President Obama. CHANGE- Frihet og rettferdighet. – HÅP over frykt! UTFORDRINGENE. Vil han lykkes?

20 jan

Dagen i dag er historisk. USA har fått sin første afroamerikanske president og presidentfamilie. Når vi tenker på at det ikke er mer enn 45 år siden Martin Luther King holdts sin berømte tale ”I have a Dream”, som du kan lese om her og på  raseskilleproblemene i USA i flere tiår etter andre verdenskrig, er det ingen overdrivelse å si at Barack Hussein Obamas innsetning i presidentembetet har en enorm symbolkraft.

Obama møtes med sympati, håp og forventning rundt om i verden.
Jeg innrømmer gjerne at jeg var rørt da han fem minutter forsinket avla eden.

Hans utpregete politiske innsetningtale tok utgangspunkt i de mange alvorlige  utfordringer landet står overfor. Utfordringer som han mener kan løses
med håp over frykt, ansvarlighet i stedet for grådighet. Han manet til samarbeid og samhold. En nasjon kan ikke blomstre når den bare favoriserer de rike, sa han.

Han ville komme muslimske land i møte,ta den den globale oppvarmingen på fullt alvor, og han lovet solidaritet med verdens fattige land. Vi er venner med alle nasjoner, var hans budskap. Her var det ikke «vi og dem» lenger. Det er en befriende forandring fra Bush-retorikken!

 

Her er Obamas tale.

 

Kan han sette visjonene fra talen sin ute i praksis?

Barack Obama overtar et USA i dype vanskeligheter, både innenlands og utenlands. Han vil ikke klare å innfri løftene sine det første presidentåret, og neppe det andre heller. Etter fire år vil vi vite hva Barack Obama har fått til. Vi i Europa har nok store forventninger til Obamas utenrikspolitikk, men la oss huske at han er valgt som amerikansk president, og selvfølgelig er derfor USAs interesser hans fremst ansvarsområde.

Jeg har tro på Obamas visjoner, på hans verdigrunnlag, hans ærlige ønske og vilje til å gjennomføre forandringer til det bedre både innenriks og utenriks, og er klar over at dette er en mann som vil arbeide for å få sine visjoner omsatt i praksis. Det er en maktpolitiker, i ordets beste forstand, som nå har flyttet inn i The White House.

Vil han lykkes i en politikk for frihet og rettferdighet?

Ti av Obamas viktigste utfordringer:

1 Økonomi

Obama må få økonomien i USA på fote igjen. Det blir en formidabel oppgave, og det blir spennende å se hvordan han vil løse den.Måtte han ha valgt kompetente medarbeidere som har staket ut en farfar vei ut av krisen!

2. Klima

Obama føre en ny og annerledes klimapolitikk. USA har lenge vært en klimaversting. Jeg har likevel et inntrykk av at stadig flere amerikanere har begynt å få forståelse for de veldige klimautfordringer vi står overfor, og derfor er det lov å håpe at nye administrasjonen vil lykkes. Den må lykkes! Obama synes å ha en helt annen forståelse for alvoret i jordens klimautfordringer enn forgjengeren.

 

3. Arbeidplasser og sosial utjevning.

Det bor mange millioner amerikanere under fattigdomsgrensen i USA. De sosiale forskjellene er enorme. Hva kan Barack Obama gjøre for USAs underklasse og for å få et samfunn der alle kan leve verdig liv med trygghet for bolig, nok mat, og tilfredsstillende helsestell uansett inntekt, og hvordan skal Obama øke inntekten til fattige, arbeidsløse og syke i landet?

4. Irak.

Hvordan vil han greie å holde sitt løfte om å trekke seg ut av Irak på en slik måte at han ikke etterlater irakerne i en situasjon som kan blusse opp til full borgerkrig? Irak invasjonen var det største feilgrepet Bush gjorde seg skyldig i, og de har fått tragiske konsekvenser for det irakiske folk.

5. Afghanistan

Det knytter seg stor spenning til Obamas handtering av krigen i Afghanistan.

Hva innebærer hans opptrappingsplan? Vil han prioritere humanitær hjelp, gjenoppbygging og megling mellom krigsherrene, eller tror han at militær overmakt skal skape fred i dette landet som har opplevd krig i mer enn tretti år?

 

6. Tillit fra omverden.

Vil Obama klare å gjenopprette en ny tillit til USA fra omverden, fra Europa, Asia og Afrika? En tillit som ble alvorlig svekket med Bush ved roret. Med afrikansk far og med en del av oppveksten i Indonesia, kan vi regne med at han har en bedre forståelse av andre kulturer enn den(de) amerikanske kulturen (ene). Vil USA forholde seg på en ny måte til FN?

7. Fengsling, tortur og antiterrorlover..

Vil Obama avskaffe ulovlig avlytting, terrorlover, fengsling på ubestemt tid i hemmelig fengsler og tortur, samt alle andre negative og udemokratiske følger som ”War on terror” har hatt?

8. Velferdsreformer

Hva med helsereformer, skolereformer og pensjoner? Vil han prioritere disse viktige satsningsområder i en økonomisk krisetid?

 

9. Midt-Østen

Obama må engasjere seg tungt i Midt-Østen fra første dag i presidentembetet. Den humanitære krisen i Gaza må settes høyt på dagsorden. Hva kan Obama gjøre med det hatefulle forholdet mellom israelere og palestinere?

Han har uttalt at han vil opprette dialog med Hamas på lavt diplomatisk nivå, med andre ord omtrent samme strategi som den norske regjering har hatt. Dette er veldig viktig. Man må nemlig kunne sette seg til forhandlingsbordet også med regimer man ikke støtter. En slik dialog er nøkkelen til en varig og bærekraftig fred, og det er bare USA som kan ha avgjørende innflytelse på sine israelske venner.

Hamas og den israelske regjeringen må til forhandlingsbordet. USA under Obama kan være fødselshjelper der alt annet diplomati har sviktet. Hvis de vil!

Obama må være med å arbeide aktivt for en gjenoppbygging av Gaza og engasjere seg for større entusiasme fra potensielle giverland og for at Israel skal bidra tungt finansielt for å bygge opp det de har ødelagt.

10. Problemet Bush

Barack Obama bør sørge for at George W Bush må granskes for flere av sine avgjørelser gjennom sine åtte år i det hvite hus.

Obama har nå avlagt sin president-ed:

«I do solemnly swear that I will faithfully execute the office of President of the United States, and will to the best of my ability, preserve, protect and defend the Constitution of the United States.”

Hvis Obama skal adlyde, forsvare og beskytte loven, er det hans plikt å undersøke om den forrige presidenten har brutt loven og eventuelt stille ham til ansvar for det. I et demokrati kan ikke en tidligere president være unntatt gransking. Særlig den fatale Irak-invasjonen og den løgnpropaganda som gikk forut for den, må belyses rettslig. En hver president skal sørge for at loven følges, men ingen president, heller ikke George W Bush, ER loven!

Barack Obamas oppgave er formidable, og han arver mange problemer som forgjengeren er skyld i. Sjelden har en president påbegynt sin gjerning med så mange vanskeligheter å forholde seg til, og sjelden har forventningene til en president vært større.

 

La oss håpe at han er riktig mann for jobben!

La oss håpe at hans slagord ”Yes, we can” vil vise seg å stemme når den politiske hverdagen kommer. Det er nødvendig!


La oss ønske Barack Obama og hans administrasjon all mulig lykke til i utøvelsen av det embetet han har påtatt seg!

Både USA og verden for øvrig trenger en amerikansk president som vil føre en helt ny og annerledes politikk etter åtte års ørkenvandring med Bush.

Vil vi få se en markert forandring til det bedre under Obama, eller blir det mest symbolpolitikk?

Hva tror du?

http://vgb.no/dagens-tema/

 

211 kommentar til “President Obama. CHANGE- Frihet og rettferdighet. – HÅP over frykt! UTFORDRINGENE. Vil han lykkes?”

 1. Starlett januar 20, 2009 kl. 8:58 pm #

  Bilden av Washingtonmonumentet sett fra Capitol,frihetsstatuen og minnesmerket over Lincoln er mine private. De er skannet inn fra papirbilder, og derfor ikke av særlig god kvalitet.

 2. Sara januar 20, 2009 kl. 9:00 pm #

  Ønsker ham lykke til og tenker at det kan i allfall ikke bli verre enn det som har vært de siste åtte årene;)

 3. Starlett januar 20, 2009 kl. 9:08 pm #

  Hei Sara! 🙂

  Ja, vi må bare ønske ham all mulig lykke til!
  Verden trenger virkelig en forandring i USA.

 4. Starlett januar 20, 2009 kl. 9:19 pm #

  Det er noe merkelig med bloggen nå. Er det bare min blogg det går ut over?

  Ingenting av innholdet i blogginnlegget vises før man klikker på skriv kommentar.

  HVA er det som skjer?

  Har det npe med den kommende oppgraderingen å gjøre?
  Jeg har laget innlegg helt på vanlig måte.
  Det er merkelig.
  For noen uker forsvant hele bloggen min.
  Da jeg fikk den igjen, oppdaget jeg at det hadde dukket opp et par innlegg som jeg aldri hadde skrevet, og nå vises bare overskriften dersom man ikke klikker seg videre.
  Bloggen er et mysterium.

  Petrograd, hvor er du?

 5. tuttilutt januar 20, 2009 kl. 9:19 pm #

  Krysser fingra, skal ikke så mye til for å gjøre det bedre enn den forrige, men med skyhøye forventninger kan han nok gå på en og annen motgang den nærmeste tida.. Vi får tro det går bra 🙂

 6. Breiflabben januar 20, 2009 kl. 9:24 pm #

  Jeg har stor tiltro til Obama og tror han langt på vei på noen av dine punkter vil nå langt.

  Om han får rettet opp mye av dette i henhold til norske sosialdemokratiske standarder, det tror jeg ikke.

  Du nevner at han er en maktpolitiker, og ja, selvfølgelig er han det.
  Hvis det kom en president til verden som ikke ville ha makt, ja da tør jeg ikke tenke tanken på hva som kunne skje i h*ns gjerning.

  Jeg likte godt det du skrev om at han er Amerikas president, det har vi lett for å glemme her i steinrøysa.

  Jeg håper inderlig at han tar et sterkt engasjement i Midt-Østen konflikten.
  Kunne jeg nå fram med en mail til ham, så tror jeg at jeg ville anbefalt han å lytte til sitt hjerte og sine døtre slik at han med god samvittighet siden kunne se dem i øynene.

  Skal prøve å besvare punktvis seinere Starlett.
  Jeg er egentlig blåst i hodet på bloggen om dagen av alle fanatiske meninger om noe som bare et fåtall har rede på.

  Det er stor forskjell på empati på bloggen og den reelle verden.

  Jeg er glad for at du holder en saklighet i det du skriver selv om jeg ikke er enig i alt.

  Gratulere med innsettelsen.

 7. Starlett januar 20, 2009 kl. 9:36 pm #

  Hei tuttilutt!
  Hyggelig å se deg på bloggen min. 🙂

  Ja, nå må vi bare krysse fingrene, og håpe på store forandringer.
  Men LETT blir det ikke.

  Klarte du å lese innlegget?

  Det er en eller annen teknisk feil med bloggen min nå.

  Jeg er sikker på at han blir en betydelig bedre presiden enn Bush, men han kan jo ikke klare å gjennomføre alle løftene på en gang.

 8. Etienne januar 20, 2009 kl. 9:39 pm #

  – Vi får si Lykke Til og Gratulerer til Barack Obama og det amerikanske folket og det vil nok bli noen endringer innenriks, også får vi inderlig håpe samtidig at han ikke vil svartelista.

  Det ville vært kjipt. – Husker selv da jeg skulle sende purrebrev til elever som ikke leverte lånte bøker i tide, hvorpå jeg da hadde glemte å sjekke IT-ansvarliges midlertidige spøk av en standardtekst han hadde laget, slik at jeg skulle behøve å fylle ut navna i purrebrevene…. der han IT-ansvarlig på tull hadde skrevet ordet «svarteliste» i standardteksten….

  Og i 4 dager kom det tilbake noen skremte elever med frykt i blikket og trodde at du skulle svartelista og utestengt fra å lese lånte bøker…

  I den forbindelse skjønner jeg det med enkelte skepsis med lister, men huskelister og favorittlister derimot er en gode da en blir kjent med mange flere og jeg har vel nå nesten samtlige bloggerinner og bloggere på min favorittliste til å få de gjennomlest og har dermed tatt kritikk til meg om at jeg bør lese først før jeg går i gang med skriving….

  Min konklusjon på min kommentar her er Starlett at det er mulig at jeg vil våge å bruke mailen igjen og mailkommunisere og reflektere over tiden her inne, samværet gjennom diskusjoner, i hvor jeg dessverre ser jeg ble litt for engasjert til tider…

  Med dette ønsker jeg herved å utsi en Takk til deg Starlett for det rommet du gav for min iver etter å uttrykke et engasjement rundt to saker på din blogg.

  Jeg har vært levd såvidt intenst her inne at en nesten lever i andre verdener, og ikke i egen tilværelset og liv, så derfor har min alltid så kvinnelige trivelige fastlege gitt anbefaling og innsøkning mot det lokale Psykiatriske senter, slik at en også må se at det er en virkelighet også utenfor, da tja.. for ikke håpe folk blir fornærma over at jeg etter mine vurderer vil hevde at jeg muligens kan ha valgt den dyktigste fastlegen i mitt nærmiljøet, men da kommer vi inn på det uheldige ved at andre kan bli fornærma ved at de kan føle seg utelatt, og en kan bli kristen og religiøs av mindre hvis det skal være og bli en oppgave å hjelpe ethvert annet menneske og det får holde om en kan gi i det minste en hjelpende til medpasienter under innleggelsestiden….. der jeg tidligere har avlagt utførlige rapporter på min forrige blogg slik at folk kan få et lite innsyn i livet i Psykiatrien også.

  TAKKER FOR DET som har vært her vært en finfin kontakt med deg på Vgbloggen, og beklager at skriveengasjementet og skriveiveren og temperaturen til tider ble til dels et uromoment for andre bloggedeltakere..

  Så Til Slutt En God Klem til Starlett for det jeg har fått vært med på her inne hos deg i din blogg pr hittil! 🙂

 9. bambi73 januar 20, 2009 kl. 9:49 pm #

  Starlet. Har du skrevet i office 2007? Da skjer det sånn, ihvertfall hos meg.

  Men Obama får et lykke til på veien. Blir nesten litt rørt her jeg sitter:o)

 10. tuttilutt januar 20, 2009 kl. 9:54 pm #

  #4.5Har ingen problemer med å lese innlegget ditt, så det vises greit her hos meg, med bilder og alt :))

 11. Liljerød januar 20, 2009 kl. 9:54 pm #

  Jeg tror han blir en bedre president. Mye bedre.
  Han vil solidarit og ikke splittelse.
  Det er bra.
  Han vil kvitte seg med Guatanamo.
  Det er bra.
  Nå kan det gå an å samarbeide med amerikanerne igjen.

 12. Starlett januar 20, 2009 kl. 10:13 pm #

  Hei Breiflabben!
  ————-
  Jeg har stor tiltro til Obama og tror han langt på vei på noen av dine punkter vil nå langt.
  ———

  Ja, jeg både tror og håper det.
  Men lett blir det ikke.

  Nei, USA er USA, så norske sosialdemokratiske standarder blir det jo ikke, men det kan bli mye bedre enn det har vært.

  Obama snakker om universelle verdier som gjelder ALLE mennesker, og det er oppløftende.

  En politiker i topp-posisjon MÅ være en maktpolitiker, i ordets positive forstand.
  Altså ikke makt for maktens egen skyld, men makt for å gjennomføre de mål han har satt seg fore.
  ———–
  Jeg likte godt det du skrev om at han er Amerikas president, det har vi lett for å glemme her i steinrøysa.
  ———

  Glad du likte det. Det er viktig for oss å forstå et hvert land utfra landets egne forutsetninger, uansett hvor landet ligger på kloden.
  Norge er ikke verdens navle.
  ————–
  Jeg håper inderlig at han tar et sterkt engasjement i Midt-Østen konflikten.
  Kunne jeg nå fram med en mail til ham, så tror jeg at jeg ville anbefalt han å lytte til sitt hjerte og sine døtre slik at han med god samvittighet siden kunne se dem i øynene.
  ———

  ENIG!

  Jeg mener at Midt-Østen må vøre den absolutte uførsteprioritet utenriks, og han må sette i gang i morgen den dag!
  Ingen tid å miste.

  For USA er helt nødvendig i fredsprosessen, men det må vøre på en annen måte enn det Bush. regimet har gjort, – eller IKKE gjort.

  Jeg går ut fra at en hel verden ønsker fred i Midt-Østen.
  Men lett blir det ikke.

  ———
  Det er stor forskjell på empati på bloggen og den reelle verden.
  ———

  Det er sant, men det ene utelukker ikke nødvendigvis det andre.

  Spent på å se hva du er uenig i. 😉

  Ja, jeg slutter meg til gratulantene og HÅPER på Change.

  Og så skulle jeg ønske at USA hadde fått et kulturdepartement.

 13. Starlett januar 20, 2009 kl. 10:31 pm #

  Hei Etienne 😉

  Ja, innenriks får vi håpe på endringer.
  Jeg håper at folk får jobb, trygghet for hus og hjem, nok mat og medisiner, skikkelig helsestell for alle, bedre skolestell og trygge penjoner.

  ———–
  også får vi inderlig håpe samtidig at han ikke vil svartelista.
  ———

  Hva mener du med det?

  Tenker du på disse elevene?

  —————

  I den forbindelse skjønner jeg det med enkelte skepsis med lister,
  ————-
  Jeg er redd jeg ikke riktig henger med her, Etienne.

  Fint at du kan bruke mailen igjen!
  ———-
  Med dette ønsker jeg herved å utsi en Takk til deg Starlett for det rommet du gav for min iver etter å uttrykke et engasjement rundt to saker på din blogg.
  ——-

  Det er ikke noe å takke for, Etienne!
  Jeg synes kommentarene dine er spennende, men må bare beklage at jeg ikke har kapasitet til å svare hver enkel kommentar på Kosovotråden.

  Men jeg skal komme tilbake til dden om ikke lenge. 😉

  Du vet selv hvilke helsetjenester som passer best for deg, og ingen andre har da noe med det å gjøre.

  ————–
  TAKKER FOR DET som har vært her vært en finfin kontakt med deg på Vgbloggen, og beklager at skriveengasjementet og skriveiveren og temperaturen til tider ble til dels et uromoment for andre bloggedeltakere..
  ———

  Jeg har ikke merket at du har vært et uromoment, ikke i negativ forstand i alle fall.

  ———
  Så Til Slutt En God Klem til Starlett for det jeg har fått vært med på her inne hos deg i din blogg pr hittil! 🙂
  ————-

  God klem tilbake, Etienne!

  Men du Etienne:

  Hva mener du om de ti punktene jeg satte opp i innlegget mitt?

  Hva tror du Obama kan innfri, og hva tror du blir vanskelig?

 14. Starlett januar 20, 2009 kl. 10:34 pm #

  Hei bambi

  Mener du Word?

  Ja, jeg har skrevet i Word, men det har jeg gjort ofte tidligere uten at dette har skjedd.
  Vet du om man kan gjøre noe for å gjenopprette skaden?
  Jeg kan jo maile Petrograd dersom jeg finner mailadressen.

  Alle lykkeønskninger til Obama.

  Ja, jeg ble også rørt, det må jeg innrømme.
  Så her føler vi likt, Bambi. 🙂

 15. Edderkoppkvinnen januar 20, 2009 kl. 10:40 pm #

  Jeg har lest innlegget veldig nøye.
  Det var kjempegodt og tommel .

  Det aller viktigste for Obama er klimapolitikken.
  Hvis Obama får til en god klimapolitikk, blir han historisk.
  Hvis han mislykkes, hjelper ikke noe annet, for klimaet er det viktigste av alt.

  Det er ikke noen hjelp i penger hvis verdenshavene stiger og den globale oppvarmingen ødelegger kloden.
  Jeg tror Al Gore skulle vært en bedre president.

 16. Starlett januar 20, 2009 kl. 10:43 pm #

  Det var godt å høre. 🙂

 17. Zuul januar 20, 2009 kl. 10:48 pm #

  Jeg har troen på ham. Enten som reformator, eller som martyr. jeg håper han blir en reformator, og at ikke en eller annen gærning gjør noe dumt

 18. Starlett januar 20, 2009 kl. 10:54 pm #

  Jeg håper det, Liljerød!

 19. LeylaM januar 20, 2009 kl. 10:56 pm #

  Heia Starlett 🙂

  Som vi alle vet saa arver Obama et USA som er i dyp krise, han arver 2 kriger og han arver utrolig amnge ting som har kommet ut av 8 aar med total feilslaatt politikk.

  Han har sagt under hele sin valgkamp og ogsaa naa at dette blir en lang vei, og mange bratte bakker aa forsere.
  Han er vel den presidenten som faar det toeffest av alle presidenter som har blitt innsatt.

  Likevel tror jeg han kan gjoere mye godt og at det blir forandrnger, men som han ogsaa har sagt: Det vil ta tid, lang tid..ikk en uke eller et aar..opptil flere aar.
  Jeg tror og haaper at det blir bedre, men man maa ha taalmodighet..han er bare et menneske tross alt.

  Men jeg har tro paa ham..det kan ikke bli mye verre enn det er naa her borte, det kan jeg si for jeg har vaert her under hele perioden med Bush, 8 aar, og har sett enorme forandringer, til det verre!

  Klem sendes til deg 🙂

 20. Starlett januar 20, 2009 kl. 11:06 pm #

  Hei Edderkoppkvinnen 🙂

  Jeg er enig med deg at klimapolitikken blir veldig viktig, og jeg er virkelig spent på hvordan Obama vil gå til verks for å løse de enorme utfordringene.

  Al Gore skulle ha blitt president for åtte år siden, for den gang hadde han flere stemmer enn Bush,
  Men i år var han ikke aktuell som president.

 21. LillePersille januar 20, 2009 kl. 11:10 pm #

  Han må redde kloden, så kommer det andre i tillegg.

 22. Starlett januar 20, 2009 kl. 11:13 pm #

  Hei Zuul!
  Hyggelig å se deg her. 🙂

  Jeg håper også at han kan bli en reformator, men vi må bare krysse fingre, håpe på gode sikkerhetstiltak og at han ikke skal ende opp som martyr!

 23. Zuul januar 20, 2009 kl. 11:20 pm #

  Jeg er her ganske ofte, men desverre for deg skriver du stort sett fornutig og det gjør det vanskelig å si noe som ikke blir platt:)

 24. Nordlandsmann januar 20, 2009 kl. 11:22 pm #

  Jeg tror at vi får se et åpnere USA, Starlett.
  Jeg vil se nærmere på punktene dine senere.
  Setter pris på det gode og gjennomarbeidete innlegget ditt.
  Papirbildene er gode nok i massevis.
  Dette er da ikke et av dine fotoinnlegg.
  Tommel fra meg.
  Så kommer jeg tilbake.

  Klima, Midt-Østen, lovgivning og slutt på antiterrorlover er mine stikkord.

 25. Starlett januar 21, 2009 kl. 12:09 am #

  Hei LeylaM 🙂

  ————–
  Som vi alle vet saa arver Obama et USA som er i dyp krise, han arver 2 kriger og han arver utrolig amnge ting som har kommet ut av 8 aar med total feilslaatt politikk.
  ———–

  Ja, det er sant. Han starter med masse vanskeligheter som oppsto i hans forgjengers tid.
  Da Bush overtok, hadde USA økonomisk overskudd og ingen kriger, men utrolig mye negativt har skjedd de siste åtte årene.

  Og det vet jo du som bor i USA naturligvis mye bedre enn jeg.

  Hvor i USA bor du?

  Jeg vet at han har sagt igjen og igjen hvor vanskelig det vil bli, så derfor håper jeg at folk har realistiske forventninger til ham og ikke tror at alt kan endres over natten

  ————-
  Han er vel den presidenten som faar det toeffest av alle presidenter som har blitt innsatt.
  ——–

  Det tror jeg også.

  Kanske det var like tøft for Roosevelt da han tok over i 1932 i den store økonomiske krisen den gang.

  Jeg tror også at vi får en forandring til det bedre, for som du sier, verre enn USA under Bush kan det knapt bli. men ja:


  Det vil ta tid, lang tid..ikk en uke eller et aar..opptil flere aar.
  ———–

  Takk for en fin kommentar og klemmer over Atlanteren til deg! 🙂

 26. Asterixa januar 21, 2009 kl. 12:53 am #

  Guantanamo først!
  Så borgerretiighetene og snu om når det gjelder Gaza.
  USA må kutte ut all militær hjelp til Israel og stemme _med_ de andre landene i FN, sånn at Israel skal slutte med brutaliteten.
  Slutt med alenegangen!

  Så spørs det.

  Dette innlegget var godt.

  Vi er oppe og ser på CNN i kveld.
  Presidentparet er flott.

 27. Asterixa januar 21, 2009 kl. 12:58 am #

  PS

  Jeg tror at jeg kommer tilbake med min egen blogg, men nå venter jeg likesågodt til omleggingen er ferdig, så kan jeg velge fra de nye valgmulighetene med hvordan jeg vil ha bloggen min.

  Utjevningspolitikken og velferden teller også mye.
  Jeg synes alle punktene var viktige.
  Hvordan pønsker du ut punktene?

  Bush og Rumsfelt og flere andre burde stilles for retten.
  Det er ikke sikkert at de blir dømt, men det vil gi beskjed om at det nye Amerika går i en helt annen retning enn det gamle.

  DS

 28. nochip januar 21, 2009 kl. 1:12 am #

  Obama og den nye tidsalder:

  http://www.vgb.no/344

 29. Gullhjerte januar 21, 2009 kl. 4:22 am #

  Det er Israel somm har lagt gaza i ruiner.
  Dere må ikke snakke som om det er palestinerne som har lagt Israel i ruiner.

  Hva hadde du sagt hvis palestinerne hadde fått så mange penger og våpen som de ville fra Kina og hadde gått til angrep på Israel med skip, krigsfly, stridsvogner og lagt Tel Aviv, og alle viktige byer i Israel i grus med forsforbomber og hadde nektet isralerne å få mat, vann og medisiner og hadde bombet ambulansene og skolene deres?

  Hadde du sagt at Israel måtte ta deg sammen og ikke forsvare seg?
  Dere som prøver å unnskylde Israel, må begynne å tenke dere om!

 30. Gullhjerte januar 21, 2009 kl. 4:24 am #

  Unnskyld, jeg skrev kommentaren på feil blogg.
  Jeg visste ikke at du hadde skrevet noe nytt.
  Nå skal jeg lese det.

  Du kan hoppe over den forrige kommentaren for den skulle være på det om Israel og gaza og jeg skal sette det der.

  Obama må tvinge israel i kne!

 31. Gullhjerte januar 21, 2009 kl. 4:42 am #

  Du er flink,og nå har jeg lest det.
  Jeg liker den nye presidenten.
  Han stråler varme og kjærlighet, og det gjør hans kone og barn også.
  Han må slutte med krigene, og så må han dra til Israel og si at nå vil han ikke støtte jødene lenger på krigstokt.

  Så må han arbeide med miljøet, og anspore alle menneskene i USA til en vegatariansk dugnad.
  Da har han løst mange miljøproblemer, for korn og grønnsaker er mye mindre ressurskrevende.

  Der det er krig, må vi sørge for fred.
  Det sa Obama.

  Har du sett ballkjolen til presidenfruen?
  Den er hvit med en bred stropp over skulderen, men de er ikke flinke til å danse.
  Det gjør ingenting, for de danser dårlig på en morsom måte med mye latter.
  Arbeidet som president er ikke en dans på roser.
  I natt ser jeg på CNN.

  Det bruker jeg ikke.
  Jeg liker Al Jazeera mye bedre.
  De er mye sannere og mer seriøs.
  Men dette er natten da alle feirer at Bush er borte og at en klok varm president som vil omfavne hele verden er kommet i stedet.

 32. - januar 21, 2009 kl. 5:07 am #

  Gullhjerte

  De kaster bare glans for fansen.

 33. jojja januar 21, 2009 kl. 7:28 am #

  Jeg har stor tro på President Obama.
  I går da jeg satt forand tv kjente jeg at det rørte meg dypt, talens hans.
  En historisk dag.

  Jeg håper han vil lykkes, men ingen kan forvente at han skal trylle, det kommer til å ta tid, å rydde opp etter kløna Bush.

  Flott innlegg Starlett.

 34. Mobster_Lobster januar 21, 2009 kl. 7:37 am #

  «President-elect Obama has named Colorado State Senator Ken Salazar as Secretary of the Interior. Salazar is a really good guy who gets Peak Oil.»

 35. Mobster_Lobster januar 21, 2009 kl. 7:43 am #

  «Barack Obama bør sørge for at George W Bush må granskes for flere av sine avgjørelser gjennom sine åtte år i det hvite hus.»

  og det hadde også vært en idé å stille Dick Cheney til retten for massedrap.

 36. Mobster_Lobster januar 21, 2009 kl. 7:46 am #

  #23: kilde http://mikeruppert.bl

 37. LeylaM januar 21, 2009 kl. 7:47 am #

  #12.5

  Heia igjen 🙂

  Jeg bor i Buffalo i NY state 🙂

  Det merkes meget godt her oppe at mye har forandret seg..mye stoerre arbeidsledighet, mennesker som maa gaa fra hus og hjem, daarligere hesletilbud..etc etc. Det har forandret seg enormt paa de siste 8 aarene.

  Kan du tenke deg alle de billionene av dollar som er brukt paa en krig som aldri skulle ha vaert startet?
  De pengene skulle ha vaert brukt paa landets innbyggere…det er en skam spoer du meg.

  Klem 🙂

 38. Rød Stemme januar 21, 2009 kl. 7:49 am #

  svaret er nei.

  Jeg tror ikke det blir noen forandring.

  Det virker ikke slik med de utnevnelsene han har foretatt.

  sorry.

 39. LeylaM januar 21, 2009 kl. 8:05 am #

  #26 Det skal selvfoelgelig staa: helsetilbud, ikke hesletilbud..HAHA!

  Noen ganger gaar det litt fort i svingene 🙂

 40. janjan3441 januar 21, 2009 kl. 10:14 am #

  La oss nå gi Obama en mulighet til å vise seg fram også som en handlingens mann, – før vi spør om han lykkes ….

 41. Sandri Pathfinder januar 21, 2009 kl. 10:53 am #

  I går, da Obama var på vei ut til folkemassene som ventet ham, så jeg blaff av frykt i hans energi. Noen korte øyeblikk hvor han som vanlig menneske – som han tross alt er, innså hva han virkelig hadde begitt seg ut på og ville løpe som pokker. Men han tok seg inn, og denne nervøsiteten og mulige blaff av frykt, gjør ham desto mer menneskelig og modig. Han vet utmerket godt hvilke risiko han løper ikke bare for seg selv, men sin familie.

  Selve seremonien, syns jeg var god, rørende til tider og jeg ble aller mest berørt av pastoren som snakket til slutt. Samlende og inkluderende ord – som også Obama med klar røst snakket.

  I det Bush forlot en arena han har flombelyst på en vei amerikanere flest tydeligvis ikke ønsker å gå mer, fikk jeg en følelse av lettelse. Crossroads med stor symbolikk.

  Obama har ordet i sin makt. Han har evnen til å samle og bevege mange. Klarer han dette i sin presidenttid – å samle ogbevege og holde håpets fakkel for de mange i en ny og forhåpentligvis bedre retning i fellesskap – har han gjort en formidabel innsats etter min mening.

  Jeg spør heller ikke om Obama vil lykkes for han har allerede lykkes. Han kan ikke endre USA eller verden alene, uansett makten han er gitt. Det er det VI som må gjøre – sammen.

  Jeg forundres igrunnen – sånn generelt over at folk forventer så mye av ett menneske – legger så stort ansvar på ett menneske – når det er og blir opp til hver og en av oss å styre livet i en retning vi syns er bra. Vi både skaper egne liv, og er med-skapere i andres.

  Jeg ønsker Obama det aller beste på hans vei som USA`s 44. president!

 42. Nunzio januar 21, 2009 kl. 12:29 pm #

  Han HAR allerede utrettet mye, før han ble president. Satt i gang prosesser i befolkningen som er positive.

  Det er litt av et «grisehus» han skal skrape tallen av gulvene på, men tror han kommer til å greie det.

  Historien viser at det ofte dukker opp «uforutsette» hendelser i en presidents styretid, og tror det samme kommer til å skje denne gangen. Hvordan han løser den/de «nye» sakene blir nok avgjørende for hans ettermæle.

  Vi går en spennende tid i møte, og må nok innrømme, som mange andre, -at han stilles store forventninger til… =)

 43. MadJoy januar 21, 2009 kl. 12:45 pm #

  Jeg gratulerer USA på det aller hjeteligste med sin nye president !

  Obama blir møtt med nesten uendelige forventninger og trenger nok mye mer enn en periode for å få til de forandringene han har bebudet, derfor håper jeg allerde at han blir gjenvalgt om 4 år 🙂

  Jeg håper mest at han vil engasjere seg i Midtøstenkonflikten til å begynne med, videre håper jeg at han vil arbeide med utjevning av sosiale forskjeller og utbedring av velferdstilbud til sin egen befolkning.
  Det er mange store og tunge saker å ta fatt på, og jeg har tro på at han vil innfri noen av forventningene, men har i tankene at ting tar tid !
  Det skal bli spennende og følge med 🙂

 44. Breiflabben januar 21, 2009 kl. 1:03 pm #

  Hei igjen Starlett, nå har vi sovet godt og fordøyd gårsdagens hendelser.
  Det skal bli artig å se tallene for hvor mange som egentlig fulgte innsettelsen i går.
  Like mange som på åpningen av OL?

  1. Økonomien i USA framover vil være styrt av det den alltid er styrt av, produksjon. Produksjon av egne varer og handelen med den.
  Jeg tror denne finanskrisen vi er inne i vil starte en «new order» med tanke på andre store finansmarkeder i verden.
  Kina, India og Brasil blir store aktører og Obama med sine økonomer _og_ gjennomførbare vyer for amerikas rolle i det, blir viktig.
  Men han må få den nasjonale produksjon opp.

  2. Klima vil være en stor forutsetning i den «new order» som er nevnt tidligere.
  De grunnleggende tankene for å bedre klimaet tror jeg hele vesten tar inn over seg og så må de overbevise resten av verden som dessverre vil bli en like stor versting som vesten har vært.
  Klimapolitikken vil fremtvinge løsninger og produktivitet som vil bli avgjørende for økonomien.
  Obama vil se dette i et mye større og videre perspektiv enn for eksempel våre egne og deres «klimakvoter».

  3. Arbeidsplasser velferd er igjen avhengig om de får produksjonen opp å gå.
  Det må gis skattelette der det er nødvendig, kanskje innen miljørettede tiltak og produksjon. Det vil bli viktigere å få folk i arbeid enn å heve lønninger, men kanskje helsetilbudet kan legges inn i det som er lønn enten i skatt (det tviler jeg på) eller en «compulsory» forsikring betalt av arbeidsgiver (høres mye bedre ut enn skatt). Men et stort press på dette området her da det angår en stor del av de som har stor tiltro til han.
  Skulle ikke forundre meg om han «har en plan».

  4. Irak. Irak var tragisk før Bush og det er tragisk nå. Om tilstrekkelig store deler av folket nå forstår at de må få skikk på landet sitt selv, ja det vet jeg ikke. Men det er klart at USA har et ansvar om å legge til rette for et «demokrati».
  Jeg tror ikke det spiller stor rolle hvordan de trekker seg ut, bare de gjør det. Det blir ikke riktig uansett hvordan de gjør det.

  5. Afghanistan. Det er et problem jeg kjenner dårlig til. Har aldri klart å forstå sovjets eller vestens inngrepen bortsett fra at vi ser på hvordan regimene opp gjennom årene har diskriminert sine egne.
  Her er det vanskelig å forstå vestens sosialister, for den undertrykking og diskriminering som egne regimer utfører er selvfølgelig forkastelig. Prøver vi å gjøre noe med det så er også det feil.
  Det blir et sånt oppgitt skuldertrekk av meg. La dem til helvete ordne opp selv!
  Hvis vi kan skifte ut det millitære med humanitær hjelp, så kan det hjelpe, men hans planer innbefatter nok millitære styrker da man er nødt til å ha dem tilstede for i det hele tatt få hjelp fram.

  6. De fleste i Vesten glemmer fort så lenge de ikke er hardbarkede sosialister.
  Jeg tror afrikanerne også kommer til å glemme fort.
  Hans nye giv vil føre til mye positivitet mange steder hvor forholdet til USA alltid har vært dårlig.
  Så jeg tror faktisk at «den utstrakte hånden kommer til å åpne en del knyttnever».
  Men jeg er jo en naiv sjel da 😉
  Det meste av mine tanker her er avhengig av at USA vil opptre på en annen måte i FN. Særlig i Midt-Østen spørsmål.

  7. Her tror jeg han vil gjøre ganske mye faktisk. Det er en bevegelse på gang som nå vil forsterke seg.
  Han er forøvrig avhengig at denne bevegelsen faktisk kommer godt i gang, både for klimaet, sosial velferd og sosial bevissthet, samkultur over rase- og religionsforskjellene og respekten for livet.

  8. Velferdsreformer vil bli en del av hans «Change», men den vil ikke bli en stor skattebelastning slik sosialdemokratiets er.
  Han vil innbefatte helsereformer i sitt program, det er faktisk mange tunge politikere i USA som kjemper for det. Det må bare koordineres og settes ut i en gjennomførbar handling.
  Han vil nyte godt av den amerikanske frivilligheten i en overgangsperiode her.

  9. Midt-Østen tror jeg han vil føle mye på før han kommer med et framstøt.
  Og da tror jeg det framstøtet vil overraske mange, for han kommer til å sette sterke krav til begge parter. Og jeg tror Israel endelig da vil forstå situasjonen.
  Men det vil fremdeles bli «Hamashandlinger». Det får bli Europas sosialister som får overbevise dem til å slutte med terrorhandlingene om 5-6 år. For jeg har ingen større tro på muslimske terrorister enn Israelske.

  10. Bush blir glemt. Skal han ha noen sjans til å få til den nye given, så kan han ikke rippe opp i gamle synder fra tidligere presidenter.

  Og så håper jeg at denne kommentaren lar seg poste.

  Noen betraktninger fra det Breiflabske hjem.
  Og så ser jeg nå at jeg har glemt 6.

 45. Edderkoppkvinnen januar 21, 2009 kl. 7:21 pm #

  Obama skal stenge Guantanamo og slippe de uskyldige fri.
  Det blir ikke flere urettferdeige rettsaker der.

  Han har snakket med lederne i Midt-Østen.
  Han vil satse på en fredsløsning mellom palestinerne og Israel.
  Nå har høyesterett i Israel bestemt at de arabiske partiene skal få delta i valget og soldatene fra Israel har trukket seg helt ut fra Gaza.
  Jeg er sikker på at det er på grunn av Obama. Derfor har han fått gjort mye allerede.
  Jeg tror han vil lage mange arbeidsplasser for en grønn livsstil og rent miljø.

 46. Edderkoppkvinnen januar 21, 2009 kl. 7:28 pm #

  #33 Breiflabben

  Til punkt 9.
  Det var gal spådom.

  Obama begynte å arbeide med Midt-Østen med en gang, for det er det som er mest akutt nå, og jeg er sikker på at det er derfor alle israelske soldater er borte fra Gaza.
  Det er ikke tilfeldig.

  Obama kan få slutt på Israels terror mot palestinerne og tale Hamas til rette.
  Så kan det bli en fredsløsning.

 47. Breiflabben januar 21, 2009 kl. 8:54 pm #

  #35,5 Til Edderkoppkvinnen.

  Du har rett i at arbeidet med Midt-Østen allerede er begynt.
  Men det jeg mener er et virkelig engasjement, et som gir løsning, ikke slike unilaterale greier som hvem som helst kan «bombe» i stykker.

  Jeg tror han har en tanke om en plan som han må føle seg fram til for å ha en sjanse til å lykkes.

  Men for all del, skjer det raskt så er jo det å foretrekke.

 48. Montag januar 21, 2009 kl. 9:17 pm #

  Så veldig mye å vurdere han etter har jeg ikke, men jeg får mer og mer sansen for mannen. Jeg er nok blandt dem med store forhåpninger, som vet jeg risikerer å bli grundig skuffet, men som tror Obama _kan_ bli en gigantpresident for USA og for verden. Han er en gudbenådet taler med en utrolig karisma. I motsetning til sin forgjenger framstår han som fornuftig, klok og sympatisk.

  Hvis jeg oppfattet rett på Dagsrevyen så har han allerede satt en stopper for militærtribunalene på Guantanamo. En god start!

  Jeg liker utnevnelsen av Steven Chu som energy secretary. Han vet hva han snakker om når det gjelder energi og klima som nobelprisvinner i fysikk og direktør ved anerkjente Lawrence Berkeley National Laboratory (utnevnelsen er i så henseende et skarpt brudd med Bush sin kamp _mot_ vitenskap på dette området). Dessuten tror jeg han er en mann som ikke så lett lar seg styre av politisk korrekthet.

  Ja, hvor befriende er det ikke med bruddet med retorikken Bush sto for? Man skal ikke overvurdere betydningen av retorikk, men det skal heller ikke undervurderes. Jeg har faktisk tro på at en mer imøtekommende og mindre arrogant retorikk kan bidra en del til en bedre verden. Det gledet meg veldig at han i talen strakk en hånd ut mot verdens muslimer.

 49. Montag januar 21, 2009 kl. 9:20 pm #

  Jeg har hatt samme problem som deg når jeg har skrevet innlegg i Word først. For meg har problemet løst seg når jeg har klikket på «html» og fjernet all tullekoden (?) som står først. Jeg har fjernet alt som kommer _før_ , som markerer starten på første avsnitt.

 50. Montag januar 21, 2009 kl. 9:22 pm #

  #38
  Jeg har fjernet alt som kommer før «

 51. Montag januar 21, 2009 kl. 9:26 pm #

  #38, 39
  Hah..html-tagen vil ikke vises. Jeg mener å si at jeg fjerner alt før (uten mellomrom).

 52. MorHubro januar 22, 2009 kl. 8:34 am #

  Her kan dere lese hvordan Israel manipulerer pressen og omverden!

  http://www.dagbladet….

 53. MorHubro januar 22, 2009 kl. 9:05 am #

  Jeg skulle ha satt min lenke inn på innlegget om Israels sensur og løgner, men hele bloggen din er borte!!

  Hva har skjedd?
  Du er hårdt plaget med blogger som blir skadet.

  Jeg er sikker på at USA vil forandre seg til det bedre med Barack Obama.
  Det første han gjorde, var å ringe president Abbas, og han setter Midt-Østen meget høyt på agendaen!
  Han vil arbeide for en _fredsløsning_ og lytte til Hamas!

  Han har sørget for at ingen fanger på Guantanamo skal stilles for en summarisk rettssak, men vil gjeninsette rettssikkerheten i USA, og så vil han avskaffe de _skammelige og forbryteriske_ terrorlovene.

  Han vil nedlegge Guantanamo i løpet av det første året og arbeide for at _alle_ skal få hjelp til helse og skole.

  Han er opptatt av vanlige menneskers kår.

  Michelle Obama er en høyt begavet jurist, og kan bli et forbilde for alle kvinner, både svarte og hvite.

  Hun kan spille en viktig politisk rolle!

  USA er USA, men nå blir det et USA med menneskelig ansikt!

  Du får min velfortjente tommel!

  Ødeleggelsene av Gaza vil bli åpenbart for alle som kan høre og se, og Israel vil bli avslørt som et brutalt, kynisk og farlig land.

  Sann mine ord!

  EU stiller harde krav til Israel!

 54. Liljerød januar 22, 2009 kl. 9:51 am #

  #27 Rød Stemme

  Jeg mener det er en stor forskjell at han allerede har begynt med Midt-Østen og at han har begynt avviklingen av Guantanamo.
  Det kan hende at det blir lettere for Obama å forhandle i Midt-Østen når han har folk med jødisk bakgrunn i staben, for da vil kanskje Israel høre og innstille fientlighetene.

 55. Liljerød januar 22, 2009 kl. 9:57 am #

  #42 MorHubro

  Bruker du Firefox?
  Hvis du bruker Firefox så ser du innleggene.

  Michelle Obama kan forme rollen sin som førstedame selv. Det er jobb nok og mer enn nok. Det er ikke bar å være en motedukke.
  Hun kan fortsette som advokat senere i livet.

 56. Starlett januar 22, 2009 kl. 4:43 pm #

  KLimaet er et viktig arbeidsområde der han må levere, ja.

 57. Starlett januar 22, 2009 kl. 4:45 pm #

  Hehe

  Du er da ikke platt…

  Men det var trivelig å se at du er her av og til.
  Jeg leser ofte dine innlegg også.

 58. Starlett januar 22, 2009 kl. 5:05 pm #

  Bra stikkord, nordlandsmannen!
  Ja, vi får håpe på et åpnere samfunn.

 59. Starlett januar 22, 2009 kl. 5:16 pm #

  ———–
  Guantanamo først!
  Så borgerretiighetene og snu om når det gjelder Gaza.
  ———-
  Absolutt vikige arbeidsområder, og Guaanamo BLIR jo fjernet.

 60. Starlett januar 22, 2009 kl. 5:28 pm #

  Mange gode forslag her, Asterixa.

 61. Kjartan Alvestad januar 22, 2009 kl. 11:18 pm #

  Du har laget et godt innlegg her !

  Jeg har stor tro på ham som president, men var skikkelig engstelig da han og kona gikk ut av bilen en periode.

  Jeg tror han kommer til å jobbe knallhardt og har evnen til å velge dyktige folk.

  Jeg merker at det skal lite til å bli rørt når jeg hører på ham, og han har evnen til å bevege folk. Får han opp dugnadsånden for 303 millioner amerikanere kan han få utrettet mye.

  Motivasjon og troen på fremtiden er viktig, og en annen ting er at Obama er dypt respektert. Dermed er det grunnlag for at han kan få til noe i midtøsten også.

  Vi får håpe det blir åtte år med Obama, og det vil garantert gavne en hel verden.

  Du får ha en fin helg !

 62. Starlett januar 22, 2009 kl. 11:38 pm #

  Kan jeg forstå deg dithen at du mener at presidenskiftet ikke betyr noe?

 63. Starlett januar 22, 2009 kl. 11:39 pm #

  Jeg tar den ballen på det andre innlegget, men venter kanskje til bloggen min begynner å fungere igjen.

 64. Starlett januar 22, 2009 kl. 11:42 pm #

  Obama har allerede i dag forlangt at Israel skal åpne grensene for nødhjelp og han har oppnevnt en spesialutsending til Midt-Østen.

  Jeg har håp om at det kan skje endringer nå som verken var mulig under Clinton eller Bush.

 65. Starlett januar 22, 2009 kl. 11:53 pm #

  Takk for mange betraktninger.
  Jeg er enig i at diplomati og klima er viktige satningsområder.

 66. adolph januar 22, 2009 kl. 11:54 pm #

  Lykkes og lykkes,

  vil han lykkes med å oppfylle de forventningene naive velgere og den internasjonale saueflokken har til ham?

  Nei.

  Vil han lykkes med å oppfylle de målene han har satt seg?

  Trolig.

  Desverre.

 67. Starlett januar 23, 2009 kl. 12:06 am #

  Hei jojja 🙂

  Ja, jeg ble også veldig rørt av talen hans.

  ————-
  Jeg håper han vil lykkes, men ingen kan forvente at han skal trylle, det kommer til å ta tid, å rydde opp etter kløna Bush.
  ——-

  Helt enig med deg.
  Det kommer til å ta lang tid, og mens Bush overtok et USA med god økonomi og stort overskudd, overtar Obama et konkursbo etter Bush, så Obama starter med et enormt handikap.

 68. Starlett januar 23, 2009 kl. 12:18 am #

  Hei Mobster Lobster

  Trivelig å se deg her. 🙂

  Ja, jeg er enig i at man burde stille Dick Cheney for retten.

  Absolutt.

  Tipper at Bush danset en god del etter Cheneys pipe.

 69. Starlett januar 23, 2009 kl. 1:06 pm #

  Takk for lenken! 🙂

 70. Starlett januar 23, 2009 kl. 1:17 pm #

  Hei igjen Leyla

  Hyggelig å få vite det.Der har du det sikkert fint. 🙂

  Men det er trist at så mange mennesker har fått alvorlige økonomiske problemer, dårligere helsetilbaud og mister hjemmet på grunn av en feilslått politikk.

  ————
  Kan du tenke deg alle de billionene av dollar som er brukt paa en krig som aldri skulle ha vaert startet?
  De pengene skulle ha vaert brukt paa landets innbyggere…det er en skam spoer du meg.
  ——-

  Helt enig med deg.
  Vi må bare nå håpe at president Obama klarer å snu den store og kompliserte økonomien i USA.

  Klem til deg i Buffalo NY. 🙂

 71. Starlett januar 23, 2009 kl. 1:23 pm #

  Hei Rød Stemme
  Set blir jo intet nordisk sosialdemokrati i USA, og jeg er også skeptisk til mange av utnevnelsene.
  På den annen side så kan det hende at Obama har en plan med å utnevne mennesker som i utgangspunktet har andre holdninger enn ham selv.
  Mulignes for å virke samlende på opinionen?

  Hvis Obama klarer å være sjefen og ta de endelige beslutningene, så kan det kanskje gå bra likevel?

  jeg synes det var et godt signal at han allerede nå har bestemt at Guantanamo skal nedlegges, at det ikke skal føres flere skaer mot fangene der og at tilståelser under tortur ikke kan regnes som bevis.
  Likeledes er et et riktig skritt på veien at Obama fra dag 1 engasjerer seg i Midt-Østen og at han allere har utnevnt en toppdiplomat til å prøve å få i stand forhandlinger.
  han har også bedt Israel om å åpne grensene til gaza.

  Små skritt kanskje.

  Men de viser riktig retning, gjør de ikke?

 72. Starlett januar 23, 2009 kl. 1:32 pm #

  Hehehe…

  Jeg for min del er spesialist i skrivefeil, og jeg merket ikke en gang at det hadde sneket seg inn en hos deg. 🙂

 73. Starlett januar 23, 2009 kl. 1:36 pm #

  Hei, janjan 🙂

  Mine spørsmål var i futurum.

  Bare en undring: Hvilke tanker og forhåpninger har vi?

  Gjorde jeg igjen noe galt ut fra din strenge bedømmelse? 😉

  Vel, det får jeg leve med.

  Jeg skriver det JEG ønsker, og det er vel greit?

 74. Starlett januar 23, 2009 kl. 1:54 pm #

  Hei Sandri:)

  jeg la også merke til at han var sterkt preget av stundens alvor, – kanskje var det frykt?
  Det er en forferdelig vanskelig jobb han har påtatt seg, og han er jo et vanlig menneske.
  Ja, både han og familien er modige.

  Jeg er enig med deg i at sermonien var rørende og god, og Obamas tale var jo spekket med alvor, og med politiske realiteter. Ingen festtale, men en ærlig tale, med oppmuntring og oppfordring til å stå sammen og gjøre sitt beste i en vanskelig tid. Det likte jeg godt.

  ——-
  I det Bush forlot en arena han har flombelyst på en vei amerikanere flest tydeligvis ikke ønsker å gå mer, fikk jeg en følelse av lettelse. Crossroads med stor symbolikk.
  ——-
  Du kan få sagt det!

  Her traff du spikeren på hodet, synes jeg.

  ———
  Obama har ordet i sin makt. Han har evnen til å samle og bevege mange. Klarer han dette i sin presidenttid – å samle ogbevege og holde håpets fakkel for de mange i en ny og forhåpentligvis bedre retning i fellesskap – har han gjort en formidabel innsats etter min mening.
  ——–

  Fantastisk godt sagt! 🙂
  Jeg tenker også at hans evne til å tenne håp og samle er av uvurderlig betydning, men klarer ikke å si det så klart som du.

  Ja, Obama har allerede langt på vei lykkes, men nå står de tunge arbeidsoppgaver og de vanskelige beslutninger foran ham, staben og folket.

  ———–
  Han kan ikke endre USA eller verden alene, uansett makten han er gitt. Det er det VI som må gjøre – sammen.
  ——–
  Absolutt.

  ———
  Jeg forundres igrunnen – sånn generelt over at folk forventer så mye av ett menneske – legger så stort ansvar på ett menneske – når det er og blir opp til hver og en av oss å styre livet i en retning vi syns er bra. Vi både skaper egne liv, og er med-skapere i andres.

  —–

  Det er sant, men: Obama har jo gang på gang poengtert at det er hvert enkelt mennese som må bidra med sitt, at det er samhold og summen av det alle kan få til sammen som vil være det som bringer resultater.

  Vi er sammen ansvarlig både for egne og andres liv.

  Og så må vi huske at Obama er jo ikke alene .
  Han har en stab på mange tusen medarbeidere som forhåpentligvis er kompetente mennesker og det er demokratisk flertall både i Kongressen og Senatet.

  Men Obama er jo allerede en sterkt og karismatisk leder og et symbol på et nytt Amerika.

  Så gjenstår det å se hvilke forandringer som vil komme.

  Jeg slutter meg til ditt ønske:
  ———-
  Jeg ønsker Obama det aller beste på hans vei som USA`s 44. president!
  ——-

  Takk for en spennende kommentar og en god fredag og helg til deg og familien! 🙂

 75. Starlett januar 23, 2009 kl. 2:10 pm #

  Hei Nunzio

  Så trivelig at du stakk innom bloggen min! 🙂

  ————
  Han HAR allerede utrettet mye, før han ble president. Satt i gang prosesser i befolkningen som er positive.
  ——–
  Det er jeg helt enig i og overbevist om.
  man kan jo fornemme den otimismen og det håpet som folk har fått.
  Obama rører ved menneskers hjerter, og det skal man ikke undervurdere.

  Troen og håpet på at dette skal lykkes tross tunge tider, står skrevet inn i folk.

  ——-
  Hvordan han løser den/de «nye» sakene blir nok avgjørende for hans ettermæle.
  ———
  Ja, både hvordan han vikler landet ut av de problemer Bush-administrasjoen hr skapt og hvordan han løser de nye utfordringer som vil komme.

  ——–
  Vi går en spennende tid i møte, og må nok innrømme, som mange andre, -at han stilles store forventninger til… =)
  ——-

  Ja, men samtidig tror jeg at amerikanerne innser at USA er i så store banskeligheter at det vil ta lang tid å få landet på riktig kjøl igjen.

  Jeg håper at folk er litt tålmodige nå og gir ham tid.

  Veldig lovende at han allerede nå har besluttet stenging av Guantanamo!

  http://no.netlog.com/

  We shall overcome, we shall overcome
  We shall overcome some day
  Oh, deep in my heart, I do believe
  We shall overcome some day

  The Lord will see us through, the Lord will see us through
  The lord will see us through some day
  Oh, deep in my heart, I do believe
  The Lord will see us some day

  We’re on to victory, we’re on to victory
  We’re on to victory some day
  Oh, deep in my heart, I do believe
  We’re on to victory some day

  We’ll walk hand in hand, we’ll walk hand in hand
  We’ll walk hand in hand some day
  Oh, deep in my heart, I do believe
  We’ll walk hand in hand some day

  We are not afraid, we are not afraid
  We are not afraid today
  Oh, deep in my heart, I do believe
  We are not afraid today

  The truth shall make us free, the truth shall make us free
  The truth shall make us free some day
  Oh, deep in my heart, I do believe
  The truth shall make us free some day

  We shall live in peace, we shall live in peace
  We shall live in peace some day
  Oh, deep in my heart, I do believe
  E shall live in peace some day

 76. Nordlandsmannen januar 23, 2009 kl. 11:04 pm #

  #46 adolph

  Tja.

  Jeg synes at begynnelsen har vært lovende.

  Stikkord :

  støtte til stamcelleforskning

  fødselskontroll i uland der abort inngår

  slutt med tilståelser presset fram unfer tortur

  tiltale og rettergang under normale forhold

  stengning av Guantanamo

  utstrakt hånd til muslimske land

  erfaren diplomat som spesialutsending til Palestina/Israel

  beskjed til Israel om å åpne grensene.

  Imponernede begynnelse etter to arbeidsdager.

  Hvilke mål mener du er beklagelige?

  Er det Afghanistan?

  Husk at Obama har arvet Afghanistanproblemene fra det forrige regimet, og at han overtar en krig som har vart i mer enn sju lange år og som er blitt verre og verre.

  Dessuten er dette en Nato-operasjon og ingen alenegang for amerikanerne.

  Afghanistan er en hengemyr og synes uløselig.

  Den burde ikke ha funnet sted, men når situasjonen er som den er, så er det ikke enkelt for noen å finne løsninger.

  Jeg vet ikke hva den riktige strategi i Afghanistan kunne være nå.

  Hva mer du Adolph?

  Starlett, hva tenker du om det?

  Man kan forstå skepsisen mot Hillary Clnton som utenriksminister, men hun har stor utenrikspolitisk erfaring, og det er en verdifull ballast å ha med seg.

  Dessuten må vi gi henne sjansen til å vise at hun kan opptre mer nøytralt og edruelig i forhold til Israel enn mange frykter.

  Det er en sterk jødisk lobby i New York, men alle trossamfunn i USA står fritt til å drive lobbyvirksomhet, og Obama er president for mennesker fra alle trossamfunn, kulturer og etnisiteter.

 77. Nordlandsmannen januar 23, 2009 kl. 11:11 pm #

  #27 Rød Stemme

  Min stemme er også rød, og jeg mener at begynnelsen lover godt.
  Vi kan ikke omskape USA til et norsk samfunn, vet du.

  Jeg repeterer noen stikkord jeg skrev i forrige kommentar til Adolph

  Stikkord :

  støtte til stamcelleforskning

  fødselskontroll i uland der abort inngår

  slutt med tilståelser presset fram under tortur

  tiltale og rettergang under normale forhold

  stengning av Guantanamo

  utstrakt hånd til muslimske land

  erfaren diplomat som spesialutsending til Palestina/Israel

  beskjed til Israel om å åpne grensene.

  Imponernede begynnelse etter to arbeidsdager.

 78. Ingrid januar 23, 2009 kl. 11:44 pm #

  Hvor er resten av bloggen din?
  Har du lagt den i kladd?

  Jeg er veldig lei meg for det som er hendt i Belgia i dag og vil gi deg en trøsteklem.

  Jeg tror Obama vil gjøre verden til et bedre sted og bryte med fiendebildene og den ødelagte økonomien til Bush.

  Jeg gir deg en tommel og så håper jeg at bloggen din blir i orden snart.
  Det er alltid din blogg det gåt ut over.
  Hvorfor er det sånn?

  Min blogg er i orden.

 79. Gullhjerte januar 24, 2009 kl. 11:10 am #

  Det er bare USA som kan løse floken for palestinerne.
  USA har nøkkelen, for USA er de eneste som kan tøyle israelerne, og det må Obama forstå.

 80. Viljen januar 24, 2009 kl. 11:31 am #

  Hei Starlett:)

  Jeg har akkurat lest innlegget ditt, men ingen kommentarer.
  Innrømmer at i påvente av omleggingen har jeg knapt vært innom.

  Jeg tror jeg skal komme tilbake enten i helgen eller etter omleggingen om vi alle er her enda …*ler*

  Det er vi nok skal du se, men jeg liker WP`s kontrollpanel. Jeg var der en bitteliten periode, men fikk det ikke til. Legge ut innlegg fikk jeg til, det er jo lett, men alt det andre var ikke så lett. Jeg er spent 🙂

  Vi ønkser oss selv og andre lykke til!

  😀
  Men vi kan jo hvertfall snakke sammen her, og så kan de mest dataflinke bistå som de gjorde sist.

 81. Rose januar 24, 2009 kl. 12:39 pm #

  War om terror er over!
  En ny æra er begynt.

 82. - januar 24, 2009 kl. 2:19 pm #

  Obama er en god høyremann.
  Hvis du er så begeistret for Obama, så stem Høyre!

 83. Etienne januar 24, 2009 kl. 2:40 pm #

  Hei Starlett!

  Jeg legger inn et brev her fra Dennis Kucinich til Barack Obama, som du og sikkert flere kan finne interessant i forhold til temaet:

  The Honorable Barack Obama
  President of the United States
  The White House
  Washington, DC 20500

  Dear Mr. President

  The unilateral cease-fire implemented by both Israel and Hamas on January 18 is welcome news. It is, however, not an end to the humanitarian crisis in Gaza nor is it a solution for sustainable peace in the region. Israelis and Palestinians share a mutual future. Therefore the security and freedom of Palestinians and Israelis are intertwined. I urge you to focus U.S. efforts toward achieving peace in the Middle East using a framework rooted in the rule of law and not the rule of arms; through diplomacy and not force, and even-handedness.

  Specifically, I urge you to immediately:

  http://kucinich.house

  Og i den linken fra Kucinich sin webside kommer det så et relativt langt brev til Obama punktvist og klart oppskissert.

  I forhold til et av punktene du har i innlegg ditt Starlett som var meget godt, så får en se på et senere tidspunkt om et engasjement for å delta her kommer senere.

  Ha en fin helg, Starlett! 🙂

 84. lunarcry januar 24, 2009 kl. 4:02 pm #

  har bare følesen at de har lyktes uannset(med de mener jeg et corportivt system som skal sørge for at du har alt det det gir deg), med en gang han satt seg ned begynte alt om i gjenn.. systemet er der fortsatt det systeme som ødeleger folk setter de vekk fra sin «spirituelle reise»

  men man kan jo altid være på en side av en sak, for de som synns dette er fonuftig er det en helt annen sak. jeg mener vi som god troende menesker som er på en reise å har spirituele mål, vi blir ødeleagt for vi får aldrig tid vi må bli vandt til alt om å om igjenn. det skremmer meg mest forde han sat seg ned så var alt bra, han skulle finne løsninga på alt, men det er det vi som må
  han har bare plassen som får det til å skje, vi er drømmende. bare det alle verdens gale menesker skal fikkse mit liv blir jeg meget bekymret..
  det kommer en dag der vi må stå til ansvar får våre handlinger. å vi kommer til å nekte på det som alt annet lage vrangsforestillinger osv..
  jeg har bare gitt opp å prøve, men med en gang noen kommer til meg å sier at huset (sancuary) jeg har bygd skal rives så sloss jeg som det dyret jeg er ingen kan ta det fra meg mine instinkter..

 85. Starlett januar 24, 2009 kl. 4:21 pm #

  Hei MadJoy

  Jeg er helt enig med deg, og jeg håper også at Obama blir gjenvalgt om fire år, for han trekker sikkert åtte år til alle de vanskelige oppgavene han står overfor.
  Takk for en fin kommentar og god helg! 🙂

 86. Starlett januar 24, 2009 kl. 5:04 pm #

  Hei Breiflabben!

  Jeg er imponert over den lange og fyldige kommentaren din.
  Takk skal du ha! 🙂

  Jeg skrev nettopp en lang kommentar til deg, men den forsvant ut i det blå, så denne blir kanskje kortere.

  Jeg ser at vi i all hovedsak er enige i de tre første punktene.

  Iraks problemer før Bush jr. var først og fremst på grunn av handelsblokaden etter Golfkrigen i 1991.

  Jeg har utdypet det her:

  http://www.vgb.no/897

  Afghanistan blir veldig spennende.
  Vi må jo huske på at Al Quida ble opplært av CIA i Reagenperioden for å kjempe mot Sovjetarmeen.
  Fiendens fiende er min venn, og siden Muhajedin, senere Al Quida, var fiender av Sovjet, ble de USAs venner.
  Det er et tragisk paradoks.
  Det var etter min mening feilslått politikk å invadere Afghanistan, særlig når vi vet at de fleste AlQuida-terroristene kom fra Saudi-Arabia, som er USAs allierte.
  Osama bin Laden brøt med USA og SA og ble da USAs fiende.

  Nå er det en hengemyr som jeg tror ingen kan se noen farbar vei ut av.

  Jeg tror ikke at verden så lett glemmer Bush-vanstyret.
  Stadig flere, også i USA, ønsker at stenene må vendes slik at man får sannheten om hva som er skjedd bak kulissene på bordet, men ja, etter hvert vil nok USA få bedre tillit rundt om i verden.
  Om man er rød eller blå politisk, (hvis man ikke er Frp-er og mener at ALT USA gjør, er rett, come hell or high water), spiller mindre rolle, men det som jo blir spennede, er hvordan USA vil bli oppfattet i de muslimske stater, i Kina, India og Russland.

  9. I Midt-Østen er han allerede i gang. Den første utenlandske leder han snakket med, var president Abbas, og deretter kom Jordan og Egypt.
  Israel er en sionistisk stat hvis mål er å utvide sitt territorium, og de tar ikke hensyn til hva FN, EU, sosialister eller konservative i Europa mener eller om de dreper sivile, FN-bygninger , skoler eller ambulanser.

  Den internasjonale journalistkonføderasjonen, som IKKE er styrt av skandinaviske sosialister, kommer med betydelig sterkere kritikk mot Israels pressesensur og desinformasjon enn jeg gjorde i mitt forrige innlegg.

  Jeg tror at sannheten om Israels brutalitet kommer for en dag.

  Men det er BARE USA som kan få Israel inn på et annet spor, for Israel er fullstendig avhengig av penger, våpen og tillatelse fra USA for å føre den knallharde sionistpolitikken og de brutale krigene.
  Når USA trekker denne støtten og ikke legger ned Veto i sikkerhetsrådet, ja, så har ikke Israel muligheter til å fortsette sin ekspansjonspolitikk.

  Obama har allerede utnevnt en spesialutsendig til Midt-Østen, og han har gått hardt ut mot Israel fordi de ikke har åpnet grensene skikkelig for folk og nødhjelp.

  Så Obama prioriterer heldigvis Midt-Østen.

  Så får vi krysse fingre og håpe……

  10. Obama vil se fremover, men det foregikk så mye kriminalitet av Bushregimet at jeg tror en granskning blir nødvendig, ikke nødvendigvis for å straffe noen av aktørene, men i alle fall for å få lovbruddenefrem i lyset, ta avstand fra dem, og så foreta et hamslifte i poltikken.

  Takk for flott kommentar og fin helg til deg, Flabben! 🙂

 87. Starlett januar 24, 2009 kl. 5:05 pm #

  Ja, jeg håper du har rett, Edderkoppkvinnen!

 88. Starlett januar 24, 2009 kl. 5:12 pm #

  ——–
  Obama begynte å arbeide med Midt-Østen med en gang, for det er det som er mest akutt nå, og jeg er sikker på at det er derfor alle israelske soldater er borte fra Gaza.
  Det er ikke tilfeldig.
  ——

  Nei, det var ingen tilfeldighet at israelske soldatene trakk seg ut samme dag som Obama ble innsatt som president.

  Israelerne MÅTTE ta denne massakeren FØR Obama ble president, og man trengte ikke akkurat være klarsynt for å forstå at at planen var å ødelegge mest mulig på kort tid slik at man kunne gjøre seg foreløpig ferdig mens Bush var president, for de visste hvor de hadde Bush.

 89. Starlett januar 24, 2009 kl. 5:17 pm #

  ———
  Men det jeg mener er et virkelig engasjement, et som gir løsning, ikke slike unilaterale greier som hvem som helst kan «bombe» i stykker.

  —–

  VELDIG viktig moment, Breiflabben.

  Unilaterale greier er ikke verdt noenting.

  Det som Må til er en fredsløsning med både israelere OG Hamas ved forhamdlingsbordet, for hvis de krigførende parter ikke kan komme frem til en fredsløsning som begge kan godta og leve med, ja, så nytter det ikke.

  Men det blir forferdelig vanskelig, og hittil har jo ingen klart å frembringe varig fred etter at staten Israel ble opprettet.

  Skal president Obama klare det?

  La oss leve i håpet.

 90. Starlett januar 24, 2009 kl. 5:25 pm #

  Hei Montag

  Jeg er rett og slett helt enig i alt det du sier i denne gode kommentaren din. 🙂

 91. Starlett januar 24, 2009 kl. 5:30 pm #

  Jeg gjengir deler av et svar jeg fikk fra Magne:
  ———–
  Det er et kjent problem, og har ikke så mye med VGB å gjøre men med Word og Explorer. Hvis du skriver innleggene dine i f.eks. NotePad eller lignende tekstprogram, et som ikke legger inn så mange skjulte koder som Word gjør, vil dette ikke skje.

  For å fikse dette i innlegget må du gå inn og redigere det, åpne det som HTML (det er en knapp for det der du skriver innlegget), ta bort kodene ovenfor og publisere igjen. Hvis det ikke hjelper må du ta bort hele teksten slik at alle de skjulte kodene forsvinner, kopiere teksten på nytt inn fra NotePad, legge inn bildene og linkene på nytt og publisere. Da vil alle kommentarene fortsatt ligge der.
  ———

  Er dette det samme som du mener?

  Jeg vet ikke hva «html» betyr en gang, og jeg forstår ikke, for jeg har ofte skrevet innlegg i Word, men aldri opplevd dette før.

  Kan du se de andre innleggene i bloggen min?

  Jeg kan jo prøve å ordne det, men jeg er redd for at det skal bli bare krøll og tull.

 92. Starlett januar 24, 2009 kl. 5:31 pm #

  Er det vanskelig?

 93. Starlett januar 24, 2009 kl. 5:34 pm #

  Hva er html-tagen ?

  (Jeg føler meg rett og slett som en teknisk idiot.)

  Kan ikke legge inn musikk-klipp i innlegg og har aldri lagt inn YouTubesnutter.

  Jeg har egentlig ikke savnet å poste
  YouTube -innlegg, så jeg har ikke forsøkt så veldig, men jeg har virkelig prøvd å legge inn musikk, uten å lykkes.

  Akk ja.

  kan hende det blir lettere med WordPress…..

 94. Starlett januar 24, 2009 kl. 5:38 pm #

  Hei MorHubro

  Takk for en spennende kommentar og for tommel.
  Jeg er enig med deg, men så skriver du

  ——-
  EU stiller harde krav til Israel!

  —–

  EUs krav spiller ingen rolle for de israelske myndighetene.
  Heller ikke kvertetten klarer å få gjort noe.

  «Veikartet for fred» er en fiasko.

  Det er bare et hamskifte i USAs utenrikspolitikk som kan ha avgjørende betydning for israelerne.

 95. Starlett januar 24, 2009 kl. 5:49 pm #

  MH

  Takk for lenken – som bare bekrefter israelernes mediestrategi.
  Jeg legger den ut.

  ——–
  Nå har krigen på Gazastripen skapt en ny nettkrig og kamp om hjerter og sinn.

  Tusenvis av aktivister
  Internett-aktivister jobber natt og dag for å påvirke hva vi skal lese om krigen på Gaza mellom Israel og Hamas.

  Alle med et fungerende modem kan delta. Aktivister slåss om sekunders oppmerksomhet på nettforum som Facebook, Myspace og Twitter.

  – Flere tusen av våre aktivister publiserer bilder, meninger, videoer og kommentarer på nettsamfunn. Slik vil vi bidra til en mer objektiv debatt og avsløre noen av løgnene om Israel, sier israeleren Gilad Stern (28), leder for kampanjen «Hjelp oss å vinne», til Dagbladet.no.

  Stern og hans allierte opplever at Israels kritikere ligger noen hestehoder foran i kampen om opinionen på nettet.

  Informasjons- kontroll
  Forumene kampanjen jobber i går under samlebegrepet «Web 2.0» og er sosiale og brukerstyrte plattformer. Like før nyttår lanserte det israelske forsvaret, IDF, sin egen Youtube-kanal der de viser fram sin versjon av krigen.

  – Informasjonskontroll er en viktig del av enhver moderne krigføring. De som driver med informasjonsstyring på israelsk side har skjønt viktigheten av å ha mest mulig innflytelse i flest mulige kanaler, sa Rune Ottosen, professor i journalistikk ved Høgskolen i Oslo, til Dagbladet.no, da videokanalen ble lansert.

  På kampanjens hjemmesider finnes informasjon blant annet på russisk (russere er blant de største immigrantgruppene i Israel), tyrkisk, polsk og fransk.

  – Israels mediekrig
  Den sivile «Hjelp oss å vinne»-kampanjen lenker også til artikler i internasjonale medier som de ber aktivister kommentere, til fordel for Israel.

  – Dette er når sant skal sies Israels første nye mediekrig, sier Michael Dickson, leder for Stand With Us International, som står bak kampanjen, til Jerusalem Post.

  Amerikansk lobby
  Selv sitter Stern i Herzliya, noen kilometer nord for Tel Aviv. Han og flere hundre frivillige har kontorer mange steder i Israel og støttes av den USA-baserte lobbyorganisasjonen Stand With Us International, som jobber for å påvirke kunnskapen om Israel blant «beslutningstakere, media og unge mennesker».

  Den internasjonale kritikken mot Israels okkupasjon og militære aksjoner mot Gaza er kraftig i flere europeiske land – både blant politikere og vanlige folk. Stern mener den i stor grad er basert på løgner – fra Hamas og palestinere.

  – Når du legger ut en løgn på nettet, så blir den der til evig tid. Den andre siden har vært veldig aktiv til å gjøre det. Dette gjør også at media er gjennomsyret av anti-Israelske meninger, sier Stern på telefon fra kampanjelokalene i Israel.

  I bakgrunnen høres frivillige medarbeidere som høylytt jobber med å vinne verdensopinionen.

  Gjennomslagskraft
  De flere tusen aktivistene som har meldt seg for kampanjen sorteres etter flere egenskaper.

  – Vi spør om språkkunnskaper, hvilke sosiale plattformer de er medlemmer av.

  – Hva ser dere av liknende aktivitet blant dem som mener Israels oppførsel i Gaza er feil?

  – Vi ser jo at det omfattende og organisert. Det er et lurt trekk. En gruppe har langt større gjennomslagskraft enn enkeltindivider som skyter i alle retninger, sier Stern.

  – Er det mulige å være objektive i denne saken?

  – Ja, det er jo slike synspunkter vi fremmer. Det er mediedekningen som er ensidig, spesielt internettmediene, sier Stern

 96. Starlett januar 24, 2009 kl. 5:50 pm #

  Obama har fått gjort mye allerede, og enda mer nå enn da du skrev dette. 🙂

 97. Starlett januar 24, 2009 kl. 5:51 pm #

  Ja, jeg har også oppdaget at Firefox må til her, men jeg har noe tull med Firefox, så derfro klapper det sammen og jeg må begynne på nytt.

 98. Starlett januar 24, 2009 kl. 5:56 pm #

  Hei Kjartan!

  Veldig hyggelig å se deg her.
  Takk for oppmuntrende tilbakemelding!

  Ja, det så risikabelt ut da de gikk ut av bilen, men det var visstnok nøye planlagt med sikkerhetsfolktet hvor de skulle gjøre det.

  ———-
  Jeg merker at det skal lite til å bli rørt når jeg hører på ham, og han har evnen til å bevege folk. Får han opp dugnadsånden for 303 millioner amerikanere kan han få utrettet mye.

  Motivasjon og troen på fremtiden er viktig, og en annen ting er at Obama er dypt respektert. Dermed er det grunnlag for at han kan få til noe i midtøsten også.

  ———

  Godt skrevet!
  Jeg er helt enig, men klarte ikke å forme det så prsist i ord.

  Jeg er også sikker på at åtte år med Obama vil gavne verden.

  Takk for fin kommentar, og en god helg til deg! 🙂

 99. Viljen januar 24, 2009 kl. 5:57 pm #

  Jeg liker IKKE WP`s kontrollpanel skulle jeg si. VGB har så enkelt, og nå frykter jeg at det blir vanskelig.

 100. Starlett januar 24, 2009 kl. 6:00 pm #

  Hmmmmmm………

  Kunne du utdype, adolph?

  ——-
  Vil han lykkes med å oppfylle de målene han har satt seg?

  Trolig.

  Desverre.
  ——-

  Hvilke mål tenker du spesifikt på?

  Han kan selvfølgelig ikke innfri alle valgløftene de første årene, særlig fordi han overtar et konkursbo, men jeg mener at dette KAN være et veisklle i amerikansk politikk.

  USA vil jo ikke slutte å være USA på godt og vondt, men jeg tror på forandringer.

 101. Starlett januar 24, 2009 kl. 6:07 pm #

  Nordlandsmann

  Takk for god kommentar, og for meg ser det ut til at du har rett i det meste.

  Et lite forbehold:

  ——–
  Det er en sterk jødisk lobby i New York, men alle trossamfunn i USA står fritt til å drive lobbyvirksomhet, og Obama er president for mennesker fra alle trossamfunn, kulturer og etnisiteter.

  —–

  Husk nå at den jødiske lobbyen ikke akkurat er et trossamfunn.
  Den består stort sett av ateistiske jøder, og lobbyvirksomheten er ikke religiøst, men politisk motivert.

  Sionistisk motivert.

  DETTE har det amerikanske kristensionistiske høyre vanskeligheter med å forstå.

  Dvs

  De forstår det ikke.

 102. Starlett januar 24, 2009 kl. 6:08 pm #

  Og enda mer har han fått gjennom nå!

 103. Starlett januar 24, 2009 kl. 6:11 pm #

  Huff, ja, jeg er helt satt ut av tragedien i Belgia.
  Har vært i kontakt med belgiske venner, og de er jo alle i sjokk og sorg.

  Fryktelig.

  Jeg har selv hatt barn både i barnehage, førskole og vanlig skole i Belgia, men jeg var aldri redd for at noe skulle tilstøte dem DER.

  Hvordan vil nå foreldre tenke når de sender barna i barnehage?

 104. Starlett januar 24, 2009 kl. 6:12 pm #

  Det har du rett i, Gullhjerte.

 105. Starlett januar 24, 2009 kl. 6:15 pm #

  Hei Viljen

  Ja, jeg må si at jeg er spent på denne omleggingen.

  Det var jo forferdelig mange problemer etter omleggingen i 2007. og min blogg sliter fremdeles med ettervirkninger etter den gangen, så hva kommer nå?

  Vi får bare krysse fingre og søke hjelp der vi kan.

  Håper du og dine får den flott helg.

  Lørdagsklem med håp om en bloggtilværelse for oss alle også etter WordPress. 🙂

 106. truls januar 25, 2009 kl. 12:01 am #

  Obama gir håp for verden!

 107. LillePersille januar 25, 2009 kl. 12:09 am #

  Tenk så mye Obama har gjort på bare noen dager.
  Amerika blir aldri det samme.
  Han har satt restriksjoner for olje og gass og vil gjøre Amerika til en rettsstat.

 108. Asterixa januar 25, 2009 kl. 12:37 am #

  #55 Etienne

  Jeg tror sikkert at Dennis Kucinich er velmenende, men jeg tror ikke han når Obama til anklene.
  Vil du heller hatt ham?
  Han hadde ikke sjanse.
  Jeg tror ikke han kan gjøre noe mer for palestinerne enn Obama.
  Synes du ikke at Obama er kommet godt igang?

  Jeg liker han bedre og bedre.

  Russland støtter Obams krig i Afghanistan og vil hjelpe til.

  Bush og Rumsfelt og flere andre burde stilles for retten og det mener jeg enda.

  Jeg gir deg tommel.

  Vi sees sikkert når det er blitt WordPress her, for da har jeg lyst til å prøve å lage blogg igjen hvis det ikke er veldig vanskelig.

  God søndag!

 109. Etienne januar 25, 2009 kl. 12:54 am #

  Asterixa:

  – Nå så du ikke mitt innlegg og hva som sto i det, dessverre!

  Det sto ingen som helst sammenligning mellom Obama og Kucinich, MEN jeg trodde brevets innhold burde av interesse for debatten. Det var ingen som helst sammenligning fra min side i det innlegget over der, men jeg skal jeg en ytterligere presentasjon av Dennis Kucinich, ja så kommer han til å være like mye vaktbikkje uansett hvilken president som styrer i U.S.A., uansett om det er Bush eller Obama som styrer.

  – Og slike folk trengs det, vil nå jeg hevde!

  – Som mennesket og politiker har jeg et meget godt inntrykk av mennesket Dennis Kucinich ja, men i innlegget var det kun gjengitt brevet som var stilet til president Obama, og det var intet som helst forsøk på menneske-sammenligning, sammenligning mellom de politiker.

  – Hvis du leser innholdet i brevet hans så ser du at Kucinich går på sak og i relasjon til Midt-Østen og det burde noen ha interesse av her?

  Ha en fin helg videre! 🙂

 110. Etienne januar 25, 2009 kl. 1:04 am #

  Her er resten av brevets innhold, og det vil jeg angår også et av punktene som Starlett har i sitt innlegg, Asterixa, med tanke den siste tidens hendelser i Gaza, hvor Obama var meget seint ut med å gi kommentarer i det hele tatt! :

  Brevet fra Kucinich til Barack Obama, resten av det:

  1. send humanitarian aid to Gaza to help heal the wounded and repair their civilian infrastructure which is necessary to avoid a disease outbreak;

  2. negotiate a permanent cease-fire between Israel and a Palestine unity government;

  3. urge an end to the blockade that has been imposed on Gaza;

  4. hold both Israel and Hamas to account for violations of international law including the laws of warfare and US laws controlling military aid to foreign countries; and

  5. ensure that Special Envoy George Mitchell has the support of diverse advisors.

  The previous administration’s inaction and lack of even-handedness allowed a humanitarian crisis to engulf the civilian residents of Gaza. The lives of over 1,300 Palestinians have been lost and it is estimated that another 5,000 are severely injured. The population of Gaza is in dire need of the basic necessities including water, food and medical supplies. Hospitals remain at or close to full capacity, while the World Health Organization has reported that 34 health facilities were damaged or destroyed by the shelling. Hospitals’ access to electricity is limited to 8 to 18 hours of electricity per day.

  Furthermore, twenty-three days of fighting has caused extensive damage in the Gaza Strip. The following has been destroyed:

  • 2,400 homes, including 490 homes that were destroyed by air strikes

  • 28 public civilian facilities, including buildings of a number of ministries, municipalities, governorates, fishing harbors and the building of the Palestinian Legislative Council

  • 21 private projects, including cafeterias, wedding halls, tourist resorts and hotels

  • 30 mosques; another 15 have been partially destroyed

  • Offices of 10 charitable societies

  • 121 industrial and commercial workshops; at least 200 others were damaged

  • 5 concrete factories and one juice factory

  • 60 police stations

  While the exact number of people displaced by the conflict is still unknown, UNRWA continues to shelter approximately 18,000 people, down from a high of more than 51,000.

  UNICEF and other aid organizations have expressed deep concern over the need to mark and clear unexploded landmines and other weaponry. The lack of operational security for aid workers cripples their ability to access some areas, thereby limiting delivery of essential aid. The United Nations estimates that this crisis may take more than five years to correct.

  The U.S. should join with the international community to provide Gaza with immediate humanitarian aid, to insist on an end to the blockade, to forge an agreement on a lasting cease-fire and insist on adherence to international law. The security and well-being of both Israel and Palestine require that the U.S. take decisive and immediate action to resume our role as an honest broker of peace. I respectfully urge you to consider these rational foreign policy initiatives.

 111. Etienne januar 25, 2009 kl. 1:15 am #

  Asterixa:

  Det var ikke intensjonen min å la diskusjonen/debatten ut i en vurdering mellom de politikere, og sette de opp mot hverandre.

  Jeg må si jeg er en smule forvirra her, for gikk ikke du Asterixa sterkt i mot krigen i Afghanistan, og nå er den o.k. for deg plutselig?

  Det kunne det vært o.k. å fått en forklaring på, Kucinich derimot støtter ikke den og det er nå lenge siden jeg har i kontakt med ei venninne av ekteparet Kucinich, men i tibakemelding fra henne var og er det til og med flere amerikanske politikere som vil ha neddempet krigen i Afghanistan med mål om å få en slutt på den..

  mvh

 112. Asterixa januar 25, 2009 kl. 1:21 am #

  #61 Etienne

  Jeg synes han summerer tingene greit opp, men det er ikke mer enn alle som følger med vet.
  Obama har ikke handlet sent.
  Han kunne ikke opptre som president før han ble innsatt, for landet kan ikke ha mer enn en president om gangen.
  Men når han kom til det ovale kontor, har han gjort mer på 100 timer enn andre på 100 dager.
  Husk at Obama har mye mer å arbeide med enn Gaza.

  Han har f.eks en fryktelig økonomisk krise som han må løse, og så har han klima, velferd, Irak og Afghanistan.

  Tenk for et ansvar han har fått!

  Dennis Kucinich kan nøye seg med å tenke på noen få ting, men presidenten må ta ansvaret for alt.

  Dennis Kucinich har rett i forslagene sine, men likevel er det lettere å skrive hvis man ikke har ansvar enn å fullføre når man har tusenvis av plikter.
  Det første Obama gjorde var å stenge Guantanamo og ta grep for Midt-Østen, så derfor tror jeg han er handlekraftig.

 113. Asterixa januar 25, 2009 kl. 1:28 am #

  #62 Etienne

  Jeg er mot krigen i Afghanista, men det var ikke Obama som startet den.
  Nå er det kaos der, og jeg tror ikke at det bare går an å ta ut soldatene plutselig. Man må finne på noe annet.

  Jeg vet ikke hvordan Dennis Kucinich ville ha gjort det om han skulle bestemme, og hvem vet hva som kan gjøres i Afghanistan?
  Ikke jeg.

  Men Russland støtter Obama i krigen mot Afghanistan.
  Det ble jeg klar over i dag.

 114. Etienne januar 25, 2009 kl. 1:35 am #

  Ja, jeg veit at det ikke var Obama som startet den, det har jeg da aldri hevdet eller skrevet heller, Asterixa!

  Det jeg derimot har skrevet er at Barack Obama kommer til eskalere krigen ganske så betydelig utover våren og sommeren, bare hør med hans forsvarsjef Mullen om det.

  – Snakk om dobling i ikke så lang tidshorisont, Asterixa, og på det feltet kan det trygt si at det blir Change i mørkere og forverret retning!

  Mens på områder er Obama bedre enn forgjenger Bush, defintivt er han og også sammenlignet med John McCain som han stilte opp mot.

  Men fra et antikrigsståsted, Asterixa, så ville faktisk republikaneren Ron Paul, vært en langt bedre president for verdens innbyggere!

  Hva er det som har fenget så veldig med Barack Obama i forhold til internasjonal politikk da, Asterixa?

  Hans zionister som Biden, Indyk, Ross etc.? 🙂

 115. adolph januar 25, 2009 kl. 1:37 am #

  Obamas mål er ikke å gjøre livet til den jevne amerikaner bedre, han har 0 interesse for de fattige i landet, bryr seg overhodet ikke om hva som skjer utenfor den lille kretsen han flyter omkring i, han vil ha igang igjen økonomien fordi USA må ha økonomi for å lage helvete i fx midtøsten.

  Obama er minst like ond som Bush, desverre er han smartere. Et forferdelig menneske.

  Usj!

 116. Etienne januar 25, 2009 kl. 1:41 am #

  hehe, Adolph! 🙂

  Nei, betegnelsen «ond» har vi frihet til å bruke om politikere har vi ikke?
  Den betegnelsen er det flere som har brukt om både Bush og Obama pga deres gigantiske krigsbudsjett, og betegnelsen bør således sees i relasjon til den.

  Som mennesket er han vel som andre amerikanske politikere.

  Og personlig som person vil jeg hevde at Barack Obama virker som han er en svært så trivelig, et vidunderlig mennesket, men som det også likevel er mulig å kritisere som politiker?

  mvh

 117. utlegd januar 25, 2009 kl. 1:49 am #

  Det positive er at han kan snakke korrekt engelsk og har opplevd et relativt vanlig liv før han gikk inn i politikken. http://jameshowardkun

  Han får mer enn nok med å håndtere finanskrisen og den underliggende realitetskrisen (utenlandsgjelden og globalt nedadgående ressursgrunnlag).

  Til nå har han ikke tilkjennegitt noe radikalt annet syn på årsakene her enn forgjengeren, slik som en kunne forvente av systemet i USA (politikken er nesten den samme og kun for rikinger).

  Men han virker i hvert fall avbalansert og tilregnelig. Kan komme bra med, det.

 118. adolph januar 25, 2009 kl. 2:33 am #

  Alt dette pratet om demokrati, menneskerettigheter, frihet, bla bla, det er ikke og har aldri vært en del av amerikansk utenrikspolitikk, det handler om kontroll og forskjellige måter å oppnå kontroll på.

  Og fordi Obama er smartere enn Bush, og har mer karisma, vil han trolig gjøre mer skade enn Bush. Bush ville bombe oss, Obama vil sperre oss inne. I overført betydning, naturligvis. Det er lettere for Obama å ta fra oss rettigheter og frihet enn det var for Bush. Vi må altså være mer kritisk til Obama, og ikke gi ham et øyeblikks fred, ikke gi den mannen lillefingeren!

 119. lunarcry januar 25, 2009 kl. 12:37 pm #

  jeg mener de kan gjøre hva de vil..

  vi er i death vally ! han vil ha os til holywood ! det er en drøm folkens en drøm som dreper alt i sin vei…

  synns vi burde holde oss til hvordan Norge svarer mot «politiken» i verden med harde handlinger som sier at VI har knotrol forde VI klarer å fikse dette i sammarbeid..

  en person i blan de norske menesker har gjort STOR forskjeld i mange liv i mange land.. det er bare en måte å bli oplyst på og det er å hjelpe…

  jeg skal nå i hvertfall ike leve i en markeds drømm der jeg får alt intravenøst

 120. Ingrid januar 25, 2009 kl. 1:35 pm #

  #65 Etienne

  Det kan hende at det trenges krig for å oppnå fred i Afghanistan, når alt er kaos der.
  Det trenges våpenmakt for å verne hjelpearbeiderne og de som skal bygge opp det sivile samfunnet.

 121. Liljerød januar 25, 2009 kl. 1:44 pm #

  #66 adolph

  Jeg tror at du har fordommer.
  Du kan ikke påstså noe når du ikke kan forklare hvorfor.
  Alle ledere må ha kontroll, men det trenges kontroll over de nedbrytende krefter i landet.

  USA kan ikke utslettes, og da må vi være tilfreds med den beste de har.
  Jeg tror han vil være til gagn for både fattigfolk og klimaet, og det er en fordel at han er klok.

 122. Liljerød januar 25, 2009 kl. 1:55 pm #

  #65 Etienne

  Kan du bevise at Biden og Ross er sionister?
  De trenger ikke å være sionister selv om de er jøder, og Obama er i hvertfall ikke sionist.
  Det er Obama som bestemmer!

 123. Etienne januar 25, 2009 kl. 2:05 pm #

  Sorry Liljerød!

  – Setter jeg i gang igjen med å debattere så kan jeg holde på svært lenge veit jeg av erfaring fra blant Kosovo-diskusjonen når en blir engasjert igjen…

  Så de innleggene el. kommentarene fra meg var stort sett bra, men jeg var ufin og viste litt dårlig oppførsel på måten jeg la fram mine synspunkter/meninger…

  Jeg trekker meg følgelig av de årsaker da jeg ser at jeg bruker altfor lang tid til å få fram alt jeg ønsker og har på hjertet når jeg først initierer skriftlige meninger rundt sak..

  Jeg har en del meninger rundt Obamas administrasjon, men jeg lar det ligge Liljerød for egen skyld og ikke minst med hensyn til andre her…

  Ha en fin Søndag! – Så kanskje ordene våre sees en gang når en har fått revurdert på WP og tenkt en del på hvordan en ikke skal bli helt hekta når blir med her i debatter.

 124. Etienne januar 25, 2009 kl. 7:53 pm #

  Hei Liljerød! 🙂

  Det står informasjon om Biden på min forrige blogg. Du vet det å være Zionist Liljerød, har ikke noe med jødiske etnisitet.
  Biden har da flere ganger uttalt at han er Zionist. – Husker ikke sånn på sparket når og hvilken dager han har nevnt det sist men. Altså det at jeg knytter blant Biden som Zionist er at han er sterkt Israel-vennlig.

  Ta gjerne en titt på en del informasjonen på min forrige blogg, så kan du selv gjøre deg opp din mening om det, Liljerød.

  Her er for øvrig informasjon fra en vel ansett webside som driver research på en masse neoconservative politikere i U.S.A., og her er så litt informasjon fra den om Dennis Ross, så skal jeg være taus, så kan andre heller gjøre seg opp sin egen vurdering rundt det:

  Among moderates who have aligned with neoconservatives—and one who has a voice with Obama—is Dennis Ross.

  Ross has been an advisor to the president-elect on Middle East policy. Previously, he served as director for policy planning in the State Department under George W. Bush and as the special Middle East coordinator under President Bill Clinton. He has been a key figure in shaping U.S. involvement in the Middle East peace process and attempting to settle the Israel-Palestine conflict.

  Ross also has twice aligned himself with the Project for the New American Century (PNAC)—a mostly defunct neoconservative group founded in 1997 by Weekly Standard cofounder William Kristol and dedicated to promoting U.S. global leadership and an expansive, long-term “war on terror.”

  Ross signed a 2003 PNAC statement about post-war Iraq that argued America’s involvement there should be the model for a larger reshaping of the Middle East’s political landscape. 10 During congressional testimony in 2007, Ross criticized the Bush administration’s implementation of, but not ideology behind, Iraq strategy. 11

  It’s unclear what role, if any, Ross might play in Obama’s administration, as his name has not yet been included on any public short list for any remaining Cabinet posts. 12 Recent press reports, however, have claimed that he is a top candidate to serve as special envoy to the Middle East. 13

  http://www.rightweb.i

  Dennis Ross har prøvd seg i forhold Midt-Østen før, der det under den perioden lå igjen en relativ sterk følelse hos Palestinerne at han tok part for den Israelske sidenA

  Ha en riktig fin kveld! 🙂

 125. Etienne januar 25, 2009 kl. 8:10 pm #

  Stopp en halv, Liljerød og kanskje Starlett m. fl..

  Den siste Obama har fått med seg George Mitchell ser ut til å være en relativt bedre og langt mer positiv ansettelse.

  George Mitchell kan ta seg til å bruke en noe tøffere linje mot Israelsk bosetning i de okkuperte områder, da han virker som han er langt mer politisk mer balansert og heller litt i retning av venstresiden i amerikansk politikk. Dog ligger han, George Mitchell, ikke så langt til venstre Dennis Kucinich, men Mitchell regnes som en er i sentrum av amerikansk politikk.

  Hvis en kikker litt George Mitchell, så var moren hans en Libanesisk immigrant og har således relativt mer tilhørighet til området.

  Ta en kikk på George Mitchell, så vil du se at han skiller seg ut i positiv retning i blant medlemmene av Obamas administrasjon, Liljerød.

  Man skal ta med seg det positive også, tross alt, og prøve å se det litt balansert..

  Fortsatt God Kveld! 🙂

 126. Liljerød januar 25, 2009 kl. 8:45 pm #

  #76 Etienne

  Det er det jeg har sagt hele tiden.

  George Mitchell vil gjøre en kjempegod jobb. Han er en god fredsmegler, og har meglet før mellom uforsonlige parter.
  Jeg tror ikke at Biden vil at Israel skal overta palestinernes land.
  Han er bare som amerikanere flest.

  Nå må vi ta godt i mot fanger fra Guantanamo.
  Tenk at mange har sittet sju år uskyldig i bur uten lov og dom!
  Det er en skandale.

  Jeg mener at soldatene som sendes til Afghanistan må få jobb som fredsbevarende styrker, og så må Taliban bli med i en koalisjonsregjering.
  Dermed blir de ikke opposisjonelle, og da kan Afghanistan bli samlet til ett folk.

  Adolph tar feil om Obama.

  Obama ligner på Osama.
  Og Biden på bin, og det er ikke så veldig stor forskjell på Biden og Laden.
  Det er bare to bokstaver.
  Så heter Obama Barack Hussein, og det kan være til oppmuntring og håp for den muslimske verden.

 127. Liljerød januar 25, 2009 kl. 8:46 pm #

  Nå har de rødgrønne flertall i Norge på meningsmålingene.
  Folk har tatt til vettet igjen, for de har forstått at markedsliberalisme og israelstøtte er umoralsk og nedbrytende.

  Det er en god nyhet midt i alle de dårlige.

  Til høsten blir det Stoltenberg III
  Det er bra!

 128. Starlett januar 25, 2009 kl. 10:13 pm #

  Vi får håpe det. 🙂

 129. Starlett januar 25, 2009 kl. 10:16 pm #

  Vel, jeg ser at noen bloggere publiserer innlegg der de mener at Obama ville ha stemt SV. 😉

 130. Starlett januar 25, 2009 kl. 10:17 pm #

  Gode tanker fra Dennis Kucinich.

  Så får vi se hva som er mulig i realpolitikkens verden.

 131. Starlett januar 25, 2009 kl. 10:20 pm #

  Hei lunarcry og velkommen hit! 🙂

  Ja, det politiske systemet er der fortsatt, men det vil forhåpentligvis bli en ny politikk.

  Og det er sant: Vi må selv stå ansvarlige for våre handlinger.

 132. Starlett januar 25, 2009 kl. 10:23 pm #

  Ja, jeg har sett litt på WPs dashbord, og for meg ser det mye vanskeligere ut enn det vi har i dag, så hvordan skal dette gå?

  Jeg prøvde forresten å fikse dette innlegget nå, men fikk det ikke til.

  Ønsker deg en ny fin uke! 🙂

 133. Starlett januar 25, 2009 kl. 10:24 pm #

  HÅP.

  Ja, det er snt.

  Og håp og fremtidstro kan være viktig for oss mennesker.

 134. Starlett januar 25, 2009 kl. 10:26 pm #

  —-
  Amerika blir aldri det samme.

  —–

  Vel, vel

  Obama kan bare sitte åtte år, og de fleste land er jo i forandring.
  jeg tror ikke vi skal overdrive Obamas betydning heller.
  Han ER en vanlig dødelig mann after all.

 135. Starlett januar 25, 2009 kl. 10:34 pm #

  Dennis Kucinich har bare teoretisk interesse, etter som han ikke er president eller har hatt noen realistisk sjanse til å bli det heller.

  ——
  Russland støtter Obams krig i Afghanistan og vil hjelpe til.
  —–

  Russerne VET hva det vil si ¨føre krig i Afghanistan.
  Det var krigen i Afghanistan som ble begynnelsen til slutten for Sovjet-Samveldet.

  Men ja, Russland ønsker en alliert seier over Taliban.

  Husk at de som Nå er Taliban og USAs motstandere, DEN GANG, altså da Sovjet sto i Afghanistan, var USAs allierte og SOVJETS bitre fiender, og at nordalliansen, som NÅ er Amerikavennlig, DEN GANG var for Sovjet og mot USA, så alliansene skifter stadig, og det er ikke lett å finne ut hvem som er the good guys og hvem som er the bad guys.

  Det eneste som er sikkert, er at det er sivilbefolkningen som er ofrene og som må betale den menneskelig prisen.

  ———-
  Bush og Rumsfelt og flere andre burde stilles for retten.
  ——

  OG Cheney-

  I alle fall granskes.

  Verden trenger å få vite hva som har skjedd av menneskerettsbrudd under Bush-æraen.

 136. Starlett januar 25, 2009 kl. 10:36 pm #

  Ja, dette er absolutt veldig gode punkter, og så får vi håpe at Obama-administrasjonen innevarsler en ny Midt-Østenpolitikk.

 137. Starlett januar 25, 2009 kl. 10:53 pm #

  ———

  Kucinich derimot støtter ikke den og det er nå lenge siden jeg har i kontakt med ei venninne av ekteparet Kucinich, men i tibakemelding fra henne var og er det til og med flere amerikanske politikere som vil ha neddempet krigen i Afghanistan med mål om å få en slutt på den..

  ——

  Utfordringen består vel først og framst i hvilke virkemidler som er hensiktmessige å bruke for å få avsluttet krigen, drive nødhjelp, bygge opp hus og landsbyer og bygge infrastruktur.

  Krigen i Afghanistan skulle aldri ha begynt, men når den var et faktum, så gjorde Bush 6 co en utilgivelig feil: I stedet for å bruke nok styrker i Afghanistan til å klare å få til en fredelig og sikker overgang til en ny regjering og til å sikre stabilitet uten blodsutgytelser de første årene, så gyver de altså løs med store styrker inn i Irak, i en ÅPENBAR illegtim og umoralsk krig.

  Krigen mot Afghanisat n skulle etter min mening ikke ha funnet sted.
  Den var veldig beklagelig og tragisk.

  Men psykologisk forståelig etter 11/9 2001, og det er en krig som hele nato-alliansen står bak.

  Krigen i Irak var forbrytersk, tragisk, uforståelig, og utilgivelig.

 138. Starlett januar 25, 2009 kl. 10:55 pm #

  Ja, det er sant.
  Det er mange utfordringer som står i kø.

  ——-
  Det første Obama gjorde var å stenge Guantanamo og ta grep for Midt-Østen, så derfor tror jeg han er handlekraftig.

  ——

  En lovende begynnelse, ja.

  Så får vi se hvordan fortsettelsen blir.

 139. Starlett januar 25, 2009 kl. 10:56 pm #

  —–
  og hvem vet hva som kan gjøres i Afghanistan?
  —–

  Godt spørsmål!

 140. Starlett januar 25, 2009 kl. 11:01 pm #

  ———-
  Det jeg derimot har skrevet er at Barack Obama kommer til eskalere krigen ganske så betydelig utover våren og sommeren, bare hør med hans forsvarsjef Mullen om det.

  – Snakk om dobling i ikke så lang tidshorisont, Asterixa, og på det feltet kan det trygt si at det blir Change i mørkere og forverret retning!

  —–

  Det verste er at det kanskje det som er den beste løsningen, – altså krig for fred, – FORDI forholdene slik de nå er ikke fører til noe annet enn seigpining med stadig flere døde, sårete og ødelagte landsbyer, jamfør ,im kommentar til deg

  #63.

  Men selvsagt skulle krigen aldri ha funnet sted.

  Har du sett for deg et scenario der alle styrkene blir trukket ut av Afghanistan NÅ og et svært destabilisert land blir overlatt til seg selv for å reparere restene og for å komme til enighet de ulike folkegruppene i mellom?

 141. Starlett januar 25, 2009 kl. 11:06 pm #

  Nå synes jeg du er litt drøy i påstandene, adolph

  —–
  han vil ha igang igjen økonomien fordi USA må ha økonomi for å lage helvete i fx midtøsten.
  ——–

  Kan du dokumentere eller sannsynliggjøre at DET er hovedårsaken tl at USA ønsker å få økonomien på fote igjen?

  Jeg tror ikke du har rett.

  Jo, du har rett at de har laget helvete mange steder, men jeg er temmelig sikker på at de først og fremst vil ha økonomien til å fungere til beste for den jevne amerikaner.

  Jeg opplever ikke Obama som kynisk.

  En maktpolitiker – JA.

  Men ikke en KYNISK maktpolitiker….

 142. adolph januar 25, 2009 kl. 11:08 pm #

  Obama er en svart utgave av Bush, ikke et hår bedre.

  Guantanamo, so what? Hva med de andre fangeleirene de har gjemt bort og nekter å snakke om? Det eneste Obama gjør nå, er å flytte tortur og vilkårlige fengslinger tilbake i de skyggene Bush trakk dem frem fra. Obama vil også torturere fanger og sperre folk inne uten lov og dom.

  Obama er et udyr.

 143. Starlett januar 25, 2009 kl. 11:12 pm #

  Alle er mulig å kritisere som politikere. 🙂

  Men OND – det er det noe metafysisk over.

  Lucifer…

 144. Starlett januar 25, 2009 kl. 11:17 pm #

  Hei utlegd, og velkommen på bloggen min! 🙂

  Ja, han har virkelig mer enn nok å håndtere.
  ———
  Til nå har han ikke tilkjennegitt noe radikalt annet syn på årsakene her enn forgjengeren, slik som en kunne forvente av systemet i USA (politikken er nesten den samme og kun for rikinger).

  —–

  Jo, du har jo rett i at det er veldig store klasseforskjeller og at fattigfolk har det vanskelig i USA, men jeg tror det blir LITT – litt- bedre for vanlige folk med en demokratisk president.

  Men han virker i hvert fall avbalansert og tilregnelig. Kan komme bra med, det.
  ——-

  Det er sant. Det er en fordel å ha en stabil psyke og å ha en høy intelligens, både teoretisk og sosial intelligens.

 145. Starlett januar 25, 2009 kl. 11:33 pm #

  Hva mener du med at Obama vil sperre oss inne i overført betydning?

  Lettere—–

  Er det Afghanistan du tenker på?

  Jo, jeg tror også at det blir vanskeligere å nekte å stille opp med soldater i Afghanistan når det er Obama som spør, – men foreløpig har han ikke spurt.

  Men ellers vet jeg ikke hva du tenker på.

  Så til

  #80 fra deg

  (jeg tar den litt på forskudd her, fordi jeg innser at jeg ellers ikke får svart på den i kveld hvis jeg skal svare kronologisk)

  Du skriver:

  ———
  Hva med de andre fangeleirene de har gjemt bort og nekter å snakke om? Det eneste Obama gjør nå, er å flytte tortur og vilkårlige fengslinger tilbake i de skyggene Bush trakk dem frem fra.
  —–
  Er edtte noe du VET eller noe du tror?

  For ordens skyld:

  Jeg er veldig klar over at det finnes flere fengsler som er under en hver kritikk og som jeg oppfatter må være mot menneskerettighetene, og jeg vet at det foregår mye uhyre kritikkverdig og tragisk i fengslene med dødsceller, og jeg er kompromissløs motstander av dødsstraff og av de inhumane forhold i mange amerikanske fengsler.

  Så hvis det er DEt du har i tankene, er vi enige.

  Jeg håper at det i Obamaperioden blir utnevnt så mange libersle høyesterettsdommere at man kan få en skikkelig gjennomgang av fengselsvesenet, straffeutmålingene og rettsikkerheten i USA.

  Men hvis det er andre fangeleire i Guatanamo-klassen du tenker på, så er det noe jeg ikke har fått med meg.

  Har man lov til å fengsle vilkårlig?

  Og hvordan er det med bruk av varetekt i lille snille NORGE?

  —–
  Obama vil også torturere fanger og sperre folk inne uten lov og dom.
  ——–

  Jeg kan ikke skjønne at man kan ha belegg for å hevde det, adolph.

  Jo, jeg frykter det vil skje, men ikke fordi jeg tror det er VILLET fra Obama-

  USA består av mange stater og mange ansatte i rettsvesenet, og selv ikke Obama kan ikke ha oversikt over alt som skjer og som ikke BURDE skje.

  (Hvordan får jeg til å fjerne htlm-koder for å redigere dette innlegget, jamfør kommentar til Montag. Jeg prøvde, men jeg er teknisk idiot.)

 146. Starlett januar 25, 2009 kl. 11:36 pm #

  Men en god drøm kan vel være bra?

  Drømmer kan gå i oppfyllelse, og kanskje kan vi se at noen drømmer kan gå i oppfyllelse med Obama.

 147. Starlett januar 25, 2009 kl. 11:37 pm #

  Det er et poeng, ja.

 148. lordmarius januar 25, 2009 kl. 11:41 pm #

  Tipper de femten pakistanerne som ble drept her om dagen satte veldig stor pris på regnet av Hope og Change de ble velsignet med av Obamassias

 149. Etienne januar 26, 2009 kl. 12:42 am #

  Og hvis vi ønsker og har lyst til det, så kan hvem som helst av oss være med å delta for å få politikken til Obama i en viss grad iallefall ved blant annet ved å være med her:

  Den største av verdens aktivistorganisasjoner, Avaaz, som betyr Voice

  Help Obama Help Gaza

  Barack Obama brings new hope for peace in the Middle East. But no US president can become a fair mediator while the US media remains strongly biased on this conflict. We urgently need to meet this challenge as Obama makes historic choices on Israel-Palestine.


  https://secure.avaaz.org/en/ gaza_media/?cl=174485832&v=2 730

  Starlett:

  Takk for link, Etienne!

 150. lordmarius januar 25, 2009 kl. 11:42 pm #

  #79: Jepp, markedsliberalisme er umoralsk. Brødkøer er mye bedre.

 151. Starlett januar 25, 2009 kl. 11:47 pm #

  ——
  USA kan ikke utslettes, og da må vi være tilfreds med den beste de har.
  ———-

  Hehe

  Og så er det enda et poeng: VI er ikke amerikanere, så vi har faktisk ikke stemmerett i USA.

  ——-
  Jeg tror han vil være til gagn for både fattigfolk og klimaet, og det er en fordel at han er klok.
  ——-

  La oss håpe på en bedre velferdspolitikk og en mer rettferdig fordeling.

  Jeg er dessverre ikke sikker på at de som er fattige, vil merke særlig store forbedringer.

  Det er vel middelklassen som først og fremst blir tilgodesett.

  Ja, intelligens kommer godt med ette åtte år med relativ lav IQ i det ovale kontor.;)

 152. Starlett januar 25, 2009 kl. 11:54 pm #

  http://no.wikipedia.o

  Dette er Wikipedias definisjoan av sionisme.
  Ikke helt fyllestgjørende, men det får holde i denne omgang.

  Sionisme er en apartheidlignende rasistisk politikk og er ikke religiøs, selv om den ofte BEGRUNNES religiøst for å kaste blår i øynene på kristenfolket, særlig det kristne høyre og amerikanere flest.

  Amerikanere er vel i sin alminnelighet litt sionister light uten at de er GJENNOMTENKTE sionister, for sionistene i Israel er gode på desinformasjon, jamfør mitt forrige innlegg.

 153. Starlett januar 25, 2009 kl. 11:57 pm #

  Jeg hører gjerne dine meninger om Obamas administrasjon, Etienne. 🙂

 154. Starlett januar 26, 2009 kl. 12:05 am #

  Man kan ikke utelukke at lang erfaring er en fordel i vanskelige konflikter, og at alle, inkludert Dennis Ross, kan lære av sine tidligere feilgrep.:)

 155. Etienne januar 26, 2009 kl. 12:36 am #

  Btw… – Her er siste mail med litt info fra U.S.A. angående George Mitchell

  Frode —

  Moments ago, President Barack Obama and Secretary of State Hillary Clinton announced their choice of former Senator George Mitchell for the role of special envoy for Middle East Peace.

  What a powerful choice. The successful broker of peace in Northern Ireland, Mitchell knows how to bridge the widest of divides.

  Some proponents of the status quo tried to derail the appointment, saying that they don’t want a «fair» Middle East Envoy like Mitchell or vigorous U.S. engagement in the Israeli-Palestinian peace process. [1]

  Yet the President and Secretary of State chose Senator Mitchell anyway. I just wrote a «thank you» to President Obama and Secretary of State Clinton — will you join me? (It feels so good to say «thank you» to a President again!)

  Click here to say «thank you» to President Obama and Secretary of State Clinton for appointing Senator Mitchell as Special Envoy for Middle East Peace.

  For eight years, the United States abstained from meaningful Middle East peacemaking.

  And, for three and a half weeks this past month in Gaza, we peered into the abyss created by tough diplomacy gone AWOL.

  Thankfully, we now have a President who believes America can and should lead in ushering in a new era of peace and security.

  It’s not just the Mitchell appointment that gives me hope.

  Så får vi se og si tvi tvi! 🙂

 156. Etienne januar 26, 2009 kl. 1:06 am #

  Alle som har lyst til å være med:
  Dette er for øvrig en av verdens største org. Avaaz når det gjelder å være med på å forsøke å få til endringer:

  Dear friends,

  Be part of history! Watch Obama’s historic inauguration with Avaaz members around the world:

  Click here!

  When Barack Obama was elected President, hundreds of thousands of us sent messages to the global Avaaz Obama wall erected in Washington DC. This time for the inauguration, Avaaz is creating a virtual wall with our first ever online global community meeting. Click here to see the extraordinary coverage we’ve achieved so far and join the discussion as we view Obama’s inauguration live on Tuesday January 20.

  The speech event will occur from 11AM New York, 2PM Rio, 5PM Geneva, 12AM (Wed) Hong Kong. Click below to see the hub page where we’ll be able to make comments, take polls, send Obama a message while we watch the speech on our site, live and direct – the discussion has already begun:

  http://www.avaaz.org/

  This new president is a chance to put an end to years of failed US Administration policy – and to celebrate the possibilities of hope. The expectations for Obama are high and the pressures on him to stop short of his campaign promises are powerful. But together our push for real change — as well as inspiring words — has only just begun. Catch other Avaaz members online at our global meeting place as together we plan how to work with and influence the new Obama government.

  Some of us might be at work when Obama speaks, some at home in front of the TV, but either way it will be inspiring to keep the computer open to the Avaaz hub page and share this moment with Avaaz members around the world. The Obama hub is already humming with ideas and comments — we can join the online conversation now by clicking below:

  http://www.avaaz.org/

  Movements are built on moments. And our movement for a better world has something to celebrate with the election of Obama. He has promised to reverse President Bush’s policies on climate change and human rights, and work closely with the global community to tackle poverty and injustice. None of it will be possible without sustained global citizen engagement — change won’t happen overnight, and it won’t happen without great effort. But let’s share this moment together, and talk about how to engage and influence this new and listening president.

 157. Etienne januar 26, 2009 kl. 2:07 am #

  Journalist Jim Lobe fra Asia Times om Obamas George Mitchell, hmm.. det som blir betegnet som diplomatisk dynamitt:

  Obama adds diplomatic dynamite
  By Jim Lobe

  WASHINGTON – In his first major diplomatic moves since his inauguration, United States President Barack Obama on Thursday named two accomplished negotiators, former Senate majority leader George Mitchell and ambassador Richard Holbrooke, as special envoys to deal with the Israel-Arab conflict and «the deteriorating situation» in Afghanistan and Pakistan, respectively.

  He said Mitchell, who, after retiring from the Senate in 1994, negotiated the Good Friday Agreement that brought peace to Northern Ireland, will travel to the Middle East «as soon as possible» and «will be fully empowered at the negotiating table … «.

  He also said he was «deeply concerned by the loss of Palestinian and Israeli life in recent days and by the substantial suffering and humanitarian needs in Gaza», but re-iterated the George W Bush administration’s position that it would not deal directly with Hamas, which controls Gaza, unless it recognizes Israel’s right to exist, renounces violence, and agrees to abide by past accords negotiated between the Palestine Liberation Organization (PLO) and Israel.

  All US humanitarian and reconstruction aid, he said, would be channeled through the Palestinian Authority which holds power only on the West Bank.

  http://www.atimes.com

 158. Gullhjerte januar 26, 2009 kl. 2:12 am #

  # Lordmarius

  Jeg forstår deg ikke.
  Hva er verst av 15 drepte pakistanere og 1500 drepte palestinere?
  Hvordan kan man godta Israels myrderier og fordømme et enkelt bombeslipp?
  For du støttet Israel.

  Jeg er mot all krig og vil helst være pasifist,, men jeg vet forskjell på små og store tall!

  Det er markedsliberalismen sin skyld at USA og resten av verden er inne i en depresjon, akkurat som den var under krakket for lenge siden, og problemene kommer fra USA.
  Man må ikke låne ut så mange penger at den som har lånt, ikke en gang kan betale renter.
  Den som har lånt, må kunne betale både renter og avdrag hvis økonomien skal være god, og husene må bli mye billigere.
  Vi må få husbankhus igjen med en standard som ikke svømmer over av luksus.
  Vi bygger altfor dyre hus i Norge og har altfor store krav til luksus og unødvendige ting.
  Da sprekker bobla, og ut flyter spekulantene, mens vanlige folk sitter og må bare se på.

  Det ødelegger også klimaet.
  Vi må la være å spise kjøtt og Obama må arbeide for en vegetarisk bevissthet i USA.
  Bort med kraftkrevende og usunne karbonader og inn med korn, linser, bønner, frukt og grønnsaker!

  Island er veldig markedsliberalistisk, og de har nesten opphørt å eksistere.

  Det er ikke brødkøer i Norge, men det har vært brødkøer i noen kapitalistiske land, fordi arbeiderne og de syke fikk altfor lite penger eller de ble arbeidsledige og det ikke var velferdssystem som i Norge.

  Norge er verdens beste land å bo i, og vi har verdens beste trygdeordninger.

  Derfor er det viktig at markedsliberalistene ikke kommer til makta og bryter ned det gode arbeidet som regjeringen har bygd opp.

 159. Gullhjerte januar 26, 2009 kl. 2:18 am #

  #Etienne

  Og det var Hillary Clinton som varlset det, så da er sikkert Hillary Clinton inne på rett spor, for Bill Clinton var mye bedre enn Bush, men han greide heller ikke å få hull på israelerne.
  Nå må George Mitchell og Hillary Clinton gjøre det og alle må lære av erfaringen.

  De må kreve at Israel betaler for ødeleggelsene!

  #Adolph

  Obama er en varm mann med god utstråling og han vil bli til velsignelse for Amerika!

 160. Etienne januar 26, 2009 kl. 6:34 am #

  Starlett, ditt sitat over: – Har du sett for deg et scenario der alle styrkene blir trukket ut av Afghanistan NÅ og et svært destabilisert land blir overlatt til seg selv for å reparere restene og for å komme til enighet de ulike folkegruppene i mellom?

  Hei igjen Starlett!

  For å svare deg skikkelig på det så trengs det her veldig arbeid igjen fra min side, da jeg ikke har ressonnert, reflektert eller debattert siden årskiftet 2007/2008.

  Det er ikke i en håndvendning å skissere opp de gode løsninger for å få slutt eller gradvis redusert først krigen i Afghanistan. Der melder jeg pass foreløpig, da jeg hverken noen professor som Noam Chomsky eller Kucinich som kan skissere grundigere løsninger.

  Men det hadde vært å begynne på an igjen med å tenke seg fram til løsninger, men det krever en god del arbeid på ny, da fredsløsninger og gradvis redusering av krigen i Afghanistan foreløpig ser relativt komplisert, og sist gang var bort i en slik diskusjon så ordveksla jeg litt bort til California, og kom til at det første skrittet, det første punktet var at en må forholde seg til Taliban som en part det før eller siden det er nødt til å bli forhandlet, selv om vi aldri så mye misliker dets ekstreme natur.

  Hva får man med eskalering og å krige for fred?

  Nei, det hørtes særlig bra ut i mine øyne og med en ytterligere grenseoverskridelse og stridigheter innenfor i Pakistan. Det høres logisk at det kan bli fred av slikt, det er nå mening.

  Krigen i Afghanistan er da ingen forsvarskrig, for det første, og burde da gradvis minskes og ikke økes i styrke?

  Men her har ikke jeg gått i gjennom din Afghanistan-tråd for å ta en les alle innlegg og kommentarer der, men skal en gå i gang med en løsningsorientert diskusjon rundt dette, så er ikke slikt gjort i en fei.

  Til det trengs det massevis tid, energi og et fornyet engasjement fra min side, slik det er nå. Men det hadde kanskje på et senere tidspunkt vært o.k. å se på den problemstilling igjen, da det er svært lenge siden sist, for mitt vedkommende..

  Der vil jeg anbefale de løsningsorienterte vedr. å stanse krigføringen i Afghanistan å ta kontakt med de som har det som ekspertiseområdet f.eks i U.S.A.

  Første idè mailkonversering med f.eks. Heather Wokusch som jobber litt med slikt, Pepe Escobar… for å nevne 2. – Fant ikke mailadressen Margaret Kimberley, da det er mange som er i mot krigen som også kan sitte inne med gode løsninger på å få slutt på den.

  – Kan ikke se at det er noen god løsning å eskalere angrepskrigen i Afghanistan iallefall.

  Jeg har visst kalt nå krigen i Afghanistan for Obamas krig på min krig, men det riktige som du skriver at han har kun overtatt, men opp igjen har det vært riktig at enhver amerikansk president skal ha sin krig.
  Så får en håpe her at Obama vil være unntaket at ikke også han starter en ny en..

  God Morgen for øvrig! 🙂

 161. - januar 26, 2009 kl. 6:36 am #

  Nei, det hørtes IKKE særlig bra ut i mine øyne og med en ytterligere grenseoverskridelse og stridigheter innenfor i Pakistan. Det høres IKKE logisk at det kan bli fred av slikt, det er nå mening.

  En korreksjon fra innlegget over da ordet ikke var glemt bort.

 162. - januar 26, 2009 kl. 6:41 am #

  .. er min blogg en krig nå? 🙂

  «Obamas krig på min krig», nei på min blogg skulle det nok stå.

 163. Etienne januar 26, 2009 kl. 6:46 am #

  Obama, hope and expectations Pt.3
  Fletcher: There is a level of euphoria that is almost dangerous

  http://therealnews.co

 164. Etienne januar 26, 2009 kl. 7:49 am #

  Hei Fikk nettopp til fra Greg Palast nå i natt! 🙂

  Why An A**Hole is Always in Charge.

  Greg Palast for SuicideGirls.com
  Sunday 25, 2009

  John Thain is the guy that looks like a Clark Kent doll you saw grinning from page one of your paper Friday morning. Thain was just fired by Bank of America because the square-jawed executive demanded a $30 million bonus after losing $5 billion in just three months at the bank’s Merrill Lynch unit. In addition, Thain spent over a million dollars redecorating his office – including installation of a $35,000 toilet bowl – while the U.S. Treasury was bailing out his company.

  There is no justice. Thain shouldn’t have been fired; he should have gotten a $60 million bonus — and Obama should immediately hire him as Secretary of the Treasury in place of that tax-dodging lightweight that’s been nominated, Timothy Geithner.

  Here’s the facts, ma’am.

  Thain was CEO of Merrill Lynch, the big brokerage firm. On a good day, Merrill is worth zero. A week before it was about to go out of business, Thain sold this busted bag of financial feces to Bank of America for $50 BILLION.

  I’d say that’s worth a bonus.

  But it gets better. When the bag broke and another $5 billion in losses were discovered at Merrill, Thain went to the U.S. Treasury and got ANOTHER $20 BILLION to cover Bank of America’s bad financial bet — from us, the taxpayers.

  Now that certainly deserves a bonus. And let’s face it, a butthole that big needs a $35,000 toilet. Instead, the guy that paid the $50 billion, Bank of America Chairman Kenneth Lewis, is keeping his job. Lewis is the same guy that just spent billions more on buying Countrywide Financial, the sub-prime mortgage loan sharks that have brought America to its knees and put Bank of America into effective bankruptcy. (Note to Mr. Lewis: the only thing worse than getting cancer is PAYING for it.)

  But dumber than Lewis is the loser who OK’d paying Bank of America for its losses on Merrill, who traded a pile of turds for a stack of gold — our gold from the U.S. Treasury. That was Tim Geithner, Obama’s pick for Treasury Secretary, who’s now answering questions at Senate confirmation hearings about his funky tax filings. Tiny Tim was head of the New York Federal Reserve Bank during the Bush regime. Along with Bush’s Secretary of the Treasury, Geithner came up with that $700 billion bail-out that loaded banks with loot on their way to insolvency. Bank of America got $25 billion of it to spend on Thain’s company Merrill. That was before the extra $20 billion was weedled by Thain.

  So why, President Obama, have you given us Tiny Tim to save our sorry nation’s economic behind? What’s with that?

  In another life I was an economist. Really. So here’s the economic facts of life: Our valiant young president is going to have to borrow a trillion dollars to bring our economy back from the grave. He’s got to borrow it, no choice about that. But who in their right minds will lend it to us? I can tell you the number one job of a new Treasury Secretary will be to con Saudi sheiks and Chinese apparatchiks into lending us another trillion (they’ve already lent $2 trillion).

  Who in the world can talk them into it?

  The answer came to me after I went this afternoon to see my proctologist, a brilliant doctor with one eye and really long fingers. (OK, I made that up.) The good doctor told me that hoary old joke about the heart and brain and rectum getting into a fight about which one was more important. When the higher organs made fun of the butt-end, the rectum went on strike. After a month, the brain and heart couldn’t take it any more — the whole body was about to explode. So they told the rectum, ‘You win.’ And the rectum said, ‘Now you know why an asshole’s always in charge .’

  There’s our answer. Instead of an easily duped, incompetent weasel like Geithner for Secretary of the Treasury, what we really need is a lying bucket of evil snot, a flaming red take-no-prisoners asshole. A guy like Thain that can sell a piece of crap like Merrill for billions — twice — is just what we need to shake down the sheiks. «America for Sale! Cheap!»

  And Thain comes with his own gold-plated toilet.

  Så også BBC-journalister bruke ord som «rasshø» og «ond» og slikt..

 165. lordmarius januar 26, 2009 kl. 9:45 am #

  #87: Se for deg at det kun er staten som har lov til å bake brød. Er brødmarkedet markedsliberalistisk da?

 166. lordmarius januar 26, 2009 kl. 9:46 am #

  #87: Og forresten, min kommentar om bombene handlet ikke om hva som var moralsk riktig eller ikke, det var en kommentar til at det første den fantastiske negermessiasen deres gjør er å bombe et land fullt av brune mennesker. Hope og change ovenfra!

 167. Breiflabben januar 26, 2009 kl. 10:03 am #

  Her inne tar det visst litt av.

  Helt utrolig hvor godt adolph kjenner Obama.

  Har dere vært naboer og buddies eller?

  Nei buddies kan dere vel ikke ha vært slik du rakker ned på han og hans politikk. En politikk som vi ikke har sett noe av enda.

  Helt utrolig hvor mye noen «vet» om noen amerikanere her.

  Helt utrolig!

 168. Starlett februar 1, 2009 kl. 11:33 pm #

  Etienne
  januar 26th 2009 at 12:36 am

  Takk for linker!

  jeg må¨bare svare her, for svarfunksjonen virker ikke slik den skal hos meg.

 169. Starlett februar 1, 2009 kl. 11:37 pm #

  Etienne

  Nei, Afghanistan er veldig kompleks, og jeg går heller ikke videre inn på det her i denne tråden, men det er humanitær krise i dette store landet som er løst sammensatt av flere tilnærmet autonome deler, så militære styrker kan ikke løse noenting dersom ikke det humanitære aspekt får forrang.

  man kan jo bare spørre russiske veteraner hva de tenker om krig i Afghanistan!

 170. Starlett februar 1, 2009 kl. 11:42 pm #

  Lordmarius

  Jeg fortstår ikke hva hypoteser om statlig brødbaking har med denne saken å gjøre?

  Aghanistan eret mareritt, først og fremst for den sivile befolkningen som bor der og som har levd i et krigshelvete siden syttitallet, men også for de vestlige land som fører krig.
  Fargen på presidenten i USA forandrer ikke på dette faktum.

  Jeg har dtore forhåpninger til Obama, og mener at han allerede har levert på menge viktige områder, men har aldri fremstilt ham som en messias eller verdensfrelser.
  Jeg forstår ikke hvordan jeg har gitt deg DET inntrykket?

 171. Etienne februar 12, 2009 kl. 9:22 pm #

  Kvinner for fred sender i dagene nå et punchy Valentine Kiss til Obama

  WOMEN FOR PEACE (Code Pink)

  BREAKING NEWS!
  Roses are red, Violets are blue, Obama promised change, Now it’s up to you! Let’s send Obama hearts that say: STOP IN THE NAME OF LOVE, STOP IN THE NAME OF CHANGE. Download and send Obama a punchy, pink Valentine!
  Join CODEPINK in calling for peace in Gaza click here to learn more.
  You can also join our Int’l Women’s Day aid trip to Gaza and read Medea’s Gaza trip blogs

  Det er en ganske bra webside med menneskerettighetsbruddd i Iran, samtidig som de har ganske nylig vært på tur i Iran under eget fredsiniativ.

  http://www.codepink4peace.org/

 172. Starlett februar 12, 2009 kl. 11:38 pm #

  Etienne

  Takk for en informativ kommentar og fin lenke! 🙂

  Vi må bare innse det: krigen i Afghanistan er helt feilslått, og det er farligere der nå enn det var for tre eller fire år siden.

  Noe radikalt annerledes må gjøres!

 173. Gullhjerte februar 22, 2009 kl. 2:56 am #

  Til Etienne.

  Det går ikke an for meg å kommentere om Kosovo i tråden der, for det tåler ikke datamaskinen.
  Jeg tror det er noe feil med det nye bloggsystemet, så derfor må jeg svare her.

  Fulgte du med på ettårsfeiringen for Kosovo?
  Det gjorde jeg, og jeg leste i avisene og så på Urix.

  Det har gått my bedre i Kosovo det første året enn noen trodde, og serberne i Kosovo har ikke flyttet til Serbia, for kosovoarene lar dem være i fred og driver ikke etnisk mishandling. Det er serberne som er dårlige tapere og ikke vil godta at Kosovo er et fritt land.
  Nå får Kosovo hjelp fra EU, nato og FN, og når folk blir vegetarianerene, blir det mat nok til alle!

  Du må prøve å være nøytral!
  Tenk hvor mye bedre verden hadde vært hvis israel hadde vært nøytrale og ikke ville ødelegge gaza!

  Serbia og Israel kan sammenlignes.
  Hvis man bare ser en ting fra den enes side, blir man nesten blind. man blir som en hest som bare kan se rett fram fordi noen skygger for øynene til siden.

 174. Etienne februar 22, 2009 kl. 5:02 am #

  God Morgen, Gullhjerte!

  Først må jeg si beklager så mye at jeg svarte deg litt Kosovo-relatert i din bloggetråd på din blogg, da det var litt dumt, da jeg følte du tok opp dine temaer i Starletts blogg om Kosovo, så svarte jeg tilbake.

  Hvis du ser i min bloggetråd vedr. den problematikken, så sier jeg følgende:

  Re pro Kosovo-debattanter: – Serbia kommer til å annerkjenne Kosovo før 2012

  http://34533.vgb.no/2009/02/21/re-pro-kosovo-debattanter-serbia-kommer-til-a-annerkjenne-kosovo-f%c3%b8r-2012/#respond

  Jeg så Urix-programmet jeg også, Gullhjerte, men Urix-programmet tok ikke opp så mye det jeg skrevet om noe særlig, Urix-programmet tok opp bare en liten brøkdel, og det er sant det som ble sagt der også, at Serberne ikke har flyttet nordover også videre, og at det ikke har brutt voldsomme opptøyer.

  Mao. det er tilfellet hva jeg har sagt i relasjon til det jeg har tatt opp. Fordi du kan sjekkke min blogg, Gullhjerte. Jeg har slettes ikke diktet opp ting, som menneskerettighetsrapporter om Kosovo etc..

  Der jeg sier at du gjør en stor feil når du nesten sammenligner dagens Serbia-regjering med Milosevic på 90-tallet. Det er der jeg er spesielt svært svært uenig, fordi slik er det ikke! Det tror jeg du vet!

  Jeg skrevet mange ganger at Serbia arbeider for sin sak med diplomatisk virkemidler, og det gjør de, og de kommer iallefall den Serbiske presidenten til å godta det International Court of Justice kommer fram til når Kosovos uavhengighetssak kommer opp enten neste år, eller året etter.

  Det er der jeg hevder at det er ingen ting i veien ved å bruke diplomatiet, og at nasjonalisten ikke har makt i den Serbiske regjering, for hoveddelen, så er det tilfellet. Eller er du ikke enig i det?

  Men her er temaet Obama, så det er dumt at en ikke kan få bruke Kosovo-tråden.

 175. Liljerød februar 22, 2009 kl. 9:54 am #

  Etienne

  Jeg er glad for at du har forandret syn slik du har gjort på din blogg.

  Det er dumt at det tekniske på bloggene er slik at man ikke kan diskutere videre på lange bloggetråder.

  Russland er problemet!
  Hvis Russland tar fornuften fangen og ikke henger seg opp i det ortodokse broderskap og gamle krigsminner, så kan Kosovo få status som et fullverdig land med alle rettigheter.
  Men det er sikkert rester fra den kalde krigen og gammelt fiendskap mellom russere og amerikanere som er grunnen.
  Obama må komme russerne i møte med diplomati og uten rakettskjold, da kan Kosovo gå bedre tider i møte.

 176. Etienne februar 22, 2009 kl. 1:47 pm #

  Ref. Hva tråden er ment å handle Obama:

  Hillary Clinton, hans utenriksminister har nå nettopp vært i Kina. Og hva gjorde hun der? Jo, det virker nå som om Obama og hans administrasjon innser nå at økonomien står foran en så alvorlig kollaps snart, at Hillary Clinton faktisk gikk ut og ba Kineserne om hjelp her.
  – Dette virker nå litt panikkarta og i tillegg den 5 % skattelette som Obama skal innføre, som brorparten av redningspakka vil ha fokus på, vil neppe få folk til å gå ville med å forbruke mer penger.
  Da hun ba og ønsket Kina skulle kjøpe flere amerikanske statsobligasjoner.

  En del av denne stimuleringspakken til Obama er tenkt å bli brukt som skattelette for å få forbruket og vil det det, når krisen bare forverres?

  – Dette var om politikken til Obama, og her må jeg si meg mer enig Richard Cook, en økonom som en sosialist blant Demokratene bruker fra hans debatt med Nobelprisvinner Joseph Stiglitz om dette. Men nå husker jeg ikke alt her, så her bør noen som husker alt hjelpe litt…

  Iallefall å bruke penger som ikke finnes over tid, vil lage en enda større bobleøkonomi, høres greit og logisk ut for meg iallefall, og kjøre verdensøkonomien og U.S.A. enda lenger utfor stupet!

  – Med stadig økende underskudd, Starlett, viderefører ikke Obama da bare en del av Bush sin politikk?
  Dette er ikke særlig sunt?

  – Miljøspørsmål når det stuper blir vel et tilnærma mindre fokus det også, akkurat som menneskerettighetsspørsmål?

  Disse stimuleringspakkene for å redde bankene og slikt funker jo ikke særlig da, nå som det er hele 13 banker i nær framtid som står i fare for å gå konkurs.

  Er det ikke bedre å la de gå konkurs og bygge opp et system i stedet for?

  Ta penger fra folket for å redde banker som likevel går konkurs, er det særlig gunstig?

  – Hvis Obama skulle være en god representant for de svarte i U.S.A. hvorfor retter han så stor fokus på å redde de rike?

  Eller er det noe jeg har mistolket her?

  Menneskerettighetsspørsmål var f.eks. et Ikke-tema når Hillary Clinton besøkte Kina og det er vel en svak utvikling i så måte?

  – Unnskyld, hvis jeg skrev noe galt eller noe slikt – bare noen korte utdrag dette her.

  MVH

 177. Etienne februar 22, 2009 kl. 2:06 pm #

  Ikke for at folk misforstå innlegget over. Dette er IKKE en politikk som Obama er ansvarlig for, den nåværende finanskrise, men en feilslått politikk som de rikeste har ført over lang tid og har hatt den politiske makten meg seg i.

  Men ja, litt kritikk mot Obama er det jo, i og med at det ser ut som om han ønsker å videreføre en del av den politikken som har vist seg og ikke funke…

 178. Liljerød februar 22, 2009 kl. 3:07 pm #

  Etienne

  Jeg er enig med deg i Hillary og Kina.
  Hun har sagt at hun ikke vil kritisere Kina for brudd på menneskerettighetene, for nå er det de skitne dollar som teller!
  Bush hadde en verdiskala på Kina.
  Han kritiserte Kinas brutalitet, selv om USA selv er brutal og bryter alle menneskerettigheter, så Bush var litt mer troverdig akkurat når det gjelder Kina.
  Hillary Clinton er populistisk, men det kan henne hun må fordi USA er bankerott.

  Obama burde ikke gitt skattelette til nesten hele befolkningen.
  Det treffer ikke og hjelper lite.
  Han burde heller følge samme økonomiske politikken som de rødgrønne i Norge.

  I denne saken er vi ganske enige.

 179. Etienne februar 23, 2009 kl. 8:29 am #

  God Morgen!

  Den Skatteletten som trer i kraft fra den 1 april var i grunnen også relativt komisk, da den utgjør 65 dollar pr måned, for en familie.

  Dvs. knapt til et måltid ekstra på MacDonalds eller Burger King for en familie på 4…

 180. Etienne februar 24, 2009 kl. 9:30 am #

  Jeg tror Obama må sitte i minst 10 år om han skal være president når verdensøkonomien er i opptur igjen.

  At Obama-administrasjon tror de skal få Kineserne til å betale stimuleringspakker, det synes noe naivt etter mitt syn.. «Vi faller sammen eller står sammen?» En samlet verden og en konsensus fra G8 nasjonene for å løse denne krisen er vel som å tro på julenissen her?

  Da i en krise, så står neppe landene sammen og vil nok heller tenke eget land og bli mer proteksjonistiske?

 181. Etienne februar 25, 2009 kl. 8:43 am #

  Milliarder til bankene og IKKE et øre til huseierne?

  Vel, en kan jo si at det er noen huseiere selv som har skylden i sin egen elendighet kanskje, men…?

  http://www.lewrockwell.com/orig9/gonigam2.html

 182. Etienne februar 25, 2009 kl. 7:31 pm #

  Å rydde opp i U.S.A.’s økonomi nå er ikke gjort i en feil, men det virker likevel kanskje som om han har liten tid. Fordi om det går som de som har ekspertise på området, så slipper jeg å bruke egne ord, som George Soros, så står U.S.A og verdensøkonomi nå foran en fullstendig kollaps…

  Og her burde Obama nok sitte lenger 4 år om han skal oppleve som president at økonomien snur igjen. Risikoen her om det blir som mange av de såkalte eksperter, så er det fare for at denne karen overtar om 4 år?

  Profile: Bobby Jindal

  Bobby Jindal is America’s most high-profile Indian politician

  Bobby Jindal, the 37-year old governor of Louisiana and the first Indian-American to occupy such a post, is one of the Republican Party’s rising stars, tipped as a likely contender for the White House four years from now.

  Siste opplysninger fra en BBC journalist om denne Jindal, selv om det dog er litt tidlig å se 4 år fram i tid:

  The ravings of a clown – Siste mail fra BBC journalist og blogger Greg Palast!

  http://34533.vgb.no/2009/02/25/the-ravings-of-a-clown-siste-mail-fra-bbc-journalist-og-blogger-greg-palastetienne/#comment-3022499

 183. Etienne februar 26, 2009 kl. 12:44 am #

  Noen høflige og redelig spørsmål fra kongressmedlems Ron Paul til dels berømte tale fra 12 januar i år:

  2/12/2009 «What if… The Americans woke up!» This speech is one for the history books. HERE IS THE TEXT:

  What if we wake up one day and realize that the terrorist threat is a predictable consequence of our meddling in the affairs of others?

  What if propping up repressive regimes in the Middle East endangers both the United States and Israel?

  What if occupying countries like Iraq and Afghanistan and bombing Pakistan is directly related to the hatred directed toward us and has nothing to do with being free and prosperous?

  What if someday it dawns on us that losing over 5,000 American military personnel in the Middle East since 9/11 is not a fair trade-off for the loss of nearly 3,000 American citizens, no matter how many Iraqi, Pakistani, and Afghan people are killed or displaced?

  What if we finally decide that torture, even if called enhanced interrogation techniques, is self-destructive and produces no useful information and that contracting it out to a third world nation is just as evil?

  What if it is finally realized that war and military spending is always destructive to the economy?

  What if all wartime spending is paid for through the deceitful and evil process of inflating and borrowing?

  What if we finally see that wartime conditions always undermine personal liberty?

  What if conservatives, who preach small government, wake up and realize that our interventionist foreign policy provides the greatest incentive to expand the government?

  What if conservatives understood once again that their only logical position is to reject military intervention and managing an empire throughout the world?

  What if the American people woke up and understood that the official reasons for going to war are almost always based on lies and promoted by war propaganda in order to serve special interests?

  What if we as a nation came to realize that the quest for empire eventually destroys all great nations?

  What if Obama has no intention of leaving Iraq?

  What if a military draft is being planned for the wars that will spread if our foreign policy is not changed?

  What if the American people learn the truth: that our foreign policy has nothing to do with national security and that it never changes from one administration to the next?

  What if war and preparation for war is a racket serving the special interests?

  What if President Obama is completely wrong about Afghanistan and it turns out worse than Iraq and Vietnam put together?

  What if Christianity actually teaches peace and not preventive wars of aggression?

  What if diplomacy is found to be superior to bombs and bribes in protecting America?

  What happens if my concerns are completely unfounded nothing!

  What happens if my concerns are justified and ignored nothing good!

 184. Etienne februar 26, 2009 kl. 12:53 am #

  Det var det jeg såvidt var inne på tidligere i tråden at jeg var litt skeptisk til at Pentagons budsjett ikke er blitt planlagt redusert med en eneste krone, og motbør er blitt i forhold til tilbaketrekningen fra Irak.
  – I tillegg en kraftig opptrapping i Afghanistan og sågar innenfor grensa i Pakistan……. og det er jo ligner en del på more of the same som Bush drev med, likeså som stimuleringspakkene, som jo Paulson/Bush også drev med… i fjor høst…Stimuleringspakken vil da gi en kraftig øket underskudd og en større bobleøkonomi enn før i U.S.A. ved å trykke opp penger en ikke egentlig har?

  Eller tar jeg mulig feil her rundt dette?

  – Hva er ditt synspunkt her, Starlett?

  Svar fra Starlett

  Angående Afghanistan er mitt syn enkelt og greit at det er en krig som amerikanerne ikke kan vinne miltært. Taliban og de andre geriljakrigerne errett og slett for gode, kompetente og erfarne operatører i dette spesielle landskapet.

  men folket ønsker ikke en talibanregjering og de ønsker ikke flere sivile ofre på grunn av det internasjonale militære nærværet og alle drepte og sårete sivile.

  Situasjonen i Afghanistan blir stadig verre.

  Jeg synes det er fryktelig vanskelig å se for seg hvordan fremtiden kan bli for alle stammene i Afghanistan.

  – Jeg synes foreløpig mye virker som om det ligner på en fortsettelse på Bush sin utenrikspolitikk, slik det nå ligger an…

 185. Etienne februar 26, 2009 kl. 2:17 pm #

  Hei!

  – Var borte i U.S.A på nettet nå for litt side og der blei vist aldeles grufulle tall for året 2008 fra General Motors, med et underskuddsresultat på hele 30,9 milliarder dollar..

  Så da ser ut for at man blir de bilene som GM produserer fra veiene i løpet ett års til eller, da krisepakkene og det lånet som ble gitt til GM er de neppe istand til å betale tilbake innen den gitte frist..

  Eller hva mener andre om dette?

 186. Etienne februar 26, 2009 kl. 3:20 pm #

  Noen som fulgte med på hva Obama sa for en halv time sida?

  Jo, U.S.A’s planlegges å bli økt til 1,75 trillioner dette inneværende året. Det største siden den andre verdenskrig!

  I tillegg var det vannvittige dårlige nøkkeltall som ble vist ved 14.30 tida i dag, med antallet over nye arbeidsledige, ref CNN.

  Markedet har vist en stor forventning likevel til Obamas tale som kommer ca. kvart over 20 eller der omkring..

  Er det så sunt da å øke underskuddet og skape større boble i økonomien enn før?

  Jeg sendte en protest til de norske regjeringspartier under den tiden Bush var president i relasjon til at Norge støtter U.S.A’s kriger med om lag 400 milliarder som vi har investert i amerikanske statsobligasjoner…

  Men det nytter ikke å lage aktivistkampanjer alene heller da! 🙂

  Nå er fremdeles Norge en god støttespiller, så får en se om de ikke får med seg Kina også i forhold til å hjelpe, hvilket jeg dog tviler på!

  Ha en fin dag! 🙂

 187. Etienne februar 26, 2009 kl. 3:22 pm #

  Noen som fulgte med på hva Obama sa for en halv time sida?

  Jo, U.S.A’s underskudd planlegges å bli økt til 1,75 trillioner dette inneværende året. Det største siden den andre verdenskrig!

  I tillegg var det vannvittige dårlige nøkkeltall som ble vist ved 14.30 tida i dag, med antallet over nye arbeidsledige, ref CNN.

  Markedet har vist en stor forventning likevel til Obamas tale som kommer ca. kvart over 20 eller der omkring..

  Er det så sunt da å øke underskuddet og skape større boble i økonomien enn før?

  Jeg sendte en protest til de norske regjeringspartier under den tiden Bush var president i relasjon til at Norge støtter U.S.A’s kriger med om lag 400 milliarder som vi har investert i amerikanske statsobligasjoner…

  Men det nytter ikke å lage aktivistkampanjer alene heller da! 🙂

  Nå er fremdeles Norge en god støttespiller, så får en se om de ikke får med seg Kina også i forhold til å hjelpe, hvilket jeg dog tviler på!

  Ha en fin dag! 🙂


  Svar

  Det har du jo rett i.

  men spørsmålet er om noen annen president kunne ha gjort det bedre.
  Fin senkveld til deg!

 188. Etienne februar 26, 2009 kl. 4:04 pm #

  Helt ferskt og oppdatert om Obamas Midt-Østen-politikk fra en Obama-partisan organisasjon ved navn J.Street. Vel dette er jo ikke en uavhengig organsisajon da, men jeg tenkte som så at kanskje flere kunne ha interesse å lese den:

  Mail fra J.Street om Obamas Midt-Østen policy, Gaza etc..
  av Etienne februar 26, 2009 at 3:50 pm (1) Stikkord:Obama_Midt-Østen
  Rediger dette

  Tell your Senator to sign on to Sen. Feinstein’s letter to Sec. Clinton endorsing Middle East peace efforts. Take action now.

  We’re on a roll. Let’s keep it up.

  Ask your Senators to sign Senator Dianne Feinstein’s letter endorsing President Obama’s vision for Middle East peace and security.

  Momentum is building in Washington behind renewed US peace efforts in the Middle East.

  On his second day in office, President Obama appointed George Mitchell, the broker of Northern Ireland peace to serve as his Special Envoy for Middle East Peace.

  Then, 66 Members of the House of Representatives have signed onto a resolution endorsing Mitchell and the President’s vision for Middle East Peace – more than have endorsed any other pro-Israel, pro-peace Resolution in years. [1]

  Now, the Senate is ready to act.

  With Secretary of State Hillary Clinton poised to fly to the Middle East in the coming days, Senator Dianne Feinstein (D-CA) is circulating a letter supporting Clinton’s trip and the President’s vision of a new era of engagement.

  We’ve got until Friday at noon to ask other Senators to join – will you contact your Senators right now?

  Det var en kort innledning. Her er så hele:

  Mail fra J.Street om Obamas Midt-Østen policy, Gaza etc..

  http://34533.vgb.no/2009/02/26/mail-fra-jstreet-om-obamas-midt-%c3%98sten-policy-gaza-etc/

 189. Gullhjerte februar 28, 2009 kl. 3:13 am #

  Etienne

  Jeg tror at Obama har verdens vanskeligste arbeid.

 190. Etienne mars 1, 2009 kl. 8:57 am #

  Hei Gullhjerte!

  Heilt enig der! – Og han har vel nå redusert en del fra all sin idealistisk ord fra taler til å havne ned på den realistisk veien.

  Han gjør og har gjort en god innsats for å markedet, dvs. Wall Street, og hans utenriksminister Hillary Clinton har luka en faktor som å bruke fokus rundt menneskerettigherter i sitt besøk i Kina. I tillegg var han svært sein med i det hele tatt å komme uttalelser når det pågikk som verst i Gaza. I midten av Januar var det vel en minst en som blei torturert i Guantanamo Bay uten at det kan tilskrives Obama akkurat, men.

  Og vi kommer nok til å høre en god del krigspropaganda fortsatt for å være realistisk her siden det snart blir en økning på 17000 flere soldater i Afghanistan og det var en nylig etter Obamas overtakelse 17 sivile drepte også innenfor grensa til Pakistan, uten at jeg har lagt inn hver nyhet på min blogg for å huske bedre her.

  Det som er riktig er vel bare det at han kun er en president i U.S.A og kan ikke få gjort så mye, men det var når et bra utvalgt representant etter hva jeg kunne se som U.S.A.’s nye representant i F.N. ved Susan Rice og videre George Mitchell som har aner fra Libanon, som en politiker for Midt-Østen, så får en se om han får fingeren i litt aktivt god diplomati med tid og stunder og ikke bli oppfattet som om han skulle ta den enes sides part..

  Men Afghanistan-politikk lover ikke særlig bra, men det biir slik ofte under en verdensøkonomisk krise som verden nå vil oppleve og opplever for tida, så taler det også historisk og historien har en tendens til å gjenta seg vedr. at her kan en relativt sikkert anta at det blir mer konflikter og kriger framover..

  Ut fra landet vi befinner oss i, Norge, så kan en si at det kan indikere at vi kommer oss godt ut av dette framover relatert med andre land, for som vi vet så tjener Norge penger på økt konfliktnivå i og med at da vil olja og prisen på den holde seg så nogenlunde uten videre krakktendenser fra det nåværende nivået på rundt 40 dollar, dog så målsetninga å få den opp i en pris på 75 dollar pr. fat.

  Når det gjelder hans stimuleringspakker, og nå blir det vel en ekstra for Citi Group? Så ser det ut for at han like godt kunne ha latt det være med å redde Wall Street og markedet så mye da General Motors og 2 – 3 andre selskpaper som er notert på indexen Dow Jones likevel ser ut til å konkurs. Men siden DJIA-indexen består av kun de 30 største selskap, så er kanskje det all verdens krise, da vil gjenstå 26 – 27 selskap el. noe deromkring.

  – Og her kan en trygt si at denne euforiske Obamamanian som har vært ikke har vært særlig bra og tro at han mestre alt, for det er ingen, ikke et mennesket om kan skaffe millioner av nye arbeidsplasser i en fei, om fokuset skal være på nye innen miljøsektoren. Dette vil i praksis etter hvert, tror jeg da, vise seg også kun å bli en luftig frase med ord, og at det nå i 2009 og i begynnelsen av 2010 kollapse en god del i økonomien, hvilket også vil ha konsekvenser for hans utarbeidet prioritering og sette politikken ut i praksis hva angår den nye helsereformen, som vel ble offentlig ved 18.40 cirka på torsdags kvelden?

  Som en afro-amerikansk med røtter i Kenya, så burde det jo ligge an til initielt å tro at han skulle legge vekt på å utarbeide en bedre politikk for de svarte i U.S.A. også?

  Vel, vel, da kunne han jo muligens valgt fokuset på å redde de rike spekulanter på Wall Street og heller satt fokus på alle de nye hjemløse og the Main Street i stedet, siden disse selskap likevel går konken, slik den videre vei ser ut til å gå inn mot en avsporing og grøfta likevel….

  Jeg synes i forhold til hans politikk som er mer retta mot den øvre middelsklasse og overklssen, at det ikke er så merkelig at folk el. journalister i avisa The Black Agenda report at de hevdet at den religiøse hvite sosialisten Kucinich var den svarteste av alle presidentkandidater, mens han var med i valgkampen.

  Beklager om jeg skrevet for mye, da det blei mye Etienne-innlegg her, men det har vært lite aktivitet her i det seiner så…… får ikke håpe det skulle?

  Angående Irak, så skulle jo de begge partier i sin politkk trekke seg ut av det landet, så i det ligger ikke noe endringer i relasjon tid det, men måten det gjøres mulig og i tiden, hvor kjapt det gjøres…..

  Og har Barack Obama kommet med økonomisk kompensasjonspakke for den Irakiske befolkningen for U.S.A har gjort i Irak siden mars 2003. En slik økonomisk pakke for Irak måtte i så fall ha blitt svært så kostbar med hensyn til gjenoppbygging og erstatning til folket i landet?

  Bare litt sånn kort på søndagsmorran dette…

  Ha en God Dag!

 191. Etienne mars 1, 2009 kl. 8:58 am #

  For øvrig må det tilføyes at Pentagons budsjett ikke så langt er redusert med ei eneste krone..

 192. Etienne mars 1, 2009 kl. 9:09 am #

  Forresten så sier jeg ikke at antikrigskandidater, fredsaktivister og sosialistene på den venstrefløy i partiet til Barack Obama alltid har rett, men her er altså en økonom som en av disse kongressmedlemmer bruker, Richard C Cook. Men ut i fra min mening, så har jeg alltid hellet mot antikrigssiden:

  Et innlegg som har kommet på nettet nå nylig:

  The US Economy: Designed to Fail
  by Richard C. Cook / February 26th, 2009

  President Barack Obama showed a great deal of gumption in standing before Congress last night delivering his first speech to the joint assembly. All the trappings of power were on display as members of the House and Senate, the Supreme Court, the Joint Chiefs, the Cabinet, and the VIP guests hugged and waved at each other, radiant in their tailored attire only two nights after the Hollywood stars put on their own show on Oscar night.

  Unfortunately, the deficit is approaching the breaking point.

  During fiscal year 2009 the U.S. Treasury is on-track to pay over $500 billion just in interest payments to finance the already-existing debt. New debt this year will likely exceed a trillion dollars. The total debt burden on the economy as a whole could reach $70 trillion by 2010, with annual interest payments for individuals, households, businesses, and all levels of government likely to reach $3 trillion out of a $14 trillion GDP that is now in sharp decline.

  Financing the deficit continues to depend on whether China will still purchase Treasury bonds. This is why Secretary of State Hillary Clinton said frankly during last week’s trip to China : “We are relying on the Chinese government to continue to buy our debt.”

  http://www.dissidentvoice.org/2009/02/the-us-economy-designed-to-fail/

  Altså de stoler på Kina… 🙂

 193. kungfuz mars 1, 2009 kl. 9:42 am #

  Jeg tror at det dummeste Obama-administrasjonen kan finne på, er å begynne å granske Bush sine feildisposisjoner.
  Det vil ende opp i en myr av påstander og motargumenter som tar fokus fra veien frem.

  Den saken vil historikere og jornalister uansett grave i.

  Vi burde, som nærmest sitter på gjerdet, burde med all vår kløkt se det positive i denne historiske begivenhet og ta lærdom av innstillingen om ikke annet.

  Selvfølgelig vil der bli snublestener, men poenget er likevel å se fremover.

  Jeg tror det kan gå bra samlet sett. Men det tar tid.

 194. Etienne mars 2, 2009 kl. 12:40 pm #

  Huff….uffuff… Hva Obama får å slite med!!

  Først General Motors
  Så Citi Group
  Og i dag AIG, et katastroferesultat aldeles… på minus 14,17 USD PR AKSJE !!! (VENTET MINUS 0,37)

  AIG NETTORESULTAT Q4: MINUS 61,7 MILLIARDER USD!

  Min påstand er her etter markedet kollapser relativt mye fortsatt og futures nå viser en rødere og rødere tendens og er gått over til mørkerødt: – Ja, så hevder jeg at Økonomien er en av de viktigste punkta du har din fine og gode oppskisserte punktvise liste, Starlett!

  Og i flere av innleggg, så er jeg inne på det med at hvorfor da forverre den ved å lage enda en større bobleøkonomi, med store gigantunderskuddet som det er planlagt?

  Obama kommer da ingen vei med å fortsette den samme politikken som Bush, eller?

  Det må være som galt her. Selvsagt har ikke Obama skyld i disse konkursene i de store selskapene utover, men hvorfor fortsette den samme politikken som har vært før… Det er det jeg har vanskelig for å skjønne helt her?

  MVH

 195. Etienne mars 2, 2009 kl. 4:33 pm #

  Hva med å få inn noe realisme?

  1: Februar den 9 : – Obama, en peacekandidat? Noen som trodde det? Den niende februar ble meldt fra relativt pålitelig at Pentagons er i ferd å øke!! Og det etter «Change-kandidaten» overtok?

  2: Tilbaketrekningen fra Irak var planlagt fra både fra det Republikanske og Demokratene… forskjellen mellom de to var tiden, dvs. hvor kjapt det skulle skje.
  Den 16 februar… ble det vitterlig meldt om at Obama ser ut til å møte ganske så mye motbør og at det kan dra ut i lengre tid enn planlagt…

  Til det vil jeg spørre: – Er det noen her på tråden som har satt seg inn i Obamas tilbaketrekningsplan fra Irak…. i stedet for og bare påstå at «han skal redde kloden» og lignende.. eh..noen som trodde han var en Gud?

  Etter hva jeg har hatt inntrykk har det vært framlagt noen konkrete for yte tort og svi, dvs gi kompensjon fra USA til Irak for hva USA forvoldte mot Irak i okkupasjonene…
  Imidlertid har jeg lest en i kongressen, som har hatt velfundert og god, klar plan for slikt og det var ikke Obama, men i Kucinich sin 12 punkts plan, med konkrete oppbygningsplan i alle deler av det Irakiske samfunn! Hvis Obama har noe lignende, så har iallefall jeg aldri hørt om den! Les gjerne Kucinich sin tilbaketrekningsplan, da den finnes på nettet enda…..- Anbefales herved!

  Nei..nei..nei.. Obama var aldri en Change-kandidaten, han stemte for Irak-krigen mange ganger i kongressen fra årene 2004 og utover, dvs han stemte for alle pengebevillningene til krigen, og så går han i taler og sier noe helt helt annet enn hva han har gjort i handling..

  Du kan si du er mot en krig, og så stemme for gi penger til den samme krig!!??

  Men rett skal være rett her, han var ikke så ille som Hillary Clinton, som i oktober før invasjonen stemte for sammen med Bush…. ellers så har Obama stemte likt med Hillary Clinton i kongressen med unntak av 10 saker… og det er da ikke så mye skiller i politiske handlinger….

  Handlinger og hva de gjør, teller langt mer enn hva som sies i de fine taler, eller?

  Nei, Change-kandidatene var Dennis Kucinich og Ron Paul og Mike Gravel.. – Kucinich hadde i sitt politiske program en plan for å redusere Pentagons budsjett med 15 %, Ron Paul med noe av det samme eller litt mer…

  Men Kucinich sine ord ble tidlig tauset, sensurert fra valgkampen i det han ble boikotta fra de store Corporate mainstream media, TV-selskaper som ABC, NBC… og går en innpå eiersiden i de store selskaper, så ser at majoriteten på aksjonærsiden er selskaper innen krigsindustrien/forsvarsindustrien….. – Men på den annen side hadde noe ikke Kucincih som ble skviset tidlig nok penger i sin valgkamp til å drive hverken lobbyvirksomheten eller betale for TV-selskaper for å smiske seg inn i debatter, da penger er en ganske avgjørende faktor for å delta i slike…… Men om det blir noe særlig God Ytringsfrihet av slikt.. hmm det spørs!

  MVH

  Vel, vi må jo ta utgangspunkt i den som vitterlig ER president, ikke sant?
  Jeg er motstander av TV-reklamer for politiske partier, for da vinner oftest den mest pengesterke, så jeg håper at vi får beholde forbud mot politisk TV-reklame i Norge.

 196. Etienne mars 2, 2009 kl. 4:37 pm #

  Den niende februar ble det meldt fra relativt pålitelig kilde at Pentagons budskjett er i ferd med å øke, en korrigering der… mest sannsynlig er i ferd med å øke, så spørs det hva som vil skje med prioriteringene fram dette inneværende året!!

  (Edit, en redigering pga. manglende tastede ord.)

 197. Etienne mars 2, 2009 kl. 4:42 pm #

  Etter hva jeg har hatt inntrykk har det IKKE vært framlagt noen konkrete planer for å yte erstatninger tort og svi, dvs gi kompensjon fra USA til Irak for hva USA forvoldte mot Irak i okkupasjonene…..

  Enda en uteglemmelse… slik da var ordet IKKE kommet inn setningen..

 198. Etienne mars 3, 2009 kl. 8:31 am #

  Hei Starlett!

  – Jeg vil hevde at dette er en så alvorlig utvikling i forhold en som predikerte Change at Pentagons budsjett viser en så kraftig økende tendens som dette… Dette er da en ganske betydelig økning fra under Bush administrasjon? For den som hadde lest Bush sitt budsjett for fjoråret for Pentagon, så var ikke det $514,7 billioner da, for den husker her?

  US $663.7 billion budget (50% of total global military spending) is set to grow 1.4% in fiscal 2010 to support America’s foreign wars. Iraq and Afghanistan are costing some $200 billion for the fiscal year.

 199. Etienne mars 3, 2009 kl. 8:39 am #

  2 korte spørsmål bare:

  Hvor bliver det av krigsmotstanden nu da?

  – Og vil vi si «Impeach Obama!» som vi sa «Impeach Bush!»

  Nei, jeg tror ikke det, neppe da Obama er «verdens redningsmann! blant de svært svært mange er min foreløpig antagelse her!

 200. Etienne mars 3, 2009 kl. 12:53 pm #

  Hei igjen Starlett og andre oppegående, siden jeg har bloggejobbet i de 30 og ha1v time og er i vei til å bli noe nedgående med en aldri så liten velfortjent og God hvile her! 🙂

  Så vil jeg bare poste denne tråden fra min blogg, der det nå er mottatt og postet en meget relevant mail også som er relevant her i relasjon til temaet:

  Till Starlett eller Kjære Starlett og Obama-tilbedere: (Etienne)

  http://34533.vgb.no/2009/03/03/till-starlett-eller-kj%c3%a6re-starlett-og-obama-tilbedere-etienne/#comments

 201. Etienne mars 3, 2009 kl. 1:06 pm #

  Ellers så strømmer det på fra U.S.A i mailboxen i dag og den siste var fra Democracy for America som nå er Jublende Glade for at de nå er kommet oppe i 300 000 medlemmer.. Ikke verst! 🙂

  Men så ønsket de at jeg skulle donere, dvs. gi 50 $, og der må en melde pass… men de som har penger til overs kan gi sin støtte til U.S i en slik stund, men det får bli i mot de som har mer rikelig med penger…:)

 202. Gullhjerte mars 4, 2009 kl. 4:26 am #

  Til Etienne

  Men noen må være president i USA.
  Det går ikke an å slette USA fra kartet.

  Jeg synes det skulle bli mer foranding med Obama, men amerikanerne hadde bare to å velge mellom, og jeg tror de valgte den som var minst dårlig.
  Hvis amerikanerne blir vegetarianere, kan de få en bærekraftig utvikling, og da trenger de ikke å rane til seg olje og alt mulig fra andre land.

  Jeg tilber ikke Obama, men han er en forbedring fra Bush, og USA har gitt ganske mye penger til palestinerne.

 203. Etienne mars 4, 2009 kl. 2:22 pm #

  Heisann alle!

  – Har nå lagt inn en del synspunkter formulert på min blogg, da det nok ble litt for mye engasjement fra min side på din blogg, Starlett, da jeg ser det er så stille, så stille fra andre..

  Btw…. Obamas politikk og engasjement rundt fra den voldsomme økning til Pentagon og mangt mere er nå kommet på Etienne-bloggen, så den som vil er hjertelig velkommen til en visitt og et besøk til blant oppskissert oppsummering fra utviklingen i februar og mere..

  Ha en finfin dag, Starlett og the rest her! 🙂

 204. Etienne mars 4, 2009 kl. 2:30 pm #

  Jeg har svart deg på bloggen, da du skrev noe av det samme der, Gullhjerte!

  Vannvittig at du skriver «sletting fra kartet» og lignende ting. Jeg formulerer da kun synspunkter om hans politikk og etter mine synspunkter så må meddele at det er svært så synd at han avviser alle på venstresiden, fredsaktivistene blant dem, som stemte på grunn av at de trodde på, ja det finnes noen fredsaktivister blant noen få Republikanere og da, men i mindre grad.

  Og videreføre Bush sin politikken hva angår å øke underskudde til de nye himmelhøyden, indikerer ikke akkurat en endring til det bedre…

  Ellers Peace and Hugs… og håper noe av det jeg har skrevet blir lest og forstått, Gullhjerte! 🙂

  Vi er dog enige om at Obama er en svært så hyggelig og en trivelig kar som person!

  Men i politiske diskusjoner, så er det enda slik at det er politikken iallefall som er mitt hovedanliggende. 🙂

 205. Starlett mars 5, 2009 kl. 7:28 pm #

  Etienne

  Det ser ut til at Obamas administrasjon vil være mer lyttende til andre land, og vi skal jo ikke undervurdere Hillarys erfaring fra tidligere reiser rundt om i verden.
  Problemet i USA er kanskje først og fremst at de ikke har noen oppegående venstreside.
  Obama er nok til venstre i USA.

  Og han føler vel at han må balansere for ikke å få de sentrumsorienterte demokratene og de sentrumsorienterte republikanerne på nakken.

  Problemene med USAs venvittige underskudd kan Obama ikke lastes for, men så spørs det om han bruker rett metode for å reparere skadevirkningene.

  Egentlig er USAs finansielle krise så dyp at ingen vel vet hvordan de skal komme ut av den?
  Vet du?
  jeg vet ikke.

  Afghanistan er forferdelig vanskelig.
  jeg var mot krigen i 2001, og vi ser jo nå at forholdene bare blir verre og verre for de sivile afghanere.

  Men spørsmålet er jo: HVORDAN – med hvilke metoder kan forholdene i Afghanistan bli bedre?

 206. Etienne mars 6, 2009 kl. 7:37 am #

  Hei Starlett!

  Jeg bare drar ut sitater slik at det lettere å svare:

  «Problemene med USAs venvittige underskudd kan Obama ikke lastes for, men så spørs det om han bruker rett metode for å reparere skadevirkningene»

  Ref. min innlinkning til min bloggetråd, der det sto et svar angående det:

  Nei, det har vel en om lag 40 årig forhistorie.
  Og, det jeg ôg sa var at han kan reparere noe som helst ved å fortsette på den samme vei og fortsette nøyaktig, slik som den foregående administrasjon har gjort på dette felt. Jeg har vel mer om dette på egen blogg, tror jeg. Da jeg selv opplevde det slik at jeg hadde blitt for dominerende på din blogg, så begynte jeg å skrive på min egen om dette.

  Nei, Starlett, jeg har ikke løsning på dette, hvilket kunne være et veldig godt diskusjonstema, men jeg tror definitivt løsning ligger i å fortsette som Bush og Paulson gjorde her, og med det la U.S.A få et enda Bobleøkonomi enn før. Og det kan aldri iallefall bli noen løsning, hva da nå den sprekker, så kort som folk husker, så ville skylde Obama, så blir han kun delvis skyldig siden finanskrisens forhistorie har vært av en så langvarig karakter….

  Men hvordan kan løsningen ligge i å lage en rekordarta bobleøkonomi, enn noen gang før, som over kanskje 2 trillioner dette år?!

  Å forverre økonomien ytterligere ved more of the same, er det særlig lurt?

  Hans lovnader om 4 nye millioner arbeidsplasser må jo, eller bør jo folk se at det kun blir flotte politiske ord, og ikke blir til virkelighet, da meget mye nå vil gå vekk i forsøke å redde blant annet en del store selskaper notert på Wall Street og Dow Jones-indexen der de 30 største selskap er notert. Det er der i mesteparten av oppmerksomheten bli henledet i disse dager.

  Du kan ikke mene at løsningen her er gå i vei med å bruke nøyaktig den samme medisinen som Bush gjorde?

  Hvis og når Obama fører den samme Bobleøkonomi og i tillegg ser ut til å forverre ytterligere, da er det noe galt fatt, vedr. det at mange ser på dette som en Change, hvis folk gjør det da?

  Obama og Krig og Midt-Østen:

  Her er mange Obama-partisans svært svært rare:

  – For i det faktum at Obama overtar, så skulle det i seg selv være grunn til å avslutte kritikken av krigføring i den grad at all kritikk plutselig skal forstummes, fordi Obama som person er en svært hyggelig og kjekk og flink på mange områder. Jeg tviler et sekund på at han er en grei kar som privatperson, men det går an å kritisere hans politikk på dette området…..

  Da diskusjonene gikk på det mest heftigste rundt Afghanistan, Starlett, diskuterte dere ikke da også løsninger på det?

  Jeg har iallefall vært med på en diskusjon på nettet tidligere der vi også diskuterte løsninger, men etter hvert nå som krigen eskaleres ved Obamas planer, så blir det kanskje med tid også vanskelig å komme ut av den. Slik at resultatet blir omtrent kan bli som Obamas Vietnam el. lignende, og svært farlig sådann så tett nære Pakistan, og amerikanske styrker er da titt og ofte over grensa på innsiden av Pakistan også, hvor sivile tap til stadighet meldes om……

  Hva med alle fredsaktivistene som han har skuffet stort, Starlett?

  Nå i denne finansielle krisen, så velges det altså å øke budsjettet til Pentagon kraftig til over $634 billion dollar for dette året..

  Hvor ligger Change til det bedre her hen?

  Ellers er jeg enig at det er mer sentrum i relasjon til Israel, og det kan brygge opp til en ganske bra Storm, da mener politisk storm mellom Obamas administrasjon og Israels hauker og den nyvalgte regjeringen der Netanyahu er valgt, med de ekstreme grupperinger.. Der kan Obama få et betydelig diplomatisk problem, med det er også velkjent at Obama valgte en meget Israel-tro, Israelvennlig visepresiden ved Biden… så får en se etter hvert hvor det bære hen…

  Svar

  Jeg har ikke forandret hovedstandpunkt når det gjelder Afghanistan selv om jeg ikke har begynt noen ny Afghanistantråd nå.
  Men du vet jo at tilstandene er verre enn noen gang for den jevne afghaner nå, og at de er i klemme mellom Taliban og de Natostyrker.
  Amerikanske soldater innrømmer at Talibankrigerne er meget kompetente og sannsynligvis umulig å slå.
  Men samtidig er det jo ikke bare å trekke seg ut sånn over natten heller, for da vil sannsynligvis Taliban ta makten, og det er jo heller ingen ønskesituasjon?
  Spørsmålet er jo hvordan Obama vil disponere mannskapene.
  Hvis han bare tenker militært herredømme, vil det være en mislykket og uetisk krig, men hvis han tenker strategisk og oppjusterer bistand og gjenoppbygning BETYDELIG, slik at han vinner the hearts and minds, Så kan det lykkes.

  Ingenting tyder imidlertid på at det vil skje.
  Jeg er veldig pessimistisk når det gjelder Afghanistans fremtid.

  Noe vi i vest har vanskeligheter for å forstå, er at Afghanistan neppe noen gang blir et samlet demokrati etter europeisk mønster.
  Det eer et kjempesvært område som er delt av dype daler og høye pass, og det har alltid vært stamme- og klanbasert.

  Jeg tror at de militære strategene har undervurdert de demografiske forhold betraktelig og at det er en av grunnene til at situasjonen blir verre jo lenger de er der.

  Jeg opplever en negativ ambivalens i forhold til hva som kan gjøres i Afghanistan – til beste for folket der.

  Når det gjelder den amerikanske økonomien: Vet NOEN hvordan de skal løse problemene?

 207. Etienne mars 6, 2009 kl. 7:42 am #

  men jeg tror definitivt løsning ligger IKKE i å fortsette som Bush og Paulson gjorde her, og med det la U.S.A få et enda Bobleøkonomi enn før.

  Ordet IKKE var glemt i den setning, og i en annen setning også for øvrig. 🙂

  Jeg skjønte det. 🙂

 208. Etienne mars 6, 2009 kl. 7:53 am #

  – Hvis en er i mot en slik politikk, så kritiserer en selv om mannen heter Bush eller Obama!?

  For øvrig så er mangt og meget som tyder på at hele 50 000 U.S.A-soldater vil bli værende igjen i Irak

  Spørsmålet er rundt der jeg tidligere har nevnt at under en finansiell krise, så får vi dessverre en verden med økte konflikter og flere kriger… og hovedaktøren og den hovedansvarlige her ved det temaet er og blir Obama, da det er han og hans administrasjon som avgjør Pentagons budsjett blant annet, er det ikke?

  Mem er opptrapping av krigen, som vil bety en forverring relatert til løsninger på den realistisk ut fra i Taliban sine stadige seire og framgang på slagmarken den siste den tiden, pluss at for hver gang nye sivile blir drept, så er det mye fakta som viser at Taliban får økt oppslutning av en slik grunn.
  Så det å øke og eskalere vil kanskje være positivt for Taliban? 🙂

  Bra analyse.
  Jeg er enig.

 209. Etienne mars 7, 2009 kl. 5:54 pm #

  Hei Starlett!

  Jeg må gi deg en liten tilbakemelding, en feedback på denne helgekvelden:

  – Ser det slik at du Starlett, kanskje er og har værrt svært god venn her på Vgbloggen, siden klokka 19.39, den 19 mai i fjor..

  Ja, jeg villig at det er kvinner og damer på min Friends-liste, og den shitheaden som ba meg ved ett tilfellet om dra til helsikken østover og som brukte idendistiske setninger fra min mail ved noen ser jeg har og er ganske akriv.. men siden vedkommende gikk langt over streken der, så har jeg da tross alt de Gode menn på Friends-lista enda, som Pistolero, Geir Olsen, JuergenHatmaker og ikke minst Petter Late, som jeg for øvrig har glemt å sette inn på min Friends, som består av kvinner som består av de mer respektfulle gode folk. – Og vedkommende som ved ett tilfellet ba meg Dra til Helvete til større land Østover i Europa, kun fordi jeg trivdes poste noen tullete og uhøytidelge innlegg under en fotballkamp, Spania – Russlan, som også du skrev om, Starlett, vil sikkert ha noe at jeg kalller en litt drittunge på nettet ved det rettet navnet… Shithead, siden denne person ba meg dra meg langt vekk fra Vgbloggen og attpåtil brukte ord og identiske setninger fra ens egen mail med en avslutningssetning som «Jeg sletter dette når vedkommende leste dette!»

  Fanden for noe shit en se og lese på nettet, Starlett! 🙂

  – Ser det slik at du Starlett, kanskje er og har værrt svært god bestevenn eller bestevenninne her på Vgbloggen, siden klokka 19.39, den 19 mai i fjor..

  I det du har latt meg uttrykke så mange, så mye av mine meninger og standpunkte i Bloggen din, enten det var om Kosovo,, eller herunder din Obama-tråd..

  Ha det Godt, Starlett i denne helga!

  Så kansje vi tastes om en 4 uker igjen!

  En God god Helgeklem fra meg, Etienne for alt det frisleppet av ytringer i din blogg, men innser pr.nå at jeg har vært litt dominerende med min ord, så det var derfor jeg startet å blogge om dette i eget som er definert som et Fristed, min egen blogg§

  Ha Det Godt, så lenge Starlett! 😉

 210. Starlett mars 12, 2009 kl. 11:05 pm #

  Det var hyggelig å høre. Alle gode ønsker går din vei! 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Den Ukentlige - januar 21, 2009

  I dag innsettes USA sin neste president Barack Obama. Sikkerhetsoppbudet er enormt for Ã¥ passe pÃ¥ nÃ¥r Obama tas i ed pÃ¥ den samme bibelen om Lincon ble tatt i ed pÃ¥. Alle har store forventinger til Obama. En forventer at denne messianske skikkelse…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: