NIB – Foto-impresjoner fra vakre Bodø

5 mai


I dag vil jeg vise små smakebiter fra Bodø og omland. Hva passer vel bedre enn å vise Bodø Domkirke, eller Nordlandskatedralen, først? I år er det 50 år siden denne flotte kirken og et av byens landemerker sto ferdig.


Bodø Domkirke er en arena for et rikt kulturliv, og her holdes det mange konserter, både sakrale og verdslige, året rundt. Bodø Domkor er en grunnpilar for det musikalske arbeid i Nordlandskatedralen.


Et blikk mot vest. Vi ser Nordlandsmuseet til venstre i bildet og litt av Bodø Domkirke til høyre.  Dette bildet er tatt på ettermiddagen i motlys.
Nordlandsmuseet ble stiftet i 1888 som et samtidsmuseum under navnet Bodø Fiskerimuseum. Samlingene bestod av fiskeredskaper og fiskeprodukter. Museet skulle inspirere alle som jobbet i fiskerinæringa til å modernisere og effektivisere sin virksomhet. Den første tiden hadde museet tilhold i ulike leide lokaler i byen. I 1890 begynte man å planlegge en egen museumsbygning i Bodø.


Museumsdriften ble like før andre verdenskrig overtatt av ei nystiftet forening som jobbet for å få opprettet et kulturhistorisk museum for Nordland. Museet endret da navn til Nordlandsmuseet. Siden den gang har museet en periode vært kalt Nordland Fylkesmuseum, men i 1988 tok det tilbake navnet . Nordlandsmuseet. (Kilde: Saltenmuseets nettsider.)


Statue av Fritjof Anderssen, Bodøs mest kjente komponist innen såkalt klassisk musikk. Han var komponist, dirigent og utøver, og en drivkraft i byens musikkliv. Hvor langt hadde han nådd om han hadde valgt å bosette seg utenfor Bodø? I hans levetid, da man var avhengig av sjøverts forbindelse, lå Bodø betydelig mer isolert fra omverden enn i dag.


En liten smakebit fra inngangspartiet i Luftfartsmuseet. Bodø er kjent som havørn-byen, noe denne montasjen gjenspeiler.
Bodø Rådhus. Her er det de politiske beslutninger blir fattet.


Mot inngangen til Glasshuset i Storgata i Bodø. Et forargelsens hus før det ble bygd. Følelsene var sterke, og mange mente at Glasshuset ville ødelegge Bodøs sjel. Men det er blitt et relativt ryddig kjøpesenter, og de fleste er nok fornøyde med å kunne handle innomhus om vinteren når stormen piper rundt hjørnene.
Et vemodig bilde. Det var en gang en lærerskole som ble bygget og sto ferdig i 1972, tipp topp moderne etter datidens forhold. Nå står den forlatt og alene, tom og ubrukt. Hvilken framtid får denne bygningsmassen?   


Lærerskolens  frittstående gymsal og svømmesal står der og vitner om mer enn tretti års aktivitet. En æra er forbi.
For nå er lærerhøyskolen integrert i Høgskolen i Bodø, et undervisningskompleks på Mørkved noen kilometer utenfor bykjernen. Her er orienteringsplata. Det kan være vanskelig for nye studenter å orientere seg i begynnelsen, for Høgskolen har blitt stadig påbygd, og gir et litt rotete inntrykk selv om den har sin særegne sjarm.
Slik ser inngangspartiet til lærerskoledelen på Høgskolen ut. Her kan studentene blant annet få treårig fagutdannelse i musikk. Bodø har et rikt musikkmiljø og mange dyktige musikkpedagoger.


Siden Høgskolen er bygd på ut i flere omganger, består den av mange vinkler og krinkelkroker, og det tar sin tid å gjøre seg kjent med hele komplekset. Studenter fra hele Norge kommer hit, og Bodø bærer preg av å være en studentby.


Her er hovedinngangen til Høgskolen i Bodø.


Et velkjent skilt både for studentene og konsertgjengere i Bodø. SAMFUNNET. Her tilbringer mange studenter mye tid, her er det trivsel og sosialt samvær, og her er det stadig flotte rockekonserter for hele Bodøs befolkning.


En liten brygge på Innstranda ved Saltenfjorden. Hit transporteres blant annet sand og det som trenges til et steinhuggeri ved kaia.
Den gamle brygga gjør nå tjeneste som steinhuggeri. Her lager man vakre gravstøtter. Utsikt mot Godøynes. Godøy er kjent fra vikingetiden. Her bodde den kjente og mektige vikinghøvding  Raud den Ramme. Han nektet å la seg kristne, og Olav Tryggvasson ga ham en voldsom død, ifølge Snorre.
Her er et nærbilde av brygga som er blitt omgjort til steinhuggeri. Godt at gamle og verneverdige bygninger kan få nye bruksmåter.
Grønåsen. Tidligere en landlig idyll utenfor Bodø sentrum. Nå et nytt boligområde, der hovedsaklig unge familier bor. Trangt til i Nordland å være, men beboerne trives der tross et kjøpesenter som ikke har særlig vakker arkitektur.


Blikk fra  terrassen ved Saltstraumen hotell mot Bodø-halvøya og ut mot havet.


Saltstraumen møter Saltenfjorden. Den berømte malstraumen går ikke på sitt sterkeste her, men man aner kreftene som kan være i sving.
Lenger inn er det landlige idyller. Her er en av gapahukene i Valnesfjorden, der man kan få små ørreter på kroken hvis man er heldig. Valnesfjorden er en innlandsperle i Bodø-området.


Stille sommerkveld ved en rolig elv i Valnesfjorden. Det er kort vei fra kyst til innlandsnatur i Salten.
Et idyllisk tjern i Valnesfjorden, en stille sommerettermiddag med trær som speiler seg i vannet.
Bodin kirke, en praktfull middelalderkirke i stein fra 1240. Den har gjenomgått mange ombygninger og restaureringer, blant annet påbygging i 1780-årene, nedriving og oppbygging i 1890-årene. Restaurering og ombygging i 1964 og 2002. Vakker arkitektur og utsmykning innvendig. Vel verdt et besøk
Her ser vi Bodin kirke fra vest. Våpenhuset er tilbygg, og er ikke i stein. Bodin kirke har en fabelaktig akustikk, og det er meget godt egnet til konserter, både for blåsere, strykere og sangere.


Fra musikkfestuka i Nordland, ved Bodin kirke.

 


Bodin kirke ligger noen kilometer utenfor det gamle bykjernen, ved Bodøgaard. Her ser vi bilde fra fjæra i Bodøgaard. Her er kameraet rettet mot sør, og vi ser de kjente og kjære Børvasstindene på andre siden av Saltenfjorden.

 

 

 

 

Vakkert i Bodøgaards strandkant. Her mot øst.

 


Gamle hus er tatt vare på og holdt i stand ved Bodøgaard friluftmuseum. Like i nærheten finner vi for øvrig Bodøs største campingplass. 
Det er mange  rolige idyller i Bodøgaard friluftsmuseum.


Det er en myte at det alltid blåser i Bodø. Innenfor den utsatte flyplassen og  det ytre havneområdet er det mange lune steder der det er gode vekstvilkår for blomster og trær.


Børvasstindende er et av Bodøs landemerker. Her ser vi de praktfulle fjellene fra Innstranda, noen kilometer øst for Bodøgaard. Saltenfjorden ligger blank, og over på den andre sida av fjorden ligger Saltstraumen..

Sommernatt ved fjorden. Naust i forgrunnen. Tidligere brukt for folk som drev kombinasjonsbruk av småbruk og fiske. Nå rommer de fritidsbåter eller står ubrukte. 
Bodø er nok mest kjent for sitt maritime miljø, men det forhindrer ikke at det gror godt i mange frodig hager.
Bodø er et viktig trafikk-knutepunkt, med endestasjon for Nordlandsbanen, Bodø flyplass, hurtigbåter og ferger, men det kjæreste innslaget i hverdagen for mange  er nok hurtigruta. Her er hurtigruta ”Nord-Norge” på vei ut det trange sundet på nord. Den har fire timer reise over værharde Vestfjorden før den ankommer Stamsund i Lofoten.


Rosene trives godt i byen vår og forskjønner omgivelsene.

Til slutt på ferden vår i dag: Landegode bakom Burøya, fotografert fra land .Landegode er ikke bare et vakkert fjell nord for Bodø og et landemerke for sjøfolk som krysser værharde Vestfjorden og vet at de snart kommer i smulere farvann når de nærmer seg øygruppen. Det er også  en del av Bodø-folks sjel og felles referanseramme, og derfor er det naturlig å slutte denne lille rundturen med et foto av » Det gode landet» som ligger mellom Bodø og Storhavet.

Ditt neste reisemål er:  ASKER MUSEUM

123 kommentar til “NIB – Foto-impresjoner fra vakre Bodø”

 1. siskan mai 6, 2007 kl. 9:35 pm #

  Tusen takk for alle de vakkre bildene fra min barndoms «dal». Mange av bildene fikk gammle minner til å strømme gjennom kroppen og jeg kjente lukten av salt hav og burelukta,hehe!

  Ha en knallfin søndagskveld og tusen takk for turen,klem siskan:)

 2. Starlett mai 6, 2007 kl. 9:45 pm #

  #1 Kommentar fra siskan

  Hei siskan

  Så hyggelig å se deg her. Er du nordfra? Det var jeg ikke klar over. Fra Bodø, tydeligvis, siden du kjenner til Burøylukta, lukta av penger. Heldigvis er den ikke særlig sterk lenger.

  Det ER fint i Bodø, ikke minst omlandet er vakkert.
  Klem til deg og en god søndagskveld. 🙂

 3. siskan mai 6, 2007 kl. 10:04 pm #

  Har egentlig holdt det hemmelig hvor jeg er fra frem til nå, men bildene dine fyllte meg med hjemlengsel. Absolutt alle bildene dine har jeg minner fra og det var deilig å se stedene igjen, spesiellt ved bodøsjøen der jeg er vokst opp!

  Må få takke for alle tidligere innlegg med bilder, har vært litt feig å ikke turt å kommentere, er redd for å bli gjenkjent vettu, men nå bare måtte jeg.

  Har lest det meste som du har publisert og jeg må få lov å si at du er en knakanes flink blogger. Innleggene dine er alltid velskrevet og en fryd å lese.

  Håper du får en knallfin uke kjære Starlett, snus litt i vårlufta for meg,klem siskan:)

 4. Starlett mai 6, 2007 kl. 10:19 pm #

  #3 Kommentar fra siskan

  Så du er vokst opp ved Bodøsjøen?
  Ja, der er det virkelig vakkert. Jeg tenkte at jeg skulle legge ut flere bilder fra Bodøsjøen, men det skal jeg gjøre i senere fotoinnlegg, tror jeg.

  Skal ta meg en tur når det blir litt grønnere og fotografere mer derfra. 🙂

  Kanskje også fra galleriet til Oscar Bodøgaard.

  Så koselig at du har lest de andre innlegg fra meg.
  Takk for godord!

  Ja, endelig er det vår her nord, selv om det ikke er særlig varmt ennå.

  Ønsker deg en kjempeflott uke igjen,
  Siskan! 🙂

 5. LarienCarnesir mai 6, 2007 kl. 10:25 pm #

  Kjempeflott innlegg Starlett :O)

  Jeg har aldri vært i Bodø, men burde absolutt ta meg en tur forstår jeg…

  Flott reportasje må jeg si :O)

 6. Starlett mai 6, 2007 kl. 10:36 pm #

  #5 Kommentar fra LarienCarnesir

  Takk skal du ha, LarienCarnesir. 🙂
  Ja, i Bodø er det fint, ikke minst fordi vi har så flott omland. Kan hende legger jeg noen bilder til her etter hvert.

 7. Viljen mai 6, 2007 kl. 11:29 pm #

  «Ja, det må æ si, de e vakkert i nor…»
  Og fra din hånd, Starlett, blir det jo bare enda mer vakkert. Fint innlegg og sightseeingguide fra Nordlandsby nr.1 (huff, nå blir de sur i Tromsø….) 😉

  Jeg er jo fra Finnmark selv, og vet om variasjonene i terrenget, de skifter for hver sving pleier vi si 😉

  Har aldri vært i Bodø selv, rett og slett fordi jeg aldri har hatt ærend der.
  Men min barndomsvenninne bor der med sine tre barn og mann. Hun bodde på Mørkved men har nå flyttet til Bodø…og hun maser evig om at vi må komme 🙂

  ———
  Godøy er kjent fra vikingetiden. Her bodde den kjente og mektige vikinghøvding Raud den Ramme. Han nektet å la seg kristne, og Olav Tryggvasson ga ham en voldsom død, ifølge Snorre.
  ———
  Godt vi ikke kristne får samme behandling i dag 🙂

  Personlig ble jeg fristet av Valnesfjorden….men så er jeg ihugga myggfan sommerstid også (NOT!), og det så ut som et sted den trives 🙂

  Vakkert !!

 8. Odd Inge mai 6, 2007 kl. 11:44 pm #

  Mange fine bilder Starlett!:)

 9. Starlett mai 7, 2007 kl. 12:01 am #

  #7 Kommentar fra Viljen

  Hei, Viljen.

  Så fint at du likte innlegget mitt. 🙂
  Ja, Nord-Norge er vakkert, og jeg er godt kjent i Finnmark også, i alle fall enkelte steder, og særlig i Vest-Finnmark ved kysten, men jeg har da vært på vidda og møtt myggen også. 😉

  Det er kjempefint i Valnesfjorden, og det kan godt hende at jeg lager et eget Valnesfjord-innlegg.

  Jeg synes absolutt du skulle besøke barndomsvenninnen din i Bodø når du får anledning. Tror ikke du vil angre på det.

  Jeg legger muligens noen flere bilder inn i innlegget senere.

  Ønsker deg en flott morgendag. 🙂

 10. comerford mai 7, 2007 kl. 12:05 am #

  Jøss, du er en flink fotograf. Du får Bodø til å se vakker ut. Men jeg skal ikke undervurdere byen, men jeg assosierer den ofte med regn og kald vind, og grå bygg og gater :p Men dette ser bra ut, jeg må gi Bodø en sjanse til!

 11. UngeLien mai 7, 2007 kl. 12:18 am #

  Fine bilete, Starlett. Verkar til å vere ein triveleg by, særleg om sommaren. Aldri vore der,dog.

 12. ARGUS37 mai 7, 2007 kl. 12:26 am #

  Flott reportasje, Starlett! Interessen ble vakt og da kan det kanskje komme egne reportasjer fra noen av stedene du viser oss?

  Saltstraumen burde interessere mange? Den er jo ganske så fantastisk.

 13. Starlett mai 7, 2007 kl. 1:32 pm #

  Takk skal du ha. odd Inge! 🙂
  Jeg har tilføyd flere bilder nå, og kanskje kommer det enda flere bilder her før 1. juni, da NIB-prosjektet, (Norge i bilder), skal sjøsettes.

 14. Ann Helen mai 7, 2007 kl. 1:42 pm #

  så flotte bilder vennen… aldri vært i bodø jeg, men fint jeg fikk se litt her vet du… varmeste klemmer på deg

 15. btidag mai 7, 2007 kl. 2:42 pm #

  jeg har aldri vært i Bodø

  ja ja jeg har landet der en gang
  på vei til Tromsø..

  det ser vakker ut

  takk for at du delte.. :))

 16. Afrodite mai 7, 2007 kl. 5:09 pm #

  Dere har det fint i Bodø. Takk for all god tekst. Der lærte jeg mye.

 17. LillePersille mai 7, 2007 kl. 5:48 pm #

  Her var det massevis av flotte bilder og mye informasjon. Jeg må sette Bodø på lista over byer som skal besøkes.

 18. Svein mai 7, 2007 kl. 6:44 pm #

  Hei Starlett.

  Her har du lagt ned mye arbeid både med bilder og tekst, ser jeg.

  Virkelig flott og velfortjent tommel!

  Hvis du skal legge flere bilder inn i innlegget senere, foreslår jeg bilde fra Aspåsen skole og kulturhus. Det passer inn her synes jeg når du har nevnt Bodin kirke, Bodø domkirke og Samfunnet som konsertlokaler.
  Hva med et bilde fra Sinus?

  Dessuten foreslår jeg at du legger inn et bilde av Nordlandskatedralen fra hovedinngangsida med tårnet.

  Jeg synes innlegget er kjempefint som det er, men hvis du vil ha det _maksimal_t før NIB går av stabelen, vil dette gjøre et meget godt innlegg enda bedre. 🙂

 19. Starlett mai 7, 2007 kl. 7:12 pm #

  Takk skal du ha! 🙂
  Jeg har andre fotoserier om Bodø også, og enda flere skal det bli. Bodø har et svært vakkert omland. Naturen er flott her, så du må absolutt gi Bodø en sjanse til. 🙂

 20. ARGUS37 mai 7, 2007 kl. 7:14 pm #

  Starlett. Nå ligger NIB-Røyken ute.

 21. Starlett mai 7, 2007 kl. 7:14 pm #

  Takk skal du ha, Ungelien, og gratulerer med fint brukerbilde. 🙂

  Bodø er MYE bedre enn sitt rykte, særlig på grunn av det flotte omlandet, men også fordi det foregår mye interessant her.

 22. Sandri mai 7, 2007 kl. 7:56 pm #

  Utrolig bra og flotte bilder!! Kjente igjen deler av Bodø og det var veldig koselig. Du er ihvertfall ikke skjelven på hånda! 🙂

  Jeg trenger et fotokurs, men satser på at øving gjør mester innen 2010 🙂

  Har undret på hvorfor lærerskolen ikke er i bruk til noe som helst? Er det så godt stelt med økonomien der oppe? Har ungdommen et sted å gjøre av seg?

 23. Starlett mai 7, 2007 kl. 8:21 pm #

  Takk skal du ha, Argus! 🙂

  Jeg har lagt til noen bilder etter at du kommenterte det, flere fra høyskolen og Valnesfjorden, og et nærbilde av steinhuggeriet, og så skal jeg prøve å forsterke det med noen flere bilder før 1. juni.

  Jo, jeg skal lage en egen reportasje bl.a fra Saltstraumen, men venter til det er helt grønt her. Våren er senere i år enn i fjor hos oss, så jeg er spent på om bjørkeløvet blir grønt til 17. mai.

  Håper at jeg klarer å ha en reportasje fra Saltstraumen ferdig i løpet av mai.

 24. Starlett mai 7, 2007 kl. 8:25 pm #

  Takk skal du ha, Ann Helen, og klemmer tilbake til deg. Kanskje du får lyst til å reise til Bodø en gang?

 25. Starlett mai 7, 2007 kl. 9:07 pm #

  Det som er så synd er at når man kun ser Bodø fra flyplassen, får man et skjevt bilde av byen, for akkurat der er det ikke spesielt fint, og dessuten blåser det mer der enn ellers i byen.

  Så jeg anbefaler deg å ta deg en tur til Bodø og bli bedre kjent med omgivelsene, f.eks Saltstraumen, Kjerringøy, skjærgården, Sulitjelma, Saltdal og mange, mange andre vakre steder. Tror du vil bli positivt overrasket. 🙂

 26. Starlett mai 7, 2007 kl. 9:26 pm #

  Heisann, Afrodite.

  Ja, vi har mye fint i Bodø, det er sant. Morsomt at du lærte noe også. 🙂

 27. Starlett mai 7, 2007 kl. 9:27 pm #

  Takk for det.

  Jeg anbefeler virkelig Bodø. En by som er mye bedre enn sitt rykte.

  Så et besøk i Bodø er en lur ide. 🙂

 28. Starlett mai 7, 2007 kl. 9:43 pm #

  Takk for mamge gode råd. Jeg skal se hva jeg får til. Aspåsen var absolutt et godt forslag.

  Sinus – vel, jeg vet ikke riktig hvor jeg skulle stå for å få et godt bilde av den bygningen. Jeg får se hva det blir til.

 29. Starlett mai 7, 2007 kl. 9:49 pm #

  Jeg så det. Veldig fine og interessante bilder, Argus.

  Jeg har et innlegg fra Meløy i kladd på Blondinebloggen min, og håper på å skrive tekst til den i løpet av uka. (Bildene ligger inne allerede.)

  Det blir spennende å se hvor mange NIB-innlegg som vil foreligge 1. juni.

  La oss håpe på riktig mange! 🙂

 30. Starlett mai 7, 2007 kl. 10:05 pm #

  Takk skal du ha, Sandri! 🙂

  Jeg tror du kan knipse i vei med en gang, og det blir spennende å se om det kommer bilder fra deg på blogg. Jeg så du antydet det hos Argus.

  Huff, ja, dette med den gamle lærerskolen er et sorgens kapittel. Det er ypperlige bygninger, selv om de nok trenger opp-pussing nå.

  Fine avdelinger for musikk, realfag, språkfag, formingsfag, koselig kantine og elevstue, praktiske auditorier og hensiktssmessige klasserom. Absolutt en skole med MYE sjel.

  Det er nærmest ubegripelig at den fortsatt står tom. Nå skal det sies at det ikke er så lenge siden lærerhøyskolen flyttet til Høgskole-komplekset på Mørkved, så man kan forstå at det tar en viss tid før man finner nye bruksmåter til den gamle lærerskolen.

  Men kommunene mener at den er for stor og dyr til å brukes til grunnskole, så de vil ikke kjøpe den fra staten, og det har vært mye om og men.

  Jeg for min del er ambivalent i forhold til flyttingen av lærerskolen. Det var veldig trivelig i Rønvika både for studenter og lærere, og det hadde vært fullt mulig å bygge ut, men det var jo bl.a ønske om å ha all profesjonsutdannelse på et sted og mer flerbruk av lærerkreftene som ble utslagsgivende da flytting ble vedtatt.

  Artig at du kjente deg igjen på noen av bildene. Har du sett den gamle lærerskolen i Rønvika før? Har du sett de andre NIB-reportasjene mine fra Bodø? Ett av dem ligger på sidebloggen min:

  http://www.vgb.no/101

  Det er mange rom i den gamle lærerskolen som kunne egne seg utmerket til aktiviteter av forskjellig slag, både for ungdom og voksne. (Dersom bygningene ikke blir tatt i bruk som skole.)

 31. mairmog_8 mai 7, 2007 kl. 10:11 pm #

  Neimen dette var artig du! Det er 14 år siden sist jeg var i Bodø og ca 20 år siden jeg gikk på Høgskolen på Mørkved! Mimre mimre!

  Kjempefine bilder! 🙂

 32. Svein mai 7, 2007 kl. 10:56 pm #

  #17 Starlett

  Du kan stå der Torggata krysser Storgata. Så kan du zoome eller beskjære. Det tror jeg blir bra.

 33. MorHubro mai 7, 2007 kl. 11:14 pm #

  Du burde lage mange bilder fra Saltstaumen. Der har jeg vært. Det er morsomt å fiske der og jeg har fått fisk.

 34. MorHubro mai 7, 2007 kl. 11:15 pm #

  19,5

  Det er en skam hvis lærerskolen står tom! Den kan brukes til internasjonalt solidaritetsarbeid!!

 35. Rosenbusken mai 8, 2007 kl. 2:55 pm #

  Takk for kjempefine bilder. Det er mye å velge i, men jeg liker Sommerkveld ved fjorden best. Der er det en dus stemning som jeg falt for.

  #19 Sandri

  Jeg synes det er pinlig at gode hus står og forfaller.

 36. Johannes mai 8, 2007 kl. 3:08 pm #

  God ettermiddag.

  Jeg liker ditt innlegg godt.
  Du glemte imidlertid å fortelle dine lesere at Bodin kirke var en _katolsk_ kirke. Derfor er den vakker med omfattende utsmykninger.

  Samme skjebne rammet Nidarosdomen.

  Mitt ønske for dagen er at du legger til bilder av den hellige St. Eysteins kirke. Den katolske menighet i Bodø er vital og fortjener oppmerksomhet.

  Med ydmyke forventninger

  Johannes

 37. Nordstrand mai 8, 2007 kl. 3:33 pm #

  Sååå fine bilder av byen vår.

  Landegode er Norges fineste fjell.
  Jeg venter på bilder fra Mjelle, Nordstranda og Geitvågen en annen gang.

 38. Athene_1 mai 8, 2007 kl. 5:02 pm #

  Takk for en kjempefin guidetur, lærte mye nytt her 🙂

  Du er en flott ambasadør for byen.

 39. 2006geiro mai 8, 2007 kl. 6:23 pm #

  Ingen hemmelighet for deg at jeg har gjennom noen tidligere år hatt tilknytning til denne byen…

  Min søster er døpt i Bodø Domkirke…

  Og jeg bar tidligere mellomnavnet Burøy…

  Men det ble det fort slutt på….:-))

  Fin beskrivelse…ser at du mangler Aspmyra og Bodø havn…Men det var nå bare mine øyne kanskje…:-) FLOTT!

 40. tankespire mai 8, 2007 kl. 6:39 pm #

  Åh, hjemme 😀 Fine, fine bilder Starlett!
  Det var nesten så jeg ble glad for å se skola mi, men det gikk fort over :oP A-inngangen er mitt område da..

 41. Nordlandsmann mai 8, 2007 kl. 7:19 pm #

  #27 2006geiro

  Har du også tilknytning til Bodø?
  Artig. 🙂

  Og så Burøy som mellomnavn da.

  Ser du etterlyser havna fra Starlett.
  Jeg vet om to innlegg fra henne med bilder fra havna og skjærgåren.
  Jeg legger inn lenkene:

  http://www.vgb.no/897

  http://www.vgb.no/101

  Ellers håper jeg også at Aspmyra får plass enten i dette innlegget eller et annet.

  Det er en av byens stoltheter. 🙂

 42. phenixmum mai 8, 2007 kl. 9:19 pm #

  Tusen takk for en flott tur,Starlett..det er så utrolig vakkert rundt deg..

  Som så mange andre har jeg kun sett Bodø fra flyplassen…eller i taxien på vei til kaia..

  Men lover..neste gang skal jeg stoppe opp og ta i bruk min Starlettguide..for her var det mye jeg vil oppleve…

  Klemmer fra phenixmum…
  som legger ved en tusenfryd til deg…

 43. Brit mai 8, 2007 kl. 9:27 pm #

  Takk for en fin rundtur! Jammen er Bodø en vakker by!

 44. Starlett mai 8, 2007 kl. 9:55 pm #

  #20 Kommentar fra mairmog_8

  Hei mairmog 🙂

  Har du gått på Høgskolen Bodø? Det var morsomt å få vite. For 20 år siden, altså på slutten av 80-tallet. Ja, da var nok Høgkolen mye mindre enn i dag, og mange avdelinger hadde ikke kommet til.

  Jeg bodde ikke i Norge på den tiden, så jeg vet ikke akkurat hvordan det var for 20 år siden. Det var vel mest økonomi og administrasjon da?

  Hovedinngangen var vel der som den er nå. Skal legge inn et bilde av hovedinngangen senere.

  Men Samfunnet, (som jeg også skal legge inn bilde av), var jo ikke kommet, og det er blitt en viktig kulturfaktor i Bodø nå, særlig for rock, med svære konserter rett som det er.

  Nå håper vi jo på at Høgskolen i Bodø skal oppgraderes til universitet. Det vil bety mye for Nordlandsforskningen.

 45. Starlett mai 8, 2007 kl. 9:59 pm #

  Det er jo mulig. Vet hvor jeg kan stå, men ærlig talt, selv om det er mange flotte jazzkonserter INNE på Sinus, forteller jo ikke bygningen utenfra noe særlig om det.

 46. Starlett mai 8, 2007 kl. 10:13 pm #

  Jeg svarte deg lenger nede, som egen kommentar, mairmog, men jeg vil bare føye til at nå har jeg lagt inn bilde av hovedinngangen, inngang A, som sannsynligvis var den som du brukte da du studerte her.

  Når du har bodd i Bodø så er det nok mange steder både du og jeg kjenner godt til.

  Men byen har vært i stor forandring de siste 20 år.

  Håper du har det fint på dine breddegrader. Sikkert full sommer der. 🙂

 47. 2006geiro mai 8, 2007 kl. 10:17 pm #

  # 30:
  Jeg begynte på skole i Bodø, nærmere bestemt Østbyen tilbake i 1970…Flyttet deretter litt utenfor byen og bodde der til 1973…

  Og Burøy (like utenfor Tjøme) er bakgrunnen for navnet, men det visste vi IKKE da vi ankom Bodø by og møtte lukta…for første gang..:-)

 48. Starlett mai 8, 2007 kl. 10:20 pm #

  Jeg har tenkt å lage en egen reportasje om Saltstraumen med tid og stunder.

  Veldig morsomt å fiske der, ja.

  Du får ta deg en ny tur dit, vet du.
  Du får gjort mye i løpet av en
  oval weekend. 😉

 49. Starlett mai 8, 2007 kl. 10:24 pm #

  #23 Kommentar fra MorHubro

  Jeg er enig med deg i at man må finne nye bruksområder for den gamle lærerskolen. Den er velegnet for mye, og det er sløsing at den skal stå og forfalle,

 50. Artemisia mai 8, 2007 kl. 10:56 pm #

  Hei Starlett!
  Så fine lyse bilder av Nordlands Bodø! Liker naturbildene spesielt godt!
  Jeg har også vært i Luftfartsmuseet, for noen år siden…det var spennende!

  Ha en fin uke! 🙂

 51. Starlett mai 8, 2007 kl. 11:07 pm #

  Hyggelig at du likte bildene. Jeg liker også bildet fra Saltenfjorden med naustene godt.
  Det er vakkert i området disse naustene står. 🙂

 52. Starlett mai 8, 2007 kl. 11:08 pm #

  Bodin kirke stammer fra middelalderen og er således opprinnelig en katolsk kirke, ja.

  Kanskje jeg kan ta noen bilder av den nåværende katolske kirke i Bodø. Takk for tipset. 🙂

 53. Starlett mai 8, 2007 kl. 11:15 pm #

  Takk for hyggelig tilbakemelding. 🙂

  Nordstranda ja. Der satte du meg på en ide. Skal ta med meg fotoapparatet dit. Har massevis av analoge bilder derfra, men det blir nok i bra nok i NIB-prosjektet, så digitale bilder skal bli..

  Takk for tipset!

  Du bor kanskje på Nordstranda?

 54. Starlett mai 8, 2007 kl. 11:36 pm #

  Athene

  Så fint, og tusen takk for gode ord.

  Det er alltid så koselig å få hyggelige tilbakemeldinger fra deg. Det varmer. 🙂

 55. Viljen mai 8, 2007 kl. 11:46 pm #

  Selv har jeg kjedet meg noe i det siste og surfet mail på jobb, nærmere 200 stk! (burde lese oftere) Så noen var moro og jeg la de på bloggen (tror jeg lider av «skrivesperre» eller noe slikt….) ikke alle var like glad for det! Tror faktisk jeg ble beskyldt for tyveri av min videreformidling av et skriv….et skriv som har gått Norge rundt på mail….uff uff

  Vel-Vel, nok klaging 🙂

  Du er en meget savneverdig person!
  http://www.vgb.no/223

  «Hasta la vista, baby» ;-)))))

 56. carpe50 mai 9, 2007 kl. 9:17 am #

  jeg var i Bodø en gang for fryktelig mange år siden, da var jeg med i et ungdomskor. Vi sang i Bodin kirke, mener jeg..
  Husker en molo, og et hotell vi spiste lunsj på i sentrum..
  Rart hvordan minnene plutselig popper opp når jeg ser bildene..
  Hva betyr NIB? Ser at Argus også bruker det på bildereportasjer. En gjett; Norge I Bilder?

 57. Naturglede mai 9, 2007 kl. 10:57 am #

  Så fin reportasjen ble Starlett. Bodø er vakker og jeg vil gjerne dit igjen etter at jeg har studert bildene:)

 58. MorHubro mai 9, 2007 kl. 3:58 pm #

  Breiflabben kjenner noen fra Bodø. Du må lese det han har skrevet.

  Det ble vakkert når du satte inn blomsterbilder!

 59. MillaVanilla mai 9, 2007 kl. 9:17 pm #

  Jeg innser at jeg er nødt til å legge turen om Bodø en vakker dag 🙂 Har store planer om Hurtigruta fra Bergen til Kirkenes, men den stopper vel ikke lenge nok i Bodø til at man rekker å få så mye med seg.

  Vel, om det ikke blir Hurtigruta, så er det ikke verre enn at jeg sveiper innom Bodø på min vei til Finnmark med fly. I Finnmark er jeg jo årlig uansett.

  Veldig fine bilder Starlett 🙂
  Takk for tittent og fin fiiin kveld til deg!

 60. Starlett mai 10, 2007 kl. 10:30 pm #

  Hei Geiro

  Jeg vet at du har tilknytning til Bodø, men at du ble kalt Burøy var nytt for meg. 🙂

  Bodø Domkirke er flott, og i år er det mye som foregår pga 50-årsjubileumet.

  Når det gjelder havna, viser jeg til de lenkene som Nordlandsmann har hentet fram i #30.

  Takk for tipset om Aspmyra. Jeg får ta meg en tur med kamera når B/G spiller hjemmekamp.

  Og de andre bildene skal jeg ta. Østbyen, Tverlandet og ferjeleiet til Vågan?
  Stemmer det?

 61. Starlett mai 10, 2007 kl. 10:33 pm #

  Hei tankespire,

  Er du Bodø-jente? Det visste jeg ikke. Morsomt å få vite. Jeg tror vi er ganske mange fra Bodø-området på VGB.

  Jeg har satt inn bilde fra A-inngangen så du sulle føle deg mer «hjemme» på bloggen min. 😉

  Er det lenge siden du studerte der, tro?

 62. Starlett mai 11, 2007 kl. 12:58 pm #

  Hei Artemisia. 🙂

  Takk skal du ha!

  Jeg har lagt inn noen flere naturbilder nå, og kommer kanskje til å plusse på med noen til. Luftfartsmuseumet er spennende, og jeg håper å lage en reportasje derfra senere. 🙂

  Ha en flott helg!

 63. Starlett mai 11, 2007 kl. 1:01 pm #

  Det håper jeg du hever deg over, Viljen!

  Og så håper jeg jo at du ikke blir helt borte fra VGB i vår. Jeg synes det har vært hyggelig å bli kjent med deg. 🙂

 64. Starlett mai 11, 2007 kl. 1:06 pm #

  Takk skal du ha! 🙂

 65. Starlett mai 11, 2007 kl. 1:13 pm #

  Hei phenixmum

  Takk for koselig tilbakemelding. 🙂

  Ja, det er veldig mange som kun har sett Bodø fra flyplassen eller taxien til kaia, og det er jo fordi Bodø er et trafikk-knutepunkt. Derfor får mange også et galt bilde av Bodø, for gatene taxien kjører og flyplassen hører definitivt IKKE med til Bodøs perler.

  Ser du på #30, finner du lenker til to andre «Starlett-guider» (hehe, morsomt ord.)

  Det er fra havna og skjærgården.

  Klem tilbake og takk for tusenfryden. 🙂 Du kan få røde roser i retur.

 66. Starlett mai 11, 2007 kl. 1:14 pm #

  Hyggelig at du likte den.

  Ja, Bodø er vakker. Naturen rundt oss er enestående.

 67. ARGUS37 mai 11, 2007 kl. 1:24 pm #

  Natur-og blomstrerbildene myker opp på en utmerket måte.

 68. Starlett mai 11, 2007 kl. 1:26 pm #

  Østbyen skole, ja. jeg skal ta bilder av den. Og jeg har en anelse hvilken annen skole du gikk på senere. 🙂

  Så DET var forklaringa på tilnavnet.

  Nei, Burøy på Tjøme og Burøy i Bodø er jo to helt forskjellige ting. 😉

  Ønsker deg en fin helg!

 69. Nunzio mai 11, 2007 kl. 1:27 pm #

  Flotte bilder!
  Kjente meg igjen på flere steder=D

 70. Vesle_Meg mai 11, 2007 kl. 4:30 pm #

  Ååååå… Bodø…. lenge sidan eg har vore der no…
  Budde på Tverlandet i 1989/90, trivdest veldig godt og fikk masse venner, som eg desverre har lite kontakt med no…
  Men slik går det vel når ein «halv-søring» tar berre eit år i nord og så reiser sør igjen…

 71. MorHubro mai 11, 2007 kl. 5:02 pm #

  Jeg skal reise på ferie til Lofoten sammen med min mann. Vi skal oppleve Lofot-eventyret og bo i rorbuer med alle bekjemmeligheter. Da kan vi bo noen dager i Bodø og besøke Saltstraumen.
  Jeg har undersøkt mulighetene i dag.

 72. Riskymor mai 11, 2007 kl. 6:56 pm #

  Så flott reportasje, likte Børvasstindende og Bodøgaard-området veldig godt.

  Skammer meg over å aldri ha vært nord for Trondheim, har prioritert utlandet fremfor Norge altfor lenge. Nå skjønner jeg at Bodø har masse å by på. Gleder meg til mere!

 73. Starlett mai 11, 2007 kl. 7:16 pm #

  NIB betyr Norge i bilder, som du gjettet.

  Det er et prosjekt som Argus har tatt initiativet til og er leder for.
  En gruppe bloggere fotograferer fra ulike deler av landet, og dette skal «hektes sammen» og lanseres samlet senere. Det er Argus som sitter med oversikten og vet hvordan dette forhåpentligvis skal bli.

  Ja,det kan godt være at dere sang i Bodin kirke, for det er ofte konserter der, noe det også er i Bodø Domkirke, som er et lokomotiv for korsang i byen.

  Jeg har lest tidligere at du synger i kor. Jeg gjør også det. Musikk er min hovedinteresse og hovedsyssel. 🙂

  Ja, vi har en flott molo og en fin havn. Hvis du ser på # 30 her i denne tråden, vil du finne lenker til de to andre NIB-innleggene som jeg har publisert hittil. Et fra havna og et fra skjærgården. Da vil du finne bilder mot moloen. Kan hende tar jeg senere bilder ut FRA moloen også.

  Jeg opplever også at mange minner kommer tilbake når jeg ser på bilder fra andre steder, steder der jeg har vært tidligere.

  Er forresten ikke sikker på hvor du bor?

 74. Viljen mai 11, 2007 kl. 7:20 pm #

  #37,5
  Nei, jeg bryr meg ikke om litt flabber fra enkelte, men blir heller litt oppgitt av noen … og hva de velger og si, men det vet jo DU alt om, desverre 🙂
  Jeg ikke bare hever meg, jeg svever over slikt …*ler*

  Jeg forsvinne ikke helt, absolutt ikke, men jeg har brukt mye tid her og må ta pause, vi har mye vi skal gjøre…alt til sin tid !
  Jeg synes VGB er nydelig og det har gitt meg mye (se http://www.vgb.no/223… – du har mulig alt sett den)…jeg har mye på hjertet og vil komme med noe av det etterhvert 😉

  Til da, happy bloggz ! :-)))))

 75. Starlett mai 11, 2007 kl. 7:39 pm #

  Takk skal du ha, Naturglede!
  Jeg så bildene dine, og de var også svært vakre.

  Jeg synes jo at du skulle komme på besøk til Bodø. I dag har vi hatt flott vær her, og nettene begynner å bli lyse.

  Om ikke lenge har vi midnattsol.

 76. Starlett mai 11, 2007 kl. 8:10 pm #

  Breiflabben kjenner mange, han, og har opplevde litt av hvert, ja. 😉

  Jeg har lest det han skrev, og det var veldig bra skrevet, synes jeg.

  Så morsomt at du så forskjellen på innlegget før og etter blomstene. 🙂

  Takk for fin tilbakemelding.

 77. mairmog_8 mai 11, 2007 kl. 8:16 pm #

  #20 og 33

  Ja, dette var artig å se! Har mange minner fra Bodø-tiden! Jeg studerte samfunnsfag på høgskolen der, mens broderen studerte revisjon! 🙂 Mye er forandret ja, -skulle ha vært artig med en Bodøtur igjen, men det blir neppe denne sommeren….

  Ha ei fin helg!

 78. Inger Johanne mai 11, 2007 kl. 8:18 pm #

  Et kjempeflott NIB-innlegg du har laget her Starlett!!
  Morsomt å se igjen Saltstraumen. Der fisket jeg for en del år tilbake og fikk masse … og den største :).

  Klem.. og all ære!!

 79. Starlett mai 11, 2007 kl. 9:33 pm #

  Ja, jeg synes absolutt du skulle legge turen om Bodø, Milla. 🙂

  Hurigruta ligger to timer ved kai på nordgående, men jeg tror man KAN skreddersy en hurtigrutetur slik at man kan gå av hurtigruta, bli noen dager et sted og så reise videre.

  Jeg kan røpe at jeg har reist mye med hurtigruta i mitt liv. har til og med reist med den helt til Svalbard i min pureste ungdom, forbi Longyearbyen og Ny Ålesund og helt opp i pakkisen. Det var en flott opplevelse, og Svalbard var annerledes da, for det var før man fikk flyforbindelse, så det var relativt lite turisme.

  Og det går jo godt an å ta flyet til Bodø og gjøre et opphold her før du reiser videre nordover.

  Er du årlig i Finnmark? Hvor da? Kanskje et indiskret spørsmål, men lurer på om det er innlandet eller kysten.

  Jeg er relativt godt kjent i Finnmark, særlig i Vest-Finnmark og aller mest kjent er jeg i Honningdvåg i Nordkapp kommune, for der har jeg bodd en kort periode i livet. Det var en uforglemmelig tid på flere måter.

  Takk for godord, Milla! 🙂

 80. Starlett mai 11, 2007 kl. 11:21 pm #

  Takk skal du ha, Argus. Det er fint med innspill fra deg, for da kan jeg rette opp, føye til eller trekke fra etterhvert, ikke bare på dette innlegget, men på alle NIB-innleggene som forhåpentligvis kommer.

  Jeg så at det ble litt «bygningstungt», så derfor la jeg inn noen blomsterbilder. 🙂

 81. Starlett mai 11, 2007 kl. 11:22 pm #

  Takk skal du ha, Nunzio! 🙂
  Kjenner du deg igjen flere steder?
  Du er altså kjent i Bodø.
  Det visste jeg ikke.
  Man får stadig vite nye ting om hverandre. 🙂

 82. Starlett mai 11, 2007 kl. 11:56 pm #

  Hei Vesle_Meg.

  Har du også bodd i Bodø?
  Det er morsomt å se hvor mange det er som på et eller annet tidspunkt i livet har bodd her i vår vakre by.

  På Tverlandet? Ja, der er det fint. Bildet med brygga og utsikt mot Godøy er jo ikke tatt så langt fra Tverlandet.

  Jobba her i Bodø, et år, da kanskje? Jeg vet ikke riktig hva du mener med «halv-søring», men jeg forstår jo at du neppe er nordlending opprinnelig. Det var i alle fall hyggelig å se deg på bloggen min, og fint å høres at du trivdes på Tverlandet.

  Tror jeg kanskje skal supplere dette innlegget med et par Tverlandbilder, – og så skal jeg senere komme tilbake med et innlegg fra Saltstraumen og omgivelsene rundt.

 83. nalleballe mai 12, 2007 kl. 12:07 am #

  Jeg må nok innrømme at jeg er litt grønn i Bodø. Havna, glasshuset og områdene i nærheten av havna er kjent for meg. Og selvfølgelig Saltstraumen. Alle bygningene var ukjent for meg.

  Nå har du valgt å ta bilde på solskinnsdager selvfølgelig. Det har jo vært noen somrer som har vært til dels varmere enn her på Østlandet, men det begynner å bli en stund siden.

  Jeg mener jeg var og badet i en liten bitteliten innsjø/vann der oppe, men jeg husker ikke hvilken… Har du bilde av det? Dere bruker vel å bade der kanskje?

  Nei, nå må jeg si jeg ble flau over av å ha vært i Bodø. I år drar jeg forresten ikke nordover. Så det for bli med bildene dine…

  Flotte bilder!

 84. nalleballe mai 12, 2007 kl. 12:08 am #

  Det får bli med bildene dine, skulle det stå.

 85. Sandri mai 12, 2007 kl. 1:02 am #

  Starlett – -du etterlyste Splittoffen. Har savnet ham jeg og, men han har jo en annen blogg og jamen har jeg glemt å besøke ham der….komsi komis 😉

  http://www.astraltv.n

 86. Nunzio mai 12, 2007 kl. 1:11 am #

  #43,5

  Jeg er ikke så veldig kjent der oppe, men har vært der oppe noen ganger i forbindelse med underholdning…;)

 87. LillePille mai 12, 2007 kl. 10:12 pm #

  Det var så koselig å få være med på turen din. Så fine bilder! Jeg likte spesielt bildene med fjellutsikt 🙂

  Ønsker deg en finfin helg!

  Klem

 88. Rose mai 12, 2007 kl. 11:29 pm #

  Her var det mange fine bilder. Jeg likte naturbildene aller best.

 89. MillaVanilla mai 13, 2007 kl. 12:07 pm #

  Hei igjen 🙂
  Du vet jo fra før via boken, «Da jeg var liten», at jeg både ble tvangsgiftet og skilt med samegutten Ante, deretter hadde jeg en kjedsommelig affære med Mattis Hætta. Dessuten fikk jeg delvis skylden for Alta-utbyggingen.

  Min beste venninne bor i Alta, når jeg er nordpå forsøker jeg alltid å svippe innom henne. Derifra går turen til Tana, hvor deler av min fars familie bor. Det er så vakkert der, om sommeren. Vinterstid blir jeg totalt ødelagt, kroppen min forteller at det er natt hele veien, så jeg sover for det meste. Rare greier!

  Ha en fin søndag, Starlett 🙂

 90. Kjartan Alvestad mai 13, 2007 kl. 1:51 pm #

  Her har du laget en knallbra reportasje fra Bodø og omgivelsene rundt byen. Synd at en hel skolebygning står tom. Kan ikke fatte at det finnes bruksområder for å ta den i bruk.

  Det er flott oppe hos deg, og naturen er kraftfull og vakker.

  Takker for turen, og fin helg videre til deg !

  Kjartan 🙂

 91. Starlett mai 13, 2007 kl. 5:40 pm #

  Det synes jeg var en skikkelig god ide. Lofotfisket er virkelig noe som er vel verdt å oppleve, og det er mye morsomt å oppleve i forbindelse med fisket. Jeg anbefaler dere å reise i mars. Ta kontakt med turistkontoret i Svolvær, så får du vite om forskjellige arrangement.

 92. Starlett mai 13, 2007 kl. 5:43 pm #

  Takk skal du ha!
  Ja, det er jo slik at det er vanskelig å finne tid til å besøke alle stder man ønsker, og ofte er det lettere å reise sørover enn å reise nordover.

  Synd, for det er mye flott å glede seg over i nord.

  Jeg tror jeg skal legge ut en ny reporstasje i kveld. Eller senest i morgen. 🙂

  Og jeg gleder meg til mere fra deg. 🙂

 93. Starlett mai 13, 2007 kl. 5:49 pm #

  Fint å sveve. 🙂

  Jo, jeg har både lest og kommentert diktet. pauser er godt av og til. men jeg håper nå å se deg på blogg før høsten.

  Ønsker deg en flott mai måned! 🙂

 94. Starlett mai 13, 2007 kl. 5:59 pm #

  Så artig at både du og broren din studerte på høgskolen her. 🙂
  Jeg vet at du er trønder, og da er jo ikke veien til Bodø så veldig lang,

  Siden du bor i Slovenia, kan jeg tenke meg at du prioriterer hjemstedet i Norge når du er på Norges-ferie.

  Men om det ikke blir tid til Bodø-besøk i år, kan det jo bli et annet år?

  Det ER mye som er forandret de siste tjue årene.

  Ønsker deg flotte sommerdager i Slovenia! 🙂

 95. Starlett mai 13, 2007 kl. 6:37 pm #

  Takk skal du ha, Inger Johanne.

  Jeg har lyst til å lage egen reporasje fra Saltstraumen, men jeg skal vente til det blir helt grønt her.

  I mellomtiden skal jeg legge ut andre reportasjer, og først kommer en fra Gildeskål.

  Gratulerer på etterskudd med godt fiske 😉

  Jeg gleder meg alltid til alle fotoinnleggene dine.

  Ønsker deg en god ny uke! 🙂

 96. Starlett mai 13, 2007 kl. 7:54 pm #

  Jeg tror nå du kjenner Bodø bedre enn mange andre. 🙂

  Mange av bygningene er fra Høgskolen i Bodø. Den ligger på Mørkved, en knapp mil utenfor sentrum.
  Den gamle lærerskolen ligger i bydelen Rønvik.
  Alle bildene her er slett ikke tatt i solskinn. Saltstraumbildene er tatt i gråvær, og det samme er bildene fra lærerskolen i Rønvik.

  Det er mange vann å bade i, så jeg vet ikke riktig hvliket du mener. Soløyvannet, Vatn-Vatnet eller Heggmo-vannet kanskje?
  Eller var det i saltvann?

  Husker du om det var nært sentrum?

  Der satte du meg på en ide, forresten. Kanskje jeg kan ta en billedserie fra forskjellige utendørs badesteder i Bodø til sommeren.

  Takk for fin tilbakemelding på bildene! 🙂

 97. adrian_dice mai 13, 2007 kl. 7:55 pm #

  oj! det var faktisk litt morsomt å se 🙂
  Vært på mange av de stedene en del ja…

 98. Starlett mai 13, 2007 kl. 7:57 pm #

  Skjønner det. Jeg har tenkt å lage innlegg fra Helgeland også med tid og stunder. Hvor i Helgeland var det du hadde slekt? Jeg tror du har skrevet det på et tidligere innlegg, men jeg klarer ikke å huske det akkurat nå.

  Kanskje vi får fotoreportasjer fra deg også på bloggen?

 99. Starlett mai 13, 2007 kl. 8:05 pm #

  TUSEN takk, Sandri! 🙂

  Jeg visste at han hadde funnet et annet
  blogg-sted, men husket ikke hvor det var. Nå skal jeg bokmerke siden og etter hvert legge den på listene mine, så jeg kan følge med hva van Splitthofen skriver om for tiden.

  Veldig glad for at du viste meg lenken! 🙂

 100. Lavina mai 13, 2007 kl. 8:06 pm #

  Flotte bilder i fra Bodø. Lenge siden jeg har vært der, men etter å ha sett reportasjen din så har jeg lyst å se den live..

 101. Starlett mai 13, 2007 kl. 8:09 pm #

  Underholdning? Vi har vel ikke stått på samme scene samtidig? 😉

  Når du sier «Underholdning» så regner jeg med at det ikke er tegning og maling du tenker på, selv om innleggene, animasjonene dine virkelig er underholdene å lese, – for jeg har fått med meg at du også driver med musikk.

  Har du vært her noen ganger, har du sikkert fått med deg litt av hvert. Jeg regner med at dine visuelle evner er sterkt utviklet. Mye kan tyde på det. 😀

 102. Starlett mai 13, 2007 kl. 8:14 pm #

  Hei LillePille.

  Hyggelig å se deg og høre at du likte bildene mine.
  Ønsker deg en god og fin mai-uke! 🙂

 103. Starlett mai 13, 2007 kl. 8:16 pm #

  Takk skal du ha! Ja, naturbilder er ofte finere enn bilder av bygninger, men det kommer nok til å bli en blanding i senere innlegg fra meg også. Vil gjerne vise litt av hva som foregår i de områdene jeg fotograferer.

 104. Starlett mai 13, 2007 kl. 8:31 pm #

  Fikk du både skylden for Alta-utbyggingen og hadde en affære med Mattis Hætta?

  Nei og nei!

  I disse MGP-tider gir meg det assosiasjoner til «Samid Ædnan».

  Jeg bodde nemlig i Belgia på den tiden, men var likevel relativt oppdatert på hva som skjedde i gamlelandet, og de sendte jo MGP der også.
  Det morsomme var at folk der omkring bet seg merke i Samid Ædnan, og musikervenner av meg joiket og sang etter beste evne, hehe. Jeg husker ikke hvordan den melodien gjorde det med henyn til poeng og plassering, men den TRAFF noe i det belgiske folk.

  En sullikete liten «Blondieavlegger» pleide å huske for full fart i huskestativet i hagen og joike Samid Ædnan-joiken av full hals i takt med huskingen. VELDIG sjarmerende. 🙂

  Alta er et nydelig sted. Der har jeg også venner og er av og til.

  Så morsomt å få vite at du har familie i Tana. Ja. det er vakkert der, men mørketiden kan være en påkjenning så langt nord.

  Når det gjelder mørketid, er det STOR forskjell på Bodø som ligger på
  rundt 67 grader nordlig bredde og Nordkapp kommune på 71.

  Der oppe er det VIRKELIG mørketid.

  Takk for en innholdsrik og spennende kommentar! Ønsker deg en fin søndagskveld og en god ny uke! 🙂

 105. Starlett mai 13, 2007 kl. 8:39 pm #

  Hei Kjartan.

  Takk skal du ha! Jeg så at du hadde noen fine tulipanbilder ute, og dem skal jeg inn å titte nærmere på senere.

  Ja, det er veldig synd med den gamle lærerskolen.

  Jeg har skrevet litt om det i kommentar 19,5 til Sandri. Flotte og hensiktsmessige rom og en virkelig trivelig skole på alle måter. Jeg håper virkelig at man finner gode bruksmåter til den.

  Vi har fin natur i Nordland, ja, men sannelig har dere flott natur på Vestlandet også! Bergen er en praktfull by synes jeg.

  Fin søndagskveld og god ny uke til deg! 🙂

 106. tankespire mai 13, 2007 kl. 8:41 pm #

  #29,5

  Jepp, bor her hvertfall 🙂 Flyttet hit for 10 år siden.. Men har ikke vært å sett så mye uttafor sentrum :-/ Tenk, være bare ÉN gang på Mjelle!!!! Huff!!

  Jeg er fortsatt student der, eksamen og ferie om 3 dager!!! 😀

 107. Vesle_Meg mai 13, 2007 kl. 8:43 pm #

  #14
  Halvsøring… ja er ikkje det enkelt da… mor er fra Nordland og far er Vestlending – då blir eg vel halvt søring… ja og halvt nordlending og då…
  Har budd der oppe berre dette eine året, men har mykje slekt nordafor og prøver å få ein tur nordover med ikkje altfor mange år imellom. Var nordover i fjor, men i Bodø er det 10 år (hjelpe meg TI ÅR!!!!) sidan eg har vore…
  Og, ja, eg jobba i eit år – eg var «ettåring» og jobba i kirka på Tverlandet og Saltstraumen. Var ett av dei sterkaste og viktigaste åra i livet mitt!

 108. Starlett mai 13, 2007 kl. 8:47 pm #

  Trivelig at du synes det. Jeg regner med at du er godt kjent mange steder der, ja. 🙂

  Det kommer flere bilder fra meg etter hvert fra forskjellige steder i Nordland, men mest fra Salten og Helgeland vil jeg tro.

  Hvis du søker på stikkordet «nib» (som betyr Norge i bilder), vil du finne reportasjer fra flere bloggere, og det er nok mange nye innlegg som kommer til etter hvert. Jeg har hittil postet tre NIB-innlegg, og skal snart poste et til.

 109. Starlett mai 13, 2007 kl. 8:52 pm #

  Takk skal du ha, Lavina! 🙂
  Jeg ser at du har postet nye fotoinnlegg og gleder meg til å se nærmere på dem.

  Du bor i Tromsø-området hvis jeg ikke husker feil?

  Da får vi NIB-innlegg både fra Nordland og Troms.
  Avstandene er jo store i Nord-Norge, og nå begynner det faktisk å bli noen år siden jeg var i Tromsø sist, men håper på en tur dit snart. Liker Tromsø veldig godt. 🙂

 110. Starlett mai 13, 2007 kl. 9:02 pm #

  Etter ti år i Bodø er du Bodø-væring, synes nå jeg.

  Jeg tror det ofte er slik at når man har så mange naturperler i nærheten, vet man at man kan besøke dem når som helst, så da blir det ofte til at man utsetter det fordi det alltid ligger der.
  Når man kommer til et sted som turist, oppsøker man gjerne severdigheter mer målbevisst.

  Det kan gå lang tid mellom hver gang jeg er på Nordsia eller på Mjelle, for den saks skyld.
  Men er ganske ofte på Kjerringøy. Har du vært på Kjerringøy? Anbefales sterkt!

  Jeg bor på Innstranda-sida, ikke så veldig langt fra Høgskolen.

  LYKKE TIL MED EKSAMEN!

  Jeg ønsker deg også en deilig og velfortjent ferie! 🙂

 111. nalleballe mai 13, 2007 kl. 9:24 pm #

  #51

  Min far kommer fra et lite fiskevær som heter Myken ytterst i Rødøy kommune. Men det er vel ikke noe poeng å lage NIB av Myken, er det vel? På en annen side er det et turistmål for noen. Ganske eksotisk om sommeren når det er fint vær.

  Slekt bor i Rønvika, så der har jeg vært. Det er en av de forholdsvis nye blokkene med utsikt over Bodø Havn. Noe mer detaljert har jeg ikke tenkt å være.

  Hvilket vann det var må jeg finne ut. Det er iallfall en liten øy du kan svømme ut på og var det ikke en sandstrand der… hmm? Det er garantert ikke saltvann.

 112. Starlett mai 13, 2007 kl. 9:50 pm #

  #61 Kommentar fra Vesle_Meg

  Ja, da er du jo halvt søring og halvt nordlending.

  Som ettåring?
  Da vil du kanskje sette pris på innlegget som jeg nettopo har postet, der mange av bildene er fra Gildeskål kirkested.

  Jeg var der i går, og da tok vi også en kort stans i Saltstraumen.

  Jeg skal lage fotoinnlegg om Saltstraumen senere, og da kommer jeg helt sikkert til å ha med den vakre kirka. 🙂

  http://www.vgb.no/897

  Tida går fort, og kanskje du en dag får tid og lyst til å besøke gamle tomter. 🙂

 113. Starlett mai 13, 2007 kl. 9:55 pm #

  Det er vakkert på Helgelandskysten Jeg tror at jeg snart skal poste et innlegg på Blondinebloggen min fra Meløy, og der er det et par bilder med utsikt mot Rødøy og Blokktindan.

  Ja, det er virkelig eksotisk der.

  Jeg tipper at det var et av de tre vannene jeg nevnte du badet i, men er ikke sikker. Spørs hvor langt det var fra sentrum.

  Nå har jeg akkurat postet et NIB-innlegg fra vakre Gildeskål der Elias Blix kom fra. En perle i Salten. 🙂

 114. MadamMix juli 21, 2007 kl. 2:30 pm #

  Tusen takk for flotte bilder og fin tur.

  Gleder meg til de neste NIB om Bodø.

  Madammen

 115. Starlett juli 21, 2007 kl. 5:03 pm #

  Maddammen

  Så flott!

  Jeg har lyst å ta med meg kameraet ut i byen snart nå på høysommeren, og nå er det jo snart Nordland Musikkfestuke, så da blir det
  liv og røre i byen. 🙂

 116. Kjartan Alvestad august 31, 2007 kl. 8:14 am #

  Her fikk jeg dobbel dose med Nordnorge og Bodø. Mens jeg leste dette lyttet jeg til Kari Bremnes live. Hennes nyeste plate, og jeg har alle.

  Du har flotte frodige bilder her, og innladet der oppe hos deg er jaggu idyllisk også. Jeg var ni måneder i Bardufoss på 80 tallet. Var både i Tromsø og Narvik, men i Bodø har jeg ikke vært enda.

  Takker så mye for turen !

 117. tankespire august 31, 2007 kl. 8:29 am #

  Deilig å se sommerbilder, enda det burde vært sommer enda. Nå sitter jeg å ser på nysnøen som er kommet i Børvasstindene og kjenner jeg blir litt trist. Det er for tidlig enda.. Men får trøste meg med at det blir sommer igjen, til og med i Bodø 😉

 118. Konfusius desember 9, 2007 kl. 9:52 pm #

  Kjempereportasje. Som gammel og utflytta Bodøværing e det kjempeartig å se så fine bilder fra BYEN.
  Spørsmål:
  «Bodø er kjent som havørn-byen, noe denne montasjen gjenspeiler.»
  E det noe i det bildet som ligner på ei havørn???

 119. Starlett desember 9, 2007 kl. 10:02 pm #

  Flott at du likte turen! 🙂

 120. Starlett desember 9, 2007 kl. 10:05 pm #

  Hei tankespire

  Jeg ser på datoen at du skrev denne kommentaren da jeg var bortreist, så jeg har ikke sett den før nå.
  Var det virkelig nysnø i Børvasstindene 31. desember?

  Ja, det blir sommer til neste år, og jeg skal legge ut flere bilder fra sommer-Bodø i mellomtiden.

  Ønsker deg en fin adventstid! 🙂

 121. Starlett desember 9, 2007 kl. 10:13 pm #

  Ja, BYEN vårres e flott. 🙂

  Glad for at du fant bildene. Jeg har flere billedserier fra Bodø. Du finner dem ved å se til høyre her der jeg har listet opp NIB-innleggene jeg har laget, og jeg skal lage flere reportasjer av Bodø.

  Kainn du førtæll mæ?
  Glæmte æ havørna?
  Det var en tabbe.

  Jeg husker ikke hvilket bilde jeg tenkte på da jeg skrev setningen, men det er jo sant at Bodø er havørnbyen.

  Tror jeg hadd med bilder av havørna enten i sentrum, skultpur i gågata, eller ved rådhuset, men at dette bildet må ha falt ut.

  VGB har hatt en del tekniske problemer i det siste.

  Takk for at du stakk innom, Konfusius, velkommen igjen, og så håper jeg at du får tatt deg en tur til byen om ikke lenge.:-)

 122. Bodøjenta januar 2, 2008 kl. 3:23 am #

  Veldig flotte bilder du har av byen vår 😀 Men hvor ble det av kommentaren om burøylukta som gjorde at jeg havnet inn her? Googlet burøylukta, fikk treff på din side å her er jeg.. Lagrer bloggen din til senere slik at jeg kan følge med den 🙂

  Ang lærerskola så er det tragisk. Regner med du er oppdatert på den fronten.

  http://multimedia.api

  Ikke imponert i det hele tatt.

 123. Starlett januar 2, 2008 kl. 8:43 pm #

  Hei Bodøjenta!
  Takk skal du ha!

  Nei, jeg vet ikke hvor det ble av kommentaren. Noen kommentarer forsvinner visst av seg selv på VGB. Jeg har i alle fall ikke slettet den.

  Helt enig med deg at lærerskola er tragisk. Huff.

  Men hyggelig at du fant turen innom. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: