NIB -Nøtterøy del I

24 jan


I dag skal jeg ta deg med på tur til Nøtterøy. Bildene i dette innlegget er fra oktober. Jeg tilbrakte noen måneder på Østlandet i høst, og var på noen besøk hos slekt og venner på Nøtterøy, og jeg tok mange bilder fra den vakre øya. Noen av dem skal jeg dele her på bloggen. Det første bildet jeg velger å vise, er fra kommunesenteret Borgheim, og vi ser blomsterprakt utenfor Nøtterøy kulturhus.


Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård med over hundre øyer, og det er et rikt båtliv her. Selv i oktober ligger ganske mange båter i de mange marinaer.

Nøtterøy er en kommune i i Vestfold fylke og består av 175 større og mindre øyer i Oslofjorden sør for Tønsberg, bl.a. det meste av øya Nøtterøy. Andre større øyer er Føynland, Bjerkøy, Søndre og Nordre Årøy, Hvaløy, Bolærne og Gåsøy i Oslofjorden og Veierland i Tønsbergfjorden. Den nordlige del av Nøtterøy hører til Tønsberg kommune. I sør er Nøtterøy skilt fra Tjøme ved Vrengensundet.

Men Nøtterøy er ikke bare sjø.Treverket bøyer seg utover med praktfulle høstfarger.Vi ser over fjorden i retning Strengsdal.

 

Så begynner vi vår rundreise ved Nøtterøy kirke som ligger på kommunesenteret Borgheim. Det er en steinkirke fra middelalderen. og de eldste delene er fra 1100-tallet. Den ble ombygd et par ganger på 1800-tallet og restaurert i 1962.

Kapellet i tilknytning til kirken og kirkegården.


Nøtterøy er også en landbrukskommune, og fra kirkegården kan vi få et inntrykk av det. Her ser vi et drivhus like ved kirkegården. Særlig hagebruk er viktig. Nøtterøy er blant landets betydeligste kommuner når det gjelder dyrking av grønnsaker og blomster.


Her, mellom åkrer og gårder og i nærheten av Nøtterøy kulturhus, holder Nøtterøy kulturskole til.


På FN-dagen, den 24. oktober, holdt kulturskolen en liten konsert i Teie kirke, og her ser vi alteret til denne arbeidskirken like før konserten med kulturskole-elevene begynte.

Reportoiret var internasjonalt, og vi fikk høre sang og musikk fra mange land og verdensdeler.Her ser vi aspirantgruppa blant strykerne, og de meget unge musikerne rørte ved mange hjerterøtter.

Teie kirke bærer preg av at Nøtterøy har vært en viktig skipsfartskommune.

Både et seilskip og en modell av et mer moderne skip finner vi i kirken.

Teie kirke ble ferdigstilt i 1977, og ligger på Teie torv. En moderene arbeidskirke som kan brukes til mange formål. Her en fargerik utsmykning i kirken.

 


På torvet, rett ved kirken, står det en byste av statsminister Trygve Bratteli. Den ble avduket i 1989 av Gro Harlem Brundtland.
Trygve Bratteli ( 1910-84) ble, født i Nøtterøy, og en av Arbeiderpartiets betydeligste politikere. han var statsminister 17. mars 1971-18. okt. 1972 og 16. okt. 1973-15. jan. 1976. Gift med Randi B. I ungdomsårene var Bratteli på hvalfangst og bygningsarbeider i Vestfold. Han fikk snart tillitsverv i Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjoner og var redaktør i arbeiderpressen i Kirkenes og Oslo 1934-40. Arrestert 1942 og satt i tysk fangenskap til 1945. I etterkrigstiden var Bratteli den ledende innen Arbeiderpartiet ved siden av Einar Gerhardsen. Han var formann i AUF 1945-46, sekretær i partiet 1945 og nestformann i 20 år 1945-65, da han etterfulgte Gerhardsen som formann. Partiformann 1965-75.
Bratteli var stortingsrepresentant fra Oslo 1949-81. Han ble straks formann i finans- og tollkomiteen og partiets fremste talsmann i finansspørsmål. Han var statsråd 4 ganger: finansminister 1951-55 og 1956-60, samferdselsminister 1960-63 og 1963-64. Da Bratteli trådte ut av regjeringen siste gang, var forutsetningen at han skulle ofre seg for stortingsarbeidet, og han var partiets parlamentariske leder 1964-71 og 1976-81. Han satt i styret for Norsk rikskringkasting 1956-67 og var medlem av Nordisk Råd 1956-67 og fra 1964, president 1978.
Bratteli ble statsminister mars 1971 etter at den borgerlige koalisjonsregjering hadde gått av. Han engasjerte seg sterkt for norsk medlemskap i EF, og hans regjering forhandlet med Fellesskapet med sikte på fullt norsk medlemskap. Da folkeavstemningen i september 1972 resulterte i nei-flertall, gikk han og hans regjering av. Bratteli måtte selv ta på seg mye av ansvaret for nederlaget. Etter stortingsvalget 1973 dannet han igjen regjering. Som en del av lederskiftet på landsmøtet 1975 gikk Bratteli av 1976 og ble etterfulgt av Odvar Nordli. Bratteli trakk seg ut av det politiske liv på landsmøtet 1981. Utgav bl.a. bestselgerne Fange i natt og tåke (1980) om sine krigsopplevelser, Våren som ikke kom (1981), om våren 1940.

Teie er det tettest befolkete området på Nøtterøy og et handelssentrum, Her ser vi Teiegården på kvelden.

Tilbake til Borgheim. Her ser vi Nøtterøy kulturhus

Til venstre på bygget ser vi kommunevåpenet (godkjent 1986) Det har et skråstilt sølvanker mot en blå bakgrunn. Symboliserer sjøfart og tilknytningen til havet.

Nøtterøy kulturhus ble åpnet i 1994. Det arrangerer over 100 forestillinger i året og leier ut salene til mange forskjellige arrangementer. Nøtterøy kulturhus er en av de fremste i Norge. Lokalene består av to saler, hvorav et amfi med plass til 400 mennesker, samt en foajé.

 

 

Riksteatret og Teater Ibsen holder til fast i Nøtterøy kulturhus.
Dette bilde med lys og skygge er tatt fra Nøtterøy kulturhus.

 


Like ved inngangen står en byste Jan P Syse.
Jan Peder Syse, 1939-97, var født på Nøtterøy og en fremtredende politiker for Høyre. Syse var jurist og arbeidet hos Wilhelm Wilhelmsen som avdelingssjef, assisiterende direktør og advokat. Han har blant annet vært statssekretær i justisdepartementet 1970-71. Formann i Unge Høyres landsforbund, viseformann i Oslo Høyre og formann i Oslo Høyre i 1974-1982.Fra 1988-91 var han formann i Høyre.Stortingsrepresentant for Oslo 1973-97, parlamentarisk leder i Høyre 1985-89. Har vært leder av justiskomiteen og finanskomiteen. President i lagtinget 1993 -97.
Industriminister 1983-85- Statsminister 1989-90 i en koalisjonsregjering av Høyre, KrF og Sp. Regjeringen sprakk høsten 1990 da Sp trakk seg utpå grunn av uenighet om EU og EØS.

 

Omgivelsene rundt kulturhuset er vakre midt i oktober, så jeg tar med flere bilder enn det første introduksjonsbildet.

Det er ikke er langt fra kulturhuset til jordbrukslandet. Dyrking av grønnsaker både på friland og i drivhus.

Her er et bakeri og konditori av den gamle gode sorten. Det ligger på Teie.

Strålende blå oktoberhimmel, og her er båten tatt på land.

 

 

Nøtterøyhus og trær med høstfarger badet i tidlig morgensol.

Nøtterøy er ikke bare skjærgård. Her ser vi vakre høstfarger som lyser opp i høsten. Jeg har stort sett bare vært på Nøtterøy på sommerstid tidligere, så det var spennende å oppleve inntrykk fra høsten.

Her er vi på sydsiden av øya, på Kjøpmannskær, og vi ser en båt nær sundet mellom Nøtterøy og Tjøme.

Høst- tåke. Samme båt og samme sund som forrige bilde, men i tåke blir karakteren en annen.

Samme sund like etter solnedgang. Lyset tryller med landskapet.

Vestskogen. Legesenter , fysioterapi og alternativ medisin i en bygning, noe som skiltet viser.

Bebyggelse ved helsesenteret. Vakkert oktobervær.

Nøtterøy består ikke utelukkende av luksusboliger. Her er et boligfelt i Vestskogen der de fleste beboere er mennesker som har arbeidet ved Wilhelmsen rederi. Et trivelig strøk for pensjonister.

Mange velstelte små hager finnes her også, og i midten av oktober står blomkarsen fremdeles i full blomst.

Nøtterøy kan ikke skryte av mange fjell. Det høyeste punktet er skarve 99 meter over havet, men noen høyder finnes det likevel på øya, og her er en av dem i Vestskogen.

Badestrender er det mange av, men det er stille nå her på en badeplass i Vestskogen. Denne badeplassen ligger i tilknytning til Wilhelmsens pensjonnist boliger.

Det Nøtterøy mangler av fjell, kompenserer øya med andre naturperler. Her er båtplass for beboerene i Wilhelmsens boligfelt.

Dette bildet av fargesprakende høstflora knipset jeg på en tidlig morgentur i godværet.

Blikk mot Vrengen bro som binder Nøtterøy sammen med nabokommunen Tjøme.

Her er Vrengen bro sett fra en hage i høyden på Kjøpmannskjær.

Sydsiden av øya. Går man langs veien til høyre i bildet, trenger man ikke mange minutter før man er på Vrengen bro. Små private brygger finner man over det meste av øya.

Teie – forstad til Tønsberg. En del av Teie tilhører Tønsberg kommune, men her er vi på Nøtterøy.

På Teie finner man et bydelsenter med vinmonopol og kjøpesenter, Bellevuesenteret, som vi ser her, og et godt utvalg av alle typer forretninger. Dessuten bank og forsikring.

Til høyre ser vi litt av et velværesenter på Teie, men jeg falt mer for høstfargene i treet enn for bygningen.
Høstidyll sør i kommunen, i nærheten av Vrengen bro.

 

 

Gamle Nøtterøyhus på Kjøpmannskjær. Sør på øya.


Innkjørsel til en bondegård .Nøtterøy har et typisk østnorsk kystklima, med tørre somre og milde vintre. Været preges av vindene fra sør og nord. Med sønnavinden kommer det ofte regn, mens nordavinden bringer kaldt vær. Nøtterøy er velegnet for dyrking av korn.

 

 

Her ser vi over fjorden ved Kjøpmannsskjær.

 

 

Båthavner finnes det naturligvis mange av på ei øy som både har mange lokale båteier, men også mange sommergjester med båter. Et paradis for dem som elsker båtlivet.

I oktober er mange båter fjernet fra flytebryggene og satt i vinteropplag.

 

 

Men fremdeles er det mange som nyter båtlivet.

Nøtterøy hadde mange godværsdager i oktober 2007.

 

 

Blikk mot en relativt ny kolonialbutikk, Kiwi.Den ligger ved båhavnen og har også servicerom for gjestebåter.

Fremdeles holder noe blomster stand i en rufsete hage. Her går det bratt ned mot veien og fjorden, så et sikkert gjerde er påkrevet.
TARA. Et mer enn hundre år gammelt og egenartet bindingsverk hus på på Bergan på vei til Knarberg. Er navnet inspirert av filmen «Gone with the Wind», mon tro

Det er morsomt å hoppe på trampoline, synes denne jenta.

Stille ettermiddagsidyll. Vi er på østsiden av øya, men vi møtte få mennesker ute i den fine oktoberkvelden. En rekke øyer og holmer er sikret av Nøtterøy og Tønsberg kommuner samt Oslofjordens Friluftsråd for allmennhetens friluftsliv. Sommerturisme og hyttebebyggelse.

 


Dukenveien, en trivelig vei på østsida av øya, mot Oslofjorden . Jeg falt for den høstlige villvinen i forgrunnen.

 

Staselige trær på Knarberg. En av Nøtterøys mange småøyer i mellomgrunnen og i bakgrunnen skimter vi skjærgården.Øya heter Bjerkø, og her ble maleren odd Nerdrum født.

Breidablikk.Opprinnelig for det meste beregnet for sjøfolk, fikk jeg opplyst, men nå har bygget mange funksjoner. Da vi kom dit, var det dessverre stengt..

Navnet Breidablikk er et mye brukt navn i Norge, og det indikerer fritt utsyn Herfra kan man se i alle retninger. Sjarmerende natur uten den dramatikk som vi finner i Nordland.

Vi ønsket å ta en liten kaffepause på vår tidlige kveldstur, men alt var stengt her ved Nesbrygga Café. Kanskje stenger man slike serveringssteder om høsten når sommergjestene er reist? Jeg vet ikke.
Likevel er det lett å forestille seg at det er liv og røre her i sommerferien, for her på Nesbrygga er det et perfekt utgangspunkt for turer med småbåter blant alle Nøtterøys øyer og holmer og skjær.

Det finnes selvsagt også private småbrygger langs hele kystlinjen. Det som er igjen av offetlig eiendom, bør kanskje bevares slik at allmenheten også i fremtiden kan glede seg over Nøtterøys skjærgård?

 


Jeg avslutter turen med et bilde tatt fra Nøtterøy over mot Tønsberg med Tønsberg brygge. Det er tatt i november, og er en liten forsmak på mitt neste innlegg fra Nøtterøy som vil vise hvordan kommunene tar seg ut i årets nestsiste måned.
Jeg håper du har hatt en fin tur, og jeg anbefaler gjerne Nøtterøy som utfluktssted eller reisemål, også i oktober.

 

Ditt neste reisemål er: NØTTERØY del II

192 kommentar til “NIB -Nøtterøy del I”

 1. Pia-Maria januar 26, 2008 kl. 4:54 pm #

  Flotte bilder fra Nøtterøy, mange kjente og kjære plasser for en utflyttet nøttlending.

  Noen småfeil på navn, men det spiller ingen rolle.

  Gleder meg til del 2!

 2. Smultron januar 26, 2008 kl. 4:58 pm #

  Jeg er ofte på Nøtterøy, en plass jeg er veldig glad i, spesielt om sommeren:)

  Koselig å se bilder derfra, gleder meg til del to!

  Du ga meg en herlig sømmerfølelse nå:)
  Tommel!

 3. Geir Olsen januar 26, 2008 kl. 5:01 pm #

  Du verden du verden…Så bra… Geir ønsker seg et ordentlig kamera før NIBBERNE kommer over Vrengen broa…:-)

 4. Starlett januar 26, 2008 kl. 5:02 pm #

  Tusen takk, Pia-Maria, og velkommen på bloggen min! 🙂

  Hvilke småfeil er det? Hvis du kan si det, blir jeg takknemlig, for da kan jeg rette det opp. Vil helst ha det riktig på bloggen.

  Jeg har venner og kjente på Nøtterøy og har vært der mye, men ikke vedlig god lokalkunnskap med navn, og jeg tok disse bildene i oktober, så derfor kan jeg ha glemt noe.
  Men uansett: Jeg er glad for at en utflyttet nøttlending likte bildene.

  (Nøttlending er et helt nytt ord for meg. har hørt om tjømlinger, men ikke om nøttlendinger.)

 5. Starlett januar 26, 2008 kl. 5:24 pm #

  Så artig å høre at du også er godt kjent på Nøtterøy, Smultron.

  Ja, Nøtterøyy er flott om sommeren, men jammen er det fint der i oktober også. Til og med i november blomstret det der.
  Takk for tommelen! 🙂

 6. Artemisia januar 26, 2008 kl. 5:26 pm #

  Åh, det var herlig å se blomster, sommer og sjø! Takk for flott reportasje, Starlett!

  Nøtterø har jeg vært på en gang. Det er deilig der nede.:)

  Tommel opp, og god helg!

 7. Liselotte januar 26, 2008 kl. 5:28 pm #

  Veldig fine sommerbilder. Er de fra oktober?

 8. Starlett januar 26, 2008 kl. 5:39 pm #

  Så fint at du likte det, Geir.
  Jeg hadde faktisk tenkt på å fotografere på Tjøme også, men tida strakk ikke til.
  Men Argus har et innlegg fra Verdens ende hvis jeg ikker husker feil.

  Ja, du er jo tjømling nå, og der er det virkelig fint. 🙂

 9. LillePersille januar 26, 2008 kl. 5:49 pm #

  Så flink du er. Jeg likte maleriet fra kirka godt og de store trærne.

 10. Starlett januar 26, 2008 kl. 6:08 pm #

  Hei, Artemisia!
  Glad for at du likte reportasjen.
  Gratulerer som ikkerøyker! 🙂

  Javisst er det deilig på Nøtterøy.

  God helg og takk for tommel! 🙂

 11. Starlett januar 26, 2008 kl. 6:16 pm #

  Takk skal du ha. Det er ikke sommerbilder, og j, de er fra oktober, fra ca. midt i oktober til slutten, men det var en veldig fin høst.

 12. Katten_3 januar 26, 2008 kl. 6:18 pm #

  Du står på. Så masse fint du produserer. Takk for en hilsen fra Nøtterøy. Der har jeg ikke vært siden jeg var liten. Koselig å se det igjen. Vakre bilder og jeg forsøker febrilsk å minnes noe derfra, men det eneste jeg husker er at det var saltvann der! Det var nemlig mitt første møte med havet. Broa husker jeg, ellers er alt glemt.Jeg må nok dra en tur dit igjen. Takk for at du minnet meg om at stedet finnes fortsatt.Gleder meg til neste del:)

 13. Pia-Maria januar 26, 2008 kl. 6:49 pm #

  Hei, det er kun småfeil, det over 100 år gamle huset som har navn; TARA ligger på Bergan på vei ned til Knarberg,(bare bytt om).
  Der du skriver Duken er for meg Nesbrygga. Vi brukte aldri navnet Duken annet enn som postnummer.

  Ellers må jeg si at nøttlending er for meg helt naturlig, hvor utbredt det er aner jeg ikke.

 14. Pdyqf januar 26, 2008 kl. 7:08 pm #

  Takk for titten .Jeg så bildene men dessverre er skriften veldig vanskelig å se for med .På grunn av den rød bakgrunnen .Men det var mange flotte bilder .Takk for titten sier det igjen jeg .Du får ha en fin kveld .Kos deg; ))

 15. Vigi januar 26, 2008 kl. 10:06 pm #

  Jøye meg så genialt NIB er! Nå har jeg blitt kjent med Nøtterøy gitt!

  Dette var et kjempefint innlegg med mange flotte bilder. Herlig å se lys på bildene igjen. Oktober er jo ikke mørketid, det kan vi jo tydelig se på bildene dine.

  Nå husker jeg vel for evig og alltid at Jan P Syse kom fra Nøtterøy!

  Tusen takk for et flott NIB!

 16. Inger Johanne januar 27, 2008 kl. 10:12 am #

  Herlige Nøtterøy!!
  Et alle tiders innlegg 😀

 17. Sirenia/Konglo januar 27, 2008 kl. 1:26 pm #

  Starlett.
  Det var da et usedvanlig ”hulter til bulter” og hummer og kanari – innlegg om Nøtterøy, både overlesset av informasjon og bilder. Og ikke uventet får AP-Bratteli stor plass, mens for eksempel betydningen av hvalfangst er utelatt. Men de kan jo leses her:
  http://www.vgb.no/149

  Som lokalmenneske oppvokst på og bosatt på Duken og med sikre røtter tilbake så langt det går an å komme, må jeg i anstendighetens navn korrigere deg på noen av feilene du har begått.

  For det første, i dag preges fortsatt Nøtterøy av småkoselig strandsoneidyll og vakker uberørt natur og skjærgård. Nøtterøy og fylket er faktisk ganske flinke til å kjøpe opp areal for å slippe allmennheten til strandsonen som fra både gammelt av og nytt av, tross verning og 100 meters byggeforbud, var nedbygd. Denne kontrasten hadde vært viktig å få med. Utbyggingkåt høyrepolitikk i kontrast med gammel genuin kystkultur.

  Nøtterøy er tett befolket, 335 personer pr km, hvilket er blant de tetteste også i verdens målestokk. Øya snaue mila lang er overbefolket så på tross av båthavner og marinaer er båtplass ettertraktet og man må stå i kø eller kjenne noen.

  Videre. Nøtterøy bakeri har forretninger mange steder rundt forbi i fylket. Den du har lagt ut bilde av ligger på Teie, ikke Borgheim. Nøtterøy bakeri er eksempel på lokale krefter som har ekspandert fra lite hjemmebakeri på Borgheim i forrige generasjon til en solid lokal bedrift med utsalg over hele fylket i nåtid. Og fortsatt baker de med høy kvalitet og hjemmebaktpreg.

  Marinaen på bilde to, er Fjærholmen seilsenter. Der har det vært både verdensmesterskap og andre viktige regattaer pluss restaurant. OL-vinneren Linda Andersen startet karrieren i optimistjolle der.

  Kirken og kapellet er avbildet, men rett sørpå ligger prestegården som er restaurert og brukes til kulturelle sammenhenger.

  Det danske bindingsverkhuset ligger på Bergan rett under det som var øyas eldste skole. Der bor en lokal kjær kunstner og maler som heter Heiberg, tror jeg.

  Bergan skole ble lagt ned sammen med Hårkollen mot vellets, foreldrenes og ungenes protester for få år siden. Utbyggingskåte politikere og ambisiøse skoleledere overkjører glatt lokalbefolkningen for å få statusbygg å vise fram, eks kulturhus og Oseberg storskole.

  De staselige trærne står på Knarberg, og vi ser øya Bjerkø nærmest. Barndomsøen til maleren Nedrum nå mer kjent som øya der Fettholmen ble innspilt.

  Til sist. Så måtte du ha med Duken også da, min hjemplass. Duken er et stedsnavn som kommer fra et sagn, innlegg ligger her forsøkt skrivi på dialekt: http://www.vgb.no/149… Duken er altså et lite sted, noen få hundre meter strandsone i Dukenveien som få kjente og bodde på før. Pga av at området utviklet seg til å bli et av de mest attraktive på øya, pga nærheten til seileranlegget Fjærholmen, steg både status og pris på Duken.

  Og da stedets nye postkontor(nå nedlagt) fikk navnet Duken, blander folk sammen postområdet Duken med stedet Duken, hvilket er faktisk feil. Bildet du sier er fra Duken er fra Nesbrygga.

  Og du kunne godt ha opplyst at stedet har hatt anløpsbrygge for kull og seilskip og dampskip i sine dager. Og grunnleggeren Andreassen, med tallrik familie, befolker den mest tallrike slekta i området Duken, Nesbrygga og Breidablikk. Min farmor var eldst i den barneflokken og min eiendom på Duken i strandsonen, er den eldste eiendommen med fastboende.
  Else-Mette Oscarsen

  Ps. Takk for hyggelig oppmerksomhet på fødselsdag! Generøst.

 18. Erta-Berta januar 27, 2008 kl. 11:00 pm #

  Nydelige bilder av en vakker plass. Flott reportasje og tekst.
  Bra NIB verd en tommel.

 19. carpe50 januar 27, 2008 kl. 11:36 pm #

  her kjenner jeg meg igjen! 🙂

  Den Kiwien har jeg handlet på, før jeg kjørte over Vrengenbrua på vei til Tjøme. 🙂

  Besøkte du Konglomeraten? For det er vel akkurat der du tok bilder rfa.. ihvertfall ligner det VELDIG!

  Så flott at det kommer slike NIB-innlegg i januar!

  Inspirerende.. har så lyst til å lage et snart selv også, men det blir bare småreportasjer!

  Tommel fra meg for mange fantastisk flotte bilder! 🙂

 20. Liljerød januar 28, 2008 kl. 6:37 am #

  Dette var fine bilder. Det var artig å se at Tryggve Brattelii var fra Nøtterøy.

  Jeg vet ikke om jeg visste det på forhånd, men jeg vet at han var en stor politiker som ble urettferdig behandlet av noen av sine egne.

  De konspirerte mot ham mens han var ststaminiser siste gangen.
  Tenk at han kom nesten som et lik ut fra konsentrasjonsleiren og begynte arbeidet for et solidarisk Norge med en gang han kom til Norge.
  Man må bøye seg i respekt.
  Han var autodidakt, men en av de mest begavete og beleste politikere som har levd i Norge.

  Einar Gerhardesen var også autoditakt.
  Av og til kan det tenkes at man blir dummere av skolegang.

 21. Gullhjerte januar 28, 2008 kl. 6:44 am #

  Jeg er betatt av skjønnheten. Høsten er en grødens tid, da kan man høste inn av solens og regnets arbeid som gårdbrukeren foredler gjennom sin møye.
  De løvfulle trærne stråler mot meg.

 22. Sandri januar 28, 2008 kl. 6:53 am #

  Nydelig rundtur her Starlett. Jeg er altfor lite flink til å kommentere diverse NIB`ere enda jeg er innom de fleste tror jeg. Å reise gjennom andre i små glimt og historie er fantastisk! Spesielt når man ikke kommer seg så lett på ferd selv ;

  Men du? Det er jo utrolig dette er senhøst bilder. Vi blir lurt nå for tiden. Klimaet er så mildt. Det må gjerne fortsette for min del :0

  Bildet fra kirken var herlig! Det ble favoritten skulle jeg plukke ut noe.

 23. Liljerød januar 28, 2008 kl. 6:53 am #

  Jeg vil ikke glemme Jan P Syse heller. Han rotet med et eller annet og var i feil parti, men han var en slagferdig mann og sikkert en populær festtaler.

 24. Rosenbusken januar 28, 2008 kl. 8:47 am #

  Jeg likte bildene veldig godt.
  Særlig alle blomstene utefor kulturhuset var virkelig fine.
  Blomkarsene også.
  Jeg har vært på Nøtterøy og vet at det er frodig der.
  Både blomster og båtliv, men det er dyrt å bo på Nøtterøy, så man må ha mange penger.
  Jeg synes at du skal ha en tommel for alle de fine bildene.

 25. Starlett januar 28, 2008 kl. 9:21 am #

  Takk skal du ha. LillePersille!
  Du tenker sikkert på maleriet i arbeidskirka på Teie?
  Ja, det likte jeg også godt.

 26. Starlett januar 28, 2008 kl. 9:26 am #

  Takk for hyggelige ord, Katte!
  Ja, saltvann er det mye av der.

  Jeg trives godt på Nøtterøy og er der nesten årlig, men jeg har ikke detaljkunnskap om alle stedene.
  Men fint er det, og jeg var imponert over at det var så frodig i oktober, og heller ikke november var det direkte vinterlig, noe mitt neste innlegg kommer til å vise. 🙂

 27. Starlett januar 28, 2008 kl. 9:42 am #

  Takk skal du ha for at du gjorde meg oppmerksom på det! Det ble lenge før jeg fikk rettet det, for jeg har ikke hatt anledning til å være på blogg i helga, men nå håper jeg at det er rett.
  Når du sier det, så husker jeg at huset kalles for Tara.
  Kanskje inspirert av «Tatt av vinden»?

  Antakelig blir det flere feil på det neste innlegget mitt, for der vil det vlse noen bilder fra Årøysund og veien dit, og der er jeg veldig ukjent.
  På Kjøpmannskjær, i Vestskogen og i området jeg trodde hette Duken, har jeg både slekt og venner, så der trodde jeg at jeg kjente navnene, og jeg har badet flere ganger og hygget meg i småbåt sammen med venner både på Knarberg, (som jeg trodde hette Duken,) og i Vestskogen.

  Takk for hjelpen! 🙂

 28. Starlett januar 28, 2008 kl. 9:48 am #

  Hei Pdyqf og velkommen på bloggen min! 🙂

  Glad at du likte bildene, men synd at det var vanskelig å lese teksten.
  Vanligvis bruker jeg å skrive med Verdana 11 eller 12, men denne gangen skrev jeg teksten bare rett inn, og jeg swer at den ble liten da.

  Jeg skal prøve å skjerpe meg, og skrive i Word først og med større bokstaver.

 29. Starlett januar 28, 2008 kl. 9:55 am #

  Ja, jeg er enig i at NIB er et flott tiltak, og at vi på denne måten kan bli kjent med mange områder i landet vårt.
  Jeg har jo f.eks lært mye om Jæren av dine innlegg, for Jæren er en av de få områdene jeg ennå ikke har vært på, dessverre, men jeg har absolutt planer om å dra dit.

  Takk for hyggelig tilbakemelding. Vigi! 🙂

 30. Starlett januar 28, 2008 kl. 10:14 am #

  Ja, det er flott på Nøtterøy!
  Hyggelig at du likte det.
  Dine fotoinnlegg er jo bare helt fantastiske, Inger Johanne.

 31. Starlett januar 28, 2008 kl. 11:09 am #

  Hei Sirenia/Konglo

  Det var hyggelig å se deg på bloggen min. 🙂
  Lenge siden sist.

  Jeg lager jo NIB-innlegg fra flere steder der jeg ikke er lokalkjent, og selvfølgelig vil lokalkjente av og til finne feil.
  Pia Marie har på en vennlig måte gjort meg oppmerksom på et par småfeil som jeg har rettet på.

  Om en som er ukjent i Bodø skulle lage et Bodø-innlegg, hadde jeg kan hende funnet noe småpirk ved det også.

  En del av det du påpeker, er jeg klar over, og siden dette er første del fra Nøtterøy, hadde jeg tenkt å spare en del av informasjon til den andre delen, f.eks demografien og hvalfangstens betydning.
  Jeg er så vidt inn på skipsfartens betydning med teksten under noen av bildene fra Teie kirke, og i boligen til arbeidere som tidligere arbeidet hos Wilhelmsen.

  Jeg vet at Bergan skole er nedlagt, og jeg har bildet av bygget, men som du påpeker: Det er allerede mange bilder her, 65 for å være nøyaktig, så jeg syntes det var nok.
  Det krever en del arbeid både å fotografere, redigere og legge inn bilder.

  Jeg mener å vite også at bygget har fungert som bolig for asylsøkere, eller muligens folk som allerede har fått oppholdstillatelse, men jeg vet ikke om det blir brukt til dette formålet fremdeles.

  Overlesset?
  Mener du at det er for mange bilder her?
  Med dine forslag ville det ha blitt enda flere.

  Interessant å få vite om Fjærholmen seilsenter og Linda Andersen. Det visste jeg ikke, og det er alltid spennende å få ny informasjon.
  Når det gjelder bakeriet som jeg feilaktig skrev lå på Borgheim, må jeg bare beklage at jeg blandet. Du har selvfølgelig rett, og jeg skal ordne denne feilen.

  Når det gjelder bysten av Bratteli, så var det naturlig for meg å ta bilde av den da jeg deltok på en konsert i kulturskolens regi i Teie arbeidskirke og bysten sto like utenfor.
  Jeg har svært stor respekt for ham, og jeg ønsket å ha med kjerneopplysninger om denne betydningsfulle politikeren gjennom nesten førti år. Det er MITT valg.
  Også Jan P Syse har fått omtale i dette innlegget.

  Angående kulturskolen, så synes jeg det er noe dere skal være både stolte og glade for på Nøtterøy.
  Kultur er ikke bare «pynten på kaka», men konstituerer på flere måte et samfunn og menneskenes livsglede.
  Jeg er veldig begeistret for kulturhuset, men jeg er ikke nok inne i Nøtterøys lokalpolitikk til å kjenne diskusjonene i forkant av vedtaket om å bygge det.
  Men det er da slett ikke noe bare for å «vise fram», men et levende hus med med mange konserter og ulike forestillinger som betyr mye for kulturlivet i kommunene.
  Jeg har slektninger som bor i Duken-området, ikke langt fra nesbrygga.og har vært der mange ganger, både badet og solet meg og seilet, og jeg trodde at alt som ligger ved Dukenveien, het Duken. (Det tror de også, innflyttere som de er), men det er greit å få det oppklart.

  Du sier:
  ——————–
  Og du kunne godt ha opplyst at stedet har hatt anløpsbrygge for kull og seilskip og dampskip i sine dager. Og grunnleggeren Andreassen, med tallrik familie, befolker den mest tallrike slekta i området Duken, Nesbrygga og Breidablikk. Min farmor var eldst i den barneflokken og min eiendom på Duken i strandsonen, er den eldste eiendommen med fastboende.
  ———

  Jeg KUNNE ikke opplyse om det, for det visste jeg ikke. Jeg kan selvsagt ikke Dukens lokalhistorie og familiehistorie, like lite som jeg kan historien så detaljert når det gjelder Sandnessjøen, Alstahaug eller andre steder jeg har fotografert.
  Jeg har mer enn nok med å sette meg inn i historien til NØTTERØY som helhet.

  Det ville nok blitt for overlesset både med tekst og bilder om jeg skulle skrevet så detaljert, og dessuten ville det kreve et enormt arbeid.

  Men jeg er takknemlig for at du og andre fyller opp huller i innleggene mine.

  Duken-sagnet er spennende, og det takker jeg deg for. Men for en Bodøværing var det ukjent.
  Hvis du vil, kan jeg legge hele sagnet ut her i kommentar-tråden.

  Er Bjerkø navnet på øya vi ser i nestsiste bilde? Det var jeg ikke klar over, heller ikke at Nerdrum bodde der som barn, men jeg har jo vært på museét i Tønsberg der Nerdrum har hatt utstilling.

  Dette innlegget skulle vise smakebiter fra Nøtterøy i OKTOBER, og det andre skal vise Nøtterøy i november. Jeg har altså vektlagt årstid minst like mye som jeg har vektlagt rekkefølgen på bildene.

  I neste innlegg kommer det bl.a bilder fra tur ned til Årøysund. og jge mener vi tok av fra østre hovedvei mellom Tønsberg og Tjøme. Der er jeg veldig dårlig kjent, så jeg frykter at det kan komme noen faktafeil der, for jeg husker ikke hva et idyllisk sted som vi kom til FØR Årøysund (eller var det etter) heter.

  Jeg hadde noen ærender på Nøtterøy i høst og da passet jeg på å fotografere litt, men fordi det var andre ting som tok mesteparten av min tid, hadde jeg dessverre ikke anledning til å fotografere alt severdig på hele øya.
  Det får eventuelt til en gang jeg er der på ferie.
  Hvis ikke noen som er lokalkjent på Nøtterøy kan lage mer detaljerte fotoserier.

  Har du nettopp hatt fødselsdag?
  Gratulerer med vel overstått!
  Beklager at jeg ikke ga deg oppmerksomhet i anledning dagen. Jeg følger ikke så veldig nøye med bloggeres bursdager.
  Ønsker deg en fin dag og en god uke i sommerparadiset!

 32. Fredrik januar 28, 2008 kl. 11:49 am #

  Fint innlegg med flotte bilder. Jeg likte bildet av hun som hopper på trampolne best. Det er fin bevegelse og liv i bildet.
  Jeg fotograferer selv ganske mye, og liker bilder med bevegelser.

 33. Starlett januar 28, 2008 kl. 11:55 am #

  Nå tror jeg at jeg har rettet opp feilene du påpekte.

  Er det korrekt nå?

  Fint om du kan sjekke eventuelle feil i mitt neste Nøtterøy-innlegg.

 34. Starlett januar 28, 2008 kl. 12:06 pm #

  Tusen takk, Erta-Berta! 🙂

 35. MorHubro januar 28, 2008 kl. 12:11 pm #

  Du er et sant unikum med fotografiapparatet!
  Min mann kommer fra et sted langs Oslofjorden, og der slapper vi av.
  Jeg elsker båtlivet!
  Vi driver også med birøkt, og jeg elsker å slynge honning.
  Kirker bryr jeg meg ikke om.
  Du skal få min høythengende tommel for bryderiet!

 36. Starlett januar 28, 2008 kl. 12:22 pm #

  Så artig at du kjenner deg igjen, carpe. 🙂

  Jeg har også handlet ofte på Kiwi-butikken, for jeg er godt kjent på Kjøpmannskjær.

  Jeg ser at Konglo sier at jeg tok noen bilder i nærheten av der hun bor, men jeg kjenner nok ikke henne. Jeg kjenner faktisk ingen som har aktiv blogg her inne.

  Men jeg har slekt og venner på Nøtterøy, og derfor er jeg der ganske ofte. Jeg er særlig godt kjent i Vestskogen, i området som jeg trodde ble kalt Duken og på Kjøpmannskjør.
  Og selvsagt på Teie, der de fleste butikkene ligger.

  I neste innlegg kommer det bilder fra steder der jeg er mindre kjent, men jeg håper at teksten blir noenlunde korrekt likevel.

  Under mitt lange opphold på Østlandet i høst, besøkte jeg Nøtterøy et par ganger og var noen dager hos venner, og i det fine været, ble det tid til litt fotografering.

  Jeg bestemte meg for å lage et oktoberinnlegg og et novemberinnlegg, og da jeg tok bildene da jeg var der i november, så jeg tydelig forskjellen mellom Bodø og Nøtterøy.

  Høsten kommer tidligere her.

  Du lager da stadig fine fotoinnlegg, carpe. 🙂

 37. - januar 28, 2008 kl. 1:21 pm #

  En har nødt å gjøre et utvalg, et utvalg som har en viss sammenheng og helhet. Finner ikke slik tråd hos deg. Som jeg sier, bildene kommer hulter til bulter og du har med for mye for og uviktige ting.

  Du kunne kanskje overlatt det til meg eller andre lokalkjente å skrive om øya si. Det tror jeg Geiro mente i sin kommentar, men du skal vel overkjøre han også mht Tjøme og Hvasser.

  Jeg har forklart hvor Duken ligger. Det var forøvrig ikke familiehistoria som var viktig, men at det var gammel rederivirksomhet før. De eide forøvrig mesteparten av Nesbrygga, det du kaller Duken.

  For det er nemlig rederi og sjøfart og kystkultur som er grunnlaget for bosettinga i området. Bosettinga og velstanden.

  Duken går fra Breidablikk til Knarberg til nød i Dukenveien. Siden navnet kommer fra sagnet, der dåpsduken fløt i land, er det et lite begrenset område ved sjøen.

  Og du kan være svært trygg på at jeg aldri hadde vært så frekk at jeg hadde laget nibb innlegg fra Bodø foran nesen på deg. Vi er godt oppdratte vi kystfolk, men skarpe i tunga mot inntrengere.

 38. Soletraveller januar 28, 2008 kl. 1:24 pm #

  Mange fine Nøtterø-bilder!

  Klem fra Nøtterø-jente 🙂

 39. Nøtterøygutt januar 28, 2008 kl. 2:13 pm #

  Takk for alle de fine bildene! Jeg gleder meg til oppfølgeren.

  #22 Jeg syns du skal være glad for reklamen som kommunen vår får.

 40. Sandri januar 28, 2008 kl. 2:36 pm #

  #22 Anonym

  At du som lokalkjent i området, påpeker opplagte feil og mangler i denne NIBen er helt greit. At du ikke liker fremstillingen også. Jeg må jo undres på om det er slik at mennesker som reiser rundt i landet vårt, tar bilder og blogger om det, må ha tillatelse fra lokalbefolkningen for å skrive om det, ellers er det frekt? Det står deg vel alledeles fritt å skrive om ditt lokalmiljø og andre steder i verden hvor som helst og når som helst?

 41. Starlett januar 28, 2008 kl. 3:13 pm #

  Så fint at du likte bildene, Liljerød. 🙂
  Ja, Bratteli og Gerhardsen var autodidakter, dvs de hadde ikke formell skolegang, men de lærte jo veldig mye likevel.

 42. LillePersille januar 28, 2008 kl. 3:17 pm #

  Jeg liker innlegget ditt bedre enn siste gang jeg så det, og du skal få tommel for det.
  Ikke bry deg om at noen tror de har enerett på Nøtterøy, for det har de ikke. Jeg synes det er fint at dere drar rundt i verden og tar bilder som vi kan kose oss med.

 43. LillePersille januar 28, 2008 kl. 3:18 pm #

  #22 Anonym

  Skam deg! Folk pleier å ta bilder når de er på ferie, og det er ikke frekt.

 44. Millan76 januar 28, 2008 kl. 3:20 pm #

  Nøtterøy slår ikke Tjøme…:-)

 45. ARGUS37 januar 28, 2008 kl. 3:26 pm #

  Hei Starlett,

  Her var det mye koselige bilder som vakte minner. Fra min tid som yrkesaktiv så har jeg jo reist Nøttrerø og Tjøme på kryss og tvers i 20 år og derfor kjente jeg meg jo igjen på svært mange av bildene.

  Jeg synes du har fått med deg en masse og jeg ser frem til Nøtterø II som jeg skjønner er like rundt hjørnet?

  Av de 20 registrerte kommentarene (dine svar ikke medregnet) så ser jeg at 19 av dem er overveiende positive og en – skal vi si «forbeholden»?

  Nå er det jo slik at en lokalbefolkning alltid, uansett hvor i verden, vil vite mer om et sted enn en tilfeldig tilreisende fotograf. derfor er det nesten umulig å unngå at man får en og annen rettelse. Slikt synes jeg man skal ta positivt, og i den grad det lar seg gjøre, implementere rettelser i reportasjen som da blir enda bedre.

  Men når enkelte kommentarer blir hva jeg kaller «surmaget», når det insinueres at man kanskje burde overlate den slags fotoreportasjer til lokalbefolkningen, så overser jeg dem.

  Siden denne lokalbefolkningen jo har bodd på stedet i uminnelige tider, – hvorfor foreligger ikke da slike reportasjer for lengst?

  Kan vi se det som manglende initiativ og kreativitet i den samme lokal-befolkningen? De fleste mennesker har jo idag digtale kameraer, men det er en forutsetning at de gidder å bruke dem.
  Ellers blir det ingen fotoreportasjer.

 46. Starlett januar 28, 2008 kl. 3:28 pm #

  Tusen takk, Gullhjerte!
  Det var poetisk sagt av deg. 🙂

 47. ARGUS37 januar 28, 2008 kl. 3:29 pm #

  # 3 Geir Olsen

  Jeg har, som det ble sagt her et sted, vært på Verdens Ende. Og før du vet ordet av det så kan det også bli andre steder på Tjøme. Hvis ikke du gjør alvor av å kjøpe deg kamera og starte en karriere innen NIB-fotogtrafering da.

 48. Nordlandsmann januar 28, 2008 kl. 3:34 pm #

  Her har du vært dyktig, Starlett!
  Med været vi har i Bodø i dag gjorde det godt å se slike flotte bilder.
  Jeg har ikke seilt like utenfor Nøtterøy, og det blir i lengste laget å seile ned dit langs norskekysten, men jeg kan sikkert leie meg en seilbåt og seile der.
  Hvis Bodø-folk blir ønsket velkommen av lokalbefolkningen.

  Tommel blir det fra meg.

  #29 ARGUS37

  Du har truffet spikeren på hodet!

 49. Starlett januar 28, 2008 kl. 3:44 pm #

  Tusen takk, Sandri! Jeg synes du er flink å kommentere, og jeg vet jo av egen erfaring at kommentering tar tid.
  Nå er det jo dessuten slik at man ikke finner NIB-innleggene i rekkefølge om man bruker søkeordet «Nib»

  Det er en svakhet ved systemet.
  Jeg har lyst til å se på, nyte og kommentere alle mine NIB- » kolleger», men søkefunksjonen gjør det vanskeligere enn det hadde vært nødvendig.

  Det var bedre før omleggingen.

  Ja, jeg må si at jeg også var overrasket over hvor frodig det var på Nøtterøy i oktober.
  Mange av bildene er tatt SENT i måneden, omkring FN-dagen, men jeg tror nok at det var en særlig mild oktober der.

  Jeg har også lagt inn bilder i editoren av et Nøtterøyinnlegg fra november, og selv da var det roser som blomstret.

  Takk for hyggelig kommentar! 🙂

 50. Starlett januar 28, 2008 kl. 3:52 pm #

  Jan P Syse var en fin representant for Høyre, synes jeg.

 51. Starlett januar 28, 2008 kl. 4:01 pm #

  Tusen takk,Rosenbusken!

  Ja, når jeg tar nicket ditt i betraktning, er det ikke overraskende at du liker blomster og frodighet.
  Hvem vet, kanskje får du se roser i novemberinnlegget fra Nøtterøy?

  Ja, prisnivået på boliger er nok relativt høyt, men det finnes vel litt i alle prisklasser, vil jeg tro.

 52. Starlett januar 28, 2008 kl. 4:14 pm #

  Hei Fredrik, og velkommen på bloggen min! Tror ikke jeg har sett deg her før.

  Ja, jeg liker også det bildet. Det er en niese av meg som koser seg og som jeg fanget i et ubevoktet øyeblikk. Jeg tok flere bilder av henne, men de andre ble for uklare.

 53. Starlett januar 28, 2008 kl. 4:19 pm #

  Tusen takk, MH!
  Jeg har også vært med å slynge honning, dog ikke ved Oslofjorden, og jeg elsker det IKKE.

  For å være ærlig, kan jeg styre meg for bistikk.

  Men honningen liker jeg.

 54. MorHubro januar 28, 2008 kl. 4:24 pm #

  Starlett
  Du må ha ordentlig utstyr.
  Man må alltid kle seg for anledningen og ha birøkterutstyr på plass. Da går det som en lek. Det er en _opplevelse_!

 55. Viljen januar 28, 2008 kl. 4:25 pm #

  Atter en perle fra deg Starlett!! Fantastiske bilder! jeg likte godt bilde 4:) Det gav meg god stemning, som mange andre gjorde og selvsagt:))
  Jeg var en tur vestover og hadde og lyst og nibbe de men bildene ble forferdelige og totalt ubrukelige desverre. Kanskje anedningen byr seg senere…hvis LOKALBEFOLKNINGEN tillater det da!!

  Jeg har kun rukket og sett bildene nå, men falt ut da jeg skummet nedover her og så noen faktisk ganske så uvirkelig kommentarer!

  #12 Siernia/Konglo

  Så fint og sette skapet på plass og vie leserene riktige opplysninger. Jeg ser og at Starlett har tatt ALL den info gitt til seg! Det må jo være flott for deg siden du tok deg bryddet med og plukke innlegget fra hverandre kun for og påpeke feil!
  Eller påpeke det som ikke ble sagt er vel rettere!!

  Nib-inlegget er _FRA_STARLETT_!!
  Dette er _hennes_ tur til Nøtterøy!

  Om det er mangler i forhold til historie, statuer, inngrodde stedskallenavn og hvilken blomster som vanlig plantes under byskjoldet er vel opp til forfatter og fremme OM denne finner det interessant nok og fremme!

  Makan til oppsop av eder og galle for et flott, gjennomtenkt, _selvopplevd_ og ikke minst _tidkrevende_ innlegg har jeg ikke sett før!

  Er du sann?

  Det er jo flott og informere oss og «berike» et innlegg om ting som kan gagne leserene, men og fremme det slik som du her gjør er jo vanvittig!
  Du overhøvler en person og ikke bare insinuerer, men sier direkte i ditt ugjennomtenkte #22 – svar at en inntrengning og utskyvelse av andre intressenter innen nib har skjedd.
  For en frekkhet!!

  Alle her vet hvem nibkordinatoren på VGB er, og se hva han sier!!

  Jeg tror du er sann!
  Du er frekk og misunnelig.

  Hvis du vil kan jo du lage et famøst innlegg fra dette sted du kjenner som dine egen lomme og linke oss dit! En utfordring!!

  Jeg selv har (og er ennå Argus!!…hehe) på tanken om og nibbe, og jeg tar meg vel pokker ikke bryderiet med og sjekke om _jeg_får_lov av andre fra det stedet og lage _min_ versjon og oppfattelse, ta mine bilder og legge ut til og friste andre til og reise dit.

  Ser du engang hva du sier!?

  Er du den til og bestemme hvem som skal få gjøre hva!?

  Legg og merke til de flotte tilbakemeldinger bloggeier får, og så ser du hva du selv sier!!

  Hvor kommer slike tilbakemeldinger fra!?
  Føler du deg nødt til og forsure…

 56. MorHubro januar 28, 2008 kl. 4:34 pm #

  #18 Sirenia/Konglo og #28

  Pleier du alltid å kritisere andre nord og ned for fotoinnleggende?

  Jeg spør: Må man være grodd fast et sted for å ha lov til å fotografere?
  Man må utenfor sitt lille rede og ut i landet for å fange eventyret.

  Har du enerett på bilder fra Nøtterøy?
  Har Starlett laget innlegg rett foran din nese?
  Hvorfor sa du ikke fra?

  Hvem som helst kan lage NIB der de vil.
  Nå må du slutte å tulle!

  Er du oppdratt til å stenge andre ute?
  Kystfolk burde være imøtekommende overfor fremmede, for ekte skystfolk har seilt på alle hav!

  Starletts reportasje er meget god, og du kan selv lage like god reportasje i stedet for å kritisere andre.

  _Jeg_ har ikke tålmodighet til å lage fotoreportasjer, men jeg kritiser ikke andres.
  Skal jeg nekte alle å lage reportasjer fra Oslo, Akerselva, Bogstad og Holmenkolmen fordi jeg bor i Oslo?

  Jeg _liker_ reportasjer fra Oslo og andre steder.

  Nå må du ta deg sammen!

 57. Slohegre januar 28, 2008 kl. 4:41 pm #

  Nøtterøya ja. Eg var saman med ei derifrå i si tid. Det var då eg var i kongens klede, som dei seier.

  Det var ei vrang og kranglevora ei det, så eg har ikkje våga meg attende dit sidan.

 58. Sirenia/Konglo januar 28, 2008 kl. 5:11 pm #

  Det var da fryktelig ille at navnet og nicket ble borte, men jeg la i andre kommentaren ikke skjul på hvem jeg var.

  De aller fleste kjenner til hvorfor ikke jeg kan lage et bedre innlegg om Nøtterøy, så det er unødig å forklare. Det er flere av dere her som medvirket til det nemlig.

  Dessuten før jeg la inn mine kritiske kommentarer til innlegget, var innlegget knapt nok kommentert. Som vanlig er det flokkmentaliteten og henne/hun som trekker kommentarer og støtte.

  Jeg gjentar gjerne med fullt navn at all reklame ikke er god reklame. Starletts innlegg var både overdådig, ukronologisk og rotete.

  Og ja, for å være så detaljert burde hun gjort bedre reaseach. Gjentar gjerne at jeg oppfatter hennes overdådighet og ubekjedenhet frekt. Det er jo rart hun ikke har stått på veien og tatt bilde ned i gården her.

  EM. Oscarsen

  PS: Og til mine «fiender» her, stå på! Det er godt å se dere holder koken.

  Og den hatefulle vestlending (som forøvrig også har gjestevisitert i forfatterbloggen) i kongens klær skryter på seg mer enn sant er. Snakk om styggedom på nett. Anonyme feiginger og løgnhalser, skam dere! Vil du jeg skal anmelde deg? Jeg har ip-adressa di.

 59. Geir Olsen januar 28, 2008 kl. 5:12 pm #

  Hei igjen…

  All reklame er god reklame…
  Når det er sagt så overlater jeg til Nibberne og sjekke når de kommer til fakta opplysninger samt de innfødte og/ eller de med lokalkunnskap til å «rette» opp i feil. Det er ikke min jobb…

  Mener dog å huske at Nøtterøy har 3 statsministre på samvittigheten, husker selvfølgelig ikke den siste.

  Personlig synes jeg NIB innleggene som jeg har sett har hatt verdi for mitt vedkommende fordi jeg har kunnet sette meg stille og rolig tilbake for å bare kikke, plukke og kanskje også lære litt om det enkelte sted.

  Jeg skjønner «Konglo» sin reaksjon ut i fra at dette er et område hun kjenner godt til.

  At det trenger å bli en stor debatt av det, vel det får andre ta seg av.

  Selv om jeg nå er i ferd med å gå i den «fella».

  Men det er lov å gi en tilbakemelding på hvordan en selv oppfatter innlegget.

  Så over til TJØME. (Det er det viktigste)

  Så godt som siden starten av min bloggvirksomhet her på VGB har jeg vist dere bruddstykker ifra MIN øy. Det har jeg gitt i form av både bilder og ord. Det kommer jeg til å fortsette med.

  Selv ønsker jeg at så mange som mulig får anledning til å oppleve Tjøme, det være seg uansett årstid.

  Jeg har ikke – og ønsker heller ikke å ha noe særrett på innlegg fra – om Tjøme.

  Så ta med dere niste – fotoapparat – humør og ta hvor mange bilder dere måtte ønske. Skriv hva dere måtte føle for.

  All PR er god PR.

  Jeg har min plan for mitt ultimate innlegg om mitt bosted uansett… NIB eller ei.

  PS. Skal det derimot knipses egne bilder av det kjente motivet i form av Restauranten på Verdens Ende, ja da må dere tenke snart… For den har enkelte planer om å erstatte med noe helt nytt…

  Ha en kjempefin dag/kveld alle sammen…

  Nordlending som Nøttlending, ja til og med bloggere fra Buskerud!

  🙂

 60. Starlett januar 28, 2008 kl. 5:18 pm #

  Det er ingen som hindre deg i å lage fotoinnlegg fra Nøtterøy, men siden ingen hadde laget NIB derfra før, syntes jeg det var greit at jeg gjorde det når jeg likevel var der.

  Jeg HAR nevnt redri og kystkultur. Det vil du se om du leser teksten nøye og ser på alle bildene.

  Jeg synes ikke du skal forvente at jeg skal kunne kjenne lokale sagn om forskjellige stedsnavn på Nøtterøy.

  Nå har jeg for øvrig rettet opp det du påpekte.

  Når man lager NIB, er man ikke forpliktet til å gjengi hele stedets historie.

  Det har jeg ikke gjort i mine Bodø-innlegg heller, ei heller i mine innlegg fra Sandnessjøen, Alstahaug, Sulitjelma, Saltdal, Meløy, Kjerringøy eller Sørfold, for å nevne noen av de over 20 NIB-ene jeg har publisert.

  Du som er fastboende på Nøtterøy må da være vant med at folk tar bilder der?

  Selv har jeg opp gjennom årene tatt så mange bilder fra Nøtterøy at jeg kunne lage MANGE innlegg fra øya, men de fleste er tatt med vanlig kamera, og de som jeg har tatt med digitalt kamera tidligere, er det som regel lett gjenkjennelige venner og slektninger på, så dem ville jeg ikke bruke i et NIB-innlegg.

  Du avslutter med å si:
  —————
  Og du kan være svært trygg på at jeg aldri hadde vært så frekk at jeg hadde laget nibb innlegg fra Bodø foran nesen på deg. Vi er godt oppdratte vi kystfolk, men skarpe i tunga mot inntrengere.
  ———
  Det er en uttalelse som sjokkerer meg litt. Jeg kjenner mange på Nøtterøy, og INGEN har noen gang tidligere sett på meg som en inntrenger, verken når jeg har kommet på besøk eller fotografert.
  Tvert i mot har de vært gjestfri og hyggelige og vist meg rundt på øya mange ganger.

  Blir det ikke veldig egoistisk å kalle alle som ikke kommer fra samme land, samme fylke eller samme kommune som en selv som «inntrengere»?

  Jeg er også en representant for kystfolket, oppvokst som jeg er i værharde Vestfjordens og Saltenfjordens umiddelbare nærhet, og vant som jeg er med elementene i bevegelser, men jeg har ALDRI tenkt den tanken at folk som fotograferer i Bodø-området er INNTRENGERE.

  Hvordan kan du tenke slik?
  Skal man virkelig til de grader være så til de grader seg selv nok?

  Jeg velger å oppfatte dette som en arbeidsulykke fra din side.

  Du må gjerne ta så mange bilder du vil i Bodø og publisere dem på så mange blogger du vil. Det skulle bare mangle.

  Vi kystfolk i nord trenger en gang ikke oppdragelse for å være gjestfri.
  Det tror jeg ligger i genene.

  Men uansett så ville jeg føle meg svært uoppdragen om jeg nektet deg eller andre å ta bilder fra min vakre by med omland.

 61. Starlett januar 28, 2008 kl. 5:29 pm #

  Ja, jeg synes også at mange av bildene var fine.
  Nøtterøy er vakkert, også på høsten.
  Jeg visste ikke at du var Nøtterøyjente.
  Klem tilbake. 🙂

 62. Starlett januar 28, 2008 kl. 5:31 pm #

  Hei Nøtterøygutt og velkommen på bloggen min! 🙂

  Jeg setter stor pris på hyggelige tilbakemeldinger fra mennesker fra Nøtterøy og er glad for at du likte innlegget.

  Ja, de fleste som oppdager innlegg fra sine steder liker det heldigvis.

  Oppfølgeren kommer nok, men jeg regner med at jeg kommer til å skrive et tekstinnlegg i mellomtiden.
  NIB-innlegg tar sin tid.

 63. Starlett januar 28, 2008 kl. 5:41 pm #

  Ja, det har du rett i, Sandri. Vi lever heldigvis i et åpent og demokratisk land, og kan fotografere det meste, bortsett fra militære hemmeligheter.

  Jeg setter pris på å bli rettet på når jeg har gjort noen feil, og det har skjedd rett som det er, men ellers er man jo i sin fulle rett til å fotografere landskap hvor man vil.

  SELV om man ikke er lokalkjent med alle detaljer.

 64. Starlett januar 28, 2008 kl. 5:53 pm #

  Tusen takk skal du ha, Lillepersille! 🙂

 65. Nordlandsmann januar 28, 2008 kl. 6:05 pm #

  #36 Sirenia/Konglo

  Jeg mener at dette er et veldig flott innlegg. Mange bilder, ja, og det vitner om en seriøs blogger som ønsker å vise mye.
  Jeg klarte godt å følge med i innlegget hennes og mener at du ser subjektivt negativt på dette av grunner du best kjenner selv.

  Starlett sa selv at hun ikke har hatt tid til å blogge i helga, og når bloggeier er borte, blir det færre kommentarer.

  Jeg fraber meg å være en del av en flokkmentalitet.

  Jeg er også sikker på at de øvrige bloggere er autonome individer og ingen del i en flokk.

  Det er nedlatende overfor andre å fremme slike injurierende påstander.

  Det kan tenkes at grunnen til at Starlett får støtte og ros for NIB-innleggene sine, er fordi hun lager drivende gode innlegg, enten det er bilder eller tekst.

  Dessuten behandler hun andre bloggere høflig, også når hun er uenig med dem.

  Du har din subjektive mening om Starletts innlegg, men du er alene om det.
  De andre fra Nøtterøy ser ut til å være fornøyd.
  Starlett er ikke profesjonell fotograf med krav om samme research som hun har når hun arbeider profesjonelt med det hun gjør utenfor blogg.

 66. Sirenia/Konglo januar 28, 2008 kl. 7:02 pm #

  Det tragikomiske i dette er at Starlett kaster en handske. Jeg kritiserer innlegget, hvilket jeg er i min fulle rett til, og så kommer flokken av sympatisører. Da er saklighet og objektivitet borte for godt. Og hva gjør Starlett med det, ingenting.

  Jeg mener i fulle alvor at alle er ikke like velkomne i vårt hjemlige paradis, verken innfløttere eller turister.

  Folk som oppfører seg som alt er felleseie, folk som ivaderer privatlivets fred, folk som tømmer dritten til sjøs, folk som drukner kattunger ved å hive dem til sjøs, kaster søpla si osv er for meg uvelkomne.

  Øya vår er overbefolket fra før, tallene har jeg nevnt, så noen ytterligere invasjon av frekke fanter kan jeg godt være foruten.

  Andre derimot, ydmyke og beskjedne sådanne, som er genuint opptatt av den gamle kystkulturen og kystbefolkningen, de er hjertelig velkomne så ofte og mye de vil.

  Den genuine kystkulturen holder på å forsvinne pga av invasjon av utbyggingskåte fasade politikere og fagsjefer. Foruten massiv forsøpling fra turister.

  Det er svært alvorlig og det taler jeg mot sålenge jeg kan.

 67. Starlett januar 28, 2008 kl. 7:26 pm #

  Nei, det kan jeg heller ikke forstå, men meningene er delte, ser det ut til.

 68. Starlett januar 28, 2008 kl. 7:30 pm #

  Hei Millan 🙂

  Enig at ddet er veldig fint på Tjøme, men jeg vil ikke være «dommer» i hva som er finest. Det er jo veldig fint ute ved Havna hotell og på Hvasser og Verdens ende og mange flere steder.
  Kjenner noen i Mågerøveien, og jeg tok bilder derfra i høst, men altfor få til å legge ut som NIB.

  Veldig hyggelig å se deg på bloggen min. 🙂

 69. Fredrik januar 28, 2008 kl. 7:33 pm #

  Starlett
  Jeg kan ikke se den siste kommentaren som jeg skrev. Jeg skrev at jeg er kjent på Nøtterøy og likte bildene dine, og at jeg har skrevet på bloggen din før, men det er lenge siden så det er ikke rart at du har glemt det.
  Jeg pleier å se på fotoinnleggene, men jeg pleier sjelden å skrive noe. Her var jeg kjent, så derfor skrev jeg.

 70. Starlett januar 28, 2008 kl. 7:43 pm #

  Hei Argus,

  Tusen takk for en oppmuntrende kommentar!

  Den trengte jeg nå, for jeg har gjort mitt beste for å lage så bra NIB-innlegg som jeg kan, og da er det ikke morsomt å få beskyldninger haglende mot seg.
  De er blitt flere nå.

  Du kan jo lese selv.

  Jeg har ikke forsøplet naturen, jeg har ikke drept katter, men jeg hadde faktisk et arbeid gjøre på Nøtterøy i høst, i tilegg til at jeg besøkte nær familie og andre kjente.

  Selvfølgelig vet lokalbefolkningen best. Det skulle bare mangle, og det har hendt flere ganger at lokalbefolkningen har rettet på småfeil der jeg har vært før, men hudflettet og tillagt alskens merkelige motiver har jeg hittil vært spart for.

  Jeg trodde ikke at et fotoinnlegg, et NIB-innlegg, var noe å kjekle om.

  For alt jeg vet, kan det jo være andre NIB-kolleger som TROR på beskyldningene mot meg, og det tar jeg så tungt at jeg vurderer å slette hele innlegget.

  Men veldig glad for at du som er koordinator for oss, gir meg din støtte.

  Det varmer.

 71. Riskymor januar 28, 2008 kl. 7:47 pm #

  Kjempeflott Starlett. Så artig med en NIB fra sør fra en som bor i nord. Jeg har faktisk ikke vært på Nøtterøy, er lite kjent på de traktene selv om avstanden ikke er så stor. Det er hyggelig at det legges ut noen NIBer igjen, men det tar seg vel ikke helt opp før det blir mer vårlig tenker jeg.

  Tommel opp!

 72. Starlett januar 28, 2008 kl. 7:55 pm #

  Ja, og det var et flott innlegg. Jeg husker det.
  Jeg har også vært flere ganger på Verdens ende, og har faktisk mange digitale bilder derfra, sommerbilder, men haken ved dem er at de ikke er tatt for publisering på blogg, og at det er mange mennesker som jeg kjenner på dem. Derfor har jeg aldri vurdert å publisere dem, og med så flott NIB som du har laget fra Verdens ende , er jeg glad for beslutningen. 🙂

  Ja, kanskje Geir også kan bli NIB-fotograf?
  Det hadde vært morsomt. 🙂

 73. MillaVanilla januar 28, 2008 kl. 8:07 pm #

  Huhei Starlett 🙂

  Hvilket feiende flott innlegg! Jeg kjente meg faktisk igjen på enkelte bilder, etter å ha avlagt et solrikt besøk hos en av mine nærmeste venner sist sommer.

  Jeg syns du fikk dekket litt for en hver smak i innlegget ditt, selv satt jeg igjen med mye av det samme inntrykket som du har postet her… Sett bort i fra at kalenderen skrev juni da jeg var der.

  Håper alt er fint med deg!
  Ser frem til del II i samme serien.
  Ha en fin fiiin kveld 🙂
  Klemtildeg!

 74. Starlett januar 28, 2008 kl. 8:12 pm #

  Takk skal du ha!
  Nei, været her i Bodø er ikke noe å skryte av, men vi står ha av.
  Nå tordner det her, så jeg håper at strømmen ikke går. Er det farlig å være online når det tordner?

  Bør man slå av datamaskinen?

  Jeg aner ikke hvordan det er med å låne seilbåt på Nøtterøy, men det går fint an å seile fra Oslo til Tjøme. Det er bare en trivelig liten tur.

 75. Starlett januar 28, 2008 kl. 8:16 pm #

  Nei takk!
  Jeg står over.

  Bistikk har jeg fått nok av, og det er ikke særlig godt. Har i mange år feriert et sted med MANGE bikuber nær hagen og med bier i kløveren, i blomstene og i frukttrærne.
  Så DEN opplevelsen må du nok kose deg
  med selv. 😉

 76. Asterixa januar 28, 2008 kl. 8:20 pm #

  Disse bildene var du heldige med. Virkelig fine var de, og jeg satte pris på kortbiografien om Bratteli.
  Jeg likte også godt at du viste en båt i tre forskjellige belysninger.
  Jeg liker det nidtidige arbeidet som du legger i reportasjene dine.
  Beksyldinger som er tatt ut av luften skal du ikke bry deg om.
  Alle som kan logge seg selv inn , er posotive, og det fortjener deu.

 77. Asterixa januar 28, 2008 kl. 8:21 pm #

  PS: Vet du at den første arbeiderpartiregjeringen har fødselsdag i dag?

 78. Riskymor januar 28, 2008 kl. 8:32 pm #

  Nå har jeg skummet gjennom kommentarene her og rister sjokkert på hodet. Tror jeg skal legge kameraet hjemme om jeg noen sinne tar turen til dette området.

  Synes du ga et flott bidrag, noe av vitsen med NIB er å formidle hvordan en selv har opplevd stedet. Stå på, gleder meg til del to!

 79. Starlett januar 28, 2008 kl. 8:35 pm #

  Tusen takk for fin tilbakemelding, Viljen! 🙂

  Ja, jeg liker også bilde nr. fire godt. Jeg tok noen bilder på en tidlig morgentur, og synes det er vakkert nå store løvtunge høsttrær bøyer seg utover med fjorden i bakgrunnen.

  Ja, jeg tror jeg har rettet opp de feilene jeg har begått, og jeg mener også at en hver skal kunne fotografere på et hvilket som helst sted så lenge det ikke krenker privatlivets fred.

  Det hadde bltt kjedelig om jeg bare skulle fotografere nærmiljøet hjemme og legge det ut som NIB.
  Jeg har allerede flere innlegg fra Bodø, og flere kommer, men først tenker jeg å poste Nøtterøy II, selv om det fremdeles er noen steder jeg ikke husker hvor var. Vi var rundt mange plasser.

  Ellers så er det jo riktig at dette er _mitt_ innlegg, og at jeg valgte ut 65 bilder som JEG ville vise.
  At andre vil prioritere annerledes, må jeg bare ta til etterretning, men hvem som helst kan jo lage et fotoinnlegg hvis de ønsker.

  Full historikk om hvert eneste bilde blir det ikke plass til. Skal man sette SÅ høye krav til et NIB-innlegg, legger man lista så høyt at vi ikke tør poste mer.

  Det er mye arbeid med NIB, men for meg er det vanligvis noe jeg gjør med glede, og jeg pusler litt med det i ledige stunder. Før eller siden blir det gjerne ferdig.

 80. Starlett januar 28, 2008 kl. 8:40 pm #

  Jeg trodde ikke at jeg begikk noen urett, og jeg mener fremdeles at jeg ikke har gjort noe galt, men vi lever i et demokratisk land, og vi må leve med ulike meninger. Jeg har en relativt liberal praksis på bloggen min, så derfor godkjenner jeg uinnloggede kommentarer som kritiserer min person.

  Nøtterøy manglet i NIB-konseptet, og derfor ville jeg gjerne fotografere fra denne vakre øya.

 81. Liljerød januar 28, 2008 kl. 8:43 pm #

  #45 Riskymor.

  Jeg er enig med deg og glad for at jeg ikke fotograferer til bloggen. Jeg kunne risikere å tråkke på noen hårsåre personer.
  Du må ikke slutte å fotografere. Du lager kjempefine bilder.

 82. Starlett januar 28, 2008 kl. 8:48 pm #

  Hei Slohegre, og velkommen på bloggen min! 🙂

  Er du vestlending?
  Ja, da passer kanskje ikke damer fra Østlandet din smak.
  Jeg tror ikke jeg har «sett» deg før. Må klikke meg inn til deg for å finne ut hva du skriver om.

  Er du så REDD eksen at du ikke tør å reise tilbake til Nøtterøy?

  Litt mannsmot må du vel ha?

 83. Starlett januar 28, 2008 kl. 8:52 pm #

  Du kan jo mote deg opp med litt vodka først. Ser at du skriver om Vodka på bloggen din, men Kalinka er ikke et merke jeg kjenner.

 84. Viljen januar 28, 2008 kl. 9:21 pm #

  #33,5

  NIB = Norge I Bilder!

  Jeg setter enorm pris på bildene fra de forskjellige Nib bloggerene her inne.
  Og det er jo hovedpoenget også, ikke sant, BILDER!!
  Hadde det blitt nedlesset med for mye skriv, historikk og annet, _for_mye_ (pressiserer her) så hadde innleggene blitt lange og ikke like godt besøkt. Det er jeg sikker på.

  Det visuelle frister meget, og bildene er flotte. Litt info mellom de, og en pekepinn her og der frister til spørsmål og samtaler i kommentarfeltene.

  Jeg ble rystet av en slik mottakelse innlegget fikk fra #18 og #22, og på tampen her og den værste synes jeg #39.

  At man snakker rundt innlegget, et bildeinnlegg, fra et besøk bloggeier har hatt er en ting, men og regelrett hudflette, kritisere et oppsett, info gitt, kvalitet i bildene osv. det har jeg ikke særlig til overs for.

  SIRENIA/KONGLO:

  Jeg har ikke hatt mye glede av deg som blogger på VGB.
  Når jeg kom hit var dine dager nesten over.
  Det var synd fordi jeg leste faktisk bloggen din! Tror faktisk jeg kommenterte deg og men det er jeg usikker på nå for jeg var ny.

  Etter dine småvisitter tilbake hit i ny og ne ser jeg en hyggelig dame på besøk rundt om, alltid med en hyggelig hilsen, kommentar i tråd med innlegg osv.

  Så kommer du hit til denne bloggen. Aldri hyggelig!!
  Hvorfor kommer du!?
  Dine kommentarer vitner om hat. Jeg vet ikke om det er det, men det er det jeg tenker når jeg leser dine ord.

  Du må se hva du skriver!!

  #39,5 SIRENIA/KONGLO

  Her kunne du kommet unna med en ærlighet om ditt hjemsted. Men i etterkant av dine foregående innspill blir jeg nesten kvalm. Din finger pekes kun en vei!

  Jeg leser dine skriv. Du er flink!

  Jeg leser din kommentarer. Jeg glemmer at du er flink!

  Jeg fatter ikke at det tilstadighet skal kommes tilbake til din avgang her inne!
  Hvem gjorde det!? Ikke èn, ikke to….men tre ganger!!

  Av og til skal man godta ting som de er.
  Se hva man selv bidrar med kan være en viktig lære i livet!!

  Det er trist at du begrunner dine utsagn med din rett i og kritisere et innlegg.
  Du har rett i det, men så flommer det over av så mye annet at man blir rent anpusten.

  Dette er i hovedsak et bildeinnlegg. Men du likte ikke bildene en gang!? Fra din egen hjemplass!!
  Jeg hadde takket for en så flott reklame (se de andre kommentarene!!!) for min hjemplass.
  Jeg synes ikke stedet fremmes negativt. Den eneste som _er_ negativ er du!

  Alle kan ta bilder rundt i landet og fremme sitt syn på diverse steder. Det er jo renspikka idiotisk og si noe annet.
  Har vi grenser her til lands?
  Er visse steder ikke for folk ikke født der?
  Må vi vise til slektstre for og bevise vår rett til og være der!?
  Får man ikke ferie der man vil, ta bilder, og vise disse frem?

  Du går langt i og påstå at grenser er brutt der du nærmest påstår det kunne vært tatt bilde av ditt hus.
  Da bør jammen meg mange føle seg «nesten» overumplet etter NIB`s inntog i bloggen!!

  Starlett og alle dere andre nibbere!

  Dette må jo være første gang et nib innlegg har blitt besudelt.
  La oss håpe det blir siste.

  Glad er vi i deres kjempeinnsats for Norges langstrakte vakkerhet.

  Takk for innsatsen! Jeg vet det må ta lang tid og kreve mye.

  Til slutt:

  Jeg liker ikke ordet flokkmentalitet. Det er en svak egenskap og ha, og følge andre uten egne meninger.
  Jeg snakker ut fra meg selv slik jeg oppfatter ting!!
  Det bør være rimelig lett og få med seg!

 85. Starlett januar 28, 2008 kl. 9:22 pm #

  Jeg kan dessverre ikke for at nicket ditt ble borte.

  Du har egen blogg, om ikke på VGB, og der kan du lage så mange fotoinnlegg du ønsker.

  Du sier om det faktum at du er ekskludert fra VGB:
  —–
  Det er flere av dere her som medvirket til det nemlig.
  ——
  Det er en drøy påstand, og en usann påstand. Jeg har aldri skrevet et eneste innlegg rettet mot deg, og jeg kommenterte heller ikke innleggene dine som tydelig var rettet delvis mot meg,delvis mot andre, for jeg liker ikke unødig bloggkrangling.
  Diskusjon er noe annet, og likedan å svare på EGEN blogg.
  De få som blir ekskludert flere ganger, (for det er høyt under taket på VGB, og sjelden at bloggere bli utvist, og eksepsjonelt at de blir utvist flere ganger,), faller for eget grep.
  De blir altså utvist fordi de selv gjentatte ganger har brutt regler.
  Nå snakker jeg _generelt_.

  For øvrig vil jeg minne deg på at jeg forsvarte deg da du ble utvist som Sirenia, BÅDE på blogg, (bl.a hos Lillevanilje) OG med mailer til Mod.

  Forgjeves.

  Dette vet du meget godt, og da skulle du holde deg for god til å komme med løgnaktige påstander.

  Er det slik at hvis noen kommenterer hos meg, så er det utslag av flokkmentalitet av mennesker som ikke er i stand til å tenke selvstendig, mens de som kommenterer på din blogg, er selvstendige og oppreiste individer?

  Jeg synes dette er en grov nedvurdering av andre bloggere.

  Du sier:
  ——-
  Starletts innlegg var både overdådig, ukronologisk og rotete.
  —-

  Det er din rett å mene dette. Jeg vet at innlegget ikke er helt kronologisk, men det var heller ikke min hensikt. Svært ofte starter jeg med å vise noen smakebiter fra innlegget før jeg blir mer kronologisk. Det er min måte å arbeide på.

  Dessuten vet jeg best selv hvor jeg var når.

  Overdådig?
  Hva mener du med det?
  For mange bilder?

  Ja, jeg kunne ha laget tre Nøtterøy-NIB med omtrent 40 bilder i hver, men i stedet lager jeg to med omtrent 60 bilder i hver. Dette innlegget har 65 bilder og det neste vil ha noe mindre.
  Er det et handikap at man har mange bilder i et NIB-innlegg?

  Hvis man tar seg tid, klarer man da å se på hvert bilde.

  Jeg har merket meg kritikken din og er klar over at du ikke liker innlegget mitt. Det kan jeg fint leve med, særlig fordi du ser ut til å være alene med dette standpunktet.

  Var jeg for detaljert eller for lite detaljert med hensyn til researchen?

  Forsto ikke helt hva du mente.

  Dersom jeg ser et fint motiv og fotograferer det, føler jeg meg ikke forpliktet til å vite alt om akkurat det stedet jeg tok bildet.
  Ofte er det bare for å vise vakker natur, og for de fleste er vel ikke detaljhistorie så voldsomt interessant.

  For øvrig har jeg rettet det du sa var feil.

  Hvilken gård du prater om, vet ikke jeg. Men jeg skjønner at det er bildene fra Dukenveien du ikke liker.

  Jeg har vært der mange ganger på besøk hos noen jeg kjenner godt, overnattet der flere netter i mange år, så da er det vel helt naturlig at jeg tar bilder derfra uten å spørre deg eller andre til råds?

  Ingen andre har noengang gitt uttrykk for at de har oppfattetet min fotografering som frekk.

  Er det ubskjedent å være «overdådig»?

  Jeg forstår rett og slett ikke hva du mener nå, og jeg håper at du besinner deg.

  Dette «fiendepratet» begriper jeg ikke. Hvordan kan man være «fiende» med et nick man ikke kjenner?

  Det er lenge siden du har blogget på VGB, og jeg er overbevist om at de aller fleste, inkludert meg, har andre ting å tenke på enn hvorvidt vi er «fiende» eller «venn» til en fordums VGB-blogger.

  Dette NIB-innlegget handler IKKE om deg, Konglo, og jeg må si at jeg ble svært overrasket da jeg så den første kommentaren din, og etter å ha lest alle kommentarene dine, er jeg enda mer overrasket.

  Dette innlegget handler om NØTTERØY i OKTOBER, ikke om deg.

  Må vi slutte å lage NIB-innlegg i frykt for å bli stemplet som frekk?

 86. - januar 28, 2008 kl. 9:31 pm #

  Bildene er veldig fine. Fortsett med det fine arbeidet ditt.

 87. Perlemamma januar 28, 2008 kl. 9:41 pm #

  Jippi, jeg gleder meg til nr 2!

  Jeg så med en gang at du må ha vandret forbi huset mitt flere ganger for å ha tatt disse FLOTTE bildene, og i iveren etter å se om «vi» var med, måtte jeg se alle bildene først og lese teksten etterpå.
  Det var tilfeldig at jeg kom over innlegget ditt nå, men jeg har vært innom bloggen din mange ganger tidligere for å nyte bilder fra min barndoms Nordnorge (bodde i Harstad til jeg var sju).
  I likhet med de fleste andre ble jeg kjempeglad for jobben du har gjort her, og følte meg heller beæret enn «tråkket på». Syntes det var morsomt at du hadde med ting som ikke er typisk postkort også.
  Det må være ytterst få av oss blogglesere som forventer så dyptpløyende lokalhistorie av blogginnlegg at det må skrives av en historiker.
  Jeg synes at du i høy grad har «fanget» øya mi. Spesielt morsomt er det selvfølgelig at mange av bildene er tatt rett rundt huset mitt, men jeg har også jobbet på Bergan skole i mange år og har dermed passert «Tara» hundrevis av ganger uten å vite at det het så. De to skolene som var i dårlig forfatning, ble slått sammen siden de lå uvanlig tett og begge trengte utbygging og totalrenovering. Vi har nå en deilig ny skolebygning med mange glade unger. En familie som hører til skolen vår er faktisk fastboende på Bjerkø, som du også har bilde av. De må bruke båt, sommer som vinter…
  Jeg setter også pris på at du har med kulturhuset vårt, selv om det etter min mening kanskje ikke er det vakreste bygget på øya. Nøtterøy kulturhus er kjempegode på variert og tett tilbud for de fleste, og jeg tror faktisk storebror Tønsberg er bittelitt misunnelig på akkurat dette…
  Hvis vi først er ute med retteblyanten, er det kanskje strengt tatt ikke helt riktig at stedet med bildene fra Badeland og lege/fysio heter Vestskogen… tror jeg? De fleste jeg kjenner kaller det Ramdal og det ligger nærmere Kaldnes enn Vestskogen. Men så er jeg jo ikke rotekte nøttlending, da, siden jeg bare har bodd her i tolv år:-) Men jeg har bodd i Tønsbergområdet i over tjue, da.
  Gleder meg som sagt til neste innlegg, der du bl.a. skal ha med litt om Årøysund, forsto jeg? Hvis det er noe du lurer på i den anledning, må du si fra til meg så jeg kan spørre ei av kollegaene mine som bor der ute. Hun vet så mye at jeg nesten tror hun er født på brygga der ute.

  Neste gang du er på øya, er du hjertelig velkommen til å ta bilde av huset mitt og få en kopp kaffe. Kom mens peonen blomstrer, for det er den eneste fine blomsten jeg har. Og så får vi på Nøtterøy være glade for at du ikke viste bilder fra den stusselige sommeren vi hadde i år, for da hadde vi vel ikke fått besøk av noen turister på en stund…

 88. Starlett januar 28, 2008 kl. 10:15 pm #

  Hei Geir,

  Ja, det kan godt tenkes at Nøtterøy har hatt tre statsministre. Det vet jeg ikke noe om. Kanskje man kan google det?

  Jeg kom bare over bystene av Syse og Bratteli, og hadde lyst til at de skulle være med i innlegget, men om det er tre, så ville jeg gjerne vite hvem den tredje var.

  Jeg synes også det er helt greit å få korreksjon når jeg skriver noe som ikke er helt korrekt, for selvfølgelig vet lokalbefolkningen vanligvis mer om sitt sted enn vi som kommer utenfra, og jeg har fått «feilmeldinger» på flere av innleggene mine, noe om jeg setter pris på, for jeg ønsker jo at alt skal være så riktig som mulig.

  Jeg skal sannelig ta å bla litt i bloggen din for å finne fine innlegg om Tjøme, og jeg er enig med deg i at det er en vakker kommune.

  Fint at vi kan skrive hva vi føler for om øya.

  Argus har jo et fint innlegg om Verdens ende derfra.

  Skal restauranten forsvinne?

  Det visste jeg ikke.

  Vet du hva som kommer nytt i stedet?

  Jeg gleder meg til det ultimate Tjømeinnlegget og setter pris på din inkluderende
  holdning. 🙂

 89. MorHubro januar 28, 2008 kl. 10:18 pm #

  Du skal ikke være redd biene. Bare hold deg i ro så stikker de ikke.
  Her på din blogg er det mange modige maur og de viser at de _ikke_ er flokkdyr som ikke tør si sin mening.

  #47 Viljen
  Vi står skulder til skulder!

 90. Starlett januar 28, 2008 kl. 10:21 pm #

  Tusen takk for en kommentar jeg satte pris på.
  Nei, profesjonell fotograf har jeg aldri vært og kommer aldri til å bli, men jeg synes det er morsomt å fotografere.

 91. Perlemamma januar 28, 2008 kl. 10:47 pm #

  Og så MÅ jeg bare si at enkelte ting bør man ikke kaste bort verdifull energi på, men heller ta seg en god kopp te:-)
  (Lett å si for meg som ikke eier bloggen, haha.)

 92. Starlett januar 28, 2008 kl. 10:47 pm #

  Jeg kaster ingen hanske. Jeg lager et NIB-innlegg, Norge i Bilder.

  Det har ingenting med deg å gjøre.
  Du påpeker enkelte småfeil, og dem retter jeg opp. Så langt, så vel.
  Men etter at jeg har rettet opp, fortsetter du.

  Du sier:
  ———-
  så kommer flokken av sympatisører. Da er saklighet og objektivitet borte for godt. Og hva gjør Starlett med det, ingenting.
  —–

  Hva i all verden mener du med det? Hvis folk reagerer på noe de synes er urimelig, må de da få lov til å si det. Jeg synes ikke det er rart at du får reaksjoner på enkelte utsagn.

  Jeg opplever ingen overtramp som det er min plikt å irettesette, bortsett fra at MH vil ha meg i bikubene.

  «Flokken med sympatisører».

  Dette er jo bare tull. Du får det til å høres ut som om folk reagerer på autopilot uten å tenke selv. Prøv å SE hva du skriver.
  ———-
  Jeg mener i fulle alvor at alle er ikke like velkomne i vårt hjemlige paradis, verken innfløttere eller turister.
  ——

  Hvem skal bestemme hvem som er velkommen og hvem som ikke er velkommen?

  —————–
  Folk som oppfører seg som alt er felleseie, folk som ivaderer privatlivets fred, folk som tømmer dritten til sjøs, folk som drukner kattunger ved å hive dem til sjøs, kaster søpla si osv er for meg uvelkomne.
  ———

  Jeg synes ikke det er riktig å kaste søppel på sjøen, og kattedrap er motbydelig, men jeg for min del kjenner meg ikke igjen i noen av disse anklagene.
  Dessuten trodde jeg du var FOR felleseie og almenninger der almuen kunne få være, de som ikke har fete lommebøker.
  Det har du i alle fall gitt uttrykk for før.

  Jeg har ikke krenket privatlivets fred på Nøtterøy.
  Så hvorfor i all verden går du løs på meg?

  ————
  Øya vår er overbefolket fra før, tallene har jeg nevnt, så noen ytterligere invasjon av frekke fanter kan jeg godt være foruten.
  ———-

  Er jeg sånn en frekk fant som du kan unnvære? Jeg har ikke tenkt meg på besøk til deg, men jeg har nær slekt og gode venner som jeg besøker når jeg vil og uten dårlig samvittighet. De setter faktisk stor pris på mine besøk og vil at jeg skal komme oftere, så se ikkwe bort fra et vårinnlegg fra Nøtterøy fra min hånd..

  ————–
  Andre derimot, ydmyke og beskjedne sådanne, som er genuint opptatt av den gamle kystkulturen og kystbefolkningen, de er hjertelig velkomne så ofte og mye de vil.
  ——-

  Jeg er født og oppvokst ved kysten og er genuint opptatt av kystkultur, men særlig kjenner jeg den nordnorske, noe som også gjenspeiles i flere av mine NIBer, men du har kanskje ikke sett det. Og i Nordland LEVER kystkulturen ennå, ikke bare i form av fritidsbåter, men som viktig levebrød.

  Uansett: Man kan ikke kreve en spesiell interesse for å ønske noen velkommen verken til Nøtterøy eller Bodø.

  ————-
  Den genuine kystkulturen holder på å forsvinne pga av invasjon av utbyggingskåte fasade politikere og fagsjefer. Foruten massiv forsøpling fra turister.
  ———

  Det kan så være, men det kan kanskje også komme av at stadig færre mennesker fra Nøtterøy livnærer seg med skipsfart. Hvalfangsten er det slutt på for lengst, for det medførte jo utrydning av hvalarter på grunn av overbeskatning.

  Her er tallene for sysselstting på Nøtterøyi prosent:

  Jordbruk, skogbruk, fiske/fangst 2
  Industri og bergverk 13
  Bygg/anlegg, kraft- og vannforsyning 7
  Varehandel, hotell- og restaurantdrift 20
  Transport og kommunikasjon 5
  Finans- og forretningsvirksomhet 13
  Offentlig og privat tjenesteyting 40

  Som du ser, er det svært få som bedriver aktiv kystkultur i dag, i den forstand at de lever av havet.
  Slik er det,
  Det kan man beklage, men man kan kanskje ikke forvente at turister skal komme for å se på en virksomhet som ikke finnes.

  Derimot betyr turisme mye, 20 % betyr mye for Nøtterøys økonomi.

  Hvordan man skal måle turistenes ydmykhet og således bestemme om de er verdig adgang til paradisøya, begriper ikke jeg.

  Dette opplever jeg som usaklig, Konglo.

 93. Starlett januar 28, 2008 kl. 10:57 pm #

  Ja, det forsvinner kommentarer rett som det er, men det er teknologien på VGB som ikke er på plass.
  Det forsvant nettopp en fra meg også.

  Jeg beklager at jeg ikke husker deg, men hyggelig at du som kjenner Nøtterøy, likte
  innlegget mitt. 🙂

 94. carpe50 januar 28, 2008 kl. 11:00 pm #

  jeg himler med øynene over Konglo’s reaksjon.
  At det går an å lage så mye uro og komme med så mange rare påstander.

  Jeg gjør også som Starlett, jeg blogger etter mine evner, og hva jeg vet om et sted jeg besøker. Jeg har NiB-et Lillesand og Gressholmen helt sikkert uten nok kunnskap.. hvilke krav skal settes til slike innlegg? Vi er da ikke proffe journalister! Dette er ment som fritidsaktivitet og en glede.
  Det er en utfordring for oss å lage et innlegg, vi legger en god del arbeid ned, men se ikke på disse som en kommunal oppslagsbok!
  Jeg mener fortsatt at dette innlegget er imponerende i stoff og bilder!

 95. Nordlandsmann januar 28, 2008 kl. 11:04 pm #

  #39,5 Starlett

  Dette er interessante tall.
  Kystkulturen finnes ikke lenger på Nøtterøy.
  To prosent sysselsatt med primærnæring forteller sitt tydelige språk.

  Det er fritidsbåter som dominerer, og kommunenen er avhengig av turistene for å gi innbyggerne den velferden de trenger.

  Vi har både Lofotfiske og byfiskere som lever i beste velgående. Til og med hval kan vi fiske fra Lofoten i begrensede mengder, og den er god.

 96. Starlett januar 28, 2008 kl. 11:12 pm #

  Tusen takk, Riskymor! 🙂

  Setter veldig pris på så fine tilbakemeldinger fra deg.

  Jeg har ennå et «restlager» fra i sommer, for som du vet, var det umulig å lage innlegg på bloggen min ganske lenge (F5), og deretter reiste jeg bort, så her fra nord kommer det nok dryppende et og annet NIB-innlegg i løpet av vinteren.

  Bogstadinnlegget var kjempeflott! 🙂

 97. Starlett januar 28, 2008 kl. 11:25 pm #

  Hei på deg, Milla,

  Tusen takk for godord.
  Jeg setter pris på dem, vet du.

  Artig at du kjente igjen flere stder.
  Ja, jeg har også vært på Nøtterøy i juni, og da er det jo bare så flott der.

  I en kort periode bodde jeg i en innlandsby på Østlandet, og jeg hadde slekt på Nøtterøy da som nå. Da dro vi av og til ned til Nøtterøy en og annnen helg, og det var påfallende hvor mye tidligere våren kom på Nøtterøy og Tjøme enn i den vakre innlandsbyen i Buskerud, der det er så varmt om sommeren, men kaldt (brrrr) om vinteren.

  Alt er bare fint her, bortsett fra at jeg har sittet mye lengre enn normalt på blogg.

  (Men det er til syvende og sist mitt eget valg, og blogging kan være morsomt, men også utfordrende, til og med når det gjelder NIB-kommentarer.)

  Dessuten er samboeren ute, så han «går ikke glipp av meg» i kveld.

  Det kommer enda et Nøtterøyinnlegg, men sannsynligvis noe lettere i mellomtiden, f.eks litt om politikk, religion og sånn. 😉

  Jeg er litt usikker på noen stedsnavn til noen bilder. Husker ikke riktig hvor jeg tok dem hen, så det må jeg prøve å finne ut.
  Jeg kan jo maile dem til kjenninger på Nøtterøy og spørre hvor jeg tok dem. 😉

  Jeg er litt glemsk av meg. Må li flinkere til å aksive navn på bildene etter hvert om jeg tar dem.

  Fin kveld, natt og ny uke til deg, MMmmmmilla.

  Og klemeliklemtilDEG.

 98. Sirenia/Konglo januar 28, 2008 kl. 11:27 pm #

  #49:
  ———–
  De to skolene som var i dårlig forfatning, ble slått sammen siden de lå uvanlig tett og begge trengte utbygging og totalrenovering. Vi har nå en deilig ny skolebygning med mange glade unger.
  ———–
  Den ene skolen var øyas nyeste skole. Og den andre hadde nytt SFO og ganske ny gymsal, tatt i betraktning at skolen var øyas eldste. Så du driver forfalsking av virkeligheten. Som jeg sa så ble både unger, foreldre og lokalbefolkning overkjørt av utbyggingsog fasadekåte politikere og skolefolk.

  At du er såre fornøyd hjelper ikke det grann. Det bare plasserer deg i det politiske lojale/jattete landskapet. Halve staben kom fra min tidligere skole og jeg har hørt andre historier.

  #53: Kystkulturen lever, svært tåpelig å påstå noe annet.

  Nøtterøy har siden hvalfangsten vært sovekommune for kommunene rundt og lever ikke i noe særlig grad av turister. Hyttefolket lever i hovedsak på Tjøme og Hvasser.

  #52: Dette er den femte kommentaren med oppklaring av faktiske feil Carpe, uroen er hovedsaklig fra en flokk som tror de har rett fordi de er i flertall.

  At jeg synes innlegget er hummer og kanari og hulter til bulter, er jeg i min fulle rett til å hevde og enhver lokalkjent ville sagt det samme.

  Men nå tror jeg neppe jeg gidder oppklare flere av feilene som renner inn her.

 99. Starlett januar 28, 2008 kl. 11:52 pm #

  Tusen takk, Asterixa. ordene dine varmer. 🙂

 100. Starlett januar 28, 2008 kl. 11:54 pm #

  Jepp

  80-årsdag.

  Sakser fra Store Norske:

  80 år siden den første Arbeiderpartiregjeringen
  28. januar er det 80 år siden Norge fikk sin første Arbeiderpartiregjering, ledet av Christopher Hornsrud. Blant andre sentrale medlemmer i regjeringen var den senere statsminister Johan Nygaardsvold og utenriksminister og historieprofessor Edvard Bull d.e., som skrev regjeringserklæringen.

  Regjeringens tiltredelseserklæring var en slik provokasjon at det øyeblikkelig ble stilt mistillitsforslag, som ble vedtatt. I regjeringserklæringen foreslo Hornsrud-regjeringen bl.a. “å gjennemføre en socialistisk samfundsordning i Norge.” at “alle årets våbenøvelser sløifet (…) samt foreberede full avvebning”og at reformene skulle finansieres ved “endringer i skattelovene, som flytter de største byrder over til de økonomisk best stillede”.

  Regjeringen måtte gå av allerede 15. februar, da det kom en ny regjering ledet av Venstremannen Johan Ludwig Mowinckel. Det kortvarige regjeringseksperimentet gav imidlertid mersmak, og etter en lang debatt om ministersosialisme gikk Arbeiderpartiet i reformistisk retning og startet sin lange regjeringsperiode allerede i 1935. Les også mer om mellomkrigstiden i Norge.

 101. Starlett januar 28, 2008 kl. 11:58 pm #

  Jeg synes du skal ta med kameraet der det passer DEG, Riskymor. Det er stort sett ikke forbudt å fotografere i Norge, bortsett fra miltære hemmeligheter.

  Glad for at du likte innlegget, og det kommer et nr. 2 om en stund. 🙂

 102. MorHubro januar 29, 2008 kl. 12:03 am #

  #52 carpe50

  Her er vi enig og tro!

 103. MorHubro januar 29, 2008 kl. 12:07 am #

  #54 Sirenia/Konglo

  Nå må du slutte!
  Det hagler ikke inn feil. Hva kan vi si om Nøtterøy?

  Venter du at Starlett skal være allvitende?
  Det er bildene som er de viktigste, og Starlett viser et fortreffelig demokratisk sinnelag som lar deg få lov å fremføre så mye rart.
  Vet du at Starletts katt nesten ble spist opp av en rev og nesten døde?
  Det har hun skrevet om på sin Blondinen-blogg.

  Jeg spør: Er det da riktig å beskylde en _sann_ katteelsker for kattedrap?

  Må man søke audiens for å besøke Nøtterøy?
  Er du turistsjef der?

 104. Starlett januar 29, 2008 kl. 12:10 am #

  Ja, Riskymor lager kjempeflotte bilder. Super kvalitet, og jeg har mye å lære av henne.

 105. Starlett januar 29, 2008 kl. 12:27 am #

  Angående flokkmentalitet: Den som beskylder deg for flokkmentalitet, kjenner ikke din blogg og dine kommentarer.
  Du utmerker deg ved å si din mening klart og tydelig til hvem det måtte være, og jeg oppfatter deg som en meget ærlig blogger med stor integritet.

  Jeg har for øvrig ikke observert utpregete flokkdyr her inne, men derimot enkeltbloggere som er uredde og tør å si sin mening, og bloggere som liker å fotografere og synes det er morsomt å se og kommentere fotoblogger.

  Bloggeren du nevner, var svært så vennligsinnet innstilt til meg frem til januar 2007.
  Du kan bla tilbake i arkivet mitt og sjekke det. I 2006 var alt fryd og gammen.

  Det må jeg leve med, og det er i grunnen ikke mitt problem siden jeg aldri har yppet til strid.

  Jeg kunne ikke i min villeste fantasi forestille meg at noe så ukontroversielt som et NIB-innlegg skulle by på så mange overraskelser.

  Jeg er enig med deg i at for mange facts kan bli trettende. Bildene er det viktigste.

  Når det er sagt, så setter jeg pris på at folk sier fra hvis jeg har skrevet noe galt.

  Både Pia-Maria og Perlemamma har gjort meg oppmerksom på småfeil, men på en hyggelig måte, og det setter jeg pris på.

 106. Starlett januar 29, 2008 kl. 12:28 am #

  Takk skal du ha. Jeg kommer nok til å lage flere NIB-innlegg.

 107. Lavina januar 29, 2008 kl. 12:32 am #

  Heia Starlett!

  Dette var bare flott,og utrolige bilder som vanlig i fra din hånd! Jeg er rett og slett rystet over usakelige kommentarer som rent minner om personangrep. Jeg vet selv hvor mye arbeid som ligger bak, og jeg koser meg hver gang på besøk hos andre nibbere. Vi koser oss jo når vi er på tur både her og der, lokalkjent eller ikke. Tommel opp i fra meg i allefall. Om du skal til Tromsø, Starlett gi meg et vink er du snill!
  Klem

 108. Perlemamma januar 29, 2008 kl. 12:35 am #

  #54
  Tja, kanskje trengte ikke Hårkollen totalrenovering, det vet jeg for lite om til å påstå, så jeg skal ikke stå for hardt på den kommentaren. Der får noen andre uttale seg, og det bør være de som levde oppi det. På den annen side er vel ikke dine kommentarer noe særlig mindre bombastiske enn mine, vil jeg mene… De gamle skolene ligger forøvrig bare 2km fra hverandre. Og Bergan var direkte helseskadelig med muggsopp og lekkasjer.
  Det er alltid mange sider av en slik sak, og det er ikke til å stikke under en stol at veldig mange av oss som jobbet på de to skolene var skeptiske til hele greia. Men når alt kommer til alt har det utviklet seg til noe bra etter min mening (som selvfølgelig ikke teller), og jeg har ikke inntrykk av at det forekommer misnøye rundt løsningen nå.

  «At du er såre fornøyd hjelper ikke det grann. Det bare plasserer deg i det politiske lojale/jattete landskapet.»

  Nå synes jeg det blir litt komisk.
  Og dessuten har jeg glemt at jeg skulle ta meg en kopp te…

 109. Aqua Dolphin januar 29, 2008 kl. 12:45 am #

  Starlett må sette seg bedre inn i tingene før hun publiserer. Man kan ikke bare ta bilde av et blomsterbed uten å fortelle oss eksakt hvilke blomster som er der, med latinske navn og det hele.

  Videre må hun passe på å ta med viktige ting som jordsmonn i området, hvilke spesielle krav til stell, gjødning og eventuellt klipp disse plantene krever.

  Vi må vite hvem gartneren er.

  Det er bilde av mange hus her, men ikke ETT sted står det noe som helst om hvem arkitekten er. Det_er_en_skandale_!

 110. Starlett januar 29, 2008 kl. 1:00 am #

  Hei Perlemamma 🙂

  Tusen takk for en lang og fyldig kommentar!
  Morsomt at jeg har tatt bilde i nærheten av huset ditt.

  Nei, det er sant, et blogginnlegg er jo ikke faghistorie, og et NIB er som navnet sier: Norge i Bilder.

  Skulle det ha vært faghistorie her, tror jeg ikke vi hadde motet oss opp til å lage slike innlegg. Vi er tross alt amatører.

  Så artig at du har jobbet på Bergan skole. Da er vi altså i lignende jobbsituasjon, du og jeg.
  Jeg har også sett Tara mange ganger, før var det brunmalt eller brunbeiset, tror jeg, og jeg har også gått den veien mange ganger. Jeg visste egentlig at det hette det, men jeg hadde glemt det. Da Pia-Maria minnet meg på det, husket jeg at det ble kalt Tara.

  Jeg mente at gamle Bergan skole har vært eller er bolig for asylsøkere eller flyktninger, men det kan være at jeg tar feil?

  Spennende at elevene fra Bjerkø må bruke båt til skolen hele året. Det minner meg om forholdene for flere øyboerelver i Nordland, særlig i eldre tider.

  Ja, jeg mener at kultur er viktig i et samfunn og at kulturhus derfor er viktig, for det er jo INNE i kulturhuset det foregår.

  I Tønsberg er det vel dette hotellet som er kombinert hotell og kulturhus, har jeg forstått? Det er de vel sånn passe fornøyd med, Tønsbergboerne.

  Det kan godt hende at det du sier om Vestskogen er riktig, men jeg var med noen som bor på Nøtterøy til lege i dette bygget, og de sa Vestskogen, men de sier Vestskogen både om stedet der Wilhelmsenhusene ligger, om badeplassen der, om stedet der Steinerdkolen ligger og om stedet der lege/naturterapi er, så derfor har jeg bare dette unyanserte navnet.
  Men de ER innflyttere, selv om de har bodd på Nøtterøy i årevis.

  På strekningen til Årøysund er jeg ganske ukjent.Vi dro dit en ettermiddag og jeg tok bilder på flere småsteder, så det er noen jeg er litt usikre på.
  Dersom ikke slektningene min kan hjelpe meg, kan det godt hende at jeg spør deg.

  Tusen takk for at du vil hjelpe hvis det blir nødvendig, og takk for en kommentar jeg satte stor pris p!.

  (Arig å høre at du opprinnelig har bodd i Harstad)

  Ønsker deg en fin morgendag og flott uke! 🙂

 111. Afrodite januar 29, 2008 kl. 2:00 am #

  #59 Aqua Dolphin

  Hun burde også skrive hviken stilart alle husene er bygd i og en biografi over alle gartnerne og arkitektene.
  Det er det minste vi må forlange.

  Starlett

  Innlegget ditt er veldig flott og jeg skjønner at du har hatt mye arbeid med det.

 112. Gullhjerte januar 29, 2008 kl. 4:00 am #

  Jeg synes du er tålmodig som en engel, og fargene og formene stråler. Jeg liker trærne med øya også godt. Det er store trær som nyter godt av fotosyntesen og solskinnet.
  Du skal ikke bedrøves. Noen sier mye rart og du kan ikke vite om alle gamle rike familier på Nøtterøy og alle barnebarnene de har. De som tror at hvalfangst er det de lever av på Nøtterøy, lever i fortiden. Hvalfangst er barbarisk. Tenk å skyte og pine de fine dyrene i naturen!
  Jeg er mot selfangst og ulvejakt også.
  Vi trenger ikke spise andre skapninger. Det er nok frukt og grønt på Nøtterøy. Jeg er motstander av all jakt.

  #54 Sirenia/Konglo
  Du som er allvitende kan selv lage det første innlegget. Reis til et sted du ikke er kjent og ta bilder på fritida mellom arbeidsøktene. Når du har gjort det, kan du vite hva du snakker om.

  Lavina, Carpe50 og Perlemamma og de andre er skapende og kreative, så de forstår.

  Starlett. Jeg er ikke i humør til å svare japaneren i natt. Jeg synes det er trist at du blir jaget overalt, men japaneren er snill mot deg. Han fleiper med meg, men det blir jeg ikke redd eller trist for.

 113. Gullhjerte januar 29, 2008 kl. 4:41 am #

  Jeg svarte takeshi saitoh likevel. Jeg tror ikke han er så mye hedning som han later som.
  Han er egentlig grei og ikke spydig, så jeg er ikke redd ham, men han forstår ikke at det er viktig å holde seg unna kjøtt.
  Det forstår ikke en som er sint her heller. Hun liker å jakte og skyte alt som beveger seg og er stolt av det, og så snakker hun om kattedrap til deg.

  Nå kan jeg ikke prate mer i natt.

 114. Sirenia/Konglo januar 29, 2008 kl. 12:50 pm #

  Siste kommentar fra allviteren.

  Evhver pedagog eller fagmenneske vet at når en skal presentere en sak, et sted eller en bok osv, MÅ EN GJØRE ET UTVALG. Man må begrense seg til å få med det viktigste, det morsomste, det historiske, det kulturelle osv. Dette kan man si ifra i innledningen at man gjør og er en regel alle skal lære tidlig på barnetrinnet.

  Her svikter svært ofte Starlett, da det kan virke som det er kvantiteten som teller og ikke kvaliteten. Starlett har en del å fare med som skjemmes av akkurat dette, at hun vanskelig kan begrense seg. Det virker som det er viktigst å overkjøre andre med egen kunnskap.

  Videre. Min hovedinnvending mot innlegget var således mengden bilder uten korrekt info. Det har liten verdi for annet enn barn å spre en mengde bilder som kan være tatt hvor som helst. Bildene må være representative for teksten forøvrig. (Tekst, bilde og kommunikasjon)

  Også rekkefølgen bildene kommer i er svært ulogisk og rotete. Syd, nord, øst, vest alt kommer hulter til bulter. Enten bør hun følge veiene å fortelle hva hun ser, eller annen logisk rekkefølge.

  En ny korreksjon på tall. 20% lever av handel, hotell og turisme. Med over 22.000 mennesker bosatt på bittelille øya sluker handelsstanden nok største prosenten, foruten apotek og pol. Ergo, turisme er lite viktig, som jeg sier her er det folk mer enn nok, vi er mer befolket på veiene og andre plasser enn godt er.

  At hun tiltrekker seg en fast anonym heiagjeng som støtter henne og rakker ned på den som utøver kritikk, er kun Starletts ansvar, ingen andre. Det taler ei til hennes fordel heller, hvilket hun ikke er villig til å se.

  Og jeg og mange med meg får bare bekreftet at intet er nytt under solen på VGB. VGB består altfor mye av flokkmentalitet, mobbing, sjikane, trakassering og alle mot en mekanismer.

  Samtidig sitter herr nettredaktør Torry Pedersen selvtilfreds både på NRK og TV2 i går kveld og hevder at han medvirker til å oppdra massene i massekommunikasjon. Hvilken løgn og hvilken vits. Det vet de som har levd her en stund her. Og kommentarene på innlegget her vitner kraftig om det.

 115. Ola januar 29, 2008 kl. 1:57 pm #

  Jeg likte det røde huset. Det ser ikke norsk ut, mer tysk. SÅ synes jeg at alle bildene med høstfarger er vakre. Nøtterøy har mye å by på.
  Fortsett med bildene dine!
  Jeg ser fram til neste innlegg.
  Takk for turen!

 116. Pia-Maria januar 29, 2008 kl. 3:48 pm #

  #12, #96, #39, #54 Sirenia/Konglo

  Det at du bor på Nøtterøy gir deg ingen rett til å oppføre deg som om du eier hele øya!

  Det står faktisk alle fritt å reise på tur til Nøtterøy som til de fleste andre steder i Norge. At noen tar en masse flotte bilder og legger de ut på VGB må da bare være flott, eller er redselen din at det ut fra dette skal komme enda flere turister til øya.

  Dette er en blogg og ingen bok om Nøtterøys historie i bilder, selv om det kan være et godt grunnlag.

  Det er greit å være med å rette opp feil på stedsnavn, men behøver du å være så vanvittig «surmaget» for det?

 117. Riskymor januar 29, 2008 kl. 6:02 pm #

  #46,5

  Takker Liljeød for hyggelig kommentar. Jeg har ikke tenkt å slutte å fotografere, og kommer helt sikkert til å lage mange flere NIBer fra steder jeg ikke er kjent. Det er jo det som er hele vitsen, Norge i BILDER.

  Nøtterøy har jeg mistet lysten til å besøke, snakk om å lage dårlig reklame for hjemstedet sitt…… Jeg kunne sagt så mye mer, men det er ikke ofte hiver meg på i slike kommentarutvekslinger. Denne gangen blir jeg oppgitt på dine vegne Starlett.

 118. Solems Lee januar 29, 2008 kl. 9:34 pm #

  Hei Starlett! Kjempefine bilder, men jeg er skuffet over at du i ditt NIB-innlegg fra Alstahaug ikke nevner at mora mi er født der (det måtte jeg nemlig opplyse om i kommentarfeltet sjøl).

  🙂

 119. Starlett januar 29, 2008 kl. 9:49 pm #

  Nei, her er det IKKE flokkdyr, men her er det mennesker som tør å si sin egen mening selv om det betyr at de kan risikere å bli baksnakket etterpå.
  Jamfør alt både du, jeg og flere andre på denne tråden kan lese om seg selv både her og der.

  Jeg kan fint oppholde meg der folk har bikuber, men akkurat å slynge honning ligger jeg unna.

 120. Starlett januar 29, 2008 kl. 10:05 pm #

  Ja, det har du rett i. Te er godt. 😉

  Jeg holder meg unna når vedkommende skriver løgnaktige påstander om meg på sin egen eller andres blogger, for jeg gidder ikke å bruke energi på det, men her på min egen blogg må jeg jo svare.

  Jeg har ikke opplevd å få denne typen kritikk av lokalbefolkningen fra noen andre steder jeg har laget NIB selv om det nesten alltid har vært små faktafeil. Jeg er verken historiker eller profesjonell fotograf, har aldri utgitt meg for å være det, og jeg kan ikke hver by og hver kommunes lokalhistorie, men likevel mener jeg at jeg har rett til å legge ut bilder på min egen blogg.

  Jeg gjør mitt beste når det gjelder disse NIB-innleggene, og noe mer kan jeg ikke gjøre.
  Dessuten hadde jeg mye ANNET og viktig å gjøre da jeg var på Nøtterøy og liten tid til å fotografere systematisk, så jeg knipset i ledige stunder.
  Bare på Kjøpmannskjør syd og i Knarberg/Duken området kunne jeg gå til fots, fordi jeg har venner disse to stedene og er relativt godt kjent der.
  De andre bildene har jeg vært avhengig av å være sammen med mennesker med bil for å fotografere, for jeg hadde ikke bil med meg sørover, og det ble ikke mye tid til fotografering.
  Takk for kommentarer jeg setter stor pris på, og jeg er sikker på at du ikke tar deg nær av å bli kalt «mobber» og «flokkdyr» av en enkelperson.

  Du vet selv at du ikke er det!

 121. Starlett januar 29, 2008 kl. 10:51 pm #

  Hei carpe

  Du sier bl. a
  ———-
  hva jeg vet om et sted jeg besøker. Jeg har NiB-et Lillesand og Gressholmen helt sikkert uten nok kunnskap.. hvilke krav skal settes til slike innlegg? Vi er da ikke proffe journalister! Dette er ment som fritidsaktivitet og en glede.
  Det er en utfordring for oss å lage et innlegg, vi legger en god del arbeid ned, men se ikke på disse som en kommunal oppslagsbok!
  ——–

  Det synes jeg var veldig godt sagt, og jeg kjenner meg helt og fullt igjen i det. Å lage NIB er en fritidsaktivittet som til og med krever ganske mye tid, og det ligger ikke i premissene for NIB-innleggene at vi skal være proffe historikere eller vite alt om det som skjer eller har skjedd på stedet vi besøker.
  Bildene er de viktigste.

  Hvis noen vil vite mer om stedet enn den teksten vi skriver, kan de finne opplysninger på nettet.

  Takk for en kommentar som jeg satte stor pris på! 🙂

 122. Starlett januar 29, 2008 kl. 11:02 pm #

  Nei, kystkulturen på Nøtterøy, som NÆRING og arbeid finnes omtrent ikke på Nøtterøy nå, så det er ikke mange steder man kan finne den.
  Men selvsagt har skipsnæringen vært viktig på Nøtterøy, noe forøvrig flere av bildene i dette innlegget OG teksten gjenspeiler.

  Ja, vi har «torske-erotikk» i Lofoten, og hele vårt område er jo grunnlagt på det faktum at skreien kommer til Vestfjorden for å gyte.

  I tillegg til alt annet fiske og diverse fiskeribedrifter.

  Vågåhval er veldig godt kjøtt, ja. Det er på Skrova at denne næringen har betydd mest.

 123. Viljen januar 29, 2008 kl. 11:12 pm #

  #63 Sirenia/Konglo

  Til og være en så innbitt og må jeg si nærmest til det sykelige opptatt av og _nevne_ VGB`s bloggere manglende evner til kommentering og annen ukultur vi her inne bedriver i følge deg, den selvutnevnte allviteren (hahaha, den var god forresten), klarer du jammen meg og lire av deg på mye kortest mulig tid og til enhver anledning.

  Her, hos den eneste bloggen på hele forumet, kommer det. All eder og galle, spredd ut for enhver og lese for et syn du har på oss noksakter som ikke har begrep på og sette en viss nib-blogger på plass for at hun ikke legger ut bildene i riktig rekkefølge.
  Og jammen meg klarer du og ta det med deg tilbake til din egen blogg på Forfatterbloggen.

  Til og synse oss så …siterer,
  «… flokkmentalitet, mobbing, sjikane, trakassering og alle mot en mekanismer», er det nesten beundringsverdig hvor mye tid du gidder bruke på oss!

  Vel, jeg gidder ikke bruke mere tid på deg.

  Jeg oppfordrer Starlett til og _aldri_ mer, ALDRI mer godkjenne slikt snøvvel fra deg!
  Dette er jo nesten …eeeh, fasinerende…men så blir det jo bare så patetisk… Jeg gremmes!

  So long, bærta:)

 124. grethe56 januar 29, 2008 kl. 11:38 pm #

  Syns det var en nydelig reportasje Starlett. Takk for enda en flott tur…det begynner og bli mange av dem…og takk for at du høyner mitt nivå i historie ;)))

 125. Starlett januar 29, 2008 kl. 11:39 pm #

  Du sier til Perlemamma:
  ———
  At du er såre fornøyd hjelper ikke det grann. Det bare plasserer deg i det politiske lojale/jattete landskapet. Halve staben kom fra min tidligere skole og jeg har hørt andre historier.
  ———–
  At du ikke liker skolesammenslåingen er din mening som du selvsagt er i din fulle rett til å ha, men det er ikke sikkert at du alltid sitter med fasitsvaret.
  I motsetning til deg arbeider nemlig Perlemamma i skolen og har med andre ord førstehåndskunnskap, så derfor velger jeg å tro at hun vet betydelig mer om det daglige liv på Nøtterøy-skolene enn dem som ikke arbeider der.

  Jeg synes det er utrolig at du plasserer Perlemamma i «det politiske lojale/jattete landskapet».

  Hvem er du som har rett til å definere hva som er jattete og lojalt og hva som er de «riktige» holdningene?
  Dette er uskaklig og tøvete og ved slike kommentarer opplever jeg at du definerer deg ut fra bloggere som man kan ta på alvor.

  I et demokrati må da alle få lov til å mene det vedkomme v?

  Om du vil ha alt ved det gamle, men en for lengst død kystkultur tilbake, med bare «urbefolkninga» som fastboende, med skoler som er fulle av mugg og uten kultur og kulturhus, ja, så er det vel egentlig nokså reaksjonært, men selvfølgelig fullt tillatt å mene.

  Men slutt ed å fremsette negative personkarakteristikker på mennesker som har en annen mening.

  Angående kystkulturen.

  Du skriver:
  ———
  Kystkulturen lever, svært tåpelig å påstå noe annet.
  ——-

  Men du begrunner det ikke.

  Du så statistikken jeg viste deg fra din egen kommune. den er korrekt.
  To prosent lever av fiske, landbruk og skipsfart, og tatt i betraktning hvor mye hagebruk det er på Nøtterøy kan man uten videre konkludere at toppen en prosent lever av kystkultur i den gamle forstanden.

  Siden du så gjerne vil rette opp i alle feil i denne reportasjen, kan du jo fortelle meg og alle som leser her HVOR vi kan finne Nøtterøys kystkultur?

  Det bygges noen båter ved Hamnøy, og det har vært skipsverft på Kaldnes.

  «Det siste komplette skip som ble bygget ved Kaldnes mek.Verksted var bygg nummer 220. En produkt tanker på ca 20.000 tdw med navnet TÄRNFJORD, bygget for en svensk reder. I året 1984 ble bedriften omstrukturert og delt opp i separate aksjerselskap, innenfor de ulike produktområder. Atter et at Vestfolds tradisjonsrike verft var gått over i historien», kan man lese om Kaldnes mek. verksted.

  Der er det nå blitt bygget ut nye boligfelt.

  Så hvor er kystkulturen?

  Selvsagt er det kystkultur i form av fritidsbåter, private og offentlige strender og brygger og turister som ankrer opp ved gjestebryggene, men den kystkulturen som en gang var med og bygde opp Nøtterøy, er gone with the wind.

  Det kan man beklage, men dette er altså faktum.

  Hvilke faktiske feil?
  Jeg har rette det du ikke likte, men hvilket syn man har på det som skjer politisk på Nøtterøy har ingenting med dette å gjøre.

  Verden er i forandring.
  Det er Nøtterøy også.

  Nostalgiske kan vi alle være, men samtidig må vi erkjenne virkeligheten.

 126. grethe56 januar 29, 2008 kl. 11:42 pm #

  Og først nå ser jeg diskusjonen i kommentarfeltet…..i alle dager… jeg tar alltid bilder når jeg er på ferie…oiiiiii shiiiittt…jeg har jo lagt ut noen bilder fra London for lenge siden uten å spørre noen som helst i London om lov ;)))

 127. Starlett januar 29, 2008 kl. 11:44 pm #

  Ja.

 128. Starlett januar 29, 2008 kl. 11:47 pm #

  Jeg skrev kommentaren så fort at det ble mange feil i den.
  Gjentar den nå, forhåpentligvis med færre feil:

  Du sier til Perlemamma:
  ———
  At du er såre fornøyd hjelper ikke det grann. Det bare plasserer deg i det politiske lojale/jattete landskapet. Halve staben kom fra min tidligere skole og jeg har hørt andre historier.
  ———–
  At du ikke liker skolesammenslåingen er din mening som du selvsagt er i din fulle rett til å ha, men det er ikke sikkert at du alltid sitter med fasitsvaret.
  I motsetning til deg arbeider nemlig Perlemamma i skolen og har med andre ord førstehåndskunnskap, så derfor velger jeg å tro at hun vet betydelig mer om det daglige liv på Nøtterøy-skolene enn dem som ikke arbeider der.

  Jeg synes det er utrolig at du plasserer Perlemamma i «det politiske lojale/jattete landskapet».

  Hvem er du som har rett til å definere hva som er jattete og lojalt og hva som er de «riktige» holdningene?
  Dette er usaklig og tøvete og ved slike kommentarer opplever jeg at du definerer deg ut fra bloggere som man kan ta på alvor.

  I et demokrati må da alle få lov til å mene det vedkomme vil?

  Om du vil ha alt ved det gamle, med en for lengst utdødd kystkultur tilbake, med bare «urbefolkninga» som fastboende, med skoler som er fulle av mugg og uten kultur og kulturhus, ja, så er det vel egentlig nokså reaksjonært, men selvfølgelig fullt tillatt å mene.

  Men slutt med å fremsette negative personkarakteristikker på mennesker som har en annen mening.

  Angående kystkulturen.

  Du skriver:
  ———
  Kystkulturen lever, svært tåpelig å påstå noe annet.
  ——-

  Men du begrunner det ikke.

  Du så statistikken jeg viste deg fra din egen kommune. den er korrekt.
  To prosent lever av fiske, landbruk og skipsfart, og tatt i betraktning hvor mye hagebruk det er på Nøtterøy kan man uten videre konkludere at toppen en prosent lever av kystkultur i den gamle forstanden.

  Siden du så gjerne vil rette opp i alle feil i denne reportasjen, kan du jo fortelle meg og alle som leser her HVOR vi kan finne Nøtterøys kystkultur?

  Det bygges noen båter ved Hamnøy, og det har vært skipsverft på Kaldnes.

  «Det siste komplette skip som ble bygget ved Kaldnes mek.Verksted var bygg nummer 220. En produkt tanker på ca 20.000 tdw med navnet TÄRNFJORD, bygget for en svensk reder. I året 1984 ble bedriften omstrukturert og delt opp i separate aksjerselskap, innenfor de ulike produktområder. Atter et at Vestfolds tradisjonsrike verft var gått over i historien», kan man lese om Kaldnes mek. verksted.

  Der er det nå blitt bygget ut nye boligfelt.

  Så hvor er kystkulturen?

  Selvsagt er det kystkultur i form av fritidsbåter, private og offentlige strender og brygger og turister som ankrer opp ved gjestebryggene, men den kystkulturen som en gang var med og bygde opp Nøtterøy, er gone with the wind.

  Det kan man beklage, men dette er altså faktum.

 129. Starlett januar 29, 2008 kl. 11:49 pm #

  Heldigvis gikk det godt med pusen min. 🙂

 130. Starlett januar 29, 2008 kl. 11:53 pm #

  Hei Lavina!

  Tusen takk for denne fine og anerkjennende tilbakemeldingen Lavina! 🙂

  Den varmet meg virkelig veldig mye.

  Javisst koser vi oss på tir med kameraet også der vi ikke er lokalkjente.

  God og stor klem til deg! 🙂

 131. Sandri januar 30, 2008 kl. 12:10 am #

  #63 Sirenia/Konglo

  Du kommer ikke hit for å diskutere saklig eller avgi konstruktiv kritikk, du kommer hit med en hensikt, en agenda. Å agitere, tirre, plage, anklage og spre den sure, bitre gallen du etter hvert har gjort til ditt varemerke her inne. Du kommer hit for å krangle og slåss om mulig, for så å trekke deg tilbake i en offerrolle som et uskyldig, hvitt får, som en eller annen flokk har angrepet umotivert bare for å plage deg.

  Samme gamle hersketeknikker Konglo, år ut og år inn. «Flokken trommes sammen gjennom et usynlig signal for å ta deg. Og du har selvsagt helt rett. Starlett er kaptein på Moderskipet alle vi mobbere på VGB sokner til. Jada, vi har månedlige satelittmøter vi nå. Ikke noe e-post og sms eller MSN- møter nå nei. Her går det i high-tech videosamtaler og GPS-søk etter nye ofre vi kan fortære. og jeg mener VGB selv sponset oss! Skandale hva?» (ironi)

  Jeg legger ved link til dagens innlegg fra deg i Forfatterbloggen, som er fullt offentlig og dreier seg selvsagt om den fryktelige VGB og noen navngitte bloggere her du har lagt for hat. Til tross for at vi ifølge deg er undermålere som knapt kan tenke selv, tror jeg likevel at hvem som helst her inne, med kun et halvt øye oppe, klarer å gjennomskue spillet ditt.

  Sier det samme som Viljen Starlett. Hvorfor i all verden skal du godkjenne kommentarer fra Konglo mer? Hun skryter jo av at alle i Forfatterbloggen må være innlogget for å kommentere og DER er det bare koselige tilstander. Jeg vil tro hun bør skjermes rett og slett slik at hun ikke atter en gang, uforvarende snubler inn her og blir brutalt angrepet?

  Sitat fra din blogg ikveld:
  »
  Tenk om jeg kunne være så klok at jeg alltid kunne holde kjeft der jeg burde!

  Men da hadde en jo gått glipp av mye moro også. For det er litt gøy å erte på seg bermen..hehe..eller sutrete kaklete symøtekjerringtendenser..

  Alle tilløp til eksludering tirrer tigeren, da snerrer hun og flekker sine gamle gulne tenner..grrr..eller stikker nådeløst.

  Skrevet av Sirenia , 29. januar 2008, 23:18
  Nettsted: http://www.forfatterb… #

  http://www.forfatterb
  http://www.forfatterbloggen.no/roll er/page/emosc?entry=biens_da ns_bzzzzz

 132. LillePersille januar 30, 2008 kl. 12:46 am #

  #71Sandri

  Jeg er enig med deg, viljen og mange andre.
  Tenk at noen kan hate Starlett som lar alle få si sin mening om alt!
  Det er stygt av henne å lyve om Starlett og oss andre.
  Jeg har aldri hatt kontakt med noen på bloggen.
  Jeg liker bildene veldig godt. Det er bildene som jeg ser på og ikke alt det andre.

 133. A januar 30, 2008 kl. 8:27 am #

  Bildene fra Nøtterøy er fine og velkomponerte. Jeg beklager at jeg velger å være anonym nå. Jeg blogger på Forfatterbloggen og har sett tendensene #71 Sandri har beskrevet.

  Jeg tar avstand fra bloggerens beskrivelse av deg og de som taler henne i mot. Det stemmer ikke med virkeligheten.

  Om hun ikke går lei av å spre bitterhet og forfølge deg, så går andre bloggere på FB lei av henne og gnålet om massene som mobber henne på VGB.
  Nå har jeg lest gjennom kommentartråden, og det er klart at det er hun selv som er mobberen. Påstandene hennes er drøye og irrasjonelle.

  Fortsett med bloggen din og bry deg ikke om surmagete sjalu oppstøt fra den kanten!

  Du har en utmerket blogg. En seriøs blogg med stor variasjon men liten navlebeskuelse. Jeg leser ofte innleggene dine.

  Eventuelt kan du opprette blogg hos oss og forsvare ditt gode navn og rykte.

  Jeg gleder meg til neste serie fra Nøtterøy.

 134. Starlett januar 30, 2008 kl. 3:42 pm #

  Jeg tror nok at du som arbeider på skolen har størst grunnlag å uttale deg om.

  Jeg vet ikke riktig hvilken skole du arbeider på?
  Er det Osebergskolen?

  (Du trenger ikke svare hvis det vil røpe for mye om deg selv. Jeg vet ikke hvor anonym du vil være på blogg.)

  Har du fått teen din nå? 🙂

 135. Starlett januar 30, 2008 kl. 5:10 pm #

  Ja, her har jeg mange ting som mangler.
  Absolutt! ;.)

 136. Starlett januar 30, 2008 kl. 5:15 pm #

  Takk skal du ha, Afrodite.

 137. Starlett januar 30, 2008 kl. 5:21 pm #

  Fint at du likte innlegget, Gullhjerte. 🙂

 138. Starlett januar 30, 2008 kl. 5:36 pm #

  Jeg så at du svarte takeshi, og jeg skal følge opp kommentartråden etter hvert.

 139. Starlett januar 30, 2008 kl. 5:40 pm #

  Vel, jeg bare konstanterer at du mener dette, og det må du selvsagt gjerne mener og så avslutter jeg debatten nå.

  For øvrig kommer jeg for fremtiden også til å skrive mine innlegg på MIN blogg slik JEG ønsker, og jeg skal ikke kritisere det du måtte finne på å skrive på forfatterbloggen.
  Jeg ser at du skriver om meg der også.
  Hva som gjør min person og mine små forsøk på fotografering så interessant i dine øyne, er meg en gåte.

 140. Starlett januar 30, 2008 kl. 5:41 pm #

  Hei Ola!

  Takk for positiv tilbakemelding og takk for besøket. 🙂

 141. Starlett januar 30, 2008 kl. 5:46 pm #

  Hei Pia-Maria,

  Tusen takk for en kommentar som jeg satte stor pris på. Det gjør godt å vite at man er velkommen, og jeg er bare glad for konstruktiv tilbakemelding, som du ga meg i starten av denne tråden. 🙂

  Fint å få rette opp feil, og når jeg senere i vinter tenker på å legge ut Nøtterøy II, frykter jeg for at det kan bli flere feil, for i området ned til Årøysund er jeg mindre kjent og jeg var der bare en kort ettermiddag.

  Så ser du noe galt når den kommer, må du bare si fra! Det setter jeg pris på.

 142. Starlett januar 30, 2008 kl. 5:48 pm #

  Nei, du må ikke slutte å fotografere, Riskymor!
  Det er alltid en stor glede og opplevelse å se bildene dine. Jeg har veldig mye å lære av din fotografering.
  Og heldigvis er det mange andre steder du kan dra med kameraet ditt. 🙂

 143. Starlett januar 30, 2008 kl. 5:50 pm #

  Takk skal du ha, SolemsLee.

  Ja, der begikk jeg en unnlatelsessynd. Her burde jeg har undersøkt bedre, men det var godt at du rettet opp forsømmelsen. 😉

  Håper at det går bra med studiene dine og at dere ikke regner bort i Bergen!

  Her har snøen LAVET ned i dag, og brøytebilene har arbeidet på høytrykk.

 144. Starlett januar 30, 2008 kl. 5:54 pm #

  Jeg skal vurdere om jeg skal innføre en strengere praksis for godkjenning, i alle fall på harmløse NIB-innlegg, for det er ikke hyggelig at det utvikler seg til meningsløs krangel.
  På debatterende innlegg vil jeg i så stor grad det er mulig fortsette med en liberal praksis.

  Jeg opplever det som en nedvurdering av alle som kommenterer på min blogg at dere får slike karakteristikker, men jeg håper at alle kan heve seg over det.

 145. Starlett januar 30, 2008 kl. 5:56 pm #

  Hei grethe,

  Tusen takk for en hyggelig kommentar!
  Den satte jeg stor pris på. 🙂

 146. Sirenia/Konglo januar 30, 2008 kl. 7:33 pm #

  Jeg har arbeidet i en av skolene det gjelder i 15 år, 1 år i en annen skole på øya.

  Den andre har jeg, sønnen, far min, far hans igjen vært elev på foruten halve slekta. Hvis ikke hele. Den råtne, muggbefengte.

  Jeg har vært kontaktlærer og «viderutdannet» kontaktlærere på øya etter flere helgers skolering i regi av barneombudet og departementet. Der lærte vi om medvirkning og demokratiske prosesser. Da jeg tok viderutdanning i sosialpedagogikk lærte vi om nettverkenes betydning og medvirkning bla.

  ¨De psykososiale prosessene her er skadelige fordi «bermen»/de anonyme tror de skaper rett gjennom sitt flertallstyranni, sin maktutøvelse over andre og generell elendige både faglige, sosiale og verbale kompetanse.

  Jeg kritiserer flokkmentalitet og flertallstyranni, at noen tolker personlig og tillegger meg motiv får stå for egen regning.

  Jeg ønsker selvsagt ikke å provosere fram aggressjon og hat/bitterhet hos «gamle kjente» som Sandri, Starlett mfl.

  Ellers tar jeg opp noen av sidene denne konflikten berører på forfatterbloggen.
  http://www.forfatterb
  Else-Mette.

 147. Catalyzator januar 30, 2008 kl. 7:44 pm #

  Jeg bruker ikke lese slike NIB-innlegg helt ned fordi de rett å slett bruker å inneha langt nok innhold i seg selv å jeg har ikke «femtenmeterskjærm» men nå må jeg måpe litt….

  Det kan virke som om en del debattanter (ja langt fler enn en) har glemt hva NIB står for? Norge i bilder !

  NIT (Norge i tekst) er ikke oppfunnet ennå….. dessuten er ikke de fleste turister interresert i teksten tror jeg men skjønnheten øyet kan skue og nesen kan lukte og den friske vinden som stryker oss alle over kinnet en vakker solskinnsdag…….

 148. Nadiyya januar 30, 2008 kl. 8:24 pm #

  Fine bilder, det var det jeg hadde å si om den saken. Ble inspirert, går ut og fotograferer litt.

 149. ketil_r januar 30, 2008 kl. 9:46 pm #

  Starlett skriver om noe hun ikke har full oversikt over. Hun gjør noen feil. Blir irrettesatt av noen som liker å briljere med gamle familier og lokalkunnskap.

  Starlett gjør noe jeg ikke har sett før; hun innrømmer feil og retter. Bra.

  Hva skjer?

  De vanlige mistenkte kommer å beynner å hakke på den som prøver å rette opp noen misforståelser. Støtteerklæringer strømmer inn, folk skriver i pompøse vendinger om sine høythengende tomler, skulder ved skulder, hat og mobbing.

  Ikke lenge etter henger Starlett seg på, trer inn i offer rollen, takker for all støtten i denne vanskelige stunden. Begynner å prate om at kritikeren er en ensom stemme, helt alene mot mange. Sett det før.
  Selvfølgelig er det vondt å gjøre feil, Starlett, men det ser mye bedre ut å takke og rette, som du gjorde først.

  Kommentarfeltet er en oppvisning i dumskap.

  Jeg blir oppgitt av å lese slikt, men fatter håp ved at dere ikke er så mange, bare en god håndfull med bloggere som tar konsekvent feil, trygt plassert på venstresiden, der dere smisker for hverandre og angriper i flokk dem som er utenfor.

  Flott blogg, Starlett, det skjer alltid masse her 🙂

 150. Perlemamma januar 30, 2008 kl. 10:04 pm #

  #58,5:
  Ja, jeg jobber på den fine nye skolen som heter Oserød. Den har et fantastisk uteområde for barna, og når jeg er ute med dem i friminuttene tenker jeg ofte på alle de barna som går på byskoler med bare en liten asfaltert firkant å leke på.
  Sånn er vi heldige på Nøtterøy, det er «både by og land» på samme tid. Og for fjellfolk kan det nok se flatt ut, men det er ikke helt Danmark, altså! Vi har masse fine bergknauser med litt furutrær og mye lys og utsikt over sjøen:-) Når du besøker Nøtterøy neste gang, får du be noen om å ta deg med på «Glanær’n», der kan du se langt. Mannen min husker aldri hva det heter og kaller det for «Kikkeren», noe som høres litt suspekt ut. Tror egentlig han gjør det på trass:-)

  Hva gamle Bergan skole angår, er jeg temmelig sikker på at den fremdeles står helt tom. Jeg spurte en av kollegene mine om hun hadde hørt at den hadde blitt brukt til noe i det siste, men da flirte hun og sa «ikke til noe annet enn hærverk»…
  Du tenker sikkert på et bygg som kalles Bjønnesåsen, der det tidligere bodde flyktninger, det er ikke langt fra Bergan. Meningen er i alle fall at det skal bygges boliger på Bergan, men det ser ut som det tar litt tid. Litt vemodig er det jo å se den gamle skolen stå der så tom og forfalle helt.
  Det virker som om det bygges mer og mer av typen større leilighetsbygg på Nøtterøy nå, så det er vel mange som vil bo her..?

  Oseberg «kulturhotell» -eller hva det heter- har det stått en del om i Tønsbergs blad i det siste, det er en del klager ute og går når det gjelder tibudet der. Må vel innrømme at jeg ikke er helt oppdatert på saken, men det virker som om en del folk er skuffet siden kommunen har bidratt med en god del penger i prosjektet. Men dette er nok andre mer kompetente til å uttale seg om. Jeg vil jo ikke «drive forfalskning av virkeligheten», hehe…:-)

  For øvrig kan jeg sikkert kalles mye rart, men noen mobber har jeg aldri vært. Så det tar vi ikke til oss, gjør vi vel? Da tar jeg heller en kopp te til. Er ikke proff tedrikker, så jeg drikker posete, har fått dilla på en som heter «Yogi tea cinnamon spice». Veeeldig god og kan drikkes på kvelden siden den er koffeinfri. Og så står det små visdomsord på hver tepose – for dem som trenger det…
  Ha en fin kveld:-)

 151. Starlett januar 31, 2008 kl. 1:30 am #

  Ja, huff, gjorde du det? Jeg håper at du ikke fikk reprimander? 😉

 152. Starlett januar 31, 2008 kl. 1:38 am #

  Du sier blant annet:
  —————–
  Flokken trommes sammen gjennom et usynlig signal for å ta deg. Og du har selvsagt helt rett. Starlett er kaptein på Moderskipet alle vi mobbere på VGB sokner til. Jada, vi har månedlige satelittmøter vi nå. Ikke noe e-post og sms eller MSN- møter nå nei. Her går det i high-tech videosamtaler og GPS-søk etter nye ofre vi kan fortære. og jeg mener VGB selv sponset oss! Skandale hva?»
  ———

  «Kapteinen på Moderskipet» er imponert over din formuleringsevne og klare analyse. Nei sms og mail er ALTFOR gammeldags for oss datagenier, modernister og deltakere i en hemmelig klan.
  Kanskje er vi _frimurere_?

  Unnskyld ironien, men det er veldig sent nå. Jeg sovnet totalt av i syvtiden i kveld mens jeg lå og hørte på Dagsnytt Atten, og våknet for en omtrent halv time siden, så derfor er jeg våken på en bisarr tid av døgnet og derfor mer galgenhumoristisk enn normalt.

  Takk for lenken til FB. Jeg ser at det er kommet enda et innlegg om oss flertallsmobbere.
  Vel, virkelighetsforståelsen er forskjellig. Det er helt tydelig.

 153. Starlett januar 31, 2008 kl. 1:40 am #

  Takk for det, LillePersille.

 154. Starlett januar 31, 2008 kl. 1:44 am #

  Tusen takk!
  Jeg skjønner at du vil være anonym.

  Ettersom jeg godkjente den bloggeren du omtalte, valgte jeg å godkjenne din kommentar også.

  Til syvende og sist er vel de fleste anonyme, i den forstand at vi bare opptrer med nick.

  For tiden har jeg ingen planer om å etablere meg på Forfatterbloggen, og jeg er ikke så opptatt av hva noen der tenker om en for dem ukjent blogger på VGB.

  Hyggelig at du likte bildene. 🙂

 155. Starlett januar 31, 2008 kl. 1:49 am #

  Hei Catalyzator,

  Dt var veldig hyggelig å få besøk av deg på bloggen min. Jeg satte stor pris på det. 🙂

  Ja, NIB er Norge i bilde, ikke Norge i tekst.

  ———————-
  dessuten er ikke de fleste turister interresert i teksten tror jeg men skjønnheten øyet kan skue og nesen kan lukte og den friske vinden som stryker oss alle over kinnet en vakker solskinnsdag…….
  ———-

  Ja, det tror jeg du har helt rett i, Catalyzator.

  Jeg vet av du er veldig avanseert når det gjelder bruk av data, så hvis du leser svaret mitt, så har jeg et spørsmål:

  De siste ukene har nettet stadig falt ut hos meg, og nå har jeg oppdaget at modemet går varmt.
  Tror du det betyr at det er noe galt med modemet eller med Telenor?

  Tusen takk for besøket!:-)

 156. Starlett januar 31, 2008 kl. 1:53 am #

  Tusen takk, Nadiyya! 🙂

  Satte pris opå kommentaren din.

  Jeg leste at du har forlatt VGB, og skulle høre på videoen du har lagt ut, men så sovnet jeg totalt av i kveld, (derfor er jeg våken nå), så jeg skal ha det til gode til i morgen.

  Veldig trist at du forlater VGB, men jeg forstår hvorfor, og jeg håper jo at det ordner seg så du kommer tilbake.
  Vi kan jo lese bloggen din på FB, men kommentere kan vi kanskje ikke uten selv å være logget inn som bruker?

 157. Starlett januar 31, 2008 kl. 2:00 am #

  Unnskyld meg,ketil, men hva i alle dager har venstresiden med dette innlegget og kommentartråden å gjøre? 😉

  Her er bloggere fra hele det politiske landskapet. Det vet jeg etter nesten to år på blogg.

  Jeg føler meg IKKE som et offer, og jeg har rettet på de feil jeg har begått, men når noen begynner å rakke ned på dem som kommenterer her på tråden og karakteriserer dem som mobbere og flokkdyr, må jeg ha lov til å reagere.
  For det er simpelten ikke sant og en grov undervurdering av uredde, selvstendige og interessante bloggere av mange partifarger, men med integritet og meningers mot.

  Jeg reagerer IKKE negativt på saklig kritikk.

 158. Starlett januar 31, 2008 kl. 2:19 am #

  Jeg kan berolige deg med at jeg verken føler aggresjon eller bitterhet overfor deg.
  Men jeg er forundret over ditt reaksjonsmønster.

  Men ser til min glede at du nå innser den manglende kystkulturen på øya, at jeg har rett til å besøke folk som står meg nær der, at jeg støttet deg den gang du ble utvist som Sirenia, at du ikke tror jeg ødelegger øya gjennom turisme, kattedrap, forsøpling etc.

  Kanksje du til og med etter hvert vil innrømme turister retten til å fotografere på Nøtterøy…

  Skolen jeg gikk på som barn, var også veldig idyllisk og jeg har nostalgiske følelser for den, men den ble for gammeldags og da trengtes en ny og tidsmessig skole.

  Jeg intervjuet noen foreldre og barn om Osebergskolen da jeg var på Nøtterøy, og jeg fikk svært postive og interessante svar.

  Bergan var sikkert bra en gang i tiden, men nå holder den ikke mål.

  Psykososiale prosesser, sosialpedogikk og demokrati er nok velkjent for mange, inkludert bloggeier og mange i kommentartråden, men fra å lese teori til i praksis å bruke teorien for å «finne ut» at alle som kommenterer her og som reagerer på visse besynderlige utsagn fra din side, er mobbere, flokkdyr, flertallstyranner og uten evne til å tenke selvstendig, deter drøyt stykke å gå og en privat fortolkning som etter min mening ikke holder mål og som jeg ikke kan være med på å dele.

  Jeg opplever at du nedvurderer andre mennesker på en måte jeg ikke liker.
  Vi har vel noen splinter i øynene våre, både den ene og den andre.

  At du bruker Forfatterbloggen til å skrive om alt du ikke liker på VGB, tar jeg til etterretning.
  Det er din blogg, og der kan du jo skrive det du vil.

 159. Sandri januar 31, 2008 kl. 2:50 am #

  #74 Sirenia

  Uansett hvor mange ganger du påstår jeg er hatefull og aggressiv, fordi jeg sier deg imot, og returnerer dine baller, blir det ikke sannhet. Det er kun din sannhet og den må du selvsagt ha så lenge du har bruk for det.

  Jeg håper du velger å lukke èn dør som ikke fører noe godt med seg, og åpne en ny. Jeg velger det, og ønsker deg det beste på veien videre.

 160. Sirenia/Konglo januar 31, 2008 kl. 11:54 am #

  Du bruker stråmannsretorikk, tillegger meg meninger, utsagn og holdninger jeg ikke har/har sagt. Det gjør det umulig å føre diskusjon/dialog med deg Starlett.

  Hvis det gjør at du føler deg bedre av det, greit for meg. Men svært uinteressant. Likeså er det ikke personene her som er viktige og interessante, men fenomenene de trekker med seg.

  Sandri. Dører er nok lukket forlengst her, ser hva jeg ser om dine dører..

 161. Starlett januar 31, 2008 kl. 12:10 pm #

  Ja, Oseberg er en fin skole, det synes jeg også, og jeg er enig med deg i at dere er heldige med blandingen av by og land. Jeg har lagt merke til at det er flere fine bergknauser og bratte partier på Nøtterøy, og jeg tror jeg skal få noen til å vise meg «Glanær’n» eller «Kikkeren» (hehe) neste gang jeg drar nedover.

  Det er mulig at jeg tenker på Bjønnesåsen, men jeg mente at man der har avdelinger for lett demente pasienter nå?

  Jeg kjenner noen som jobber der, med de demente pasientene, og innbiller meg at de kalte det for Bjønnesåsen, men sikker er jeg ikke.

  I alle fall ser jeg for meg både bygningen og beliggenheten som jeg får assosiasjoner til når du nevner navnet, og DEN bygningen ligger jo på en høyde nær Bergan.

  Ja, det er alltid vemodig å se gamle bygg stå å forfalle.

  I NIB-innlegget under lenken her er det et par bilder fra Bodø gamle lærerhøyskole, og det verste er at den ikke er særlig gammel engang. og var en ypperlig skole uten mugg og veldig grei og trivelig både for lærere og studenter.
  Høy trivselsfaktor!

  http://www.vgb.no/897

  Den var ferdigstilt i 1972, og var en utmerket skole, med fine spesialavdelinger, gode auditorier og tipp topp moderne. Lys og trivelig. Også veldig bra for praktisk/estetiske fag.

  Men så ble lærerhøyskolen integrert i bygningsmassen til Høgskolen i Bodø

  http://no.wikipedia.o

  Jeg kan forsåvidt forstå tankegangen bak, fordi foreleserne da kan arbeide med flere fagstudier, og undervisningen blir mer rasjonell og tverrfaglig.
  F.eks kan en norsklærer arbeide både på Lærerkoleavdelingen og på avdelingen for nordiske språk, og en historielærer både på lærerskolen og på det særskilte historiestudiet.

  Og så videre, det gjelder mange fag.

  Men den nye lærerhøyskolen har ikke samme sjarm og sjel som den gamle, som nå står og forfaller.
  HiB er blitt et sammensurium av utbygg og tilbygg, men man venner seg vel til det.

  Så bra som den gamle lærerskolen er, er det nesten utrolig at stat, fylke og kommune ikke kan bli enige om å bruke den til noe.
  Nå står den tom, og den ble ikke fraflyttet av samme grunn som Bergan, men fordi man vil rasjonalisere og ha alt under høgskoleparaplyen på Mørkved.

  Jeg gremmes når jeg ser sløsing med en så bra skole. Den hadde gjort deg ypperlig både til vidergående skole og til ungdomsskole, og med litt forandring også til barneskole, videre til kurs, voksenopplæring og masse annet, men politikerene kan altså ikke bli enige om skolens skjebne, og allerede ser man at forfallet har satt inn.

  «Det sku bo folk i husan.
  Husan e som folk.
  Folk treng hus og
  hus treng folk»

  sang Kari og Ola Bremnes en gang, og forfallet av læreskolen viser hvor sant det er og hvor fort hus forfaller uten folk.

  Jeg har også hørt en del klager om «kulturhotellet», og konseptet med å blande hotell og kulturhus kunne man jo si mye om.

  Nei, «forfalskning av virkeligheten» er farlige saker…;)

  Vi tar ikke til oss beskyldningen om at vi er mobbere, nei, og den teen, den tror jeg at jeg skal prøve å få tak i.

  Flott helg til deg, og takk for masse informasjon om Nøtterøy! 🙂

 162. Breiflabben januar 31, 2008 kl. 3:21 pm #

  Det første jeg tenkte da jeg så et NIB fra deg Starlett om Nøtterø’, var at nå skal jeg kose meg i «hjemlige» trakter.
  Og så tenkte jeg den litt fornøyelige tanken at Starlett har vært på kaffeslabberas hos Konglo og det kunne jo bli artig lesing.

  Som «vanlig» Starlett så leverer du et fantastisk NIB med bilder og tekst fra lokalhistorien. Dette er et av de beste og første del av et eller flere fra Nøtterø’, gleder meg.
  Utrolig bra!

  Og som vanlig kommer det kommentarer fra en kant som nå har holdt kjeft hos de fleste i lengere tid, men som garantert har vært inne og ligget på lur både her og der.

  Så det ble ikke noe av kaffepraten 😉
  Det var jo synd.

  Jeg var forresten på gamle stier i Sandefjord helgen som var, men hadde ikke sjekket batteriet på kompaktkameraet mitt og fikk tatt bare fem-seks bilder.
  Synd, for jeg hadde en flott tur.

  Skal lese mer her nå, Starlett.

  Må opp å se på «korreksjoner» og lokale kommentarer.

  Et lite PS, men det er noen bilder som heller litt til venstre, men det er det kanskje bare jeg som ser som helst vil at de skulle gå litt mot høyre 😉

 163. Soletraveller januar 31, 2008 kl. 3:38 pm #

  Flabben…du sier hjemlige trakter. Trodde du var Rogalending jeg…?! Eller….???

 164. Starlett januar 31, 2008 kl. 4:04 pm #

  Hei Breiflabben,

  Så trivelig å se deg igjen! 🙂

  Glad at du likte innlegget mitt.
  Jeg var forressten så vidt innom Sandefjord også, og i Stavern, og selv om jeg knipset noen bilder der, ble det ikke nok til et helt NIB-innlegg.

  Det du sier om skjeve bilder, er et problem jeg vet jeg har av og til. Kanskje jeg ser litt skjevt? 😉

  Men for å være seriøs: Jeg kan ikke bruke Photoshop ennå, for komplisert for meg, og jeg må få meg et fotobehandlingsprogram som gjør at jeg kan rette opp bildene. Jeg har prøvd å laste ned programmet, og har til og med betalt for det, men jeg fikk det ikke likevel, men jeg har fått noen nye lenker jeg skal prøve, så jeg får et godt billedbehandlingsprogram som er lettere å bruke enn Photoshop, men som likevel kan gjøre undre og ikke minst rette opp skjevheter.
  Om du kunne si meg hvilke bilder som ser særlig skjev ut, hadde jeg vært takknemlig.
  Jeg har av og til noen synsproblemer og så har jeg skjev hornhinne, så det kan muligens være en grunn til at bildene av og til blir litt skjeve.

  Synd at du ikke hadde nok batteri til å ta flere bilder fra Sandefjord, men neste gang må du ha ekstra batterier med, for jammen har du fine bilder på bloggen din.
  Jeg er imponert over den gode kvaliteten du har på de scannete bildene.

  Jeg har også scannet inn en god del bilder, og har en god scanner, men det er bare noen få bilder som jeg blir fornøyd med.

  Det er sikkert noe jeg må lære meg som jeg ikke kan.

 165. Breiflabben januar 31, 2008 kl. 4:07 pm #

  #82 til soletraveller,

  jeg bor i Stavanger, men er nok Sandefjording på min hals.

  Ingenting er som sommer’n i Søndre Vestfold. Helst ytterst i Vestfjorden (Tønsbergfjorden) mellom Tjøme og Sandefjord.
  Få deg en skikkelig St.Hans følelse fra Flabbens ungdom her:
  http://www.vgb.no/945

 166. ARGUS37 januar 31, 2008 kl. 4:11 pm #

  # 83 Breiflabben

  Ah, du mener Stauper? Den lille vika rett på innsiden i sør med sandbunn og alt det der…?

 167. Soletraveller januar 31, 2008 kl. 4:31 pm #

  *sukk*. St.Hans i skjærgården – lykke! 😀
  Og med bred lokaldialekt, Flabben 😉

 168. Breiflabben januar 31, 2008 kl. 4:39 pm #

  #84 til Argus,

  Stauper, eller Stauper’ane er ei øygruppe nesten ytterst i fjorden.

  Den vika du refererer til er nok en av vikene ute ved Truber eller Tønsberg Tønne landet. Yxenøy heter hele eiendommen som ligger ytterst på Østerøya. Tidligere eiendommen til Lars Christensen eier av Thor Dahls rederi, nå er det fetteren til Dronning Sonja som eier det tror jeg.

  Hele den ytre delen av fjorden fra Vrengen og ut er flott Argus. Skal prøve å gjøre noen strandhugg der til sommeren og «NIB’e» litt.

  Jeg har tatt en del ål i sundet utenfor den langgrunne vika du sikter til Argus.

  Deilige sommerminner her nå 😉

 169. Starlett januar 31, 2008 kl. 4:40 pm #

  Jeg begriper ikke hvordan du kan si at jeg bruker stråmannsretorikk. Folk som kommenterer hos meg, gjør det på eget initiativ og fordi de selv har noe de vil ha sagt. Mener du at alle som opptrer her på tråden er stråmenn for meg?’
  Hva mener du egentlig?
  Jeg forstår det rett og slett ikke.

  At du ikke kan føre en dialog med meg, tar jeg til etterretning.
  Jeg fører dialog med diverse bloggere, på egen og andres blogger, og det går helt greit, også om man er saklig uenig.
  Jeg fører også mange debatter i RL, og jeg har ikke fått denne personkarakteristikken før.

  Dette er et fotoinnlegg, og ikke et debatt-innlegg. Dette innlegget handler ikke om flokkmentalitet, flertallstyranni, bisvermer og sosialpsykologi.

  Det er et FOTO-innlegg med bilder.

  «Hvis det gjør at du føler deg bedre av det, greit for meg»

  Dette er et menigsløst utsagn som indikerer at jeg er syk og må gjøre det umulig for folk å føre en dialog med meg hvis jeg skal føle meg bedre. Unnskyld at jeg sier det rett ut: Dette oppfatter jeg som direkte sprøyt!

  Du kan jo lese f.eks dette innlegget og kommentarene der:

  http://www.vgb.no/897

  Da vil du se at det er mange som diskuterer og at mange er sterkt uenige med meg, så myten om at jeg er slags anfører for en heiagjeng med klakkører, er det rene oppspinn, og noe som du selv har pønsket ut.
  Det er en «sannhet» som finnes i din tankeverden og muligens til noen du har manipulert til å tro det, men som er det rene pølsevev.

  Jeg tar meg faktisk ikke nær av deg, men jeg synes det er en fornærmelse mot de som kommenterer her at du tillegger dem slike lite flatterende egenskaper. Hvis det er denne meningen min du kaller for stråmannsretorikk, så er jeg fundamentalt uenig med deg i din definisjon av begrepet.

  Om du ser noen «interessante fenomener» her, tar jeg det til etterretning.

  Dine gjentatte forestillinger om den store flokken som går til angrep på deg har ingenting med dette innlegget å gjøre, og er dessuten ikke sanne.
  De kommentarer du tenker på, er kommet som reaksjon på DINE personangrep. Det er rart at du ikke evner å se dette, Konglo.
  Jeg begriper ikke hva du ønsker med disse kommentarene dine.

  Og setningen du skrev mot Sandri tar jeg sterk avstand fra!

  Jeg vurderer faktisk seriøst å gjøre det du anmodet meg så mange ganger om da du ennå var på VGB, nemlig å være mer kritisk før jeg godkjenner kommentarer, og jeg må virkelig tenke over om jeg vil godkjenne mer fra deg nå, Konglo.
  Ikke fordi jeg er feig eller ikke tåler din «sannhet», men fordi jeg kan meningene dine utenat, og jeg tror at alle som har lest alle kommentarene dine har fått med seg kommentarene dine, og nå anser jeg det som meningsløst tidsbruk å sitte her å svare på disse personangrepene som du bruker min blogg til å fremme.

  Jeg har fått med meg ditt syn på min person, så det er unødvendig å sitte i ukesvis å svare på variasjoner over det samme tema.
  Jeg har faktisk andre ting å gjøre og andre ting å skrive.

  Jeg ønsker deg det beste i livet, men kommer til å benytte meg av min rett som bloggeier til å slette meningsløse kommentarer fra din side heretter.

 170. ARGUS37 januar 31, 2008 kl. 4:57 pm #

  # 86 Breiflabben

  Nei, jeg sikter til Stauper ()selve øygruppen om man kan kalle det det)
  På sørvestsiden er det et lite innløp og rett innenfor en delig liten kil med snadbunn og fortøyningspåle!

  Det er jo et smalt innløppå østsiden også, men når man kommer inn burde man helst sitte i en jolle eller skjærgårdsjeep.

  Nydelige øyer. Nesten synd ikke å ha båt lenger for jeg kunne gpdt ha tenkt meg å lage NIB både fra Stauper og fra Svenner

 171. Starlett januar 31, 2008 kl. 6:06 pm #

  Nei, du er såvisst ikke aggresiv og hatefull, snarere tvert i mot, men meningers mot har du, og det har vi sett mange ganger. 🙂

 172. Starlett januar 31, 2008 kl. 6:08 pm #

  Breiflabben er en _verdensmann_, for å sitere en kjær rød uglemor. 😉

 173. Starlett januar 31, 2008 kl. 6:19 pm #

  Det var en skikkelig flott fortelling med sommerfølelse og assosiasjoner til sommerminner midt på vinteren.

  Takk for at du la lenken på bloggen min, så jeg også fikk glede av p lese det!

 174. Starlett januar 31, 2008 kl. 6:20 pm #

  Jeg må sjekke Globalis for å finne ut
  hvor det er. 😉

 175. Starlett januar 31, 2008 kl. 10:55 pm #

  St. hans i skjærgården er fint,
  også i Nordland. 🙂

 176. Starlett januar 31, 2008 kl. 11:27 pm #

  Ja, den delen er flott. Men jeg skjønner ikke akkurat hvor du mener, selv om jeg veldig godt kjenner til sundet som går ut ved Vrengen bro.

  Er det noe som heter Tønsberg Tønne der i nærheten, tro?

  Gleder meg til bilder fra området! 🙂

 177. Starlett januar 31, 2008 kl. 11:36 pm #

  Jeg må sjekke kartet for å forstå hvor det er, for disse navnene kjenner jeg ikke.

 178. ARGUS37 februar 1, 2008 kl. 11:14 am #

  87B Starlett

  Slapp av. De har intet med Nøtterø å gjøre. Stauper ligger ytterst i Tønsbergfjorden, rett øst for Østøya som jo regnes for å være en del av Sandefjord. Øyene er dessuten svært små,- bare rundt 150 x 70 meter og er egentlig 3-4 småholmer, men et lite båt-paradis.

 179. Catalyzator februar 1, 2008 kl. 12:04 pm #

  Beklager at jeg ikke var innom tidligere å så spm’et ditt Starlett!

  «Varmt» (mer enn normalt varmt) modem og det at nettet faller ut kan være at det rett å slett har behov for en restart.

  Modemet er også en liten datateknisk duppeditt som lagrer det som flyr gjennom det og blir liksom litt fullt iblandt. (Dette gjelder routere også)

  Koble fra strømmen å la det stå avslått noen minutter (3-5minutter holder) sett på strømmen igjen å la det få sitt minutt eller to til å synkronisere seg opp på linjen igjen å så skulle alt fungere av seg selv igjen.

  Dersom det ikke hjelper på problemet så kan det være noe feil med linjen å da må du ringe leverandøren å be de sjekke linjen din.

 180. Breiflabben februar 1, 2008 kl. 1:07 pm #

  #87 og #88

  Da er jeg med Argus, trodde det var ei større vik du refererte til.
  Stauper er et lite paradis med klart vann og blankskurte svaberg.
  Skjønner at du er kjent i «fjorden min» 😉

 181. Starlett februar 3, 2008 kl. 11:56 pm #

  Fint.:-)

  Da lærte jeg noe nytt. Jeg har funnet bilder av Stauper på nettet, og ser at det er veldig spesielt der.

 182. Starlett februar 3, 2008 kl. 11:58 pm #

  Takk skal du ha for svaret, Cata! 🙂

  Jeg lurer på om jeg skal skifte modem, og routeren er helt på bærtur nå, så den har jeg vært nødt til å koble fra.

  Akk ,denne teknologien er ikke bare enkel.
  Skulle ønske jeg hadde noe av din datakunnskap!

 183. Starlett februar 3, 2008 kl. 11:59 pm #

  Ja, sannelig har du en vakker fjord,
  Breiflabben! 🙂

 184. MorHubro februar 6, 2008 kl. 10:58 am #

  Jeg har skrevet en hyllest til Argus og alle gode fotografer.
  For ytringsfrihet.
  Det _må_ du lese!!

 185. MorHubro februar 6, 2008 kl. 9:38 pm #

  Ikke bry deg om giftige kommentarer fra en misunnelig og sjalu blogger!

  _Alle_ har lov til å ta bilder på Nøtterøy, og dine bilder er meget vakre.
  Mange modige maur har kommentert ditt innlegg og fortalt deg at bildene er vakre, og mange NIB-fotografer også.

  Ikke alle, men det kan hende noen er redd henne som det ikke er noen grunn å frykte.
  Kommer du snart tilbake fra din feiring?

 186. Starlett februar 7, 2008 kl. 12:45 pm #

  Det var en veldig god tekst, humoristisk, men med alvorlig innhold.

 187. btidag februar 10, 2008 kl. 4:24 pm #

  hei Starlett….
  jeg trodde jeg hadde kommentert her…..

  og jeg trodde jeg hadde kommentert på et NIB-innlegg….

  men det ser ikke lenger sllik ut – desverre……

  ps. du vet hva jeg synes om deg som fotograf 🙂

 188. btidag februar 13, 2008 kl. 12:29 pm #

  #93

  nå refererer jeg til kommentator-rekka…

  men dere om det….

  jeg har et par av dine NIB som jeg bruker som «mal» for deg….
  og lyset er mye flatere i sør enn på dine trakter…. ser du det samme ??

 189. Starlett februar 13, 2008 kl. 10:09 pm #

  Jeg har nå, etter mange dagers forkjølelse og feber, fått konstantert lungebetennelse etter samefolkets dag, og er dessuten fanget i et uværsinferno her nord.

  Så du som både er frisk og så vidt jeg vet i mer urbane og værsnille strøk, kan vel komme tilbake først?
  Det er så ensomt uten deg her. 😉

 190. Starlett februar 15, 2008 kl. 6:42 pm #

  Takk skal du ha, btidag.
  Det er hyggelig å lese. 🙂

 191. Starlett februar 19, 2008 kl. 8:04 pm #

  Ja, jeg ser også forskjell på lyset i nord og sør.

  Når jeg bare får tid og lyst, skal jeg prøve å legge ut et Nøtterøy-NIB fra november, og siden det er tatt stort sett i korte ledige stunder på ettermiddagen og med svinnende lys, blir det jo annerledes enn midtsommerbilder fra Nordland der solen skinner døgnet rundt.

  Likevel synes jeg at alt lys her sin egen særegne verdi.

  Det er for eksempel mange kunstnere som kommer til Nordland, og særlig Lofoten, for å male midtvinters, fordi mørketidslyset har så veldig mange spesielle kvaliteter.
  Jeg hadde håpet å fotografere fra Lofoten i januar i år, men av praktiske grunner ble det dessverre ikke mulig.

Trackbacks/Pingbacks

 1. NIB - Holmsbu | - februar 6, 2009

  […] Ditt neste reisemål er:  NØTTERØY – DEL I […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: