Klarer TYSKLAND og ORANJE å komme til VM-finalen i år?

5 jul

WesleyEt av VMs jubeløyeblikk for meg var da  Nederland fikk sitt andre mål i kvartfinalen mot Brasil. Da Dirk Kuyt sendte corneren fra Arjen Robben videre mot  den 170 cm  lave midtbarnestjernen og playmakeren Wesley Sneijder som headet ballen i mål, brøt jubelen løs.

 Jeg hadde håpet på nederlandsk seier og trodde at sjansene var bra, men Brasil er alltid Brasil, så vi visste at det kunne bli en vanskelig kamp.  Og etter første omgang så det ikke lyst ut.

Men etter en kombinasjon av ypperlig nederlandsk spill og flere feil fra Brasil,  gikk det veien, og De Oranje er, veldig gledelig og  helt fortjent,  i semifinale.

Nå er finale for Nederland innen rekkevidde.  Det er stort!  I Nederland er det jubelstemning, fotballfeber og kampen blir betegnet som Underet i Port Elisabeth.

Hvordan skal de Oranje klare å slå Uruguay i semifinalen?

For det første må de ikke undervurdere Uruguay.  På papiret virker kanskje Uruguay svakere enn Nederland,  men et land som er kommet til semifinale, har naturligvis  kvaliteter, og semifinalen blir ingen transportetappe for treskoheltene. Uruguay har blitt verdenesmester to ganger,  så det er et land med sterke fotballtradisjoner.

Defensivt må Diego Forlan  nøytraliseres!  En livsfarlig spiller som kan avgjøre en kamp på egen hånd.  Ta lærdom av Tysklands mesterlige håndtering av Messi og det øvrige offensive stjernegalleriet til Argentina og gjør som dem i det defensive arbeidet! 
Bastian Schweinsteiger og  Sami Khedira viste, sammen med resten av det tyske laget, ikke bare offensiv, men også defensiv fotballkunst på aller høyeste nivå, og Spania, verdens beste fotball-lag, skal få noe å bryne seg på i semifinalen mot Tyskland. 

Kan nederlenderne  kopiere Tysklands defensive styrke og sikkerhet, går de til finalen.
Hvis forsvarsspillet sitter,  hvis laget klarer å tette igjen på sin venstre side, der de har vist enkelte svakhetstegn, og  hvis de fabelaktige  nøkkelspillerne Sneijder, Robben og Kuyt innfrir og spiller opp mot sitt beste, tror jeg hollenderne drar seieren i land.

Lykke til Nederland!

Kan Tyskland slå Spania i stormaktsmøtet  på onsdag ?

 Etter champagnefotballen som Tyskland viste mot Argentina, er det fristende å være overoptimistisk på Tysklands vegne. Men i Argentinakampen klaffet alt og spillerne overgikk seg selv. Man kan ikke regne med at de spiller så eksepsjonelt godt i samtlige kamper. Dessuten er Spania verdens sterkeste landslag, har stjernespillere i verdensklasse og potensielle matchvinnere på omtrent samtlige plasser, de er samspilte, de er regjerende Europamestere,  og de er langt bedre organisert i forsvar enn Argentina var. Jeg regnet med at Tyskland skulle slå argentinerne, men er langt fra sikker på utfallet mellom de Spania og Tyskland. Hvis Spania spiller så godt som de kan i sine beste stunder, kan dette bli en fantastisk match,  med kreative toppspillere på begge lag, og utfallet er vanskelig å spå. Joachim Löw beholder sin blå lykkegenser under kampen. Litt overtro kan hjelpe mot et fryktinngytende spansk lag.

Tyskerne er tilsynelatende optimistiske og sier i følge VG at» Spania har spillere i verdensklasse, som Xavi, Iniesta og Villa, samt keeper Casillas utvilsomt gode kvalitet – men de har ingen ideer.» Men HVIS det spanske laget får ut potensialet sitt, kan det nok matche det tyske. Hittil har de ikke spilt helt på sitt toppnivå, selv om både Villa og Iniesta har vært strålende.
 Bastian Schweinsteiger bør  for øvrig vinne gullballen. Schnejder er outstanding, men Schweinsteiger er mer enn det:
Han er motoren, hjertet, hjernen, bindeleddet og klippen i det nye, raske tyske laget uten Ballack. Den selvskrevne sjef . En vidunderlig og komplett spiller. Snart på høyde med legenden Lothar Matthaüs.

South Africa Soccer WCup Argentina Germany

 Her har han, (nr.7) nettopp spilt seg gjennom hele det argentinske forsvaret før han serverte Arne Friedrich, (nr.3)  målgivende pasning til 3-0. Et magisk fotballøyeblikk.

Spania skal spille godt om de skal slå Tyskland. Men  i semifinalen er dessverre  Thomas Müller  ute med gult kort. Dessuten  ble Sami Khedira skadet i kvartfinalen,  og det er usikkert om han blir restituert til semifinalen.  Savnet av disse to begavete nøkkelspillerne vil svekke Tyskland. Men jeg håper de klarer å vinne årets gigantmatch!

Drømmefinalen for meg er Nederland mot Tyskland.

En finale der man holder med BEGGE lag må jo være det absolutt optimale! 

Zell

Så kan vi feire seieren med vin her fra Moseldalen. 🙂

Hvem er din VM-favoritt?

24 kommentar til “Klarer TYSKLAND og ORANJE å komme til VM-finalen i år?”

 1. Lisa juli 5, 2010 kl. 9:45 pm #

  Snåsamannen har sagt at Tyskland vinner VM.
  Så da må man vel tro på det, sant? 😉

 2. Zohre juli 5, 2010 kl. 9:49 pm #

  Tyskland viss vinner og da en lærer å spille etter at forstanden er Ich bin ein

  takk
  zohre

  ———————————–

  Hva mener du, Zohre? At Tyskland spiller med forstanden eller at det er uforstandig å heie på Tyskland?

  Men jeg blir like glad hvis Nederland går til finalen. 🙂

  Og jeg har også sans for det spanske laget, men jeg synes at Tyskland HITTIL har vært det beste laget som har underholdt oss best. Et sprudlende, flerkulturelt og ungt lag med masse fantasi og overskudd. 🙂

 3. Starlett juli 5, 2010 kl. 9:50 pm #

  Hei Lisa!

  Har Snåsamannen sagt det?

  Hmmm.

  Ja, når Joachim Löw kler på seg den blå genseren som bringer lykke og fire mål OG når Snåsamannen har lovt oss tysk seier, da MÅ vi jo tro på det. 😀

 4. Prinsesse Hella juli 5, 2010 kl. 9:56 pm #

  Tyskland møter Nederland i finalen, det blir delt ut tre gule, en straffe, ender uavgjort, går til straffekon, der Sneijder bommer og Tyskland vinner…

  ———————————————————

  Hei Prinsesse Hella!

  DET kaller jeg en presis spådom! 🙂
  Og dette at Sneijder bommer, OM det skulle skje, så er det ikke første gang at de store stjernene bommer på straffekonk.

  Tenker på f.eks Platini, Sokrates og mange flere.
  Kanskje du får HELT rett?
  Jeg tror en finale mellom Nederland og Tyskland ville bli underholdende og flott, men jeg avskriver ikke Spania. De er GODE når de er på sitt beste.

  Takk for spenstig kommentar! 🙂

 5. Lisa juli 5, 2010 kl. 9:59 pm #

  Jeg måtte ta en søkerunde og sjekke at jeg ikke husket etter fri fantasi her nå, men neida… Snåsamannen -har- talt:

  http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.7173429
  —————————-
  Ja, så sannelig.
  Han vet både hvem som vinner VM og at kronprinsesse Victoria blir lykkelig.
  Da kan vi være trygge. 😉
  Og det hadde vært fint om han kunne helbrede VGb også, for nå er det tregt her og noe som ikke stemmer.
  Jeg skrev nettopp en LANG kommentar til deg, men den forsvant ut i det store intet.

  *sukk*

  Fint å se deg på VGB igjen, Lisa! 🙂

 6. Zohre juli 5, 2010 kl. 10:19 pm #

  Hei Starlett

  Spiller ingen rolle hvem som vinner ergo Ich bin ein gewinnen

  takk
  zohre

  ———————————-

  Nei, i den store sammenhengen spiller det mindre rolle, men som den forrige paven (av alle) sa det: Fotball er det viktigste av de uviktige tingene. 🙂

  Se på gleden og jubelen i Nederland og Tyskland!
  Folk er glade, smiler, fester sammen og føler samhold og glede, og det er jo verdifullt.

  Mens de er sørgmodige i Argentina. Det er sørgelig, men jeg tror nok de kommer over det.
  Du er en vinner uansett, Zohre! 🙂

 7. Prinsesse Hella juli 5, 2010 kl. 10:47 pm #

  Jeg satser stort på at spådommen slår til 😉
  Hvertfall siden jeg har en date med en rimelig kjekk tysker hvis Tyskland går til finalen 😛

  ————————————-

  Da satser vi på det samme, Prinsesse Hella.

  Date med rimelig kjekk tysker høres veldig lovende ut. Håper at det blir date uansett hvem som vinner, men klart det blir ekstra flott hvis Tyskland stikker av med pokalen.

  Det ER mange kjekke tyskere i verden. 😉

 8. Zohre juli 5, 2010 kl. 11:04 pm #

  Argentina best å vinne siden det er nærmest USA vel,Nederland og Tyskland smiler, fester sammen

  takk
  zohre

  ——————

  Ja, nederlenderne er euforisk, i lykkerus. Og heldigvis er humøret fremdeles bra i Tyskland. Selv om die Mannschaft og Joachim Löw ikke klarte å komme til finalen, er de veldig populære hjemme, og folk er stolte over laget sitt. Spillerne og Löw opptrådte veldig sympatisk etter kampen,som var veldig god og preget av fair play, og de har rost Spania for deres flotte spill og sagt at Spania var best og vant fullt fortjent.

  Og nå kan spanjolene juble. 🙂

 9. Leon Baran juli 5, 2010 kl. 11:42 pm #

  Helt satt ut her, jeg! Hvilken glødende interesse for fotball da, Starlett. Hvem skulle trodd det?! 😀 *Gledelig overrasket* 🙂

  Hyller innlegget ditt, med nyanser som kunne fått en sportsjournalist misunnelig. Genialt! He-he!

  Nuvel. Når du først spør, har jeg et kort svar. Tyskland må vinne! Laget har noe grundig RBK over seg, og jeg mistenker Mr. Joachim Löw for å ha frekventert brakka på Lerkendal en god stund før VM. (Kun mistanker, selvfølgelig) 😉

  Hadde det mest morsomt så lenge Argentina var med. Kunne vært moro å fått se dem i finalen, med en nederlagsdømt Maradona i spissen. Noen journalister skulle fått tygd i seg mye da…

  Vi får nå se, Starlett. Kanskje får du drømmefinalen din? 🙂

  ———————————
  Tusen takk for hyggelig kommentar, Leon! Satte pris på den:)
  Jeg fikk halve drømmefinalen, og må være fornøyd med det.
  Jeg visste jo at Spania ville bli veldig sterke hvis de fikk ut potensialet sitt, og de har verdens beste og spillere som er veldig samspilte fra Barcelona og Real Madrid, så seieren i går var fortjent.

  Tyske medier er «snille» med die Mannschaft og Joachim Löw og er fornøyde, tross alt, for Tyskland var jo ingen finalefavoritt FØR turneringen og har levert over forventningene.

  Jeg syntes synd på Argentina og Maradona da de røk 0-4 for Tyskland, men jeg hadde regnet med tysk seier, for Argentina var for dårlig organisert defensivt.

  Spania leverte derimot en strålende kamp BÅDE defensift og offensivt.

  Ja, Starlett er interessert i fotball. 😉

  Og heia Rosenborg!

  (Mitt yndlingslag i Tippeligaen nårt Glimt sliter i Adecco-. Rosenborg er generelt populært i Bodø)

 10. :mrgreen: juli 6, 2010 kl. 3:43 am #

  Selvfølgelig vinner Holland, Oranje booven alles! Proost!!

  ——————————–

  Vi får håpe på det, :mrgreen. Det hadde vært veldig morsomt. Flott at de kom til finalen.
  Hup, Holland, hup!

  En dit jaar is Holland zeker boven Duitsland.
  En misschien boven alles. 🙂

 11. MorHubro juli 6, 2010 kl. 4:08 pm #

  Jeg stemmer på på Uruguay!
  De små i kamp mot de store.
  Jeg elsker det latinske og lideskapelige blod, så derfor vil jeg ha Spania og Uruguay i finalen!

  Uruguay er et _tappert_ folk og er ikke infisert av overfylte pengebinger!

  Løw er meget tiltrekkende. Han har sex appeal.
  Har du sett det? Er han gift?
  Jeg husker Lothar Matthaus meget godt. Han var en tidsinnstilt sexbombe, men hadde et _grusomt_ temperament!

  Jeg kan ikke navnet på noen fra Holland.

  —————————————————


  Du verden! E han Lothar en TIDSINNSTILT sexbombe?
  Når går bomben av? 😉
  GRUSOMT temperament?
  Kor har du DET fra?

  Æ kjenne ikke privatlivet te han Löw, men et rask googlesøk forteller meg dass er verheiratet ist.

  Angående Nederland: Æ ska gi dæ litt vosenopplæring: Lær deg i alle fall fire navn før finalen:

  Robben, Sneijder, Kuyt, Bronckhorst.

  De e kjempegode.
  Men æ veit ikke om de e sexy, hehe….

  Og Uruguay ska spelle på lørdag mot selveste Deutschland, men æ trur at die Mannschaft vinne bronsen. 🙂

 12. Per juli 6, 2010 kl. 8:01 pm #

  Nederland vinner 3-1. Schneider og Robben scorer.

  —————————-

  Nesten fullklaff, Per. 😉

  Det ble 3-2, og det var Bronckhorst som scoret det første målet, en fantastisk fulltreffer.
  Heldigvis vant Nederland, tross enkelte glipper i forsvar.
  Robbens tredje mål var også supert, godt gjort å heade den ballen inn!
  Han er en matchvinner!

 13. MorHubro juli 6, 2010 kl. 9:31 pm #

  Jeg ser på!

  Jeg har sett den flinke mannen fra Uruguay som du har nevnt i ditt inserat. Han senker Nederland med kraft og styrke!

  Du er en _sann_ spåmann!
  Han er meget sjarmerende og tiltrekkende med sterke ben!
  Uruguay skal forsvare den tredje verden.

  Opp alle jordens indianere!!

  ———————————-
  I fotball bryr jeg meg lite om hvordan tilstandene er i landet forøvrig.
  Forlan er ingen indianer. Han må i så fall være den blondeste indianeren jeg har sett.

  Men JA, han er god!

  Likevel vant jo ikke Uruguay, MH.
  Selv om det var spennende helt til kampen var slutt.
  Oranje dro seieren i land. 🙂

 14. Viljen juli 6, 2010 kl. 9:35 pm #

  Jeg lo så jeg grein da jeg så på nyhetene en giga blekksprut som visstnok har spesielle evner. Han hadde visstnok aldri tatt feil på hvem som vinner.. og han sa Tryskland.
  Hvordan sa han det? Jo, de setter bokser i akvariet, med flaggene til de involverte på lokkene. Den boksen støggen åpner er vinner`n 😉

  Men dette var ikke finalen. Det var kvartfinalen 😉 Og da vant Tyskland gitt…haha*
  Mon tro om de har besøkt ham igjen… ?

  ————–
  Den forb^^nna blekkspruten kan ende sine dager i frityrgryta, synes jeg!
  Joda, de har besøkt ham, og det skulle de IKKE ha gjort.

  Han er mer klarsynt enn Snåsamannen. ;D

 15. Starlett juli 7, 2010 kl. 1:17 am #

  Gefeliciteerd Oranje!

  Hup Holland!

  ONGELOOFLIJK!
  Dit is echt voetbalhistorie voor ORANJE! 😀

  (tusen takk for kommentarer, svarer senere…..)

 16. Lavina juli 7, 2010 kl. 3:19 pm #

  Med null peiling så heier jeg på Nederland… Men jeg følger ikke med i fotball eller Tour de france!

  Kos deg med sommeren vennen!

  Klem

  ————————————

  Hei masse på Nederland, Lavina! De kommer til å trenge det mot fantastiske Spania.
  Kos deg du også. Kjære Lavina.
  Varm klem til deg. 🙂

 17. Jan Hansen juli 7, 2010 kl. 8:21 pm #

  Spania går til finalen. De stiller med Pedro og har Torres på benken. Det skulle de gjort tidlgere, med Torres ute av form.
  Laget blir sterkere nå.
  Villa og Xavi avgjør kampen.

  Tyskland tar bronse.
  Nederland sølv.
  Spania gull.

  ————————————–
  Jeg tror du overgår både blekkspruten Paul og Snåsamnnen, Jan!
  Nå, med fasiten etter begge semifinalene, tror jeg du tipper rett, og sant: Spania var bedre uten en formsvak Torres i første-elveren, OG Tyskland var svekket uten Müller.

 18. Starlett juli 7, 2010 kl. 11:56 pm #

  Veldig fortjent seier til Spania. I dag viste de for første gang i denne turneringen hvilke kvaliteter de besitter.

  Morsomt at årets VM-vinner blir et land som aldri før har vunnet.

  Kampen var preget av fin offensiv fotball, men også formidable defensive kvaliteter og FAIR PLAY av begge lag.

  Gratulerer, Spania!:)

  Nederland må spille over evne for å slå det spanske stjernelaget i finalen dersom Spania presterer som de gjorde i kveld.

 19. Starlett juli 7, 2010 kl. 11:56 pm #

  Veldig fortjent seier til Spania. I dag viste de for første gang i denne turneringen hvilke kvaliteter de besitter.

  Morsomt at årets VM-vinner blir et land som aldri før har vunnet.

  Kampen var preget av fin offensiv fotball, men også formidable defensive kvaliteter og FAIR PLAY av begge lag.

  Gratulerer, Spania!:)

  Nederland må spille over evne for å slå det spanske stjernelaget i finalen dersom Spania presterer som de gjorde i kveld.

 20. Zohre juli 8, 2010 kl. 1:51 pm #

  Nederland gull men, Joachim Löw fortsatt er kjekk

  takk
  zohre

  ——————————

  DET er han, ja. 🙂 Så får vi se om det blir Nederland eller Spania. 🙂

 21. Viljen juli 8, 2010 kl. 3:07 pm #

  http://www.vg.no/sport/fotball/artikkel.php?artid=10003097

  Han må pent ut av hiet klokka elleve i dag, for da skal han forutsi resultatet av matchen mellom Tyskland og Uruguay. 😉

  Blekkspruter! Du store Alpakka!. Umph, grmpf…

  De egner seg bedre som mat enn som spåmenn, selv om blekksprut ikke er verdens beste sjømat. 😉

 22. Breiflabben juli 8, 2010 kl. 6:38 pm #

  Dessverre for Tyskland Starlett, men dårligere strategi av et så godt lag skal man lete lenge etter.

  En fantastisk innsats av Spania og velfortjent.

  En spennende finale venter oss 🙂

  Håper sommeren har funnet deg 😉
  ———————–
  Helt enig i at Spania vant velfortjent, og jeg skrev da også i innlegget at Spania har HELT andre kvaliteter enn f.eks oppskrytte England, Argentina og Italia.

  Jeg tror egentlig ikke strategien var så dårlig, selv om Löw i tyske medier sa at de ble for lite dristige fremover. Men han poengterte også at da de møtte Spania møtte de et lag som var på et nivå som var over grensen for hva die Mannschaft per i dag er i stand til å matche.

  Spania, slik de spilte på onsdag, er rett og slett bedre enn alle andre lag i verden, og med verdens aller sterkeste spillerstall, og de er fullstendig outstanding defensivt.

  De offensive kvalitetene kjenner vi jo så godt, men de defensive er minst like fremragende og viktige. De nektet rett og slett tyskerne å spille sin offensive fotball.

  Og Spania er ekstremt samspilte som lag. Husk at de fleste spillerne kommer fra toppklubbene Barcelona og Real Madrid og mange kjenner hverandre nærmest ut og inn fra klubblagene.
  Hvis de leverer en like god kamp på søndag, vinner de VM.

  MEN spanjolene selv sier at de spilte sin desidert beste kamp på onsdag, og de har vært variable i turneringen, så ingenting er avgjort.

  Löw & co var fremragende i møtet med tysk presse etter nederlaget, og de blir hyllet i Tyskland tross semifinaletapet, for tyskerne er blitt glade i dette flotte, offensive mannskapet, og de spilte over forventning.
  Löw er sterkt ønsket videre og sitter fullstendig trygt som trener hvis han selv vil, i motsetning til andre trenere etter denne turneringen
  . FORDI han er en glimrende motivator, psykolog og fotballstrateg.

  Husk at de fleste spillerne i første-elleveren er under 25 år! De har turneringens desidert yngste lag. Özil er f.eks bare 21 år, og goalgetter Thomas Müller, som dessverre måtte stå over semifinalen, er bare 20 år!

  Dette er et lag for fremtiden. Vi kan glede oss til fortsettelsen. 🙂

  Men enig i at det er to flotte og verdige finalister, mesterskapets desidert beste lag ved siden av Deutschland, for Tyskland har alt i alt spilt mer underholdende fotball enn spanjolene som verken imponerte i gruppespillet, åttendedelsfinalen eller kvartfinalen, der de såvidt karret seg videre.
  Men da de i semifinalen startet med Torres på benken og Villa mer sentralt på banen, løsnet det.

  Så får vi se hvem de bruker i første-elleveren på søndag.
  Spennende blir det.
  Men jeg gleder meg omtrent like mye til bronsefinalen lørdag. 🙂

 23. Anonym juli 9, 2010 kl. 1:17 am #

  Han heter Sneijder, ikke schhhhhhhhhhhhneiderdamer. Damer og fotball, er som jordbær. De er gode, men har ingen hjerne.

 24. Starlett juli 9, 2010 kl. 7:23 am #

  Du har helt rett i at Sneijder heter Sneijder. Hva heter du, – hvilket nick har du? 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: