

  Hvis jeg forstår deg rett, kom du fra Tromsø med hurtigruten den gang, og gikk av i Bodø.

  Hvis nordgående ikke gikk over Vestfjorden, DA måtte det ha vært ille.
  Ellers så hender det jo rett som det er at hurtigruta ikke kommer inn i Stamsund, for det er en trang havn og vanskelig for de store skipene å komme inn der i høy sjø. Det hender at hurtigruten også må seile forbi Svolvær, men det er sjeldnere. Og enda sjeldnere at den ikke går inn i Stokmarknes og Sortland, selv om det hender, og det er jo det som må ha hendt den gangen du forteller om.

  Jeg synes nå synd på de stakkars bandmedlemmene. Det kan ikke være noe særlig hyggelig å bli så syk når man er på jobb.
  Jeg har ikke reist med «Trollfjord» i storm, så jeg vet ikke hvordan denne båten tar sjøene.

  Og så måtte det jo ha vært ille for deg også som skulle være med på turen i det forholdsvise smule farvannet fra Tromsø til Svolvær, (selv om det kan ruske godt mellom Svolvær og Stamsund) å bli med i storm over Vestfjorden.
  Ble du syk?

  Likevel forstår jeg jo at du ikke har mistet lysten til å reise med hurtigruten etter denne opplevelsen, så det tyder jo på at du tåler sjøen godt. 🙂

  Bor du nord i Norge nå?

  Takk for en spennende kommentar!

 41. Starlett mai 13, 2008 kl. 2:39 pm #

  Takk skal du ha, Rita. Ja, dere lofotværinger bor i et eldorado. 🙂

 42. Erta-Berta mai 13, 2008 kl. 2:55 pm #

  Nydelig NIB. Flotte bilder. Herlig å se igjen gammle minner, fra den gangen jeg reiste med Hurtigruta nordover, innom fjord og flell, langs strender og klipper. Der er så mye vakkert langs kysten vår.
  Ha en riktig fin dag.

 43. Starlett mai 13, 2008 kl. 2:55 pm #

  Det er en absolutt ja. Flott at du blir med og slår et slag for hurtigruta, Liselotte! 🙂

 44. Starlett mai 13, 2008 kl. 2:58 pm #

  Takk for kommentar og tommel.
  Hvorfra har dere tenkt å reise, når og hvor lenge?
  Avventer oppfølgningskommentar fra deg før jeg kommer med råd.

  Fin ettermiddag til deg, MH! 🙂

 45. ilmy mai 13, 2008 kl. 3:13 pm #

  En nydelig NIB.
  Har kun tatt hurtigruten fra Bodø til Stokmarknes,
  men du og du for en tur!!
  Skal nok ta hele turen en gang, men det blir vel ikke på mange år enda.
  Neste år skal vi kjøre nordover igjen, og det gleder jeg meg masse til.

  Takk for en flot tur med hurtigruten,
  tommel for denne NIBen!

 46. Starlett mai 13, 2008 kl. 3:52 pm #

  Hei Anders,

  Hvis du ikke har reist med hurtigruten, garanterer jeg at du har en fantastisk fklott opplevelse til gode. Du som er kjent på Helgeland og sikkert også med sjølivet, vil sikkert sette pris på tur med hurtigruta.
  Hvis du drar på ferie til Helgeland, kan du jo ta hurtigruteen et stykke bare for å være turist og se skjærgården, f.eks fra Sandnessjøen til Ørnes, eller fra Nesna til Brønnøysund, eller til Bodø.

  Siden du er student og derfor antagelig har et studentbudsjett, trenger du jo ikke ta lugar selv om du skulle reise noen timer på natten, for personbilletter er ikke dyre, men lugarer koster en del, og det samme gjør det å ha bilder med.

  De store nye båtene tåler en god del sjø, og om sommeren er det sjelden at det bli så mye sjø at de føles ubehagelig, MEN Vestfjorden, som denne reportasjen er fra, er det hardeste havstykket i Nordland, og du trenger jo ikke krysse den.

  Om du reiser med hurtigrute fra et av anløpene langs helgelandskysten på nordgående, er du i Bodø omtrent klokka ett på dagen.

  Ja, på turen jeg har reportasje var vi ekstremt heldige med været, Vi badet jo på øverste dekk utendørs den andre mai på den åpne Vestfjorden!
  DET er ikke hverdagskost. 🙂

  Men jeg har reist over fjorden i sterk sørvestlig storm, og det er noe ganske annet. Særlig med de gamle båtene som ikke er i flåten lenger.

  Nei, dette er bare et inntrykk fra hurtigruteturen over vestfjorden, og det eneste vi ser av Lofoten her, er noen bilder fra Lofotveggen og innseilinga før Stamsund.
  Jeg har et annet innlegg fra Vestvågøy som jeg ser du har funnet, og jeg håper og tror at det skal komme flere senere i løpet av sommeren. 🙂

  Så da får du flere inntrykk fra Lofoten.

  Forresten: Har du vært i Lofoten?
  Hvis ikke, vil jeg si: Anbefales på det sterkeste!

 47. Starlett mai 13, 2008 kl. 3:58 pm #

  Verden og naturen og universet med all dens gru og all dens skjønnhet er virkelig et mysterium, ja, Gullhjerte.

 48. Starlett mai 13, 2008 kl. 4:05 pm #

  Tusen takk både for ros og tommel, Katten!
  Jeg fryder meg over bildene dine, og håper at jeg blir mer på blogg i framtiden så jeg får se flere flotte fotoinnlegg. 🙂

 49. Starlett mai 13, 2008 kl. 4:09 pm #

  Trivelig at du likte dem, Smultron.
  Turen med hurtigruta kan anbefales på det sterkeste.:)

 50. MorHubro mai 13, 2008 kl. 4:15 pm #

  Vi har lyst til å ta toget til Trondheim. Vi vil beskue Gudbrandsdalen og bonderomantikken og reise på en klimavennlig og økologisk måte.
  Så har vi lyst til å ta hurtigruten fra Trondheim til Lofoten.
  Det blir en omvei for oss å reise til Bergen.
  Kan man leie bil og sykkel i Lofoten?
  Jeg vil gå fjelltur, sykle, bade, padle, ro og fiske, og leve i pakt med naturen.
  Jeg vil elske i en robåt med fisk og lukte fisk og salt sjø over hele kroppen.
  Er det dusj i rorbuene?
  Jeg har hørt at det er vakkert på Reine, så jeg vet ikke hva jeg skal velge.
  Vi skal ha ferie i Lofoten i juli.
  Er det for sent for midnattssol og sommer?
  Når kommer høsten dit?

 51. Starlett mai 13, 2008 kl. 4:44 pm #

  Hei tankespire.

  NÅ ble jeg glad, nå.
  Jeg setter stor pris på å få slike positive tilbakemeldinger.

  Ja, jeg håper du får mulighet til å ta deg en tur til Lofoten.
  Det er jo ikke langt i fra der du befinner deg, hvis jeg gjetter riktig.

  Vi bor jo ikke så veldig langt fra hverandre geografisk. 😉

  Så når det kommer en finværsdag med østlig drag i luften, så blir det en flott tur over fjorden. 🙂

 52. Starlett mai 13, 2008 kl. 5:58 pm #

  Ja, hurtigruta er viktig for folk langs kysten.
  Takk for tommel og hyggelig tilbakemelding! 🙂

 53. Jan mai 13, 2008 kl. 6:02 pm #

  Jeg har reist masse med hurtigruta. Er fra Leknes og går på skole i Bodø.
  Jeg tar den når jeg reiser heim i helgene. fine bilder.

 54. Starlett mai 13, 2008 kl. 6:14 pm #

  Tusen takk,Erta-Berta, for en nydelig kommentar. Så artig å få vite at du har disse fine minnene fra turer med hurtigruten.

  En riktig fin kveld til deg også. 🙂

 55. Starlett mai 13, 2008 kl. 6:26 pm #

  Tusen takk, Ilmy!
  Det er bestandig så oppmuntrende å få så gode tilbakemeldinger fra gode fotografer som deg. 🙂

  Når du har tatt turen fra Bodø til Stokmarknes, har du sannelig fått sett mye fint, men enig i at HELE turen er det ultimate.

  Gled deg til neste år!
  Har dere slektninger i Nord-Norge?

  Og takk for tommel! 🙂

 56. lilleyam mai 13, 2008 kl. 6:34 pm #

  Oj, for en flott tur. Den vil jeg også ta. Og om du lager en tilsvarende med ruskevær må du si fra, for ruskevær er fasinerende.

  Tusen takk for at jeg fikk bli med. Tommel for flotte bilder 🙂

 57. Edderkoppkvinnen mai 13, 2008 kl. 8:50 pm #

  Det var flotte bilder, gitt!
  Jeg så nettopp noen flotte fra Verdens ende på en annen blogg.
  Hva betyr NIB?
  Er det et nettverk?

 58. rheuma mai 13, 2008 kl. 8:57 pm #

  FOR EN TUR!!!!!!!!

 59. hipors mai 13, 2008 kl. 9:57 pm #

  # 15.5

  Det var ille over Vestfjorden den gangen.. På turen over til Bodø slo bølgene langt oppover sidene på båten, og det var bra tynt med folk i baren. Jeg må innrømme at jeg måtte på lugaren og tilbe porselensguden en gang under overfarten, og bare «stroppe» meg fast i senga å hvile litt.. men det hjalp å be litt da 😉

  Vi hadde lugar på 7. eller 8. dekk, og det gynga litt der oppe, men ikke værre enn at vi overlevde.. men så gikk vi jo ikke gjennom stormen over havet heller da..

  Har reist litt med hurtigruten uten om to julebord og.. har tilbakelagt hele strekninga fra Bodø til Kirkenes (flere turer) og litt storm skremmer ikke meg..

  Håper det kan bli en tur til med hurtigruten om ikke så alt for lenge..

 60. Starlett mai 13, 2008 kl. 9:58 pm #

  Jeg synes det var en god idé å ta toget til Trondheim og hurtigrute derfra.
  Så må du bare bestemme deg hvilken hurtigrute du vil reise med.
  Trollfjord er et meget bra valg!

  Du kan leie bil i Lofoten, og sikkert sykkel også, men det vet jeg ikke, for jeg har aldri behøvd å leie sykkel der.
  Du kan ta med deg sykkel på tog og hurtigrute også.

  Du kan utføre alle de handlingene du nevnte i Lofoten.
  Elske i rorbåt går sikkert utmerket.
  Med fisk?

  Jeg får assosiasjoner til en film av Knut Erik Jenssen. Var den det du tenkte på?

  Reine er flott, ja, og du vil nok ikke angre på å dra til Reine.
  Du må ikke finne på å bare være på ETT sted når dere dar til Lofoten. Dere må reise rundt og se dere omkring.
  Det er kort vei mellom høydepunktene og de forskjellige destinasjonene.
  Juli er fint i Lofoten.
  Det er vel midnattsol til rundt den 20. juli, tenker jeg, men det kan jeg finne ut for deg.
  Du KAN finne det ut selv også, forresten.

  Jeg kan dessverre ikke spå været i sommer, og jeg vet egentlig ikke hva du legger i begrepet «høsten».

  Turistnæringen regner august som en sommermåned, men i september er det mange som stenger stedene sine.

  Du bør få med deg vikingmuseet i Borge, og hvis det blir en godværsnatt, MÅ dere bare dra ut til Eggum, og du vil få en uforglemmelig opplevelse.

  Og ut til Å må dere også dra.
  Vikten er en reise vredt, og det er også Nusfjord.

  Hvor lang tid tenkte dere å være i Lofoten?
  Har du bestemt deg for å ferie der i sommer?

  Jeg kan gjerne være behjelpelig med
  gode tips. 🙂

 61. Riskymor mai 13, 2008 kl. 10:09 pm #

  Fantastiske bilder Starlett, en vakker dag skal jeg nok ta turen med Hurtigruta, hele veien. Men det blir nok noen år til. Men en kortere tur som denne kunne også vært artig. Naturen er jo fantastisk.

  Takk for en flott tur!

 62. Starlett mai 13, 2008 kl. 10:13 pm #

  Hei Jan, så du går på skole i Bodø?
  Høyskolen kanskje? 🙂

  Ja, da er du jo kjent her og også på hurtigruta.
  Takk for at du likte bildene. 🙂

 63. Starlett mai 13, 2008 kl. 10:40 pm #

  Hei lilleyam og velkommen på bloggen min! 🙂

  Trivelig at du likte bildene. Bildene fra skogsturen din var også veldig fine.
  Jeg skal si fra hvis jeg lager bilder i ruskevær.
  Det kommer forhåpentligvis flere Nordlands-bilder fra meg.
  Takk for kommentar og tommel! 🙂

 64. Artemisia mai 13, 2008 kl. 10:56 pm #

  Hei Starlett.:)
  Så flotte bilder og flott NIB…:) Vestfjorden har min søster snakket mye om..da har været vært værre enn dette.:)

  Ønsker deg alt godt!

 65. Starlett mai 13, 2008 kl. 10:57 pm #

  Hei Edderkoppkvinnen, og velkommen på min blogg.
  Jeg har ikke sett deg før.

  Så bra at du likte bildene da.:)

  Hvis du ser på listene mine til venstre i bloggen, vil du se mange innlegg det står NIB foran, og det er alle fotoinnlegg.

  NIB er forkortelse for «Norge i bilder» og det er et prosjekt som Argus tok initiativet til i fjor, tror jeg det var.
  Det var nok hos Argus du har sett fra Verdens Ende, regner jeg med, for han har laget NIB derfra.

  Det er en rekke bloggere fra rundt omkring i landet som er med og lager slike NIB-innlegg.

  Hvis du går inn på Hovedregisteret hos Argus, vil du kunne se en oversikt over alle innleggene og alle bloggerne som lager slike innlegg.

  Men nettverk, – jeg har ikke tenkt slik, akkurat.

 66. Rosenbusken mai 13, 2008 kl. 11:01 pm #

  Det maritime er vakkert og storslagent. Vi må bare ikke bli hovmodig fordi vi har et storslagent land.

 67. Starlett mai 13, 2008 kl. 11:11 pm #

  Ja, ikke sant?

  Trivelig at du likte den!
  Takk for besøket! 🙂

 68. Starlett mai 13, 2008 kl. 11:27 pm #

  Ja, hipors, jeg forstår deg.
  Veldig godt, til og med.
  Jeg skjønner at porselensguden kunne være god å ty til.

  Og der oppe gynger det jo mer enn lenger ned i skipet.
  Jeg husker med de gamle båtene, da reiste jeg noen ganger mellom Bodø og Finnmark, og vinterstid kunne det være tøft noen ganger. Da var det best å ha lugar langt nede i båten, for der merket man ikke sjøen så sterkt.

  Nei, når du har reist over Finnmark og Østhavet noen ganger, da er man ganske herdet. 🙂

  Ja, håper at du får deg en tur med hurtigruta snart.

  Artig å lese reisefortellingene dine.
  Det kunne ha blitt spennende blogginnlegg av det.

  Si fra hvis du vil skrive noen reiseskildringer! 😉

 69. Edderkoppkvinnen mai 13, 2008 kl. 11:43 pm #

  Takk for forklaringen.
  Jeg vil prøve å finne flere NIB-skribenter, for jeg liker godt å se naturbilder.
  Naturen betyr mye for meg. Alt fra insekter og småkryp til fjell og daler.

 70. Starlett mai 13, 2008 kl. 11:54 pm #

  Hei Riskymor.

  Artig at du likte bildene.
  Jeg setter pris på å få så fine tilbakemeldinger fra deg. 🙂

  Ja, man trenger jo slett ikke ta hele rundturen med hurtigruten.
  Det tror jeg er de færreste nordmenn som gjør.

  Korte turer kan være like fint, så kanskje, kanskje?

  Det ER fint, og jeg tror du vil like det.

 71. Anders mai 14, 2008 kl. 12:32 am #

  #19

  For å være helt ærlig synes jeg hurtigruta går altfor sakte der i Helgeland jeg har observert den fra hurtigbåt. Og vært glad for at jeg var i den raske båten. Tror du ikke jeg har lurt mye på hvorfor den kalles hurtigruta?

  De områdene på Helgeland du nevner er ikke så interessant for meg. Jeg har jo vært der. Men jeg har ikke vært nord for Bodø, og bare litt på Vestlandskysten. Og Lofoten er jo en landsdel jeg bør besøke.

  En fire dagers reise opp kysten vil koste 10000kr for meg, selv med studentrabatt. Og det inkluderer ikke billett hjem. Så i første omgang er det ikke så interessant.

 72. Monstermor mai 14, 2008 kl. 12:52 am #

  Vakkert!!

  Jeg SKAL med hurtigruta en eller annen gang i livet! Det er en tur jeg har hatt lyst til å ta i mange år. Utrolig flotte bilder.

 73. Ingrid mai 14, 2008 kl. 1:14 am #

  Jeg fikk i hvert fall se hvorfor man feirer pinse, for jeg hadde ikke visst om det før.

 74. Ingrid mai 14, 2008 kl. 1:18 am #

  #37 Anders

  Jeg synes det er galt at alt skal gå veldig fort. Hvis man skal se fin natur er det bra at man har god tid.
  Jeg tror ikke det koster ti tusen kroner mellom to holdeplasser.
  Starlett
  Hvor mye koster den reisen du tok?

 75. Rolf mai 14, 2008 kl. 1:22 am #

  Det var flotte bilder. Du er flink.

 76. MorHubro mai 14, 2008 kl. 3:15 pm #

  Jeg vil sette av to uker til Lofoten. De andre ukene har vi andre planer. Er to uker nok?
  Kan man fryse fisk og ta den med seg fisk hjem igjen?
  Jeg skal komme tilbake og drøfte videre, men nå må jeg gå, for jeg er sulten.
  Vi skal ha deilig fiskesuppe til middag med mange godsaker og et brød som min mann er spesialist på.
  Mine tenner løper i vann.

  Du forsto ikke Breiflabbens poeng til punkt ot prikke, for generalen tenkte galt.
  Det er forskjell på våpen og kjønnsorganer!

  Vi er _født_ med kjønnsorganer, men ikke med andre våpen enn våre lemmer!

  Jeg kan prostituere meg med min kropp, men en mann kan ikke skyte med sin penis!!

  Merk deg mine ord!

  Hva er Eggum?
  Er det i slekt med Jan Eggum?

  Du må se på det nye innlegget til Katten eller Naturglede.
  Det var meget sjarmerende!

 77. MorHubro mai 14, 2008 kl. 3:16 pm #

  Jeg vil sette Breiflabben på RSS. Kanskje deg, Milla og Dunkman også.

  Hvordan skal jeg gjøre det?

 78. Starlett mai 14, 2008 kl. 5:01 pm #

  Tusen takk. Artemisia! 🙂
  Ja, været på Vestfjorden er sjelden slik som det var da vi tk den siste turen.
  Alle gode ønsker både til din søster og deg!

  Jeg fikk svært god service på en viss fagbutikk her for en tid siden.
  Gjett hvilken! 😉

 79. Starlett mai 14, 2008 kl. 5:08 pm #

  Hei Rosenbusken,
  Jeg ser at du har skrevet et nytt innlegg på blogspot, et innlegg jeg er enig med deg i, forøvrig, og du har så rett: Vi har ingen grunn til å bli hovmodige for at vi lever i et vakkert land.

 80. Anders mai 14, 2008 kl. 5:21 pm #

  #40 Ingrid

  Du forstår ikke. Jeg har aldri sagt at det er bedre å ta hurtigbåt mellom to anløp for å få med seg naturen.

  Gå på sidene til hurtigruta, og finn prisene. Det er for øvrig 400kr for en vei og 210kr for studenter mellom Bodø og Stamsund. Et anløps reise altså.

 81. Starlett mai 14, 2008 kl. 5:28 pm #

  Bare hyggelig.

  Noen NIB-fotografer er Argus, Naturglede, Fotoboksen, Ilmy, Artemisia, Foto og reiser, (Riskymor), MadJoy, Kjartan, og det er mange flere.

  Gå til hovedregisteret hos Argus!

  Hvis du er interessert i natur, vi du også finne mye som kan interessere seg hos Anders og Anders A.

 82. Starlett mai 14, 2008 kl. 5:41 pm #

  Ja, jeg vet at du er kjent på Helgeland, men jeg trodde at du nettopp derfor hadde lyst til å besøke den vakre landsdelen på nytt?

  Jo, det er sant, hutigbåtene går fortere, men du verden for en forskjell på komfort og trivsel mellom en hurtigbåt og en hurtigrute, hurtigbåten der du sitter stuet sammen nesten som i et fly, mens du kan vandre i diverse salonger, restauranter, puber og barer på hurtigruta, spise og drikke godt, sole deg ute, ha en trivelig lugar, bli kjent med mennesker.
  I det hele tatt: Å reise med hurtigruten er en ferie i seg selv, mens å reise med hurtigbåt er bare noe man gjør for å komme fra punkt A til punkt B.

  (Men for all del, jeg er veldig glad for at hurtigbåtene finnes og går, for de betyr utrolig mye for trafikken og kommunikasjonen i kystfylkene våre, ikke minst i Nordland.)

  Ja, en fire dagers reise inkludert lugar og full kost vil kanskje koste det, men på den annen side: Om du reiser fra Ålesund til Moss og bor på hotell på Moss i fire dager, vil det antakelig koste deg mer enn 10.000 kroner, men det ville bli en adskillig kjedeligere og mer opplevelsesfattig ferie.

  (Intet galt sagt om Moss. Jeg er veldig godt kjent på Jeløya)

  Men det er klart at det blir for dyrt på et studentbudsjett.
  Alternativet er å reise f.eks over Vestfjorden uten lugar, f.eks fra Bodø til Stamsund, hvis du er innom Bodø når du likevel en gang drar på Helgelandferie.

 83. Anders mai 14, 2008 kl. 5:51 pm #

  #37 Starlett

  Moss og Jeløya er ikke ukjent for meg heller. Sist var jeg der og så Glimt, faktisk, da de spilte i 1. divisjon. De var heldige og vant 0-1…. Skal jeg bruke 10 000kr i Moss må det være på en ny MacBook eller noe… Eller en minst en uke på fylla – for å klare å svi av så mye penger der.

  Jeg tror du også har misforstått hva jeg skrev, bortsett fra du vet at jeg er kjent. Mer presist sagt: Som mindreårig har jeg lurt på hvorfor navnet hurtigruta. Som liten vil man jo fortest mulig fram og kjøre i fart. Det er jo mer spennende enn en dødstreig båt. Jeg trodde kanskje dette var inforstått.

  Det var ikke for å skyte Hurtigruten og opplevelsene man får der.

 84. Cezanne-2 mai 14, 2008 kl. 5:59 pm #

  Fantastisk flotte bilder,Starlett! Takk for turen:)

 85. Starlett mai 14, 2008 kl. 6:02 pm #

  Hei Mostermor!

  Hyggelig at du likte bildene. Tusen takk! 🙂

  Ja, jeg er sikker på at du ikke kommer til å angre en tur med hurtigruta. 🙂

 86. Starlett mai 14, 2008 kl. 6:18 pm #

  Det var jo bra. Jeg TROR nok du har lært om det på skolen, men du har kanskje glemt det?

 87. Starlett mai 14, 2008 kl. 6:26 pm #

  Med bil og to personer koster det i overkant av 1000 kroner hver vei mellom Stamsund og Bodø, rundt 1200 kanskje.
  Husker ikke helt.
  Men det er bilen som det koster mest å få med, og man må jo betale for den på ferjene ogaå.

  Men det er flere reisemåter fra Bodø til Lofoten:

  Et alternativ er å ta Moskenesferja fra Bodø til Moskenes, og det er et tøffere havstykke mye lenger ute i Vestfjorden i en dårligere båt som ruller mye mer. Dessuten får man da en god del kjøring i tilegg hvis man skal til Midt-Lofoten.
  Skal man til Vest-Lofoten, stiller jo saken seg annerledes.

  Så har man alternativet å kjøre rundt, og man kan da bruke Skutvik/Svolvær-sambandet eller Lofast, og bruker man Lofast-alternativet, tar man ferje mellom Bognes og Lødingen.

  Alle disse reisemåtene har sin sjarm, og både turen over Hamarøy til Skutvik og turen langs Lofast er flotte alternativer i storslagen natur, men hurtigruta er det som tar kortest tid og er mest behagelig, og bensinprisene tatt i betraktning tror jeg at det prismessig blir omtrent hipp som happ hvilken alternativ man velger.

 88. Starlett mai 14, 2008 kl. 7:48 pm #

  Tusen takk for det, Rolf! 🙂

 89. Starlett mai 14, 2008 kl. 8:04 pm #

  På to uker kan du få gjort mye.
  Dere kan jo f.eks dele oppholdet i to eller tre deler.
  Hvis dere deler det i tre, anbefaler jeg å dele den mellom Austvågøy, Vestvågøy og Moskenes, og rorboer i f.eks Kabelvåg eller Henningsvær, Ballstad og Reine eller Å.

  Ut fra disse tre stedene eller to, kan dere komme dere rundt med sykkel uten problemer, eventuelt med leid bil eller buss/drosje.

  Jeg tror at mange rorbuer har frysemuligheter, så da kan du jo fryse fisk, men om du kan ta den med deg sørover, beror jo på om du kan holde fisken dypfryst til dere kommer hjem.
  Skal dere ta hurtigruten begge veier?
  Hadde dere tatt fly sørover, hadde svaret mitt blitt «Ja», og hurtigruten har selvfølgelig fryselagre, men jeg vet ikke om passasjerer kan få benytte dem, for jeg har alsdri hatt behov for en slik tjeneste.

  (Men det kan du vel ringe hurtigruteselskapet og sørre om)

  Eggum er et sted i Vestvågøy, på yttersida, der du ser rett ut i havet så langt øyet rekker, og der du ser midnattssola hele natta, vidunderlig vakkert når været slår til.
  Jeg setter inn en lenke til det kjente hodet på Eggum, et ledd i prosjektet «Skulpturlandslap Nordland.»

  http://www.skulpturla

 90. Starlett mai 14, 2008 kl. 8:09 pm #

  Nå ser jeg noe mer her:
  BREIFLABBENS ord?

  Hva i all videste verden?
  Hva er det jeg ikke har forstått?

  Har jeg sagt at det ikke er forskjell på kjønnsorganer og våpen?

  Jeg vet at vi er født med kjønnsorganer, og har merket en god del til det opp gjennom årene. 😉

  Du skal vel ikke begynne i ny bransje, MH?

  Nei, dette må du virkelig utdype.

  Jeg ser det var skrevet litt over tre i ettermiddag.
  Var du VELDIG sulten da du skrev det?

  Jeg håper i alle fall at fiskesuppen smakte. 🙂

 91. Starlett mai 14, 2008 kl. 8:19 pm #

  Du må gå inn i kontrollpanelet, finne fram der det står noe om RSS, finne bloggen du vil ha, legge lenken inn i den boksen etc…

  Prøv deg fram. Du får det sikkert til.
  Når JEG klarte å få det til, så greier du det også.

 92. Starlett mai 14, 2008 kl. 8:33 pm #

  210 kroner for studenter er jo ikke så verst? tilsvarer tre pils på byen.

  Jeg er sikker på at minnene etter en hurtigrutetur over Vestfjorden vil lyse sterkere enn minnene etter tre tilfeldige pils.

  (Og det koster mer å fly)

 93. grethe56 mai 14, 2008 kl. 8:55 pm #

  åååååå her lukter det tare og saltvann helt hit ;)) Også fikk jeg innmari lyst på tørrfisk….
  Tusen takk for en helt super tur , du store min for et vakkert land vi bor i 😉

 94. Ingrid mai 14, 2008 kl. 10:35 pm #

  #44 Anders

  Jeg forstår ikke. Da mener du det motsatte av det du sa. Det må nok være bedre at man tar hurtigrute for å se naturen.
  Du sa at du ikke tok hurtigbåt for å se naturen. Hvorfor tok du den da?

  Hvordan feirer du 17. mai?
  Jeg liker ikke 17. mai. men jeg kunne drømme om å feire den på hurtigruta.

 95. Svein mai 15, 2008 kl. 12:05 am #

  Jeg nyter bildene dine en gang til og vil bare ønske deg en god natt. Tenker på deg.
  Nå er våren kommet hit, Starlett og du kan kose deg i vårsola.

  #45 Anders

  Er du Bodø/Glimtsupporter? Det gjør nok Starlett glad. Hun er ivrig fan.
  Jeg støtter også Bodø/Glimt, men er ikke fullt så ivrig som Starlett er.
  Hun er fotballfrelst.

 96. MorHubro mai 15, 2008 kl. 9:56 am #

  #42 Starlett

  Har du glemt Breiflabbens siste innlegg? Du må lese hva jeg har svart ham!
  Det er forskjell på kroppsdeler og våpen!
  Jeg trives i den bransjen jeg _er_!

 97. Liljerød mai 15, 2008 kl. 10:07 pm #

  #50 Mor Hubro
  Du har beveget deg langt fra sliterne i Lofoten og solidariteten med fiskerene.
  Nå skal de begynne oljeleting utenfor Lofoten.
  Det er jeg imot.
  Du og starlett kan heller se på mitt siste innlegg om det nye påfunnet til regjeringen.
  Man skulle tro det var FRP som var i aksjon.
  Nå må Bjarne Håkon Hanssen skjerpe seg!

 98. Anders mai 15, 2008 kl. 10:35 pm #

  #48 Kommentar fra Ingrid

  Se #45.

  Jeg tok båten fordi jeg skulle fra A til B.

  Jeg tror jeg skal se på toget i byen, men jeg vurderer heller å forberede meg til eksamen.

 99. Liljerød mai 15, 2008 kl. 11:13 pm #

  Starlett.
  Unnskyld at jeg bryr deg med noe som ikke har med fiskernes slit å gjøre, men du må lese Sandris siste innlegg om Metablogging.
  Det tror jeg du kommer til å like!

  #52 Anders

  Hva mener du om flyktninger i telt?
  Jeg har skrevet om det, og er sint på regjeringen jeg selv støtter.

 100. Gullhjerte mai 16, 2008 kl. 2:49 am #

  Du må ikke glemme der takeshi takwando og jeg og nøkkerosa og mange andre diskuterer om religionene selv om du har laget mange bilder etterpå.

  Havet er en del av allnaturen.

 101. Sandri mai 17, 2008 kl. 1:57 pm #

  Nydelige bilder fra et område jeg aldri har vært i. Her reiser man til Sverige og Danmark og andre land, og glemmer sitt eget eventyrlige land. Vel, jeg har nok lett for det da.

  Starlett, er innom for å ønske deg og dine en vakker 17. mai og håper alt står bra til! Her i sør er det oppholdsvær for øyeblikket, men jeg filmet snøfjon tidligere :0 Jeg kan le som holder meg inne, men jeg feirer dagen på min måte. Med stille takk for at jeg bor i dette vakre, frie og fredelige landet!

  17.mai klem

 102. LillePersille mai 17, 2008 kl. 4:22 pm #

  Jeg blir glad i landet mitt når jeg ser bildene dine og mange andre bilder, men jeg feirer bare akkurat passe, for det kan bli litt overdrevent.
  Det er viktig at vi ikke blir sjåvinistiske, for det er ikke vår ære at det er mye fin natur i Norge.
  Gratulerer med dagen!

 103. Asterixa mai 17, 2008 kl. 4:41 pm #

  Jeg er bare innom deg for å ønske deg en god 17. mai!
  Jeg er enig med Lille Persille i at slike bilder gjør gleden over landet større.Men husk at Norge er bare en liten klinkekule i verden, og det er sikkert ikke så mange som vet hvem nordmenn er.

 104. Brita mai 17, 2008 kl. 5:29 pm #

  #45 Anders

  Moss er en alle tiders by, og en by med lange sosialistisker tradisjoner og røtter.
  Østfold er et rødt og fint fylke, og der er mitt hjerte hjemme.

 105. Brita mai 17, 2008 kl. 5:31 pm #

  Grutilerer med grunnlovsdagen!

  Jeg mener at vi skulle takke Henrik Wergeland spesielt, som fikk bukt med noen av de mest rasistiske utvekstene i grunnloven.
  Han fikk fjernet jødeparagrafen og han sto opp for de undertrykte og det arbeidende folk.

  Han var en rebell med et varmt og rødt hjerte.

 106. MorHubro mai 17, 2008 kl. 6:11 pm #

  #42 Starlett.

  Jeg har glemt å takke deg for opplysningen i din kommentar. De var meget verdifulle.
  Jeg ble opptatt av kjønnsorganener i sammenligning med våpen, og glemte hva jeg hadde spurt om.
  Jeg skal til Eggum og for øvrig følge dine råd.

  Heldigvis har vi ikke militærparader i Norge 17. mai slik som i Russland og Frankrike!

  Vi må ikke la vår vakre natur gå til hodet på oss.

  Nå skal vi feire 17. mai-familiemiddag i hjemmet.
  Min familie fra Stockholm er i Oslo i år og feirer nasjonaldagen her.
  Vi pleier å bytte.
  Ett år reiser vi til Stockholm, og neste år kommer de hit, så hjemmet yrer av liv.

  Jeg ønsker en god 17.mai-kveld.
  Jeg har hørt at dere har godt vær i Nord-Norge, og det fortjener dere!

 107. MorHubro mai 17, 2008 kl. 6:12 pm #

  PS. Du må lese Sandris siste epos:

  http://www.vgb.no/771

  Det var meget velskrevet.

  DS.

 108. Starlett mai 17, 2008 kl. 11:04 pm #

  Jeg skal besvare kommentarer på denne tråden senere, – kanskje allerede i morgen.
  Takk for kommentarene så langt, håper 17.mai-dagen har vært god for alle. 🙂

 109. Starlett mai 18, 2008 kl. 4:02 pm #

  Fire dager på et hotell med full kost og losji + drikkevarer og noen underholdningsopplevelse og kulturopplevelser i tillegg til flybillett tur/retur Ålesund/Garedermoen og skyss tur/retur Gardermoen/ Moss tror jeg nok vil koste 10.000 kroner.

  Var du på den kampen?
  Ja, jeg vet flere som var der. 😉 *host*

  Jeg skjønte at det du skrev ikke var for å kritisere hurtigruten, Anders.

  De KAN forresten gå fortere, og setter av og til opp farten når de ligger etter ruta, men selvfølgelig: Et så stort skip, et flytende hotell, koster det mye energi å bevege, så derfor går den ikke så fort som de mindre hurtigbåtene.
  Å reise med hurtigbåt versus hurtigrute er jo to totalt forskjellige konsept.

  Hurtigbåtene er viktig langs kysten vår.
  Og hurtigruten er livsnerven.
  Det ene gjør ikke det andre overflødig. 🙂

 110. Starlett mai 18, 2008 kl. 4:19 pm #

  Hei Cezanne, – kjempefint nick har du, – er du interessert i billedkunst?

  Paul Cezanne er en av de malere jeg setter størst pris på, selv om min desiderte yndlingsmaler er Vincent van Gogh, som var hans samtidige, men jo malte helt annerledes.

  Veldig trivelig å se at du likte bildene, og takk forat du kom på besøk på bloggen min! 🙂

 111. Starlett mai 18, 2008 kl. 4:22 pm #

  Ja, vi bor i et vakkert land, og lukten av tare og saltvann var sterk på denne turen.
  Tørrfisk er kjempegodt. 🙂

  Takk for en hyggelig kommentar!
  Fint at du kjente sjøluften helt til Trondheim. 🙂

 112. Starlett mai 18, 2008 kl. 4:24 pm #

  Jeg forstår ikke riktig denne kommentaren.

  Men å feire 17. mai på hurtigruta er ingen dum idé, tvert i mot.
  Jeg har gjort det en gang for lenge siden, og kan anbefale det.
  17. mai var vi i Finnmark, og der var midnattssola kommet.
  En fabelaktig tur.:)

  Hvis du ikke liker den tradisjonelle 17.mai-feiringa, kan det absolutt være et godt alternativ.

 113. Starlett mai 18, 2008 kl. 4:28 pm #

  Ja, nå kan vi ALLE kose oss i vårsola, i alle fall akkurat her vi er nå.

  «Fotballfrelst» var kanskje litt i overkant sterk beskrivelse, men jeg er glimt-supporter og glag i laget vårt.

  I medgang og motgang
  Bodø/Glimt i hjertet
  Stå på alle gule
  Så vinn vi i dag

  Søng alle sammen!
  Søng førr superlaget
  Med Bodø/Glimt i hjertet
  Med Bodø/Glimt i sinnet
  Med Bodø/Glimt førr alltid – tell evig tid…

 114. Starlett mai 18, 2008 kl. 4:33 pm #

  Jeg skjønner nå hva du sikter til, og skjønner poenget, men det er vel litt Off Topic på denne tråden. 😉

 115. Starlett mai 18, 2008 kl. 4:35 pm #

  Jeg er også svært skeptisk til oljeleting utenfor Lofoten.
  Jeg bor ved Vestfjorden og vet hvor sårbart det er her, så i så måte var denne kommentaren din relevant her.

 116. Starlett mai 18, 2008 kl. 4:47 pm #

  Har du mange eksamener i nærmeste fremtid?
  Forberedte du deg i går?

  Lykke til på eksamen!

 117. Starlett mai 18, 2008 kl. 4:59 pm #

  Jeg har lest innlegget ditt nå, Liljerød, og kommentert.
  OG jeg har lest Sandri. 🙂

 118. Starlett mai 18, 2008 kl. 7:17 pm #

  Jeg skal inn på tråden du tenker på senere, vet ikke når.

 119. Starlett mai 18, 2008 kl. 7:22 pm #

  Ja, vi er heldige som bor i et vakkert, fritt og fredelig land!
  La oss ikke glemme det.
  DET er verdt en 17.mai-feiring.

  Ja, dere var uheldig med været i går.
  Her var det strålende.

  Klem:)

 120. Starlett mai 18, 2008 kl. 7:23 pm #

  Mye jeg er enig med deg i der, LP.
  Vel overstått nasjonaldag! 🙂

 121. Starlett mai 18, 2008 kl. 7:26 pm #

  Vel overstått til deg! 🙂

  Jeg trodde det var JORDA som var som en liten blå klinkekule i Universet.
  (Jamfør Erik Byes tekst.)

 122. Starlett mai 18, 2008 kl. 7:26 pm #

  Skal jeg forstå deg slik at du er fra Østfold?

 123. Starlett mai 18, 2008 kl. 7:35 pm #

  Ja, Henrik Wergelands betydning har vært stor, og jeg er en beundrer av ham.

 124. Starlett mai 18, 2008 kl. 7:38 pm #

  Som jeg skrev hos deg, så mener jeg at Vi ere en nasjon vi med er bedre egnet som nasjonalsang enn Ja, vi elsker-

  Vi ere en nasjon vi med,
  vi små en alen lange,
  et fedreland vi frydes ved,
  og vi, vi ere mange.
  Vårt hjerte vet, vårt øye ser
  hvor godt og vakkert Norge er,
  vår tunge kan en sang blant fler
  av Norges æres-sange.

  Mer grønt er gresset ingensteds,
  mer fullt av blomster vevet
  enn i det land hvor jeg tilfreds
  med far og mor har levet.
  Jeg vil det elske til min død,
  ei bytte det hvor jeg er fødd,
  om man et paradis meg bød
  av palmer oversvevet.

  Hvor er vel himlen mere blå?
  Hvor springer vel så glade
  de bekker som i engen gå
  for blomstene å bade?
  Selv vinteren jeg frydes ved,
  så hvit og klar som strøet med
  all stjernehimlens herlighet
  og hvite liljeblade.

  Jeg ikke vil for fremmed vår
  min norske vinter bytte,
  og fremmed slott ei nær forslår
  imot min faders hytte.
  Han sier han er der så fri.
  Det ei så nøye fatter vi,
  men noe godt er visst deri
  som verd er å beskytte.

  Gid jeg da snart må blive stor
  -jeg har så lenge biet-
  at tappert jeg kan verne for
  min faders dyre frihet!
  Og skulle noen vel med makt
  få fedrelandet ødelagt?
  Hvert liv, min fader jo har sagt,
  er til dets frelse viet.

  Det leve da som gran og fyr,
  de sterke, eviggrønne,
  som stjernene bak sine sky’r
  er alltid like skjønne!
  Kom vår og høst, som alltid før,
  med blomster for min moders dør
  med gyllent korn på faders stør,
  som vil du dem belønne.

  ———

  En svært god tekst, fyllt av kjærlighet til landet, men uten militaristiske konnotasjoner og uten nasjonalistisk hovmod.

 125. Starlett mai 18, 2008 kl. 7:42 pm #

  Det er greit det, MH.

  Håper dere hadde en trivelig 17.maifest på tross av at dere hadde kaldt vær.

 126. Lavina mai 18, 2008 kl. 9:00 pm #

  Fantastisk flott! Koser meg og føler jeg er på rundreise igjen.. Drømmer, og de koster heldigvis ikke noe… drømmer videre..

  Klem

 127. patriot mai 19, 2008 kl. 12:29 am #

  Lofoten er det flotteste stedet i Norge.
  Vestfjorden er som et hav.

 128. Viljen mai 19, 2008 kl. 8:25 am #

  Dette var som en ekte «Elias» :))

  Jeg har tatt hurtigruten mange gang, men ikke langt. Èn gang har jeg overnattet, og da fikk vi lugar innvendt mot motoren og det var ikke en hyggelig opplevelse. Jeg formoder at båtene er mye bedre i dag:)

  Lillingen fikk og en tur med en, Trollfjord, her for to år siden. Det var artigst og stå ute når bestemor stod langt der nede på kai og vinket, og når kapteinen tuten og vi gled fra kai. Når vi var inne var han ikke så fasinert, for det var jo som et hvilket som helst annet sted for det var så stort. Ikke merket man sjøen heller.

  Herlige bilder!

 129. Starlett mai 20, 2008 kl. 10:13 am #

  Jeg har lest den, og er enig med deg. Veldig bra var det. 🙂

 130. Starlett mai 20, 2008 kl. 10:31 am #

  Tusen takk, Lavina! 🙂
  Drømmer er gratis..

  Ha en fin uke!

 131. Dag Eigil mai 20, 2008 kl. 10:46 am #

  Flotte bilder fra en flott landsdel. Nok en gang. 🙂

 132. Starlett mai 21, 2008 kl. 10:44 pm #

  Lofotpatriot? 😉

  Ja, Jeg skjønner godst at dere lofotværinger er glade i Lofoten, men snart skal jeg lage et innlegg med bilder fra områder litt lenger sør i Nordland, og du vil kanskje se at det er fint der også. 🙂

 133. Starlett mai 21, 2008 kl. 11:05 pm #

  Hei Viljen

  Ja, å overnatte i en lugar innvendt mot motoren i en av de gamle hurtigrutene og å overnatte i en av lugarene på de nye båtene er to forskjellig opplevelser. 🙂

  Artig at lillingen fikk en fin tur med Trollfjord, og det er LANGT fra øvre dekk og ned til bestemor på kaia da.

  Flott at du likte bildene.

  ha en fin kveld! 🙂

 134. Starlett mai 23, 2008 kl. 4:30 pm #

  Takk skal du ha, Dag Eigil!
  Ja, Nordland er en flott landsdel, og vi har så fint forsommervær for tida.

  Jeg er litt sen med å kommentere både her og der, men jeg kom hjem i går kveld fra noen dagers tur litt lenger sør i Nordland, og inntrykkene derfra kommer nok til å manifistere seg i nye NIB-innlegg, så får jeg heller vente litt med å skrive debattinnlegg, men heller kommentere på dine og andres innlegg til debatt.:)

  Ha en fin fredagskveld! 🙂

 135. Sulliken__77 mai 23, 2008 kl. 10:59 pm #

  Husker en ferd over vestfjorden med Gamle Polarlys (eller var det nordstjernen eller finnmarken?). Midtvinters i full Storm. Jeg var ikke gamle karen, men Starlett forteller at kapteinen kom ned og trøstet noen forskremte tyskere med at «Der meer ist wie ein spiegel».

  Yeah, right…

 136. Starlett mai 23, 2008 kl. 11:23 pm #

  «Das Meer liegt wie ein Spiegel.
  Ich sage Ihnen: Wie ein SPIEGEL liegt das Meer.»

  DA trodde tyskerne at det hadde rabla for kapteinen og klemte seg forskremt sammen i et hjørne.
  Gardinene sto vannrett, alt bestikk flakset på gulvet, kopper og glass landet i dørken i tusen knas, og en viss nyervervet vinterbekledning havnet på havet. 😉

  *HYSJ*

  Og mange var relativt sjøsyke, kan man kanskje si.
  Men ikke Starlett, nei.

  Det var ikke FULL storm.
  Det var STERK storm fra SØRVEST med orkan i kastene, og en av de tøffeste turene jeg har vært med over Vestfjorden.

  Akk ja, hva HAR man ikke vært med på av spetakulære turer i sin tid.

  DENNE turen andre mai var den rake motsetning.
  Utrolig flott.

  Likte du nibben fra Ballstad og Gravdal?

  Jeg har nettopp ferdigstilt (nesten ferdigstilt) et nytt NIB-innlegg og lagt det i kladd, men denne gangen blir det fra Gildeskål.

  Vi har kjempevær her. Dere skulle vært i Nordland nå, vet du.

  VELDIG trivelig å se DEG på blogg.
  Meget sjelden, kan man si.

  Hils Th!

  Klem på dere! 🙂

 137. Starlett mai 23, 2008 kl. 11:56 pm #

  Jeg TROR det var Polarlys, GAMLE Polarlys, for jeg husker en annen tur med gamle Nordstjerna en gang jeg reiste til Finnmark, en tur som var veldig ubehagelig, ja nærmest skummel, for da ble det sendt ut nødrop til Bodø radio, og det var det nok ikke meningen at passasjerene skulle høre, men det kom over høytaleren.
  Den gang hadde jeg selvfølgelig lugar siden jeg skulle reise så langt, og det var bra, for det var UMULIG å holde seg på beina.

  Men den turen du refererer til, var en av de friskeste, ja.

  Kapteinen ville jo bare trøste de passasjerene som satt i den gamle salongen, men jeg tror nok at hans beroligende ord virket MOT sin hensikt overfor de stakkars tyskerne som ville oppleve det maleriske Nordlandsvinteren, men råket opp i et forrykende uvær som de nok ikke hadde drømt om på forhånd.

  Jeg skal jo til Lofoten senere i sommer, og da håper jeg å få tid til å samle billedråstoff til et eller flere NIB-innlegg som kommer til å ha STOR gjenkjennelsesfaktor for deg. 🙂

  Du var uinnlogget.
  Jeg klikket på bloggen din, men så ingen nye innlegg fra deg.
  Har du ikke fornyet VGB-«lisensen»?

  Jeg ser nå av og til inn på glimt.net også, vet du, og jeg skal fortelle deg det nye nicket mitt i epost. 🙂

  Tenk at vi ligger på tredje plass!

  Das ist doch mal etwas!

  Ser du forresten hvem som står med ryggen til på bildet med Polarlys på dette innlegget – i slutten av innlegget, for de andre bildene er jo fra Trollfjord.
  (Du kan svare Ja hvis du ser det, men ikke si hvem det er.)

  Trollfjord tror jeg er det beste og mest moderne skip i flåten.
  Den er bygd opp litt annerledes enn de andre nye skipene.

  Kos dere! 🙂

 138. Berta67 mai 25, 2008 kl. 1:38 am #

  UTROLIG FLOTTE BIDLER, ALTSÅ!

  Må nesten rope sånn at du skal få med deg min lille stemme blant alle disse innleggene!

  Imponerende!

  Eg vart i godt humør av dine bilder også… 🙂

 139. snurremegrundt mai 25, 2008 kl. 2:08 am #

  Se det, da har også jeg reist med hurtigruta! Annet enn i lett festhumør mellom Finnsnes og Tromså lissom…

  Vakkert, vakkert!
  Det var nydelig vær du fikk, takk for turen!

 140. Gullhjerte mai 25, 2008 kl. 4:33 am #

  Har du vært på nødseilas?
  Man må være forsiktig når været er sterkt.Det var skrevet i stjernene at båten skulle komme til land med mann og mus.

 141. Starlett mai 25, 2008 kl. 8:49 pm #

  Hei Berta,

  TUSEN takk skal du ha! 🙂

  Du bor jo i et paradis på jord i Brønnøysund-distriktet.
  Helgeland – jeg elsker Helgeland.
  Nå har jeg lagt ut et innlegg fra Gildeskål på veien til Helgeland.

  Jeg skal følge med bloggen din fremover.:)

 142. Starlett mai 25, 2008 kl. 8:51 pm #

  Ja, det var nydelig vær på DENNE turen, men jeg har vært ute i skikkelig storm også – opptil flere ganger, jamfør kommentar fra Sulliken og mine svar.

  Men å reise i festhumør mellom Tromsø og Finnsnes var sikkert artig.:)

  Bildene dine fra Hardanger var fantastisk flotte!

 143. Ørjan mai 30, 2008 kl. 9:04 pm #

  Topp bilder.Hurtigruta er best.

 144. Starlett mai 31, 2008 kl. 12:19 am #

  Jeg har ikke vært direkte i «nødseilas», men noen tøffe turer på havet har jeg opplevd, ja.
  Som du ser av bildene i dette innlegget, var DENNE turen en tur i godvær der man nesten ikke merket at man var på havet.
  Vi badet jo utendørs midtfjords.
  Andre mai! 🙂

 145. Svein mai 31, 2008 kl. 2:07 am #

  Jeg har kanskje kommentert tidligere, men vil føye til:
  Bildene er knall fine, i det vanlig høye Starlettnivå, men jeg må tilføye at som regel er det ikke akkurat slik over Vestfjorden.
  Dere var svært heldige med været på denne turen.
  Neste gang du tar turen, kan du reise i sterk vind og ta bilder.
  Klem.
  Jeg håper at du får tid til å møte opp på partimøtene snart igjen.

  Du vet at vi savner deg.

 146. gamle gauder mai 31, 2008 kl. 2:21 am #

  Flott her det, Starlett!

  Men, – jeg gremmes (jeg er egentlig en stor Baltus-fan) over at det stort sett er tang, fjell og forurensende båter som presenteres…
  Og så blir jeg litt redd når Svein (Nordlandsmannen) savner deg på partimøtene…

  Og til slutt gremmes jeg over (de jævla) kongebildene, da. Husj… hvorfor skal vi nå holde på å fore disse Bygdø-bøndene?

 147. - mai 31, 2008 kl. 2:47 am #

  Fenomenalt!

 148. Rigmor mai 31, 2008 kl. 2:50 am #

  Ååhhhh
  Ingenting er bedre.
  Jeg skal såvisst trykke på tommelen for øya mi.

 149. sivert mai 31, 2008 kl. 4:38 am #

  Vestfjorden er hard. Du reiste da den lå stille.Prøv å reis i storm!

 150. Starlett mai 31, 2008 kl. 6:18 pm #

  Hurtigruta er fin, ja. 🙂

 151. Starlett mai 31, 2008 kl. 7:00 pm #

  Hehehe…

  Dette er jo et innlegg fra Vestjorden, fra havet, og da er det vanskelig å vise fram roser i hager eller fin arkitektur.
  Rustne båter?
  Trollfjord er fabelaktig byggekunst, topp modere skip, det flotteste i hele flåten mener jeg, og det er også mye billedkunst I skipene i hurtigruteflåten.
  Kanskje jeg skal presentere kunsten som eget innlegg? 😉

  Er du redd Nordlandmann eller partimøtene som jeg har vært noget fraværende på en tid?

  La meg trøste deg med at partiet ikke er noe ekstremistisk parti i alle fall, og dessuten er det jo i mange viktige spørsmål veldig små forskjeller i norsk politikk.
  Jeg vet knapt et land som er så konsensusorientert som Norge, (med unntak av FrP og de på ytterste venstre fløy, og enkelte rariteter av noen småpariter som vi må håpe aldri får innflytelse.)

  Når det gjelder kongebildene, så kan vi selvfølgelig starte en debatt om monarkiet her.
  Ellers har jeg faktisk tenkt å ta det opp i eget innlegg ved anledning.

  Men jeg ville nå bare vise fram det faktum at hurtigrutene har bilder av kongeparet enten vi liker det eller ikke.

  Men Ari Behn manglet.;-)

 152. LillePersille mai 31, 2008 kl. 8:25 pm #

  #73 gamle gauder
  Jeg synes det var veldig trist at du sluttet med bloggen. Du var den første jeg oppdaget og satte på favorittlista mi.
  Du og Starlett er flinke. Jeg synes du skulle komme tilbake.
  Jeg liker Märtha veldig godt.
  Hun har utstråling og varme hender.

 153. Starlett juni 1, 2008 kl. 12:10 am #

  Jeg planlegger IKKE å reise i storm hvis jeg kan slippe.

  Dere får «vente på meg til jeg kommer». 🙂

 154. Starlett juni 1, 2008 kl. 12:30 am #

  Takk! 🙂

 155. Starlett juni 1, 2008 kl. 12:31 am #

  Takk for det, Rigmor!
  Hvor på øya bor du

 156. Starlett juni 1, 2008 kl. 1:06 am #

  Hei sivert.

  Jeg har reist over Vestfjorden i storm og vet akkurat hvordan det er.
  Tro du meg!

 157. grete juni 1, 2008 kl. 11:00 am #

  Skjemmes når jeg ser disse bildene. Jeg var til sjøs i min ungdom og har sett det meste av verden,men aldri reist med hurtigruta. Det verste er at jeg bor på Helgeland og det burde være lett å ta seg en tur. Hvis jeg starter i Br.øysund og har 10dager til rådighet,hvor drar jeg da? Tar med bil og har god råd. Tips??

 158. Liljerød juni 1, 2008 kl. 3:18 pm #

  http://www.vgb.no/per

 159. GHK juni 1, 2008 kl. 4:08 pm #

  Hvor ofte har du sånt vær over Vestfjorden?
  Du var heldig som fikk reise på stille hav.
  Jeg savner de gode gamle skipene som slet seg oppover kysten.

 160. Johannes juni 1, 2008 kl. 4:42 pm #

  #73 gamle gauder

  Vår Herres skaperverk overstråler alt menneskers hender kan frembringe.
  Vårt kongehus representerer fedrelandet med verdighet. Dog burde de ikke være tilknyttet protestantene.
  Protestantene er adskilte brødre i Kristus og sekterister. Vårt land er skilt fra det kristne universelle fellesskap.

 161. gamle gauder juni 1, 2008 kl. 6:08 pm #

  #77 LillePersille:

  Takk, hyggelig!

  #79 Jahannes:

  Naturen er stort sett storslagen, den. Men i hverdagen lar jeg meg nok i større grad påvirke, influere og røres ved mer menneskeskapt.

  Kongefamilien er for meg en uting, og jeg lar meg irritere hver gang det er en eller annen «nyhet» vedrørende dem.
  Pensjoner de gamle, og la de arbeidsføre forsørge seg selv. Vi trenger verken konger eller presidenter, eller andre gallionsfigurer!
  Mht trosretning har vel kongen personlig framført et politisk innspill i forhold til at han fortsatt ønsker å bli pålagt å være «…adskilt…og sekterisk…»

  🙂

 162. Starlett juni 1, 2008 kl. 8:19 pm #

  Ja, jeg savner også gamle gaueder. Men fint at han kommenterer av og til.
  Det syne jeg er veldig trivelig. 🙂

 163. Starlett juni 1, 2008 kl. 8:40 pm #

  Hei, grete, og velkommen på bloggen min!
  Så artig å høre at du har sett det mste av verden til sjøs.

  Jeg setter inn to lenker om hurtigruten.
  Hvis du har god råd, vil jeg anbefale en rundtur med en god lugar. Da er måtidene inkludert i prisen.

  Ved å studere disse lenkene, kan du finne ut både seilingsplan og priser.
  Man kan også delta på diverse eksursjoner i hurtigrutens regi, og hvis man har bil med, kan man jo ta hurtigruten deler av veien, og kjøre noen avstander.
  Men hvis en tur med hurtigruta langs kysten er hovedmålet, tror jeg at jeg ville ha tatt full rundtur.
  Gå eventuelt på i Brønnøysund på nordgående, og så kan du jo vurdere om du vil bli med hurtigruta helt til Bergen på syd, og eventuelt kjøre eller fly hjem til Brønnøysund derfra.

  Strekningen Brønnøysund- Bergen er jo også fin. 🙂

  Lykke til uansett hva du bestemmer deg til!

  http://www.hurtigrute

  http://www.hurtigrute

 164. Starlett juni 1, 2008 kl. 8:42 pm #

  Takk for lenken!

  Jeg har UngeLien på RSS-feed, og følger med alt han skriver. 🙂

 165. Starlett juni 1, 2008 kl. 8:55 pm #

  Det var eksepsjonelt fint vær til å være andre mai.

  Jeg har reist med hurtigruta i all slags vær.
  Jeg har også reist med de gamle skipene, men ærlig talt savner jeg dem ikke, selv om de hadde sin sjarm.
  De rullet og stampet mye mer enn de nye som har gode stabilisatore, og komforten på de nye er adskillig bedre.
  Hurtigruten er gått inn i en ny tidsalder.

 166. Nils juni 1, 2008 kl. 8:59 pm #

  Flotte sjøbilder.Burøya og Børrvasstindene er Bodø!

 167. Starlett juni 1, 2008 kl. 9:22 pm #

  Jeg for min del er nå glad i både natur og kultur.
  For øvrig er ditt syn kjent for meg. )
  Ja, de protestantene, de protestantene, du…

  Det spørs jo HVA man protesterer mot? 😉

  (Men jeg skjønner at du som hengiven katolikk snakker i en religiøs kontekst.)

  Og kong Harald er som kjent overhode for statskirken, altså for «protestantene», så her er du i en slags interessekonflikt, tipper jeg.
  Eller?

 168. Starlett juni 1, 2008 kl. 10:11 pm #

  Ja, kongen vil være «sekterisk.»
  Og «adskilt»
  Det er forresten mye menneskeskapt i Lofoten også.
  Jeg skal komme tilbake til det en annen gang, håper jeg.

  Hvordan vil du at samfunnet skal være konstituert?
  Har ikke de fleste land enten monarki eller presidenter?

 169. Ståle juni 2, 2008 kl. 12:22 am #

  Det var artig å få se fra Stamsund fra sjøsida.

 170. Nanna juni 2, 2008 kl. 9:59 am #

  Jeg likte disse bildene kjempegodt.
  Mer om Stamsund!

 171. Johannes juni 2, 2008 kl. 12:33 pm #

  #73 gamle gauder

  Kongefamilien arbeider hårdt og representerer landet på en utmerket måte. Vår nasjon trenger ambassadører.
  Mitt ankepunkt er at Familien burde gå inn i den universelle Kirke, men de er bundet fast til den protestantiske mast.

 172. Starlett juni 2, 2008 kl. 11:12 pm #

  Ja.
  Og Glimt. 🙂

 173. Starlett juni 2, 2008 kl. 11:13 pm #

  Sant, Ståle.
  Ikke så ofte man fotograferer fra hurigruta hvis man ikke er turister.

 174. Starlett juni 9, 2008 kl. 7:45 pm #

  Koselig å høre.
  Jeg ser ikke bort fra at ddt kommer flere bilder fra Stamsund fra meg. 🙂

 175. Starlett juni 10, 2008 kl. 6:37 pm #

  Ja, slik er det.
  Kongefamilien tilhører statskirken.

 176. MorHubro juli 2, 2008 kl. 9:40 am #

  Vi har fått billetter.
  Jeg gleder meg!

 177. MorHubro juli 4, 2008 kl. 1:11 pm #

  Tenk, jeg skal også reise med Trollfjord! Det er tilfeldig, for det er Trollfjord som går fra Trondheim søndag. Jeg skal bade i stampen!

 178. Katten_3 februar 9, 2009 kl. 6:34 pm #

  Nå er linken fra mitt Sellebakk til din nib i orden igjen:)

Trackbacks/Pingbacks

 1. NIB - SELLEBAKK (Fredrikstad) | Naturglede - februar 9, 2009

  […] neste reisemål er: NIB – VESTFJORDEN (Hurtigruta) Rated: from 10 […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: