VM: Hup HOLLAND, hup! Med kanalbilder fra AMSTERDAM

9 jul

084 (2)

  Hvis Nederland skulle vinne årets store VM-finale i fotball mot Spania, blir det første gang de tar hjem trofeet til Holland.  I glede over Nederlands finaleplass legger jeg  inn noen bilder  fra kanalene i Amsterdam, men innlegget handler minst like mye om fotballfinalen som om kanalene., og det er egentlig ikke så mye å si om hvert bilde. De taler vel stort sett for seg selv.

085 (2)

Hollenderne er for tiden euforisk av ren finalelykke, og jeg er sikker på at de vil se tilbake på VM 2010 med glede selv om Spania skulle bli for sterke for dem i finalen. Oranje må nok spille over evne hvis de skal slå spanjolene som har verdens beste spillerstall og matchvinnere over hele banen. Jeg elsker Oranje, men jeg var kollossalt imponert over Spanias storspill mot Tyskland i semifinalen. Ikke minst defensivt var de formidable.

069 (2)

 Når jeg er i Amsterdam. lurer jeg av og til hvordan det er å bo på en av kanalene, slik mange faktisk gjør. Det skulle vært morsomt å prøve det, i alle fall i noen sommeruker.

0592

 Beboerne på denne husbåten har tydeligvis grønne fingre og liker å ha det frodig i sitt flytende hjem. Jeg synes livet på kanalene i Amsterdam har en trivelig og avslappet sjarm.

svensk flagg

Sannelig fikk vi øye på en båt med svensk flagg, men så liten som den er, blir den neppe brukt til bolig.

 054(2)

Jeg har vært begeistret for  nederlandsk fotball så lenge jeg kan huske, og siden jeg har bodd noen år i Limburg og blitt kjent med nederlandsk lynne og kultur, har jeg også en sterk følelsesmessig tilknytning til De laage landen,  både Belgia og Nederland, og jeg unner virkelig Oranje den store pokalen på søndag.

043 (2)

Tungt lastet? Ikke mer fribord enn høyst nødvendig her, men vi får gå ut fra at alle ombord er svømmedyktige.

082 (2)

I motsetning til katolske Belgia, er Nederland  religiøst fragmentert. Her er både luthersk og ikke minst kalvinistisk protestantisme. Kirken i bildet her er protestantisk, men om den er luthersk eller kalvinistisk er jeg ikke sikker på. Kanskje noen vet det og kan fortelle det?

090 (2)

Vincent van Gogh er en av mine desiderte favorittmalere.  Her i Amsterdam finnes Van Gogh-museumet som jeg har besøkt flere ganger og faktisk setter like høyt som Rijksmuseum og som jeg sterkt vil anbefale! Denne broen gir meg assosiasjoner til et av Van Goghs bilder, nemlig broen som jeg tror han malte i Arles.

080 1

Hollenderne har tradisjoner som en stolt sjøfartsnasjon, og denne skuta vitner om gammel sjøfartshistorie. Nå gjenstår det å se hvem som blir stoltest når fotballfinalen er over på søndag.  Hjernen min tipper at Spania vinner. Om Spania med sitt fantastiske mannskap vinner en fortjent seier, kommer jeg nok til å glede meg med dem, ikke minst fordi jeg har mange venner i Spania som er Spaniasupportere på sin hals, men aller helst, inne i hjertet mitt, kjenner jeg at jeg håper på et lite fotballmirakel  selv om blekkspruten Paul har spådd spansk seier.

046 (2)

 Jeg håper at  kaptein Giovanni van Bronckhorst , som scoret et av turneringens flotteste mål i semifinalen mot Uruguay, og som i finalen spiller  sin avskjedskamp for  landslaget,  på vegne av ORANJE  skal kunne løfte pokalen i været.

Hup, Holland, hup! 🙂

31 kommentar til “VM: Hup HOLLAND, hup! Med kanalbilder fra AMSTERDAM”

 1. Zohre juli 9, 2010 kl. 6:24 pm #

  Hei Starlett
  Fint innlegg som alltid

  Hup, Holland, hup! 🙂

  Nederland vinner fordi det er en balanse her noe som antyder

  takk
  zohre

 2. Starlett juli 9, 2010 kl. 6:29 pm #

  Hei Zohre

  Hup, Holland, hup! 🙂

  Takk for gode ord, kjære Zohre!

  Jeg håper at Nederland vinner, men Spania ER kjempegode.
  Men det blir jo MINST sølv. 🙂

 3. Nina Elisabeth juli 9, 2010 kl. 7:10 pm #

  Ååå…. har alltid hatt lyst til å reise til AMsterdam. Fikk ikke noe mindre lyst nå 🙂
  Takk for titten og god helg 🙂

 4. Starlett juli 9, 2010 kl. 7:18 pm #

  Hei Nina Elisabeth

  Koselig å se at du fikk lyst til å reise til Amsterdam. Trivelig by, ikke minst på kanalene der mange mernnesker bor i husbåter.

  God julihelg til deg! 🙂

 5. Zohre juli 9, 2010 kl. 7:24 pm #

  MINST sølv. 🙂

  Spanjolene løper fort etter gullet så nederlenderne vinner

  takk
  zohre
  —————————————-

  Jeg håper du hr rett, Zohre, men blekkspruten Paul, det skumle åttearmete dyret, har spådd at Spania vinner. ;.-)

  http://www.vg.no/sport/fotball/vm/2010/artikkel.php?artid=10003211

 6. Erta-Berta juli 9, 2010 kl. 8:23 pm #

  Jeg tror de beste vinner, Holder En knapp på Nederland. 😉
  Ett lærerikt og flott innlegg, med fine bilder.
  Å det må være kos å sitte å kjøre sånn

  ————————————-

  VGB hadde en teknisk bug på min blogg i går kveld, Erta-Berta. Derfor forsvant over halve kommentaren din og hele svarkommentaren min da jeg skulle sende svar til deg.
  Og etterpå var det HELT UMULIG for meg å komme inn på VGB igjen.

  Ergelig, men vi vet jo at slikt skjer av og til.
  Og jeg ser at du oppdaget det og skrev en ny kommentar lenger ned. 🙂

  Det er veldig koselig å kjøre på kanalene i Amsterdam.
  Glad du likte innlegget.

  Nå begynner bronsefinalen mellom Tyskland og Uruguay snart. Jeg vet ikke om jeg har nerver til å se på. Men tar sjansen. 😉

 7. Zohre juli 9, 2010 kl. 9:00 pm #

  Blekkspruten kun har en sans selv om den heter Paul

  » Mani satte nebbet sitt i det nederlandske flagget…»

  ( Flagget ) derfor sier jeg og Hup, Holland, hup! 🙂

  takk
  zohre
  ———————–
  Den har vel mer enn EN sans. Har den ikke både syn, hørsel, smak, følelsesans?
  Jeg vet faktisk lite om blekkspruter.
  Men jeg tror IKKE at de kan spå, og ser jo humoristisk på Paul. og oppstyret rundt det.
  Er Mani et annet dyr? 😉

  Hup, hup!

 8. Erta-Berta juli 9, 2010 kl. 11:00 pm #

  Hjelpes, bare halve kommentaren min ble med. ?
  Da fortsetter jeg her 😀
  ……
  Van Gogh, og mange andre malere har tilknyttning til Nederland. Broen med de damene på er vel godt kjennt kunstverk. Gogh hadde mange fine malerier, liker bildene hans og skulle gjerne vært på det Museumet å tittet.
  Ha en nydelig Helg, starlett.
  Klemm. 🙂

  ——————————

  Ja, den forsvant som dugg for sol. (VGB-bugs.)
  Og jeg er helt enig med deg både når det gjelder nederlandske malere og
  når det gjelder van Gogh.
  Han var jo født i Nederland, men døde i Frankrike etter at ha skutt seg i hodet under et epilepsianfall, bare 37 år gammel. Hans livshistorie er gripende.
  Ja, det museumet er en opplevelse. Bildene er så fantastiske i originalutgaver, farger, kraft og liv spruter ut av bildene.
  Takk for to flotte kommentarer, E-B! Jeg leste hele den fine første kommentaren din, selv om halvparten forsvant da jeg skulle svare deg.

  Søndagsklem. 🙂

 9. Astrid juli 10, 2010 kl. 2:44 am #

  Det er nok ikke en kirke du har bilde av, men Montelbaanstoren som ble bygget i 1516. Det var dengang ment som et forsvarsverk – du kan finne mer på http://nl.wikipedia.org/wiki/Montelbaanstoren 🙂

  ——————————————————————————————–
  Hei Astrid! Tusen takk for rettelsen! 🙂 Jeg ser det nå. Dvs jeg ser at det ikke er bildet av den kirken jeg tenkte å, (hadde forvekslet to bilder,), men jeg visste ikke om
  Montelbaanstoren. Det var en interessant historisk opplysning, som jeg satte stor pris på.

  Og så må jeg bare beklage sen respons. Jeg må, som sant er, skylde på sommeren og på at jeg stadig må innom VGs fotballblogg. 😉

  Men tusen takk skal du ha, og fortsatt riktig god sommer! 🙂

 10. :mrgreen: juli 10, 2010 kl. 6:36 am #

  Ja, la oss håpe på en mirakel. Hvorfor mirakel forresten?
  Du vet vel at Oranje ikke har noe som helst med fargen å gjøre, men referer seg til et grevskap i Frankrike som Wilhelm van Nassau (Willem den Tause)arvet på 600-tallet? Et grevskap han faktisk ga fra seg i etterkant, men beholdt dog fanen i sitt våpen. Denne Wilhelm er den som nasjonalsangen synges om, han som vant over den spanske armadaen og endte 80årskrigen med Spania.
  (Etter hukommelsen)
  —————————————————————————————–
  Hei :mrgreen

  Ja, jeg vet det sånn omtrentlig, men har vel egentlig også forbundet Oranje med det nåværende kongehuset i Nederland. Og ja, jeg vet at nasjonalsangen henspeiler på dette. Den nederlandske nasjonalsangen skal visstnok være verdens eldste.
  Fant et nettsted med en del relevant opplysning. 🙂

  http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=no&sl=nl&u=http://www.hethuisvanoranje.nl/&prev=/search%3Fq%3Doranje%2Bnederland%26hl%3Dno%26rls%3Dcom.microsoft:nb-NO:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7HPEB_no%26prmd%3Dvim&rurl=translate.google.no&usg=ALkJrhjyL3Vj7FKgy6SJrEq62EwE_9825Q

 11. Rosa Mondi juli 10, 2010 kl. 1:53 pm #

  Jeg er sikker på at Spania vinner. For de slo Tyskland, og Tyskland slo Australia 4-0. Jeg digger Australia. Derfor er Spania best av alle. Men jeg synes det ser koselig ut i Amsterdam. Det er fint å ferdes rolig på vannet, og Nederland er sikkert et gode til å spille fotball, så de fortjener sikkert plassen.
  —————————————————————–
  Du tippet riktig, Rosa. Og ja, det ER koselig i Amsterdam! 🙂

 12. Lavina juli 10, 2010 kl. 2:22 pm #

  Heia!

  Flott innlegg, og der skulle jeg ha vært! Finalekampen er det eneste jeg skal få med meg, og uansett håper jeg at Nederland vinner med litt flaks. Man får en topp underholdning i allefall..

  Takk for din koselige kommentar inne hos meg, og det satte jeg stor pris på. Ønsker deg og dine en fin sommer. Er overskyet og passe varmt.. Nydelige bilder du hadde i fra turen!

  Klem
  ————————-
  Glad du likte innlegget, Lavina. 🙂 Nederland fortjente dessverre ikke å vinne slik de spilte, men det kunne vi jo ikke vite før kampen.
  Det er alltid så fint å lese bloggen din, både tekst og bilder.
  Lever meg inn i den. 🙂
  Jeg må bare beklage at jeg er sen med å svare, men det skyldes sommeren, skuldertrøbbel, (vondt å bruke mye tid ved tastatur) og feriemodus.
  Jeg ønsker deg og familen en flott fortsettelse på sommeren!
  Varm klem. 🙂

 13. Zohre juli 10, 2010 kl. 7:56 pm #

  http://www.vg.no/sport/fotball/vm/2010/artikkel.php?artid=10003211

  Mani tror på Nederland

  Litt konkurranse må imidlertid åttearmede Paul finne seg i. I Singapore har papegøyen Mani ifølge World of Football allerede spådd Nederland til finalen.

  Papegøyen har også en imponerende historie når det gjelder å spå utfallet av VM-kamper. Gjennom sin stolte eier har papegøyen blitt bedt om hjelp fra utallige gamblere for å finne ut hvem som tar seieren i ulike kamper gjennom mesterskapet.

  Og nå er det nok en del som setter pengene sine på Nederland – etter at Mani satte nebbet sitt i det nederlandske flagget…

  takk
  zohre

  ——————————————–

  Hehe–

  Ja, Paul må finne seg i konkurranse, men denne gangen var han flinkere å spå enn Mani,
  En venn av meg som er bosatt i Spania sier at Paul, etter sin død, skal forgylles og settes på museum, så Paul er blitt superkjendis og STOR stjerne i Spania. 😉

 14. MorHubro juli 10, 2010 kl. 9:21 pm #

  Jeg ser på.Indianerne vinner, sann mine ord! De er best og løper fort!
  —————————

  Indianerne? 😉

 15. MorHubro juli 10, 2010 kl. 9:37 pm #

  Unnskyld ærbødigst. Jeg visste ikke at du hadde skrevet en ny artikkel. Tyskland skulle være på det forrige innlegget, og Uruguay vinner på forte ben!
  Nederland er morsomt å sykle i. Det har jeg gjort på ferie med min mann, men det er lenge siden. Nederland er frisinnet.
  Men de fyrrige spanjoler vinner finalen og skaper jubel og glede i brune fløyelsøyne i den hete Spania-natt!
  ———————————————————-
  Jo, det ble nok en het natt eller flere både her og der i Spania. Du og Paul er flinke til å spå. 😉

 16. Mokkaen juli 10, 2010 kl. 9:42 pm #

  Flott innlegg (som vanlig) 🙂 Liker å se på bildene dine og kommentarene du har med 🙂 Jeg har aldri vært i Amsterdam – bortsett fra mellomlanding der – får så lyst å reise verden rundt når jeg ser alle de spennende innleggene dine! Når jeg blir pensjonist skal jeg reise mye rundt til steder jeg har drømt om – Graceland (er Elvis – fan), Australia, Nederland, Skottland, Irland + + mye mer. Vil oppleve kultur og historie. Har vært heldig og reist en del i løpet av årene – men de siste 10-12 årene har det vært mest badeferier og fornøyelsesparker pga Lillemann. I morgen reiser vi til Rhodos – der har jeg ikke vært før – gleder meg masse og håper på å oppleve litt kultur og historie utenom sol og bad :))
  —————————————-
  Tusen takk for en koselig kommentar, Mokkaen!

  Jeg håper dere har det flott på Rhodos nå og nyter ferien i fulle drag. 🙂

 17. BusybodyGirl juli 11, 2010 kl. 4:58 pm #

  Skikkelig fine bilder. Nå frister det med tur til Amsterdam 🙂
  .———————————

  Hyggelig at du likte bildene, Busybodygirl. Og la deg bare friste! Amsterdam er et trivelig reisemål. Håper du har gode feriedager! 🙂

 18. Starlett juli 13, 2010 kl. 8:43 pm #

  Tusen takk for kommentarer! Jeg skal selvfølgelig svare på dem alle, men nå etter VM-finalen har jeg brukt min «bloggetid» her på VGB på å diskutere på VGs egen VM-blogg, så da har det ikke blitt tid til å gjøre noe her.

  Men jeg setter selvfølgelig veldig stor pris på kommentarene, og snart kommer det svar.

  Gratulerer til Spania med velfortjent seier i VM!

  Oranje fortjente ikke å vinne når de måtte ty til så stygt spill i finalen.

  Men Nederland er fremdeles et godt land å være i, det er fremdeles trivelig på kanalene i Amsterdam, og blekkspruten Paul må få æresplass blant klarsynte. 😉

  OG Oranje bør spille slik de KAN hvis de VIL: Offensivt og elegant uten skitne triks, farlig spill og filming, så blir det bra!

  Forresten:

  TYSKLAND spilte den morsomste og beste fotballen alt i alt gjennom hele turneringen. 🙂

 19. Zohre juli 14, 2010 kl. 9:39 pm #

  …Offensivt og elegant uten skitne triks, farlig spill og filming, så blir det bra!…
  _________

  Hei Starlett

  Oranje eller oransje

  takk
  zohre
  ——————————-

  Fotball-laget, nederlenderne, heter Oranje.

  Men FARGEN er orange. 🙂

 20. ilmy juli 15, 2010 kl. 6:04 pm #

  Ååå, så mange fine bilder!
  Jeg har veldig lyst på en tur til Amsterdam, men foreløpig har jeg ikke kommet meg dit 🙂
  En mellomlanding der teller jo ikke 🙂
  ———————————————

  Glad du likte bildene, Ilmy! 🙂
  Du kan jo dra dit et annet år. Byen du ferierer i denne sommeren er jo også praktfull.
  Ønsker deg riktig god ferie! 🙂

 21. annmariel juli 16, 2010 kl. 8:35 pm #

  Jeg har lenge hatt lyst på en tur til Amsterdam. Har tenkt å prøve en langhelg til høsten,men det er det med tiden da. Jeg hadde nok ikke likt å bo i en kanalbåt, det blir for trangt og det å ha vann under «føttene» neitakk, men jeg skulle gjerne vært på besøk i en. Fine bilder. FOtball er jeg ikke interessert i så den biten hopper jeg over. Ha en fortsatt fin sommer 🙂
  ——————————————-

  Hei annmariel

  En langhelg i Amsterdam blir sikkert flott! Nei, å bo permanent i en kanalbåt ville nok ikke jeg heller, men det er jo bedre plass der enn f.eks i en campingbil, så jeg kunne godt tenke meg å bo langs en av kanalene helt sentralt i byen i en ukes tid. Vann under føttene er bare deilig.
  Glad du liker bildene!
  Fortsatt fin sommer til deg også. annmariel! 🙂

 22. MillaVanilla juli 19, 2010 kl. 9:26 pm #

  Heeeeeeeeeeei Starlett 🙂
  Lenge, lenge siden – og brått bli jeg påminnet om hvilken fotball entusiast du er! Husker gamledager på VGB, du postet jo også da fotballinnlegg i VM- eller var det EM-tider? Selv bidro jeg med innlegget «Fake fotballfeber» i fotballrusen som herjet.

  Amsterdam og Nederland har jeg aldri besøkt, men det står definitivt på ønskelisten – Amsterdam. Så er det bare så mange, mange andre steder jeg også vil besøke i samme slengen. Må vel helst prise meg lykkelig for at jeg har så vel anledning som valgmuligheter til ett par turer i året…

  Jeg håper alt er fint med deg Starlett, at sommeren nordpå er snill mot dere. I Oslo bringer ikke været frem stormende jubel, fortsatt litt tid igjen – før sommeren går mot høst.

  Ønsker deg fortsatt fine sommerdager und alles gute 🙂
  KlemKlem!

 23. Starlett juli 20, 2010 kl. 12:01 am #

  MILLA! 😀

  Å. så glad jeg ble for å se deg her, MillaVanilla!

  Jeg savner deg VELDIG mye på VGB, og skulle virkelig ønske at du kom tilbake, men mens jeg venter på det, gleder jeg meg hver gang jeg ser deg i kommentarfeltene.

  Ja, jeg husker også (med nostalgi og lengsel) gamle dager på VGB, og jeg husker veldig godt «Fake fotballfeber» 😉

  Og så mye av det andre du skrev.
  Heldigvis har jeg boken din.
  Og så håper jeg på mer fra ditt tastatur med tiden.

  Jeg skrev fotballinnlegg både i 2006 og 2008, men flest under VM i 2006, tror jeg. Og jeg husker jo at Solems Lee, som jeg også savner veldig her, skrev flere flotte fotballinnlegg.
  Det minner meg om festlige Stiftemaskin.

  Jeg håper at de har det godt i sin utenom-VGB-tilværelse.

  Ja, jeg tror du vil like Amsterdam, Milla. Men som du sier, det er mange steder man har lyst til å besøke, og det er begrenset hva man rekker over.
  Det er fint å kunne ta et par turer årlig.

  Jeg vender stadig tilbake til Be-ne-luxlandene. Føler meg hjemme der.

  Og så tenker jeg med glede tilbake på gode og gamle VGB. Skulle ønske at kvaliteten fra den tiden kunne komme igjen. Men den ene etter den andre bloggeren har falt fra, og det merkes.

  Jeg savner veldig mange.

  Aller mest savner jeg deg, og dernest Dunkman, SolemsLee og Stiftemaskin. Håper at dere kommer tilbake!

  Håper du også har det godt på alle måter, Milla, und noch immer haben wir ja, Gott sei Dank, Sommer.
  Alles Gute und liebe Grüsse! 🙂

 24. gamle gauder juli 22, 2010 kl. 1:10 am #

  «Aller mest savner jeg deg, og dernest Dunkman, SolemsLee og Stiftemaskin.»

  Uff da, enten presneterer du en «topp tre» eller en «topp fem» – og ved siste eventualitet ville vel også gamle gauder være med på lista!?

  Spøk til side; – flotte bilder og flott land – vil jeg tro.
  Selv har jeg knapt vært i Nederland – tror vi sov der en natt, kjøpte Belgisk sjokolade i Belgia (for å ha gjort det også) på vei til Le Toquet på Opalkysten(?) i Frankrike for flere år siden. Ellers er jeg livredd for vann, selv om jeg etterhvert har lært å svømme…(tangtrønder som jeg opprinnelig er/var).
  Som sedvanlig var vi på ferietur under avviklingen av internasjonalt forballmesterskap, denne gangen i Romania. Sist (EM) var vi faktisk i Spania (Sevilla) og fikk oppleve fyrverkeri og stor ståhei.

  Men, moro å se at du fortsatt produserer «reisebrev» og holder koken.

  God sommer!

  ———————————–

  Hei gamle gauder

  Jeg er kjempeglad for å se deg på bloggen min! 🙂

  Sier til deg som til Milla: Savner deg veldig og skulle ønske du kom tilbake, og du hører definitivt til dem jeg savner aller mest!
  Du kunne vært min bloggmentor i tunge tider for Glimt. 😉
  Og så savner jeg din åpne holdning i forhold til andre land og kulturer.
  Det er bruk for deg og holdningene du står for på VGB! Virkelig!

  Savner diskusjonene våre.

  Belgisk sjokolade er godt, ikke sant?
  Redd for vann? På kanalen også?
  Vel, da kan du være glad for at du slipper å reise over Vestfjorden i all slags vær. 😉
  Fikk du sett noen av kampene da dere var i Romania?

  Det må ha vært flott å være i Spania under EM og oppleve ellevill spansk jubel.
  Du er jo fotballspesialist, og det gjorde det sikkert ekstra stort.
  Jeg har noen venner bosatt i Spania som har vært i konstant lykkerus siden VM-finalen i år.

  Jubelen er sterk og langvarig.

  Og sannelig ser det ut som de får Tour de France-vinneren også, ikke overraskende, forresten. Jeg er hekta på TdF, og har sett en del etapper live.
  Jeg liker at det går i så variert terreng, og bare den geografiske plasseringen av touren gjør den jo til en attraksjon i seg selv.
  Det er mine belgiske venners «skyld» at jeg er TdF-frelst, for belgierne er glødende opptatt av sykkel, og alle diskuterer sykkelsport med stort engasjement.
  I Nederland er fotball litt større enn sykkel.
  Men i Belgia er sykkel større enn fotball.
  De er glad i sine Rode Duivels (røde djevler, navnet på det belgiske fotball-landslaget), men enda mer glad i sykkelsporten.
  Og både Nederland og Belgia er fine land.
  Glad du likte bildene. 🙂

  Jo, jeg skriver litt, men ikke så veldig hyppig. Har veldig mange bilde både her på laptopen og den stasjonære hjemme, men man skal jo ha tid, lyst og tiltak for å legge dem i blogg, så det blir etter innfallsmetoden.
  Likevel kommer det sikkert mer fra meg av og til 🙂

  Jeg håper fremdeles at du kommer tilbake, og synes det er veldig trivelig å se deg igjen.

  Ønsker deg en flott sommer videre! 🙂

 25. Ann juli 22, 2010 kl. 10:26 pm #

  Jeg er ikke spesielt opptatt av fotball, men bildene dine fra Amsterdam er fantastiske! Og noen av dem minner meg om en annen elv, i en annen by, som jeg er veldig glad i 🙂

  ——————————-

  Hei Ann

  Det er flott å se deg på blogg igjen! 🙂
  Ja, jeg har forstått hvem du er, og du var virkelig savnet.
  Glad du liker bildene.
  Hmmm, nå lurer jeg på hvilken by bildene minner deg om. 🙂

 26. Zohre juli 23, 2010 kl. 12:02 am #

  Aller mest savner jeg deg

  takk
  zohre
  ——————————–

  Det var veldig rørende og pent sagt, Zohre. Du vet hvorfor jeg ikke har vært særlig mye på bloggen i det siste.

 27. Xiste juli 23, 2010 kl. 12:55 am #

  Sist jeg var i Amsterdam ble leiebilen min stjålet. Det merkelige var at bilnøkkelen også var borte. Heldigvis trodde politiet på meg, for ellers hadde jeg vært ille ute. Det var tydeligvis ikke første gang bilnøkler og biler hadde blitt stjålet fra gjestene på det mystiske lille hotellet jeg bodde på.

  Amsterdam har vært en av mine favorittbyer siden jeg var der for første gang som ung hippie og overnattet på Ode-Rai, en slags sportshall som var gjort om til sleep-in om sommeren. Om kveldene hang vi rundt statuen (Dam Platz? )eller i Vondelpark (?) . Hukommelsen har desverre blitt borte med årene, men jeg traff en blond svensk jente – som jeg plutselig også har glemt navnet på, men, som tok meg med på loppemarkedet og fikk meg til å kjøpe en tilårskommen afganerpels og et par brune lakkstøvletter til henne. Hun ble veldig fin.

  Van Gogh museet er forøvrig et av mine favorittmuseer.

  Fine bilder,Starlett!
  Og tusen takk for denne muligheten til å vandre litt nedover Memory Lane 🙂

 28. Starlett juli 26, 2010 kl. 6:48 pm #

  Ble bilen og nøklene stjålet, Xiste? Du snakker om å ha uflaks!
  Men hell i uhell at du ble trodd, i alle fall!

  Ja, Amsterdam er trivelig nå og Amsterdam var et hippie-eldorado. 😉
  Jeg har en sterk og begrunnet mistanke om at du og jeg tilhører sånn noenlunde samme generasjon og derfor har mange felles referanserammer.
  Man må ha opplevd den tida for å skjønne den, tror jeg.

  Tilårskommen afganerpels og et par brune lakkstøvletter til en blond svensk jente passer perfekt. Og jeg er sikker på at hun ble fin:)

  Ja, Van Gogh-museet er flott!

 29. maybee juli 29, 2010 kl. 12:32 am #

  jeg traff en nederlender en gang for ikke alt for lenge siden,en flott mann,jeg var døds forelsket i han,vi hadde en flørt pågående en stund men ikke no mer,jeg lurte mange ganger på hvorfor han var som han var,dvs veldig seriøs og det er forsåvidt en fin ting men ja han virket veldig religjøs,men ville ikke prate om det.
  er det mest katolikker i nederland eller?

  Hei maybee

  Koselig å lese om den kjekke nederlenderen! 🙂
  Nederlendere generelt er neppe stort mer religiøse enn nordmenn, og landet er`delt religiøst. Så han kunne ha vært både katolikk og protestant.
  Men i Nederland er det mange kalvinister, som er protestanter, men strengere protestanter enn og mer pietisktisk enn dem vi kjenner fra den norske statskirka.
  Kanskje han var kalvinist?

 30. Dag Eigil juli 30, 2010 kl. 11:39 am #

  Herlig! Vi hadde også gleden av å besøke Amsterdam en gang tidlig i vår. Med byvandringer og hyggelige kanalturer. Det er jo nærmest en egen kultur rundt en del av de kanalbåtene, ikke minst husbåtene. 🙂

  Ja, ikke sant, Dag Eigil? Amsterdam er virkelig herlig, ikke minst om våren. Dere var kanskje i Keukenhof også?
  Og ja, det er en egen kultur rundt husbåtene. 🙂

 31. Breiflabben august 1, 2010 kl. 12:53 am #

  Dette innlegget har jeg oversett. Stor tilhenger av Amsterdam som jeg er, det er nærmest mitt Mokum også. Mokum er deres navn på byen og jeg elsker deres avslapne stil og deres brune kroger og restauranter.
  Jeg kjente igjen flere av bildene her, men kan ikke akkurat stedfeste dem.
  Når det kommer til fotballen har jeg alltid likt Hollands spillestil, men spillerne?
  Nei, jeg liker ikke spillere som spytter på og stempler andre og er ellers utrolig usportslig. Faktisk merkelig at det er slik.
  Jeg håpet på Spania og i dag er det jo lett å si at de beste vant.
  Men du nevner tysklandskampen i innlegget og der var det vel ingen tvil. Tyskland ble rundspilt.

  Fikk lyst på en tur til Amsterdam nå 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: