SOLIDARITY Forever. Samhold! Gratulerer med Første-Mai-dagen!

1 mai

082 (2)

Lytt på:     Solidarity Forever med Pete Seeger.     The Union makes us strong! 


På årets Første -Maidag tenker jeg på de mange arbeidere som utfører det arbeid som vårt samfunn er avhengige av. Alle som  bygde opp  det moderne samfunnet, alle rallarne og rallarkokker,  alle gruvearbeiderne,  alle fabrikkarbeidere, alle fiskere og småbønder, alle som bygger veier, jernbaner, tunneler, alle på fiskemottakene og på fiskeribedriftene, alle som sørger for varer og tjenester vi er avhengige av, alle som pleier syke og gamle, alle som underviser barn og ungdom, alle som sørger for renhold på sykehus, skoler og kontorer, alle togførere, konduktører, busssjåfører og taxisjåfører. Alle som  bruker sin arbeidskraft til samfunnets beste.    

Gjennom Arbeiderbevegelsen har arbeidere kjempet for et samfunn der arbeidet blir verdsatt og betalt etter fortjeneste. Arbeiderbevegelsen har kjempet, og kjemper stadig,  for bedre og mer verdige  arbeidsforhold.  I løpet av de siste 100 år har bevegelsen forandret samfunnet, men fremdeles står det nye oppgaver i kø for mer rettferdghet  og solidaritet. 
La deg ikke lure til å tro at reaksjonære krefter på ytre høyre fløy kan gjøre tilværelsen bedre for arbeidsfolk, trygdete, syke,  gamle og barn! Når egeninteressen blir viktigere enn solidariteten,  er det fare for at reformene som Arbeiderbevegelsen har kjempet frem, vil reverseres og forskjellene i samfunnet øke. Vi kan miste friheten som er kjempet frem.
Gi din støtte til Arbeiderbevegelsen, og har du mulighet til det, så delta i tog i dag under den parolen du brenner mest for!

 Stein Ove Bergs sang er like aktuell som da den ble skrevet: 

Vi har gått under faner og flagg
på en lang vei fra natt imot dag.
Hån og spott har vi tålt,
men når styrke ble målt
var vi sterkest – vi kjempet i lag!

Mang en bauta vil stå uten navn
– reist av tårer, av sult og av savn –
over kvinner med mot
som var stamme og rot
for et mailøv som vi fikk i favn.

Det fins de som har snudd seg og gått;
som tror frihet er no´man har fått.
De vil smi for seg selv,
tror på evner og hell.
Slike folk har vår framtid forrådt.

Nei, nå gjelder det mere enn før!
For hvis samholdet rakner og dør,
venter fiender nok
som vil splitte vår flokk.
Og vår flamme blir aske og glør.

Du skal synge,men aldri imoll!
Du skal kjempe,men aldri med vold!
Tusener støtter vår sak,
så vær stolt og stå rak!
Ta hverandre i handa, og HOLD!

 ____________________________

I Bodø er dagens hovedparole:
«Hev blokaden av Gaza».

Dagens hovedtaler er Mads Gilbert.
Jeg slutter meg helhjertet til parolen, og i solidaritet med undertrykte mennesker generelt og  palestinerne spesielt legger jeg inn lenke til

 Bruce Springsteens vakre tolkning av We shall overcome.  

APROSEGratulerer med Første-Maidagen!

61 kommentar til “SOLIDARITY Forever. Samhold! Gratulerer med Første-Mai-dagen!”

 1. Abi mai 1, 2010 kl. 8:28 am #

  Grattis med dagen 🙂
  ——————


  Takk i like måte, Aby 🙂

 2. Nina Elisabeth mai 1, 2010 kl. 9:29 am #

  Gratulerer med dagen 🙂
  ————

  Nina Elisabeth

  Graatulerer til deg også. 🙂
  Viktig dag for politisk markering, høytid og fest!

 3. rajobr mai 1, 2010 kl. 9:56 am #

  Gratulere og lykke til med 1.mai hos dere.

  ——————-

  rajobr

  Takk for det!
  Jeg gratulerer tilbake og ønsker deg en god helg! 🙂

 4. tuttilutt mai 1, 2010 kl. 10:13 am #

  Ha en fin dag fyllt med omsorg, solidaritet og samhold! Her regner det i dag, men jeg er sikker på at det blir fin stemning i byen etterpå 🙂

  —————-

  tuttilutt

  Håper dere har hatt en fin dag til tross for været.
  Kaldt her også, men arrangementet etter toget innendørs.

  Gratulerer!:)

 5. Viljen mai 1, 2010 kl. 10:18 am #

  Gratulerer med dagen!

  Jeg syklet rallarveien for mange år siden. Faktisk den samme helgen Diana døde… De vakre visuelle inntrykkene jeg opplevde der har jeg ofte forbundet med hennes bortgang.
  Rallarveien ble bygget av ren menneskekraft som anleggsvei under byggingen av Bergensbanen, som og i stor grad ble bygget av ren menneskekraft. Det var med aldri så lite ærefrykt jeg trillet tohjulingen langs den brokete kjerrevegen og så for meg de solbrune og slitne ryggene til arbeiderfolket som deltok med knørkete mursteinklossmerker i nakken av all solforbrenningen de har påført seg selv med sin nitidige fremoverlente stilling av år med utendørsarbeid. Slikt står respekt av!!

  I dag er det og mange som deltar i utbyggingsprosjekter, men de har god og STOR hjelp av mekansime og maskiner.

  Jeg tenker mange av de samme tanker i møte med storslåtte hus bygd i en tid det ikke fantes de hjelpemidler vi har i dag!
  Respekt!!

  La deg ikke lure til å tro at reaksjonære krefter på ytre høyre fløy kan gjøre tilværelsen bedre for arbeidsfolk, trygdete, syke, gamle og barn! Når egeninteressen blir viktigere enn solidariteten, er det fare for at reformene som Arbeiderbevegelsen har kjempet frem, vil reverseres og forskjellene i samfunnet øke. Vi kan miste friheten som er kjempet frem.
  Gi din støtte til Arbeiderbevegelsen, og har du mulighet til det, så delta i tog i dag under den parolen du brenner mest for!
  *****
  Hear hear!!!

  Til skrekk og advarsel kan man jo peke nese mot USA som for det meste har hatt republikansk styre, og se hvor skakkjørt det store landet er. Uten sammenligning til Norge forøvrig!
  FrP er det parti som står Bush-regjeringen nærmest her til lands. Bare DET burde være en SOLEKLAR vekker for alle og enhver. USA`s minst populære regjering noensinne. Og se hva hans 8 år som leder gjorde. Nå skaljeg ikek si at Bush er skyld i finanskrisen, men den republkanske styremodellen har sannelig bidratt til elendet!
  De få ganger USA har vært styrt av demokrater har den ringe amerikaner vært mest fornøyd, også med den da sittende President, men de må ha hjernefeiler der borte hele gjengen som igjen og igjen og igjen velger republikaner.
  Men så er det og de som ivaretar klasseskillet best, der rik skal være rik, fattig skal være fattig, og den som kan betale mest kommer først og ingen hjelper hverandre. Nei, fy fy! Noe vi skal SE NØYE på om vi lar høyrekreftene få for stort innpass i norsk politikk. Der kan USA brukes til skrekk og advarsel!

  ———————

  Viljen

  Jeg skulle gjerne ha stjernet denne kommentaren. 😉
  Ja, de fortjener vår respekt, både rallarne i vest, nord og øst, og alle arbeiderne i kamp, representert ved den første videoen min.

  Arbeiderbevegelsen må aldri slappe av den må passe seg for å lefle for mye til høyre. Da kan viktige saker som er oppnådd forvitre.

  Vi må bære på vakt mot sosial dumping, større lønnsforskjeller, privatisering av skolevesenet, diskriminering av innvandrere, for å nevne noe.

  Og derfor er forskjellen på fattig og rik i USA et vitnespyrd over hvor feilslått en høyrevridd politikk er for folk i sin alminnelighet.
  Det er dette vi ikke må glemme.
  Vi har ikke FÅTT rettighetene, arbeiderne har KJEMPET dem frem.

  De er ikke naturgitte, og får vi noen år med reaksjonær politikk, kan mye ødelegges.

  Frp/Høyre.folk nyter godt av arbeiderbevegelsens kamp på samme måte som oss,, men det ser ikke ut til at de forstår eller vil forstå hvem som bygde vårt samfunn.
  Takk for en superkommentat, og gratulerer med dagen, Viljen! 🙂

 6. ARGUS37 mai 1, 2010 kl. 10:27 am #

  1 Mai har vel mer eller mindre utspilt sin rolle her i Norge? Isteden fpr å gå taktfast bnak radikale bannere i rødt, går hovedtyngden av norske industriarbeidere bak en gressklipper i umiddelbar nærhet av sin egen enebolig. Eller de bruker dagen til å gnukke og gni litt på sin egen båt – forsiktig priset til en million eller så…

  Hvem går i 1. Mai-toget? En og annen raddis som sikter på mer makt i organisasjonsapparatet neste gang en eller annen dauer av høy alder eller de som har blitt pålagt å bære en fane eller et banner…

  ————————

  Argus

  Førstemaidagen har ikke utsplit sin rolle. I innlegget nevnte jeg
  …………………………….
  de mange arbeidere som utfører det arbeid som vårt samfunn er avhengige av. Alle som bygde opp det moderne samfunnet, alle rallarne og rallarkokker, alle gruvearbeiderne, alle fabrikkarbeidere, alle fiskere og småbønder, alle som bygger veier, jernbaner, tunneler, alle på fiskemottakene og på fiskeribedriftene, alle som sørger for varer og tjenester vi er avhengige av, alle som pleier syke og gamle, alle som underviser barn og ungdom, alle som sørger for renhold på sykehus, skoler og kontorer, alle togførere, konduktører, busssjåfører og taxisjåfører. Alle som bruker sin arbeidskraft til samfunnets beste
  ……………………………………
  og jeg kunne nevne mange flere yrkesgrupper. Alle som selger sin arbeidskraft, er arbeidere.
  Ja, industriarbeidere og andre arbeidere har generelt sett mye bedre kår enn for en generasjon siden, for ikke å snakke om to generasjoner, og det er ikke noe de har FÅTT, men noe de solidarisk, i fagforbund i Arbeiderbevegelsen, har KJEMPET frem.
  Arbeiderbevegelsen er hovedarkitekten av vårt velferdssamfunn.

  Men fremdeles gjenstår mye, fremdeles finnes fattige i Norge og fremdeles kan tilbakeslag komme, så Arbeiderbevegelsen er like viktig nå som tidligere.

  Det er BRA at folk organiserer seg og påtar seg verv i organisasjonene. Fagorganisasjonene er viktige for folk flest/Arbeiderbevegelsen, for veien mot en enda bedre og mer solidarisk fremtid.
  Flott med samfunnsbevisste raddiser i tog. Vi trenger enda flere!
  Gratulerer med dagen! 🙂

 7. Viljen mai 1, 2010 kl. 10:59 am #

  Det er en svært overdreven kommentar, Argus, som ikke har fotfeste i fakta her til lands.
  Da færreste har enebolig her til lands, ergo gressklipper. Båt? Trenger jeg nevne det.

  Det er ikke å gå i tog som betyr noe 1.mai, det er det 1.mai står for. Hva dagen markerer. Arbeidernes dag!
  Vi skal ikke glemme hva vi og og hvorfor vi har det!
  Og så lenge verden består vil der og finnes arbeidere, og vi alle drar skuta på hvert vårt vis.
  ————————————–

  Viljen

  Nei, folk med store dyre eneboliger og båter i millionklassen er jo ikke representativ for den vanlige arbeidstaker.

  —————–
  Vi skal ikke glemme hva vi og og hvorfor vi har det!
  Og så lenge verden består vil der og finnes arbeidere, og vi alle drar skuta på hvert vårt vis.
  ——————–

  Det er både sikkert og visst.

 8. Ellinor mai 1, 2010 kl. 11:25 am #

  Gratuleler med dagen!
  Ingenting er vunnet for alltid.
  Stå sammen for fred og rettferdighet!

  Takk for sangene til Pete Seeger! Han er fantastisk.

  Fagforeningen gjør oss sterke!
  ———————-

  Ellinor

  Ja, sant. Alt kan reverseres, og det tror jeg ikke mange ønsker, når de tenker seg om.
  The Union makes us strong
  Og Pete Seeger har skrevet mange flotte arbeidersanger.

  Gratulerer med dagen og fin helg til deg! 🙂

 9. Anonym mai 1, 2010 kl. 1:00 pm #

  http://nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.7101644

  Gratulerer!
  vet du hvorfor hugo tar ap ut av fellestoget?
  jeg syns ikke det er bra
  ap skulle gått med de andre.
  det er felles vi er sterk .
  derfor er splittelse 1.mai synd.
  ——————–

  Anonym

  Det blir feil å trekke frem akkurat ham. Dette er en beslutning fra hele lokallaget. Grunnen er at de ikke vil gå under paroler der synspunktene er så delte og der det ikke er fattet beslutning. Det må man kunne forstå og respektere. Jeg hadde selvsagt helst sett at Ap hadde hatt et avklaret Nei-standpunkt, men slik er det ikke. Og jeg kan ikke svare for hva som skjer i Vågan siden jeg er på den andre siden av fjorden.

  Gratulerer til deg også! 🙂

 10. Yo - Happy May Day :) mai 1, 2010 kl. 1:47 pm #

  Litt trist å se hvordan VGB har blitt, men lykke til videre Starlett 🙂

  ————–

  Er det DER du er, admiral? 🙂
  Skikkelig trivelig å se deg på bloggen min.
  Lenge siden sist.
  Ja, tekniske problemer og mange debatt-bloggere er borte.
  Jeg kom tilbake til VGB i månedskiftet februar/mars og blir vel her en stund, tenker jeg,
  Så får vi nå se hvordan VGB utvikler seg videre.
  Gof førstemai-kveld til deg der i sørvest! 🙂

 11. MorHubro mai 1, 2010 kl. 2:08 pm #

  Jeg er stolt av sosialismen og de radikale tanker!
  Jeg er stolt over de tog og møter jeg har deltatt på.
  Jeg er stolt av kvinnesolidaritet og kvinnekamp!
  Jeg er stolt over arbeidere i alle land som forener seg sammen mot griske arbeidsgivere og kapitalisthaier!

  Jeg ynkes over de undertrykte og utbyttede!
  Mitt hjerte blør for palestinerne!
  Vi må aldri gi oss, men kjempe for likhet, fred og rettferdighet så lenge vi har pust i våre lunger!

  Mørke imperialistiske skyer henger over land og folk og gjennomstrømmer verden.

  Vi må stå som hauker på vakt og hindre det store tilbakeslaget.
  Vi har kjempet og seiret, men seieren må vinnes på nytt og på nytt!

  Jeg elsker Pete Seeger og Bruce Springsteen!
  Da _jeg_ var ung, fantes det politisk musikk!
  Den fylte vårt sinn.
  Jeg elsker arbeidersanger!
  De gir mot og håp og nærer kamplysten!
  De rører til tårer.

  Husker du Hep Stars?
  Jeg vil bringe den gamle drøm om fred med denne video og bidra til det kulturelle innslag på din blogg

  Jeg tror at Cornelis Vreeswjk skrev teksten.
  Jeg elsker Cornelis Vreeswijk!

  De hjerteligste lykkeønsker og gratulasjoner med dagen!

  ———————-

  Du er jo rent lyrisk i din første-mai-glede.
  Og visst kjenner jeg I natt jag drömde. Fin gammel klassiker. Takk for den!
  Cornelis Vreeswijk er en av mine visehelter også.
  ——–
  Vi må stå som hauker på vakt og hindre det store tilbakeslaget.
  Vi har kjempet og seiret, men seieren må vinnes på nytt og på nytt!
  —————
  Sant!

  Tusen takk for fin kommentar og lykkeønskninger, Katarina, og klem fra mæ på DAGEN. 🙂

 12. MorHubro mai 1, 2010 kl. 2:17 pm #

  Jeg har herved bidratt med min tommel!

  Anonym

  Kampen foregår på alle plan! De forente sosialister debatterer oljeutvinning i Lofoten. Vi må bevege AP til å si høyrøstet _Nei_!

  Nå ligger de på vindkastene og ror. De _må_ følge SV og Rødt i denne sak!

  De blå pengetellere vil la oljen flyte i torskens fødestue.
  Det er en skam!

  .——————–
  Ja, du får sagt det. 😉
  God trening i å ro, vet du. Bra for armer og magemuskler.
  *kremt* HVEM er «De forente sosialister?
  Nei, olje i skreiens gyteområde vil vi ikke ha
  Takk for «tommelen» !. 🙂

 13. sj mai 1, 2010 kl. 2:18 pm #

  1.mai og arbeiderens dag! Dette setter eg på spissen! Hvem er arbeideren? Hvor er industien? Hvor er sjøfolkene? Hvor er fiskeren henne? (snart vekke)Bønder! I disse enkle ord så er snart alt dette vekke!! Er det olja som skal gi oss levebrød eller kan vi ha andre tanker for framtiden? I realteten så har vi flagget ut tusenvis av arbeidsplasser i de 10-15 årene!! I et resultat at vi ikke omtrent utdanner folk til og bli sveiser, platearbeider, rørlegger osv til industrien! Nå i dag så har vi et skrikende behov for denne yrkesgruppen, men det vi gjør i stede er og leie inn tusenvis av arbeidstakere fra utlandet for og fylle denne arbeidsgruppen! Skal vi utdanne folk i denne yrkesgruppen eller skal det gå samme veien som det gikk for tusenvis av sjømenn? Sannheten er pengene bestemmer!!! Gratuler med dagen!!
  —————————–
  Hei sj

  Det er mange arbeidere i landet, jamfør innlegget mitt og mitt svar til Argus.
  Vi lever jo i en slags etterindustriell tid, der mye av den gamle industrien er borte og erstattet med nye virksomheter.

  Men jeg ser poenget ditt.

  Det har blitt utdannet for få på yrkesfag i mange, mange år.
  Det er en uheldig «bivirkning» av kunnskapsløftet med 12-årig utdanning til alle.
  Det ser ut som allmennfag har høyere status.
  Dette er synd.
  Rådgivere, foreldre, lærere må bli flinkere til å hjelpe unge med å finne en utdanning som passer.
  Mange ramler ut av skolen.
  Vi står overfor utfordringer her. Store utfordringer.

  Vi har Europas laveste arbeidsledighet og er en øy av velferd og trygghet i et Europa som vakler litt nå, men vi har for få til å ta arbeid. Vi har altså mangel på arbeidskraft.
  Dette problemet kan også bli verre med årene dersom de som stifter famiile ikke velger å få barn.

  Hvis folk ikke formerer seg som før, vil vi trenge stadig flere arbeidstakere fra utlandet.

  Jeg så du hadde skrevet en fin kommentar på Lofoteninnlegget mitt. 🙂
  (Skal svare på det senere)
  Det tyder på at du er godt kjent i Nordland.
  Og her i Nordland er vi jo blant annet helt avhengig av sykepleiere, hjelpepleiere og leger fra andre land,
  Men fremdeles er heldigvis fiske en viktig næring, og fremdeles har vi jordbruk.

  Pengene bestemmer mye, – men ikke alt…?
  En av Arbeiderbevegelsens oppgaver er å sørge for at pengene blir brukt der de trenges ….

  Takk for interessant kommentar med viktige synspunkter!

  Håper du har hatt en fin førstemai-feiring!

 14. Lasse mai 1, 2010 kl. 2:43 pm #

  sj

  Så derfor må arbeiderne fortsette kampen mot pengemakta.
  Vi må nekte pengene å bestemme og stå sammen!

  Gratulerer med dagen!

  ————–

  Ja, du har tatt hovedpoenget mitt i dette innlegget:
  SAMHOLD!
  I gode dager kan vi risikere å glemme samholdet og solidariteten og tro at alt kommer av seg selv, men det gjør ikke det.

  Vømmøl:

  Da æ va liten unge og låg i lita seng
  Så vesst æ ingen verdens ting om fattigdom og peng
  Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl
  Det første æ lerd, det lerd æ da æ skull ler å gå
  Det va sannelig itj lett, kan skjønn æ vesst itj arme råd

  Det e itjnå som kjem tå sæ –
  Sjøl e du lett som ein spøl
  Men sammen så veie vi fleire tonn
  Med littegrann hjølp gjer det littegrann monn
  Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl

  Og itjnå likar vart det da alfabetet kom
  Æ spikulert så tanken vart både tynn og tom
  Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl
  Og talrekka va ennu vær med brudden brøk, å ja
  Men lærar’n min han kom og bøygd sæ over mæ og sa:

  Det e itjnå som kjem tå sæ –
  Sjøl e du lett som ein spøl
  Men sammen så veie vi fleire tonn
  Med littegrann hjølp gjer det littegrann monn
  Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl

  Og seinar med i livet så vart det kamp og bønn
  Om mat og klea, hus og heim og skattetrekk og lønn
  Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl
  Og prisan dem va altfor høg og tariffan for låg
  Æ trudd på Stortinget og på snakk heilt innte æ såg:

  Det e itjnå som kjem tå sæ –
  Sjøl e du lett som ein spøl
  Men sammen så veie vi fleire tonn
  Med littegrann hjølp gjer det littegrann monn
  Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl

  Det kjem ein dag, æ veit itj æ, han kan vel kåmmå snart
  Da ting ska skift og nye ting ska moas ætti kvart
  Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl
  Da e det opp te dæ og mæ ka lei allting ska ta
  Og hugs på det som Lenin og Marx og Mao sa:

  Det e itjnå som kjem tå sæ –
  Sjøl e du lett som ein spøl
  Men sammen så veie vi fleire tonn
  Med littegrann hjølp gjer det littegrann monn
  Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl

 15. Rødhette mai 1, 2010 kl. 3:43 pm #

  Vi må aldri,aldri svikte fellesskapet!

  De blå er opptatt av egoistisk skattelette for seg selv, og hus, hytter, båter og dyre ferier med fly, vil ikke betale eiendomsskatt og tenker ikke på oppgavene i samfunnet, men samtidig vil de ha like mye sykehus, skoler, veier og alt mulig som vi skaffer.
  Men hva skal de betale all velferden med når de ikke vil betale skatt?¨De vil sikkert dumpe lønna til arbeiderne og gi mindre penger til staten.

  Vi må stå på!
  Vi er grunnmuren. Hvis grunnmuren svikter, kan bygningen falle.

  Til lykke med dagen!

  ————————-

  Hei Rødhette

  Long time, no see…
  Men artig å se deg tilbake. 🙂
  ————–
  Vi er grunnmuren. Hvis grunnmuren svikter, kan bygningen falle.
  ————
  JA! Godt bilde.
  Og gratulerer med dagen til deg!

 16. Rødhette mai 1, 2010 kl. 3:50 pm #

  Kommentaren min står der, jo. Må du ikke godkjenne den først? Sånn var det før husker jeg.
  Jeg er glad du er kommet tilbake. Nå skal jeg lese flere innlegg fra deg.

  ————–

  Det er mye som er forandret her, Rødhette. Mange valg.
  Man kan velge å ha helt åpent kommentarfelt der bloggeier ikke må godkjenne uinnloggede bloggeres kommentarer, og jeg har valgt det.

 17. Zohre mai 1, 2010 kl. 4:41 pm #

  Vedvarende ( ? ) kimte solidariteten inn.
  Her trenger jeg virkelig ord .

  Gratulerer med Første-Mai-dagen!

  takk
  zohre

  ——————–
  Vedvarende er et ord som passer veldig godt, zohre, hvis du hørte på musikken en stund.
  Gratulerer med høytidsdagen for solidaritet og samhold, Zohre! 🙂

 18. Gaylord Fuckhershitpipetohell Jr. mai 1, 2010 kl. 5:14 pm #

  1.Mai er blitt en dag for byråkratene/kontorrottene i stat og kommune. Det er en dag da selvforherligende, maktsyke skapkapitalister på venstresiden, som aldri har vært med på kroppsarbeid, kan stå på en talerstol og nyte sitt eget romantiske pjatt om arbeiderklassens slit. Kroppsarbeiderne har for lengst sett hykleriet og holder seg hjemme. Derfor blir vel 1.Mai oppslutningen lavere og lavere.

  ——————–

  Hei Gaylord F

  Kan du forklare nærmere hva selvforherligende, maktsyke skapkapitalister på venstresiden er?
  Finnes disse ikke på høyresiden?

  Arbeidslivet er forandret, og det er færre som driver med tungt kroppsarbeid enn før.
  Mindre tungindustri, mer moderne skogbruk, moderne landbruk, maskinelt.
  Selv om vi nå lever i en tid der det ikke er mange som diver dette tunge kroppsarbeidet, må vi da kunne hylle våre forfedre og formødre for den innsatsen de gjorde for at vi skulle få et samfunn som er godt for de fleste, og der målet er at det skal bli godt for alle.

  Jeg kjøper ikke forklaringen din.

  Folk har det jevnt over godt materielt, og de fleste har kanskje flere materielle goder enn de trenger. Derfor er det lett å bli likegyldig og passiv.
  De glemmer at passivitet i arbeiderklassen kan føre til reversering av velferdssamfunnet og hardere kår for mange.
  Ingenting kommer av seg selv.

  Når det er noe som virkelig gjelder, engasjerer folk seg.
  Førstemai-oppslutningen i Lofoten i dag er et eksempel på det.
  Jeg opplever absolutt ikke Arbeiderbevegelsen som hyklerisk.
  Men kanskje du mener at vi har beveget oss for langt mot høyre?
  Det er vanskelig for meg å svare deg, for jeg vet ikke om du kritiserer førstemai-feiringen fra en posisjon til venstre eller til høyre for oss, eller om du rett og slett har en anarkistisk tilnærming?

 19. Marit mai 1, 2010 kl. 5:51 pm #

  Gaylord Fuckhershitpipetohell Jr.

  Det er bare tull. Alle som arbeider, arbeider. Det er ikke bare kroppsarbeidere som arbeider. Jeg er i hvertfall ikke skapkapitalist.
  Det trengs folk på kontorene og politikken.
  Jeg synes at kommunepolitikerne har veldig mye å gjøre. Husk at de både har vanlig arbeid og er politikere på fritiden.

  Still opp og krev din rett!
  Ikke sitt hjemme og kritisere.
  Gjør din plikt og krev din rett sammen med fagforeningen!

  ———————
  Hei Marit

  Ja, det blir altfor snevert å definere «arbeider» kun som kroppsarbeider eller industriarbeider.
  Jeg definerer også alle i helsevesenet, i skolesektoren, i handel og kontor, og generelt alle arbeidstakere som «arbeidere.»

  Enig i at kommunepolitikere kan ha mye å stå i med. Derfor er det vanskelig å rekruttere folk til politiske verv i kommunene.

 20. Anonym mai 1, 2010 kl. 6:44 pm #

  Mor Hubro

  jeg har bare sagt at det er synd at de har to tog i svolvær. jeg støtter toget mot olje.
  ap i svolvær er lunken og det er synd. jeg vil at de skal ta standpunkt mot oljen.
  jeg regner ikke de blå med. de vil ikke høre på advarsler og fornuft.
  men ap må vinnes til vår side.
  —————–

  Vi får vel se. Nå vet vi at det tar lang tid før man kan rense gasskraftverket på Mongstad.

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10004940

  Kanskje dette kan virke som en bremse for alle politikerne som vil begynne med oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja?

 21. Gaylord Fuckhershitpipetohell Jr. mai 1, 2010 kl. 6:54 pm #

  «Det trengs folk på kontorene og politikken.» – De er administratorer som kun flytter papir og ikke bringer et rødt øre inn til landet. For hver arbeider som bringer penger inn til landet er det minimum seks «administratorer» som passer på ham.

  De som vasker på kommunekontorene blir sett ned på av kontorpersonalet og de blir sett ned på av kontorpersonalet på Nav når de kommer dit med slitasjeskader.
  Solidaritet og 1.Mai my ass…

  ———————-

  Du sier
  —————–

  For hver arbeider som bringer penger inn til landet er det minimum seks «administratorer» som passer på ham
  ———————-

  Dette kan du ikke belegge med faktaopplysninger.
  Spørsmålet er hva du definerer som en arbeider.

  Er lærere, førskolelærere, lektorer, sykepleiere, hjelpepleiere, leger, psykologer, sosionomer, advokater, journalister, kunstnere , prester administratore eller arbeidere?
  Tilfører disse gruppene noe viktig til fellesskapet?

  ——————–

  De som vasker på kommunekontorene blir sett ned på av kontorpersonalet og de blir sett ned på av kontorpersonalet på Nav når de kommer dit med slitasjeskader.
  ——————-
  Jeg tviler ikke på at det finnes mennesker i NAV-systemet som gjør det. Men ut fra et enkelttilfelle kan man ikke generalisere å si at dette er normalen.

 22. Marit mai 1, 2010 kl. 7:14 pm #

  Gaylord Fuckhershitpipetohell Jr.

  Noen må administrere og holde orden på arkiver og saker.
  Noen må jobbe på NAV for å hjelpe de som skal ha trygd.
  Noen må sørge for at skattepengene kommer inn.

  Renholderne må være mer aktiv i politikken for rettighetene sine.
  Jeg tror ikke at en som jobber på NAV ser ned på en vaskedame med slitasjeskader.
  Du må selv kreve din rett i fagorganisasjonen sammen med de andre.

  Det må være politikere i kommunene. Hvordan skulle det blitt uten politikere?
  Det går ikke an. Da blir det ikke styr på noenting.

  Er du mot solidaritet?

  —————-
  Jeg tror nok at det forekommer dårlig behandling av folk i NAV-systemet, men jeg tror ikke at mennesker som er renholdere er mer utsatte enn andre.
  NAV har absolutt forbedringspotensiale.

  Vanskelig å forestille seg et fullstendig laissez faire – anarki.

 23. Erta-Berta mai 1, 2010 kl. 8:10 pm #

  Gratulere med 1.Mai-Dagen.
  En fin sang som sier så mye..
  Ha en fortsatt fin 1.Mai-Kveld.

  —————-

  Takk i like måte, Erta-Berta! 🙂
  Ja, en sang kan si mye.
  Fortsatt god maihelg til deg!

 24. Gaylord Fuckhershitpipetohell Jr. mai 1, 2010 kl. 8:26 pm #

  «Er du mot solidaritet?» -Er ikke i mot solidaritet, men hykleri. Solidariteten til opportunistene på venstre siden viser seg etterhvert og være slik:-Vi deler likt.

  «Det må være politikere i kommunene. Hvordan skulle det blitt uten politikere?
  Det går ikke an. Da blir det ikke styr på noenting.»

  -De eneste gangene de klarer og holde styr på noe, er når de diskuterer lønn og godtgjørelse til seg selv. Da er de alle enige, uansett partifarge.

  Skal tro om Giske, prinsen og gutteklubben grei var i tog i dag?
  ———————————-

  —————
  Det som er ditt er mitt, og mitt skal du gi fan i!
  ——————–

  Dette er det _motsatte_ av sosialisme. Det er mer holdningen til en slaveeier i Sydstatene.

  Jeg må forstå det slik at det er topp-politikerne du har et horn i siden til?

  Gutteklubben Grei hører til i de blå skarer, så de feiret nok ikke første mai.
  Giske gjorde en utmerket jobb som kulturminister.
  Jeg savner han der.

 25. Zohre mai 1, 2010 kl. 8:55 pm #

  “Hev blokaden av Gaza”.
  ______

  Starlett Hei
  Fortsatt God 1.mai

  Hev undertrykkelsen av midtøsten

  takk
  zohre

  —————————
  Hev undertrykkelsen av midtøsten
  ————–

  Ja, jeg er helt enig, Zohre!
  Absolutt.
  Beste parole jeg har sett i dag.
  Førstemai-klem. 🙂

 26. sj mai 1, 2010 kl. 9:27 pm #

  Kveld Starlett.
  Leser kommentaren din ang. det jeg skrev og takker:) Men eg setter stor pris på det du skriver om kunnskapløftet m/12 årig utdanning, foreldre,skole rådgivere osv. Det er tema som har opptatt meg! Ser i diskusjoner hvor vanskelig det temaet er! Spesielt med foreldre! Der føler at eg er inne trakker på nån ømme tær!! Det hva det:)) Ser fram til kommentaren på Lofotinnlegget:)) Eg e godt kjent i Nordland og forøvrig i hele landet, spesielt kysten. Eg kjem nordfra, er vestlend no:) En rolig 1.Mai. Ha forsatt en fin kveld:))

  ———————-
  Hei sj

  Ja, det kan nok være vanskelig, og det er synd.
  Jeg håper på mange stolte nye fagarbeidere med yrkesfaglig utdanning.
  Jeg, jeg skjønte at du måtte være kjent i nord. 🙂

 27. Jan Hansen mai 1, 2010 kl. 10:31 pm #

  Bruce Springsteen-plata med Pete Seeger er flott.

  Du skal få et klipp av meg til bloggen din.

  God natt Starlett og en skål for samhold , vennskap og solidaritet!
  Sove godt!

  ——————–

  Takk, Jan, og skål for vennskapet! 🙂

 28. Zohre mai 1, 2010 kl. 10:37 pm #

  Takk for den fine sangen Starlett og skål for
  solidariteten ,

  takk
  zohre
  ————–

  Glad for at du likte den, Zohre.
  Skål for vennskapet og solidariten! 🙂

 29. Gullhjerte mai 2, 2010 kl. 12:39 am #

  Det var veldig pent skrevet. Vi må holde hverandre i hendene i en lenke over hele verden for freden og mot Frp, Bush , krig og misbrukere av kjøtt.

  Jeg har vært alene i dag. Men jeg har hatt det godt likevel.

  Jeg liker begge sangene og de passet så fint med resten.
  Vi må også ha solidaritet med de som lider urett under andres åk og de som sitter i fengsel og er syke.

  Jeg har også en sang. Nå får du veldig mange fine sanger du kan høre på.

  Det er jakten på Dalai Lama

  Den er nydelig og du må høre den. Det er om medfølelse og det er enda skjønnere enn solidaritet.

  Vet du at Lillebjørn Nilsen og Pete Seeger har sunget sammen?
  Jeg så det på YouTube.
  Men Lillebjørn Nilsen sang om en laks som hoppet opp i stekepanna, så da vil jeg heller ta Dalai Lama.
  ———————–
  Takk for hyggelige ord,Gullhjerte!
  Mikael Wiehe liker jeg, vet du.
  ——-
  Vet du at Lillebjørn Nilsen og Pete Seeger har sunget sammen?
  ———–

  Ja.
  Godt å høre at du har det fint. God søndagskveld til deg! 🙂

 30. Gullhjerte mai 2, 2010 kl. 12:55 am #

  Det er trist at Dalai Lama må gjemme seg for kineserne.
  Han må bo i India så kineserne ikke skal drepe ham eller sette ham i fangehull og tortur.

  Hvorfor er Kina redd ham?
  Jeg tror det er fordi de ikke tror på reinkarnasjonen. De er ateistiske materialister og redd for gudene.

  Men hvordan skal de fange den neste Dalai Lama?
  Munkene i Tibet blir diskriminert, og det kan være farlig å dra på besøk til Lhasa, for man kan bli arrestert av kinesisk politi hvis man drar til et buddhistkloster. Det er ikke bare USA som er imperialister. Kina er også det, for de har blitt herrefolk i Tibet.

  —————–

  Husker du da vi diskuterte dette i tidligere tråder?
  Jeg vet at forholdene er vanskelige i Tibet, Gullhjerte, og det er jo en riktig beskrivelse at Kina er imperialister i Tibet, men jeg tror jeg lar det ligge der nå, hvis du ikke insisterer.

 31. Zohre mai 2, 2010 kl. 1:58 am #

  Gullhjerte
  …..Vi må holde hverandre i hendene i en lenke over hele verden for freden og mot Frp, Bush , krig og misbrukere av kjøtt….
  ______________

  FrP og Bush sier frihet og alle da er enige om friheten .

  Men, om fattigdommen er et følge av liberalisme eller konservatisme så det er diskutable.

  Et land som Iran er ikke fattig i det hele tatt så BUSH sier at prosessen akkurat begynt vel, fattigdommen ved Afghanistan kan forsynes av Iran liksom Iran forsynes av USA .

  takk
  zohre

  —————–


  Jeg er redd at den friheten Bush (som jo ikke har makt lenger) og Frp forfekter, er en frihet for de få på bekostning av de mange.

  Liberalismen gir en liten rik overklasse, men en stor fattig folkemengde.
  Jeg tror sosialdeomkratiet, altså en demokratisk sosialisme , er det beste verktøy for

  frihet, likhet og søsterskap. 🙂

  Et godt samfunn sørger for BÅDE frihet OG likhet, og limet er solidariteten, eller søster/broderskapet.

  Et slikt samfunn er sosialdemokratisk i sitt grunnprinsipp. 🙂

 32. Lavina mai 2, 2010 kl. 9:59 am #

  Gratulerer med dagen som var i går, kom meg overhodet ikke inn på bloggen din..
  Mange flotte kommentarer her, og man er fortsatt engasjerte ser jeg..
  Ha en fin søndag.
  Klem
  ————-

  Hei Lavina!

  Kom du ikke inn på bloggen min i går….?
  Bloggen min er ikke helt frisk. *sukk*
  Lurer på hva det kommer av……

  Flott søndagskveld og god klem til deg. Lavina! 🙂

 33. realisten mai 2, 2010 kl. 12:54 pm #

  Solidarity forever en fantastisk sang og viser de gamle kjempene respekt. Den gir frysninger på rygggen enda arbeideroppstanden i USA ble slått ned.

  Men tida er blitt anderledes. Nå er Arbeiderpartiet ikke et sosialistisk parti, men et sentrumsparti som administrerer A/S Norge.
  De er flinke til å administrere, men er idealene blitt borte i den praktiske politikken? De regjerer fra dag til dag og har ikke tid til å sette seg tilbake og tenke over det som er det viktigste, og det er de som sitter nederst ved bordet.
  Merker folk forskjell på Bondevik, Solberg og Stoltenberg?
  Partiene er blitt likere og likere.
  Derfor er det FRP som er blitt et nytt protesparti der folk med lav lønn samler seg. Det må Arbeiderpartiet forstå og gjøre noe med. De må sette seg ned å tenke på hva som gjør at de som før var grunnfjell og kjernevelgere i AP tror at FRP kan hjelpe dem.
  Jeg er sikker på at FRPs politikk ser farlig for Norge og betyr større klasseforskjeller, men Arbeiderpartiet må være flinkere med å snakke med fattige. Ap må bli bedre med å gjøre forskjellene i Norge mindre.
  Jeg er skeptisk til APs miljøpolitikk, og AP er blitt altfor fientlig mot innvandring.
  Derfor stemmer jeg på SV. SV er blitt det Ap var før.
  ————————-

  Hei realisten

  De som sitter med regjeringsansvaret iet land, må nødvendigvis «administrere,» men det gjøres mest i departementene, med den faste upolitiske staben og med de politiske tilsatte.
  Arbeiderpartiet er et _sosialdemokratisk_ parti.
  Når man har ansvar, må man gjennomføre det som er politisk og økonomisk MULIG, og det mulige er alltid noe annet enn den ideelle utopien.
  Reformene kommer med små, men sikre skritt.

  Ingen partier kan gjennomføre Utopia fra posisjon.

  Frp har aldri hatt ansvar, og kan derfor forkynne et utopia som de ikke kan realisere. Frp-politikk vil rasere samfunnet vårt. Frp er nesten mer et slags underlig trossamfunn enn det er et politisk parti, for de tror virkelig på seks umulige ting før frokost.

  Politikk er – og vil alltid være – det MULIGES kunst.
  —————

  Jeg er skeptisk til APs miljøpolitikk, og AP er blitt altfor fientlig mot innvandring.
  ————————–

  Ja, jeg ser også ting jeg ikke liker der. Men i et stort parti som Ap vil det alltid være flere meninger som brynes mot hverandre, og jeg håper på en enda bedre miljøpolitikk og en mer liberal innvandringspolitikk-

  I disse to spørsmålene har jeg stor sans for Venstres standpunkt, og allierer meg gjerne med Venstre her.
  Men så er det andre ting i Venstre som står for fjernt for meg.
  Så lenge de holder på markedsliberalismen og binder seg fast til Høyre, er de et uaktuelt valg for meg.

  Jeg er sosialdemokrat av hele min overbevisning.

 34. Gaylord Fuckhershitpipetohell Jr. mai 2, 2010 kl. 1:00 pm #

  «Er lærere, førskolelærere, lektorer, sykepleiere, hjelpepleiere, leger, psykologer, sosionomer, advokater, journalister, kunstnere , prester administratore eller arbeidere?»
  -De er nok viktige, men de eneste som fortjener tittelen arbeider her, er sykepleiere og hjelpepleierne. De sliter for føden. De andre er stemmekveg for Jens og Kristin, som i praksis er like blå som høyresiden. Men la dere gjerne lure for min del.
  Har selv ingen politisk farge. Men kan ikke fordra hykleri.
  En blå kapitalist kan man kjøpslå og forhandle med, men ikke med en rød kapitalist. Der gjelder alltid: Vi deler likt, det som er ditt, er mitt og mitt skal du gi fan i.

  Når det gjelder oljen i Nord, er det garantert allerede bestemt at den skal opp. Diskusjonene om dette er bare spill for galleriet. Den må opp, siden oljen er blandt det siste som bringer penger inn til landet siden det snart ikke er noen kroppsarbeidere igjen som produserer noe.

  Når det gjelder «administratorer» er det et faktum at for hver kroppsarbeider som produserer noe som bringer penger inn til landet, er det minst seks overbetalte byråkrater som er med og skummer fløten.

  Ps. Nå er det blitt slik at, er du kroppsarbeider og jobber sesongbetont og blir sykemeldt, så går du over på dagpenge satser når kontrakten med arbeidsgiver er over og staten skal betale. Dagpenger er som kjent ikke mye og leve av. Og dette har skjedd under de røde. Dermed har man laget en pariakaste i dette landet.

  ———————
  Jeg protesterer på at alle unntatt sykepleierne utfører unødvandig arbeid, eller på å sette kroppsarbeidere i en særstilling.
  «Rød kapitalist» er et problematisk begrep for meg. Jeg skjønner rett og slett ikke hva du mener med det.

  Du skriver:
  ————–
  Ps. Nå er det blitt slik at, er du kroppsarbeider og jobber sesongbetont og blir sykemeldt, så går du over på dagpenge satser når kontrakten med arbeidsgiver er over og staten skal betale. Dagpenger er som kjent ikke mye og leve av. Og dette har skjedd under de røde. Dermed har man laget en pariakaste i dette landet.
  ————————

  Det høres ille ut. Er det slik at du bare er ansatt for en kort tid og har forskjellige arbeidsgivere i løpet av et år? Får du dagpengesatser under sykmelding?
  Fordi du har en tidsavgrenset kontrakt med arbeidsgiver?
  For det første er tidsavgrensete kontrakter etter mitt syn sosial dumping.
  For det andre mener jeg Staten må betale fulle sykepenger.
  Kan det ha noe med omleggingen av NAV og at mye ikke er kommet på plass der å gjøre?

  Jeg skjønner veldig godt at du reagerer på dette. Det gjør jeg også. Hvem har gitt begrunnelsen for at du bare får dagpenger, og HVA er begrunnelsen?

 35. Marit mai 2, 2010 kl. 1:53 pm #

  Gaylord Fuckhershitpipetohell Jr.

  Men lærerne og legene produserer noe. De produserer sunnhet og kunnskap.
  Vil du legge ned skolen og sykehusene?

  Jeg synes ikke oljen i nord skal opp. SV mener det de sier og kjemper mot oljen.

  Du må organisere deg og kjempe for din rett!

  Da blir du hørt og får det bedre.

  Meld deg inn i LO og SV og stå på krava for solidaritet og rettferdighet!

  Gjør din plikt og krev din rett!

  ———————
  Organisering og samhold er viktig, ja, men Gaylords problem er av en spesiell karakter.
  Kanskje får man ikke organisere seg på midlertidige arbeidsplasser?
  Et vanlig kapitalistisk knep mot arbeiderne.
  Og dessuten er han rammet av en urimelighet i NAV-systemet.

 36. Tuffe mai 2, 2010 kl. 2:31 pm #

  Det er lenge siden Tranmæl og Gerhardsen bygde landet. Den gamle arbeiderklassen har blitt velberget middelklasse. Klassereisen har forandret Norge. Arbeidernes barn er blitt borgerlige.
  Derfor tynnes det i rekkene.
  Revolusjonen er død!
  —————
  Hei Tuffe

  Det er jo på grunn av arbeiderbevegelsen at folk flest har det bra.

  —————

  Arbeidernes barn er blitt borgerlige
  —————

  En «sannhet» med modifikasjoner. Glem nå ikke at Ap er landets største parti, og at vi vant valget både i 2005 og 2009. Det er faktisk mange som tenker solidarisk og ikke bare lar hensynet til egen lommebok styre de politiske valg. Heldigvis! 🙂

  På syttitallet ble imidlertid en del «borgelige ungdommer» ivrige i den revolusjonære sekten AKP (ml).

  Og DEN «revolusjonen» er død.

 37. Luringen mai 2, 2010 kl. 7:48 pm #

  En viktig dag som dessverre flere og flere tar for gitt. De forstår ikke at disse godene kan rives vekk fra oss på et øyeblikk, og solidariteten er mange steder helt borte. Mange vil helst mele sin egen kake, og driter i naboen eller kollegaen – de får sørge for seg selv!

  Det finnes en egoisme rundt oss som bare brer mer og mer om seg. Mye vil ha mer. Facebook har grupper på grupper med «først oss så andre»…jovisst skal vi kjempe for at landet vårt ivaretar alle så godt det lar seg gjøre, men vi må se det i den store sammenhengen også. Vi ER et rikt land, og har det ufattelig godt, i motsetning til mange andre.

  Det vil alltid være saker å kjempe for, forhold å forbedre, men dette kan ikke være på bekostning av solidaritet og hjelp med trengende i andre land. Skal Norge være 100% før vi kan hjelpe andre vil vi aldri kunne… (litt på sidelinja her, men måtte bare få det ut!)

  —————–
  Hei Luringen!
  Veldig trivelig å se deg tilbake på VGB. 🙂
  I din meget gode kommentar skriver du blant annet

  ……………
  jovisst skal vi kjempe for at landet vårt ivaretar alle så godt det lar seg gjøre, men vi må se det i den store sammenhengen også. Vi ER et rikt land, og har det ufattelig godt, i motsetning til mange andre.

  Det vil alltid være saker å kjempe for, forhold å forbedre, men dette kan ikke være på bekostning av solidaritet og hjelp med trengende i andre land. Skal Norge være 100% før vi kan hjelpe andre vil vi aldri kunne…
  —————
  HELT enig!
  Stjernekommentar! 🙂

 38. Gullhjerte mai 2, 2010 kl. 10:10 pm #

  Gandhi viser oss fredens vei. Vet du at han var veldig opptatt av sex?
  Make love, not war!

  Det lærte Gandhi oss.

  ————–

  Gandhi var en viktig politisk kraft i sin tid i India.

 39. Mondi mai 3, 2010 kl. 4:03 am #

  Første mai er kjempeviktig at vi markerer. Vi må bestandig holde gløden varm og huske at det er en dag som betyr mye i hele verden. Jeg synes alle skulle respektere første mai.
  Jeg liker både ordene og tonene i innlegget. Hvor er bildet fra?

  —————-

  Enig, Mondi! Bildet er fra den store diken i Nederland, og der står det: Et folk som lever, bygger for din fremtid.

 40. btidag mai 3, 2010 kl. 12:50 pm #

  Hei Starlett 🙂

  jeg har ikke lest alle svarene dine her….

  men det er slikt jeg mener – Mads Gilbert og Gaza – dette er rene skjære private politiske meninger…har veldig lite med 1 mai å gjøre…
  dette er gammel propaganda fra små politiske grupperinger….anti-alt-som-har-med-USA-og-Israel-og-gjøre.

  Hvor er statens tyveri av innbetalte pensjonsmidler ?
  Hvor er statens underregulering av pensjoner ?
  Hvor er sykehusgarantiene ?
  Hvor blir det av statens driftsmidler ?
  Hva investerer vi i samferdsel ?
  Hvorfor har vi sykehuskøer? og pasienter på ganger ?
  Hva bruker vi over 900 milliarder kroner på ?

  La oss ta solidaritet med ‘verden’

  Hvor mange barn dør hver måned i verden av sultrelaterte problemer ?
  19000…..
  Hvor er hjelpen til Darfur og Kongo ?
  Hvor er barnemorderene i Kina ?
  Hvor er f eks muslimsk kvinneundertrykkelse ?

  Og så sier dere at det er Mads Gilbert og hans syn på Israel som er viktigst ????

  beklager… men jeg ble revet med… 🙂
  —————–


  Hei btidag
  Du skriver:

  ————–
  Mads Gilbert og Gaza – dette er rene skjære private politiske meninger…har veldig lite med 1 mai å gjøre…
  dette er gammel propaganda fra små politiske grupperinger….anti-alt-som-har-med-USA-og-Israel-og-gjøre.
  ———————

  Seriøst, btidag, dette KAN du vel ikke mene? Jeg tar meg ikke tid til å skrive en lengre kommentar over Israels krigsforbrytelser mot palestinerne, men henviser til de omtrent 20 innlegg med kommentarer jeg tidligere har skrevet.
  Henviser til historiske faktaopplysninger som du finner overalt.
  Jeg regner med at du husker Israels brutale krig mot Gaza for litt over et år siden, og at du vet at mennesker, barn, menn og kvinner, ikke får det aller nødvendigste for livsopphold fordi Israel holder Gaza i en jernblokade, som FN, men også USA fordømmer.

  Ellers viser du til mer eller mindre viktige og mer eller mindre reelle saker.
  Vel: Ingen kan gjøre alt for alle, men ALLE kan gjøre LITT for NOEN.

  Så får du selv velge hvor DU, btitag, vil legge ned arbeid og gjøre en innsats.
  Hovedsaken er å gjøre NOE.
  Det er mer konstruktivt enn å sitte i sofakroken å kritisere de som prøver å gjøre noe for NOEN.

  Forøvrig er det bare den aller siste delen av innlegget mitt som handler om Bodøs arrangement.
  Og selvsagt finnes det mange ulike paroler i et 1.mai-arrangement, noe jeg skriver i innlegget.

  Du bør kanskje lese innlegget en gang til. 🙂

 41. Zohre mai 3, 2010 kl. 1:42 pm #

  btidag

  Hei

  Mads Gilbert er en politikker i tillegg så problemløsningens herlige krefter :

  takk
  zohre
  —————-
  Mads Gilbert gjør en fantastisk jobb som lege og livredder, enten det er på Universitetssykehuset i Tromsø eler blant hardt sårete og dødende i Gaza

 42. Lasse mai 3, 2010 kl. 8:05 pm #

  btidag
  Var du borte fra verden siste gangen Israel slapp bomber og granater over Gaza?
  Aviser og TV var full av nyheter om det som foregikk.
  Verden har fordømt Israel.
  Din mening er dine private men ikke virkelighet.
  Gaza er blokkert.
  Det er viktig å stå opp for Gaza.
  Gilbert og Fosse hjalp tusenvis av skadde, og er norske krigshelter.

  Du kan lage deg paroler for Kongo og sykehus. Det er massevia paroler i et tog 1. mai.
  Når vi går i tog, bestemmer vi selv parolen.
  Men Fremskrittspartiet vet det ikke, for dere kjenner ikke 1.mai.

  ————–

  Jeg er enig med deg, Lasse, men btidag er såvidt jeg vet ikke tilhenger av Frp.

 43. Lasse mai 3, 2010 kl. 8:13 pm #

  Starlett

  Videoene ligger over halve bloggen til midt utover innleggspalten din. De tar for mye oppmerksomhet.
  Vil bare si fra, så kan du rette på det.

  ——————-
  For meg ser de normale ut.

 44. Zohre mai 3, 2010 kl. 9:16 pm #

  Lasse

  Gaza? eller Palestina sørget over Saddam Hussein og samtidig de ønsker å få hjelp av Iran noe som det gjør Isreal treffende så verden er ikke Kina , India og etc. som har ikke fordømt Israel .

  1.mai i Iran var under parolen :

  Dø vi
  Død over diktatoren , irans myndighet

  Israel ble ikke nevnt i det hele tatt.

  takk
  zohre

  ——————-

  Hvert land, ulike paroler.
  Men det faktum at palestinerne er sunnier, gjør ikkr Israles forbrytelser mot dem mindre og tar ikke bort det faktum at de har et elendig liv bak murene i Gaza.
  Solidariteten gjelder for meg alle undertrykte, uansett tro.

 45. Gaylord Fuckhershitpipetohell Jr. mai 3, 2010 kl. 10:41 pm #

  «For det første er tidsavgrensete kontrakter etter mitt syn sosial dumping.»
  «Et vanlig kapitalistisk knep mot arbeiderne.»

  -Dette svineriet blir brukt i Ap styrte kommuner, men da kalles det med fine navn som f.eks «prosjekt deltakerlønn» etc. Og er på månedsbasis. Dermed har man noen tullinger gående på gress, som kan steppe inn når de fast ansatte ikke vil/klarer oppgavene sine. Voksne folk kan risikere månedslønner helt ned i minimumskiktet. Det har ingenting og si hvilke papirer/praksis de har fra før. Dette er et samarbeid mellom Nav og kommune. Og den «ansatte» kan også leies ut av kommunen tilbake til Nav. Flott måte og skaffe billig arbeidskraft på. Protesterer du på noen måte har Nav sine fullmakter fra staten, på hvordan de skal straffe deg.

  Private må følge tariffene når de ansetter deg på kontrakt, det trenger ikke en kommune. Uansett, blir du sykemeldt betaler arbeidsgiver sykepenger fram til kontraktsutløp. Etter det går du over på dagpengesatser når Jens og Halvorsen overtar. Dermed er det ingen som tør og sykemelde seg, og staten sparer penger. I praksis har man laget en pariakaste. Det er det jeg mener med rød kapitalisme.
  De samme som har tenkt ut dette systemet, står med krokkodilletårer på 1.Mai og pjatter om solidaitet og arbeiderklassen. Fy Faen…

  …………………………
  ———-
  Dette svineriet blir brukt i Ap styrte kommuner, men da kalles det med fine navn som f.eks «prosjekt deltakerlønn» etc. Og er på månedsbasis. Dermed har man noen tullinger gående på gress, som kan steppe inn når de fast ansatte ikke vil/klarer oppgavene sine. Voksne folk kan risikere månedslønner helt ned i minimumskiktet. Det har ingenting og si hvilke papirer/praksis de har fra før. Dette er et samarbeid mellom Nav og kommune.
  ——————

  Er dette noe som gjelder bare i AP-kommuner? Det har jeg vansker med å tro. Hvem er det denne bestemmelsen går ut over?
  Det ser uakseptabelt ut for meg, men jeg vet for lite om det. Må nok sette med inn i det. Håper at det er en barnesykdom hos Nav, som blir rettet på, for dette virker helt galt.

 46. Lasse mai 4, 2010 kl. 2:28 pm #

  zohre

  Det var fordi det var i Iran. Der kjemper folket mot diktatoren.
  i.mai blir brukt til det som er viktigst der menneskene bor.
  Derfor er parolene forskjellig rundt i verden.
  Palestinerne blir jaget fra Vestbredden og tvunget til Gaza der de bor i det største fengselet i verden. Amerikanerne prøver å snakke israel til fornuft, men det hjelper ikke.
  Hele verden er sjokkert. Det er problemer i Iran, men iranerne har det mye bedre enn palestinerne, for de bor i et ganske rikt land. Nabolandene jager dem ikke bak en mur og tar fra dem eiendommen sin.

  Jeg er på parti med iranerne som kjemper mot regjeringen og diktatur.
  Men palestinerne har det aller verst.

  *************************************************************’

  Starlett

  Det er tungt å skrive på bloggen din. Jeg synes det er blitt verre etter du la inn de videoene.Videoene ligger fremdeles over halve innlegget.

  ————————–

  Jeg er stort sett enig med deg. Angående bloggen: Ja, jeg vet at den kan være treg, men tviler på at videoene har noe med tregheten å gjøre.

 47. Zohre mai 4, 2010 kl. 2:37 pm #

  Lasse

  Palestina sørget over Saddam Hussein. Så sier du at Iran er et rikt land vel, derfor Israel lurer på krigen mellom Iran og Irak :
  ( Sjia mot sjia eller ? )

  1.mai da også handler om denne rikdommen.

  Bloggen til Starlett virker som vanlig hos meg , videoene kommer på plass etter hvert Lasse

  takk
  zohre
  —————————————————————–

  </strong>Zohre

  «derfor Israel lurer på krigen mellom Iran og Irak»

  Litt usikker på hva du mener, her, MEN Israel betrakter Iran som en fiende.

 48. Zohre mai 4, 2010 kl. 2:53 pm #

  Lasse

  Krigen mellom Iran og Irak det er ikke ferdig ennå til :

  Shatt al-Arab :

  Territoriale krav og uenighet over navigasjonsrettigheter mellom Iran og Irak var blant hovedfaktorene for Iran-Irak-krigen som varte fra 1980 til 1988, da en endte opp med samme situasjon som før 1980. De irakiske byene Basra og Umm Qasr ligger langs elven, begge er viktige havner, i tillegg til de iranske byene Abadan og Khorramshahr.

  Så krigen mellom Israel og Palestina det er det av samme sak

  takk
  zohre
  ——————-

  Krigen mellom Iran og Irak var en fryktelig tragedie, og de vestlige stormakter satt stille og lot det skje, mens de forsynte Saddam med våpen, samtidig som andre hjalp Iran,
  Men den er over nå, selv om sårene og arrene fra krigen sitter i menneskene som opplevde den.
  Men den prekære situasjonen i Palestina er NÅ.

  Likevel: Jeg vil ikke sette krigene opp mot hverandre. Lidelsene er og har vært store for alle.
  Men Israel er helt overlegen militært og de bryter menneskerettighetene daglig.

 49. Lasse mai 4, 2010 kl. 3:11 pm #

  zohre

  Det blir fred i hele Midtøsten hvis det blir fred mellom israel og palestinerne.
  Det blir det ikke. Det går ut over alle landene der, Iran også. Israel er farlig for Iran. De planlegger å bombe Teheran med atombomber.
  Israel skulle vært avæpnet. Statsministeren og militær myndighet sendt til den internasjonale straffedomstolen i den Haag.

  Jeg bruker vanligvis Firefox. I Firefox ligger videoene langt utover bloggen. Skiftet til Internet Explore, og nå er det normalt.
  Firefox går ikke til Starletts blogg.

  —————–

  Ser du bildene hos meg med FF? Jeg kan overhodet ikke bruke FF, for jeg ser ikke en eneste avatar, ingen bilder og ingen toppbilder med FF.
  Israel er et politisk og militært mareritt for dem som blir utsatt.

 50. Lasse mai 4, 2010 kl. 3:15 pm #

  zohre

  Jeg synes ikke det er det samme.
  Irak og Iran er mer jevnbyrdige.
  Israel gjør hva de vil med Gaza med terror og tortur.

  —————–

  Du er inne på noe der, ja.

 51. Zohre mai 4, 2010 kl. 3:21 pm #

  Lasse

  Du tar veldig feil med Israel fordi uenighetene mellom sjiaislam og sunniislam det er langt fra å være bedre enn Israel og Palestina.

  Palestina får hjelp av alle kanter men, disse hjelpene det er politisk betinget enn religionen .

  videoene på bloggen til Starlett er like på alle nettleserne ,det vil jeg si

  takk
  zohre

  ——————-


  Både uenighetene mellom sjiamuslimer og sunnimuslimer OG Israels forbtyelser mot Palestina er ille, og jeg vil ikke sette det opp mot hverandre.
  Palestinerne får sympati fra mesteparten av verden, men det hjelper ikke mye, for hjelpesendinger kommer ikke inn, og Israel bryr seg tilsynelatende ikke om at de har verdensopinionen mot seg.
  Hamas har vel fått hjelp fra Iran, selv om palestinerne er sunnier of Iran er sjia….?
  Iran er jo entydig på palestinernes side, MOT Israel, ikke sant?

 52. Zohre mai 4, 2010 kl. 3:25 pm #

  Lasse

  Har du hørt om :

  Halabja er en kurdisk by i det nordøstlige Irak, med ca. 40 000 innbyggere.

  Monumentet over ofrene for gassangrepet i 1988, fotografert i 2005.
  Byen ble verdenskjent i mars 1988 da irakiske styrker angrep byen med stridsgass etter at den var erobret av geriljastyrker (peshmergas) fra PUK (Kurdistans Patriotiske Union). Rundt 5 000 mennesker antas å ha omkommet i angrepet og mange sliter fortsatt med store fysiske og psykiske ettervirkninger fra angrepet.

  Vel, denne krigen er ikke bedre her enn hos Palestina SOM sørget over Saddam Hussein.

  takk
  zohre

  —————

  En fryktelig forbrytelse, som Saddan og Baathpartiet gjennomførte med støtte fra USA.
  Husk at Saddam var sekulær! For ham var det likegyldig om folk var sunnier eller sjiaer, noe det forferdelige gassangrepet på de sunniislamske kurderne vitner om.

 53. Lasse mai 4, 2010 kl. 4:28 pm #

  zohre

  Saddam Hussein var en grusom forbryter, men Saddam Hussein er død. Han kan ikke skade noen lenger. Det er ikke nødvendig med demostrasjon og 1.maitog mot de døde, men heller for de som lever.
  ————–
  Det er jo sant.

 54. Zohre mai 4, 2010 kl. 4:36 pm #

  Lasse

  Nettopp at Saddam Hussein ble hengt av sjiamuslimer men, Palestina altså sunnimuslimer sørger fortsatt over hans uthengning.

  Vel, egentlig Palestina også er sint på Iran så derfor Israel det er den mektige .

  takk
  zohre
  ————–

  Saddam gjorde mye forferdelig, førte en åtte år lang krig mot Iran og var en brutal diktator mot opposisjonelle i sitt eget land, men samtidig var han solidarisk med palestinerne når de lå under for Israels misgjerninger, og han uttalte noe som jeg mener er riktig da han sa at så lenge det er krig og usikkerhet mellom Israel og Palestina, blir det aldri fred i Midt-Østen.
  Derfor sørget palestinerne over ham. Ikke fordi han hadde kriget mot Iran. Jeg oppfatter ikke at palestinerne oppfatter Iran som en fiende, men heller som en venn, tross at de er sunnier og iranerne er sjiaer

 55. Zohre mai 5, 2010 kl. 9:51 pm #

  Starlett

  Litt usikker på hva du mener, her, MEN Israel betrakter Iran som en fiende.
  _______________

  Israel er klar over at det er ingen form av solidaritet mellom Palestina altså sunnimuslimer og Iran altså sjiamuslimer enn at Iran har rikdommen og denne rikdommen som nå sunnimuslimer ønsker å ha den tilbake og det er F.eks Persiabukten og en del strender …så krigen mellom Iran og Irak derfor og nå igjen drakampen mellom Iran og Den arabiske liga så etc.

  takk
  zohre
  ————–

  Jeg skjønner hva du mener,Zohre. Palestinerne trenger økonomisk bistand fra Iran. Men uansett hvordan jeg snur og vender på det, mener jeg at Israels opptreden mot nabostatene er helt uakseptable, og at de representerer en fare for hele områdetm en fare også for Iran.
  Men Iran er jo en nasjonalstat med gamle røtter og med relativt god økonomi, og kan derfor vanskelig sammenlignes med det lille palestinske folket som er blitt fratatt mer og mer av sitt land, og nå bare kan leve på den lille Gazastripen og på et lite område på Vestbredden.

  Er det deler av Persiabukta Irak vil ha tilbake? Men i Irak har vel det sjiamuslimske flertallet makten nå? De fleste i Irak er tross alt sjiaer……

 56. Zohre mai 5, 2010 kl. 10:36 pm #

  …Er det deler av Persiabukta Irak vil ha tilbake?…
  ________

  Aldri uenigheten mellom Iran og Irak og Iran og Den arabiske liga har vært så krevende enn NÅ .

  Iran nå totalt er under press av sunnimuslimer vel, Israel da er fornøyd .

  *Persiabukten skal hete arabiskebukten
  * Abu Musa : Iran må levere det tilbake til Den arabiske liga

  http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Musa

  takk
  zohre

  ——————–
  Ja, Zohre, jeg ser at dette er et vanskelig problem. Det er vanskelig for meg som er oppvokst i fredelige Norge, å forstå fullt ut hva iranerne har gjennimgått, men jeg kan forestille meg det.
  Men den Arabiske Liga kan vel ikke bare stjele iransk territorium?

 57. Zohre mai 6, 2010 kl. 7:05 am #

  Starlett Hei

  …Iran er jo entydig på palestinernes side, MOT Israel, ikke sant?
  _______________

  Iran er klar for å skjenke den persiske riket til Palestina om Israel er over : STERK

  Men, inntil nå dette riket har fått altfor mange meglere som er de altfor kostbare ,

  takk
  zohre
  ————-

  Palestinerne har jo ingen rett til det persiske riket. :)’
  Men Iran har vel vært villig til å hjelpe både palestinere og libanesere mot den felles fiende og trussel, nemlig Israel, Israel som har verdens fjerde største mulitærvesen……..

 58. btidag mai 6, 2010 kl. 3:09 pm #

  hei Starlett… 🙂
  trodde du var borte for oss 🙂

  Jo,, hva sier AP og LO om Midtøsten.. hva mener de .. og hva gjør de politisk…

  Gilbert og Rødt inngår ikke i disse planene som jeg har oppfattet.

  Men jeg vil ha fred i området… ikke vær i tvil … men da må alle triggerhappy grupperinger avslutte tvert – og Egypt kan også gjøre noe her .. dersom de vil… hvorfor er det ingen demonstrasjoner mot Egypt ?

  Mulig det er noe jeg ikke vet her…..

  Men du har helt rett – jeg er ikke tilhenger av FRP 🙂

  ————–

  Hei Btidag.
  Jeg er nok «borte» av og til, borte fra VGB, men jeg er tilstede i livet likevel, og så er jeg plutselig tilbake her. 😉
  Nei, Mads Gilbert er ikke medlem i Arbeiderpartiet, men LO, som står for de fleste førstemai-arrangement, har jo medlemmer både fra AP, SV, Rødt, og til og med noen som stemmer borgerlig.
  Mads Gilbert var her som Palestinaekspert.
  Han har jo, prisverdig, drevet solidaritetsarbeid for Palestina i en generasjon, og han har GJORT noe, deltatt i utallige operasjoner og drevet livreddende helsearbeid under særlig vanskelige forhold.
  Derfor VET han hva han snakker om, bedre enn omtrent alle andre i Norge.
  Og da spiller partifargen mindre rolle.

  Ap fordømmer også Israels handlinger både på Vestbredden og i Gaza, og det gjør jo ALLE seriøse partier i Norge, med unntak fra Frp, selv om Morten Høglund faktisk har fått et noe mer nyansert syn etter å ha sett forholdene i Gaza med egne øyne.

  (Forøvrig var det jo Willochs egne opplevelser i Midt-Østen som gjorde at han forandret mening fra å være helt på Israels side til å bli en uredd talsmann for palestinerne.
  Willoch er faktisk klarere enn Gahr Støre i sin fordømmelse av Israel, men det er selvfølgelig lettere for ham som nå uttaler seg som privatmann og ikke trenger å tenke diplomati eller politikk i praksis.
  Egypt er bundet av Camp David-avtalen, og dessuten frykter de Israels hevn og bombardement.
  Men jeg er enig med deg i at Egypt burde ha hatt mot til å åpne blokaden fra sør mer enn de gjør.
  Nå skal det jo forhandlinger om Israel/Palestina igjen.
  Det ser ikke lyst ut, og jeg har liten tro på at USAs spesialutsending George Mitchell lykkes. Dertil er holdningen til Netanyahu , og ikke minst regjeringspartnernes på ytterste høyre fløy, altfor steile.

  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3637902.ece

 59. Zohre mai 6, 2010 kl. 5:48 pm #

  …Men den Arabiske Liga kan vel ikke bare stjele iransk territorium?
  _____________

  Disse områdene i Iran har arabiske kultur og jeg er i tvil at de kan persisk men, om de ønsker å være en del av Iran eller så fortsatt det er uavgjort vel, det er opptil dem .

  Palestinerne har jo ingen rett til det persiske riket men, da Iran er isolert av den muslimske verden :

  takk
  zohre

 60. sårbar mai 6, 2010 kl. 6:49 pm #

  Jeg er for sent ute til å gratulere med dagen.
  Jeg burde gått i tog men var ikke i form, men flagget var til topps! 🙂

 61. Starlett mai 6, 2010 kl. 7:08 pm #

  Flagget til topps er det som teller, sårbar! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: